- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Fotók, videók mobillal
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
-
Mobilarena
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mittu88
senior tag
válasz
Fferi50 #32177 üzenetére
Szia Feri!
Megpróbálom a chdir-t, és szólok, hogy javult-e a helyzet.
Amúgy szerintem nem a wb változóra írja, bár tény, hogy Nothing-on marad.
Találtam neten egy hasonló problémát: ITT
A srác nem Workbook változóra állítva nyitja meg a fájlt, és mégis jelentkezik nála a probléma NÉHA.
Ez az érthetetlen amúgy, hogy nálam is, elsőre hibára fut, de ha lelövöm a makrót hibára futás után, és utána be akarom zárni az excelt (workbook_close esemény hatására fut ez is), akkor simán lefut.
u.i.: szinte ugyanaz a hardver mindkét gépen. A szoftver meg teljesen ugyanaz.
-
bteebi
veterán
válasz
Fferi50 #32163 üzenetére
Köszönöm!
Módosítottam a makrót, így már egy dropdown-ba (vagy bármi másba) ki tudom gyűjteni a file-okat az általad megadott módon. Hogy lehetne ezt megjeleníteni egy message/input boxban?
Sub listakereso()
Dim datum As Long, file As Variant, lista As String
datum = ActiveSheet.Range("C4")
file = Dir("D:\Proba\lista_" & datum & "*.pdf")
lista = ""
Do While (file <> "")
If lista = "" Then
lista = file
Else
lista = lista & "," & file
End If
file = Dir()
Loop
With ActiveSheet.Range("C5").Validation
.Delete
.Add Type:=xlValidateList, AlertStyle:=xlValidAlertStop, Operator:= xlBetween, Formula1:=lista
.IgnoreBlank = True
.InCellDropdown = True
End With
If lista = "" Then
MsgBox "Nem találom a listát!", vbExclamation
End If
End Sub -
ipij
csendes tag
-
w.miki
veterán
válasz
Fferi50 #32025 üzenetére
Még egy kérdés
Kiderült, hogy óraszámra is ki kell számolnom, ezért az F oszlopba beírtam a napi óraszámot, ami Ha Pih., akkor 0, H-Szo: 11, és V: 10.
Hogyan tudnám, hogy az aktuális értékkel megszorozza az adott napot, és óraszámra is kiszámolja, ki mennyit dolgozott? -
Zola007
veterán
válasz
Fferi50 #31999 üzenetére
Köszönöm a segítséget neked is, de sokkal egyszerűbb a dolog és az imént sikerült megoldani.
Még az ECDL-es időkből emlékeztem, hogy létezik erre diagramtípus, ezért kérdeztem, hogy melyiket kellene választani. Csak mikor próbálgattam, akkor pont ez kimaradt
Ha másnak is hasonló kell, akkor a
- diagramtípusok
- Pont (X Y) alaptípus
- "Pont vonalakkal" (Scatter with straight lines)
tudja ezt"Akkor ajánlott a használata, ha sok adatpont létezik, azok az X tengely szerinti (itt az idő) sorredben állnak, és az adatok külön mintavételeket jelölnek"
-
Fferi50
Topikgazda
válasz
Fferi50 #31998 üzenetére
Még egy kiegészítés az előbbihez:
Nagy eséllyel a képlet miatt az egyébként üresnek látszó cellákat a diagram nem fogja üresnek kezelni (még azután sem, hogy értékként visszamásoltad), emiatt még egy nem túl nagy kézi erőt igénylő műveletre van szükség:
Az adattáblára ráteszel egy autoszűrőt, majd minden egyes adatsornál (oszlopnál) kijelölöd az üres megjelölésű cellákat - egyben ütsz rájuk egyet a delete gombbal. Ezt végigcsinálva már valóban rendben lesz a diagram is. Természetesen utána törlöd a szűrőt.
(Sajnos azt nem tudom, miért van ez a mániája az Excelnek...)
Üdv.
-
alfa20
senior tag
válasz
Fferi50 #31953 üzenetére
eddig úgy oldottam meg, hogy mind a makró táblát, mind a kész táblát egy-egy 'string' váltózóban tároltam és a kész táblából hivatkoztam a makróra vissza. Azért tárolóm a makrót is mert több folyamat fut egymás után és némelyiknek vége lesz így egy Tovább gombbal megy tovább. A makró tábla változóját meg tovább adom az új makrónak, hogy ne kelljen újra és újra definiálni
. mivel többen használják a táblát így a neve is mindenhol más és más, ki hogy menti el.
a képlet eddig így nézett ki szerkezetileg 'String' változókkal:
"=VLOOKUP(RC[-1],'[" & makroWB & "]" & makroWB_netto & "'!C1:C2,2,0)"
Csak gondoltam átvariálom 'Workbook' és 'Worksheet' változóra, de akkor marad így
-
föccer
nagyúr
válasz
Fferi50 #31927 üzenetére
Kő egyszerű. Készítettem egy képet róla, ezekből a pozíciókból indulhat a dolog.
Ha a logikát meglátom benne, akkor menni fog átírni az esetleges apróágokat, neveket, hivatkozásokat. Valaimor Delphi rendszerben foglalkoztam object pascal alatt programozással, így a logikát végig fogom tudni követni, csak halvány lila gőzöm sincs, hogy a WBA milyen objektumokat használ.
Esetleg van valami korrekt, érhető leírás a hazsnált objektumokról? Szívesen megtanulnám a makrózást, mert sokat segítene, rengeteget használom a programot, de csak függvények szintjén.
Köszönöm szépen előre is a segítségedet!
ps: visszaolvasva az eredeti hozzászólásomat nem egyértelmű, ezért pontosítok: A keresett tartomány minden esetben az aktuálisan vizsgálat sortól visszafelé, felfelé indul, tehét mindig a megelőző adaokra vonatkozik.
üdv, föccer
-
válasz
Fferi50 #31883 üzenetére
Szia!
Még mindig ugyanaz a makró van napirenden, de adódott két újabb kérdésem vele kapcsolatban:
- Megoldható-e, hogy az Excel dokumentum megnyitásakor a kurzor már alapból a szövegbeviteli cellán legyen? Jelenleg bele kell kattintani a mezőbe az adat beviteléhez, pontosabban, ha ezen a cellán áll, mentéskor az Excel megőrzi a pozíciót, de ha esetleg félrekattintva ment, akkor ez már nem igaz. Jó lenne kikényszeríteni ezt valahogy a programból.
- Megoldható-e, hogy két keresési ciklus között (tehát amikor bevisz egy cikkszámot, amihez kapcsolódóan a makró megnyitja a hálózaton lévő fájlt, de újabb cikkszám bevitel még nem történt meg) ne az előzőleg bevitt cikkszám legyen, hanem mondjuk egy nulla, vagy egy "Olvassa be a vonalkódot!" felirat?
Köszönöm a válaszaidat előre is!
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
If Not Intersect(Target, Range("C2")) Is Nothing Then
Application.EnableEvents = False
ActiveWorkbook.FollowHyperlink Address:=Sheets("DATA").Range("$A$2:$A$1000").Find(What:=Target.Value, LookIn:=xlValues, lookat:=xlWhole).Offset(0, 1).Value
Application.EnableEvents = True
Range("C2").Select
End If
End Sub -
Declare
őstag
válasz
Fferi50 #31875 üzenetére
Valami nem jo. Csak az utolso esetben csinalja azt, amit kell, az összes többiben nem.
Igy nez ki ugye a kod
Sub FormatText()
Dim i As Integer
For i = 1 To Range("A" & "100").End(xlUp).Row Step 1
If Application.WorksheetFunction.CountIf(Range("H" & i & ":H" & i), "w") > 0 Then
Range("A" & i & ":H" & i).Select
Selection.Font.Name = "Calibri"
Selection.Font.FontStyle = "Italic"
Selection.Font.Underline = xlUnderlineStyleSingle
Range("E" & i).Value = Range("A" & i).Value & " " & Range("D" & i).Value
Range("E" & i).HorizontalAlignment = xlRight
Range("A" & i & ":D" & i).ClearContents
On Error Resume Next
If Range("H" & Selection.Row).Value = "w" Then Range("F" & Selection.Row).Formula = "=Sum(" & Range("F" & Selection.Row - 1).Address & ":" & Range("F" & Range("H" & Selection.Row).EntireColumn.Find(what:="p", LookIn:=xlValues, SearchDirection:=xlPrevious, lookat:=xlWhole).Row).Address & ")"
If Err <> 0 Then If Range("H" & i).Value = "w" Then Range("F" & i).Formula = "=Sum(" & Range("F" & i - 1, Cells(1, "F")).Address & ")"
On Error GoTo 0
End If
Next i
End SubFeltöltöttem egy par sorra leegyszerüsitett excelt a dropboxba, benne van ez a makro is [link] .
Ha esetleg valamikor lesz idötök/kedvetek ranezni, akkor ebben latszik, hogy hogy nez ki a nyers tabla, amin le kell futnia a makronak. Az utolso "tömbnel" jol müködik, ott jol szummaz. A többinel nem.
Ez most nem különösebben sürgös, a korabbiakkal böven kisegitettetek, ez csak majd a tovabb lepeshez lenne jo
-
válasz
Fferi50 #31853 üzenetére
Szia Fferi50!
Bocs, hogy megint zargatlak, de elakadtam...
A tegnapi szkripted teljesen jól működik, de egy dolgot sehogyan sem tudok benne megoldani, pedig fél nap ezzel foglalkoztam. Az lenne a jó, ha a kereső mező egy "GUI" nevű excel fájlban lenne, míg az adatok egy másik, mondjuk DATA nevű excel fájlban kapnának helyet. Ha ez így túl összetett, tulajdonképpen az is rendben lenne, ha egy fájlban lenne a felület és a forrás is, két külön munkalapon.
Alapvetően az oszlopok / sorok elrejtése is opció lenne, de attól meg kidől a szkript.
Köszönöm a segítséget előre is!
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
If Not Intersect(Target, Range("B2")) Is Nothing Then
Application.EnableEvents = False
ActiveWorkbook.FollowHyperlink Address:=Range("$A$7:$A$1000").Find(What:=Target.Value, LookIn:=xlValues, lookat:=xlWhole).Offset(0, 1).Value
Application.EnableEvents = True
Range("B2").Select
End If
End Sub -
Declare
őstag
válasz
Fferi50 #31862 üzenetére
Tuti, most mar kiirja a szumm függvenyt, köszönöm
Viszont, most kiprobaltam konkret szamokkal is es nem jo valami
Szoval ez a teljes kod:
Sub FormatText()
Dim i As Integer
For i = 1 To Range("A" & "55").End(xlUp).Row Step 1
If Application.WorksheetFunction.CountIf(Range("H" & i & ":H" & i), "w") > 0 Then
Range("A" & i & ":H" & i).Select
Selection.Font.Name = "Calibri"
Selection.Font.FontStyle = "Italic"
Selection.Font.Underline = xlUnderlineStyleSingle
Range("E" & i).Value = Range("A" & i).Value & " " & Range("D" & i).Value
Range("E" & i).HorizontalAlignment = xlRight
Range("A" & i & ":D" & i).ClearContents
On Error Resume Next
If Range("H" & Selection.Row).Value = "p" Then Range("F" & Selection.Row).Formula = "=Sum(" & Range("F" & Selection.Row - 1).Address & ":" & Range("F" & Range("H" & Selection.Row).EntireColumn.Find(what:="p", LookIn:=xlValues, SearchDirection:=xlPrevious, lookat:=xlWhole).Row).Address & ")"
If Err <> 0 Then If Range("H" & i).Value = "p" Then Range("F" & i).Value = Application.Sum(Range("F" & i - 1, Cells(1, "F")))
On Error GoTo 0
End If
Next i
End Subaz "On Error..." tol indul, amit irtal. Azzal valami gubanc van.
Szoval azt kellene csinalnia, hogy amelyik sorban megtalalta a "w" erteket a "H" oszlopban, annak a sornak az "F" cellajaba szummazza az "F" oszlop cellainak ertekeit felfele, egeszen addig, amig "p" erteket nem talal a "H" oszlopban.
Aztan megy tovabb, megint talal egy "w" erteket, formaz, szummaz felfele....ez igy blokkonkent nagyon sokszor
Vagy valahogy mashogy kellene, hogy a "p" ertekek az I oszlopban legyenek mondjuk?
Aztan lassan befejezem, mert nem akarom teljesen kisajatitani a topicot
-
Declare
őstag
válasz
Fferi50 #31853 üzenetére
Erre esetleg ötlet?[link] Ugy erzem, nem lehet nagyon nagy különbseg, de nem tudtam atirni, pedig probalkoztam a net segitsegevel
Meg meg egy kerdes ugy mindenkihez:
Szeretnek egy makro gombot kesziteni magamnak a következö müvelethez:
Valahol all a kijelöles egy sorban, cellaban (Pl: D10)
- Szurjon be egy teljes sort föle (ez az ujjonan beszurt sor lesz most már a 10-ik sor)
- Masolja ide a teljes 9 sort (azaz ami a beszurt sor fölött van)
- "K" cellájába (K10) be irja be, hogy "Gyár",
- M10 be irja be a következö kepletet=M9*0,1
Probaltam most ezt is kisakkozni, egy egy rész össze is jön, de egy makroba nem sikerül megoldanom
A gombot mar meg tudtam csinalni, csak a makro hianyzik mögüle
Esetleg erre egy megoldás?
-
válasz
Fferi50 #31849 üzenetére
Szia!
Nagyon szépen köszönöm, sokat segítettél ezzel! Még egy kis probléma van vele, de az én hibám, rosszul írtam le: nem minden esetben azonos a filenév a keresési feltétellel, és ez okozhat jelen állapotban hibát. A link és a keresési feltétel viszont minden esetben össze van rendelve. A gond az, hogy jelen állapotban beírom kézzel a keresési mezőbe, hogy (teszem azt) 11, akkor olyan linket próbál megnyitni, hogy \\VALID_URL\osszerendelt_filenev.akarmi\11, és erre nyilván hibát dob. Persze, az is lehet, hogy a két dolognak semmi köze egymáshoz.
SZERK.: Kivettem a " & Target.Value" részt a szkriptedből, így már nem dob hibát, viszont a fájlt Excel-ben szeretné megnyitni. Ez nem lenne gond, de ez egy .pdf
-
-
Mindless
tag
válasz
Fferi50 #31629 üzenetére
Szia.
Ital és snack automatákról van szó.
Eddig az ár nem volt változó elég volt a mennyiségeket kivonni. De most új termékek kerültek be a rendszerbe ahol már változni fog az ár is gyakrabban.
Nekem az a fontos hogy nyereséget tudjak számolni. De ugye gépenként változhat az eladási ár és a beszerzési forrás alapján a beszer ár is.
Számomra bármilyen megoldás jó ami alapján összegszerűen tudom követni a gépbe töltött árukat. A bevételből úgyis tudom a haszonkulcsot számítani.
Erre keresek megoldást.
Köszi. -
ktomee
csendes tag
válasz
Fferi50 #31557 üzenetére
Sziasztok,
A hétvégén végül egy más helyről kapott megoldás segített, ide írom ha esetleg más id küzd hasonló problémával.
A megoldás a Powerquery (magyarul talán lekérdezes). Ezzel beolvasva az eredeti fájlokat (összetűzésbe funkcióval) , már jóval kisebb lett a táblázat mérete MBban így működik egy hagyományos Pivot tábla.
Ez jelenleg jó megoldás, de még nem vagyok benne biztos, hogy év végéig is elég lesz (eddig csak 4 hónap adata van benne)
-
bsasa1
csendes tag
-
robull5
csendes tag
válasz
Fferi50 #31511 üzenetére
Ferenc, köszönöm szépen amit küldtél, belelátsz a gondolataimba
Én nem vagyok ekkora nagy excel guru, de lenyűgözött ez a 1,5 soros képernyő hosszúságú képlet
amely teszi a dolgát mint a gép. Teljesen "kielégítettél" vele.Hogyan juttathatom el a tábla csokit? Köszönettel Robi
-
robull5
csendes tag
válasz
Fferi50 #31502 üzenetére
Szia Feri, gyönyörű a képlet ami írtál megfelelően működik, egy szépséghibája van (ahogy írtam) ha kiválasztom a Ferit
akkor valamiért csak 1 Ferit mutat, és nem hozza az összes 6-ot a mellette lévő adatokkal együtt (vagy ha 8 Anita van akkor mind a 8-at hozza elő egy kattintásra). 1-re tökéletesen működik.
Lehetséges ezen segíteni? Üdv Robi -
törölt tag
válasz
Fferi50 #31484 üzenetére
Köszi működik. Viszont még mindig van egy dolog, amit nem tudok még így sem összehozni.
Az összesítők fülön az első két oszlopban vannak a hetek első és utolsó napjai. A bevitel fülről szeretném ide külön külön az oszlopokat összesíteni. pl. az Összesítők fülön a C7 cellában a Bevitel fül F4-F10-ig összegét.Ebben is tudnál segíteni? Eg kellene keresni ezeket a dátumokat a Bevitel fülön?
-
rukh
senior tag
válasz
Fferi50 #31453 üzenetére
Hi Fferi50!
Működik, meg is értettem - nagyon köszönöm
Egy de azonban megjelent: eddig úgy gondoltam, ha egy adott tartományon belül szeretném a példa szerint minden harmadik cella értékét összeadni, akkor a tartomány első sora lesz az első sor (tehát az előzőekben csatolt képen szereplő C1-C9 tartomány esetében a C1, C4, C7 cellák tartalmát adja össze), azonban a munkalap sorainak sorszámaival dolgozik, tehát a C3, C6, C9 cellák tartalma lesz összeadva (a példa szerint az óraszámok).
Hogyan lehetne a hárommal nem osztható minden harmadik: C2, C5, C8, .... cella (létszám) tartalmát összegezni (általánosan: egy tartományon belül minden n-edik celláét, azokét is, amelyek sorszáma nem osztható n-nel)?Előre is kösz a segítséget, üdv,
Rukh -
rukh
senior tag
válasz
Fferi50 #31447 üzenetére
Szia!
Az eredeti feladatról csatolok egy képet:
Különböző időpontokban induló tanfolyamokról kell kimutatást csinálni (ezek száma egy évben kb. 100):
- a tanfolyamok száma (ezt DARABTELI fgv-el meg tudom határozni, a szöveg formátumú dátumok összeszámlálásával),
- az órák és a hallgatók összlétszáma, itt gondoltam arra, hogy ne konkrét cellák értékeit kelljen szummázni, hanem egy adott tartományban (itt a C1-C9) minden második, illetve minden harmadik cellában lévő értékek adódjanak össze, de itt megakadtam ...Próbáltam, amit javasoltál, de valamiért nem jött össze...
Nem igazán értem a függvényt (belülről kifelé haladva): a MARADÉK ok, a SOR -ahogy értelmeztem, egy darab sor sorszámát adja meg, innentől a 3-al osztást és a .... =0)*1*A1:A100) műveleteket nem tudom értelmezni...Még egy kis segítséget kérek.
Üdv,
Rukh -
csferke
senior tag
válasz
Fferi50 #31444 üzenetére
Mégis az összevont cellák okozzák a galibát.
Ki tudja szűrni az Excel az összevontakból, hogy dátumok-ból az év. Ha a "km" is összevont, még ekkor is OK.
Ott van a hiba amikor összevont a dátum és a "km" de az €-nál kettő sor tartozik az egy összevont dátumhoz. A második sorban az év=1900 és már nem is adja hozzá az eredményhez.
Ki kell találnom valami ÚJ módot a dátumbevitelhez és minden jó lessz.köszi a türelmedet és segítségedet
-
csferke
senior tag
-
róland
veterán
válasz
Fferi50 #31382 üzenetére
Átnéztem, de sehol nem láttam, hogy "HIBA" értéket adott volna valamelyik függvény. (Elképzelhető, hogy az okozza a problémát, hogy egy sor első 4 cellája fix érték, a következő 63 cella másik táblázat alapján vagy üres, vagy tartalmaz adatot, majd az utolsó 3 cella megint fix?) [Bár, ezzel a "problémával" már együtt tudunk élni.]
-
AMDaZERG_1
senior tag
válasz
Fferi50 #31400 üzenetére
Kipróbáltam, hogy megnyitottam egy új excel fájlt, de ott már annak rendje szerint Ft van a pénznemre nyomva.
Nem tudom mi történhetett, de gyanús, hogy amikor átvette a gépet bejelentkezett rendszergazdai felülettel, ami szerintem angolra van állítva, majd kijelentkezett, majd én újra be, és utána nyitottam meg a fájlomat.
Valahogy számomra érthetetlen okból a területi beállítás szerintem angol maradt, és ezért válthatott át.
Nem vettem észre, hogy már dollár a pénznem és úgy mentettem el az állapotot.
Az a makró nem volna rossz, de még megpróbálom az itthoni gépemen visszavarázsolni valahogy.
Köszönöm a segítséget, ha nem sikerül dűlőre jutnom jelentkezem -
pomk
őstag
válasz
Fferi50 #31399 üzenetére
Köszi, de sajnos nincsenek tengelyek. Olyan, mintha csak simán a számok lennének odaírva.
Itt pedig kicsit átalakítva. Látható, hogy a prios négyzetekben lévő jelölések duplázódnak. Így pl. az első sorba beírt adatot a zöld 2015 év végét jelölő vonal bal és jobb oldalán is megjeleníti.
Én úgy szeretném, hogy az első 52 oszlop legyen 2015, a 2. pedig 2016. Így az "Actual start" 36. hetétől tartson a jelölés az "Actual Finish" 21. hetéig, ne pedig 2x 36-tól 52-ig. -
-
tgumis
tag
válasz
Fferi50 #31335 üzenetére
Szia!
Bocs késő volt már. Szóval mindig hibát ír vagyis megáll . Eddig a különböző egyszerű makrókat csak simán egymás után bemásoltam de most nem fut végig. A " Dim oszlop As Integer " résznél akad meg. próbáltam beírni hogy next de nem segített. Van valami általános szabály hogy kell két makrót összefűzni?
Hová tudok feltölteni egy munkafüzetet, hogy esetleg lássátok is a problémát? -
Söri
tag
válasz
Fferi50 #31261 üzenetére
Ha elhagyom akkor se változik a helyzet.
Viszont rájöttem a megoldásra.
Ha szöveggént másolunk dátumot akkor ezekben a formátumokban tegyük:
yyyy-mm-dd
yyyy/mm/dd
yyyy-mm-dd hh:mi:ssAz én esetemben csak át kellett konvertálnom a lekérdezésben a dátum oszlopot "2016/04/10" erre a formátumra és már rendesen kezeli a makróval való másolást az excel.
Üdv
-
tgumis
tag
válasz
Fferi50 #31045 üzenetére
Megcsináltam de valamiért hármassával számoz egy helyett ahol rejtve vannak a cellák
Sub szamoz()
'
' szamoz_Makró
''
sorsz = 1
For xx = 15 To 16
If Not Cells(xx, 1).EntireRow.Hidden Then
Cells(xx, 1).Value = sorsz
sorsz = sorsz + 1
End If
Next
End Submi lehet a probléma valaki tudja?
-
Delila_1
veterán
válasz
Fferi50 #31032 üzenetére
Igen, ez egy másik felfogása a feladatnak. Megírtam ezt is. A futási idők különbsége csak sok sor esetén mérhető, én mindössze 20 sorral dolgoztam.
Nem tudjuk, hány oszlop van az Eredeti lapon. A makróban az A:K tartományt vettem alapul, amit két helyen kell módosítani, a csillagokkal jelzett sorokban.
Szerk.: az A:K tartományra történő hivatkozást is át lehetne állítani a makróban, de azt már nem írom meg.
Sub Kulcsok()
Dim usor As Long, usor1 As Long, lap As String, sor As Long, lapnev
With Sheets("Eredeti")
.Range("AA:AN").ClearContents
.Range("AA1") = .Range("C1")
.Range("AB1") = .Range("AA1")
.Range("A1:K1").Copy .Range("AD1") '*****
usor = .Range("C" & Rows.Count).End(xlUp).Row
.Range("C1:C" & usor).AdvancedFilter Action:=xlFilterCopy, _
CopyToRange:=.Range("AA1"), Unique:=True
usor1 = .Range("AA" & Rows.Count).End(xlUp).Row
For sor = 2 To usor1
.Cells(2, "AB") = .Cells(sor, "AA")
'*****
.Range("A1:K" & usor).AdvancedFilter Action:=xlFilterCopy, _
CriteriaRange:=.Range("AB1:AB2"), _
CopyToRange:=.Range("AD1:AN1"), Unique:=False
lap = .Range("AB2") & ""
On Error Resume Next
Set lapnev = Sheets(lap)
If Err.Number <> 0 Then
Sheets.Add Before:=Sheets(Sheets.Count)
ActiveSheet.Name = lap
On Error GoTo 0
Else
Sheets(lap).Cells.ClearContents
End If
.Range("AD1").CurrentRegion.Copy Sheets(lap).Range("A1")
Next
End With
Beep
MsgBox "Kész van.", vbInformation
End Sub -
Delila_1
veterán
válasz
Fferi50 #31030 üzenetére
Nem biztos, hogy van minden áfa-kódnak megfelelő lap a füzetben. Azért írtam rá makrót, hogy szükség esetén a hiányzó lapokat létrehozza.
Szerk.:
A makró elején törölni lehetne a második laptól az utolsóig az előző kigyűjtés adatait.A specszűréshez minden lapon kritérium tartományt és címsort kellene előre felvenni.
-
-
YAN0U
csendes tag
válasz
Fferi50 #31017 üzenetére
Szia,
Ugyanaz a hibaüzenet
Application.ScreenUpdating = False
Workbooks.Open Filename:="G:\Daten\Terv.xlsx"
ActiveSheet.Range("A1 : C25").Value = Workbooks("Terv_HWP_" & Format(Date, "yyyy_mm_dd" & ".xlsm")).terv.Range("A1 : C25").ValueMegpróbáltam beírni simán a file nevét
Application.ScreenUpdating = False
Workbooks.Open Filename:="G:\Daten\Terv.xlsx"
ActiveSheet.Range("A1 : C25").Value = Workbooks("Terv_HWP_2016_03_15.xlsm").terv.Range("A1 : C25").Value"object doesn't support this property or method"
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Panasonic CF-XZ6 AIO all-in-one laptop tablet 2k touch i5-7300u speciális ütésálló rugged
- LG 55G3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
- RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest