- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mobil flották
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- iPhone topik
- Huawei P20 Pro - profit csinál minden fotósból
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hasaggymeg
veterán
Ebben az esetben inkább úgy szól,hogy:"...nem változtathatjuk egy kékharisnyává/nem csinálhatunk belőle vagy nem engedhetjük,hogy kékharisnyát csináljanak belőle" mintsem "...nem tudunk azt csinálni belőle".Lényeg hogy nem akarunk,és nem az,hogy nem tudunk.Ha már belepofázásról van szó,
-
A kifejezés eredete az 1750-s években Elizabeth Montagu által alapított női irodalmi klubbok, mellyel a nők megpróbáltak kitörni a hagyományos nem intellektuális női szerepekből.
Maga a szó személyre vonatkoztatva gúnyos kifejezése az irodalom és egyéb intellektuális témák iránt érdeklődő nőnek, sőt valahol a kínosan aprólékos nőkre is használták. -
parandroid
félisten
Na, akkor szabadugrás. Helyettesítsd ezt be a sky-divinghoz, és akkor kész.
Egyébként mitől szabad? Ejtőernyő nélkül csinálod? Mert ha nem, akkor ugyanaz, mint az ejtőernyőzés, csak előtte még forogsz egy csomót - ezt szerintem a jópofább ejtőernyősök is meg tudják csinálni, nem?
p -
Pötyi
őstag
Ő (hímnemű) úgy döntött, hogy taxisofőrnek lenni Londonban sokkal veszélyesebb, mint kiugrani egy repülőgépből, ezért vidékre költözött, hogy megtanuljon ejtőernyőzni és ... (Hááát, nem tudom, hogy a magyar nyelvben van-e külön kifejezés arra, amikor egy jószág snowboard-deszkával a lábán pörög a levegőben) bukfencezni a levegőben (?)
-
szucsi
őstag
3,5k egyáltalán nem piszok drága, ez egy átlagos óradíj. Én 4 és 5k között kérek 90 percért, ennél töbet fizetnének ha nyelviskolában tanítanék, de főállás mellett csak magántanítványok mennek. Ha meglesz a doktorim, természetesen feljebb viszem az óradíjat, az egyetemen is többet fognak fizetni az előadásokért.
Egyébként nekem is vannak lusta tanítványaim, én nem dobtam ki őket, mentek szépen 6x-8x rigóutcába, aztán a sok vizsgázástól olyan rutinjuk lett, hogy megcsinálták 60 fölött. Mondjuk a rigó nyelvvizsga soha nem mért gyakorlati és használható nyelvtudást, általános intelligenciát, absztrakciós készséget, emlékezeti kapacitást annál inkább. Nagyon intelligens tanítványaim elsőre átmentek, azóta sem tudnak kiböffenteni egy árva mondatot élesben, viszont az összes szabályt és kivételét azóta is fújják. Nekem a kétnyelvűek közül az IH jön be a legjobban, azt méri, amit egy nyelvvizsgának mérnie kell: mennyire hatékonyan kommunikálsz az adott nyelven szóban és írásban. -
The Easy
csendes tag
az ÉLET szintjére...
szeretnék elmenni ebből az országból és ahhoz kell egy jó kis alap nyelvtudás...
Amúgy november 12. rigó középfok...
Rengeteg nyelvtanár van és ameddig nálad a lóvé addig szerintem Te diktálsz...én is megtettem párszor.
Próbáltak olyan tanárt ránk (csoport) sózni aki alig tudott magyarul is, mert Orosz származású volt. Nem tudta, hogy mi a különbség a melléknév és a határozószó között. Amit mondott magyarul azt nem értettük meg, angolul pedig elég gyenge volt. Ha kérdeztünk valamit akkor sose válaszolt, hanem mindig elodázta a választ. De a legegyszerűbb kérdésekre is. A táblára az ''Angol kisokos''-ból másolta fel a nyelvtant. Tehát választék van, és kell is szelektálni.
De a tanulás része mindig a diáké. És nem utolsó sorban mindenki saját magának tanulja.... -
The Easy
csendes tag
Többé nem kell menni....3500Huf/ora és így lehet válogatni...persze a pénzedért Te is megteheted...vagy nem?
én cirka 1 éve nyomom....változó intenzitással.
Most a kék Grammar in use-t nyomjuk át magunkon...a harmadik kiadás egy kicsit brutál.
rengeteg olyan változás van benne, ami régebben nem így volt, de ma már így is lehet használni. Nem egyszerű, de nem is lehetetlen. Sokat kell olvasni, BBC-t nézni meg ilyenek.
De magolni nem is lehet, és nem is érdemes....hosszú távon tuti.....értelme nincs.
És meg is lehet így utálni. Annyit meg nem ér... -
The Easy
csendes tag
Hi,
azért ezt nem értem, hogy egy magántanítványt hogyan lehet kidobni??
És a szintrehozáshoz kellett ez a sok szó? Vagy mihez?
Nem írtál tesztet amikor odakerültél??
Ha hetente kell ennyit tanulni akkor szerintem ne bánd, hogy nem jársz, mert ezeket az anyagokat magolni nem lehet. Meg kell, hogy emészd, le kell, hogy üllepedjen. Heti szintem 2-300 szót tuti meg lehet tanulni, de hogy van e valami értelme, meg hogy mennyit fogsz belőle elfelejteni....hát ez elég rizikós. Esetleg anyanyelvi környezetben.... -
-
The Easy
csendes tag
Dehogynem...
szavakat a legritkább esetben magolj...ha tanulod akkor is csak párban.
Kicsi-nagy és társai.
A legjobb ha szövegben, mondatban szókapcsolatban tanulod. Jobban fogsz emlékezni rá, mert tudod mihez kötni. Én egyszerű mondatokat szoktam írni velük.
Nekem ez bejött. -
Pá
addikt
Tavaly ilyenkor elméletileg 2x60perc, gyakorlatilag 2x50, mert Gödön volt és úgy jött ki a vonat, ha jól emlékszem 2800Ft volt.
Blackbirden végigmentünk, ez egy böhöm nagy könyv de minden benne van.
+a dohár féle angol nyelvtankönyv az híres meg sokan dícsérik.
+ még volt két ilyen munkafüzet tele feladatokkal és tesztekkel azoknak nem tudom a címét, fénymásolva voltak meg. -
adalbert1
veterán
Az 1000 kérdés 1000 válasz nem olyan rossz emlékeim szerint. Én annak idején az írásbeli résszel szívtam, az csak harmadjára lett meg, de a szóbeli ment elsőre is, ja és az is a rigós volt.
A másik könyvet nem ismerem, de van valami nagyobb alakú könyv (talán A 4 méretben), aminek valami ilyesmi címe van, hogy felkészülés a középfokú angol írásbeli nyelvvizsgára, és tele van feladattal.
Állítólag az egynyelvű szótár is jó dolog.
Velem a tanárom fordíttatott újságcikkeket is, de azokat nagyon utáltam. Főleg a magyarról angolra tipusúakat. -
adalbert1
veterán
Nekem anno 1200 volt 1 óra ( 60 perc)még 3 éve, meg vidéken.
Suliban Lifelines és Headway,különórán nem emlékszem, de mindig csináltunk különböző feladatokat(fordítás, szövegértés, hanganyag).
Szóbelire v. írásbelire mész?
Állítólag a practical english grammar nagyon jó könyv. -
corlagon
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- HBO Max
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Facebook és Messenger
- SkyShowtime
- További aktív témák...
- Nvidia Quadro M2000/ M4000/ P2000/ P2200/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000
- DELL Precision 7540 - Intel Core i9-9980HK, RTX 3000 (nagyon erős GPU-val)
- iPhone 13 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3057, 95% Akkumulátor
- Prémium! Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R 9 9950X / RX 9070XT 16GB / 64GB DDR5 / 1TB 990Pro
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest