Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• vicces

addikt

válasz UsagiYojimbo #6441 üzenetére

tegnap felrakam egy xp-t. most már be tudtam állitani a 1920x1080-as felbontást.
    de!
    a tv-n az egész el volt csúszva és az automata hiába probálkozott, nem tudta beállítani a helyére a képet. kézzel szintén nem sikerült.
    most vagy a tv vga bemenet ilyen béna vagy a 2700 forintos vga kábelből hiányzik egy kis anyag. sztem az lesz, hogy veszek egy dvi-hdmi kábelt, és lesz ami lesz.
    találtam is 2600,- körüli áron. :C
    csak még azt nem tudom, hogy hangot hogy fogok csinálni, mert egy hdmi mellett sincs külön hangnak bemenet. a menüben, pedig eddig max lekapcsolni tudtam a hangot, variálni nem.
    az alaplapom meg valószinűleg nem tud dvi-n is küldeni hangot. ilyen opciót sem találtam még se a biosban se a driver tulajdonságai között.. / asus a8n-vm csm/

• vicces

addikt

sziasztok!

én is htpc épitésén töröm a fejemet. jelenleg a meglévő eszközöket tesztelem több kevesebb sikerrel.

az első problémám, hogy nem tudok 1920x1080-as felbontást beállitani.
    ehhez adott egy asus a8n-vm cs alaplap, melynek a vga csatiját használom a tvhez szintén vga csatlakozón.
    a chipset nforce 430 6150-es gpu-val.
    a felbontásról a következőt találtam:

ntegrated GeForce 6 GPU
    High Definition Video Processing, max. resolution 1920 x 1440 for RGB display
    Dual VGA output: DVI-D and RGB (*DVI-D can not be converted to output RGB signal to CRT.)

sajnos nem nagyon értem. a tv-men a vga csatit használhatom full hd modban??
    a kijelző tudja. egyébként a tv egy samsung le40b550.
    mit jelent ez hogy 1920x1440 for rgb display. hogy kell összekötnöm a tvt a pc-vel??
    vagy vegyek egy dvi-hdmi kábelt inkább? csak akkor a hanggal leszek bajban, mert egyik hdmi bemenet mellett sem találtam még line in csatit a tvn..

a másik problémám az xmbc:

nagyon igéretesnek tűnik számomra csupán az a bajom, hogy mikor elindult akkor kilóg a képből, és az oldalsó menüfeliratok eleje is le van csúszva. probáltam a beállitásokat is kicsit átnézni, de sajnos nem férnek ki a tvmre :)
    lehet hogy összefügg ez a probléma az előzö problémámmal??
    a progi lehet hogy full hd felbontással indulna, de a windowsom csak 1600x1200-at enged max beállitani.

szerintetek?? érdemes ezzel az alaplappal próbálkoznom? vgat nem akarok venni nagyon bele ha 1 mód van rá.

üdv!

Új hozzászólás Aktív témák