- Mindenki Z Fold7-et akar
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- iPhone topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- One mobilszolgáltatások
- CES 2025: Megjött az Amazfit Active 2
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
🔦Üdvözöllek!🔦
A topik elsősorban az elemlámpákról, fejlámpákról, akkukról és a velük kapcsolatos technikai és tapasztalati beszélgetésről szól.
Új hozzászólás Aktív témák
-
FBLLMAG
senior tag
válasz
bb.bocs #65791 üzenetére
Nálam, a legtöbbet használt lámpáim 300 - 550 - 700 lm -osak. Ezek sincsenek, a legtöbb esetben, maxra hajtva. Nemrég a konyhában ment el a fény (a lámpa egészen tönkrement). Le voltam gyengülve, még asztalra sem tudtam állni. Reggel 8 -ig meg sötét van. Szeremcsémre, lámpásom, lámpám, fejlámpám van.
A Lumintop lámpád Anduril -t használ. Este lefekvéskor pl automatikus lekapcsolással, halványodással, be tudod kapcsolni, így a félhomályban még tudsz ezt - azt csinálni, a lámpa meg majd lekapcsol. A villamos szekrényhez is jó ha van otthon világító alkalmatosság. Már volt rá példa, hogy este 11 -kor kellett. Szereléskor is jól jön ha van kéznél lámpa.
-
FBLLMAG
senior tag
válasz
bb.bocs #65783 üzenetére
Erről is volt szó. Mármint, hogy sokat visszavesz. De ha 600 lm körül használod, akkor már nem fog és forrósodás sem fog jelentkezni. 1000 lm körül lassabban melegszik, tovább bírja, és azért fényt is ad.
Akár áramkiesés esetére, sötét parkban is jól jöhet az a lámpa. De megeshet, hogy az utcafényt felejtik átállítani. Felénk már sikerült.😉
-
gyapo11
őstag
válasz
bb.bocs #65774 üzenetére
A TP4056 egy LiIon akkuk töltésére kifejlesztett ic, állandó árammal és állandó feszültséggel tölt. Bármilyen méretű és formájú akkut tölthet, a befogatást, kontaktusokat, dobozolást, tápellátást neked kell megoldani.
Jófogáson van épp egy Xtar VC2S, leírás szerint tudja a 21700-at tölteni. Ehhez egy mikrousb csatlakozós táp kell még. -
FBLLMAG
senior tag
válasz
bb.bocs #65729 üzenetére
Több minden számít. A bicajlámpák, ahogy a TIED is, 2 fókuszt használnak egymás előtt. Így távolabbra, egyenletesen világítanak. Közelebbre, persze szélesebben világítanak. Ezek a drágább modellek világítanak, nem pedig gyorsan villognak (strobe).
Sokaknak a 100 €/$ körüli (nevesebb gyártók lámpái) is nagyon drágák. A Magicshine lámpái ezektől is jóval drágábbak, ezek 4 db 18650 -es akkut, 300 lux, (20000 cd, 4000 lm) stb használnak. Erdőben, fák között, 50 km/ó -val közlekedőknek lettek kitalálva.
Ehhez képest a Lumintop bicajlámpája 1 szűk foltban pislákol. Kb lakóterületre, rendes aszfaltútra megfelelhet.
Ha valaki néha napján bemerészkedik esténként a földútra, annak már a 100+ €/$ értékű bicajlámpába érdemes befektetnie. Üzemidő, kezelés, biztonság szempontjából, megéri a beruházást.
-
FBLLMAG
senior tag
válasz
bb.bocs #65725 üzenetére
A bicajlámpáknál a lux értéket adják meg sok esetben. Ez 1 adott távolságra a megvilágított felület fényességét jelöli. Ez a távolság adott (8 m). Azaz a 150 lux elég jó érték. Fényerőre (cd) átszámítva, 9600 cd. A fényáram pedig 800 lm lehet maxon, és kb 50 lm lehet a minimum. Nem szórja a fényt túlságosan, ezért esetleg a fejlámpa itt jól jöhetne.
Megfeleltem a kérdésed?
A Fenix BC30V2.0 esetében a 2 akku pl cserélhető.
-
gyapo11
őstag
válasz
bb.bocs #65725 üzenetére
lumen=lux*felület
Ha lámpát mérsz, akkor leméred a lámpa fényét luxmérővel, és leméred a megvilágított felület nagyságát. A nehézség az, hogy a lámpák nem egyenletes fénykört világítanak, hanem középen több a fény, a széle felé haladva kevesebb, és az sem egyenletesen, hanem lépcsőkben. Ezeket egyenként kell mérni és körgyűrűként számolni a felületüket, majd összeadni. A lumen az összes kibocsátott fény mennyiségét mutatja, tehát még a fénykörön kívül eső fényt is le kell mérni a viszonylag pontos adathoz. -
FBLLMAG
senior tag
válasz
bb.bocs #65715 üzenetére
Vannak stabilizált fényárammal rendelkező lámpák, amelyek, rövid ideig tudják a több 1000 lm fényáramot is. De ekkora méretben a 600 - 1000 lm a reális amit a lámpák tudnak tartani huzamosabban. Ha csak oda akarsz valamire lesni, arra jó a pár mp -es turbó. De ha pl nagyobb a kerted, éjjeli túrán, már nem biztos, hogy ezek a lámpák megfelelnek. Azzal a 600 - 1000 lm fényárammal ugyanis nem világítanak elég messzire. Ehhez túlságosan szórják a fényt.
-
gyapo11
őstag
válasz
bb.bocs #65710 üzenetére
gondolom ahogy merül az akksi úgy veszi vissza a fényerőt
Vannak olyan lámpák is, amikben olyan feszültség konverter van, ami a merülő akku csökkenő feszültsége ellenére végig tartja a beállított fényerőt (ha ezt a hőmérséklet megengedi). Aztán amikor elér egy meghatározott merültségi fokot az akku, akkor a lámpa elalszik.
-
ks52
csendes tag
válasz
bb.bocs #65710 üzenetére
Egy ilyen lámpának, persze normális használat mellett több évet kellene kibírni a gazdája szolgálatában. Nekem is van több olyan lámpám ami már több, mint 5 éve szolgál.
Most a marketing rizsát inkább hagynám, csak azt mondom amit valóban tapasztaltam is. Persze ezeket a lámpákat is emberek csinálták, így ki lehet fogni rossz szériát.
-
ks52
csendes tag
válasz
bb.bocs #65701 üzenetére
A másik megjegyzésem, hogy szabad szemmel, néhány villanásnyi ideig tartó 8000lm-es fényerősség esetében 600lm különbséget nem igen lehet észrevenni, a műszerek persze igen, emiatt nem érdemes elkeseredni. Ez a lámpa nagyszerű, sok mindent tud és örülni kell neki. Ami hosszabb ideig tart nagyobb fényerőt, annak a tömege, legalább 360g-nál -akksival eggyütt- kezdődik. Hát ez a fizika, nagyobb tömeg, nagyobb hőkapacitás, hosszabb ideig tartó felmelegedés, de ebben az esetben a szűk keresztmetszet az akku, egy db hamar lemerül, a nagy tömeg mellé jön sok energiaforrás a sok -3-6, 4-8 stb darabszámú akku. És itt kezdődik a probléma a kompromisszumot megtalálni. El kell tudni határozni, hogy mire is kell a lámpa. Egy akkus lámpáknál, ne akarjunk hosszú ideig tartó erős fényözönt, hanem örüljünk , hogy a lámpánk sok mindent tud, többek között annak is, hogy rövid ideig tud ennyi meg ennyi lument is.
-
ks52
csendes tag
válasz
bb.bocs #65698 üzenetére
A 30t-nek, ami 3000mAh-ás kapacitású, folyamatos áramleadási képessége -35A- valamivel nagyobb, mint a 40t-é, aminek a kapacitása 4000mAh, de a folyamatos áramleadási képessége valamivel kisebb, kb 25A. Emiatt a külömbség miatt egy villanásnyi ideig erősebben világít 30t-vel, mint 40t-vel, de 40t-vel hosszabb ideig lehet működtetni a lámpát, normális használatban. Erre mondta az előttem szóló: "A fizikát megbézni nem lehet." Ami sajnos igaz, kis tömeg hamar túlmelegszik és a lámpa hővédelme meg leold a lámpa védelmében. Ennek csak örülni kell, mert mi lenne ha nem működne a hővédelem, sajnos robbanással kísért tűzijáték. Ezt akarnád? Szerintem nem.
-
iatti
aktív tag
válasz
bb.bocs #65694 üzenetére
utána néztem ennek a lámpának.már majdnem küldtem a füstjeleket a mentoromnak,kell egy ilyen,de azt megláttam hogy hátulgombolós. na az nálam nem nyerő ,főleg andurilt nyomkodni
10000lm egy ekkora méretből,na persze
ahogy látom samsung 30t-vel mért Flashaholic 8650lument, 40t-vel meg 8020lument. igaz ez is 20-25s alatt esik 6000lm-re. kompakt mérete miatt még mindig a kék lámpám a nyerő
-
vince
őstag
válasz
bb.bocs #65694 üzenetére
Kötelező olvasmány: Lítium-ion (Li-Ion) akkukról egyszerűen
-
gyapo11
őstag
válasz
bb.bocs #65685 üzenetére
Nehéz megmondani a max hőfokot. A ledtől a mérés helyéig van egy hőellenállás a különböző fémeken és más anyagokon át, aminek következtében a led a bekapcsolás utáni maximális hőfok elérésekor melegebb, mint amit a hőmérés mutat. Az odavillantós lámpák sokkal nagyobb teljesítménnyel világítanak, mint ami hőt el tudnak szállítani a felületükre és leadni a környezetnek. Emiatt a led túlmelegedne.
Azt kellene megmondani valakinek, hogy pl. egy 30 W-os teljesítményre kapcsolva a ledet hány fok különbség lesz a led és a hőszenzor között. Ha pl. 20 fok, akkor érdemes 50 fokra állítani a hőkorlátot, így a led nem lesz melegebb 70 foknál, amit még kibír. -
gyapo11
őstag
válasz
bb.bocs #65679 üzenetére
Persze hogy jó.
Most néztem egy updated andúril képet, és ott van manual memory meg automatic memory, lehet ezt állítottad el, bekapcsolt állapotban 5 klikk.
A lockout kis fényerővel megy a momentary meg max-szal.
A momentaryban minden gombnyomás fényt jelent, ezért nem lehet visszalépni csak táp megszüntetéssel. Bármilyen gombnyomásnak azonnali fényt kell generálnia, mert ez vészjelzésre való, bosszantó lenne, ha valamilyen gombnyomásra üzemmódot váltana. -
gyapo11
őstag
válasz
bb.bocs #65631 üzenetére
Nem emlékszem andúrilnál beállítható memóriára. Inkább az lehet, hogy magasra állítottad a minimum fényerőt, ennél kisebbre állítod használat közben, és amikor kikapcsolod majd vissza, akkor nem az utoljára használt fokozaton indul, hanem a beállított minimumon. Mondjuk ezt csak gondolom, mert nálam 0 a minimum.
A másik lehetőség, hogy bekapcsoláskor kicsit hosszabban nyomod, és akkor nem az utolsó fényerőn kapcsol be hanem holdfényen.
Van az a kezelési ábra, amit sok andúrilos lámpánál betesznek a termékoldalra, igaz hogy van benne 15 angol szó, de azt kb. 1 perc google-lel lefordítani és abból már érteni fogsz mindent. -
ks52
csendes tag
válasz
bb.bocs #65637 üzenetére
Ehhez a lámpához adtak egy kis karton lapot rajta a felirattal "1*Battery change note" az elemcseréhez megjegyzéssel és egy kis ábrával, amely az akksi helyes polaritását mutatja akksicserénél és azt is hogy ne a legvégén tekerjük le a zárókupakot és úgy cseréljünk akksit, hanem a fejnél szedjük szét a lámpát és onnét szedjük ki az akksit a tartóból, akksicsere estén, az előbb elmondott hiba kiküszöbölése miatt. Az ördög a részletekben lakozik. Ha sikerült működőképessé tenni a lámpát akkor ne piszkáljuk a zárókupakot, ahol a kapcsoló van. Másik opció, tanuljuk meg rendesen szétszedni és összerakni a lámpát.
-
iatti
aktív tag
válasz
bb.bocs #65637 üzenetére
én egy fél év fórum olvasgatás után vettem meg az andurilos lámpát. ez olyan mint amikor annó megtanultam ultizni. nézegettem én hetekig,de akkor tanultam meg,amikor beültem játszani,azt befizettem a tanuló pénzt . itt azért nincsenek járulékos költségek,mint egy tíz-húszas ultinál,piros ulti bukva kontrával.
-
-
bb.bocs
őstag
válasz
bb.bocs #65633 üzenetére
kuki vagyok, kicsit megnéztem, és ami van benne "gyűrű" ami ott tartja a lapot belül a menetes résznél ,az ekerődött ki, azért volt fura mintha beljebb lett volna a gumigyűrű. betekertem és jó
de miért tekeredett ki.... mamám. azt hiszem előbb okosodom
köszi a segítséget mindenkinek.
-
bedvóter
tag
válasz
bb.bocs #65631 üzenetére
Olvasd át a 350 oldalas használati útmutatót.
Aztán ha magaddal viszed a lámpát, akkor ne felejtsd otthon a használati útmutatót se.
És ne feledd, ha világítani akarsz a lámpával, akkor kalkuláld be, hogy előtte 650-szer kell majd kattintanod és persze, ha közben elrontasz valamit, akkor kezdheted elölről.
Jó használatot ! -
Chris Kiki
senior tag
válasz
bb.bocs #65629 üzenetére
Az a baj, hogy teljesen kezdőként vettél egy Andúril kezelőfelülettel ellátott lámpát, és nem vetted a fáradtságot (+ nincs angol tudásod), hogy utána nézz hogyan is kellene kezelni. Ez így olyan, mintha életedben először beülnél egy autóba, hogy elmenj a sarki közértig. Az Andúril-ban gyakorlatilag mindent be lehet kapcsolni és személyre lehet szabni amit egy elemlámpa csak tudhat, viszont akár tönkre is lehet tenni egy esetleges hibás beállítással. Mivel vélhetően sikerült már mindent összevissza konfigurálnod, javaslom csinálj egy Factory Resetet (elemtartó le - gomb lenyomva tart - elemtartó vissza - gomb lenyomva tart 3 másodpercig, ekkor villanással jelzi, hogy sikeres volt a művelet.). Ezek után tedd át Muggle módba a lámpát (6 gyors gombnyomás), és használd úgy, amíg át nem tanulmányozol egy Andrúil útmutatót (Zozznak van magyarul a YT-on).
-
bb.bocs
őstag
válasz
bb.bocs #65625 üzenetére
illetve hogyan lehet az hogy van egy CASTNOO 1pcs 18650 3.7V 6800mAh akksim azzal max fényeőre véve + turbval jó erős, viszont a hozzáadott Samsung INR21700-30T 3000mAh 35A akksival maxra téve magától csökkenti a fényerőt turboról is lehúzza... (merül az akksi vagy a samsung szarabb mint a kissebb noname??? hmmm)
-
bb.bocs
őstag
válasz
bb.bocs #65623 üzenetére
mégis van kérdésem. hogyha kikapcsolt állapotban 5ször megnyomom a bekapcs gombot gyorsan, akkor átvált olyan módba hogy csak ha megnyomom akor világít. ebből hogyan tudom kiszedni a lámpát? nem sikerült. elem ki be utána oké
Illetve. elem ki,uujra be: utána bekapcsolom,beállítom a fényerőt, majd kikapcsolom. amikor röviddel visszakapcsolom nem az utolsóra ugrik ami volt hanem alap fényre. miért lehet ez?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetni (keresem típusú is) és reflinket beilleszteni az ÁSZF III/10/16-17 pontja alapján tilos, az ilyen tartalmú hozzászólások moderálásra kerülnek!
- Bemutató Convoy M1 és M2 elemlámpa bemutató
- Bemutató Convoy L2 2016 elemlámpa
- Bemutató Convoy C8 bemutató - Előre mutat
- Bemutató Convoy L2 - már majdnem prémium
- Bemutató Convoy S2+ bemutató - A szükséges plussz
- HP ZBook 15 G6 i7-9850H 16GB RAM 512GB SSD NVIDIA Quadro T2000 15.6 FHD 1 év garancia
- Homepod Mini /// Újszerű // Számla + Garancia
- LG 55C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- Samsung Galaxy S23 Ultra / 8RAM 256GB / Gyárifüggetlen / 12 Hó Garancia
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G5 - i5-8G I 8GB I 128GB SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest