- iPhone topik
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Fotók, videók mobillal
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy Ring - gyűrű-kúra
- Poco F7 Pro - jó, de az amatőr sem rossz
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Minden téren tudott fejlődni a Motorola Razr 60 Ultra
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
Új hozzászólás Aktív témák
-
ViZion
félisten
válasz
szaszayanou #3199 üzenetére
Elvileg 3.3-ban talán már nem lesz, korábbiakhoz FIX. De úgy olvastam vhol, hogy erre, meg a memória optimalizálásra külön emberek vannak ráállítva, remélem hamarosan lesz is látszatja.
-
szaszayanou
aktív tag
Tudtok valamit arról, hogy mikor javítják ki a linux kernelben az energiafogyasztás bugot? Fedora 16-ot használok, a notim egy idő után túlmelegedik és kikapcsol.
(#3184) Vladi: Kiadtam én is a parancsot, ami visszaveszi a VGA teljesítményét (hd3470 - nyílt driver). Hogy tudom ellenőrizni, hogy tényleg működik a dolog?
-
ViZion
félisten
Nah, valaki linkelte, itt vagy Ubuntu fórumban, ma meglestem, a
sudo mount --bind /régi hely /új hely nagyszerűen működik, végreölhetekjátszhatok.XBMC -n nincs időjárás, weather + -el sem, má' szétállítgattam a
faßomgépet, lassan a Kalahári előrejelzésnek is örülnék, vagy csak legyen napos háttér. Szal ez nem megy.
Kerestem anno Ubuntun is a Nautilus-Elementary-t, ide nem tudom felhegeszteni, a letöltött, patcheltre meg configure után kitalálja, h GTK+ és valami nem elég friss... wattafak?
Esetleg van nautilusra más hegesztés, vagy fel lehet bütykölni a Dolphint csak, a rengeteg KDE progi nélkül? -
ViZion
félisten
válasz
body007 #3194 üzenetére
Én sem értem
Ubuntu alatt símán megcsináltam, UrT indult, kész. Még a windózos beállításaim is megmaradtak...
Megcsinálom a symlinket, működik is, jó helyre mutat, etc. Erre le akarja tölteni a progit... watta fak. Mikor megnézem a könyvtárát a symlink már nincs ott. Ha nem indítom a játékot, akkor meg ott van, akár restart után is, ahogy kell. Ehh. -
ViZion
félisten
Sziasztok!
UrbanTerror-t szeretnék játszani. Ubuntu alatt egyszerű volt, játék letölt, home mappámban a mapokat tartalmazó mappát symlinkeltem a windózos mappámra, beállítások, stb is átjöttek, játék. Fedora alatt törli a symlinket... akkor meg mit? -
Vladi
nagyúr
Nem fog összejönni, amíg a gnome shell nem támogatja a vmware-t. De sima régi gnome is felvarázsolható rá szerintem. Van valami forkja, nem vágom mi a neve.
java és flash nem szabad szoftver, tehát sose lehet egyből felrakni. Van ilyen segít összerakni telepítés után a rendszert.
De miért virtuálban szenvedsz vele? Tegyed fel rendesen.
-
zoli62
addikt
Rég nem használtam Fedorát, pedig a Red Hat volt az a linux disztró, amivel legelőször találkoztam. Most feltelepítettem egyelőre egy virtuális gépre, vmware playerre. Tetszik a Yum kezelhetősége. A Java-tm Flashplayert még mindig a telepítés után utólag kézzel kell feltenni, az anno Red Hat-nál is így volt. Tetszik a felület egyszerűsége, bár hozzám mindig is a Gnome asztali környezet állt közelebb, de hát ez ízlés kérdése. Ezzel kapcsolatban van egy kérdésem. Vmware playeren csak a Gnome Fallback működik a Gnome Shell helyett, ugyanakkor a Ubuntu Unity meg meg megy. Van rá valami esély, hogy a GS települjön valahogy Vmp-n?
Dmesg-t futtattam, de nem lettem okosabb tőle. -
Vladi
nagyúr
Na megnéztem, f15 nyílt driverrel 82 wattot eszik a gépem, w7 alatt azonban csak 70-et idle.
Elég nagy a különbség, nem tudom még mi az oka, ha lesz időm még tesztelem.
Mod: Jáááá sz@r van a palacsintában!
Asszontam neki, hogy :
echo low >> /sys/class/drm/card0/device/power_profileerre linux alatt is lerántotta 70 wattra az idle fogyasztást.
Tehát a cucc működik, csak a default beállítása nem megfelelő.
részleteke később.
-
Persze frankó a nyílt is de sokkal rosszabb a 3D képessége és az energiagazdálkodása. Nekem van pár hubble bubble gémem (és pár wine alatt futó) amiknek kell a 3D. A full-os energiagazdálkodás meg egy ~100 w körüli kártyának nem árt
Leállítás/suspend nekem mind2 meghajtóval tökéletes.
-
Yum extender-ben nem tudok eltávolításra jelölni csomagot... - a telepített csomag neve elé tegyél egy pipát
zárt driver: vedd fel az rpm-fusion repót majd keress rá a catalyst szóra yumex-el és telepítsd a legmagasabb verziójú kmod-catalyst-* csomagot. Megjegyzem, h eddig tökéletesen ment nálam (hd4850) de mostani kernel frissítés óta nem indul a gnome3 (csak fallback módba). De gondolom hamarosan meghegesztik
-
ViZion
félisten
Sziasztok!
Csak benéztem, elmentem a topikot
Kezdeti Fedora és openSUSE használat után jött huzamosabb Ubuntu... de kb. eddig bírtam az Unity-t illetve a global app menü volt a fő bánat, de nem is érdekes.Már vagy 2-3 hónapja az utódot keresem...
és megint csak Fedora lesz (illetve van is már egy hete), már látom. Gnome Shell sem tökéletes, de legalább vannak rákiterjesztések.
Egyelőre pár apróság vár megoldásra: XBMC weather nem tölt semmit, frissít-frissít, de nem jelenik meg az időjárás, Ubuntun ment hibátlanul, ugyan onnan raktam fel.Yum extender-ben nem tudok eltávolításra jelölni csomagot, ezt nem tudom miért van, de megoldom synaptic-al, ha máshogy nem lehet. A harmadik probléma, hogy Ubuntun Grub customizer-el lehetett a Grub2-t szerkeszteni, erre van valami megoldás Fedora 16-nál, vagy csak GUI nélkül lehet hegeszteni?
Uhh, majdnem elfelejtettem... zárt ATI drivereket itt mivel kell telepíteni? Manuálisan letölt, install, vagy van erre más mód?
Köszönöm -
Azt hol tudom beállítani, h pendrive-ról való törlésnél tényleg törlődjön az adat? Igazából azt se tudom hova lesz mert a kukába se kerül és a hely se szabadul fel...
másik: Aki ATI-t használ (HD széria) nyugodtan próbálkozhat az fgrlx-el egész viselkedően muzsikál már
-
csendes
addikt
Alapból a Fedora nyílt forráskódú meghajtót használja. Legegyszerűbben a /var/log/Xorg.0.log-ból látszik, hogy milyen drivert töltött be. Szerintem a hadveres videó dekódoláshoz a Catalyst kell. Ha azt használod, utána programtól is függ, hogy hogyan kell beállítani, általában egy checkbox van a hardveres videógyorsítás engedélyezésére. Ha van külön, akkor a VAAPI-t (VA API) kell választani ATI kártyákhoz. VLC [link], XBMC támogatja, mplayer-t vaapi támogatással kell fordítani.
-
cigam
titán
Felment egy AMD C50-es netbook-ra. Viszont nem nagyon segít be a videók dekódolásába a VGA. Szinte minden (pl. youtube) videó akad, miközben a proci 100%-on pörög.
Hol tudom megnézni milyen drivert használ, és hogyan tudom bekapcsolni a HW-es gyorsítást?
-
kovaax
őstag
A megoldás vagy workaround... Azt már nincs kedvem kitalálni, hogy ez most kinek a sara.
Szerk.: Ez a nap se telt el hiába!
-
kovaax
őstag
Na, csak bebutultam megint azt a kacatot: a Debian-t direktben indítja, nem pedig a grubjára mutat. Merthogy a Debiant felismeri...
Szerk.: Beletettem a bogarat a fülembe, úgyhogy gyorsan bebutultam a Debcsit, installáltam az ő grubját a masterbe, és hát ő se találja meg a xubuntut. Szóval a xubival van valami gebasz, nemrég frissítettem őkelmét, és akkor lehet emiatt nam találja senki...
-
-
kovaax
őstag
Hell!
Pár napja eltűnt a Xubuntu 11.10-em a grub menüből, és most próbáltam kitalálni mi a gond. Az a gond, hogy az os-prober nem találja meg valamiért. Szopik más is ezzel?
-
csendes
addikt
-
Vladi
nagyúr
Szolgálati közlemény!
link. exploit. fedora változat. javítás.
Tessék feltenni a jaívtott kernelt update testing tárolóból.
-
DragoX
tag
Tesztelődtem egy kicsit. Kiderült, hogy bármely nagyobb volumenű fájlművelet esetén (legyen az pl másolás bárhonnan bárhova), miután megtelt a memória, hajlamos bemászni a Swap területre. Viszont továbbra is torrentnél a legagresszívebb. Egyébként külső vinyóra (ext4) töltök, ezért is tűnik fel ha feleslegesen lassulgat a rendszer.
Megnéztem azért, rTorrentel is belemászkál a Swap területre. :s Ezúttal belső vinyóra töltöttem... (ext4 szintén)
-
DragoX
tag
Halihó.
Az mitől lehet, hogy ha nagy fájlok átvitele történik hálózaton pl. FTP, torrent akkor folyamatosan nő a lefoglalt memória mennyisége? Ha a fájlátvitel befejeződik, akkor visszaáll normál állapotra.
Igazából ez akkor válik zavaróvá ha már a swap-ba kezd írni, mert a gép reakcióideje nő tőle. + nem tűnik túl természetesnek
Valakinek van erre valami ötlete nincs véletlenül?
Apropó F16 XFCE spin-t használok. -
kovaax
őstag
De valamiért nem azt rakták bele defaultnak, úgyhogy nem azt használom. De megnézem mindjárt az xfce spinen.
Nem, már csak azért sem, mert tisztában vagyok vele például, hogy minden csomag sokkal frissebb a Fedorában, mint a stabil Debiánban, amit használok. De amúgy meg raktam már fel próbaképpen a Debiant is deszktopnak next-next-finish módszerrel, és egy egész pofás gnomeos felületet kaptam (most persze tekintsünk el a sokak szerint gagyisztikus témától). Mondjuk nem volt fent tovább egy napnál, ha jól emlékszem.
-
kovaax
őstag
Na, pár napja szivat a frissítés, de már reportolták a bugot... Mondjuk nekem van rpmfusion. Mennyi idő alatt szokták javítani őket?
B.Ú.É.K.!
-
Szeretnék minden Fedora ventilátornak BUÉK-et küldeni.
Igaz párom gépéről ami egy ubi, lxde felülettel de remélem ez nem csökkenti a gesztus súlyát...
-
Pano
addikt
Sziasztok!
Most telepitettem fel az uj fedorat, viszont van egy olyan gondom, hogy nem tudom sehogyse magyarra atvarazsolni. Hiaba allitom be a "teruleti" beallitasoknak a magyar nyelvet, nem jegyzi meg, akarcsak a bill kiosztast sem.
Valaki tud segiteni mi a teendo?
Ja, amugy gnome-al hasznalom.
-
aDM|RaL^
őstag
válasz
body007 #3125 üzenetére
Igen, azzal oldottam meg végül.
Egyébként tökre meg vagyok elégedve a fedoraval, munkara, bongeszesre hasznalom a gepemet vonaton, és egy 2,4-es C2D-vel, meg egy 2 giga rammal gyorsabb ezekre a feladatokra, mint az osx 4 giga rammal... windowst meg utkozben inkabb nem is hasznalnek...
-
Az "új" gnome-tweak-tool is faxán kezeli már az extension-okat
-
aDM|RaL^
őstag
válasz
rokefeller #3123 üzenetére
köszi, sikerült rendbehozni.
-
aDM|RaL^
őstag
Sikerült upgradelnem 16-ra. Nem rossz, bár nem sikerült még a gnome-extensionjeimet visszaállítani, és eltűnteni az accessibility menüt.
-
kovaax
őstag
válasz
rokefeller #3116 üzenetére
Lányos zavaromban már az előző írásom után leszedtem, úgyhogy most bajban lettem volna, ha meg kellett volna néznem valamit benne...
Ilyen versionlock.list fájlom nincs. A teszt gépemen viszont jól működik a dolog, a két utolsó kernel van fent. Mondjuk nem ugyanakkor szoktam őket frissítgetni, ráadásul az 32 bites, ez meg 64. X Akták!
Szerk.: Plusz az Xfce Spin, ez meg G3.
-
rokefeller
senior tag
Nem tudom, csak rémlik hogy volt ilyen, hogy adott package meg lib version lockolható.
Utánanéztem: /etc/yum/pluginconf.d/versionlock.list
Ide rakja be a yum versionlock plugine. De gondolom magától nem, szóval ha nem te csináltad, márpedig akkor emlékeznél rá, akkor ez valszeg bug. Szerintem szedd le kézzel, aztán annyi. -
kovaax
őstag
válasz
rokefeller #3114 üzenetére
Nem, minden update-tel ment fel (kivéve a chrome első alkalommal, meg az rpmfusion). Hogy tudom megnézni, hogy be van-e lockolva?
Szerk.: Legalábbis azt hiszem...
-
kovaax
őstag
Hell! \m/
Na, megint zavart érzek az erőben, de persze elfogadom azt is, hogy egyszerűen csak hülyeséget gondolok. Egyrészt most jöttem rá, hogy a Debian grubja növekvő sorrendben rakja a menübe a kerneleket, tehát nekem mindig a legalsót kell kiválasztani ha a legfrissebbet akarom butulni (persze nem írja ki a menüben a verziókat, mert az úgy túl egyszerű lenne). Eközben pedig azt vettem észre, hogy az első menüpont kb. az eredeti installkor felkerült kernel, a másik pedig a legfrissebb (installonly_limit=2 van beállítva a /etc/yum.conf-ban). Nem a két legutolsónak kéne fent lenni? Most megnéztem yum-mal a csomagokat, és ezek vannak fent:
[peter@otthon ~]$ yum list installed | grep "^kernel"
kernel.x86_64 3.1.0-7.fc16 @koji-override-1/$releasever
kernel.x86_64 3.1.5-2.fc16 @updates
[peter@otthon ~]$Jó ez így? Bág vagy fícsör?
Szerk.: Nem beszélni magyar...
-
porcupine
csendes tag
probléma megoldva. program telepítése/ törlése, megkerestem a vlc-t , felrakta. minden megy ahogy kell!!!!!!! ezer köszönet a segítségért!
-
rokefeller
senior tag
-
porcupine
csendes tag
köszi! na haladok. fent van a free és non free rpm fusion, de azt hova kell beírni hogy:
su -c 'yum install yumex' ??? -
porcupine
csendes tag
és mit takar az hogy vegyem fel? letöltöttem a 16oshoz az rpm fusiont, de kibontottam és azon belül van még egy csomó, honnan tudjam nekem melyik kell? (egy ismerősöm rakta fel nekem a fedorát amúgy)és ha belelépek "szöveg" van bennük. mondtam hogy totál kezdő vagyok
és a yumex-et honnan töltsem le? annak telepítése után lehet csak pl. az easy life-ot felrakni? amúgy köszi a gyors válaszokért
-
rokefeller
senior tag
-
porcupine
csendes tag
sziasztok! most lett fedoram. szóvál totál hülye vagyok hozzá. nem tudom lejátszani az avi filmeket, mindig feliratos filmeket nézek, vlc-vel. ezt a fedoran mivel lehet megoldani? kérlek írjátok le részletesen mit honnan töltsek le, mert még nagyon új ez nekem. olvastam itt a gnome-player-t és smplayer-t, azt honnan tudom leszedni?és hogy lehet alkalmazást törölni? előre is köszi
-
kovaax
őstag
válasz
rokefeller #3098 üzenetére
Úgy tűnik, hogy a nm csak a dns cache-nek használja a dnsmasq-ot, holott mást is lehet vele művelni. Én pl. vele szűretem ki a reklámos szájtokat (mondjuk ez nem nagy vaszisztdasz, ha a hosts-ba beírom őket 127.0.0.1 ip-vel, akkor is jó vagyok, csak akkor a dnsmasq-nak kell a hosts-ban is keresgélni).
-
sonar
addikt
Sziasztok,
Adott 3 CentOS 5-ös gép. A 3 ból az egyik gép csak olyan 10Mbiten kommunikál. A hálózat már át lett nézve, direktbe kötve se változik a helyzet. Látszólag minden ok, de még se.Van vkinek ötlete, hogy mi lehet a gond? Mit kellene még megnézni?
mii-tool -v
eth0: negotiated 100baseTx-FD, link ok
product info: vendor 00:50:ef, model 60 rev 8
basic mode: autonegotiation enabled
basic status: autonegotiation complete, link ok
capabilities: 100baseTx-FD 100baseTx-HD 10baseT-FD 10baseT-HD
advertising: 100baseTx-FD 100baseTx-HD 10baseT-FD 10baseT-HD flow-control
link partner: 100baseTx-FD 100baseTx-HD 10baseT-FD 10baseT-HD
eth1: negotiated 100baseTx-FD, link ok
product info: vendor 00:50:ef, model 60 rev 8
eth2: negotiated 100baseTx-FD, link ok
product info: vendor 00:08:18, model 54 rev 6
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 4500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 1660Ti 6GB ZALMAN S3 FSP 500W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- KIÁRUSÍTÁS - HP Elite / ZBook Thunderbolt 3 docking station (akár 2x4K felbontás)
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad Ultra Docking Station (40AJ)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest