Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Véreshurka

senior tag

Sziasztok!

Ha valaki tudn nekem segíteni, megköszönném!

Talán az a legegyszerűbb, ha feltöltöm valahova az excel fájlt, így könnyebb magyaráznom.

Szóval adott 2 érték: 1. és 2. (C, D oszlopban). Ebből van számolva egy arány (E oszlop). Az F:I, illetve a J:M oszlopban szereplő adatok azt mutatják meg, hogy milyen esetekben kapnak pontot a személyek (a fő csapásirány az arány eltérései lennének).

Tehát pl. Aladár akkor kap 1 pontot, ha a 2. érték/1. érték aránya a kiinduló 76,31%-ról legalább 76,55%-ra ugrik, 2 pontot pedig abban az esetben kap, ha a kiinduló aránya eléri legalább a 78,68%-ot. Ezeket ugyan feltüntettem számértékban is, de fontos, hogy a %-ok változásait venném figyelembe.

Az N és az O oszlopban újra megnézném milyen értékeket produkálnak, megint arányt számolnék, és ha az az arány (a pl.-nál maradva Aladár eredményei) kisebb vagy egyenlő, mint a kiinduló érték (76,31%); vagy nagyobb mint a kiinduló érték, de kisebb, mint a 78,68%; vagy nagyobb, mint a 78,68%, akkor az S oszlopba attól függően, hogy milyen a változás mértéke egy 0-t, 1-est, vagy 2-est írna be. És ez az amivel nem boldogulok. Nincsenek makrós ismereteim, így ha valaki tudna esetleg egy képlettel segíteni, vagy ha úgy nem lehet akkor természetesen makrót is szívesen veszek.

Remélem elég érthetően felvázoltam a problémát, és nagy-nagy köszi, ha esetleg veszed a fáradtságot és segítenél nekem. :R

2007-es excellel dolgozom, magyar nyelven.

Új hozzászólás Aktív témák