Hirdetés
- Xiaomi Mi 9 - egy híján
- Megvásárolható a Vivo X300 és X300 Pro Magyarországon, íme a hivatalos árak
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 FE - fenséges, felejthető vagy felesleges?
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
szeva000
addikt
hali!
nem tudtok fedora alá valami SSD benchmark progit?Mint pl. a Crystal Disk Mark....
A boot nagyon gyors,de a file másolás nem igazán.
A másik..USB 3.0-án is kb 65MB/s a plafon...win alatt kb.100MB/s( ez egy PCI-E-es USB3.0-ás kari)...erre esetleg lenne megodás,hogy nagyobb sebességet érjek el? -
Kipróbáltam már jópár disztrót, eddig a Fedora a legjobb. Gyors, nem lehet tönkretenni, hamar találni a legtöbb nyűgre megoldást (Nektek is köszönhetően sokszor).

Pár apróságot nem kedvelek:
- Nautilus kétpanelos hülyeségei és Dolphinhoz, Elementaryhoz képest gagyi felülete,
- Gnome Shell pár bugyutasága, de ezeket hegesztik, remény van.
- pár dolog, ami a mostani "Ubuntu-láz" miatt probléma, pl. linuxos játékok = Ubuntu only, illetve ott hibátlan, itt szopcsi, de sebaj, játékra ott a windóz.
- ATI driver néha berottyol, de instant összerakja magát, eleinte ijesztgetett, ennyi.Ami mellett nem tudok már napirendre térni, az a f@s Nautilus és a retek kamu fájl másolásai. Mutatja a folyamatjelzőt, száguld, mintha pár kilobájtos txt-t másolnék két SSD között optikai kanócon, csak a valóságtól qrvára messze van. Néha "befejezi" a másolást, de a pendrive nem távolítható el - ergó másol
. Máskor símán ki is adja, de a fájl nem olvasható, sérült, stb. Több pendrive és port esetén is előjött, nem HW hiba. JA, és pl. Ubuntun, vagy más disztrón ez a jelenség nem volt, ez Fedora bugfeature lehet
Erre van-e valami megoldás? (aki terminált javasol, azt lelövöm
.) -
ecaddict
senior tag
Köszi, kb. ilyesmire gondoltam.
Egyébként mesa driver-t honnan tudok felrakni Fedora 12-re, merthogy repoban nem találtam (innentől kezdve meg nekem annyira nem sima ügy)?
Pano
Ha egyszer már bevásároltam ATI-val akkor most reményeim szerint nem kell szétturni a konfigot. Nem vagyok annyira a deszktop Linuxban benne és vannak emlékeim problémák láncolatáról a videó driver kapcsán.Ha saját konfigot raknék össze akkor bármi opció lenne, erre viszont nem vesztegetném az időm.
Egyébként mivel saját konfigon is gondolkodom, ha ajánlasz nvidia-t, azt is szivesen veszem (szigorúán másik konfigba). Ebben az esetben opció a legújabb Fedora is, viszont továbbra is passzív hűtésü, minimális fogyasztásu kártya kell.
Vladi
De, azóta megy. Nem is tudom hol olvastam: if it ain't broke, don't fix it
Röviden: azon a gépen ahova ez a kártya kell marad a F12. A legjobb lenne, ha csak kártyát kellene cserélni, de ha több kell akkor több. Viszont se időm, se energiám egy arra amire kell teljesen jól működő konfigot széttúrni.Igény: Nem játékgép. A legrosszabba ami történhet vele fotó és videó szerkesztés.
-
Vladi
nagyúr
Hoppá. usb másolás gondja kinek volt még? Fel a kezekkel! Aha... jó.
Valamit mahináltak a kernellel, mert most f15-ön nekem jól megy.
-
Vladi
nagyúr
válasz
ecaddict
üzenetére
Vááá nem mondod, hogy azóta f12 megy?

Nem ártana lassan frissíteni, ha rám hallgatsz.

A mai fedorákban az ati támogatás mérföldekkel jobb, mint anno.
Egyébként az baj lehet, hogy abban a régi rendszerben max régi driver van. Azok meg nem hiszem, hogy az új hardvereket támogatják.
Mit kell tudni amúgy a kártyának? Azt olvastam, hogy a 210-es nvidiák nagyon alacsony fogasztásúak.
De miért ragaszkodsz ehhez a régi rendszerhez? Esetleg vess egy pillantást a centos 6-ra. Az elvben a fedora 12-13-ból kialakított, tehát nagyon nagy változást nem tapasztalsz majd, viszont vannak frissebb driverek.
(#3490) Pano:
Nagy hagyjuk az ati szapulást. Ha 3d és uvd nem kell, akkor tökéletes a támogatása.
-
Pano
veterán
Ne is mond, én is szenvedek vele keményen.
Kezdődött úgy, hogy egy régi x1950-m volt, ami fogta magát és összerottyant, de ahhoz meg nem volt egyáltalán driver támogatás linux alatt, csak nyílt, mert régi volt a kártya. Kényszerűségből most meg az alaplapra integrált karit használom. Az is ati, hd4550, de az integráltak eleve tudjuk milyen teljesítményt képesek nyújtani -hiába az új fajta chip rajta-, nemhogy még linux alatt. A hajam tudom tépni tőle. Csak minimal felület jöhet szóba, mint pl xfce vagy lxde. Windowsban kényelmesen el lehet vele lenni, de itt...
Most még arra sincs keretem, hogy egy pár ezer forintos szutykot vegyek és legalább PCI-E-s teljesítményt kapjak
-
ecaddict
senior tag
Kis segítségre lenne szükségem.
Van egy Fedora 12-öt futtató gépem amiban van egy ATI Radeon HD 3450-es videó kártya.
Sajnos ma úgy tűnik részben behalt a videókártya, legalábbis a DVI kimeneten nincs jel, VGA-n megy. Ez annyira nem szimpatikus.Anno még 2009-ben (nem röhög
) Vladi kitűnő tanácsára feltettem a mesa-dri-drivers-experimental-t.Bár nem én vagyok az elsődleges felhasználója a gépnek, úgy érzem eljött a videókártya újítás ideje.
Nem titkolt vágyam, hogy minimális SW változtatással.
Tudom, hogy ez nem a melyik videókártyát topik viszont a Fedora miatt bátorkodom itt feltenni a kérdést:Mit ajánlanátok?
Célok:
- Passzív hűtésű minimális fogyasztású kártya (méretileg is szerény legyen)
- DVI kimenet kell, nem lenne gond, ha más is lenne rajta (pl. hdmi)
- Jobb lenne, ha többet tudna mint a jelenlegi kártya, de nem kell valami csúcskártya legyen
- Minimális SW változtatás a Fedora 12-ön -
Pano
veterán
Viszont a lokalizációt az istenért se tudom 100%-ra felvinni :S Már tiszta ideg vagyok
-
Hmm. Én a kikapcsolását hajtottam, arra van megoldás. Megjelenítésére is van, lehet pl. dock alul, vagy van ami a futó alkalmazásokat oda rakja. Itt nézz szét.
Azért kicsi sakkozás is kell: Van, amik egyszerre nem működnek, volt, h a kieg kódba bele kellett túrni (nem para, síma Javascript, kicsi angollal érthető kb.). Van, amihez GS restart kell (alt + F2 majd R).
Sok jó kieg van hozzá, nekem sikerült kellemeset összehozni, igaz kicsit windows 7 style, de sebaj
Sokáig tartana linkelni mit miért, ha érdekel holnap megírom mik vannak fent, és miket próbáltam. Elb.ni nem nagyon lehet szerencsére, bátran kísérletezz
-
Pano
veterán
Jah, jut eszembe azt meg akartam tőled kérdezni. Unokaöccsém laptopján ugyanúgy fedorát tettem (GNOME), minden pöpecül beállítva, viszont azt kérte tőlem, hogy az alsó sávot (ami ugye előjön, ha a képernyő jobb sarkába viszed a kurzort) nem lehet-e őúgy beálíltani, hogy állandóan látszódjon, vagy ne csak a sarokra reagálva jöjjön fel.
Én nem találtam erre beállítást, vagy kiterjesztést. Te tudsz? -
-
Pano
veterán
Sziasztok!
Gyorsba kéne a segítség most.
Fedora Xfce spinre akarom feltenni a Greybird témát (ez van xubuntu alatt is). Ubuntu fontot már felpateroltam.Letöltöttem, kicsomagoltam, bemásoltam a theme mappába. Kinelentkeztem, majd vissza és meg is jelent a listába.
Mint látható a "tálcát" rendesen megcsinálta, de az ablakokat valamiért nem hajlandó átmódosítani (azon kívűl, hogy szürkít rajta kicsit). Miért nem, hogyan lehetne ezt megtenni, tudtok segíteni?Valamint.. a magyar lokalizáció nem ment végbe teljesen, van ahol még angol a fedora (pl menü), ezt utólag pótolni?
-
-
válasz
legendary
üzenetére
van.

Vedd fel az RPM fusion tárolókat (első és második pont első linkjei). Ezután terminálba:
su -c 'yum install yumex'
Ezzel a yum extender progival töltsd le ami kell, de van pl. easylife itt -óvatosan- ixelve ami kell, már tölti is. Van még pár ilyen progi, pl. Ailurus, Autoplus.Ha filmet akarsz, akkor az XBMC-t ajánlom, mindenre jó, mint a svédcsepp

Fedora 17 megjelenésére igyekszem egy Logout cikket összehozni, mert pl. Ubuntu után is kicsit "tanulni" kell, sokminden máshogy van. Nem vészes, de azért Ubuntu eléggé hmm... elkényelmesíti a júzereket, cserébe lassan nehezebb hozzáférni a beállításaihoz, mint a windóznak![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
szeva000: évi 3-5 nyomtató? akkor már lehetne vmi small office cuccot venni inkább, amire van kiterjesztett gari. Vagy vmit bérelni, nem?
-
legendary
tag
Hi Mindenki.
Én eddig csak ubuntut használtam és az lenne a kérdésem, hogy van fedorában valami olyasmi csomag, mint az Ubuntu korlátozott extrák? -
szeva000
addikt
nah nekem nem olcsóbb.Én nagytételben veszem a papírokat is.Évente 3-5nyomtatót eszek meg

Nomeg a saját fényképeim a saját kalibrált monitorommal legyenek már olyanok amilyennek szeretném
Megháát sokszor azonnal kellene a kép.
Egyébként a téntást nem is használom csak fotóra.A többire itt vannak a nagy hálózati CLJ 46XX-ek.
Most meg már felb*sz,hogy lassan 30-40db 10X15-öst elqrok és mindig szegély van.
Nagy baj nincs,még van win7,de ha lehetne megszabadulnék tőle.Báár még a kalibrálóval nem tudom,hogy mit kezdek linux alatt
...arra még nem is volt időm,hogy egyáltalán megnézzem -
-
-
szeva000
addikt
Nah még lenne egy gondom.Feltévedtem a youtube-ra.Chrome alatt elindul a lejátszás,de kb 4-5mp és aztán leáll.Ez valami flash player gond lehet?
-
szeva000
addikt
Hali!
Valaki tudna mondani 1-2 olyan képszerkesztő progit fedora alá,ami a RAW,NEF kiterjesztésű tömörítetlen képeket kezeli? -
-
csendes
addikt
Winetricks-ben [link] van kb. 110 játék 1994-2011 között.
2011: Myth II demo, Need for Speed World, The Witcher 2.
2010: Alien Swarm, Amnesia: The Dark Descent Demo, Battlefield Bad Company 2, Blade Kitten Demo, Cities in Motion Demo, Civ V Demo, CSI: Fatal Conspiracy Demo, Darkness Within 2 Demo, Demolition Company demo, Divinity II demo, Dragon Age: Origins-Ultimate Edition, FIFA 11 demo. Hegemony: Philip of Macedon Demo, Heroes of Newerth, Hordes of Orcs 2 Demo, Lego Harry Potter Demo, Lost Horizon Demo, Mass Effect 2, Max & the Magic Marker Demo, MOunt & Blade Warband Demo, Prince of Persia The Forgotten Sands, Puzzle Agent Demo, Ruse Demo, Sam & Max 301: The Penal Zone, Sam & Max 304: Beyond the Alley of the Dolls, Singularity, Split Second, Starcraft II Demo, Super Meat Boy, The UnderGarden Demo, Transformers: War for Cybertron, World of Warcraft trial, Worms Reloaded Demo -
-
válasz
szeva000
üzenetére
Esetleg így is megpróbálhatod terminálban
su - -c scangearmpha ez így megy, akkor az asztalon létrehozol egy üres dokumentumot, bemásolod ezt a fenti sort, mented, az így létrejött "doksin" jobb egér/tulajdonságok/jogosultság fül és a fájl végrehajtásának engedélyezése programként elé pipa. Hogy ez Fedora alatt is így kivitelezhető-e azt sajnos biztosan nem tudom, csak nagy rá a valószínűség.
-
-
szeva000
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Köszi!
nah,így már működik is.Bár jobb lenne ha menne parancsok nélkül,de legalább már megy.
Most már keresni kell valami jó képszerkesztőt,ami kezeli a RAW-ot főleg.Nomeg a nyomtató valamiért 0,5cm-es fehér szegélyt hagy...de semmit nem tudok neki csinálni sajna -
-
szeva000
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
nem így,valahogy addig basztattam,hogy az apper feltolta.Ezután felment a scanner driver is.Így már a nyomtató jó is,de a szkennert nem látom semmivel.
Node milyen parancs meg mittom én mi kell,hogy elindítsam terminálban? -
válasz
szeva000
üzenetére
Így telepítetted?
Igen, terminalból fut, ha nem látná a scanner-t akkor root-ként indítsd. -
Valaki használ Windows 7-et Wine-ban? Mik a tapasztalatok? Játékokat (régebbieket) be lehet hegeszteni alá? Wine-al kevés a sikerélmény

-
szeva000
addikt
egy MG5250-es canon multis.( a HP hálózatisokkal nem is volt gond)
Már odáig eljutottam,hogy a nyomtató megy,de a szkenner része nem.Arra is sikerült felraknom a scangearmp drivert,de a lapolvasó progik nem látják.
Ahogy olvasgattam angol oldalakon,az lehetséges,hogy terminálból kellene elindítani a scangearmp-t?
ha igen,akkor azt hogy kellene?
Eddig még ez a fedora lett a legjobb,a kubuntuval napokat szoptam,itt már minden megy szinte csak a szkenner nem. -
szeva000
addikt
Hali!
Felraktam az ubuntu és chakra után a fedorát.
Az lenne a bajom hirtelen,hogy a csomagtelepítés nem megy valamiért.Mi lehet a gond?(az a röhej,hogy netről elindítva az apper telepítőt,akkor megy.Ha letöltöm az rpm csomagot,akkor van ez a gond.Sajna a nyomtatóm csak így tudnám feltelepíteni)
ez van mindig és ennyi:
-
Némileg az előzőekhez kapcsolódik, h kiderült az is, miért nem működött a zárt ATI driver nálam.
Mivel W7 64 bit és Fedora mellé pakolgattam fel teszt jelleggel disztrókat, azok írták a Grub2-t, és a Fedora módosításai egyszerűen nem kerültek bele. Pár hónapja, amikor gépet cseréltem újratelepítettem mindent, és a korábbi bevált eljárást megváltoztatva, dev/sda -ra került a Grub2. Korábban MBR a windózé volt, minden disztróval a saját partíciójára pakoltattam a Grub2-t, és nem volt ilyesmi. -
kovaax
őstag
összesen 43692
-rw-r--r--. 1 root root 795572 ápr 11 03.52 abi-3.2.0-23-generic
-rw-r--r--. 1 root root 795572 ápr 25 17.14 abi-3.2.0-24-generic
-rw-r--r--. 1 root root 147316 ápr 11 03.52 config-3.2.0-23-generic
-rw-r--r--. 1 root root 147378 ápr 25 17.14 config-3.2.0-24-generic
drwxr-xr-x. 3 root root 12288 ápr 28 10.30 grub
-rw-r--r--. 1 root root 14118351 ápr 28 10.16 initrd.img-3.2.0-23-generic
-rw-r--r--. 1 root root 14118036 ápr 28 10.30 initrd.img-3.2.0-24-generic
-rw-r--r--. 1 root root 176764 nov 27 11.00 memtest86+.bin
-rw-r--r--. 1 root root 178944 nov 27 11.00 memtest86+_multiboot.bin
-rw-------. 1 root root 2252691 ápr 11 03.52 System.map-3.2.0-23-generic
-rw-------. 1 root root 2252691 ápr 25 17.14 System.map-3.2.0-24-generic
-rw-r--r--. 1 root root 4864480 ápr 23 15.28 vmlinuz-3.2.0-23-generic
-rw-------. 1 root root 4864480 ápr 25 17.14 vmlinuz-3.2.0-24-genericEgy szimpla chmod +r vmlinuz-3.2.0-24-generic után már felismeri a Fedora megint a Xubit. Én kérek elnézést!

-
kovaax
őstag
válasz
csendes
üzenetére
Így csináltam, persze. Csak nem matattam bele kézzel a konfigba. Szvsz itt a 21. században már fel kéne tudni ismernie a többi disztribuciót. Persze a többiek mind felismerik a Fedcsit, csak ő a kakukktojás.
Elindulok megint a kályhától, újrarakom az ubit, és frissítéskor megnézem hogy vajon mi változik meg, amitől már nem tudja felismerni...
-
csendes
addikt
Ezt innen [link] próbáltad?:
yum install os-prober
grub2-mkconfig -o /boot/grub2/grub.cfg
Mondjuk én kézzel másoltam be a grub.cfg-be az Ubuntu-kat, de az elég macerás, mert betettek mindenféle "makró"-kat az ubuntus grub.cfg-be.
Ha a makrók nem kellenek, akkor a menuentry alatt a
recordfail
gfxmode $linux_gfx_mode
le kell cserélni
set gfxpayload=keep
-re a Fedora grub.cfg-ben.
És persze, ha a kézi szerkesztésbe hiba csúszik, akkor rescue CD lesz a dologból
-
-
kovaax
őstag
A játszós gépemen a Fedora adja a boot menüt (xfce spin). Felraktam mellé a Xubuntu 12.04-et, és install után toltam egy grub2-mkconfig -o /boot/grub2/grub.cfg -t a Fedora alatt, ami fel is ismerte a Xubit. Reboot, bebootoltam a Xubit, ami szólt, hogy vannak friss csomagok, felrakattam vele. Persze volt köztük kernel is, úgyhogy mentem megint a Fedcsibe, de mostmár nem ismeri fel a fenti parancs a Xubit. Ugyanez volt a Xubi 11.10-zel is...Van valakinek valami tippje, hogy mi van elkefélve?
-
Szeretnék egy sebességtesztet pár pendrájvon, külső- és belső vinyón. Javaslat van-e?
Phoronix GUI nélkül elég macerásnak tűnik, szvsz tovább tart beállítgatni, megkeresni mit-hogy, mint az egész teszt lenne normális esetben... -
Fedorán akarom ezt a mappát megosztani, egy jövevény XP laptoppal...
Minden adatom NTFS merevlemezen van, csak a rendszer ext4 SSD-n. nem komplikált
Néha kell Windows, ha dolgozom itthon. Bár jó lenne ha az Ilu, PS, Corel futna linuxon normálisan. (MEg egy natív Sketchup sem ártana)Megnyugodtam: Fedora alól símán elérem a zikszpé megosztásait... fain.
-
válasz
Sweet Lou 6
üzenetére
Majd megnézem, annak az online scannerét használtam Win alatt, lassú, de segített anno.
CLam kb. semmi, letöltöttem a 30 MB database-t, de így is nulla... pfff.Fájlmegosztás, illetve mappa megosztás a kérdésem. Van egy felcsatolt NTFS HDD, azon egy mappa, a Filmek amit meg szeretnék osztani. Ahol most tartok: Samba feltelepítve, megosztás bekapcsolva, jelszó kikapcsolva, írás/olvasás mindenkinek. Tűzfalon Samba átnegedve, és SELinux management-ben engedélyezve samba megosztás írás/olvasásra. ping, ilyesmi üzenetek is engedélyezve...
De a nyamvadt XP nem látja...
Nah, mivel lehetne úgy, h XP megtalálja? -
válasz
Sweet Lou 6
üzenetére
Nincs, de nem tudom mi van, AVG működne, de nem találok leírást a parancsokhoz, amit megtaláltam az kevés, és nem túl kényeles.
Clam talán... próbálgatom. Ez meg nem frissít AV definíció: túl régi, ezt írja ki. a Ló ne rúgjon má' melléjük. -
kovaax
őstag
Megint tolja frissítésnél a nem trusted forrást a sima és az xfce spin is...
-
válasz
rokefeller
üzenetére
Avast és AVG letöltve közben, ezek win alatt a legjobb free cuccok, meglátjuk...
Avast GUI szövege karakter hibás, gondolom vmi fontot hiányol
-
válasz
rokefeller
üzenetére
Nyugi, amióta MS megvette várható, h vége lesz, vhogy integrálják MSN-be sztem.
Valami vírusírtót tudtok ajánlani?
Megelőzendő a felesleges karaktercséplést: gépeket javítok, és felcsatolva az ilyen-olyan merevlemezeket a régi HW helyett az én vasamon ellenőrizném. Ez időben is jobb, meg egy szétbaszcsizott, és/vagy fertőzött rendszerre vagy nem megy fel az AV, vagy ki tudja hiteles-e ha azt írja nincs fertőzés. Gyorsan, biztonságosan szvsz az én gépemen, linux alól lehetne takarítani - de mivel? AVG-t használok Windowson, nem tudom az milyen lenne itt. -
rokefeller
senior tag
válasz
csendes
üzenetére
Hát, a skype miatt ne a Gnome-ot szidd. Proprietary szutyok, mindig is az volt, és nem tudom felfogni, hogy ha ezer éve létezik a SIP protokoll, akkor miért ez lett a de facto VOIP szabvány...
Évek óta beigérték (ha jól emlékszem), hogy legalább kettéválasztják Core + GUI-re, és akkor lehet hozzá más UI-t reszelni... azóta is készül...A Documents Appról itt van a design page: [link]
Szerintem ez egy fullscreen app, és becsukni az AppMenüben tudod, a pipa meg a selection mode-hoz kell. Érezhetően tabletes elgondolás a selection mód például, jól látod. -
csendes
addikt
válasz
rokefeller
üzenetére
A javított contacts app a skype-ot még mindig nem kezeli alapból, futtatni kell hozzá a skype klienst is, és egyszerre csak egy skype azonosítóval boldogul, én nem látok különbséget a 3.2-höz képest. A "documents" érdekes volt, mert megnyomtam véletlenül baloldalt és följött, aztán nem tudtam becsukni, és nem tudom mit jelent a jobb fölső sarokban a pipa, vagy valami, meg mire jó ez az egész? A polír nagyon ott van, ezt írtam is. Egy tableten biztos jól néz ki.
-
csendes
addikt
A hírek között: Fedora 17 béta változata is letölthető, alig egy hónap múlva itt a végleges. Legfontosabb változás a Gnome 3.4 és az ezzel érkező jóságok, illetve a 3.3-as kernel

A Gnome 3.4 jósága leginkább abban merül ki, hogy símább lett a képernyő görgetés és az alap háttérkép a napszaktól függően változik (persze ez régebben a Fedorán már így volt) , és ez a két dolog tényleg nagyon jó és fontos
. A bosszúság meg abban, hogy egy rakás kiterjesztést még nem frissítettek az [extensions.gnome.org]-on, és nem működnek. -
Sziasztok! Linux hírek Logouton.
-
Közben TeamViewer megoldotta. Gyors, stabil, kattra települt a honlapról

Fájlátvitel is rendben volt, jah. Király. Log Me in nincs Linuxra. szomorú.
VNC-t és a Fedora "gyári" távoli asztalát nem is próbáltam, angliában a másik gépen TeamViewer már fent volt, nem akartam kavarni. -
válasz
rokefeller
üzenetére
Az a durva, h néha leáll. Máskor Nautilus lecsatolja, de nem áll le. Ilyenkor a HW biztonságos eltávolítása sem segít. Másik érdekes dolog a fájlok másolása: egyszerűen kamuzik a Nautilus
A másolást jelző sáv felszalad, majd az utolsó 2 mm-en megáll... és ugye másol, ahogy azt kell, csak a mutató gagyi.Más. Fedora alól tudok win 7-hez RDP-zni? W7 64 biten Teamviewer van telepítve, de lehet pl. log me in is, vagy mit ajánlotok? Kis karbantartás, programok törlése/telepítése, frissítés.
-
válasz
rokefeller
üzenetére
Maradok a Tux Commander Backup-nál
- az csak néha téved
(múltkor helyreállítottam mentésből az asszony egyik mappáját -nem volt boldog, mert a mappa nem veszett el - amíg helyre nem állítottam
)Hot cornerek kikapcsolására van vmi tuti dolog? Extensionokat feltúrtam, de semmi - illetve van pár, de nem működnek. Alsót ki akarom kapcsolni, a felsőnek meg vagy nagyobb késleltetést adni, vagy kikapcsolni szintén... Köszi a tippeket

Nah, ez az alsót kikapcsolja legalább.
Még egy apróság van: külső USB3 HDD-t ha leválasztanám, nem mindíg tudja. Ha tudja, a lemez akkor sem kapcsol ki, pörög tovább... Illetve nagyon soká áll le. Van vmi force shutdown erre?
-
Ki mit használ rendszer mentésre/visszaállításra? Deja Dup vkinél? Esetleg Clonezilla? Mik a lehetőségek a rendszer, illetve csak egyes mappák manuális backupjára? (nem automatizálnám az indulást, de a feladatokat igen)
-
Azé' szeretem a linuxot, mert hetente biztosan, de néha gyakrabban elbaszcsizom
, és szívok vele... tehát a win fanboyoknak igazuk van, (mondjuk bármit megfektetne a farigcsálás, főleg, h én markolóval "szobrászkodok") muhaha... ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Mai történet: azt találtam ki (netes nézelődés után), h a mnt-be felcsatolt partíciók nem jelennek meg a Nautilusban, tehát a wines részek, másik linux partíció "nem elérhető" egy kattra (más is használja a gépet, ennyi elég, nem kell komoly védelem), de ha kell oda slattyogok, kész.
Felcsatolva Fstabban a wines rész, restart: öröm, bódottá. Majd a mintára megcsináltam a linux partíciót is, sdaX átírva, restart...konzol. Naná, hogy ntfs-ként akartam csatolni, a nyomorult meg kihajított konzolba
Szerencsére van nano alapból telepítve, így megoldódott
Tanúság:minden OS sz@r, mert a hiba bennem van.
öööö nem, hanem figyeljünk a paraméterekre és jegyezzük meg a root jelszót!!!

Jah, Ubuntunak volt egy jó tulajdonsága, alt+F2 -nél is megjegyezte a legutóbbiakat/gyakoriakat, nem kellett annyit pötyögni. Lehetne script is, de annyit nem használom.
-
pazzo
tag
válasz
rokefeller
üzenetére
Köszönöm a tanácsot. Egyelőre tesztelem a Fuduntu-t. Fedora az alapja, jól ketyeg a gépen. És Gnome 2.32-t használ.

-
rokefeller
senior tag
Szia, ezen a laptopon menni kéne mindennek frankón. Viszont, ez hülyén fog hangzani, de ha a gnome tetszik, akkor tegyél fel F16-ot XFCE-vel :-)
Gondolom a régi gnome-ra gondoltál, és mivel a Gnome elment a GTK3 plusz gnome-shell irányba, az most változik fejlődik, és markánsan más mint a régi.
A legújabb Xfce-t viszont olyanra tudod szabni, mint a gnome-ot, és ha valami gnome specifikus komponens kell, azt is fel tudod tenni.
-
-
zoli62
addikt
Közben nekem is van egy kérdésem. Beállított automatikus frissítés XFCE esetén nem jelez? Illetve ennek a szolgáltatásnak automatikus frissítés, már nem kell futnia, és nincs már hozzá konf file? [link]
-
azt megoldottam, véletlenül virtualboxot mikor frissítettem az új kernel miatt, a guest addonokat is pipáltam... fasza. Letörölve minden király. Warzone 2100-el játszom, annak elég a nyílt driver, de jó lenne a zártat is felhegeszteni...
Általában tudom, hogy mivel kísérletezek... így a hiba oka is többnyire megvan rögtön, csak ez reggel nem jutott eszembe, de yum history elég volt.
azaz rhgb nálam is benne van, az mi az? Nálam szöveges grub van, de már tudom mit baszcsiztam el: korábban mindenkinek saját partícióján volt a grub, most meg SDA-ra raktam - erre ubis partíciót nem is látja.
ha csak yumexből legyakom a plymouth-ot az nem jó?Swap-ot akarom kikapcsolni, ha fstab-ból kiveszem, utána LiveCD-ről letakarítom a swap partíciót is... ez működne?
-
Vladi
nagyúr
grub 1-em van.

title Fedora (2.6.42.9-2.fc15.x86_64)
root (hd0,4)
kernel /boot/vmlinuz-2.6.42.9-2.fc15.x86_64 ro root=UUID=6d435cae-8bc5-4879-976c-2dcf6326f97e rd_NO_LUKS rd_NO_LVM rd_NO_MD rd_NO_DM LANG=en_US.UTF-8 SYSFONT=latarcyrhe$
initrd /boot/initramfs-2.6.42.9-2.fc15.x86_64.imgMondjuk ez neked pont nem segít. Fentebb már volt, hogy plymouthott kéne kikapcsolni elsősorban:
Az elszálló x cikkemet olvastad már? A logot kéne megnézni, oda benyögi, hogy mi a baja.
-
Vladi
nagyúr
He!

2475 miatyánkkal jössz nekünk!
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
(#3384) pazzo
Kapcsold ki a rawhide tárolót, elindítod a yumexet, és ott kiveszed a pipát. Vagy a /etc/yum.repos.d könyvátárban mahinálsz. Sima txt fájlok, rá fogsz jönni mit hogy.
(#3389) pazzo:
Mostmár grub2 van, 15-be még nem, hozzá kell szoknod.

(#3392) pazzo
Link, ezt a tárolót vedd fel. Megbízható forrás, én innen használom régóta.
-
Új hozzászólás Aktív témák
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3237
- Minis Forum Mini PC MS-A2 Ryzen 9955HX RAM és SSD nélkül 1 év garanciával
- BESZÁMÍTÁS! HP EliteDesk 800 G1 TWR brand számítógép garanciával hibátlan működéssel
- HP Pavilion 15-eg2002nh - 15.6" FullHD IPS - i5-1235U - 16GB - Win11 - 512GB SSD - Garancia - MAGYAR
- AiOOO! HP EliteOne 800 G3 23.8" FHD Érintőkijelző i5-7500 16GB 512GB 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő

. Máskor símán ki is adja, de a fájl nem olvasható, sérült, stb. Több pendrive és port esetén is előjött, nem HW hiba. JA, és pl. Ubuntun, vagy más disztrón ez a jelenség nem volt, ez Fedora
Erre van-e valami megoldás? (aki terminált javasol, azt lelövöm
.)

éppen használgatóak meg a videólejátszás is megy vele de ha gf kell akkor ajánlanék neki egy NviDia gt 520 silent passive-t

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)