- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
- Szinte játékpénzért megvehető a Honor Play 10C
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Mobil flották
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Azonnali navigációs kérdések órája
Hirdetés
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Necronom
senior tag
válasz
DJGABI #57601 üzenetére
az alap Linux SMB share meg kulimunka beállítani
kulimunka?jobb egergomb, megosztas, ki a felhasznalo, csak olvasas vagy minden
mindezt egerrel, semmi terminal vagy parancssor.....ma mar mas a Linux ...
Termeszetesen ezt megteheted magyar nyelven is, szivesen segitek is akar...
A rocket chipses boxok igazabol sosem voltak tokeletesek, de elerheto aron vannak S905x3 vagy mar a 4-es is, amiben 4GB memo es 64GB tarhely van joval tobb mint eleg arra, amire kell, ugyanugy, olyan sebesseggel bongeszek rajta, mint az I7-es nagygepemen
Vagy akar a Linuxon - de ezeket tobbszer leirtam egy egy masik topikban, pl a mini pc forumban - ugy erzem meg mindenki fel a Linuxtol, pedig a mai feluletek szebbek mint a win, kb 20-ad annyit esznek a gepbol mint a win, ezert nem igenyel nagy eroforrast sem
De persze mindenki abbol dolgozik ami van es amit ismer...
Ha szeretned bovebben megismerni, irj nyugodtan -
Necronom
senior tag
válasz
DJGABI #57593 üzenetére
Hello,
Nem tudom mi gondjaid lettek a tv boxokkal, lassunak mondod...ez hat mondjuk nehol feheti a valosagot, de ha arra hasznalod amire valo akkor nem lehet bibi, inkabb mas
Nalunk van 2 gyerkoc, kimondottan filmre ehesen (most ez sorozat vagy film edesmind1 es persze a YT meg minden hasonlo akar boxrol is mukodo plaformokon leteznek)
Szamgep nekik nem kell, ha nagyon muszaj akkor a laptop, de manapsag inkabb a mobil jobb mindenre en azt vettem eszre
Gyari NAS nkem is volt, tobbfele is..en inkabb azokat dobtam ki, nagyok sokba kerulnek, kepesseguk azon kivul hogy tarolsz rajta dolgokat, igazan minimalisInkabb epitettem egy hazi servert egy kis mini ITX alaplapbol
Mivel nem windows az oprendzser, hanem Linux, igy semmi szukseg hatalmas eroforrasokra
Viszont eleg sokat kell szolgaltasson, ki kell szolgalnia 2db tv boxot, a mobilokat is, mert eppen valamelyik gyerek jobban erzi magat az 5,7"-on mint a tv-n es arrol nez filmet, kozben meg a tv boxon epp jatszik... hat igenGondoltam ha mar van egy ilyen kis gepem, akkor a sajat szobankba hagy ne kelljen meg egy tv box, legyen a kis sever a filmnezo es kiszolgalo is egyben
A gyerekeket egyelore nem erdekli a sok pont 1 szoval naluk egytalan nincsen hangrendszer, viszont a mi szobankban van, ugyhogy olyan alaplapot valasztottam, amin a HDMI kepes erre
Osszerakva a cuccosakat erdekes eredmenyek jottek ki
A serverre iras sebessege 50-60MB/s, olvasas 70-80MB/s
Termeszetesen a server maga torrentezik de max 15-20 torrent, ezt menedzselni kell
Vigan tudunk akar ugyazt a filmet nezni magarol a kis serverrol, es akar a 2 masik tv boxrol is...NULLA bibi, noncs mikro lag sem....Ja es nincs lecserelve az Android sem CE-re
A Youtube Next van a boxokon (se reklam semmi zavaro cucc ), a Linuxon a Brave browser van hasznalva mindnre (semmi reklam SEHOL), ide nem kell kulon YT app
A torrent letoltesi sebessege max 12MB/s ezt ugye szorozzuk 8-cal = 96Mb/s, igy meg marad egy kis savszelesseg akarmire is bosegesen (Digi 1000)Nem tudom kinek mire lenne szuksege, ami ettol tobbet tudna. Persze bizos van ilyen, hiszen egy moziszoba teljesen mas alapokon nyugszik
Ez egy atlag csalad szamara - szerintem - bosegesen kielegito, mindenki hozzafer a sajat tartalmahoz es a kedvenc filmjeihez -
SunMount3r
nagyúr
válasz
DJGABI #57593 üzenetére
Hát, ha HDR is kellene esetleg, akkor az csak 7.Gen Core prociktól kezdve van. Illetve 11.Gen-től kezdve sok Celeron/Pentium szintű prociban is. Pl. az N100-as, vagy a N5105-ös procik is tudják, amikkel sok Mini-PC-t szerelnek.
A játékokra passz, meg kell nézni a proci összehasonlító oldalakat, hogy elég jók e azokhoz.
Távirányításra meg pl. egy légegér (az Ali-n is van kismillió fajta).
TV távoli bekapcsolására van valami megoldás?-> Ez alatt mi értessz?
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3093, 91% Akkumulátor
- AKCIÓ! ASUS PRO WS W790E-SAGE SE alaplap garanciával hibátlan működéssel
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3059
- Bomba ár! HP ProBook 440 G6 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W10 I Gari!
- Sony WH-720N aktív zajszűrős fejhallgató.
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest