- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- VoLTE/VoWiFi
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Huawei Mate X6 - keleti oldal, nyugati oldal
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S24 FE - később
-
Mobilarena
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Melorin
addikt
válasz
Delila_1 #17585 üzenetére
Köszönöm a töretlen segítséget
Jelenleg így néz ki:Most az a probléma, hogy nem tudom summázni a napok mellé írt számokat (a képen nincs beírva semmi) mert nem tudni, hogy mettől meddig terjed 1-1 hónap, mivel az a változtatható hónapok napjainak száma alapján más.
Mert most S2:S31-ig terjed március, de kerülhet ide akár február is, akkor meg már a március első napjait is beleszámolná, ráadásul elcsúszna emiatt az egész év is. -
m.zmrzlina
senior tag
válasz
Delila_1 #17593 üzenetére
Ez a módszer miért nem működik ha nem használsz objektumváltozót?
Én ugyanis kipróbáltam úgy hogy:
For Each cella in Selection.Cells
cella.Value=cella.Value * 1
Nextde ez még az általam Szöveggé formázott számokon sem működött.
Úgy működött csak, ha nem helyben akartam szorozni, hanem odébbtettem egy másik cellába a végeredményt.
-
bteebi
veterán
válasz
Delila_1 #17590 üzenetére
Köszi a tippet! Manuálisan meg tudtam csinálni eddig is a konverziót irányított beillesztéssel, de makróval nem megy. Megpróbálom azt is makróval, amit írtál.
#15791: Köszi a javaslatot. Már próbáltam, de önmagában a cellaformátum megadása, átállítása nem segít, ugyanúgy szövegként értelmezi a számokat.
-
Melorin
addikt
válasz
Delila_1 #17582 üzenetére
Így csináltam
CTRL+F3-al készítettem egy-egy csoportot ELTOLÁS-sal minden hónap napjairól, (ami változik attól függően, hogy mi az induló hónap), mint ahogy a képen is látszik. Nevezzük most Csoport(1,2,3...)-nak őket.
Hogy lehet ezt a kis táblázatot valahová beszúrni? Mert akkor meg is oldódna a hónapok egymástól elkülönített megjelenítése.
Valahogy így képzelem el az én kis agyamban, persze ilyen képletsor nincs:A1 --> =Csoport1(1.sor;1.oszlop) B1 -->=Csoport1(1.sor;2.oszlop)
A2 --> =Csoport1(2.sor;1.oszlop) B1 -->=Csoport1(2.sor;2.oszlop)
..
..
A52 --> =Csoport2(21.sor;1.oszlop) B52 -->=Csoport2(21.sor;2.oszlop)Vagy akár el is hagyhatjuk a több oszlopot, mert ahogy írtad is, azok ugyan azok csak a formázás miatt írnak mást.
De akkor egy oszloppal is, hogy lehet megcsinálni a példám szerint? -
Melorin
addikt
válasz
Delila_1 #17574 üzenetére
És mi van akkor, ha az általam kijelölt táblázatba (ami a képemen pl Április) Február kerül, mert a kezdő dátum miatt ez rugalmas. Akkor 28-val véget ér a február, és folyatódik Március 1. Március 2. holott ez a táblázat csak egy hónapnak adhat helyet. A márciusnak a következő, alatta lévő táblázatban kéne folytatódnia.
-
atillaahun
veterán
válasz
Delila_1 #17534 üzenetére
(#17534) Delila_1 és (#17545) Mutt
köszönöm a válaszaitokat, az első kérdésem az valóban megoldható viszonylag egyszerűen, így utólag.Viszont most vettem észre, hogy a második kérdésem rosszul írtam le, így az még mindig aktuális lenne a következő formában.
Így néz ki most:
A1=Dr. Lakatos Kálmán B1=1097 Budapest Teréz körút 26.
A2=Dr. Krakoska Károly B1=3534 Miskolc Kossuth utca 13.
...És ebből szeretnék egy oszlopot folytonosan egymás alá név, város, utca, irányítószám, így:
A1=Dr. Lakatos Kálmán
A2=Budapest
A3=Teréz körút 26.
A4=1097
A5=Krakoska Károly
A6=Miskolc
A7=Kossuth utca 13.
A8=3534
...És mivel ezt majd egy 3 (oszlop) x 8 (sor) -os word táblázatba kellene beillesztenem, mert ilyen beosztású etikett papírra kerül majd kinyomtatásra, még nagyon hasznos lenne, hogy ha az egy személyhez tartozó adatok egy cellába kerülnének.
Tehát A1, A2, A3, A4 az végülsi csak A1 lenne belső sortöréssel, és ugyanígy A5, A6, A7, A8 is csak A2 lenne.Odáig értem, hogy a címeket szétszedem szövegből oszlopokkal, és nyomok neki egy transzponálást (bár az irányítószámokat még így is a végére kell majd tenni), csak ezt hogy csinálom meg 500 különböző sorral, amiknek mind egy oszlopba kellene kerülniük?
-
kekkec
aktív tag
válasz
Delila_1 #17517 üzenetére
Nem ilyen egyszerű.Rosszul fogalmaztam.
A2 saját értéke alapján színeződik feltételesen formázva színskálával. Szeretném, ha A1 szintén A2 értéke alapján színeződne, és mivel A2 értéke változik és szeretném szemléltetni az apróbb változásokat is, ezért csak a színskála jöhet szóba mint feltételes formázás. -
m.zmrzlina
senior tag
válasz
Delila_1 #17512 üzenetére
Te hekkeled a gépemet?
Sub szamol()
Cells(1, 27).Value = "szám"
Cells(1, 28).Value = "darab"
For i = 1 To 30
For Each cella In Selection.Cells
If cella.Value = i Then
mennyi = mennyi + 1
End If
Next
Cells(i + 1, 27).Value = i
Cells(i + 1, 28).Value = mennyi
mennyi = 0
Next
End SubItt van készen majdnem ugyanez,
-
motinka
tag
válasz
Delila_1 #17504 üzenetére
Köszönöm ismét a segítségedet, a NAGY függvény sokat segített ( ennek egyszer már elmondtad a működését, de kiesett a tudatomból
).
Most ennek segítségével felállítottam az erősorrendet, miután a DARABTELI-vel megszámoltattam melyikből mennyi van.
Aztán FKERES -sel hozzákerestettem a neveket.
Tökéletesen OK. -
motinka
tag
válasz
Delila_1 #17502 üzenetére
köszönöm Delila_1, ez így tökéletes,
közben tovább keresve megtaláltam egy hasonló kérdésemre adott válaszodat is.
persze azt gondoltam van egy "KERESLEGTÖBB(1)" függvény
ahol a zárojelben írt 2 szám a második, 3 a harmadik, stb legtöbbször elúfordulót gyűjti ki
de ez talán majd az excel2014-ben lesz -
Barcley
csendes tag
válasz
Delila_1 #17487 üzenetére
Nem akartalak benneteket fárasztani a hosszú és bonyolultabb részletekkel: A z A1 cellába futnak össze több szálról és számolási tartományból vagylagosan, és részben logikai számítások eredményei is. Ezért ha csak direkt aritmetikai eredmény lenne, úgy is jó lenne.
Régebben olvastam itt "offszett"-el kivitelezett dinamikus diagram-ról,amit te írtál. Sajnos a link már nem hozzáférhető. Tudnál példákat írni, hol olvashatok ilyenekről?
Köszönöm! -
m.zmrzlina
senior tag
válasz
Delila_1 #17489 üzenetére
A dátumok szerintem akkor változnak szöveggé amikor a cellatartalomból először munkalapnév lesz aztán a munkalapnévből megint visszakerülnek egy másik cellába.
Azért ilyen bonyolultan oldom meg mert a forrásfájlban mindenféle hibák lehetnek. (ismétlődő, nem megfelelő szerkezetű vagy oda nem illő munkalapok-ezeket törölni kell illetve nem is mindig időrend szerint vannak a munkalapok) Csak miután rendbetettem a munkafüzetet lehet listát csinálni a munkalapokról és minden más csak ezután jöhet.
Az alapfeladat szépen működik is (mondhatnánk, hogy első körben készen vagyunk) csak ez az ellenőrzés nem megy.
-
m.zmrzlina
senior tag
válasz
Delila_1 #17483 üzenetére
Azt szeretném a makróval, hogy jelezze, hogy a fenti példánál pl febr 23.-a hiányzik. Most az van, hogy mivel a makrónak minden cellaérték 2013,02 így már az első ellenőrzéskor (19-20-nál) jelez.
Jelenlegi cellaformátum Általános. _Nem Dátum vagy Szöveg Az első sorba a munkalapnevek beolvasásával kerülnek az értékek.
(a szerkesztőlécen F2 képlete)
-
m.zmrzlina
senior tag
válasz
Delila_1 #17481 üzenetére
Nem igazán. Ez a kód:
intSzamlalo = 1
For Each wshMunka In ActiveWorkbook.Worksheets
If wshMunka.Name <> "összesítő" Then
wshOsszesito.Cells(1, intSzamlalo + 5) = format(Cells(1, intSzamlalo + 5), "yyyy.mm.dd")
'wshOsszesito.Cells(1, intSzamlalo + 5).NumberFormat = "yyyy.mm.dd"
wshOsszesito.Cells(1, intSzamlalo + 5).Value = wshMunka.Name
intSzamlalo = intSzamlalo + 1
End If
NextKikommentezve a tied alatt ott az én megoldásom de mindkettő ugyanúgy nem jó. A következő ciklussal szeretném kiértékelni az 1. sorban lévő dátum(nak látszó) értékeket:
wshOsszesito.Range("F1").Select
Do While ActiveCell.Offset(0, 1).Value <> ""
If Val(ActiveCell.Offset(0, 1).Value) <> Val(ActiveCell.Value) + 1 Then
intValasz = MsgBox("Az importált adat nem folytonos. Mégis folytatod?", vbYesNo)
If intValasz = vbNo Then
Application.DisplayAlerts = False
ActiveWorkbook.Close
Application.DisplayAlerts = True
End
End If
End If
ActiveCell.Offset(0, 1).Select
Loop -
csferke
senior tag
válasz
Delila_1 #17469 üzenetére
Delila köszönőm fáradozásodat.
Időközben én is "kapirgáltam" és találtam is egy megoldást a naptár gondokra.
Ez előhívható bármely cellában a Ctrl+Shift+C kombinációval vagy jobb klikk-re megjelenő menüből.
[link]Ezt kombinálva Delila megoldásával igen jól, sokoldalúan használható.
-
mdk01
addikt
válasz
Delila_1 #17266 üzenetére
Köszönöm
Win7 de az "ablak" alatt csak két szín van a fehér és fekete ezekhez nem érdemes nyúlni más lehetőség a legördülő menü alatt meg nem volt. Köszönöm azért, de nem is értem ezt a hibát.Még annyit kérdeznék ami most jött elő probléma hogy a SZUMHA függvényt nem lehet összesíteni?
Csináltam egy ilyet és nem úgy adja össze ahogy én azt szeretném.=SZUMHA(Munka1!G5:G64;"=1";Munka1!C5: C64)+SZUMHA(Munka1!H5:H64;"=1";Munka1!C5: C64)+SZUMHA(Munka1!I5:I64;"=1";Munka1!D5: D64)+SZUMHA(Munka1!J5:J64;"=1";Munka1!D5: D64)
Nem egy bonyolult képlet, de mégsem adja össze a 4db összeget amit egyenként kiszámol a szumha függvény.
Köszönöm
-
Mutt
senior tag
válasz
Delila_1 #17239 üzenetére
Sziasztok,
Törlés előtt ellenőrízzétek a shape objektum típusát, és csak azt töröljétek amire nincs szükség.
A típusok itt vannak:
http://msdn.microsoft.com/en-us/library/aa432678(v=office.12).aspxAz érvényesítés típusa 8 - msoFormControl.
üdv.
-
whatnot
őstag
válasz
Delila_1 #17231 üzenetére
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
Dim ShapeDel As Integer
Dim wPath As String
Range("A1").Select
If Target.Address = "$A$1" Then
For ShapeDel = 2 To ActiveSheet.Shapes.Count
Shapes(ShapeDel).Delete
Next
...Ezt beraktam egy teljesen új munkalapra.
Első próbánál még ott volt a nyíl, másodiknál már nem. -
BenJoe80
senior tag
válasz
Delila_1 #17204 üzenetére
Persze, én sem sajnálom a rászánt időt, mert most már megvan egész évre, sőt kis módosítással több évre és innentől kezdve csak az adatokat kell bevinni.
Az egyetlen dolog, amit furcsállok, hogy az Excel nem képes egy diagramot felépíteni több munkafüzetből. Tehát ahhoz, hogy a diagram működhessen,az összes adatot (ami kellett a diagramhoz) ki kellett vinni egy összesítő munkalapra.
Viszont lenne egy másik kérdésem: van valamilyen megoldás arra, hogy a Microsoft Excel 2003-ban létrehozott és elmentett táblázatot Libre Office formátumba menteni?
-
Caipi
tag
válasz
Delila_1 #17202 üzenetére
Köszönöm a függvényt,
Most tudtam próbálgatni és -számomra- érdekes eredményre jutottam.
Ha a Munka2-n az összegzendő értékek nem beírt számok, hanem függvénnyel kiszámoltak - és sajna jelen esetben tényleg azok-, akkor az Indirekt() mindig 1-t ad vissza.
Erre létezik megoldás?
(Jelen példában az összegzendő oszlopokban egy Ha($A2=E$1;$B3;"") függvény szerepel. Minden oszlop első celláját nézem, ez alapján kell az összegeket elhelyeznem a megfelelő kategóriában.) -
BenJoe80
senior tag
válasz
Delila_1 #17195 üzenetére
Köszi Delila_1 a segítséget. Végül is, az lett, amit mondtál: a különböző adatokat, különböző munkalapokról egy munkalapra vittem és onnét már nem volt probléma létrehozni a grafikont.
Az igazság az, hogy reméltem nem kell ezt megtennem. Ráment az egész délutánom, estém.
Köszönöm szépen a segítségedet!
-
Caipi
tag
válasz
Delila_1 #17200 üzenetére
bocsánat, ha túl bonyolultan fogalmazom :-)
Tehát, most egyszerűen átveszem a Munka2 B oszlop értékeit fkeres()-el a Munka1-re. Azért kell az fkeres(), mert nem biztos, hogy az azonosító megegyezik (nem biztos, hogy abban a sorban van).
Szval arra gondoltam, hogy lehetséges-e esetleg ezt egy függvényben megoldani a Munka1-en -
Caipi
tag
válasz
Delila_1 #17198 üzenetére
Köszönöm szépen!
Egy további kérdés ezzel kapcsolatban. Tudnám függvénnyel kezelni valahogy az oszlop betűjelét is?
Gondolok itt arra, hogy az oszlop 1. cellája egy adott értéket(szót) tartalmaz és az adott szóra keresnék rá valahogy. A vkeres() csak számot ad vissza, tudok valahogy betűjelet is visszakérni? -
Caipi
tag
válasz
Delila_1 #17192 üzenetére
Próbáltam használni, de valahogy nem lett kerek nekem
Figyelnem kellene a sorazonosítót a Munka1-en és ezt az azonosítót megtalálnom a Munka2-n, majd az adott sorban megnéznem, hogy egy oszloptartományon belül hány számot tartalmazó cellám van.
És itt akadtam meg, mivel gondoltam, hogy megoldható mindez úgy, hogy egy függvényben kezeljem a Munka1-en. :-) -
BenJoe80
senior tag
válasz
Delila_1 #17188 üzenetére
Igen, de így csak egyesével veszi fel az adatokat. Nekem viszont úgy kellene, hogy a grafikon egész évben, egymás mellett mutassa (Január-December) havonta a:
- Bevételt
- KiadástEhhez, viszont több cellát kell(ene) megadnom tartományértékként, ami egy munkalapról megy is, de nem tudom a többi munkalapon lévő adatokat megnézni hozzáadni.
-
m.zmrzlina
senior tag
válasz
Delila_1 #17185 üzenetére
Ez lett belőle:
Range("C" & intMeterfejlec & ":D" & intMeterfejlec_vege).Select
Set ranPorthol = Selection.Find(What:=strPort, After:=ActiveCell, LookIn:=xlFormulas, _
LookAt:=xlPart, SearchOrder:=xlByRows, SearchDirection:=xlNext, _
MatchCase:=False, SearchFormat:=False)
If Not ranPorthol Is Nothing Then
If Mid(Cells(ranPorthol.Row + 4, 5).Value, 9, 4) <> "UNDF" Then
strPortmap(1, intKovport) = Mid(Cells(ranPorthol.Row + 4, 5).Value, 9, 4)
intKovport = intKovport + 1
Else
strPortmap(1, intKovport) = Empty
End If
Else
strPortmap(1, intKovport) = "NONE"
End IfÉs láss csodát....működik.
Megint köszönöm.
-
BenJoe80
senior tag
válasz
Delila_1 #17183 üzenetére
Ezt nem értem, hogy gondoltad...
Elindítom a diagram varázslót, kiválasztom a megfelelő diagramot, <Tovább> és itt kéri a "Tartományt". És itt van a gubanc! Egy munkalapon szereplő adatokat ki tudok választani - meg is jelennek. De azt, már nem tudom vele megetetni, hogy a másik munkalapról is hozzáadjak értékeket. Pl.:
Tartomány: =Sheet1!$A$1;Sheet1!$A$3 - ez működik!
De azt, hogy tudom megcsinálni, hogy valahogy így nézzen ki a megjelenítendő tartomány:
Tartomány: =Sheet1!$A$1;Sheet1!$A$3;Sheet2!$A$1;Sheet2!$A$3;Sheet3!$A$1;Sheet3!$A$3
Mert erre mindig azt írja ki, hogy "A beírt képlet hibás". Szóval mit csinálok itt rosszul?
-
Geryson
addikt
válasz
Delila_1 #17175 üzenetére
Hm, jópofa ez a RÉSZÖSSZEG, de nem értem a lényegét. Itt nekem kell kijelölnöm a hivatkozási tartományt amit meg én mondtam, ott automatikusan tudta ezt a dátum alapján.
Itt most ahogy látom egyenként kellene kijelölnöm az 1 naphoz tartozó összegzendő értékeket, amit meg akkor már fel tudok írni magamnak (ha már egyszer kijelölöm őket).
-
-
Caipi
tag
válasz
Delila_1 #17087 üzenetére
A Munkalapon első sora azonosítót tartalmaz (ez köti össze a két munkalapot).
Az adott sorhoz két oszlopban szerepelnek értékek a Munka1-en, amelyeknek az összegét kell vizsgálnom (ez lenne a két fkeres()).
A Munka 2-őn ugyanazon azonosítókhoz kerülnek összegek, csak nem két, hanem több oszlopba (ez sima szum()).
Az esetleges elírásokat szeretném elkerülni azzal, hogy megvizsgálnám, hogy a két munkalapon az adott azonosítóhoz tartozó összegek egyformák-e (Munka1-en két oszlop; Munka2-n 7). Ha a két szum() nem stimmel jelezzen nekem, hogy ellenőrizni kell az adott sort. -
m.zmrzlina
senior tag
válasz
Delila_1 #17069 üzenetére
Az On Error Resume Next megadásakor nem áll le a program, hanem a következő sorra ugrik.
És ezt mindaddig csinálja amíg az Az On Error Goto 0 ki nem kapcsolja.
Ez volt a probléma. Korábban volt egy Resume Next és nem volt utána Goto 0
Köszi
Az automatikus kiegészítére valakinek valami ötlet?
-
m.zmrzlina
senior tag
válasz
Delila_1 #17064 üzenetére
Érdekes dolgot vettem észre.
A Worksheets(intI).Name = Int(Worksheets(intI).Range("B10").Value) sor után betettem ezt:
If Err.Number <> 0 Then Debug.Print Err.Number
A látszólag jól lefutó átnevezések után is hibakódot ír (9-t) de ott sem áll meg a futás.
Az On Error Resume Next csak az azt követő sorra van hatással, vagy a kód további részében minden hibánál továbblép?
-
Plebi
senior tag
válasz
Delila_1 #17056 üzenetére
Igen ez jó lenne, de... sajnos a főnökség nem minden esetben csak egy költségnemet akar látni, hanem többet is, akkor sajnos ez sem jó, mert az egyes cég 100 ha-os összterülete esetén két költségnemnél csak 50ha-al számolna. Ez tudom elég érdekes egy helyzet. Megoldást, egyenlőre abban látom, hogy költségnemenként csinálok belőle egy egy kimutatást, egymás alá, igaz így csak manuálisan tudnak több költségnemet összesíteni, de az már....
A legjobb még mindig az lenne, ha képes lenne a 4 összesített cellában lévő egy adatot mind a négyhez rendelni, de csak egynek számolna, nem csak a legfelsőhöz.
-
Plebi
senior tag
válasz
Delila_1 #17054 üzenetére
Ez az én esetemben fals számot ad, mert az össz terület tegyük fel 25000 ha. A részösszeg (9) függvénnyel számolva 100.000 ha-t ad eredményül, amit a helyes szám eléréséhez 4-el kell osztani, mert cégenként 4x szerepel a terület, ha átlagot számoltatok a részösszeggel akkor nem jó, mert a 100.000ha-t 44 felé dobja szét, mivel 44 sorom van. 11 cég, 4 költségnemmel.
-
Plebi
senior tag
válasz
Delila_1 #17052 üzenetére
Igen erre gondoltam én is, de ha ő akinek készül meg akar nézni, egyszerre több költségnemet pl vetőmag és műtrágya akkor már nem jó, mert ott csak kettővel kell osztani.
A legfőbb gond az az, hogy amikor szűrök bármire, akkor a terület adatokat hozza, látszanak, de csak a mezei leltár esetén számol (egyesített cellák első adata mindenütt), a többi esetében nulla az értéke a cellának hiába jelenik meg benne szám.
-
atillaahun
veterán
válasz
Delila_1 #17034 üzenetére
Az a gond, hogy nem üres sorok vannak, hanem üres cellák, százával, különböző sorokban és oszlopokban elszórtan. Sajnos mivel maga az adatbázis, egy Outlook-ból csv-ként kiexportált, majd széttagolt levelek százainak ömlesztett szemétdombja, ezért egy pöppet kaotikus a felépítése. A rendszer az utolsó dolog amit ebben meg lehet találni.
De 20-30 oszlopnál több nincs benne szerencsére, úgyhogy mindre ráküldtem egy szűrőt, aztán egyenként kézzel végigmegyek rajtuk "@"-ot tartalmazzon-al Végülis kb. dél óta már a végére értem.
Úgyhogy most jöhet a maradék 7 adatbázis. -
Mutt
senior tag
-
commanDOS
senior tag
válasz
Delila_1 #17024 üzenetére
Köszi, de ha jól értelmezem akkor ez konkrét értékekre ad válaszul egy másik értéket.
Viszont nekem a cellába gyakorlatilag 100 és 2000 között bármilyen szám kerülhet, amit meg kell feleltetnem a krititériumnak megfelelő 5 szám (500,750,1000,1500,2000) valamelyikével. -
-
-
-
-
-
-
-
picsu
csendes tag
válasz
Delila_1 #16951 üzenetére
Szia Delila!
Nagyon köszi a segítséget. Annyi a különbség, hogy a könyvtáramban van vagy 80 file amiből ezeket a cellákat ki kellene venni és a makrós xls-be belerakni egymás alá...
...és ha ez megvan jön a feketeleves...
Minden tábla ugyanilyen csak különböző adatokkal. Amire szükség lenne az az "A" oszlopban levő számok és a hozzá tartozó 'AE" oszlopban levő szám. Például 10-es sor: 01-B340L --> 3.480
Ami a buktató nekem, hogy egy komisszió többször is szerepel az "A" oszlopban. (mivel első, másod és van, hogy harmadosztályú) mint például a "A11-A12-A13" celláknál.
Ilyenkor csak mindig az a sor kellene ahol az "F" oszlopban "1"-es van.
Tehát például 18-as sor: 01-B462L --> 12.560Még mindig tudsz segíteni?
Isti
-
skoos
őstag
válasz
Delila_1 #16936 üzenetére
Nagyon köszönöm segítséged! Sajnos még nem sikerült a képlet, de már nagyon közel lehetünk szerintem.
#HIV hibát dobja.
Még egyszer megpróbálom másképp.
Az első lap A oszlopában fel van sorolva: 'munkafüzet 1, munkafüzet 2...munkafüzet n'. Ugyan ilyen nevek alatt van a többi sheet.
Ha a képletet manuálisan megadva =munkafüzet n!$X$X a megfelelő adatot adja. A kérdés az lenne, hogy az A oszlopban található felsorolásból hogyan tudom a képletbe a szöveget és nem a hivatkozást másolni. Tehát hogy ne =A1!$X$Y legyen hanem hogy a cellába beleírt szöveget másolja tovább a képletbe (=munkafüzet n!$X$X)Köszönöm javaslataid.
-
atillaahun
veterán
válasz
Delila_1 #16895 üzenetére
Tudnál még segíteni kicsit ebben a makróban?
A tegnapi pár százas mintára mikor ráeresztettem teljesen jól működött, viszont hogy azóta futtattam még további adatbázisokon is, néha megakad.
Run-time error '13':
Type mismatch
hibával, és ha a debug-ra nyomok, akkor az
If InStr(CV, "@") Then
sort jelöli ki sárga háttérrel a VB.
Ilyenkor is lefut valameddig a ciklus, és másol is ki címeket a Munka2-re, de változó helyeken megakad.
Valami hülye karakterek lennének a széttagolt adatbázisban, vagy mit jelent itt nála a mismatch?
Pedig még a tisztít függvényt is direkt végighúztam az egész listán széttagolás előtt.
Mivel sortörésekkel voltak tele az email-ek és ezeket kiszedte, vannak helyek, ahol rengeteg sort egybefűzött, és azok egy cellába kerültek. Lehet ez a baja, hogy túl hosszú bizonyos cellák tartalma, vagy mitől áll fejre? -
atillaahun
veterán
válasz
Delila_1 #16900 üzenetére
Ezt így hirtelen fogalmam sincs hogy kell, de már végülis kivágtam a címeket <-től >-ig, amibe nem volt, azt meg hahiba-val visszaadtam. Így most nagyjából 95%+ -os, a maradékot meg asszem kiírkálom kézzel.(#16902) Delila_1
Oké. Mindjárt meglátom akkor így mi marad belőle. -
atillaahun
veterán
válasz
Delila_1 #16897 üzenetére
Egy 100-as mintányi levélen futtattam most le, és lett belőle EZ, kb. ötször annyi címmel - cellával, ami nagyjából stimmel is.
Leginkább csak a kacsacsőr jelek maradtak, meg itt-ott pár szó, pontosvessző, meg néhány egyéb hülye karakter.Valami szöveg.keres meg közép függvényekben gondolkodom.
Az már megvan, hogy a végét ott kell levágni ahol a .hu van, csak még az elejét kéne valahogy megtalálni, mert az ugye változó. -
atillaahun
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- Elektromos autók - motorok
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Mesterséges intelligencia topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Cyberpunk 2077
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Milyen processzort vegyek?
- VoLTE/VoWiFi
- Milyen monitort vegyek?
- További aktív témák...
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H81M-PLUS H81 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, élettartam garanciával, problémamentesen! Immáron 8 éve!
- Epson Workforce DS-530II Dokumentum szkenner
- Lenovo Legion 5 Gaming. Az ár irányár, komoly érdeklődés esetén van lehetőség egyeztetésre
- Samsung Galaxy S24 Ultra 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest