- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- iPhone topik
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Hammer 6 LTE - ne butáskodj!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Magisk
- Samsung Galaxy S23 FE - nincsen sárkány
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
molnarg
csendes tag
válasz
Necronom #58435 üzenetére
igen ám csakhogy az alaplapomon nincs optika
(asus Pro H610T itx + i5-12400 + 64Gb ram - nekem ilyen mix- htpc-m van, arról dolgozok remoteba de a tv-alatt van) A régi kisebb tv-m megoldotta a hdmi-ről jövő jelet 5.1-be ki tudta adni optikán, mostani jó nagy képernyős, de legalább buta.
-
molnarg
csendes tag
válasz
SunMount3r #58433 üzenetére
nem gond, nem vagyok egy vájtfülű, lehet hogy ha nagyon figyelném lenne alapzaj, de 50-70%-os hangerőn sem hallok zajt ki belőle. (Logitech Z906)
-
molnarg
csendes tag
válasz
SunMount3r #58430 üzenetére
A vinyóról meg annyit nyilván minél nagyobb annál jobb. Ami belefér neki a keretbe. Max törölget többször
-
molnarg
csendes tag
válasz
SunMount3r #58430 üzenetére
Értem, köszi a még több infót, sztem akkor szétnézek Amd irányba is.
Ryzen GE széria, mert ebből a pénzből amit elkérnek, ezért már komoly cpu-val is kapok, de kezdésnek sztem bőven viszi a 2200GE vagy 3400GE is. (és persze benne van a bővítés lehetősége)Itthon nem nagyon van GE, de ahogy látom ebay-n lehet kapni 10-20e között szállítással 3200GE-t ami 7 ezer+ pontos benchmark szerint. Az alaplap a húzós tétel, nem is értem miért. Max alaplap ügyben azt tudom hogy egy nézek standard itx am4-est + egy külső olcsó 5.1-es hangkari. Nekem is ilyen 4 ezer ft-os van https://www.aliexpress.com/item/32815685327.html tökéletesen ellátja a feladatát.
-
molnarg
csendes tag
Köszi mindenkinek! Megnézem ezt az n100-at. 100bol kellene kihozzam.
-
molnarg
csendes tag
Sziasztok, kicsit segítsetek légyszi Sógoromnak kellene összerakni egy htpc + NAS-t természetesen 'mennyit engedsz' a feléből típusúan
Mivel egyszerűen ezekben az új celeron procikban nem vagyok jártas nem tudom hogy mit bír el és mit nem egy ilyen gépecske.
Nem kell túl nagy dologra gondolni linuxban mozgok, kap egy ubuntu mate desktopot, hdmi-vel összekötve a tv-vel, gyroscope-os távirányítóval. (5.1-es hang legyen, full hd-t vigye, tehát a 30-40 gigás filmekkel ne gyűljön meg a baja)
Lenne benne egy ssd vagy nvme (alaplaptól függően) plusz 1vagy 2 db 3.5-es red disk, részben szoftveres raid 1-ben a fontos adatoknak, és többi pedig a filmeknek raid 0-ban vagy raid nélkül (ha az egiyk lemez kisebb a másik nagyobb)
Mennyi a minimális memória igény? Gondolom az integrált cpu-s gépek (pl intel 600-as széria) ebből veszi el ami neki kell. Kell 16 Gb? vagy elég 8Gb?
Mekkora az a benchmark ami már jónak számít? Egy ilyen mondjuk elegendő, vagy áldozni kell rá és egy ryzen 2200g/3400g kell neki?
https://www.arukereso.hu/alaplap-c3128/asrock/j4125-itx-p605961606/#termek-leiras
Köszi a tippeket előre is!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Androidos tablet topic
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Villanyszerelés
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Spórolós topik
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Tőzsde és gazdaság
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- További aktív témák...
- Új! HP 230 Vezetéknélküli USB-s Billentyűzet
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B550M R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 7700 XT 12GB DeepCool CC560 Seasonic 650W
- HP Rack szerverek és tartozékok egyben vagy külön-külön
- Samsung Galaxy S21 Ultra , 12GB , 128 GB , Kártyafüggetlen
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD Sérült I W10 I CAM I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged