Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
tothbe
addikt
válasz
corlagon #3530 üzenetére
A latin evangelium egyébként a görög euaggelion és az amerikai gospell (go=good spell=to tell) szavakkal is megegyezik a gospell pont az elözö kettöböl ''ered''. És ezeknél tényleg az örömhir a jelentés.Viszont megnéztem, és a latin nevek között is szerepelt már Evangeline, ott pedig az örömhir hozóját, egy angyalt hivtak igy.
-
tothbe
addikt
válasz
corlagon #3530 üzenetére
a legtöbb helyen a találatokban a ''like an angel''szerepel google-ban is, söt, ha kihagyod a keresésböl a name szót, akkor kiesik a babynames.com, ahol az általad emlitett örömhir hozó szerepel. De végülis az sem áll messze az angyalitól, hiszen az örömhirt angyalok hozzák.
-
efge
aktív tag
válasz
corlagon #2755 üzenetére
magyar merleg angol forditasara.
Tartósan adott kölcsön kapcsolt vállalkozásnak
Tartós, hitelviszonyt megtestesítő értékpapír
Bevételek aktív időbeli elhatárolása
Vevőktől kapott előlegek
mi a kulonbseg a kolcson es a hitel kozott?
Költségek, ráfordítások passzív időbeli elhatárolása
és hasonlo nyalanksagok...
amiket eddig talaltam azok csak a fo kifejezeseket adjak (liabilities, current assets, stb).. -
corlagon
senior tag
válasz
corlagon #2497 üzenetére
Lemaradt:
to carry out (targy) that is deemed (jelzo) -> elvegezni (valamit) amit (valamilyennek) tartanak / ismernek el / fogadnak el
A mondatszerkezet a lenyeg, ha azt megfejted, erteni fogod.
Mod.
Koszonom, NoLF
Jo az avatarod, a ''Mindenki meghal egyszer'' alairas tokeletesen passzol hozza, bar lehetne ''Mindenki egyszer hal meg, en hetente'' is.
[Szerkesztve] -
chicken
senior tag
válasz
corlagon #2339 üzenetére
Angolról volt szó, latin az biztos durva, én csak angolból, németből meg olaszból voltam középfokúzni. Ott mind a 3on ugyanaz a koreográfia megy, nesze kép, nesze élethelyzet, akár teljesen érdektelen, idióta téma is, lényeg, hogy beszélj. Ami a biztos bukta, az a kuka szemekkel meredés a vizsgáztatóra, hogy ő mondjon már valamit.
Legegyszerűbb a ''Nagy király volt Lajos, de még nagyobb volt Mátyás, aki'' módszert alkalmazni.
Szerk: ki az ördög akar latinból középfokút?hacsak nem gyógyszerésznek vagy irodalmárnak készül..
[Szerkesztve] -
válasz
corlagon #2197 üzenetére
En vegigolvastam a cikket.Duncan Smith tory vezerröl szol,aki tul unalmas,hogy viaszbabuba öntsek es ezzel kapcsolatban beszel a muzeum szovivöje arrol,hogy az erdeklödes szunöben van a poltikusok irant ezert fordul a muzeum a törtenelem fele,de ez nem visszfordithatatlan,ha Duncan Smith csinal valami erdekeset akkor
kaphat egy viaszszobrot magarol. -
-
Lord Zero
addikt
-
-
Csepy
őstag
válasz
corlagon #1315 üzenetére
igen vannak ilyenek az angolban:
A LAX, köze nincs alazachoz, annyit jelent, hogy ellazulni, ellazítani, ellentéte a TENSE. a LAX-et talán a RELAX szóból ismerheted!
A Carrot rule pedig egy r-befolyásolás alatt álló magánhangzóra vonatkozó szabály. Azért mondjuk, hogy (keröt) és nem (kéjröt). Bocs, de nincs kedvem beszúrogatni a fonetikus szimbólumokat!
Regards: Csepy -
sza
csendes tag
válasz
corlagon #1135 üzenetére
H!
Köszönöm szépen, h szombat reggel ezzel töltötted az időd!
Nagy pofátlanság lenne, ha beírnék még néhányat, ugyanis ezt az albumot eggyben lenne jó látni. mert a számok szorosan kapcsolódnak egymáshoz.
Én is próbálkozom, a szavak nagyjából megvannak, de soha nem akar összeállni az egész. Így meg hogy látom lefordítva, mindig olyan egyszerűnek tűnik...
Új hozzászólás Aktív témák
- Erős Gamer / Munka PC i7-14700, RTX 3070 Ti, 32GB RAM, 1TB SSD
- Brutál ERŐMŰ! Lenovo P710 / 2x Xeon E5 (44 mag!) / 384GB DDR4 / 2x 512 SSD / 8TB HDD, ASUS 1660 6GB
- Asus ROG X13 Flow 2in1 Touch WUXGA 120Hz Ryzen9 5900HS 16GB 1TB SSD Nvidia RTX 3050Ti Win11 Garancia
- Samsung Galaxy A33 5G / 128GB / 6GB RAM / Üzleti széria / Független / 49.990 Ft / Sopron
- Lenovo Legion Go 512GB.SSD. MAKULÁTLAN/KARCMENTES,GARANCIÁS. CSERE IS,OLVASS.
- Gamer PC- Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 4790K / 16GB DDR3 / RX 5700XT 8GB / 512GB SSD
- BESZÁMÍTÁS! LG UltraGear 27GL850-B 144Hz QHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- 12 GB-os RTX 4070Ti - garanciával
- Targus Universal USB 3.0 DV1K-2K Compact docking station (DisplayLink)
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3044
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest