Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• neverless

tag

válasz skoos #31705 üzenetére

csatlakozom az előttem szólókhoz. Én egy cube típusú házat javasolnék. CPU hűtőnek egy bazinagy bordát, amire esetleg venti sem kell. Tápnak én egy zero rpm üzemmóddal is rendelkező rendes atx tápot mondanék.
    Egy értelmes cube házban elfér egy nagy proci borda, az atx táp is, illetve valszeg házventiből is jó eséllyel legalább 12cm-es, vagy akár 14 cm-es lesz benne, ami elég ha kis fordulaton pörög, ergó a zajszintje is a nullához közelít.

• neverless

tag

Sziasztok,

Megépült az új kocka; gondoltam rakok fel pár képet és adatot róla. (Ha sok a kép vagy túl sok helyet foglal, kérem a moderátorokat, hogy töröljék őket)

CPU: i5-4590S
    CPU hűtő: Zalman fx70
    MOBO: Asus Z97i-plus
    RAM: 2x4GB Corsair 1600 LP DD3 XMS3 CL9
    TÁP: Corsair RM450 (Zero RPM FAN)
    HÁZ: Fractal node 304
    Driveok: 1 régi Crucial SSD és 1 WD RED 3 TB HDD
    VGA: Direkt csak a proci IGP-je, a HD 4600 van csak használva

Win7 fut a gépen, Kodi-t használok a filmek lejátszására, android telót a távirányítására. A gép a 22 fokos szobában idle állapotban összesen egy 14 cm-es 590 RPM-mel forgó ventivel 32 fokos (de akár ennek se kéne mennie), terhelés alatt 42 fokos. Virtuálisan hangtalan, a konyhai hűtőm hangosabb. 2 TV van rákötve, egyik HDMI-n, másik DP-n. A gép 0-24-ben megy és amolyan mindenesnek használom. SSH, FTP, TS3 szerver, torrent, filmnézés. Kicsit overkillnek tűnhet, de nagyritkán játék is megy rajta. Fogyasztás idle állapotban, tehát az idő 99,99%-ában 34W, megterhelve 83W (fogyasztásmérővel mérve)

És a képek:

Bal oldalról:

Belseje:

Hátulról:

A régi kocka mellé téve:

Én csak szörnynek hívom:

• neverless

tag

Sziasztok,

Nincs 1 hete, hogy készen lett az új HTPC-m:
    CPU: i5-4590S
    MOBO: Asus Z97I-PLUS
    RAM: 2x4 GB Corsair XMS
    HÁZ: Fractal Design 304
    CPU hűtő: Zalman FX70 (elég badass megjelenésű :)) )
    TÁP: Corsair RM450
    SSD: A korábbi HTPCből a régi Crucial c300
    HDD: WD RED 3 TB
    VGA: Külön VGA direkt nincs, a proci HD 4600-os IGP-jét használom

2 TV-t kötöttem rá:

1.) Az alaplap DVI kimenetére egy rééééégi 40es samsung DVI-HDMI kábelen
    2.) Az alaplap HDMI kimenetére egy egész új (2014es kiadású) LG TV van kötve HDMI-HDMI kábellel.

A filmek lejátszását a XBMC Kodi végzi. A hangot egyelőre mindkét esetben a TV szólaltatja meg.

A Kodi érzékeli a hangkimenet beállításoknál az LG tévét és van is hang rajta, ha az be van kapcsolva.
    A samsung tévét külön nem érzékeli, fel sem sorolja a hang kimeneteknél, de mégis van rajta hang, de csak ha az LG tévé is be van kapcsolva. Ha kikapcsolom az LG tévét, akkor a samsung tévén megszűnik a hang. :(

Az lenne a kérdés, hogy hol lehet a hiba? Merre induljak el? Kodi szupportot kérdezzek? Vagy magával a HD4600-al lesz gond, tehát az Intelt kérdezzem? Vagy az Asus szupport irányába induljak el? Vagy esetleg a DVI-HDMI kábel helyett próbálkozzak egy Displayport-HDMI kábellel?

Azt szeretném elérni, hogy akármelyik tévét is kapcsolom be, legyen hang, anélkül, hogy a másikat is be kelljen kapcsolnom.

Új hozzászólás Aktív témák