- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- One mobilszolgáltatások
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
Új hozzászólás Aktív témák
-
ViZion
félisten
válasz
ecaddict #3515 üzenetére
Jó-jó, de mi az, amit ennyire belaktál?
Én azt szoktam, h van 2 partícióm Linuxnak. Egyik a fő rendszer, másik a teszt, vagy a váltás, ahogy a kedvem tartja (meg van pár virtuálgép, de ezt ugorjuk át). Tudom, h nem a Tiéd, ezért ez macerás, de felrakva másik partícióra egy(tucat) újabb disztró, majd hegesztgetés... Így megmarad a régi, amíg nincs meg az igazi - ami ebben az esetben nem egy délelőt szvsz
-
ViZion
félisten
válasz
ecaddict #3510 üzenetére
Fusion Linuxot próbáld ki: Fedora, Európaiakra szabva. A bugyuta amcsi törvények miatt alapból nem telepíthető cuccok is benne vannak. Nem kell kodeket, stb. telepítgetni, sok progi van alapból. Ha leírnád, h mi az akadálya vagy oka az F12-höz ragaszkodásnak, az jó lenne, érdekel
-
Vladi
nagyúr
válasz
ecaddict #3488 üzenetére
Vááá nem mondod, hogy azóta f12 megy?
Nem ártana lassan frissíteni, ha rám hallgatsz.
A mai fedorákban az ati támogatás mérföldekkel jobb, mint anno.
Egyébként az baj lehet, hogy abban a régi rendszerben max régi driver van. Azok meg nem hiszem, hogy az új hardvereket támogatják.Mit kell tudni amúgy a kártyának? Azt olvastam, hogy a 210-es nvidiák nagyon alacsony fogasztásúak.
De miért ragaszkodsz ehhez a régi rendszerhez? Esetleg vess egy pillantást a centos 6-ra. Az elvben a fedora 12-13-ból kialakított, tehát nagyon nagy változást nem tapasztalsz majd, viszont vannak frissebb driverek.
(#3490) Pano:
Nagy hagyjuk az ati szapulást. Ha 3d és uvd nem kell, akkor tökéletes a támogatása.
-
rokefeller
senior tag
válasz
ecaddict #1907 üzenetére
Gyanítom nálam is menne, de nálam pont az általad említett adattároló lehet a ludas. A grafikus boot nagyrésze villámgyors, elér a sáv a vége felé, majd iszonyatos full terhelésen pörög a vinyó összevissza, legújabban már azza is szopat hogy ha a gdm-ben kiválasztom a usert, akkor ott még teker egy 5-10 secet mire megjelenik a password beviteli mezeje... nálam is ext4, csakhát nemlétezik még rá a defrag, én meg csontig töltöm általában a vinyót, majd törlök belőle kicsit, majd megint tele...gondolkozom hogy veszek egy 8gb körüli ssd-t, hátha az olcsó, és az lenne a rendszer, az adatokat meg hurcolom majd külső tokban a mostani vinyón. de tartok még az ssd megbízhatóságától.
-
-
Vladi
nagyúr
válasz
ecaddict #1896 üzenetére
glxgears -al ránézhetsz azért, az fél perc.
A catalystot azért szokták javasolni, mert abban elvileg minden feature megvan és jobb a 3d teljesítménye. Nekem is az van még 11 alatt. Volt egy durva bugja, de kernel frissítés óta megy az is.
Valahogy a nyílt driverről tényleg kevés az írás. Pedig jó úton halad. Pár feature meg sok optimalizás kell neki, de jó lesz az. Egyébként most csináltak felmérést a phoronixnál, elvileg többen használják a nyílt drivert mint a gyárit.
Lehet az ati lassan leállítja a linuxos drivert. Csak némi erőforrást is adhatna az x-nek.
Nemsoká én is felteszem a 12 és letesztelem. Csak győzzétek kivárni.
De ha amúgy minden megy akkor használd egészséggel.
-
Vladi
nagyúr
válasz
ecaddict #1893 üzenetére
Na ennyit találtam, ami friss és érdekes lehet. link
Nézd meg, hogy van -e ilyen csomag:
mesa-dri-drivers-experimental
Nem tudom, hogy ez benne van -e a végleges f12-ben.Utána lehet tesztelgeni, hogy mit tud a nyílt driver. Meg persze nézegetheted a wiki oldalt is. majd szólj, ha van valami friss infód, mert engem is érdekel a dolog!
-
Vladi
nagyúr
válasz
ecaddict #1893 üzenetére
"Merjem lecserélni?"
Főleg, hogy momentán nincs más driver F12-re. link De a nyílt is csinál ezt-azt, annyira nem vészes. Leírást mindjárt túrok valamit, de magyar tuti nincs. Ez ilyen ha hoztok lesztek momentán...
Egyébként nekem is 4670-em van, de 12-t még nem raktam fel. De tuti letesztelem a readeonHD-t, csak időm lenne már.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Linux kezdőknek
- Könyvajánló
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- TCL LCD és LED TV-k
- Argos: Szeretem az ecetfát
- RAM topik
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Vicces képek
- További aktív témák...
- Gyermek PC játékok
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest