- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Netfone
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
slashing
senior tag
Igen jó vétel volt az, én n40l-t vettem, 36 idején még nem tudtam hogy létezik ez a kis kuckó. Fél évig figyeltem az árát de a hülye hdd árak miatt a hdd-s verzió nem volt elég olcsó a sima meg nagyon tartotta a 40-45-t aztán egyszer lement 39-re aztán akkor gyorsan rendeltem, ennél olcsóbban nem is hiszem hogy lehetett kapni tavaly. De baromira megérte az árát és szerintem nem is hangos simán tudnék mellette aludni is.
Amúgy te mivel használod samba vagy nfs?
-
slashing
senior tag
ezért kell NAS-t használni
az mehet éjjel nappal is akár és oda rakod ahova akarod csak kábelezés kérdése, ami persze nem mindig megoldható. Én sose értem hogy egy htpc-re miért tekintenek úgy hogy azt mindenre kell használni, elindulnak azzal hogy menjen rajta a film aztán fusson rajta torrent aztán játékok stb stb...
Én mondjuk még jó időben vettem egy hp microszervert nasnak(új széria 100e fölött van én még 39 ért vettem a régebbit) ami kevesebbet fogyaszt nasként mintha a htpc-t használnám nasként is és persze nem kell hallgatni a szobában a hdd zaját...ez nem Samanbacsii szól neki van Nas a rendszerében ahogy olvasom, csak úgy általánosságban
neki azt javasolnám hogy ha már van nas akkor vegye a legkisebb házat amit kapni lehet és van rajta VESA aztán rakja a tv hátuljára ha az nincs a falon egy ssd-vel, nem is kell ördöngősen gyors ssd, csak a hdd hang miatt... -
TCr
veterán
Mert valószínűleg a jelenlegi igényeit tökéletesen kielégíti az A210, írta is, hogy csak kíváncsiság.
Ha azt mondaná, hogy netezni is akar, meg ráengedni a torrentre a 80 Mbit-es kábelnetet full sebességgel, akkor azt mondanám, hogy ok, de így teljesen feleslegesnek tartom. -
canniball
nagyúr
"... Warternál meg működik jól"
Akkor tényleg passz."Bár nálam ez a force close... nincs kipipálva."
Azt azért jelöltem ki, mert én csak készenlétbe küldöm a gépet és ennek köszönhetően a sokadik bekapcsolás után rendszeresen szaggatott az XBMC. Nem csak a "komolyabb" filmeknél hanem az egyszerű avi-knál és még a menüben is. Mivel a progi újraindítása után elmúlt ez a probléma így egyértelműen az XBMC-vel kapcsolatos gondról van/volt szó; erre megoldás az említett opció. -
-
canniball
nagyúr
Nagyon nem piszkáltam de parancsolj.
Viszont szerintem nem ezzel lesz a probléma... -
canniball
nagyúr
Jó biza!
Közben eszembe jutott hogy csak féligazságot mondtam, van még egy lehetőség: létezik olyan hack amivel a win bejelentkezését is csilli-villi ikszbéemcésre lehet cserélni, csak ott kicsit jobban bele kell nyúlni a rendszerbe (registry módosítás és egyéb nyalánkságok) annyit meg nem feltétlenül ér a dolog. -
Toobee
veterán
Én nem külön vettem, járt a házhoz. Egyébként, ha véletlen nem megy a kijelző, akkor az se zavar. A lényeg, hogy be tudom távirányítóval kapcsolni a gépet (ez volt a legfontosabb érv mellette), meg így nem kell vennem külön vevőt a Harmony-hoz, bár már megrendeltem azt a 3 dolláros csodát.
Viszont változatlanul nem tudom, hogy milyen nyűgje volt az XBMC-nek. Mindegy...újrahúztam a rendszert, majd most meglátjuk. Talán a Cataclyst akadt össze a 4.5-ös .NET-tel, de nem igazán tudom.
-
Peak
addikt
-
Toobee
veterán
Nekem nem imon-om van, hanem egy Antec házam. Ennek pedig nincs használatija. Mosom kezeim
Ed: még megvan. Elég csirke ajánlatok jönnek rá.
A gép kész. Az a marha nagy szerencsém, hogy se ODD, se másik gép nincs a közelben. Egyébként nagyon zsivány lett, külön öröm számomra, hogy a frissen elkészült hifi asztalomon, nem fér be a Dune helyére. A HDD kerete nagyon tetszik. Gumi ágyon van az egész, még a csavarok is, plusz nyitott az alja. 2*2,5"-est még be tudnék suvasztani a holttérbe. Elég tágas ház.
-
drdr
senior tag
-
drdr
senior tag
pl. Kaptár 4: Túlvilág...
3840x1080.... de van számtalan... Így készül a BD 3D-ből FullHD 3d SBS, amire te gondolsz az félbeosztott fulHD kép, amiben két kép van egymás mellett 960x1080 a felbontása és FHD3DH(alf)SBS a neve, azaz Half...Küldtem privátot is...
Egy kis olvasnivaló a 3840x1080-ról:
http://www.avsforum.com/t/1332700/how-can-i-play-full-hd-sbs-3d-mkv-files-3840x1080-resolution -
drdr
senior tag
Szerintem nem azt írtam, hogy a BD iso-nak akkora a felbontása, de vissza olvasok majd.
A FHD3D SBS a 3840x1080 és az mkv-ban akkor.. Így tömörítve nem lesz 50GB...
Igen részben erre gondoltam, 3840x1080 igen valós... tübb ilyennel is találkoztam, a powerdvd képes framepacked-et csinálni belőle. A másika Topandbottom ahhoz nem volt még szerencsém. (de lehet fordítva, bottom and top, de van másik neve is....., de most ez lényegtelen)
Azt tudom, hogy jelenleg, nekem A8-3870 viszi a BD 3D-t és a 3840x1080-as SBS mkv.ket is frame packedben.
Ez egy tapasztalat, A6-3500 nem vitte, ez egy másik tapasztalat. Azt hiszem ez jó viszonítási alapnak, ill. a fenti link az AMD-hez... -
drdr
senior tag
Ugye a 3840x1080 ebből csinál a powerDVD frame packed 3d-t ami ugye 1-1 FHD (1920x1080) kép egymás után ebből lesz a 3D a TV-n. A BD 3D ISO-kal ugyanez történik.
Sima FHD3d HSBS-t minden lejátszik.... De rendes frame packed 3D A4 sosem fog... A6 is kinlódva...
Igen jogos, hülyeséget írtam, nem 3840x2160, hanem 3840x1080....
-
-
rigo88
aktív tag
nemmmtom. egyszer véletlenül leszedtem 3d-be a pókit. és mivel a tv-m állítólag 3dready tehát nem jácca le a 3d-t
így egymás mellé rakta a két képet és nem szaggatott. 330 atom van az at3iont-i ben. azt sem tudom a 2órás film után lágy vagy keménytojást lehetne-e sütni a bordán, mert így nem annyira élvezhetők a 3d filmek. (nekem sehogy sem élvezhetők, egyszerűen nem szeretem őket, de úgy meg pláne
)
most tervezem cserélni e45m1-i deluxe-ra. gondolom ennek pláne nem lenne baja a 3dhd-vel. -
rigo88
aktív tag
nekem egy Xilence kb1700 fornitos venti van ráhajgumizva a 2unciás bordára aminél gyakorlatilag a hdd is hangosabb. de megkockáztatnám hogy ha normális gumis felfogatáson lenne és a ház is megfelelő silenterekkel lenne felszerelve a tv alapzaja is hangosabb lenne a silent ventinél. cserébe a proc+video 35fokon megáll.
egy másik téma: ha egy külső usb-s (vagy nas, tehát lankábeles) házba rakok egy hdd-t és azt a routerre dugom akkor az 24/7 pörög, vagy ki lehet kapcsoltatni ha nincs activity? valamint ha a max amit az otthoni wlanon elértem az 4mib/sec ez elég a bd-knek?
-
Toobee
veterán
Van, de megrendeltem a távot, aztán megtaláltam ezt a házat. Néztem a kijelzõ nélkülit is, de az mūanyag elõlapos, meg ezust volt, és nem adták 10-ért. Amúgy van még fent ház, egy srác árul több darabot is. 5k, a használt ára, de a táp, ami benne van, az 1 tizenezer újan.
-
zolaas
senior tag
Naugye...De akkor az Antec háznak az oldalán miért van saját táv? Azt nem lehet akkor mással irányítani csak okostelóval meg a saját távjával? Ez okostelefon?
-
zolaas
senior tag
no nem de azért hülye nem vagyok, nincsen androidos okos"?" telefonom. Jó nem b+golok
De te meg aztat értsed meg szépen, hogy nem a telefonomat akarom fogdosni amikor hazajövök és zenét szeretnék hallgatni. Egész nap megunom a telefont, este rá se bírok/akarok lesni. Olyat tud ez az izé, hogy a harmonyt rávegyem kezelni?
-
Toobee
veterán
Azért én is beleszaladtam a 110 ezerbe. Még jó, hogy 60-70 körül szántam rá. Egeret, meg merevlemezt nem kellett vennem, tehát, ha nulláról építettem volna, akkor 125-130 ezer. Mondjuk merevlemezt a média lejátszóhoz is kell venni. Azert azt ne felejtsük el, hogy dedikált lejátszónál megvettük a szoftvert is. Ha azt is beleszámolnám, akkor húzna az ár 200 felé..
-
Shahid
csendes tag
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- World of Tanks - MMO
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Autós topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Revolut
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- További aktív témák...
- PS Plus előfizetések
- DDR5 8/ 16/ 32GB 4800-5600MHz SODIMM laptop RAM, több db- számla, garancia
- HIBÁTLAN iPhone 11 128GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3032, 100% Akkumulátor
- Update 08.01. - Bomba árak 2025-ben is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO
- Bomba ár! Dell Latitude 5480 - i5-6GEN I 8GB I 500GB I 14" HD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest