- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Huawei Watch Fit 5 Pro - jó forma
- iPhone topik
- Apple Watch
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Google Pixel topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
3000 - 2901
7189 - 6001 6000 - 4001 4000 - 3901 3900 - 3801 3800 - 3701 3700 - 3601 3600 - 3501 3500 - 3401 3400 - 3301 3300 - 3201 3200 - 3101 3100 - 3001 3000 - 2901 2900 - 2801 2800 - 2701 2700 - 2601 2600 - 2501 2500 - 2401 2400 - 2301 2300 - 2201 2200 - 2101 2100 - 2001 2000 - 1901 1900 - 1801 1800 - 1701 1700 - 1601 1600 - 1501 1500 - 1401 1400 - 1301 1300 - 1201 1200 - 1101 1100 - 1001 1000 - 901 900 - 801 800 - 701 700 - 601 600 - 501 500 - 401 400 - 301 300 - 201 200 - 101 100 - 1
-
Fórumok
Mobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
kovaax
őstag
Ok, köszi!
Egyszer már nekifutottam, de csak addig jutottam el, hogy "egyszer majd" több időt kell rá szánnom...

Közben feltoltam a nagyobbik gépemre is, a Debian mellé a 64 bites Gnómos deszktopot. Először is megszűnt a chrome összeomlása néhány honlapnál (régebben írtam erről ide), úgyhogy bódottá' van! Másrészt ebben működik a frissítés utáni kijelentkezés gomb, és a selinux vs. chrome probléma sem jelentkezik (sajnos csak a frissítések felrakása után telepítettem a chrome-ot, úgyhogy azt nem tudom, hogy egyáltalán nem volt, vagy az 55 végű selinux-policy rakta rendbe). Szóval úgy tűnik, hogy csak az XFCE spinnel vannak gondok.
-
Vladi
nagyúr
-
kovaax
őstag
Futtattam a bugnál lévő két parancsot, és megoldódott a probléma. Egyszer majd tényleg nekifutok ennek a SeLinuxnak, és kiokosítom magam belőle. Vagy nem.

-
csendes
addikt
-
kovaax
őstag
-
kovaax
őstag
Nem mondta meg, de gondolom ennek az az elsődleges oka, hogy most hallok róla először...
Majd utánaolvasok faszán!Amúgy mintha gyorsabb lenne az F16, mint az F15 volt, legalábbis az XFCE spin. Ha túlélem a hétvégét, megnézem a gnómossat is.
-
body007
addikt
Szerintem kifejezetten jó, hugom nyüzöge laptopjára tettem fel hétvégén (a gyerek fél éve rinya nélkül nyomul fedorán), gyors, jól néz ki a gdm greeter, és faszányos az online accounts.
a grub2 ronda, de ki nézegeti azt? debianban mindig is ronda volt, asszem ubuntuban is.
szerintem a fekete plymouth jobban néz ki, de az enyémen majd átállítom spinfinity-re, ha az is feketea gnome-shell meg... én imádom, most nyekkent meg az ssd-m ezért a céges win7-tel nyomulok, és szétvet az ideg, annyival jobb a gnome-shell. 1 hónap megszokás, utána ultiumate királyság, productivity meg bling.
a shutdown hiányáról. tényleg olyan releváns a shutdown? csak mert ha nem dual bootos tesztelős játszós horrorgép van, hanem egy amit csak használni akar a user, akkor a reboot-okat nyomja akkor, amikor a csomagtelepítő vagy az updater jelzi, egyébként meg miért nem suspendel? én ezzel teljesen tudok azonosulni, 18-19 napos uptime-jaim szoktak lenni laptopon. az ALT-os trükkel meg tele a net, szóval szerintem ez a kérdés vihar a biliben, kötekedéshez jó alap, de másra nem igazán
Az egyetlen hiányérzetem a packagekit gui-ja, amióta megvan, azóta olyan kis béna. az ubuntu software centere sokkal profibb kinézetű, trendibb. azt sem tudom pl megérteni, hogyha megjelölöm mondjuk a libreoffice valamelyik elemét telepítésre, rányomom hogy gyí, akkor miért nem lehet közben bogarászni a csomagok közöt, és bedobálni egy sorba a következőt, amit fel akarok tenni. ez annyira tipikus első telepítés utáni magatartás pedig...
a shutdown monjon le...
én se állítom le a gépet, miért is tenném?egyébként én is imádom a shell-t, ezért gnome2 is mongyonle...

-
Vladi
nagyúr
viszont felvetheted, hogy legyen alkohol kompatibilitási teszt nap.

Ilyeneknél szerintem órákban mérhető. setroubleshooter nem mondta meg azt a parancsot?
-
kovaax
őstag
Annyira nem vagyok powerjúzer, hogy érdemes lenne.
Mennyi idő alatt csorog le az ilyesmi a stabil frissítésbe? Nem akarok hekkelni, ha belátható időn belül lejön magától. Mindamellett, hogy valahol ott van a konkrét parancs is, amivel rendbe lehet rakni a selinuxot krómilag.
-
kovaax
őstag
A grub2-nek meg külön örülök, mert eddig az ubuntu adta a bootloadert, mert a grub1 nem butulta be a többieket már egy ideje, de a fedorát használom a játszós gépemen legtöbbet...
-
Vladi
nagyúr
-
kovaax
őstag
Ezt a bugot sikerült eltalálni. Mikor frissül a selinux-policy 3.10.0-55 -re?
-
kovaax
őstag
Ja, és az F16-ot lehet erősen alkoholos állapotban is telepíteni, ez is kitesztelődött az este...

-
rokefeller
senior tag
Nekem is az SSD dobott nagyot, de akkor is 15-20 másodperc marad, pedig eléggé kicsontoztam a service-eket. a 15 másodperc az ahol már majdnem instant a boot, kb mire bedugom az egeret, meg meg leülök, már megy :-)
Az SSD-vel viszont óvatosan, ha értékes adatról van szó, vettem fél éve egy OCZ Agility2-t, és egyszercsak nyekk... van rá három év garancia, és megérte, mert veszettgyors volt, de amikor becserélem garanciában, első dolgom lesz, hogy a régi vinyón kialakítom a backup-ot
-
csendes
addikt
Van grub delay beállítva?
Van bent meghajtóban esetleg cd/dvd?
Meg milyen service-ek futnak?Egyébként a 25 másodperc szerintem nem sok.
Szerintem se sok, és erősen hardverfüggő. A késleltetést nem számoltam bele. A telepítő CD-t már kivettem. Az első indítás volt lassú csak.
-
rokefeller
senior tag
"Úgyhogy nem értem ezt a lassúságot.
"
Lemértem. Nálam a grub képernyőtől a login képernyőig Ubuntu 11.10 kb. 22 másodperc. Fedora 16 kb. 25 másodperc, Archlinux 28-30 másodperc (de itt közben tárcsázza is az adsl-t pppoe-vel, ami néhány másodperc is lehet). Vagyis nagyjából egyformák az indítási idők.Van grub delay beállítva?
Van bent meghajtóban esetleg cd/dvd?
Meg milyen service-ek futnak?Egyébként a 25 másodperc szerintem nem sok.
-
csendes
addikt
"Kapcsolja ki a SELinux enforcing mode-ot"
A fas..... fülemet!
A troubleshooter mit mond rá??Részemről gnome3 repül, vagy xfce, vagy lxde, vagy pedig gnome2 lesz belőle.

grub2 szintén.
"Összességében a Fedora 16-ban jelenleg legjobban a gdm/gnome háttérkép tetszik."
Az is valami.
Akkor nem egy nagy eresztés? Na mindegy, jön az ssd-m, akkor felmegy.
De systemd szerintem van már vagy 14 óta. Úgyhogy nem értem ezt a lassúságot.
(#2972) kovaax:
Mintpéldául. Vagy 15-ön.
"Úgyhogy nem értem ezt a lassúságot.
"
Lemértem. Nálam a grub képernyőtől a login képernyőig Ubuntu 11.10 kb. 22 másodperc. Fedora 16 kb. 25 másodperc, Archlinux 28-30 másodperc (de itt közben tárcsázza is az adsl-t pppoe-vel, ami néhány másodperc is lehet). Vagyis nagyjából egyformák az indítási idők. -
kovaax
őstag
Korán írtam... A frissítés után kiírta, hogy újraindítás szükséges, újrainduljon-e, de nem indul újra. Ez a 15-ben is pont így működött...
-
kovaax
őstag
Nekem most ment fel a játszós gépemre, XFCE spin, de már így 1 naposan 40 frissítés áll rendelkezésre. A magyarításnál ácsorgott pár percet, amúgy más problémám nincsen eddig vele.
-
rokefeller
senior tag
A fas..... fülemet!
A troubleshooter mit mond rá??Részemről gnome3 repül, vagy xfce, vagy lxde, vagy pedig gnome2 lesz belőle.

grub2 szintén.
"Összességében a Fedora 16-ban jelenleg legjobban a gdm/gnome háttérkép tetszik."
Az is valami.
(#2972) kovaax:
Mintpéldául. Vagy 15-ön.
Szerintem kifejezetten jó, hugom nyüzöge laptopjára tettem fel hétvégén (a gyerek fél éve rinya nélkül nyomul fedorán), gyors, jól néz ki a gdm greeter, és faszányos az online accounts.
a grub2 ronda, de ki nézegeti azt? debianban mindig is ronda volt, asszem ubuntuban is.
szerintem a fekete plymouth jobban néz ki, de az enyémen majd átállítom spinfinity-re, ha az is feketea gnome-shell meg... én imádom, most nyekkent meg az ssd-m ezért a céges win7-tel nyomulok, és szétvet az ideg, annyival jobb a gnome-shell. 1 hónap megszokás, utána ultiumate királyság, productivity meg bling.
a shutdown hiányáról. tényleg olyan releváns a shutdown? csak mert ha nem dual bootos tesztelős játszós horrorgép van, hanem egy amit csak használni akar a user, akkor a reboot-okat nyomja akkor, amikor a csomagtelepítő vagy az updater jelzi, egyébként meg miért nem suspendel? én ezzel teljesen tudok azonosulni, 18-19 napos uptime-jaim szoktak lenni laptopon. az ALT-os trükkel meg tele a net, szóval szerintem ez a kérdés vihar a biliben, kötekedéshez jó alap, de másra nem igazán
Az egyetlen hiányérzetem a packagekit gui-ja, amióta megvan, azóta olyan kis béna. az ubuntu software centere sokkal profibb kinézetű, trendibb. azt sem tudom pl megérteni, hogyha megjelölöm mondjuk a libreoffice valamelyik elemét telepítésre, rányomom hogy gyí, akkor miért nem lehet közben bogarászni a csomagok közöt, és bedobálni egy sorba a következőt, amit fel akarok tenni. ez annyira tipikus első telepítés utáni magatartás pedig...
-
csendes
addikt
"hol kell ezt kikapcsolni?"
Gnome3?
Valamint nyomni kell, talán a win gomb?
utána jobb felső sarok menü. 
Más: bluebubble valaki?

Nem próbáltam a Bluebubble-t, de ez alapján nem tűnik nehéznek a telepítés Fedora 15-re: [link]
Aztán volt egy EXDE nevű próbálkozás, de az nem bírta sokáig: [link]
Van még a Mate Desktop: [link][link][link]. Archlinux-hoz vannak csomagok is. Ki akartam próbálni, de le kellett volna szednem a Gnome3-t konfliktusok miatt, azt meg nem akartam. A végső cél a Mate-nál a teljes szétválasztás, hogy Gnome3 mellett is lehessen használni; a metacity-t átnevezték marco-nak, a nautilus-t caja-nak, stb. -
csendes
addikt
A fas..... fülemet!

grub2 szintén.
Az is valami.
(#2972) kovaax:
Mintpéldául. Vagy 15-ön.
Gyakorlatilag ugyanazt írja ki, mint ezeknél a bug-oknál: [link][link]. Annyi a különbség, hogy én a végleges Fedora 16 LiveCD-t telepítettem üres partícióra. A LiveCD-re is panaszkodott a telepítésnél és a telepített rendszernél is a /media-ra. Furcsa, mert elvileg már javították. A selinux-policy-t még nem nézegettem. Mondjuk eddig mindig azonnal lelőttem a SELinux-ot telepítés után, annyira nem zavar.
Különben nekem tetszik a Fedora 16.
A systemd a Fedora 14-ben csak preview volt. A Fedora 15-ben alapértelmezett, de nem volt teljeskörű a konverzió, még maradtak init script-ek: [link] -
csendes
addikt
A jobb felső sarokból lenyíló menüvel, de a kikapcsolás csak akkor jelenik meg, ha lenyomod az 'Alt' gombot.
Szóval direkt van így. Elég hülye megoldás. Először is honnan kellene tudnia ezt a felhasználónak? Másodszor mi értelme van? Harmadszor, azthiszem egy életre végeztem a fedorával a hülyeségei miatt. Szóval ne válaszoljatok, nem jövök már ebbe a topikba többet.
Ez nem a Fedora megoldása, hanem a gnome-shell ilyen, Minden disztribúcióval így működik, ami gnome-shell-t használ, kivéve talán a Linux Mint-et, ahol alapból fent vannak a kiterjesztések is. Az Ubuntu nem gnome-shell-t, hanem unity-t használ. Onnan lehet tudni ezt, hogy a felhasználó elolvassa a gnome-shell kezeléséről szóló rövid tájékoztatót.
-
Vladi
nagyúr
Föltettem a Fedora 16-ot, de most nem preupgrade-del, hanem Live CD-ről és meghagytam a 15-öt is.
Tapasztalataim:
Lassú a LiveCD indítása, kész örökkévalóság.
Már a Live CD-n jött a SELinux AVC error a colord-re és a telepítés után is, holott a bug report már júniusban megvolt [link]. És mi a javasolt megoldás? Kapcsolja ki a SELinux enforcing mode-ot
A LiveCD egyébként mindenről értesítést küld, például arról, hogy mount-olta a telepítő CD-t, elég zavaró.
A telepítéssel nem volt gond, a LiveCD image telepítése sokkal gyorsabb, mint a preupgrade, mert egyben felmegy az image. Cserébe viszont csak ext4 partícióra hajandó települni. Furcsa módon az egyik FAT32 partíciót "EFI system"-nek jelezte ki a telepítő.
Kipróbáltam a grub2 telepítését is. Egyrészt ronda, hiányzik a szép háttér, nyilván megoldható. Egyébként az összes partíciót felismerte és betette a grub menübe, de az egyik esetben extraként kicsit permutálta a dolgot, egy 64 bites Linux root alá egy i686-os kernel verziót is berakott menüpontként.
A telepítés után a boot feltűnően lassú, pedig ez a LiveCD-ről telepített "vanília" verzió, tehát a systemd-vel éppen sokkal gyorsabbnak kellene lennie. Az alapértelmezett plymouth pedig ronda, fekete.
Már a LiveCD-n is lenyűgözött az új tapéta (magyarul wallpaper), egyszerűen gyönyörű, egyébként is gyerekkoromban állandóan Verne könyveket olvastam.
A Gnome3 olyan, amilyen. A gnome-shell egy picit használhatóbb, mint eddig, néhány kiterjesztés telepítése sokat segít. Azért a végén azt hiszem, hogy maradok a fallback módnál.
A telepítésnél megadott FAT32 partíciót vfat-ként az fstab-ba betette (habár a telepítő "EFI system"-nek jelezte), de 0077-es umask-kal, mert végülis az olvasás is veszélyes egy mezei felhasználó számára.
A colord SELinux AVC hibát már írtam, felajánlja a bug report küldést, de végül nem küldi el, mert csak regisztrált felhasználó jogosult rá.
És ami tényleg zavar: az MSN Live aMSN-nel megy, de azt a gnome-shell nem szereti, nincs tálca, ahová tehetné; persze a fallback móddal ez nem gond. Viszont se emesene-vel, se empathy-val nem sikerült belépnem. Az empathy kiírja, hogy valami "crashed", de az emesene is csak malmozik.
Összességében a Fedora 16-ban jelenleg legjobban a gdm/gnome háttérkép tetszik. A systemd semmivel nem gyorsítja az indítást, inkább ellenkezőleg. A grub menü a régi háttérképpel sokkal szebb volt, mint most a fekete-fehér grub2. Maradt még néhány bosszantó bug is, bár egyik sem kritikus. Elég rossz reklám, hogy a LiveCD rögtön indításnál egy fekete értesítő ablakban nehezen érthető hibajelzést küld arról, hogy a SELINUX AVC mit csinált a colord-vel."Kapcsolja ki a SELinux enforcing mode-ot"
A fas..... fülemet!

grub2 szintén.
Az is valami.
(#2972) kovaax:
Mintpéldául. Vagy 15-ön.
-
kovaax
őstag
A jobb felső sarokból lenyíló menüvel, de a kikapcsolás csak akkor jelenik meg, ha lenyomod az 'Alt' gombot.
Szóval direkt van így. Elég hülye megoldás. Először is honnan kellene tudnia ezt a felhasználónak? Másodszor mi értelme van? Harmadszor, azthiszem egy életre végeztem a fedorával a hülyeségei miatt. Szóval ne válaszoljatok, nem jövök már ebbe a topikba többet.
Senki sem születik úgy, hogy tudja ezt. Sőt! Úgy sem születik senki, hogy tudja az egeret használni. Vagy a számítógépet. Vagy akár egy kanalat... Úgyhogy ezt is, mint minden mást, valahonnan megtanulja az ember. Például próbálkozik, vagy rákeres a neten, vagy urambocsá', elolvassa a dokumentációt...
-
aag
őstag
A jobb felső sarokból lenyíló menüvel, de a kikapcsolás csak akkor jelenik meg, ha lenyomod az 'Alt' gombot. Vagy alapból megjelenik, ha telepíted és engedélyezed az alternatív státusz menü kiterjesztést (gnome-shell-extension-alternative-status-menu), ami viszont Gnome3.2-re egyelőre csak a Rawhide-ból érhető el.
-
csendes
addikt
A jobb felső sarokból lenyíló menüvel, de a kikapcsolás csak akkor jelenik meg, ha lenyomod az 'Alt' gombot. Vagy alapból megjelenik, ha telepíted és engedélyezed az alternatív státusz menü kiterjesztést (gnome-shell-extension-alternative-status-menu), ami viszont Gnome3.2-re egyelőre csak a Rawhide-ból érhető el.
-
kovaax
őstag
-
kovaax
őstag
-
csendes
addikt
Föltettem a Fedora 16-ot, de most nem preupgrade-del, hanem Live CD-ről és meghagytam a 15-öt is.
Tapasztalataim:
Lassú a LiveCD indítása, kész örökkévalóság.
Már a Live CD-n jött a SELinux AVC error a colord-re és a telepítés után is, holott a bug report már júniusban megvolt [link]. És mi a javasolt megoldás? Kapcsolja ki a SELinux enforcing mode-ot
A LiveCD egyébként mindenről értesítést küld, például arról, hogy mount-olta a telepítő CD-t, elég zavaró.
A telepítéssel nem volt gond, a LiveCD image telepítése sokkal gyorsabb, mint a preupgrade, mert egyben felmegy az image. Cserébe viszont csak ext4 partícióra hajandó települni. Furcsa módon az egyik FAT32 partíciót "EFI system"-nek jelezte ki a telepítő.
Kipróbáltam a grub2 telepítését is. Egyrészt ronda, hiányzik a szép háttér, nyilván megoldható. Egyébként az összes partíciót felismerte és betette a grub menübe, de az egyik esetben extraként kicsit permutálta a dolgot, egy 64 bites Linux root alá egy i686-os kernel verziót is berakott menüpontként.
A telepítés után a boot feltűnően lassú, pedig ez a LiveCD-ről telepített "vanília" verzió, tehát a systemd-vel éppen sokkal gyorsabbnak kellene lennie. Az alapértelmezett plymouth pedig ronda, fekete.
Már a LiveCD-n is lenyűgözött az új tapéta (magyarul wallpaper), egyszerűen gyönyörű, egyébként is gyerekkoromban állandóan Verne könyveket olvastam.
A Gnome3 olyan, amilyen. A gnome-shell egy picit használhatóbb, mint eddig, néhány kiterjesztés telepítése sokat segít. Azért a végén azt hiszem, hogy maradok a fallback módnál.
A telepítésnél megadott FAT32 partíciót vfat-ként az fstab-ba betette (habár a telepítő "EFI system"-nek jelezte), de 0077-es umask-kal, mert végülis az olvasás is veszélyes egy mezei felhasználó számára.
A colord SELinux AVC hibát már írtam, felajánlja a bug report küldést, de végül nem küldi el, mert csak regisztrált felhasználó jogosult rá.
És ami tényleg zavar: az MSN Live aMSN-nel megy, de azt a gnome-shell nem szereti, nincs tálca, ahová tehetné; persze a fallback móddal ez nem gond. Viszont se emesene-vel, se empathy-val nem sikerült belépnem. Az empathy kiírja, hogy valami "crashed", de az emesene is csak malmozik.
Összességében a Fedora 16-ban jelenleg legjobban a gdm/gnome háttérkép tetszik. A systemd semmivel nem gyorsítja az indítást, inkább ellenkezőleg. A grub menü a régi háttérképpel sokkal szebb volt, mint most a fekete-fehér grub2. Maradt még néhány bosszantó bug is, bár egyik sem kritikus. Elég rossz reklám, hogy a LiveCD rögtön indításnál egy fekete értesítő ablakban nehezen érthető hibajelzést küld arról, hogy a SELINUX AVC mit csinált a colord-vel. -
aag
őstag
-
Vladi
nagyúr
-
aag
őstag
-
Vladi
nagyúr
"hol kell ezt kikapcsolni?"
Gnome3?
Valamint nyomni kell, talán a win gomb?
utána jobb felső sarok menü. 
Más: bluebubble valaki?

-
aag
őstag
-
Vladi
nagyúr
-
csendes
addikt
-
kovaax
őstag
Ha biosod van, akkor nem. efi, ez az új csoda bios helyett. blaahh...

Ha grub1 bootol gpt-t, akkor upragedlj nyugodtan. De grub2 is támogatja.
Micsodaa??? 3 nap??

Pár éve használok efi-t, mondjuk itaniumon...
Azért zavart össze amit írtál, bár nekem a Debian grub2-je bootolja be az F15-öt, de gpt-n...
Jaja, azt írják...
-
Vladi
nagyúr
Ha biosod van, akkor nem. efi, ez az új csoda bios helyett. blaahh...

Ha grub1 bootol gpt-t, akkor upragedlj nyugodtan. De grub2 is támogatja.
Micsodaa??? 3 nap??

-
kovaax
őstag
-
Vladi
nagyúr
A Fedora 16 alapértelmezett bootloader a PC-kre Grub2 lesz [link]. Viszont a régi grub is elérhető Fedora 16-ra [link]. Ha preupgrade-et használok, akkor a grub2-re frissít és telepíti is nekem? És utána nekem kell leszedni a grub2-t, feltenni a grub-ot, telepíteni, ha a régit akarom használni? Vagy felajánl a preupgrade során választást?
Mindkettő fenn lesz, de grub1 megy az mbr-be. link.
ja ha már itt vagyunk, az is kiderül, hogy efi módban nem tud majd bootolni. Vagy sima bios, vagy bios emuláció!
-
csendes
addikt
A Fedora 16 alapértelmezett bootloader a PC-kre Grub2 lesz [link]. Viszont a régi grub is elérhető Fedora 16-ra [link]. Ha preupgrade-et használok, akkor a grub2-re frissít és telepíti is nekem? És utána nekem kell leszedni a grub2-t, feltenni a grub-ot, telepíteni, ha a régit akarom használni? Vagy felajánl a preupgrade során választást?
-
rokefeller
senior tag
-
Vladi
nagyúr
-
body007
addikt
-
csendes
addikt
Ez a probléma megkerülősdi lesz a megoldás, mingyá neki is veselkedek. Egyébként feltettem az ubi-t de pár perc (najó óra) alatt ki is készített...
Sokkal lassabb, átgondolatlan, és valahogy már idegesít, h "hülyének" nézi a user-t...(#2950) csendes: 15 is ugyanígy van a dologgal. Régebbit meg nem akarok, gnome3 kell nekem

Az fura, hogy két különböző kernel is rosszul ismeri fel. Azt kipróbáltad, hogy mi van ha másik sata port-ra teszed át?
-
body007
addikt
Ez a probléma megkerülősdi lesz a megoldás, mingyá neki is veselkedek. Egyébként feltettem az ubi-t de pár perc (najó óra) alatt ki is készített...
Sokkal lassabb, átgondolatlan, és valahogy már idegesít, h "hülyének" nézi a user-t...(#2950) csendes: 15 is ugyanígy van a dologgal. Régebbit meg nem akarok, gnome3 kell nekem

-
Vladi
nagyúr
Hogy-hogy milyen? Szép új...
Tök mindegy mit csinálok vele, mire formázom, milyen os alatt a fedora telepítője azt hiszi, h egy cd lemez a vinyóm... Live alatt gparted/fdisk tökéletesen látja (mint lejjebb linkeltem). Uborka telepítője megint tökéletesen kezeli csak a fedora nem. Na ilyenkor mit kell csinálni? Egyébként másik vinyó(kat) rendesen kezeli csak ez a 1,5-es nem tetszik neki. Ha meg már megy a rendszer persze simán látja/írja/olvassa ahogy kell.Kerüld meg a problémát. Telepítsd fel valahová, csinálj partíciót és dd-zd át.
S ha nincs partíció, hanem azt az anacondával csináltatod??
-
csendes
addikt
Tök mindegy mit csinálok vele, mire formázom, milyen os alatt a fedora telepítője azt hiszi, h egy cd lemez a vinyóm... Live alatt gparted/fdisk tökéletesen látja (mint lejjebb linkeltem). Uborka telepítője megint tökéletesen kezeli csak a fedora nem. Na ilyenkor mit kell csinálni? Egyébként másik vinyó(kat) rendesen kezeli csak ez a 1,5-es nem tetszik neki. Ha meg már megy a rendszer persze simán látja/írja/olvassa ahogy kell.Akkor nincs szerencséd. Próbálj egy régebbi Fedorát vagy várd meg a végleges kiadást
-
body007
addikt
Tök mindegy mit csinálok vele, mire formázom, milyen os alatt a fedora telepítője azt hiszi, h egy cd lemez a vinyóm... Live alatt gparted/fdisk tökéletesen látja (mint lejjebb linkeltem). Uborka telepítője megint tökéletesen kezeli csak a fedora nem. Na ilyenkor mit kell csinálni? Egyébként másik vinyó(kat) rendesen kezeli csak ez a 1,5-es nem tetszik neki. Ha meg már megy a rendszer persze simán látja/írja/olvassa ahogy kell. -
Vladi
nagyúr
-
body007
addikt
-
csendes
addikt
Az már megvolt rég...
De bármit b*szok vele mindig azt írja iso9660 és hozzá se tud nyúlni a telepítő...
Próbaként megnézem egy ubi 9.10 telepítővel, azzal szépen ment minden ahogy kell. Most vissza jöttem a fedora telepítőjébe és ugyanaz (pedig ubun le lett particionálva...)fdisk kimenet:
Disk /dev/sdb: 1500.3 GB, 1500301910016 bytes
255 heads, 63 sectors/track, 182401 cylinders, total 2930277168 sectors
Units = sectors of 1 * 512 = 512 bytes
Sector size (logical/physical): 512 bytes / 512 bytes
I/O size (minimum/optimal): 512 bytes / 512 bytes
Disk identifier: 0x0003b2dd
Device Boot Start End Blocks Id System
/dev/sdb1 63 9767519 4883728+ 83 Linux
/dev/sdb2 9767520 19535039 4883760 83 Linux
/dev/sdb3 19535040 2930272064 1455368512+ 5 Extended
/dev/sdb5 19535103 2930272064 1455368481 83 LinuxNem lehet, hogy ugyanazon az ATA kábelen van, mint a CD/DVD?
-
body007
addikt
Ha nincs rajta adat, akkor töröld le róla a partíciókat, és hozz létre egy újat aztán
Az már megvolt rég...
De bármit b*szok vele mindig azt írja iso9660 és hozzá se tud nyúlni a telepítő...
Próbaként megnézem egy ubi 9.10 telepítővel, azzal szépen ment minden ahogy kell. Most vissza jöttem a fedora telepítőjébe és ugyanaz (pedig ubun le lett particionálva...)fdisk kimenet:
Disk /dev/sdb: 1500.3 GB, 1500301910016 bytes
255 heads, 63 sectors/track, 182401 cylinders, total 2930277168 sectors
Units = sectors of 1 * 512 = 512 bytes
Sector size (logical/physical): 512 bytes / 512 bytes
I/O size (minimum/optimal): 512 bytes / 512 bytes
Disk identifier: 0x0003b2dd
Device Boot Start End Blocks Id System
/dev/sdb1 63 9767519 4883728+ 83 Linux
/dev/sdb2 9767520 19535039 4883760 83 Linux
/dev/sdb3 19535040 2930272064 1455368512+ 5 Extended
/dev/sdb5 19535103 2930272064 1455368481 83 Linux -
rokefeller
senior tag
Ha nincs rajta adat, akkor töröld le róla a partíciókat, és hozz létre egy újat aztán
-
Vladi
nagyúr
Sziasztok!
Próbálom (az egyik "teszt" gépemen) frissítem 16-ra a rendszert, de ezt a hibát kapom:
Innen
...
Error: Cannot retrieve repository metadata (repomd.xml) for repository: rpmfusion-free. Please verify its path and try again
...a hibára rákeresve ezt a workaroud-ot találtam, ami nem vezet eredményre

[root@fedorka body]# su -c "sed -i 's|^#baseurl|baseurl| ; s|^mirrorlist|#mirrorlist|' /etc/yum.repos.d/rpmfusion*free*repo"
[root@fedorka body]# yum --releasever=16 --disableplugin=presto distro-syncLoaded plugins: langpacks, refresh-packagekit
http://download1.rpmfusion.org/free/fedora/releases/16/Everything/x86_64/os/repodata/repomd.xml: [Errno 14] HTTP Error 404 - Not Found : http://download1.rpmfusion.org/free/fedora/releases/16/Everything/x86_64/os/repodata/repomd.xml
Trying other mirror.
http://download1.rpmfusion.org/free/fedora/updates/16/x86_64/repodata/repomd.xml: [Errno 14] HTTP Error 404 - Not Found : http://download1.rpmfusion.org/free/fedora/updates/16/x86_64/repodata/repomd.xml
Trying other mirror.
http://download1.rpmfusion.org/nonfree/fedora/releases/16/Everything/x86_64/os/repodata/repomd.xml: [Errno 14] HTTP Error 404 - Not Found : http://download1.rpmfusion.org/nonfree/fedora/releases/16/Everything/x86_64/os/repodata/repomd.xml
Trying other mirror.
http://download1.rpmfusion.org/nonfree/fedora/updates/16/x86_64/repodata/repomd.xml: [Errno 14] HTTP Error 404 - Not Found : http://download1.rpmfusion.org/nonfree/fedora/updates/16/x86_64/repodata/repomd.xml
Trying other mirror.
http://download1.rpmfusion.org/free/fedora/releases/16/Everything/x86_64/os/repodata/repomd.xml: [Errno 14] HTTP Error 404 - Not Found : http://download1.rpmfusion.org/free/fedora/releases/16/Everything/x86_64/os/repodata/repomd.xml
Trying other mirror.
Error: Cannot retrieve repository metadata (repomd.xml) for repository: rpmfusion-free. Please verify its path and try againLátom, h 404-es hiba de már 2 hete próbálom és ugyanezt dobja... Any idea?
Kapcsold ki az rpm fusion tárolót és úgy frissíts! Bár jobb is ha törlöd. Utána a rawhide ágat tudod használni.
-
body007
addikt
Nincs még 16-os release repo az rpmfusion-on:
Index of /free/fedora/releases
[ICO] Name Last modified Size Description
[DIR] Parent Directory -
[DIR] 8/ 13-Jul-2008 13:38 -
[DIR] 9/ 13-Jul-2008 13:44 -
[DIR] 10/ 22-Nov-2008 19:19 -
[DIR] 11/ 07-Jun-2009 12:38 -
[DIR] 12/ 16-Nov-2009 09:34 -
[DIR] 13/ 12-Apr-2010 09:19 -
[DIR] 14/ 03-Oct-2010 17:35 -
[DIR] 15/ 27-May-2011 16:26 -
Apache/2.2.15 (CentOS) Server at download1.rpmfusion.org Port 80
Használd helyette a development-et (Rawhide) [link]. A Fedora 16 hivatalos kiadását jelenleg november 8-ra tervezik, de lehet késés.Oke, koszi megnezem. Csak azt nem eretm, h miert irta a lejebb linkelt oldal a fusion-t

-
csendes
addikt
Sziasztok!
Próbálom (az egyik "teszt" gépemen) frissítem 16-ra a rendszert, de ezt a hibát kapom:
Innen
...
Error: Cannot retrieve repository metadata (repomd.xml) for repository: rpmfusion-free. Please verify its path and try again

[root@fedorka body]# su -c "sed -i 's|^#baseurl|baseurl| ; s|^mirrorlist|#mirrorlist|' /etc/yum.repos.d/rpmfusion*free*repo"
[root@fedorka body]# yum --releasever=16 --disableplugin=presto distro-syncLoaded plugins: langpacks, refresh-packagekit
Trying other mirror.
http://download1.rpmfusion.org/free/fedora/updates/16/x86_64/repodata/repomd.xml: [Errno 14] HTTP Error 404 - Not Found : http://download1.rpmfusion.org/free/fedora/updates/16/x86_64/repodata/repomd.xml
Trying other mirror.
http://download1.rpmfusion.org/nonfree/fedora/releases/16/Everything/x86_64/os/repodata/repomd.xml: [Errno 14] HTTP Error 404 - Not Found : http://download1.rpmfusion.org/nonfree/fedora/releases/16/Everything/x86_64/os/repodata/repomd.xml
Trying other mirror.
http://download1.rpmfusion.org/nonfree/fedora/updates/16/x86_64/repodata/repomd.xml: [Errno 14] HTTP Error 404 - Not Found : http://download1.rpmfusion.org/nonfree/fedora/updates/16/x86_64/repodata/repomd.xml
Trying other mirror.
Trying other mirror.
Error: Cannot retrieve repository metadata (repomd.xml) for repository: rpmfusion-free. Please verify its path and try againLátom, h 404-es hiba de már 2 hete próbálom és ugyanezt dobja... Any idea?
Nincs még 16-os release repo az rpmfusion-on:
Index of /free/fedora/releases
[ICO] Name Last modified Size Description
[DIR] Parent Directory -
[DIR] 8/ 13-Jul-2008 13:38 -
[DIR] 9/ 13-Jul-2008 13:44 -
[DIR] 10/ 22-Nov-2008 19:19 -
[DIR] 11/ 07-Jun-2009 12:38 -
[DIR] 12/ 16-Nov-2009 09:34 -
[DIR] 13/ 12-Apr-2010 09:19 -
[DIR] 14/ 03-Oct-2010 17:35 -
[DIR] 15/ 27-May-2011 16:26 -
Apache/2.2.15 (CentOS) Server at download1.rpmfusion.org Port 80
Használd helyette a development-et (Rawhide) [link]. A Fedora 16 hivatalos kiadását jelenleg november 8-ra tervezik, de lehet késés. -
body007
addikt
Sziasztok!
Innen
...

Trying other mirror.
Trying other mirror.
Trying other mirror.
Trying other mirror.
Trying other mirror.
-
csendes
addikt
-
ko9
addikt
Extended particióra felmegy a Fedora?
Csak igy tudom megoldani a particionálást...
Innen is rohadjon meg a MBR... -
rokefeller
senior tag
-
rokefeller
senior tag
Semmi
Felraktam az RRD-t is, a hibaüzenet eltünt, de a PHP maradt.
Minden 64bites, yum install-lal raktam fel mindent, x86_64 volt mind.
Az érdekes az, hogy tegnap felraktam egy Debiant, azon ment elsőre. Mondjuk a Stable repóban csak az 1.0.8 volt, itt meg 1.2.99 van (Debianban ez az Unstable repo
)Mindegy, ma utoljára újrahúzom. Milyen webszervert ajánlatok? Főleg PHPMyAdmin miatt kell. Maradjak a jól megszokott LAMP-nál?
Én semmi okát nem látom hogy miért NE a jó öreg Apache-ot használnád :-)
-
ko9
addikt
Á mindjárt menni fog.
Azt nézd meg, hogy a cherokee az 32-es, vagy 64-es csomag -e! Meg az rrd tool az milyen? Mert az is ütközhet, és azért nem találja. Ha így sem megy, akkor a path-ba kell beírni az elérési útját.
bobby007:
Ha 64-es a fedorád, akkor állítsd össze azt a szoftver környezetet, amit ő is ír, akkor elvileg mennie kell.
Semmi
Felraktam az RRD-t is, a hibaüzenet eltünt, de a PHP maradt.
Minden 64bites, yum install-lal raktam fel mindent, x86_64 volt mind.
Az érdekes az, hogy tegnap felraktam egy Debiant, azon ment elsőre. Mondjuk a Stable repóban csak az 1.0.8 volt, itt meg 1.2.99 van (Debianban ez az Unstable repo
)Mindegy, ma utoljára újrahúzom. Milyen webszervert ajánlatok? Főleg PHPMyAdmin miatt kell. Maradjak a jól megszokott LAMP-nál?
-
Vladi
nagyúr
Na úgy csináltam, hogy mikor elindítottam az admin felületet, akkor mögéraktam egy --debug parancsot, mivel phyton alapú az egész, ezért van erre lehetőség. Mikor elindult, akkor kaptam az egyetlen hibát:
[29/09/2011 23:45:47.259] (warning) rrd_tools.c:121 - Could not find the
rrdtool binary. | A custom rrdtool binary has not been defined, and the
server could not find one in the $PATH.Sajnos ez így nekem nem sokat mond

Á mindjárt menni fog.
Azt nézd meg, hogy a cherokee az 32-es, vagy 64-es csomag -e! Meg az rrd tool az milyen? Mert az is ütközhet, és azért nem találja. Ha így sem megy, akkor a path-ba kell beírni az elérési útját.
bobby007:
Ha 64-es a fedorád, akkor állítsd össze azt a szoftver környezetet, amit ő is ír, akkor elvileg mennie kell.
-
body007
addikt
-
ko9
addikt
Nézd meg a configot, nincs e mondjuk letiltva a logolás, vagy máshová irányítva
Configból néztem alapból a logok helyét
És nincs letiltva.
Kiírtam a kérdést fedoraforum.org-ra is, hátha találkozott valaki már ott ezzel. Nem hiszem, hogy én lennék az első perverz, aki F15-re Cherokee-t akar PHPval telepíten
-
rokefeller
senior tag
-
ko9
addikt
Sziasztok!
Elég "hüje" kérdésem van
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Fedora-n nem indul a honfoglaló
Asszonyka ubi-ján (ugyanazon a hálón csak wifi-n csatlakozva) megyen szépen. Nálam nem csatlakozik a szerverhez, 10es hibakód. A FAQ-ja elég noob ott nem találtam semmit azon kívül, h telepítsem újra a flasht és, h ne IE-t használjak...
Gondolom, h nem engedi ki/be a kapcsolatot vagy mitudoménmiafaxvanvele... Néztem alternate böngészővel (midori) ugyanaz. Ötlet? Esetleg másnál megy fedora-n?Nekem megy, játszottam is egyet
Fedora 15 + Firefox 6.0.2 + Flash Player 11 RC 64bit. -
body007
addikt
Sziasztok!
Elég "hüje" kérdésem van
Fedora-n nem indul a honfoglaló
Asszonyka ubi-ján (ugyanazon a hálón csak wifi-n csatlakozva) megyen szépen. Nálam nem csatlakozik a szerverhez, 10es hibakód. A FAQ-ja elég noob ott nem találtam semmit azon kívül, h telepítsem újra a flasht és, h ne IE-t használjak...
Gondolom, h nem engedi ki/be a kapcsolatot vagy mitudoménmiafaxvanvele... Néztem alternate böngészővel (midori) ugyanaz. Ötlet? Esetleg másnál megy fedora-n? -
ko9
addikt
-
csendes
addikt
-
ko9
addikt
Na úgy csináltam, hogy mikor elindítottam az admin felületet, akkor mögéraktam egy --debug parancsot, mivel phyton alapú az egész, ezért van erre lehetőség. Mikor elindult, akkor kaptam az egyetlen hibát:

Ja és a /var/log/cherokee/error_log fájl üres

-
ko9
addikt

-
rokefeller
senior tag
Egyetértek, inkább amikor nyíg a sealert, akkor próbálok azzal kezdeni valamit. De sajnos sok IBM-es telepítési útmutató is azzal kezd, hogy ha RedHat, akkor kapcsold ki...
-
Vladi
nagyúr
"Azzal kezdem, hogy kikapcsolom telepítés után egyből"
De mer mér? Kiborulok.
Az nsa dolgozott vagy 10 éve vele, ahelyett, hogy terroristákat üldöz, te meg kikapcsolod. 
Nem bánt az. de néha igen jól jöhet.

-
ko9
addikt
Csak egy tipp, próbáld kikapcsolt selinux-szal
Azzal kezdem, hogy kikapcsolom telepítés után egyből

A lognak utánnanézek, erre nem is gondoltam

-
Vladi
nagyúr
Nem leltem sajnos. A hivatalos leírást viszont megnézheted.
Egyébként valahová logolnia kell ennek a cuccnak, olyan nincs, hogy a vakvilágba eltűnik egy hibaüzenet. Ha az megvan, lehet tovább piszkálni.
rokefeller: naja. Nekem is eszembe jutott. De a setroubleshooter szólna, ha valami tilosban járna.
-
rokefeller
senior tag
-
ko9
addikt
Őőő... 15?

Csak 14esre volt ezzel kapcsolatban leírás. 15öshöz csak TomCat + PostgreSQL, meg LAMP leírás van... Meg Lighthttpd-s, de ezek kiestek, nekem Cherokee kell
Esetleg ha találsz 15höz Cherokee leírást, akkor szívesen veszem.

-
Vladi
nagyúr
Üdv!
Ennyire nincs gond ezzel a disztróval, vagy csak alig használják PH!-n?
Ma estem neki másodjára. Gond nélkül felment, a gondok telepítés végén kezdődtek. Alapból egy alkalmazás kilépett, már nem tudom melyik. Mondom akkor ápdét. Jó user módjára elkalandoztam a GUI-s update programig, le is kérte a frissítéseket, de telepíteni már nem akarta. Mondom jó kezdés, hajrá: Terminal sudo yum update, hajrá.
Azóta nem nagyon van baj vele, nVidia driver is felment (akmod), a Gnome3 nekem nagyon tetszik (bár ha teszem azt játszok, és ha a Start gombbal kimegyek az Activitiesbe, akkor ha visszamegyek a játékba, a felső bar ottmarad... Néha elég idegesítő).
Ubuntu 11.04 erőltetett Unityje után kellemes felüdülés

Mo-on alig használják, inkább ubuntu mánia van. De pl délamerikában baromi népszerű.

Van ott egy link atovább válaszokhoz. Illetve az ablakot nem tudod megnövelni.
Howtoforge... ne már..
Egyáltalán hányas fedoránál járunk? 
-
ko9
addikt
-
csendes
addikt
Konkrétan ezt kapom:
Követtem pontosan a leírást, nem tudom miért lehet...
Jó lenne ezt a Cherokee-t megtanulni, mert csak ez most a legstabilabb, leggyorsabb, és ahogy látom elég könnyű használni. Emiatt meg nem akarok visszamenni Debianra.

Az lehet probléma, hogy yum install cherokee paranccsal raktam fel, és nem én fordítottam?
És ha localhost:9090 helyett http://192.168.0.100:9090/ -on lépsz be?
-
ko9
addikt
Konkrétan ezt kapom:
Követtem pontosan a leírást, nem tudom miért lehet...
Jó lenne ezt a Cherokee-t megtanulni, mert csak ez most a legstabilabb, leggyorsabb, és ahogy látom elég könnyű használni. Emiatt meg nem akarok visszamenni Debianra.

Az lehet probléma, hogy yum install cherokee paranccsal raktam fel, és nem én fordítottam?
-
ko9
addikt
-
csendes
addikt
Akkor kérdeznék.
Cherokee-t akarok telepíteni ez alapján a leírás alapján.
6. lépésnél van egy kis problémám. Amikor a PHP Wizard-nál rányomok a Create gombra, akkor kapok egy magyarázat nélküli piros - jelet...
Why?
Megvoltak ezek a lépések?
1. a php.ini módosítása, kivenni a pontosvesszőt a 'cgi.fix_pathinfo=1' elől
2. Cherokee újraindítása '/etc/init.d/cherokee restart'
3. php engedélyezése 'cherokee-admin -b' -
ko9
addikt
Akkor kérdeznék.
Cherokee-t akarok telepíteni ez alapján a leírás alapján.
6. lépésnél van egy kis problémám. Amikor a PHP Wizard-nál rányomok a Create gombra, akkor kapok egy magyarázat nélküli piros - jelet...
Why?
-
bpx
őstag
Üdv!
Ma estem neki másodjára. Gond nélkül felment, a gondok telepítés végén kezdődtek. Alapból egy alkalmazás kilépett, már nem tudom melyik. Mondom akkor ápdét. Jó user módjára elkalandoztam a GUI-s update programig, le is kérte a frissítéseket, de telepíteni már nem akarta. Mondom jó kezdés, hajrá: Terminal sudo yum update, hajrá.
Azóta nem nagyon van baj vele, nVidia driver is felment (akmod), a Gnome3 nekem nagyon tetszik (bár ha teszem azt játszok, és ha a Start gombbal kimegyek az Activitiesbe, akkor ha visszamegyek a játékba, a felső bar ottmarad... Néha elég idegesítő).

kérdéseim 99%-ra a Google tudja a megoldást, így nincs mit ide írnom

-
rokefeller
senior tag
Üdv!

IS :-) Nagyon kevés para van az új release-ekkel.
-
ko9
addikt
Üdv!

-
body007
addikt
Hármas futási szinten (runlevel) indítod el. Itt leírják ehhez a három módszert: [link] (4. és 5. kérdés). Például indításkor a GRUB képernyőn beírni a "kernel" sor végére egy hármast (ha csak egyszer akarom), illetve a grub konfigurációt ennek megfelelően módosítani (ha mindig szöveges módban induljon). Illetve lehet a /etc/inittab állományban módosítani a "id:5:initdefault:" sort "id:3:initdefault:"-ra.
köszi

-
csendes
addikt
Hármas futási szinten (runlevel) indítod el. Itt leírják ehhez a három módszert: [link] (4. és 5. kérdés). Például indításkor a GRUB képernyőn beírni a "kernel" sor végére egy hármast (ha csak egyszer akarom), illetve a grub konfigurációt ennek megfelelően módosítani (ha mindig szöveges módban induljon). Illetve lehet a /etc/inittab állományban módosítani a "id:5:initdefault:" sort "id:3:initdefault:"-ra.
-
body007
addikt
Fedora-t, h lehet konzolos módban indítani? Mint ubin a recovery mode
-
csendes
addikt
Hát, nekem úgy tűnik leginkább fordítani tudod.
Itt leírja milyen dependency-k kellenek, és hogyan kell. Megoldhatónak tűnik, de nem triviálisnak.
[link]Ez talán még segíthet, ez egy Arch Linux AUR build script: [link]
Az előző hozzászólásban szereplő leírással együtt [link] a szükséges függőségeket előzetesen telepíteni lehet, megvan bennük, hogy a forráskódot honnan lehet letölteni. A kitömörítés után a szokásos három lépés (./configure, make és make install) és már telepítve is van. -
rokefeller
senior tag
Hát, nekem úgy tűnik leginkább fordítani tudod.
Itt leírja milyen dependency-k kellenek, és hogyan kell. Megoldhatónak tűnik, de nem triviálisnak.
[link] -
Mtbsrác
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
-
3000 - 2901
7189 - 6001 6000 - 4001 4000 - 3901 3900 - 3801 3800 - 3701 3700 - 3601 3600 - 3501 3500 - 3401 3400 - 3301 3300 - 3201 3200 - 3101 3100 - 3001 3000 - 2901 2900 - 2801 2800 - 2701 2700 - 2601 2600 - 2501 2500 - 2401 2400 - 2301 2300 - 2201 2200 - 2101 2100 - 2001 2000 - 1901 1900 - 1801 1800 - 1701 1700 - 1601 1600 - 1501 1500 - 1401 1400 - 1301 1300 - 1201 1200 - 1101 1100 - 1001 1000 - 901 900 - 801 800 - 701 700 - 601 600 - 501 500 - 401 400 - 301 300 - 201 200 - 101 100 - 1
-
Fórumok
Mobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 128GB Pink -2 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS5469, 90% AKKSI
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Gamer billentyűzetek /Akko/Monsgeek/Montech/Asus/SteelSeries/Ozone/Deltaco/DE/UK/Számlával!/
- Keresünk Galaxy S22/S22+/S22 Ultra
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Pro 256GB Natural Titanium -2 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS5571
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

én se állítom le a gépet, miért is tenném?
"
A troubleshooter mit mond rá??

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
De mer mér? Kiborulok.
Az nsa dolgozott vagy 10 éve vele, ahelyett, hogy terroristákat üldöz, te meg kikapcsolod.