- Képen az iPhone 17 Pro kétféle akkumulátora
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Vékonyabb házba rejti a Galaxy A17 5G az Exynost
- Yettel topik
- Mobil flották
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Mi is az a calisthenics?
Új hozzászólás Aktív témák
-
userxy
őstag
válasz
Bannani #11575 üzenetére
25 tolódzkodás
~10-15 fekvő
~5 -8 húzódzkodásnégyszer, erre azt mondom, hogy nem szopás. "triszettek között meg vagy 2 perc pihi.
Én toltam ilyet nem is olyan régen.
Millitary press
Felhúzás
Inverz evezés
guggolásEgybe pihenés nélkül. csak a nagy sorozat végén volt kb 2 perc pihi.
-
kolosanyi
veterán
válasz
Bannani #11491 üzenetére
Tisztában vagyok vele. Sajnos ez ilyen.
(#11492) userxy
És ezzel is. Érdekességnek szántam. 21 éves és a negyedik kúráján van túl, azért az komoly. Egyébként ha nem hagytam volna abba a versenysportot, valószínűleg most én is tolnám (profiként), mert egy olyan mezőnyben, ahol mindenki doppingol, max citrom díjat kaphatsz, ha kimaradsz belőle. A focistáink, egyéb fiatal sportolóink se a rozskenyértől halnak bele a hirtelen szívleállásba a pályán, hanem az EPO-tól, meg a spirotól. -
válasz
Bannani #11354 üzenetére
nem számít, gabona az gabona
A tervgazdaságban a pékeknek is meg kell élniük
ja csak a zab meg rizs és egyéb "dizájner" gabonák nem tartalmaznak glutént (legfeljebb ami a gyárban belekerül) így egy kicsit más minőséget képvisel. De nem megyek bele semmi táplálkozástudományi vitába
egyébként sem akarom ezt a barátságos topicot széttrollkodni mint a gyúrósat elnézést
-
-
emiki6
veterán
válasz
Bannani #11325 üzenetére
Ízületvédő akkor kell, ha megsérülsz, hogy gyorsabban felépülj.
Vitaminok összetételének összehasonlítása. -
Dobi 562
addikt
válasz
Bannani #11295 üzenetére
Ja, ha a magneziumra vonatkozott a kerdes, akkor azt a legocsobbat vettem, az ASDA sajat markaja, 375mg van egy kapszulaban. Fogalmam sincs mennyit er, de napi 1 tablettat beveszek. Allo munkat vegzek, sokszor voltam dupla muszakban az utobbi idoben (14,5 ora) es parszor arra ebredtem ejszakankent, hogy begorcsolt a combom... Nem kellemes erzes. Ugyhogy amig volt ez az orult hajtas, csokkentettem az edzes mennyiseget is, mert rajottem nem birja a kis puhany testem ezt a sok megterhelest.
-
emiki6
veterán
válasz
Bannani #11295 üzenetére
Mondom én mit szedek:
- Biotech: Multi mineral comlex
- Myprotein: Alpha men
- Myprotein: Omega3
- (régebbről maradt) Scitec: dvitaminMióta renszeresen szedem (hónapok óta), azóta nem betegedtem le.
Cvitamint floravitánál vegyél, ott a legolcsóbb (por).
Magnéziumot myproteintől, de ha nem ér annyit, hogy olcsóbb, akkor scitec/biotech, nekik vannak üzleteik mo-on.
(A multi mineral komplexben is van magnézium.)
Multivitamin szintén myprotein a legjobb, azon belül is Alpha men.(Barisj szokott rendelni myproteintől, ha érdekel megadom az elérhetőségét.)
-
emiki6
veterán
válasz
Bannani #11279 üzenetére
Na, vettem én is egy 85-öst és egy 90-est.
CBA-ban a 100g-os 85-ös lindt 860 ft, pár négyzetméteres kisboltban ugyan ez 560 ft, aogy a 90-es is...(a nem lind 85-ös 400 ft, de abban több az "egyéb dolog", meg nem jön olyan messziről.
Kibontottam a 90-est és érdekes. Amolyan csoki, nagyon csökkentett cukortartalommal. Kicsit kesernyés, de kakaóízű. Ez legalább nem eteti magát annyira, mint egy tejcsoki
Szerk: addig nem olyan rossz, amíg eszed, de a keserű utóíz kicsit zavaró. Öszinte leszek: ez a 90%-os nem a kedvenc csokim
De azért megettem a felét
-
kolosanyi
veterán
válasz
Bannani #10979 üzenetére
Pedig ő nem buzi. Egyébként múltkor elkezdtük nézni a 10 órás verzióját a nemvagyokbuzi videónak. 20 percig jutttunk.
A délelőtti után még mindig nem volt elég mára, szóval toltam most egy rövid edzést. 30 másodpercenként 1db egykezes fekvő mindkét kézzel 15-ször (a 7. után csak a negatívok mentek), 4x30 sec függeszkedésben tartás (komolyan elsavasdott tőle a törzsem, fene gondolná, hogy mennyire dolgozik a törzs is a húzódzkodás legfelső holtpontján), majd 2x60 sec felülés bukásig. Jó volt, átmozgattam magam kicsit.
-
kolosanyi
veterán
válasz
Bannani #10935 üzenetére
Ez az oldala.
Egyébként nem rég hunyt el egy tragikus balesetben.(#10936) -Solt-
Szerintem semmi irritáló nincs benne. Az angol az inkább ilyen, de kismillió nyelvjárás van náluk is, meg usákiában is.(#10937) Pickit3
Nem az edzésen nősz, fejlődsz, hanem pihenés közben. Edzésen pont az ellenkezőjét csinálod, rombolsz, hogy a sérült szövetek helyére erősebb épülhessen.Továbbra is fenntartom a véleményem, hogy lassíts, ha fájnak az ízületek, az nem jelent jót.
-
itouchfan
senior tag
válasz
Bannani #10883 üzenetére
Szerintem sok. Ha ennyi mindent csinálsz akkor szvsz bontsd izomcsoportokra, pl. egyik nap tolódzkodás+fekvőez inkább mell+váll+tricepsz, a huzi és evezés hát+bicepsz. És még egy láb és egy törzs. És így akár egymás utáni napokon is tudsz edzeni, de sztem így nem lesz elég időd regenerálódni aszerint amit leírtál. Vagy a másik út hogy többet pihensz, mert sztem így sok.
-
-
Dobi 562
addikt
válasz
Bannani #10787 üzenetére
En van amikor ezt a burpee-szettet csinalom meg edzes vegen (mikor nem erzek hajlandosagot kinyirni magam tabata-val): Toaster Workout.
Egyebkent ez is kellemes, noveli a ismetleszszamot, csokkenti a pihenoidot.
-
kolosanyi
veterán
válasz
Bannani #10573 üzenetére
Ez egyébként a fegyencedzésnek köszönhető. Előtte - meg az ilyen TRX, crossfit, kettlebell és hasonló "modern" edzésmódszerek előtt - evidens volt, hogy ha nagy akarsz lenni, el kell menned gyúrni. A saját súlyos edzés kiváló, a maga nemében felülmúlhatatlan, megkerülhetetlen, de nem ez a legjobb és leggyorsabb módszer az izomépítésre. Ez a relatív erő és a mozgékonyság fejlesztésére a legjobb.
Csak ugye a marketing arra törekszik, hogy elhódítsa az ügyfeleket.
-
Dobi 562
addikt
válasz
Bannani #10517 üzenetére
Koszi! Ev elejen meg mast terveztem, de az elet kozbe szolt es most kevesebb idom van edzeni, igy ami meg realis: iden le akarok futni (legalabb) egy felmaratont, meg akarom tanulni a muscle-up-ot. Jo lenne eljutni olyan szintre, hogy menjen 4 sorozat burpee tabata protokoll szerint.
Ezen kivul haladok tovabb a tamaszmerleggel (ez joval nehezebb mint gondoltam), talan elkezdem tanulni a kezenallasban karhajlitast faltamasz nelkul (ha lesz ra idom).
+ az alapgyakorlatok formai fejlesztese.
(#10515) brownus: koszi!
-
fmx
aktív tag
-
Dobi 562
addikt
válasz
Bannani #10387 üzenetére
Basszus, fel sem tunt hogy nem ugy van ahogy en tudom.
------------------------------------------------------------------------------------
(#10388) kolosanyi: most nekem sem fer bele, a 100 fekvotamasz programmal haladok, aztan ha azzal vegeztem a huzodzkodasok kore fogom atvarialni az edzestervet. Lehet utana a szuperman-fekvot fogom megcelozni. A tapsolos es power-fekvoket is szeretem csinalni. Meg persze az intervallum futasokat es burpee-zest is csinalom folyamatosan.Egyebkent minden tiszteletem a tied, a te sulyoddal nem lennek kepes az intervallum edzesekre. 85 kilosan annyira gyenge es lassu voltam, hogy meg otlet szintjen sem merult fel bennem, hogy ilyesmivel probalkozzak.
-
itouchfan
senior tag
válasz
Bannani #10339 üzenetére
1. Jobb a fekvő hidd el.
2. A tolódzkodó általában kint van, ezzel pedig lehet bent a szobában is tolni ami ilyenkor nem feltétlen hátrány.
3. Csuklónak sokkal jobb, legalábbis nekem. Pl. egy pseudo pushup földön teljesen szétszedte a csuklóm, ezen sokkal jobb.Ma kondi volt végre, hát+bicepsz, atta, élveztem (néha már nem
)
-
kolosanyi
veterán
válasz
Bannani #10339 üzenetére
Nekem egy házilag készített kápám van (parallettes) és egy kb 15-20 centit ad hozzá a mozgástartományhoz. Nem tűnik soknak, de jelentősen megnehezíti a nyomó gyakorlatokat. A sima fekvőnél mondhatni nem lényeg, de mondjuk már kézállásban karhajlítást képtelen vagyok azon végrehajtani. Illetve tényleg sokkal kényelmesebb ezzel gyakorolni a támaszmérleget, meg a támasz ülőtartást, mint simán talajon, nem készíti ki úgy a csuklód.
-
itouchfan
senior tag
válasz
Bannani #10294 üzenetére
A talpad is begörcsölhet, úgy mint a combod vagy a vádlid. Ha nem ismerős az érzés gondolom nem volt még com vagy vádligörcsben részed, kívánom hogy ne is legyen!
Ha ezt érzed próbáld meg visszafeszíteni a lábfejed és húzd meg a kezeddel, és nagy terpeszben is csinálj nyújtógyakorlatokat. -
brownus
veterán
válasz
Bannani #10274 üzenetére
nem, sztem elég ha naponta (egy kanálnyi) iszol szűz, hidegen sajtolt olívaolajat/tökmag olajat/kendermag olajat, stb. heti 1-2x tonhal, + tojás és ennyi. btw, én is recsegek-ropogok, kattogok szinte mindenhol már gimis korom óta. engem (is) így raktak össze... csak multit, és kalcium-mg-cink tabit tolok csak...
ja, és vettünk még januárban szőlőmagolajat, és grapfruit magolajat, ezekből elég napi pár csepp!
-
kolosanyi
veterán
válasz
Bannani #10135 üzenetére
Én amióta vettem, tesire is mindig viszem magammal egy kis zacsiban. Többször jártam már úgy, hogy izzadt tenyérrel kellett kötelet mászni, húzódzkodni, fekvenyomni stb, ilyen esetekben nagyon jól jön. Persze mindenki lehúz ilyenkor, de amúgyis sokáig elég egy ilyen kocka, szerintem megéri azt a párszáz forintot.
(#10136) Woodslave
Hasonló, de más szögben mozogsz.------------------------------------------------
Ma g*ci jót úsztam. Nyomtam 2 coopert, egyet gyorsban és egyet mellben, mindkettő 550 m lett (a gyorsnál kiúsztam magam teljesen, a mell olyan 75 % kb, de ez volt a versenyszámom, mindig ez volt az erősségem). Utána szaunáztam is, tök jól esett. Rendszeresen kéne ezt.
-
kolosanyi
veterán
válasz
Bannani #10066 üzenetére
Nálunk nem rosszak, mégha nem is segítenek hozzá az erőgyakorlatokban való fejlődéshez. Általában valami köredzést csinálunk. 😊
Más: Letettem az utolsó vizsgám, négyes lett. Akkor indul az edzés (amint kicsit kipihentem magam, rettenetesen lenullázott ez a vizsgaidőszak most). 😁
-
kolosanyi
veterán
válasz
Bannani #10051 üzenetére
Nekem az abcúgra azt mondta a Mihók Ádám, hogy semmi más nem számít, csak az, hogy próbálkozz. Van akinek 10 ismétlés elég hozzá, van akinek 5000 kell, hogy ráérezzen, de mindenképp csak úgy fogod megtanulni, ha próbálod. Ezzel egyet tudok érteni. Sommer tapasztalata pedig az, hogy amíg nincs meg a teljes mozgástartomány húzódzkodásnál, addig felesleges nekiállni, nem fog menni és nálam is ez a baj. Addig kell tudnod felhúzni magad, amíg a tenyered el nem éri a mellkasod alját, onnantól már nyert ügyed van. Ez a videó nagyon jól szemlélteti gyűrűn, hogy miről van szó. Rúdon más a helyzet, ha a nyújtott karos, tornászos hosszú billenést akarod elsajátítani, ahhoz először a lábemelést kell a rúdig elvinni, tehát a csípő ereje a legfontosabb, a többi koordináció. Az abcúg rúdon pedig a kettő ötvözete. Megjegyzés, a lassú abcúg rúdon sokkal nehezebb, Sommer könyvében is a gyűrű után jön. Lendületből nyilván könnyebb. Ezt pedig David Durante mutatja be remekül.
-
kolosanyi
veterán
válasz
Bannani #10048 üzenetére
Az, de erre nem nagyon lehet mit mondani. Még fél év. Csütörtökön lesz az utolsó vizsgám és februárban kezdődik az utolsó szemeszter. Finom lesz. Szakdogát írni, órákra járni, levizsgázni, felkészülni a védésre meg az államvizsgára, utána meg szakmai gyakorlatra menni. Persze közben edzeni is kell, mert fizikai felmérő, meg még kurva sok alakizás is lesz, mert a vezetőség elvárja, hogy szépek legyünk ám a tisztavatón.
Mindegy, tényleg vágom a centit...
-
-
kolosanyi
veterán
válasz
Bannani #10017 üzenetére
A súlymellény egyszerű és adja magát, igen. De lehet például így is: link. Szépen, tornászosan, ülőtartásban már bazi nehéz felmászni. Aztán ez is durva: link. Vagy ez (2:13-tól): link. De mellső függőmérlegben is komoly kihívás felmászni, viszont az igazán kemények így nyomják: link.
-
kolosanyi
veterán
válasz
Bannani #10011 üzenetére
Szerintem drága és nem éri meg. Továbbra is azt mondom, hogy a kötélmászás az egyik legjobb gyakorlat erre a célra. Mellette az egész test erejét fejleszti, teljesen szétszedi a bicepszed és a hátadra is szép kis tömeget tud építeni ha megfelelően nehezíted a gyakorlatot. Akinek van annyi felesleges pénze, hogy ilyeneket vegyen, az csinálja, de szerintem abszolúte nem éri meg. Már azt is bánom, hogy egy csomó felesleges hülyeséget vettem magamnak korábban. Kézisúlyzók, gagyi húzódzkodó, több gagyi ugrókötél (a mostani bőr az fasza) stb. Annyit értem el vele, hogy kb 50 ezer forint porosodik a sarokban, de itthon normálisan edzeni továbbra sem tudok. Ha nincs az embernek 200-300 ezer forintja berendezni egy normális otthoni konditermet/tornatermet, bele se kezdjen inkább. Korábban éppenhogy híve voltam ennek az edzünk bárhol, bármikor, bármivel dolognak, de úgy látszik kezdek kiöregedni belőle.
-
kolosanyi
veterán
válasz
Bannani #10001 üzenetére
Már csak egy vizsga van vissza. Tegnap megvágott az a kisebbségi komplexusos, öntelt, gonosz, hájfejű faszkalap. Ma meg úgy kaptam kettest, hogy a tanár el se olvasta, amit írtam. Azt ilyet szól: "jóindulattal elégséges, mert csak a lényegtelen dolgokat írta le." A törvény szövegét írtam, a mellettem ülő csaj is, ő meg ötöst kapott és kiemelte, hogy milyen szép munka.
Utálom már ezt az egészet, komolyan. Fél év van vissza, vágom a centit... -
brownus
veterán
válasz
Bannani #9986 üzenetére
Ott van angolul is ha raklikkelsz a nemet szoveg alatt.
Probaltam bemasolni de telorol nem megy... na. Siker:
A lenyeg hogy egy honap alatt eljuss bo 4 percig.( ehhez azert kell nemi eloedzettseg)******************English Version*****************
A Good Year starts with a good intention!
Who challenge this? Invite your friends and motivate them !!!"The 30-days-Plank Challenge
The task: "Planks"How it works?
The elbows are directly under your shoulders.
The legs stretched like pushups.
Tense your buttocks at (M. gluteus maximus).
Stay in this position. Do not forget to breathe.sounds simple, but it´s really tricky ;-)
We start on February 1 to March 2 !!!
novice:
Day 1 - 20 seconds
Day 2 - 20 seconds
Day 3 - 30 seconds
Day 4 - 30 seconds
Day 5 - 40 seconds you
Day 6 - rest
Day 7 - 45 seconds
Day 8 - 45 seconds
Day 9 - 60 seconds
Day 10 - 60 seconds
Day 11 - 60 seconds
Day 12 - 90 seconds
Day 13 - rest
Day 14 - 90 seconds
Day 15 - 90 seconds
Day 16 - 120 seconds
Day 17 - 120 seconds
Day 18 - 150 seconds
Day 19 - rest
Day 20 - 150 seconds
Day 21 - 150 seconds
Day 22 - 180 seconds
Day 23 - 180 seconds
Day 24 - 210 seconds
Day 25 - 210 seconds
Day 26 - rest
Day 27 - 240 seconds
Day 28 - 240 seconds
Day 29 - 270 seconds
Day 30 - PLANK for as long as possible -
andrisbandi
őstag
válasz
Bannani #9961 üzenetére
A tejjel az a bajom, hogy könnyen leég ha sűrű kását készít az ember. Emiatt inkább vízzel csinálom, és csak ha levettem a tűzről hígítom néhány evőkanálnyi tejjel.
Pl így;
kb 10 deka nagyszemű zabpelyhet pirítok 1- 2 percig,
majd felöntöm annyi vízzel, hogy ellepje,
addig forralom míg besűrűsödik (forrás után 1 perc kb).
- Pici hideg tejjel átkeverem, ezt még beszívja.Ez egy alap, amit sokféleképpen lehet ízesíteni;
egy kanál ízesített fehérje,
vagy cukormentes szilva lekvár, kevés fahéjjal,
vagy túró tejföllel, joghurttal két kanál mézzel.
Van aki gyümölcsökkel eszi...Másik nagy kedvencem még édességnek elkészítve;
Kisszemű zabpehelyből turmixxal készült liszt és kakaó kevekéke,
Pl 1 evőkanál kakaó és 3 kanál z. lisztet összekeverek,
ezt 1 dl langyos tejjel jól elkeverem, nem muszáj tökéletesen.
Pici jamaikai rum aroma (fél kiskanálnyi) is jó bele,
majd annyi zabliszt, hogy sűrű legyen (kb 5- 6 ev. kanál)
Édesíteni két ev kanálnyi mézzel a legfinomabb.
A tetejére túró tejföllel vagy joghurttal.(1-1 ev k.)
Sportszelet ízű finomság, csak sokkal jobb!
- Még soha nem mértem ki pontosan, most csak tippeltem az adagokat.Rögtön evés után is érdemes pár korty folyadékot inni. Majd kaja után egy-másfél óra múlva újra egy két deci folyadék minimum.
-
Cathfaern
nagyúr
válasz
Bannani #9920 üzenetére
Tök kezdős saját tapasztalat:
Amíg a másik 4 gyakorlattípusból kihívást jelentek az 5-6. szint előtti gyakorlatok, addig a híd meg kézenállásos első gyakorlata se fog menni rendesen (megfelelő hasizom nélkül nem lehet fejenállni, illetve megfelelő hát-gerincizomzat nélkül a híd bevezetői se fognak menni). Szóval szerintem célszerűbb betartani amit ír. Nem állítom, hogy fizikai képtelenség korábban megcsinálni a gyakorlatokat, de szerintem jóra nem fog vezetni (vagy berögzül a helytelen mozgás, vagy sérülés lesz a vége). Főleg hogy a fegyencet az emberek többsége egyedül végzi, így nincs senki aki segítsen vagy legalább szóljon hogy rosszul csinálja. -
D@ve89
tag
válasz
Bannani #9807 üzenetére
~ 1/2 bögre zabpehely + ~100-150ml forralt víz + 3-4 kanál forrócsokipor, én így szoktam isteni finom zabkását csinálni.
A tejjel én se vagyok kibékülve, plusz a vizet vízforralóban 1 perc alatt felforralom, utána csak pár percig kavargatni kell a zabot a forró vízben, míg be nem sűrűsödik (esetleg ha nagyon felszívja a vizet, még lehet hozzáadni kavargatás közben). Nem több 5 percnél az egész. Mellé mehet banán, mandarin, vagy ízlés szerint egyéb gyümölcs. Tökéletes reggeli.
Új hozzászólás Aktív témák
- DJI FPV Fly More Combo drón szett +Motion Controller
- DJI Goggles Integra Motion Combo - drón szemüveg +DJI RC Motion 2 kontroller
- BH Fitness Prisma M30 futópad kedvező áron, első tulajdonostól
- Garmin HRM Dual Pulzusmérő Pánt, Bontatlan, Új, 0 Perces, 1 Év Garancia
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
- Magyarország piacvezető szoftver webáruháza
- Gombászkönyvek egyben
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i7-5GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Beszámítás! Apple iPad Pro 11 2024 1TB WiFi + Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- HIBÁTLAN iPhone SE 2022 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2984
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest