- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Mobil flották
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Motorola Moto G72 - a titkos favorit
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
-
Mobilarena
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
chopin42
őstag
Üdvözletem!
Ismét jelentkeznék egy kérdéssel, ami talán nem annyira egyértelmű:
Olyat szeretnék, hogy bizonyos képletekkel az excel automatikusan kalibráljon.
Értem ez alatt, hogy van pl 10 mért érték, amiből tudom, hogy az első 14%-al nagyobb kell, hogy legyen, az utolsó pedig pont jó. Tehát folyamatosan változtassa a 2-9 értékeket ennek megfelelően, arányos csökkenéssel. Illetve azt is jó lenne, ha meg tudnám így oldani, hogy a 10. érték után negatívan kalibráljon, kvázi fordítva. Tehát ha van 19 érték, amiből az első 14%al kisebb, mint kellene, az utolsó pedig 14%-al nagyobb kettő közepén pont nulla (illetve ahova én adom meg a nullát, onnan kalibráljon pozitív és negatív irányba).
Tudom, hogy egy sima sum vagy akármi nem oldja meg, de lehetséges ez?
(Hogy konkrét legyek, van egy anemométerem, ami 1.23 m/s után leesik 1.10re, és onnan rosszul mér kb 2,1-ig, onnan pedig fokozatosan túl mér, még nem teljesen tudom, mennyivel, de kb 35 mérés után már elég világos, hogy nem az én eddigi kalkulációim, hanem a mérő tévedett, de sajna nem konstans).
Köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
- HIBÁTLAN iPhone 11 Pro 64GB Space Grey -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2137
- Bomba ár! Dell Latitude E6220 - i7-2GEN I 8GB I 128SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Honor 400 Lite / 8/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- HP EliteOne 800 G5 All-in-One i5-9500 16GB 512GB 23.8" Érintőkijelző!! 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest

Fferi50