Hirdetés
- Android Autót minden mobilra!
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- A Samsung is leszámol a 128 GB-os tárhellyel a Galaxy S26-ban
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Find X9s néven készülhet az Oppo új kompakt zászlóshajója
- iPhone topik
- Redmi Note 15 Pro+ - több plusz, mint mínusz
- Geekbench eredményen a Galaxy S26 Plus grafikus ereje
-
Mobilarena
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
TrollBalint
addikt
válasz
azopi74
üzenetére
Hello,
Válasz a kérdésedre, én azokat a függvényeket nem használtam még, de ezeket a 'named table' -ket szerintem ezentúl használni fogom, tényleg jobban átlátható egy képlet

Viszont van egy gondom. A kiindulási cella tartalmaz időt is. Ez egyelőre fixen 16:00. Az első fülön, ahol fel vannak véve a napok, ott csak nap szerepel, mindegyik cellához hozzáadni nem biztos, hogy jó ötlet, mert idővel ez az idő lehet változik. Átmeneti megoldásnak viszont most ezt választottam. Átalakítható a képleted úgy, hogy az időt ne vegye figyelembe a kiindulási cellában? (Nem akarom onnan kitörölni, mert más műveletekhez meg kell az idő). [Megjegyzés: még se jó, ha hozzáfűzőm a 16:00 a DayType táblához, mert akkor hibásan mutatja valamiért a munkanapokat és a szabadnapokat]
A pontos feladat úgy szól, hogy van egy kiindulási cella dátummal (nap és idő is) valamint van egy másik cella amitől függően 6, 7, vagy 3,75 napot hozzá kell adni. Ez utóbbit igazából vehetjük úgy, hogy 4. nap délelőtt 10 óra, mivel nagyon ritkán fordul elő, szerintem még belefér a kézzel való szerkesztés.
Fferi50 makrója szépen lekezeli, hogy a kiindulási cellában ignorálja az időt, de képlettel nem tudom hogy lehetne ezt korrigálni. (Esetleg ha más megoldási javaslatod/javaslatotok van, arra is vevő vagyok.
Köszi,
Új hozzászólás Aktív témák
- VR topik
- 3DMark 11 eredmények
- Android Autót minden mobilra!
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Hálózati / IP kamera
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- 3D nyomtatás
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Samsung 980 Pro NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070 12GB GAMER termékbeszámítással
- Dell Latitude 3510 15,6", i5 10210U, 8-16GB RAM, SSD, jó akku, számla, garancia
- Limitált darabszám! Apple Mac Studio M2 Ultra 24 magos CPU, 60 magos GPU, 64GB RAM, 1024GB SSD
- Redmi Note 11 Pro 5G / 6/128GB /Kártyafüggetlen /12Hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs

Fferi50