- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
🔦Üdvözöllek!🔦
A topik elsősorban az elemlámpákról, fejlámpákról, akkukról és a velük kapcsolatos technikai és tapasztalati beszélgetésről szól.
Új hozzászólás Aktív témák
-
iatti
aktív tag
válasz
z123456z #75643 üzenetére
esti kutyasétáltatásnál most emisar d4v2 van nálam xpl-hi 5000k-val. van még xpl-hi5000k d4sv2-ben is. de az osram w2-es d4sv2-őm tetszik a legjobban. frankó dobós kis szórttal
. várom már a pullóveres időt. ezek a terítős flodok csak láb elé jók nekem. nyomok egy combosat a gombon, azt l.faszt se látni a szórt fénytől
-
H-Zol
senior tag
válasz
z123456z #75635 üzenetére
A L21A sokkal jobban tartja a turbót
csak láttam , hogy el kalandozott
gondoltam , hogy fel dobom a lapot !! Én sokkal jobban szeretem , a sima s-t , mert messze is visz de sok az oldalsó hasznos fény de ha messze is kell meg nagy hasznos fény , nem is melegszik a 2 darab 26650 is jól bírja az a Sofirn SP70 , XHP70.2 LED el !!
Itt [link] 200 méteren össze mérik
Itt [link] 200 méteren az SP70 e a TS30S el ! -
H-Zol
senior tag
válasz
z123456z #75611 üzenetére
Nekem van több is
én használom a földeken tolvajt lesni , vadakat stb kirándulásnál is nagyon jó !
Ennek a tácsőnek a márkás testvérei a sokszorosába kerülnek és ez semmivel sem rosszabb igaz nem is az olcsó kategória !
Kedvencem ez [kép] [kép] egy Román katonai megfigyelő távcső , 1984 ből ezt újonnan vettem amikor le epítették itt is a katonaságot !
Ezt jól lehet fél kézzel tartani a másik kezemben meg egy lámpát -
H-Zol
senior tag
-
H-Zol
senior tag
-
WestBam
Topikgazda
válasz
z123456z #75583 üzenetére
Ez jó kérdés, hogy hogyan lehet. Természetesen a kettő együtt változik, tehát a lux csökken akkor a lumen érték is csökken. A grafikon ha lejt akkor folyamatosan halványul a fénye, ahol vízszintes, ott stabilan tartja a fényét. Elég ha 5-10 percenként mérsz egyet, akkor láthatod, hogy tartja-e a fényét stabilan, vagy halványul.
-
WestBam
Topikgazda
válasz
z123456z #75578 üzenetére
Nem kell, hogy csalódott légy az Acebeam H15 miatt, egy rúdlámpa sem tudna tartani 2800 lument ekkora méretben, ráadásul a specifikáció is 40 másodpercet ír, majd visszalépést 900 lumen fényáramra. Aztán lehet, hogy jobban visszalép és a 900 lmen csak 500, ezt már nem lehet tudni, mert nincs teszt méréssel.
Ellenben a Weltool T1 Pro meg lett mérve, és ugyan nem stabilizált, de ebben a kis méretben valóban jól meg van hajtva.
Reálsian kell hozzáálni ezekhet a hatalmas számokhoz, rúdlámpa 1 darab 18650 akkuval normális méretben 8-900 lumen körül tud tartani úgy, hogy nem forrósodik annyira fel, hogy foghatatlan legyen. Fejlámpa még ennyit sem, vagy max nagyon szórt fénnyel.
Jók ezek az új csoda LED-ek, de azért az igazi áttörés, vagyis melegedés nélküli tartósan magas fényerő és fényáram az még mindig nem létezik. Sokkal jobban túl lehet az emittereket hajtani, mint 4-5 éve, az IMR akkuk bírják is, de a csodára még várni kell. Remélem, hogy nem sokat, és tök jó lenne, ha olyan ütemben fejlődne tovább a technológia, mint az elmúlt pár évben. De a fentiek miatt ecseteljük sok esetben, hogy a jól elosztott fokozatok, a számodra megfelelő arányban lévő fényáram és fényerő sokkal fontosabb, mint az az egy adat, hogy a maximális fényáram mennyi. Néha a kevesebb több -
H-Zol
senior tag
válasz
z123456z #75571 üzenetére
Fejlámpám csak egy van SP40 , valahogy nem szeretem őket
De van sok mágneses azokkal vagy mágnessel , vagy megtámasztva , megoldom a dolgaimat !
Most nincs úgy kinézve semmi de ha lessz egy TS30SPro jobb akcióba abból be húzok egyet mert a sima tesójába ki fogom cserélni a LED et, és az már más lessz , megpróbálom a hétvégén ki cserélni , ha össze jön! -
H-Zol
senior tag
válasz
z123456z #75569 üzenetére
Így van , ki várjuk amíg a mi is azt érezzük , hogy mostmár jöhet
Én az ismeretségi körömben el se mondom a lámpáimat.
Én el mondtam , kaptam , kapok is értük de nem lett egyik ismerős , rokon , barát sem ilyen megszálott , mint én , hogy egyik ilyet vesz másik olyat és össze tudnánk hasonlítani őket , itt én vagyok az egyetlen
Legtöbb akinek megtetszett egy lámpába be fektetett egy van akinek van 3 darab de neki is elég -
H-Zol
senior tag
válasz
z123456z #75564 üzenetére
Én is szeretem a lámpákat , meg van is egy kettő
de anyi pénzt én egy lámpáert nem adok , nem , hogy nem tudnak , mert ha valamit akar az ember azt előbb utóbb úgy is megszerzi
de nekem az sok , hiába a szöveg ,hogy enyi , meg anyi , meg amannyi , a tudásuk , hatásfokuk stb , engem ez az olcsóbb réteg is kielégít
Sokan ezekre is azt mondják , hogy te nem vagy normális , enyit ki dobni lámpákra -
H-Zol
senior tag
-
Cyborg
őstag
válasz
z123456z #75549 üzenetére
hát ez nagyon baba kis lámpa... ...lehetne
Láttad a zeroair tesztet róla?
Csak az 500 lumen a használható rajta, bár abból is lassan, de folyamatosan esik, a high-turbó az már csak villantani van rajta.A HS40 legalább a 800-at tartani tudja, igaz, hogy nehéz lámpa, de talán több használható fokozat van rajta
-
-
WestBam
Topikgazda
válasz
z123456z #75535 üzenetére
Mindenkinek más igényei vannak. Alapvetően 2 fokozat elég a mindennapokban igen. Aztán van, mikor jól jön ha 3 felé van bontva. Vannak helyzetek, mikor a több fokozat hasznos lehet. De pl. annak én látom értelmét, hogy a holdfény nincs az alap menüben, mikor kell akkor viszont van lehetőséged bekapcsolni. Ez szintén pozitív változás szerintem.
Szulita28
Konkrétan semmi infó nincs a LED-ről azon kívül, amit a gyártói oldalon megosztottak. 99%, hogy 5500K körül lesz ez is, ami egyébként szerintem már kellemes, még nem sárgás, de már nem is kékes árnyalatú. CRI gondolom alacsony, 72 körüli értéket tippelnék.
Sokan várjuk az első "normális" teszteket -
FBLLMAG
senior tag
válasz
z123456z #75535 üzenetére
Ha megengedeg én válaszolnék.
Csoportok
Pl Armytek Prime (PRO) - 3 fő csoport (alacsony, közepes, magas). Mindegyik csoport több fokozatot tartalmaz. Az alacsony az inkább holdfény, eko fokozat. A középső csoport a legtöbbet használt. Sétára, pakolni, kertben körbe nézni. A magas csoport meg ugye a nagyobb fényt biztosítják. Nem kell a 9 fokozatot végig kapcsolni, csak a csoporton belüli 3 fokozatot.
A Fenix, Nitecore 2 módcsoportot szokott használni. Az alap napi az összes fokozatot, emelt sorban használják, míg a "taktikai" csoport esetben a turbó és még valami fokozat van kiválasztva, csökkenő sorban. Lényegében, kevesebb fokozat.
Az Olight a holdfényt és a turbó fokozatot kihagyja az alap sorból, de a turbó 2C kapcsolással elérhető, a holdfény meg kikapcsolt állapotból hosszú gombnyomással. Az Acebeam is másolja ezt a vezérlést.
A Zebralight 3 csoporttal rendelkezik. 1 félig és 2 egészen programozható. Vagy a kapcsolási módokhoz rendelem fokozatokat, vagy fokozatokon belül választok fényáramszintet. Ha be lett állítva, nagyon gyors a kezelése.
A Led Lenser Signature 4 teljesen testre szabható csoporttal rendelkezik. A csoportok között a gyűrűs kapcsolóval váltok. Csoporton belül a hagyományos e-kapcsolóval. Fokozatot, villogó funkciókat, piros fényt ezzel váltok. A P7R SIGNATURE nálam most így van beállítva: 1Cs (piros fény, fix 10 lm); 2Cs (fix 500 lm, 1200 lm); 3Cs (dimmelve kb 100 lm); 4Cs (2 villogó funkció). A 2C kapcsolás meg ugye a boost fokozat bárhonnan.Nem kell 50x kapcsolnom ha valamit szeretnék.
-
pittlaren
csendes tag
válasz
z123456z #75529 üzenetére
Ez elég jó árban van: Nitecore HA11 6 610 -
-
pittlaren
csendes tag
-
RZS
tag
válasz
z123456z #75517 üzenetére
Eddig barmit rendeltem kinabol, fizettem ra afat es 400Ft kezelesi koltseget....most sem fogok meglepodni, ha kell.
Persze volt olyan is, amikor a kifizetettem az afat es kulddtek a levelet, hogy ujra fizetnem kell afat🤣, de akkor mar az 1x kifizetett afas arat tekintettek nettonak.... -
FBLLMAG
senior tag
válasz
z123456z #75456 üzenetére
A H16 nem OP refis és tir lencse sincs. Viszont az a középső fénykör tényleg elég széles, és fényes. Szerintem több fény jut ennél középre. Miközben a lámpa maga elég aprócska. A H40 OP refis, a szórt fénye erősebbnek tűnik, a spot - spill átmenet a H16 esetében éles, míg a H40 esetében elmosott. A fejpánt ugyanaz. A H40 fokozatmentesen állítható, a H16 nekem tetsző fokozatokkal bír. Bár a H16 eco fokozattal indít.
Szóval nem egyformák, sőt nagyon különbözőek.
-
H-Zol
senior tag
válasz
z123456z #75463 üzenetére
Köszi
Mostmár oda se neki , csak még egy kicsit vigyázni kell de minden okés , csak sokáig tartott mire rá jöttek , hogy a gerinc fájdalom néha gyomor szájba sugárzott az nem gerinc eredetű, hanem epe kő !!A múltkor olvastam, hogy írtad , hogy jó szolgálatot tett a WK03 , én már írtam , hogy egy ilyen kis lámpa minden háztartásban el kelnen
-
H-Zol
senior tag
válasz
z123456z #75451 üzenetére
Jaj dehogy adtam fel , már minden meg van hozzájuk , de minden úgy össze jött , írtam már többször a fő foglalkozás a mezőgazdaság , itt volt az aratás , hogy csak egy párat írják , anyós meg öregedett ide hoztuk hozzánk , közbe az asszonyt gerinc eredetű fájdalmakkal kezelték, és két hete ki derült , hogy epe kő , már azóta el van távolitva de rám maradt sok munka virágok , veteményes stb !!
De úgyis el dicsekszek ha össze hozok valamit -
FBLLMAG
senior tag
válasz
z123456z #75456 üzenetére
Te a polcon tartasz ilyen fejlámpát. Széles szórt fénnyel világít, szinte mint az Armytek. Akár ház körüli szereléseknél, mivel a csavart is látom, miközben a lámpával is foglalkozom, vagy az erdei ösvényen a lábam elé is látok, meg a fejmagasságban lévő pókhálót is észreveszem. Persze pakolni is lehet vele.
-
FBLLMAG
senior tag
válasz
z123456z #75444 üzenetére
Van már Acebeam fejlámpám. Is.
A H16 -os nem volt zsákbamacska számomra. És ebbe a trióba a pipa Acebeam dukál.
Így most már 100 € -ért 3 db fejlámpa lehet nálam. Akár a zsebemben. Hiszen aprók. A 3 db fejlámpa viszonylagos biztonságot biztosít. Ha 1 megadja magát, esetleg lemerül az akku (20 órát bír 30 lm fokozaton a ZL H53w, az Acebeam meg megvan NEKED), ott a másik. És tartaléknnak a Nitecore NU25 UL / NU33 / HA11 is nálam lehet. Ezeket észre sem venni. Valaki 6 db tartalék akkut visz magával 1 fejlámpához, én 6 fejlámpát akkukkal.
-
WestBam
Topikgazda
válasz
z123456z #75411 üzenetére
Azért nem tűnik fel a kedvezmény mértéke, mert alapból le volt minden Acebeam akciózva és abból lett további kedvezmény levonva. Van olyan ahol a plusz kedvezmény "csak" 900Ft, de ha megnézed van ami 30e Ft-al lett csökkentve. Bár engem sem érint, de lehet valakinek jól jön még egy kis plusz árelőny.
SkyLumen már elég régóta foglakozik stock lámpák tuningjával. Plusz adalék, hogy amerikából küldi a moddolt lámpát, nincs "okos posta", ergo a vámot sem lehet megúszni.
Ha már amerikából rendelsz lámpát akkor inkább részben hazai Kemenes egyedi lámpát rendelj -
z123456z
őstag
válasz
z123456z #75308 üzenetére
Ez a Nealsgadgets marha gyors, 5 napja adta fel, holnap hozza a futár. Pedig más is küldi yunexpress -szel, de még egy se volt ilyen gyors. Nealsgadgets legutóbb is fürge volt. Nem tudom, ez mitől függ. És semmi extra, az 5 dolláros alap shipping. Mindegy, ez jó.
Más...
Múltkor írta valaki, hogy li ion akkut nem engedik fel a repülőre. Én a kis lumintopot vittem magammal múlt héten, senki nem szólt érte. Mellesleg az elején leszóltam, pedig tök jó kis lámpa. Állandóan korrigálni kell a véleményemet. -
H-Zol
senior tag
válasz
z123456z #75328 üzenetére
Én is csak a negatívnál akarom , ami lámpa kéri a kakaót
annak általában a pozitivnál nincs rugó !!
Vagy amit most akarok csinálni ez egy Convoly C8 Osram LED el annak a pozitivnál dupla és nagyon erős rúgója van hátul meg szimpla és gyenge , de ez úgy jött convoyéktól áthídalva , csak nem sokat tartott !! -
H-Zol
senior tag
válasz
z123456z #75320 üzenetére
Azt észre vettem én is , hogy nagyon könnyen megy a kapcsoló gombja , az összes lámpám közül ő kapcsolódik be a leg könnyebben
oda kell rá figyelni és ha olyan helyen van le kell zárni !
Nállam egy asztalon áll a sorba onnan csak le veszem és már kapcsolom is be , őt csak ház körül szoktam használni -
papucsiga
csendes tag
válasz
z123456z #75314 üzenetére
Jó pofák, de nem fogott meg egyik sem.
Kicsi a teljesítmény leginkább, vagy nagy a méret.
10kcd körül szerintem simán tud az fwaa-m. Manker T01 volt, túl nagy volt a feje, elajándékoztam.Őszintén szólva nem tudom mi tud szivárogni, eddig csak egy cellát láttam szétszedve abban nem volt semmi folyadék. Úgy gondolnám nem tud mi szivárogni, de mégis ocsmányul nézett ki a soshine, lámpában vagy tokban volt mindig. Az egyik h10 button top volt. Arra gondoltam, hogy a ponthegesztés miatt lehetett, de két flat top feje szélén is megjelent néhány pötty, a fehér szigetelő gyűrű alatt. Azokból már kiszedtem, hogy könnyen figyelemmel kísérhessem.
-
FBLLMAG
senior tag
válasz
z123456z #75306 üzenetére
Nem válogatott. "Csak 1x volt Budán kutyavásár."
A LL M5 már 10+ éves lámpa volt. Évek óta abahagyták a sorozat gyártását. A másik meg a P5R volt, amit G@ben kapott tőlem. Már évek óta ismerjük egymást. Apróbb lámpákra volt szüksége. Meghívott vacsorára. Nálam meg a fiókban pihiztek az utóbbi időben ezek a lámpák. A M5 túl apró volt a kezemnek, ki is pottyant belőle, a P5R helyett meg ott van a P5R CORE. Hasonló paraméterekkel. Csak a CORE személyre szabható, oldal kapcsolós, végre a talpára állítható, és bármilyen 14500 -as akkut tud tölteni a testében (ha kell). Az M5 helyett, hamarabb kaptam kézbe a TT, T² modelleket. Ezek biztos, hogy nem esnek ki a kézből. Elég agresszív a felületkezelésük. Bár ezek 3x AAA -sak (lényegében hasonló akku kapacitással bírnak), az alacsonyabb fokozaton tovább bírják (20+ óra). Ja és a hatótávjuk hasonlatos a P5R szintjével.
100 szónak is 1 a vége. Nála jobb kezekben lesznek ezek az apróságok.
-
z123456z
őstag
válasz
z123456z #75292 üzenetére
Ebből se lesz semmi, már péntek van. Még egy darabig várok, hátha hetente hozzácsap valamit, aztán visszakérem a zsozsót. Az élet úgy látszik nem akarja, hogy legyen egy Weltoolom. Akkor lehet, hogy megveszem TD01-et és van egy 14500 dobó is új, csak nagy a feje. A kényszer...
-
WestBam
Topikgazda
válasz
z123456z #75271 üzenetére
Gratula, szerintem te vagy az első Weltool tulaj a fórumon
Ha nem lennének ilyen magasra pozicionálva árban, már nekem is lenne, de a 100$ környéke nekem már fáj kínából, inkább veszek valamit itthon garival, amit aztán "szükség esetén" el tudok adni és másikra cserélni.
Mondjuk ha valami jó akkor azt nem kell eladni... Ilyen nálam az MH12S, amit megtartok szerintem örökre, vagy míg tönkre nem megy, pedig van már MH12SE is itthon. Ajánlom figyelmedbe ez utóbbit, szerintem hasonló karakter mint a T1 Pro, csak ez 21700 akku és egészen kompakt méret. -
Cyborg
őstag
válasz
z123456z #75271 üzenetére
Nekem meg ma megjött a skillhunt S3 pro🙂
Még jó, hogy tegnap írtam, hogy még mindig piszkálja a csőröm egy C8 szerű lámpa, de el is felejtettem, hogy 2 hete már megrendeltem🤣
Persze csak jövő héten megyek haza, uh addig várakozás van🙂Hogy jött ez a weltool lámpa? Sose hallottam még róla, amúgy jó kis mini thrower.
-
H-Zol
senior tag
válasz
z123456z #75249 üzenetére
Dehogy van kész , de el sem akadt
, tegnap jöttek meg a vezetékek [kép] [kép] nem röhögni , az egéssz csoportnak elég volna
Vagy 1 métert vagy 5 öt lehetett venni és kis pénz volt , így hát mindegyik fekete fehér párban és 5 méter egy tekercs !
Még a csipeszes nagyítós forrasztó állvány van úton , de amúgy se nincs időm most telibe megy a betakarítás a földeken , igaz ma Paraszt Ünnep volt , esett az eső !! -
Cyborg
őstag
válasz
z123456z #75251 üzenetére
Igen, ezt a topicot olvastam pont én is olvastam, mert , ahogy linkelted, azonnal megtetszett, és rákerestem 🙂
Szerintem érted Te ezt, megfogtad a lényeget, a többi csak blabla🙂
Szeretem a boost drivert, a sparkom is olyan, ennek egy hátránya van, nem veszem észre, hogy mikor kezd merülni, megy-megy, majd kikapcsol egyszer csak. -
H-Zol
senior tag
-
Cyborg
őstag
válasz
z123456z #75245 üzenetére
Azért aludj rá egyet, az ilyen hirtelen döntések nem vezetnek mindig jóra
UV lámpából milyen lehetséges opciók vannak?
Van S2+, arra emlékszem nichia leddel, de azon kívül nem emlékszem olcsó lámpára, csak drága fenixekre. Nem kell, hogy bika legyen, iratokat kellene ellenőrizni határőrnek. -
z123456z
őstag
válasz
z123456z #75231 üzenetére
Sokat gondolkodtam ezen, de végül nem látom értelmét Convoy L21B mellett, bár kisebb és töltős, oldalsó gombos, de valahogy mégsem. Ahogy nem láttam értelmét TS30SPro-nak sem a sima mellé. De nagyon tetszik, ha kapna egy taktikai gyűrűt, pont úgy nézne ki, mint L19 ( vagy csak nekem tűnik úgy? ). Azért ha vesz valaki, beszámolhatna róla, de félő, hogy többet nem lesz 36 dodó.
-
H-Zol
senior tag
válasz
z123456z #75224 üzenetére
Nem csak a töltők , hanem a mérő műszereknek is van szórása , nekem 3 mérő műszerem van mind a három másképpen mér
Nekem Liitokala li 500S em van olvasható is , hogy egy picit túl tölt általában 4,250 v van bennük amikor le veszem a töltőröl , de másnap is egy picit több van bennük , itt egy példa kép [kép] de nem minden aksit nyom túl csak a amelyikek nagy amper leadására képesek !! -
H-Zol
senior tag
válasz
z123456z #75211 üzenetére
Egyszer tuszkoltam bele a Sofirn SP40 -em , de mondtam nekem ez nem való
Lehet azért is nincs több fejlámpám , inkább ki támasztom de ha van lehetőség a mágnes az a nyerő !
Mostanában többet használtam a kis cob LED es sörnyitót , mágnese is van talpa is de volt , hogy egyszerüen fel akasztottam és úgy is jó volt !! -
csibe1
addikt
válasz
z123456z #75186 üzenetére
"Én szerencsére nem találkoztam még túltöltéssel, bár IF22A -nál olvastam ilyet. Inkább alultöltéssel találkoztam, Vapcel Q2 is azt csinálta, írtam is régebben."
Ez lámpánként változó.
Ha nincs más akkor én is a lámpát töltöm; főleg ha TypeC foglalatos, mert akkor jó hozzá a telefon töltője is. Amúgy megy a Liitokala 500-asban vagy a Vapcell S4+-ban töltöm az akksikat. -
H-Zol
senior tag
válasz
z123456z #75186 üzenetére
Acebeam titkolja , hogy milyen LED et használ
Az XHP70.2 vétek ilyen kis lámpába bele tenni , az a LED nagy dolgokra képesSofirn SP70 úgy tudom 5500 lumen na ott érzi jól magát meg annál nagyobb lámpákban , kissebbekben csak rövid villantásokra jó !!
Nem XHP50.2 ős LED lehet benne
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetni (keresem típusú is) és reflinket beilleszteni az ÁSZF III/10/16-17 pontja alapján tilos, az ilyen tartalmú hozzászólások moderálásra kerülnek!
- Bemutató Convoy M1 és M2 elemlámpa bemutató
- Bemutató Convoy L2 2016 elemlámpa
- Bemutató Convoy C8 bemutató - Előre mutat
- Bemutató Convoy L2 - már majdnem prémium
- Bemutató Convoy S2+ bemutató - A szükséges plussz
- DELL Precision 5560 i7-11850H 16GB 512GB T1200 FHD+ 1 év garancia
- Samsung Galaxy S24FE 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- 12 GB-os DDR5 SODIMM laptop memória - garanciával
- 0% THM részletfizetés, beszámítás! Gamer PC, notebook, konzol, Apple termék, hardver KAMATMENTESEN!
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i3-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" HD I W10 I HDMI I Cam I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest