- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Azonnali mobilos kérdések órája
- iPhone topik
- Képen az iPhone 17 Pro kétféle akkumulátora
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
bozsozso
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD #9582 üzenetére
na a 122 az nagyon jó kérdés, de mivel nem egész számokról van szó így ennek elég kicsi a valószínűsége. Az 5-re kerekítést azt meg tudtam valósítani de a 9-es az nem megy.
-
Geryson
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD #9515 üzenetére
Teljesen igaz, úgy beletekeredtem a saját táblázatomba, hogy már azt sem tudtam, hogy mi mire hivatkozik.
Úgy néz ki, hogy megoldottam azzal egy egyszerű dologgal, hogy az üres celláknál ha kritériumként ""-ot írok, akkor nézi, hogy van-e érték egy cellában, vagy nincs. Így néz most ki, és ugye az L4 vagy érték vagy üres. Azt hittem kritérium csak szám lehet.
=HA(L4="";I4+N3;N3+I4+L4)
Delila_1: Na, ilyet képletet sem láttam még, mindjárt elemzem egy picit.
-
m.zmrzlina
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD #9496 üzenetére
Ami az Inputbox-t mint metódust illeti (második linked) nekem nem megfelelő ugyanazért amiért ez:#8953 meg ez:#9219. Úgy látszik engem üldöz ez a probléma
Az Inputbox mint függvény esetében kipróbáltam néhány dolgot de egyikkel sem sikerült szétválasztani a Cancel és az OK gombok működését.
Már saját Inputbox készítésén gondolkodtam (UserForm TextBox parancsgombok) amikor ezeket találtam:[link][link]
Noha úgy tűnik működik a dolog nekem
kicsitnagyon ingoványos ez a terület szóval ha valaki lát benne olyan buktatót amit én esetleg nem vettem észre az ne kíméljen. -
Cuci3
tag
válasz
Fire/SOUL/CD #9501 üzenetére
Mik nincsenek! Ez igazán értékes dolog. THX!
-
Delila_1
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD #9504 üzenetére
Kiderült, hogy a szolgáltatómnál van a hiba. 17:50-kor megkaptam egy e-mailt, amit 9:22-kor küldtek nekem. Lassanként befutnak a hozzászólásokról az értesítések, az előbb kaptam meg a 9493-asról, ami 11:53-kor született. A Tiéd még várat magára.
Köszi, hogy felajánlottad a segítséget. -
Delila_1
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD #9504 üzenetére
3 perce kaptam meg egy régebbi, 11:26-kor született hozzászólást, az idő 13:10 a levelezőmben – ami rendesen működik. A Te hozzászólásodról még nem kaptam értesítést.
Hol jelezzek, kinek? -
bugizozi
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD #9501 üzenetére
óóóó, hálám üldözni fog
-
m.zmrzlina
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD #9496 üzenetére
Köszönöm a választ, este megnézem a linkeket.
-
m.zmrzlina
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD #9494 üzenetére
-
m.zmrzlina
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD #9492 üzenetére
Ezt nem igazán értem. Próbáltam Inputboxra alkalmazni de nem ment.
Ide kellene valahogy beilleszteni:
Private Sub CommandButton1_Click()
Dim tech As String
start:
tech = InputBox("Add meg a technikus nevét!" + Chr(13) + Chr(13) + "A lista törléséhez nyomj < SPACE >-t!")
If InStr(tech, " ") = 1 Then tech = " " Else tech = tech
If tech = vbCancel Then Exit Sub
Select Case tech
' Case Is = vbCancel
' Exit Sub
Case Is = " "
GoTo clearcontent
Case Is = ""
MsgBox "Nem adtad meg a technikus nevét!", vbCritical, "Hiányzó adat!"
GoTo start
Case Is <> ""
GoTo paste_list
End Select -
bozsozso
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD #9486 üzenetére
köszönöm, ez szuper. A *-ot csak példának írtam nem az a karakter szerepel benne
-
karczt
csendes tag
válasz
Fire/SOUL/CD #9483 üzenetére
mindenhol máshol jól működik a bill. csak az excelbe vannak ezek a gondok
-
Swen_N
csendes tag
válasz
Fire/SOUL/CD #9479 üzenetére
vagy esetleg a munkalapok méretét változtatni és akkor összehúznám őket
azért köszi... -
polarx
tag
válasz
Fire/SOUL/CD #9415 üzenetére
Persze, azt láttam. Tudom mi az a normál alak, csak azt hittem, hogy ez egy primitívebb feladat amit meg lehet oldani egyszerű cellaformázással. Ezek szerint megint találtam valamit ami nem kézenfekvő annyira
Még egyszer köszi!
-
polarx
tag
válasz
Fire/SOUL/CD #9413 üzenetére
Köszi szépen!
Azt hittem erre is van valami egyszerű formázási lehetőség, de ha nem akkor jó lesz ez is.
Nem nagyon ástam bele magam a makró írásba, de gondolom ezt is meg lehetne oldani, valamilyen úton módon?!Majd fényt derítek rá.
Köszi mindenkinek a segítséget!
-
polarx
tag
válasz
Fire/SOUL/CD #9411 üzenetére
1142670=1142,67*10^3
159690=159,69*10^3
1031790=1031,79*10^3pl
-
polarx
tag
válasz
Fire/SOUL/CD #9409 üzenetére
Végül is igen, az jó eredményt adhat.
Noh de azt hogyan? 2456240=2456,24*10^3 legyen a végeredmény, az a lényeg.perfag:megoldottam úgy, hogy pdf-et tudok méretarányosan kimenteni ugye, de ha pdf-et importálok vagy illesztek be word-be 2 pixel lesz kb az egész. Letöltöttem egy free pdf to jpg konvertert, és a méretarányos (A4-es) pdf-et átkonvertáltam jpg-be így jó lett a minősége,ezt beillesztve meg A4 méreteket beállítva a jpg-nek méretarányos lett a rajz is. De most kipróbáltam a tiff-et is sokkal nem lett szebb, de szebb lett
-
lappy
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD #9395 üzenetére
Szia
A hagyományos jó lesz! Meglehet hogy nem pontos a dátum hetekre való megadása, de ezt elég könnyen tudom orvosolni. -
bugizozi
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD #9384 üzenetére
beszúrtam egy SZUM fv-t, ott nincs ott az elérési út, gondolom erre gondoltál
de valami ilyesmi a problémám a másiknál is, amikor #ÉRTÉK van...beszúrom a képletet, szépen kiadja a tényleges értékeket, nincs elérési útvonal, elmentem, bezárom, megnyitom, frissítem, és a tényleges értékek helyett #ÉRTÉK van, plusz odateszi az elérési utvonalat! :S de amúgy a csatolásoknál meg az rendben van...
másik probléma, másik excel file, megnyitom, frissítés..mindenhol #HIV! :S belekattintok az egyik #HIV! cellába, nem módosítok semmit, ctrl-shift-enter, és akkor eltűnik a #HIV! és kiadja szépen az értéket, amit várok
-
bugizozi
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD #9382 üzenetére
ööö...az esetleg gáz az excelnek, hogy ahol keresi, ott nem a konkrét excel van, hanem egy hivatkozás, és a konkrét excel egy másik helyen? mert ha nem, akkor jónak kellene lenni a képletnek, mert ahol keresi ott megvan, de csak egy link arra a helyre ahol a tényleges excel van. Linux - Samba megosztás van a szerveren, és a Debian-on hoztunk létre Soft linket..
szerk: odamásoltam a tényleges forrás excelt ahol a képletben keresi, de így sem tetszik neki, #HIV! ír ki...
szerk2: de amúgy meg ha belekattintok a tömb képletbe és ctrl+shift+enter, akkor beírja az értéket :-/ szal akkor látja a forrást, viszont amikor megnyitom az excel és frissítésre megyek, akkor meg #HIV!
-
bugizozi
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD #9380 üzenetére
Teljes elérési utat.
A forrás és a cél excelben lévő munkafüzeteknek más a nevük.
Akkor jött elő ez a #HIV! amikor más helyre kerültek ezek az excelek. A csatolásoknál van valami gebasz, mert az nem akarja az igazat, hiába adom meg neki hogy másik helyen van a forrás excel :S -
Delila_1
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD #9377 üzenetére
Lehet, hogy nekem is...
-
Bibby
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD #9370 üzenetére
Ahhh, így már jó is. Köszönöm a gyors segítséget.
-
Bibby
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD #9368 üzenetére
De nekem nem gond ha nullát ír, sőt azzal elégedett lennék.
A gond az hogy ÉRTÉK! hibát ír a cellába, tehát nem tudom összeadni őket valami miatt. -
Bibby
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD #9366 üzenetére
Na de ha csak simán összeadok két üres cellát, akkor nullát ír ki, nem pedig hibát.
-
válasz
Fire/SOUL/CD #9365 üzenetére
2 szám összeadásánál, az üres cella vizsgálata elhagyható, csak a példa kedvéért hagytam benne, elég lenne ez a képlet is(hisz mindegy, hogy üres a cella avagy nem számot tartalmaz, azt nem lehet összeadni vagy egyéb matematikai műveleteket végezni velük)
=HA(ÉS(SZÁM(A1);SZÁM(A2));A1+A2;"Celláknak számot kell tartalmazniuk")
-
Delila_1
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD #9360 üzenetére
Szerintem elég ennyi, mivel 1 név csak 1× szerepel a C2:CX2 tartományban:
Sub Keres()
Range("C2:CX2").Select
amitkeres = InputBox("Add meg a keresni kívánt nevet!", "Keresés")
On Error GoTo Nincs
Selection.Find(What:=amitkeres, After:=ActiveCell, LookIn:=xlValues, _
LookAt:=xlPart, SearchOrder:=xlByRows, SearchDirection:=xlNext, _
MatchCase:=False, SearchFormat:=False).Select
Selection.Font.Bold = True
Exit Sub
Nincs:
MsgBox ("A keresett név nincs a listában.")
End SubA lényeg, hogy kijelölöm a tartományt, és NEM Cells.Find, hanem Selection.Find legyen a kereső sor.
-
m.zmrzlina
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD #9361 üzenetére
Ja, mondjuk azt a "2. sorban" dolgot nem vágom.
Mihez képest 2. sorban? C2-hőz képest, azaz 3. sorban?Az első sorhoz képest a második sorban ami A2-vel kezdődik
Szerintem megoldottuk pirit28 problémáját, a hibakezelés már csak engem érdekelt mert tudtam hogy valami hibádzik.
Köszi a segítséget.
-
válasz
Fire/SOUL/CD #9360 üzenetére
Ja, mondjuk azt a "2. sorban" dolgot nem vágom.
Mihez képest 2. sorban? C2-hőz képest, azaz 3. sorban?
Ha igen, akkor módosítod a kódot... -
m.zmrzlina
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD #9358 üzenetére
Az eredeti feladat itt lett leírva: #9335
A második sorban vannak az adatok C2-től kezdődően CX2-ig és az az is követelmény hogy csak a 2. sorban lévő találat érvényes, tehát pl a D4-ben hiába van meg a keresett név az nem jó.
-
m.zmrzlina
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD #9356 üzenetére
Még hogy az informatikusoknak nincsen humoruk...
-
m.zmrzlina
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD #9354 üzenetére
Ezt sikerült kiötleni, úgy tűnik működik.
Sub find()
eleje:
Cells(2, 3).Activate
amitkeres = InputBox("Add meg a keresni kívánt nevet!", "Keresés", amitkeres, 13000, 100)
On Error Resume Next
Cells.find(What:=amitkeres, After:=ActiveCell, LookIn:=xlValues, LookAt:=xlPart, SearchOrder:=xlByRows, SearchDirection:=xlNext, MatchCase:=False, SearchFormat:=False).Activate
If Err.Number = 91 Then
GoTo eleje
End If
If ActiveCell.Row <> 2 Then
Cells(2, 3).Activate
GoTo eleje
End If
End SubMűködni működik de jó ez így?
-
m.zmrzlina
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD #9352 üzenetére
Erre gondolsz?
When the first error is raised, execution transfers to the line following Err1:. The error hander is still active when the second error occurs, and therefore the second error is not trapped by the On Error statement.
Az az ok, hogy az első hibakezelő rutin még aktív mikor a második hiba bekövetkezik?
-
Cuci3
tag
válasz
Fire/SOUL/CD #9334 üzenetére
A két függvényre értettem. És értem én, hogy a súgóban benne van, de oda csak akkor jut el az ember, ha hallott már ezekről a függvényekről, vagy elkezdi végigpörgetni a pénzügyi függvényeket. Extra esetben meg megvett, vagy valahogy talált a neten egy ilyen könyvet és végiglapozgatta.
Én meg persze elvégeztem egy közgáz egyetemet, hogy ismerjem ez a két függvényt. -
pirit28
csendes tag
válasz
Fire/SOUL/CD #9337 üzenetére
Szia !
Egyébként én sem értem, hogy miért nem tudok sima keresést használni a nevek megtalálásához. Az egyes cellák ill. nevek alatti függvény INDEX függvénnyel van megoldva. Normál keresést követően az üzenetem "A Microsoft Office Excel nem találja a keresett adatot"
-
mr.nagy
tag
válasz
Fire/SOUL/CD #9301 üzenetére
Igen a te kódodat be tettem egy üres munkafüzetbe kipróbálni. Bemásoltam amit megadtál a VB szerkesztőbe az adott laphoz. Innen indítva hozza ezt a hibát amit írtam. A hiba üzenet a kép kiválasztása után jön elő.
-
mr.nagy
tag
válasz
Fire/SOUL/CD #9298 üzenetére
Köszönöm! De valamiért nem akar működni. A hiba üzenet:
Run-time error '1004':
Appliction-defined or object-defined error -
mr.nagy
tag
válasz
Fire/SOUL/CD #9296 üzenetére
Bocsánat ha nem jól fogalmazok! A kérdés pont az, hogyan adjam meg a képletben?
Próbáltam így, de nem módosított a méreten:
myPic.Left = Sheets("tábla").Range("H12").Left + ((Sheets("tábla").Range("H12").Width - myPic.Width="140px") / 2)
myPic.Top = Sheets("tábla").Range("H12").Top + ((Sheets("tábla").Range("H12").Height - myPic.Height="140px") / 2)
myPic.Name = ("kép") -
mr.nagy
tag
válasz
Fire/SOUL/CD #9294 üzenetére
Azt én is tudom, hogy a Height a magasság és a Width a szélesség. De a kódot hogyan kell módosítani ha az akarom, hogy pl. a szélesség 140 pixel, a magasság 200pixel legyen?
-
DopeBob
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD #9251 üzenetére
Le van jelszavazva a makró is ofc. De ezt előbb írtam is
Arról van csak szó, hogy elég sok helyen fel vannak használva az itt megadott adatok, és próbálok kizárni annyi hibalehetőséget amennyit csak lehet.
Aztán lehet előjön belőlem a rendszergazda ilyenkor, minél kevesebb joguk van a felhasználóknak, annál jobb nekem
-
Miv
tag
válasz
Fire/SOUL/CD #9243 üzenetére
Nagyon-nagyon-nagyon köszönöm!
-
zollye
csendes tag
válasz
Fire/SOUL/CD #9243 üzenetére
Köszönöm megtisztelő válaszodat, - meg is próbálom azonnal megvalósítani.
Köszönettel! -
DopeBob
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD #9237 üzenetére
Igen, ismerem, és nem, így sem jó
Itt is csak addig van dátumszűrő, amig ezt a mezőt be nem húzod a jelentésszűrőbe
-
DopeBob
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD #9233 üzenetére
Nem, nem lenne jó
Nem az baj, hogy nem tudok kijelölni több elemet.
Nézd meg a képet, amihez azt írtam, hogy jó. Ott van egy olyan menüpont, hogy Dátumszűrő, mindenféle finomsággal, ami nekem kellene.
Ha jelentésszűrőben, ez a rész nem jelenik meg és nem értem, hogy miért.
Ha pl az első negyedévet kell kijelölni, azt elég gáz így "összekattintgatni"
-
DopeBob
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD #9230 üzenetére
Nem az a baj, hogy nincs ott a szűrő, Nálad is pont olyan, mint nálam.
Ha a jelentésszűrő részben dátum formátumot akarok szűrni, akkor nem jelennek meg azok a plusz dolgok, amik egyébként nagyon nagy segítséget jelentenének. (Adott hónap, előző hónap, negyedév stb) Persze ki lehet jelölgetni egyesével az elemeket, akár többet is, de ez azért elég macerás.
Ha megnézed az általad linkelt 2. és 3. képet, mindkét esetben dátumot szűrsz, mégis tök máshogy néz ki az autoszürő, és nem értem, hogy miért.
-
DopeBob
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD #9225 üzenetére
Magyar Excel van előttem, magyarul írom, mi micsoda, csak sejtem, mi lehett az angol eredeti
2010-es verzió.
Szóval, az adatforrás egy ACCESS adatbázis, a lényeges részek most: dátum, név, ledolgozott óra.
Excellel szerettem volna egy egyszerű kis kimutatást, adott hónapban az emberkéknek hány ledolgozott órájuk van.
Név a srocímkéknél, ora az értékeknél.
A Jelentésszűrő résznél van a dátum, de a dátumszűrő része ki van szürkítve, nem elérhető. Akár hova máshova átrakom, ott megy, csak akkor nem azt látom, amit szeretnék
#Delila_1
Az ACCESS adatbázisban dátum adattípus van beálltva erre az öszlopra -
Delila_1
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD #9208 üzenetére
-
Mesike8114
csendes tag
válasz
Fire/SOUL/CD #9203 üzenetére
Köszönöm szépen. Működik :-)
Nekem amúgy ez egy riport lefuttatásához kell, hogy egy nyílvántartó programba beírva kilistázza az adott azonosítóhoz tartozó adatokat. Mindegy hogy 16-val vagy 14-vel fűzi össze, a legjobb ha minnél több azonosítót fűz így össze.
Köszönöm Nektek :-) -
Delila_1
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD #9205 üzenetére
Az idézőjelet az asc-vel is be lehet vinni.
Az eredeti kérdésben M2-be L2:L16.
-
Delila_1
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD #9203 üzenetére
Az M2-be L2-től L16-ig tölt, az 15 cella, M2-be L17-től L31-ig, szintén 15 db.
A maradék néhány cella miatt osztom 14-gyel. -
Mesike8114
csendes tag
válasz
Fire/SOUL/CD #9199 üzenetére
Még egyet szeretnék kérdezni mit módosítsak azon, hogy a cella értékét is """ idéző jelek közé írja ki. Tehát ez legyen a végeredmény: 'azonosító' = "ADSL0003T8"
-
Mesike8114
csendes tag
válasz
Fire/SOUL/CD #9199 üzenetére
Belefért :-)
köszönöm a segítséget :-) -
Delila_1
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD #9195 üzenetére
Egyforma hibát követtünk el
A for-next ciklust nem 2000/16-ig, hanem 2000/14-ig kell vinni.
-
Mesike8114
csendes tag
válasz
Fire/SOUL/CD #9195 üzenetére
Köszönöm. Tudnál még 1 valamiben segíteni. Még nem használtam makrót excelben. Hogy csináljam?
-
Mesike8114
csendes tag
válasz
Fire/SOUL/CD #9189 üzenetére
köszönöm, közben már én is megoldottam. az egyik oszlopba a cella számokat írtam be emelkedően és egy függvénnyel, ami kiírja, hogy osztható-e 16-tal maradék nélkül, ennél leszűrtem az igaz értékekre és ennél már a sima lehúzás az összefűzés képletnél működött. :-)
-
Mesike8114
csendes tag
válasz
Fire/SOUL/CD #9189 üzenetére
Különböző azonosító számok, amelyek betűket és számokat is tartalmaznak.
Nem lehet valamilyen módszerrel bővíteni azon, hogy ne csak 16 cella értéket tudjon összefűzni, hanem többet mondjuk 200-at? -
Mesike8114
csendes tag
válasz
Fire/SOUL/CD #9187 üzenetére
Igen 2003-as. Nem kell hogy 1 cellában legyenek. 16-osával ha összefűzi az jó.
-
copperhead
aktív tag
válasz
Fire/SOUL/CD #9184 üzenetére
Köszi szépen a segítséget! Végre sikerült!
-
copperhead
aktív tag
válasz
Fire/SOUL/CD #9182 üzenetére
Valószínüleg az a probléma, hogy az I oszlopban a dátum mellett időpont is van. Erre van valami képlet?
-
copperhead
aktív tag
válasz
Fire/SOUL/CD #9180 üzenetére
Köszi! Közben én is rájöttem.
Sajnos csak ezt jeleníti meg.
Igy van a cellákban "2010.03.03" "266,79", lehet, hogy ezt nem tudja értelmezni? -
copperhead
aktív tag
válasz
Fire/SOUL/CD #9178 üzenetére
Köszi! Igen a dátum csak egyszer szerepel az R oszlopban. Minden a 13. sortól van. Beírtam, hogy
-
válasz
Fire/SOUL/CD #9177 üzenetére
Na mindegy, próba cseresznye (feltételezve, hogy R oszlopban csak 1x szerepel egy dátum)
[link]P1 -> =FKERES(I1;$R$1:$S$20;1;HAMIS) (és lemásolod, ameddig kell)
Q1 -> =FKERES(I1;$R$1:$S$20;2;HAMIS) (és lemásolod, ameddig kell)
-
Pityke78
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD #9161 üzenetére
-
Pityke78
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD #9159 üzenetére
-
Pityke78
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD #9157 üzenetére
Ilyen a gép, szóval nem hiszem hogy erőforrás baj lenne.
Egyéb ötlet?
-
válasz
Fire/SOUL/CD #9152 üzenetére
Az összes link weboldalakra mutat.
-
perfag
aktív tag
válasz
Fire/SOUL/CD #9124 üzenetére
Köszönöm a választ. Azt reméltem belsőleg van valahol az Excel beállításai között erre lehetőség.
-
kacsyx
aktív tag
válasz
Fire/SOUL/CD #9134 üzenetére
Ezaz! Nagyon szépen köszönöm!
-
ArchElf
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD #9124 üzenetére
Szerintem az új Adobe verzió (10) kavart be, mert a munkahelyen a 9-essel simán megy...
Valószínűleg a Reader Telepítő cseszett el valamit a 9-es uninstallja közben.
Próbálam már registry clear-t meg repair-t az Adobe Reader-re, de nem megy.AE
-
perfag
aktív tag
válasz
Fire/SOUL/CD #9121 üzenetére
-
Delila_1
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD #9096 üzenetére
Köszönöm a bizalmat, de hosszas fejtörés után is csak segédtáblával tudtam megoldani.
Az A oszlopba viszi fel a felhasználó a hetek sorszámát, mellette jelennek meg a hozzá tartozó dátumok a B:G tartományban.
Az L oszlopba vittem fel az év napjait, melléjük az M oszlopba került a weeknum függvény.
Az M oszlop képlete látszik a szerkesztő sorban. Ahhoz, hogy ez a függvény megjelenjen a többi függvény között, az Eszközök - Bővítménykezelőben be kell kapcsolni az Analysis ToolPak nevű bővítményt.
A B3 képlete:
=INDIREKT("L"&HOL.VAN($A3;$M:$M;0))A C3 képlete:
C]=HA(INDIREKT("M"&HOL.VAN($A3;$M:$M;0))=INDIREKT("M"&HOL.VAN($A3;$M:$M;0)+C$1);OFSZET(INDIREKT("L"&HOL.VAN($A3;$M:$M;0));C$1;0);"")Ez utóbbit (ami csak 8 cm hosszú) másolni kell G3-ig, majd a B3:G3 képleteket le, ameddig szükséges.
Az első sor elrejthető.
-
scott_free
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD #9091 üzenetére
eh, bocs...
viszont kérdeznék mást: az excelben van lehetőség betűtípus elmentésére, mint a pdf-ben? vagy csak azokat fogja tudni használni, amik a másik gépen is telepítve vannak?
-
m.zmrzlina
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD #9093 üzenetére
Talán majd Delila_1 megoldja nekünk. Van rá 2*53*7 (vagy mennyi
) napja.
-
m.zmrzlina
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD #9086 üzenetére
Akkor ez az év 53 hetes, vagy ez év utolsó majdnem egész hete az már 2012 első hete?
-
m.zmrzlina
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD #9084 üzenetére
Azt honnan lehet tudni, hogy 2011 első 2 napja az már 2011 első hetéhez vagy még 2010 utolsó hetéhez tartozik?
-
Delila_1
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD #9064 üzenetére
Ezt most elsőre nem értem, és csak később lesz időm agyalni rajta.
-
Delila_1
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD #9062 üzenetére
Kivitelezhető, kész van, csak még nem kaptam választ.
Sub Oktat()
Sheets("alapadat").Select
usor = Range("A1").End(xlDown).Row
sor_1 = 2
For sor = 2 To usor
For oszlop = 2 To 4
If Cells(sor, oszlop) > "" Then
Cells(sor, 1).Copy Sheets("DATA").Cells(sor_1, 3)
nev = Cells(sor, oszlop)
veznev = Left(Cells(sor, oszlop), Application.WorksheetFunction.Search(" ", Cells(sor, oszlop)) - 1)
kernev = Right(Cells(sor, oszlop), Len(Cells(sor, oszlop)) - Application.WorksheetFunction.Search(" ", Cells(sor, oszlop)))
Sheets("Data").Cells(sor_1, 1) = veznev
Sheets("Data").Cells(sor_1, 2) = kernev
sor_1 = sor_1 + 1
End If
Next
Next
Cells(1).Select
End Sub -
Delila_1
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD #9060 üzenetére
Sebaj, volt a nekem küldöttben.
-
Delila_1
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD #9050 üzenetére
-
perfag
aktív tag
válasz
Fire/SOUL/CD #9048 üzenetére
Igaz. A "forrás törlése"-re az ugrott be, hogy másik fájlból jönnek az adatok.
Újraolvastam, látom, hogy komoly bajok vannak a szövegértelmezésemmel, azt olvasom ki amit látni szeretnék, nem azt ami le lett írva. Ez van, ezzel kell együtt élnem. (~84-es IQ, ami azért több, mint Forresté
).
-
Delila_1
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD #9045 üzenetére
Geryson nem beszélt másik fájlról, és mivel járt nálam a füzete, tudom, hogy 1 füzeten belül 2 lap között használja az fkeres-t.
Eszerint marad az irányított beillesztés.
-
Delila_1
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD #9042 üzenetére
Nem üres, az egyik lapról írattam be fkeres-sel értékeket a másik lapra.
-
Geryson
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD #8994 üzenetére
Hát egyszerűen nem értem. A táblázat azon része számformátumúra van formázva, egy tizedessel, ez biztos.
A teszt alanya egy 293.1-es érték, ennek a szabály szerint nem szabadna kijelölésre kerülnie, hiszen a szabály úgy szól: 2,5-3 között sárga, 2,5 alatt piros. Ha idézőjelekkel rakom be, akkor pirosra vált (pontosabban ő az első értéket automatikusan idézőjelbe rakja, a másodikat viszont nem). egyébként meg sárgába. Furcsa-furcsa...
-
m.zmrzlina
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD #9006 üzenetére
Nálam meg szóközzel nem működik pedig egy régi tanfolyami jegyzetemben nekem is szókoz van nem kötőjel.
Nem tudom mi az oka. Nem lehet hogy területi beállítás?
Kötőjellel viszont megy.
-
bozsozso
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD #9003 üzenetére
igen csak nekem valami olyasmire lenne szükségem, hogy számolni is tudjak vele. De azért köszönöm a segítséget.
-
DopeBob
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD #8996 üzenetére
Nekem tökéletesen jó, ha függvényt szűrok be
Próbáltam WorkSheetFunction-nal ugysem ment.
Visual Basic-hez nem értek annyira, itt ha egy String-ben speicális karakterek vannak, azt hogy kell kezelni? Pl "\ ' $" ilyesmi. Lehet, hogy ez a baj?
Cells(.Row, 1).Value = "=A1+B1" Ha így adom meg, az is működik. Csak a nyamvadt FKERES függvényem nem
-
DopeBob
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD #8989 üzenetére
Bocsánat nem erre gondoltam, hanem az Excel beépített függvényeire. Ugyan úgy ahogy a dátum van, ha egy cellába írok valamit, akkor a mellette lévő cellába tegyen egy FKERES() függvényt. Na ez sehogy nem megy
Cells(.Row, 5).Value = Application.WorksheetFunction.VLookup(Arg1... )
Ezzel próbálkoztam, de hiába írom ide be ugyan azt, ami egyébként simán működik, hibaüzenet lesz a vége
Cells(.Row, 5).Value = Application.WorksheetFunction.VLookup(C15,\\Net share\[excel.xls]Munka1!$A$1:$B$2000,2,0)
Konkrétan ez nem akar sehogysem összejönni
-
Geryson
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD #8992 üzenetére
Ég a pofám, mégsem megy...
Töröltem a 3 feletti formázást, le is veszi. A 2 szabály totál így néz ki (kicsit próbálgatom még, hogy 2.5 vagy 2,5 formátumban kell-e beírni). De a lényeg, hogy nem alkalmazza.
3.0 felett leveszi a formázást
3.0 alatt viszont felrakja, de ráadásul a 2.5 alattit, azaz pirossal színez. Bármit, ami 3.0 alatti. -
Geryson
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD #8978 üzenetére
Hát ez remek, meglesz itt a segítség!
Az aktualizálásról csak annyit, hogy mintha most frissítene, nem is értem. Az F9 valamiféle refresh-gomb? Majd megnézem ha mégsem tenné.
Office 2007
A képlet az alábbi:
=FKERES(A3,'Raktárkészlet S235'!$A$1:$D$27,4,HAMIS)
Kapásból látszik amúgy a gondom az FKERES-sel itt is, emiatt szívesen kiváltom ha lehet. Ugyanis ahogy mondtam van egy "A" azonosító és igazából egy "B" is, de mivel nem tudok két paraméterre keresni FKERES-el (legalábbis én nem tudok), így marad az "A" és a keresési tartományt mindig be kell rögzítenem $-al, ami nem lenne gond, csak a tartomány mindig változik, tehát ezt is pontosíthatom mindig.
Delila_1: Nem rossz, nem rossz, csak nem értem.
Mindjárt bejezem amit csinálok és átgondolom. Irányított szűrést meg asszem nem használtam, de rá fogok sztem jönni.
-
Songo
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD #8955 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm
Kellemes ünnepeket -
m.zmrzlina
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD #8949 üzenetére
Akkor ezt a témát kellőképpen körüljártuk, számomra tanulságos volt és megint sikerült tanulni pár dolgot. Köszi.
Itt a végső megoldás amit már nem zavar meg holmi szóköz meg egyéb elütött karakterek:
Az adott cellákat kötelező Szám formátumra formázni a SZÁM fgv használata esetén!
Ez lehet, hogy feltételes formázás esetén nem igaz mert ha Általános-ra állítom a cellaformátumot akkor is működik a formázás
-
m.zmrzlina
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD #8947 üzenetére
-
m.zmrzlina
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD #8945 üzenetére
Igen, erre való, hogy törölve legyenek a cellák. Erről nem a felhasználónak kell gondoskodni, hanem a munkafüzet készítőjének.
Világos csak én meg hosszan tudnám sorolni azon általam ismert felhasználóknak a listáját akik simán <SPACE>-szel törölnek egy cellát talán mert sokkal könnyebb megtalálni ezt a gombot mint a <DEL>-t vagy a <BACKSPACE>-t. Azt pedig nyilván te is tudod, hogy a megszokás milyen nagy úr.
(Elég gyilkos dolog, egy üresnek hitt cellával dolgozni, ami csak "ránézésre" üres)
Egyetértek
Van olyan fv ami a begépelt karakter ASCII kódját adja vissza? Tudom: van ha írunk egyet de úgy értem készen van-e?
-
m.zmrzlina
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD #8943 üzenetére
Félreértettél, nálam pont úgy működik ahogy leírtad. Szerintem Swen_N-nél is. Bármi van a cellában (akár szóköz is) a cella háttere kék. Ezért írtam a #8933-ban hogy erre figyelni kell.
De egy olyan felhasználónak aki csak használja a munkafüzetet és nem érdekli mi miért van benne annak talán hasznos lenne hogy ha nem lát a cellában semmit akkor a cella semmiként is viselkedjen
Érdekes, hogy a =ÉRTÉK(C9) fv #ÉRTÉK! hibaüzenetet ad ha szóközt teszek C9-be
-
Zomb€€
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD #8917 üzenetére
Sajnos nem megoldható, 2 választást találtam én is:
1)
Időzítem a makrót Application.OnTime paranacsal, és ezt 15mp-vel a futás előtt megnyittatom TasSchedulerrel2)
Csinálok egy .vbs scriptet, ami megnyit bizonyos excelt, és lefuttatja benne a makrót.
Beteszem a kódot, hátha vkinek jól jön:Dim objXL
Set objXL = CreateObject("Excel.Application")
on error resume next
With objXL
.Workbooks.Open ("c:\temp\test2.xls")
.Run "test2.xls!test"
.Quit
End With
Set objXL = NothingMindezt egy notepad-be írva és .vbs-ként mentve
Viszont az időzítéshez ezt is be kell tenn ia TaskSchedulerbe, viszont ez azért szebb megoldás, mert az egész a háttérben fut. -
trippla
tag
válasz
Fire/SOUL/CD #7776 üzenetére
Nem tudod valaki jó ebbokot excelhez? A makrókat szeretném megtanulni, de magamtól sajnos nem megy!
Előre is köszönöm!
-
Zomb€€
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD #8902 üzenetére
Ezt makróba hogy írod be, hogy az ="" legyen a cellákba? Mert kevésnek érzem a pár hetes tudásomat ide
-
Zomb€€
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD #8900 üzenetére
Az a baj, hogy ha "" értéket adok meg a celláknak, akkor ugyan úgy kihagyja azokat az oszlopokat a CSV-ben, ezért kellett egy space-t beiktatni (" ") A:A-ba.
-
Zomb€€
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD #8898 üzenetére
Nem, szerencsére csak olyanon lesz használva, ahol magyar az OS.
Viszont ha már erre jársz lenne még egy kérdésem
Amikor mentek egy CSV-t, onnantol kezdi el menteni az oszlopokat, ahol megtalálja az első értékkel feltöltött oszlopot (D<> = D;E;F ...)
Viszont nekem kellenének az előtte lévő oszlopok is, mint üresek (;;;D;E;F)
Ezt csak úgy tudtam megoldani, hogy az A oszlopnak " " értéket adtam, viszont nem nagyon tetszik ez az eljárás. -
Zomb€€
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD #8896 üzenetére
Köszi, így már érthetőbb volt, bár kicsit elvesztem a kódban...DE!
Kutakodtam a neken, és megtaláltam a megoldást:ActiveWorkbook.SaveAs Filename:="D:\Státusz.csv", FileFormat:=xlCSV, _
CreateBackup:=False, Local:=TrueEzzel a kis paraméterrel a regionális beállításokat veszi figyelembe, és voila, ";" a szeparátor
Új hozzászólás Aktív témák
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- DELL PowerEdge R730xd 26SFF rack szerver - 2xE5-2680v3 (24c/48t, 2.5/3.3GHz), 64GB RAM, 10G, H730p
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3037, 96% Akkumulátor
- Acer TravelMate P214 i3-1115G4 12GB 512GB 14" FHD 1év garancia
- Újra Akcióban!!! Ducky One 2 Mini és SF billentyűzetek a bolti ár töredékéért! Számla+Gari
- Eredeti Lenovo 300W töltők - ADL300SDC3A
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest