-
Mobilarena
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
chopin42
őstag
válasz
Delila_1 #43811 üzenetére
Szuper, köszönöm! Itt ha jól értem, a A oszloppal kalibrálok. Viszont mi a helyzet akkor, ha tudom az A értékeket, és azt az egyet, ami abból jó, vagy legalább a két végpontot. Ki tudom-e íratni a százalékkülönbségeket? Pl 50 cella, az első 14, az utolsó 0. Ki tudja számolni az arányokat, ami megadja a százalékaimat? (Sajna nagyon kezdő vagyok
)
-
chopin42
őstag
Üdvözletem!
Ismét jelentkeznék egy kérdéssel, ami talán nem annyira egyértelmű:
Olyat szeretnék, hogy bizonyos képletekkel az excel automatikusan kalibráljon.
Értem ez alatt, hogy van pl 10 mért érték, amiből tudom, hogy az első 14%-al nagyobb kell, hogy legyen, az utolsó pedig pont jó. Tehát folyamatosan változtassa a 2-9 értékeket ennek megfelelően, arányos csökkenéssel. Illetve azt is jó lenne, ha meg tudnám így oldani, hogy a 10. érték után negatívan kalibráljon, kvázi fordítva. Tehát ha van 19 érték, amiből az első 14%al kisebb, mint kellene, az utolsó pedig 14%-al nagyobb kettő közepén pont nulla (illetve ahova én adom meg a nullát, onnan kalibráljon pozitív és negatív irányba).
Tudom, hogy egy sima sum vagy akármi nem oldja meg, de lehetséges ez?
(Hogy konkrét legyek, van egy anemométerem, ami 1.23 m/s után leesik 1.10re, és onnan rosszul mér kb 2,1-ig, onnan pedig fokozatosan túl mér, még nem teljesen tudom, mennyivel, de kb 35 mérés után már elég világos, hogy nem az én eddigi kalkulációim, hanem a mérő tévedett, de sajna nem konstans).
Köszönöm! -
chopin42
őstag
válasz
chopin42 #43571 üzenetére
Újabb Nagyon kezdő kérdésem lenne:
Olyat lehet-e, hogy pl a h oszlop összes egymás alatti értékéből kivonjon egyszerre egy ugyanolyan számot?
Arra gondolok, hogy mondjuk a h oszlop celláiban egymás alatt szerepel a 10,11,12,13,14,15, és mindegyiket csökkenténm 5-el, tehát egyszerre lesz 5,6,7,8,9,10. (van vagy 100 érték, macerás lenne egyesével).
Köszönöm, és elnézést,, ha nagyon alap dolgot kérdeztem -
chopin42
őstag
Üdv!
Sajna nagyon amatőr vagyok excelben, így ne haragudjatok, ha nagyon kezdő a kérdés.
Adott egy .csv fájl. Dátum, idő, és dba érték van benne, 3 oszlopban (elvileg). A dba mérő csináélja-
Gmailben látom a dátumot, az időt és a dba-t külön oszlopban, viszont ha excelben megnyitom, akkor csak az A oszlopba rakja, egymás alá, vesszővel elválasztva, így:
09 04 2020,23:52:36,34.6
Szeretném egyszerre kiolvasni a dba értéket (utolsó vesző után), van erre valami megoldás, hogy külön oszlopba tegye, vagy muszáj egyesével kiolvasnom, és kézzel összeadnom? Átlagolás miatt kellene.
Nagyon köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- CPU léghűtés kibeszélő
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Házimozi haladó szinten
- Projektor topic
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Milyen notebookot vegyek?
- Információbiztonság, kiberbiztonság, adatvédelem
- Fúziós energiát vásárol a Google
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Yettel topik
- További aktív témák...
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 3900X 12 mag 24 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- LG 77G3 - 77" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- BESZÁMÍTÁS! Asus B450 R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB Rampage SHIVA TT 500W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged