Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- One mobilszolgáltatások
- CES 2026: a Lenovónál már akasztják a jövőt
- Vivo X200 FE – fenséges méret
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Google Pixel topik
- EarFun Air Pro 4+ – érdemi plusz
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
-
Mobilarena

Új hozzászólás Aktív témák
-
Bad Pritt
félisten
válasz
MikeWazowski
üzenetére
Kedvenc komment alatta: that's why Radahn was the strongest Demigod, he just broke his own hitboxes.
De ezzel még mindig inkább kiegyezek, mint Gaius buszméretű charge hitboxával.
-
Bad Pritt
félisten
Most összegyűjtöttem az összes scadu fragmentet a summonless karakteremhez, azért ott az egyik utolsó, Enir-Ilimből Beluratba platformerkedéssel elérhető darab után biccentettem egy elégedettet Tokió felé. Az egész DLC páratlan level design szempontból, de az ilyen megoldások akaratlanul is ámulatba ejtenek.
-
MikeWazowski
veterán
Nem jön össze a dodge…. Béna vagy! Ja… nem….
[link]
-
Yodamest
veterán
Túltolták sok szinten, mindenből többet, fancybbat, lsd parádésabbat akartak kihozni, de ha megnézel egy legacy dungeon gameplayt, ahol az OW nem érvényesül, full ugyanaz, mintha egy DS4 lenne, ebben nincs különbség.
"Vagyis csinálják és egy az egyben ugyan azok a játékok készülnek..."
Itt mikre gondolsz pontosan? -
_drk
addikt
válasz
Yodamest
üzenetére
Erről beszélünk köztünk te is hogy mennyivel másabb játék..
Át lett alakítva, pot méterek eltekerve, új mechanikák, más megközelítést igényel.
Az hogy előző játékokból át vannak véve dolgok meg más kérdés. Én azt nem értem más stúdiók miért nem csinálják.
Vagyis csinálják és egy az egyben ugyan azok a játékok készülnek... -
Bad Pritt
félisten
Hát azért az egy elég lényeges változás az eddig gondoltakhoz képest,
hogy Radahn és Malenia nem a great rune-ok miatt háborúztak egymással, hanem Miquella miatt (vagy ő vette rá őket, kérdéses). Mohg is teljesen más színben tűnik fel a DLC után, Miquella meg az eddigi nagyjából pozitív, jóravaló kép helyett megalomán őrültté lett. Az Elden Beast szerintem Metyr nagykövete/megtestesítője/gyermeke lehet a leírások alapján. Szerintem az sem lehet véletlen, hogy mind a harc maga, mind az arénája hasonló a bálnáéhoz. -
Yodamest
veterán
Nekem is bejön az OW, nem azzal van bajom. A kivitelezéssel... pont amit írsz az hiányzik, az az érzés, hogy minden sarkon lehet valami, mindenhová érdemes benézni, annyira üres az egész. Persze vannak jobb alterületek, amik kicsit jobban összehoznak több érdekességet, de nagyrészt csak lovagolsz, lovagolsz és lovagolsz. Ezt ha egy nintendo csinálta volna, hát nem így nézne ki.
-
-
Yodamest
veterán
-
_drk
addikt
válasz
Yodamest
üzenetére
Szerintem egyikünk se fogalmazott meg szektás mindenáron védelmező hsz-t.
Nagyon is kritizálva van sok aspektusa a játéknak.
A probléma ott van, hogy Ti DS4et szeretnétek, de ez meg az Elden Ring.
A poén, hogyha DS4et csinálnak akkor meg az lett volna baj.
Miért ilyen rövid, miért nem lépnek tovább, csináltak 4 olyan játékot +1 hasonló Sekirot.
Többször azok se végigjátszhatoak csak ha rajongó vagy. -
Moby
veterán
válasz
Yodamest
üzenetére
Nekem spec jobban bejön ez az OW megközelítés. Több feldedezni való, több "lehet ott valami", több "hogy jutok el oda" élmény, mint egy csőjátékban. Neked negatívum, nekem pozitívum. Nem a hajnaldóság hiányzik, hanem az egyetértés. Engem ez a boss dolog annyira nem érdekel. Végtelen számú bosst öltem már from és egyéb játékokban. Élvezem, szükséges kelléke, de nekem messze nem a legfontosabb része ezeknek a játékoknak. Csak egy a sokból. Nekem a sekiro sem volt egy kiemelkedő élmény. Érdekes volt, új volt, de rövid volt, és a végére már így is untam ezt az orrvérzésig tolt egyendeflect rndszer. Kiplatináztam, de nem rajonganék egy újabbért. A majmot szerettem benne. Tök jó volt a mozgása. Amikor duplán jött, annyira már nem élveztem, de kb ennyi maradt meg belőle. Meg a végtelen kovácsülllőcsattogás. Ehhez képest nekem az ER pl sokkal több változatosságot nyújt.
-
Yodamest
veterán
válasz
MikeWazowski
üzenetére
Jól mondják, hogy sokan már szektatagként védik a játékot és nem hajlandók látni a negatívumait sem. Az open world lehet egy természetes evolúciója a játéknak, de a több nem feltétlen jobb, quality over quantity ugyebár.
Kicsit a fromnak beletört ebbe az új receptbe a bicskája, persze így is egy jó játék lett, hisz az alapok is már jók voltak hozzá. De az már a Sekironál nagyon szépen kirajzolódott, hogy egy egyszerűbb, kisebb játék készítésénél sokkal jobban oda tudnak figyelni a részletekre, a bossok kidolgozására, a pályadesignra. Itt az open world elvitte a sok időt és emiatt híg lett az egész, mint egy tyúkhúsleves cérnametélt nélkül.
-
Bad Pritt
félisten
Ez számomra is a DLC egy nagy negatívuma. Ha a DS3-hoz vagy Bloodborne-hoz mérjük akár játékidő, akár karakterszint arányában akkor jóval később érdemes átmenni, mint az Ashes of Ariandel vagy az Old Hunters esetén. Nekem személy szerint az a mákom, hogy van egy lvl1 meg lvl 140 karakterem Mohg mellett, ezeknek a mentését fellőttem felhőbe és majd mindig velük megyek át respecelve.

-
_drk
addikt
válasz
Bad Pritt
üzenetére
De ezt a DLC-vel tették bele.
Az volt kérdőjeles, hogy Malenie minek ment le és mit súgott a fülébe. A többi simán magyarázható volt. Mogh-nál a bloodos outer God meg simán jól értelmezhető volt. De egyébként ha már lore.
Mi a tököm az Elden Beast? Eddig azt hittem hogy a Greater Will megtestesítője. De most kiderült hogy az sose volt itt. -
persil
nagyúr
-
válasz
MikeWazowski
üzenetére
Sokan játsszák NG+-al a DLC-t, hidd el, nem könnyebb Radahn sem. Ezek tények, nézz utána, sok streamernek utána lehet keresni. Ahogy az újrajátszhatósággal is csak vagdalózol, saját vélemény, de aki a DLC-vel játszik nem egyszer vitte végig a játékot az fix.
Az, hogy neked ez+az sz*r meg nem jó, attól másnak lehet hogy működik. Pont Te vagy az, akinek csak egy vélemény játszik.Részemről se akarom ezt tovább gördíteni, mert tényleg nincs értelme.
-
_drk
addikt
Vártam mikor jön elő itt az utolsó boss fight véleményezés.
Nekem felemás. Mondjuk nekem le is spoilerezte az internet szóval meglepetés elmaradt...Újra használni valamit már véleményes. De nekem mindig volt egy hiányérzetem vele kapcsolatban, több helyen meglett említve, hogy Ő a legerősebb, aztán csak olyan állapotban küzdünk meg vele amilyen. Most a fullos, sőt feltápolt verziójával küzdünk meg vele ami jó. Fight első felével nincs is gond. Második fázis túl lett tolva az nem vitás. Kicsit lassabb, több HP-s dolog jobb lett volna. De Lore szempontból nem volt sok előzménye ennek, vagy eddig nagyon jól el volt rejtve. Egy kicsit én is többet vártam volna. Egyébként meg Messmer a fő boss!
-
válasz
MikeWazowski
üzenetére
NG+ pont nem érdekel, de rengetegen azzal mentek tovább, biztos mindenki más hülye meg béna

-
MikeWazowski
veterán
válasz
WATERDACA
üzenetére
Hát, ha Neked az jó, ha a a boss-t 4 ütésből lenyomod ng+-ba, akkor jó. Nekem nem... a DLC mindig nehezebb, mint az alap játék. A DLC utolsó boss-a meg az eddigi talán legnehezebb boss amit a From csinált. Ennyit erről. És igen, az alap játék igen is könnyebb mint a DS3. Ezzel szerintem kár vitázni.
-
válasz
MikeWazowski
üzenetére
Nem érted a kettő közti összefüggést. A fejlesztők is emberek, új motivációt keresnek és fejlődni kell. Egy ER fejlesztése össze sem hasonlítható egy DS-el, nekik ez volt az a mérce, amit meg akartak ütni jelenleg, és sikerült is.
A többi már csak szubjektív. Vannak a játékosok, és vannak azok, akik elkészítik a játékot. Nekik ez fejlődés volt, mert az ow és a lineáris játékmenet elkészítése ég és föld.
Nincs meg az ER-ben újrajátszhatósági élmény? Nincs értelme NG+-ozni? Nem jött be a Sekiro? Tényleg más vizeken evezel.
Könnyűnek meg végképp ne nevezd a játékot, mert te írtad napokig hogy nem bírsz Radahnnal, aztán mimiccel mégis sikerült...
-
MikeWazowski
veterán
Tény, hogy többet adtak el belőle, de tény az is, hogy a nagy souls like fanoknak meg túl könnyű lett a game. Továbbá lehet, hogy nagy lett a terület, többet tudsz lovacskázni, viszont a bossok pl. ismétlődnek és jóval rosszabbak mint a DS-ekben, véleményem szerint nem csak nekem... ahogy a mobok is. Nekem nem kell, hogy a game végigjátszása 150+ óra legyen, nekem inkább az kell, hogy legyen újrajátszási élmény, és úgy legyen akár 400+ órám is a játékban. ER-ben totál nincs értelme szerintem NG+-ozni. Sekiro-t meg kár felhozni, mert én pl. fél órát játszottam vele, mert egyszerűen nem jön be, valszeg sokaknak. És azért is adtak el sztem olyan sokat ER-ből, mert mindenki írta, hogy könnyebb lett. Aztán mindneki megvette, de mégse tudott érvényesülni benne...

Egyébként nem tudom hallottad-e, hogy a 25 millió eladott példányból a játékosok 60%-a nem tud DLC-zni, mert azt a két bosst nem ölte le.... ez szted mit mond el? Több, mint két év alatt.... Nekem jobb volt a DS széria, nekem nem kell ez a nagy bejárhatóság stb. LotF pl. majdnem h jobb, mint az ER számomra. -
_drk
addikt
válasz
MikeWazowski
üzenetére
Hogy lenne visszalépés egy 10x akkora játék. Sokkal több minden szempontból.
Az előző játékok zsák utcák. Elbasznak temérdek időt kissebb pályákkal meg pár Bossal aztán az ezen nevelkedett souls közönség meg pár óra alatt letudja.
Meglehet nézni Sekiro előadásokat és achikat meddig jutottak el benne. Az se jó irány csak maximum indi fejlesztőknek, hogy egy megcélzott kissebb körnek szól a game.
ER-rel az egész soulslike stílus elterjedt. Kurva nagy volt a hype is, amit nem a from keltett hanem az emberek. -
válasz
MikeWazowski
üzenetére
Én erre azt tudom mondani, hogy az idő sokszor megszépíti az emlékeket. A DS-ben is megvannak a hígfos bossok, csak nyilván nem ilyen mennyiségben kapjuk a pofánkba, mint az ER-ben. A fejlődés kiadói és fejlesztői szinten szerintem megkérdőjelezhetetlen, amit te írsz, az már inkább szubjektív, de elfogadom ezt a véleményt is, mert van benne igazság.
-
Moby
veterán
válasz
Bad Pritt
üzenetére
Nem mer senki ettől nagyobb kockázatot vállalni. Talán most majd ezek a kínai csodákból lesz olyan, ami képes tényleg nagyobb lenni. Meglátjuk. Ott mondjuk van pénz lóvéra. Meg nyilván tudna a from is, meg most mér talán merne is, de nem biztos hogy akar, meg én sem biztos, hogy akarnám. Nekem bejön ez az OW formula is, a csőjátékokat a ...likeok meg már egészen jól hozzák. Mire megtanulják ezt is lemásolni, addigra majd kitalálnak Miyazakiék is valami újat.
-
Bad Pritt
félisten
Az a DS2 downgrade félelmetes volt, ha ma történne meg kb. keresztrefeszítenék őket.

Kis videó a 2013-as network testből, köszönőviszonyban sincs a retail játékkal. -
Bad Pritt
félisten
Ebben igazad van amúgy, viszont ami tök érdekes, hogy a lineáris soulslike játékok valahogy mégsem nőttek akkorát az elmúlt tíz évben. Dark Souls óta valahogy mindet ilyen 30 órára átlagolja a HLTB közössége, utóbbi évekből a Wo Long, Lies of P, Lords of the Fallen is ebbe a kategóriába esik., két Nioh kicsit hosszabb, a többi meg jóval kisebb ezeknél.
-
Yodamest
veterán
Oké a bossokat megbeszéltük. Korábban már érintettük az új fejlődési rendszert, de ebbe belemennék most újra:
Ez egy jó design, hogy pontosan adott számú fragmentet kell a világban megkeresgélni, hogy érdemben fejlődni tudj?
-A flaskokkal annyiban jobban működött ez, hogy az mégiscsak egy consumable valami, annál természetesnek hat számomra, hogy találni kell a világban, viszont ami fix erőt ad annál elég visszásnak látom ezt.
-Ráadásul flaskból több volt a világban, mint amennyit meg kellett találnod a max szám eléréséhez, szóval nem kellett úgy rágörcsölni sem. A fragmentekből pontosan annyi van, amennyire szükséged is lesz és ez egyfajta ilyen kötelezően megtalálandó státuszba helyezi őket.Illetve az új rendszer rátelepszik a korábbi fejlődési rendszerre, lényegében felülírva azt, egy új layert alkotva. Eléggé meh, ezt azért ízlelgessük kicsit. Helyettesítsük be más játékkal, milyen lenne ha a Final Fantasy 7 remake következő fejezetében (ugye 3 részre szedték) ugyanez lenne: ott már nem kapnál quest xp-t és lények után xp-t, hanem a világban kellene ilyen fix itemeket megtalálnod és csak abból fejlődne a csapatod. Ez teljesen kivenné a folyamatos fejlődés érzetét a játékból, persze fegyvereket tudsz cserélgetni meg ilyenek, de két úgynevezett "lépcső" között nem fejlődne a karaktered, elég rossz lenne.
-
MikeWazowski
veterán
Az én véleményem az, hogy az ER visszalépés a DS-hez képest. Persze jó game az ER, de visszalépés az előbbi szériához képest. Ez pl. a bossoknál nagyon megmutatkozik. Óriási a visszalépés, de, cserébe lehet lófrálni az óriási területen, ahol sok esetben semmi nincs...
-
Moby
veterán
válasz
WATERDACA
üzenetére
Na nem volt ez mindig így

DaS2-nél kiadáss előtt nemsokkal cserélték vissza a motort alatta a DaS1-ére, mert az új motorral valami gond adódott, ami végül el is halt teljesen. Bloodborne esetén a sonynak kellett más stúdiókból segítséget küldeni, hogy be tudják fejezeni valahogy, és hát így is olyan lett...tudjuk milyen lett
ER sem teljesen százas technikailag, bár amit lepakol annyira egyedi, annyira nincs semmilyen más játékban ekkora scale-ek, hogy nehéz megmondani, hogy mennyire normális ahogy viselkedik, de az sejtjük, hogy azért lenne mit javítani azon is. From mindig is szenvedett a játékaival technológiai szinten. Tudom, hogy nem teljesen erre gondoltál, de amikor róluk beszélünk, akkor az azért látszik, hogy ők sem rázzák ezt ki a kisujjukból. Amit ők csinálnak, az nem az a szint, hogy UE5 alapon majd összetaknyolunk valamit, és ami nincs meg a stúdiónak, azt majd összehordják mások. Küszködnek, szenvednek ők sokat ezért. -
Moby
veterán
válasz
Bad Pritt
üzenetére
Miután 9 éve belevertem közel 400 órát, tavaly januárban ismét elővettem, és lenyomtam újra. Amellett, hogy ennyi idő után is elképesztően szórakoztató, megdöbbentett mennyire rövid és "kicsi". Az emlékeimben úgy élt, hogy ez egy rendes nagy játék, de azóta ezek a difinícók nagyon átalakultak. Amellett, hogy 20 óra alatt végigvittem az összes bossra, és nem egy szándékos rusholás volt, megpróbáltam mindent ugyanúgy összeszedni, és annyira ennyi év után már nem emlékeztem rá. Akkoriban persze más volt a mérce a méreteket tekintve, de nekem már a sekiro is nagyon rövidnek tűnt (és számszakilag is az volt). Renegeteg hosszabb, nagyobb, "több" játék jött ki azóta, és már az átlag is nagyon máshova került.
-
válasz
Yodamest
üzenetére
Az ER messze nem tökéletes játék. Az önismétlődő ellenféltípusokkal pedig azt akartam írni, hogy bele lehet kötni minden fűszálba, ez ilyen műfaj. Engem speciel ez zavar, ahogyan sok más is a játékban, de ettől függetlenül a generáció egyik legjobb játéka sok szempontból így is, és minden percét élveztem. Én se vagyok már mai gyerek, nagyon ritka, hogy egy videojáték le tudja kötni ilyen szinten a figyelmem.
Most jelent meg a DLC, persze hogy nem fogják azonnal felkonferálni a 2. részt. Mindent a maga idejében.
Az ER-rel szintet lépett a From, akár tetszik ez, akár nem. Az más kérdés, hogy fel kell majd kötni a gatyát, mert bizonyos helyeken már elavultnak hat a játék, az art design nem mindig fogja elvinni a hátán a grafikát sem.
Szerintem a From egyik legnagyobb előnye pont az, hogy teljesen tisztába vannak a saját hibáikkal és erősségeikkel, és ebben a hitben lett pont korszakalkotó játék a legutóbbi két játékuk, akár a Sekiro, akár az ER. Lehet utánuk csinálni!
-
Moby
veterán
válasz
Bad Pritt
üzenetére
Egyedi maximum attól volt, hogy randomgeneráltak. De ott az egész játék nagyon egyedi etekintetben. Csak épp amilyen rövid, gyakorlatilag felfogható egy kísérletnek is. Valami hasonlónak, mint a Sekiro. Ellenben a Bloodborne-ban is inkább az alapműködés, meg a környezet volt egyedi, a bossok abszolute nem. Totál belesimulnak a common souls bossok sorába. Működésükben, mindenben. Egy részük vissza is köszön valamilyen formában azóta soulsokban, vagy éppen elden ringben.
-
Yodamest
veterán
-
VikMorroHun
őstag
válasz
Gothmog
üzenetére
Lehet, hogy ez történt, mert tényleg megtántorodott párszor. Mondjuk eddig nem vettem észre, hogy a Bloodhound's Fang (egy kis Bloodflame ízesítéssel) ilyen kemény lenne.
Margit ellen nem is volt ilyen könnyű dolgom, 2-3 alkalommal legyőzött.
Aztán elindultam felfedezni Stormveil Castle azon részeit, ahol még nem jártam. Az egyik udvaron találtam egy teljes vértbe öltözött lovagot. Na, mondom, ezt elintézem Zweihanderrel. Majdnem sikerült, csak hátulról jött egy másik is. A kettő egyszerre túl soknak bizonyult. De utána visszaszereztem az eldobott rúnákat, majd futás! Az egyik lovag elkövette azt a hibát, hogy utánam jött. Egészen a létráig. A tetején kényelmesen megvártam, aztán jól fejbe vágtam Zweihanderrel. Leesett. Visszamászott. Utána már nem esett le a várfalról, de egyedül nem volt esélye.
Egy másik lovagból szereztem egy remek vértet, csak nem megy a bugyihoz.

Az egyik hulla zsebében meg találtam egy remek harci kalapácsot, de sajnos egyszerre csak egy ellenfelet lehet vele püfölni, úgyhogy ez is marad tartaléknak.
Ez meg a tengerpart, aranyhíddal.
-
persil
nagyúr
válasz
Beretvás
üzenetére
Szovegertessel vannak gondjaid, azon fejlessz a gratulaciom elott.

Abban, hogy valami szerintem szar, de sikerul 5-10-1000. probara, kereken nulla osszefugges van.
Sir alonne-nal is szarakodtam orakat, megsem volt szar harc, de a bloodborne-os orphan is marha nehez volt, annak is sokszor mentem neki es megsem gondolom, hogy szar lenne, genichiro alatt meg szo szerint vert hugyoztam, megis baromi jo harcnak gondolom. -
Moby
veterán
válasz
Bad Pritt
üzenetére
Ott meg max az arány jó, mert olyan kevés boss van benne, hogy ma már egy DLC sem jönne ki az egész játékból. Ott meg ugyanezeket a köröket le lehet futni, hogy az egész chalice rendszer nem szól másról, mint a játékban megcsinált aligvalami állandó újrafelhasználása. És az milyen szórakoztató, amikor a chalice-ben bedobnak ROM-al egy 3x3-as szobába...
-
Bad Pritt
félisten
-
Bad Pritt
félisten
válasz
Yodamest
üzenetére
Margit, Morgott, Mohg, Mohg, Loretta, Godfrey, Leonine, Maliketh, a három baszó sárkány mind elég jók, sokuk emlékezetes. Arányaiban ugyanannyi rossz boss van itt, mint minden játékukban, csak mivel itt több van, ezért több a rossz is. Max te nem tudod megszokni őket. Az meg, hogy mennyi van belőlük a játékban a minőségük szempontjából irreleváns.
DS1-ből kiemeltem hármat, de mondhatnám a Ceaseless Discharge-ot, amit értelmezni sem tudok, Demon Fire Sage-et, ami csak egy reskin, Moonight Butterfly-t, Gaping Dragont... egyik sem mestermunka, de tudom, ott van Artorias.
-
Moby
veterán
válasz
Yodamest
üzenetére
Azaz. Mint a Taurus, akit lenyomott midnenki a toronyból leugrással, vagy az iron golem, akit lepottyantott mindenki, mert bossfightként kb értelmezhetetlen hülyeség, amit csinál

A DS1 is hótugyanolyan, mint az ER, vagy a többi. Hát nem a bossharcok java miatt emlékszünk rá, hanem amiatt, hogy az ember álla leesett, amikor beért Anor Londoba. A többi meg az idő emlékszépítő hatása, semmi egyéb. -
Yodamest
veterán
válasz
Bad Pritt
üzenetére
"Minden kommentedről ordít, hogy nem vagy hajlandó adaptálódni ehhez a játékhoz és képtelen vagy elfogadni, hogy ebbe az irányba fejlődött a From"
Közben:
persil Az egyszeruen nem jo harc, amikor minden tamadas egy 20 uteses kombo, ami hosszu masodpercekig tart, minden tamadas aoe, amiben aftershock-ban vegzodik, minden tamadasnal felrobban a fel kepernyo es semmit nem latsz, stb. Sztem pont annyira tultolt es otlettelen szar, mint az elden beast volt.Nekem úgy tűnik pont arról ír, amit én is kifogásolok, de tudom ez előrelépés a fromtól, ők "fejlődnek" éppen és egyedül vagyok a bolygón akit zavar ez az irány, rendben.
-
spleenszuru
őstag
Kemény ez a topik, halljátok..
-
Yodamest
veterán
válasz
Bad Pritt
üzenetére
Minden bossra gondolok. Tudsz mondani a temérdek bossfightból pár igazán jót? Pár early boss még oké, Rennala, Godrick, de annyi annyi borzalmas rossz van benne. A DS1-ből meg pont 3 rosszat kiemeltél, de a többi meg jó, szóval ott fordított az arány és igaz ez a DS3-ra, BB-re, Sekirora is. Ezekben több a jó harc, mint a rossz, míg az ER-ben sokkal több a rossz, mint a jó. Illetve itt a rossz az még rosszabb, mert őszintén a DS1 Chapra Demonnal nekem nincs különösebb gondom, tök oké early boss, sokkal jobban zavar egy sokadik Astel vagy sokadik Falling star beast vagy giga kukac harc.
-
persil
nagyúr
válasz
Beretvás
üzenetére
8 vagy 9 probabol megoltem 180as szinten scadu 14-en new game+1en, szoval szerintem mondhatjuk, hogy a builddel sok baj nem volt.
Az egyszeruen nem jo harc, amikor minden tamadas egy 20 uteses kombo, ami hosszu masodpercekig tart, minden tamadas aoe, amiben aftershock-ban vegzodik, minden tamadasnal felrobban a fel kepernyo es semmit nem latsz, stb. Sztem pont annyira tultolt es otlettelen szar, mint az elden beast volt.
Masfelol, mint mar ezerszer leirtam, tovabbra 10/10 nalam a jatek, az egyik legjobb amivel valaha jatszottam, de nem vagyok az az elvakult fan, aki nem kepes meglatni a szarsagokat benne.
Ui.: azt meg remelem erzed, hogy mas szubjektiv velemenyere azt mondani, hogy "fals" milyen szintu ostobasag.

Illetve masik, hogy elhiszem es tudom, hogy vannak olyan jatekosok, akiknek 200 szintet ossze kellett farmolni az elso taborban, hogy szazadikra lemenjen margit, de ne az alapjan iteljunk meg egy harcot, hogy 800as szinten ertunk oda.
Attol, hogy valami nehez, meg onmagaban nem lenne rossz. -
Bad Pritt
félisten
válasz
Yodamest
üzenetére
Ezt nem tudod buildból megoldani, nem annyi az egész, hogy oké akkor kivonom magam a játék szabályrendszere alól és megyek kiskarddal. Minden aköré van optimalizálva és itt a DLC-vel már szerencsére ezt sokan belátták, hogy a játékos használjon MINDEN rendelkezésére álló segítséget, beleértve az AoW-ket és summonokat is.
Ez még mindig egy hülyeség, már bocs. A játék szabályrendszere, bármit is értesz alatta, intakt a Demon's Souls óta, csak a sebessége és ritmusa változott másfél évtized alatt. Ugyanúgy végig lehet vinni egyes szinten, mint eddig bármelyik játékukat. Minden kommentedről ordít, hogy nem vagy hajlandó adaptálódni ehhez a játékhoz és képtelen vagy elfogadni, hogy ebbe az irányba fejlődött a From, de valamiért elengedni sem tudod és állandóan visszajársz ugyanazokkal a hülyeségekkel.
-
Moby
veterán
válasz
WATERDACA
üzenetére
Én marhára nem látom ezt az elkényelmesedést. Amíg mindenki más kiad kb egy darab soulslike játékot, aztán szűkölve menekül a zsánerből, addig ők minden generációban kiadják azt az 1 kultjátékot aspiránsukat, és még legalább egy másikat. Úgy, hogy közben folyamatosan kísérletezgettek sekirokkal, Bloodborneokkal, stb. Én nem látok semmilyen elkényelmesedést. Kiadták ezt a DLC-t is, ami másnak egy teljes játékként is a becsületére válna, 25 millió eladott darabbal rá is ülhettek volna a sikerre. Más szoftverházak, akik ilyen eladásokat produkálnak képesek 10 évig elvegetálni abból az 1 sikerből.
Nincs a világon semmi nyoma semmilyen elkényelmesedésnek. Ha csak az nem, újrafelhasználnak szinte mindent, de ez kb olyan, mintha valaki azon nyafogna, hogy a pókember a harmadik részben is ugyanúgy lövi a hálóját. Nem lehet ennyi játékot kiadni nulláról, teljesen új dolgokból.Erre más sem képes ebben az iparágban, még úgy sem, hogy ettől jóóóóóval kevesebb játékot adnak ki. Ezek meg kb okádják ki magukból a gémeket. -
Yodamest
veterán
válasz
WATERDACA
üzenetére
Ezt nem tudod buildból megoldani, nem annyi az egész, hogy oké akkor kivonom magam a játék szabályrendszere alól és megyek kiskarddal. Minden aköré van optimalizálva és itt a DLC-vel már szerencsére ezt sokan belátták, hogy a játékos használjon MINDEN rendelkezésére álló segítséget, beleértve az AoW-ket és summonokat is.
"Ez egy ow játék. Így is rengeteg ellenfél önismétlődik (még a DLC-ben is), emiatt is megy a rinya." - Ezt meg úgy írod, mintha valami pozitívum lenne, mert utána meg megjegyzed, hogy rajtam kívül ezek a hibák senkit sem érdekelnek. Szóval akkor a folyamatos ismétlődés is számodra pozitívum, rendben. Attól, hogy csak engem zavar én tartom azt, hogy tervezői szempontból nem jó megoldás. Ez olyan, hogy a Fifát is évről évre rengetegen megveszik, iszonyat bevételt generál, attól még rossz játék? Igen, és nem érdekel a fifások mit mondanak, objektív játékmechanikai hibák vannak benne, amik túlmutatnak a szubjektív játékosi szenvedélyen. Ez dettó az ER-el is.
"Ha nem tetszik ez az irány, keress más játékot, mert jönni fog az ER2 is."
Ez csak egy dacos bemondás a végére, Miyazaki azt nyilatkozta, hogy NEM tervezik az ER2-t jelenleg. Csak a tisztánlátás kedvéért. -
-
Egy lineáris játékmechanikát hogy tudtok összehasonlítani egy ow-vel? Egyik alma, másik narancs. Ez esetben a DS, vagy a Lies of P a jó összehasonlítási alap. Hogy erre a két játékra fényéveket ver-e, hát hagyjuk inkább.
Btw a LotF szerintem is jó játék, de ne ragadtassuk el magunkat azért annyira tőle, bőven van hibája.
-
Bad Pritt
félisten
válasz
Yodamest
üzenetére
Melyik bossokra gondolsz? Csak mert általánosan fogalmazol, mikor olyan széles skálán mozog a minőségük ebben a játékban, mint még soha.
De amúgy tetszik igen, tudod miért? Mert ami nem tetszik azt itt skipelni lehet. Ha már a Dark Souls 1-gyel példálózol azt miért nem említed, hogy ott kötelező volt leverni a Capra Demont, Pinwheelt meg a Bed of Chaost? Azok aztán rendkívül minőségi bossharcok voltak, csupa élvezet "kitanulni" őket.
Amúgy meg ott a tavalyi wishes Dark Souls Lords of the Fallen, az pontosan azt tudja, amit innen hiányolsz.
-
válasz
Yodamest
üzenetére
Ha a "földhözragadottságot" kedveled a soulsban, itt is megvan rá a lehetőség. Senki nem kényszerít rá hogy op builded legyen, vagy varázsolj őrült módjára. Nézz szét a streamerek között, rengeteg a hozzád hasonló puritán játékos (a szó abszolút pozitív értelmében). Ahogy a summonok is csak opció, egyfajta easy mód. Minek kéne lecsupaszítani a játékot? Ez egy ow játék. Így is rengeteg ellenfél önismétlődik (még a DLC-ben is), emiatt is megy a rinya. Bocsi hogy ezt írom, de a te problémád csak az emberek 0.5%-át érinti, és senkit nem érdekel.
Ha nem tetszik ez az irány, keress más játékot, mert jönni fog az ER2 is. Az Elden Ring még így is bőven rétegjáték a nagy eladások dacára is.
-
persil
nagyúr
Fonokom addig idegelt a dlc-vel, hogy vegul szombaton en is megvettem, pedig nagyon nehezemre esett letenni a lords of the fallen sokadik vegigjatszasat.

Ebben a percben fejeztem be:

Nagyon vegyes a velemenyem az egeszrol. Az nem kerdes, hogy megerte a penzet es dlc-nek parades, de a nagy ossznepi netes elajulastol is szornyen messze volt. meg egy kalap szar, ahogy van, ennyi a velemenyem rola. Az a harc szimplan idegesito volt. Orphan, Malenia,Radahn
Sulyvahn, Friede, Radagon, Sif, Gwyn, Alonne... Napokig lehetne sorolni a zsenialisnal zsenialisabb Fromsoft bossokat, erre az alapjatek vegere sikerult odabarmolni barba papat(egy radagon utan?!) a dlc-re meg ezt a gyokeret... Csalodas. 🤷 -
Bad Pritt
félisten
-
Yodamest
veterán
válasz
S e t h
üzenetére
A videó kapcsán az jutott eszembe, hogy igen ez az ami miatt szeretjük/szeretnénk ezeket a játékokat és kimondottan ezt a műfajt. Hogy minden számít, minden felszedett páncél, item, fegyver, ez a fajta 2 lábbal a talajon állás, földhözragadtság ha úgy tetszik, egyfajta realizmus érzet ezáltal, hogy mindennek súlya, jelentősége van. Ezt vesztette el útközben az ER, ezekkel a dragon ball szerű végtelen szántás, totál clusterfuck bossfightokkal. Nézek egy bossfight videót és eskü mintha a namekon látnám Gokut és Dermesztőt fightolni, annyi effekt van és olyan AOE.
Az egész potmétert visszakéne csavarni tökig, és igen legyenek "egyszerűek" a bossok mint Artorias volt a DS1 dlc-ben, jól olvasható movementtel, tiszta, letisztult, átlátható mozgással, nem mindent beborító lézerekkel, robbanásokkal, hovatovább aszteriodákkal a boss arénában. Cserébe a karakterünk se rendelkezzen ilyen végtelen op varázslatokkal, meg summonokkal, ash of warokkal, amiket csak agyatlan spammelni kell és már nem is a "vas-vas" elleni harcról szól ez az egész, ami elvileg pedig egy trónok harca korabeli kardozós fantasy akarna lenni, elvileg. Sokkal inkább visszahoznám ezt a letisztult, fém csattanjon fémen, pajzson, legyen súlya minden ütésnek-jellegű tematikát, valójában azt hiszem sokan erre vágynak, ezért is vannak ezek a mindent lecsupaszító, minimalista runok és ezért van akkora hihetetlen sikere a survival gémeknek is. Ez már street fighter meg tekken, főleg ezekkel az új karate mozdulatokkal, teljesen nevetséges... nem egy ilyen medieval fantasyba való egyáltalán.
-
S e t h
nagyúr
Kihívás.
1-es szintű karakterrel, minden felszerelés nélkül mennyire lehet boldogulni a dlc-ben ha csak azokat a dolgokat használod, amelyeket utad során találsz?Mocskosul élvezetes.
-
Bad Pritt
félisten
válasz
Phoen|x
üzenetére
A dlc-s blackhammerrel kb. háromperc volt az egész, szerintem a golem is meglepődött, milyen gyorsan padlóra került.

Azt nem tudom amúgy, hogy a Scadu fragment vonatkozik-e a poise dmg-re is, vagy csak a hp-ra, mert nekem úgy tűnt, hogy kb. ugyanannyi kell neki scadu 0-n, mint scadu 5-ön, hogy berogyasszon. -
Beretvás
veterán
Van aki rajtam kívül épp másodszor tolja a DLC-t? Csak nekem tűnik úgy vagy sokkal több hp-juk van a fire golemeknek? Bossoknál ez nem tűnt fel de a gólemek nagyon szívósak lettek, alig akarnak összeesni ,hogy megbökhessem.

-
Gothmog
senior tag
Annyi, hogy a dexes fegyverek többségének kisebb a reach-je, és bizonyos ellenfeleknél (pl. dragonkin soldier, magma wyrm, caelidben a T-rex kutyus és a nagy dög varjak) annyira szar a hitbox, hogy egyszerűen nem hiszi el az ember, amikor szinte rákenődve áll az ellenfélre, és még mindig a levegőt püföli. (Én az első végigjátszásomban sokáig a hookclawst használtam, és nagyon élvezetes volt a játékstílus, amire lehetőséget adott, szerintem ott meg is tanultam dodge-olni viszonylag tisztességesebben idővel, de a hitbox miatt időnként a hajamat téptem. Plusz amikor váltottam Bloodhound's Fangre, akkor rájöttem, hogy a claw weapon volt a hard mód...
A nagy ívelt pengével (a reach, meg az überkirály ash) hirtelen mintha vagy két fokozattal könnyebbé vált volna a játék.De amúgy én jobban élveztem a dexes fegyvereket (viszont most a colossal sword meg rendesen adja a sikerélményt - persze én is sokat fejlődtem a két végigjátszás között), és egy esetleg DS3 újrázásomra is pl. a twinblade-et néztem ki magamnak majd.
-
Gothmog
senior tag
válasz
VikMorroHun
üzenetére
Nagy (komoly poise damage-et toló) fegyverrel stragger lockban tudod tartani, így ha kitart a staminád, simán agyonvered, köpni-nyelni nem tud szerencsétlen. (Dexes fegyverrel élvezetesebb is volt ellene harcolni, mert amúgy jó a mozgása, remek ütemű dodge/visszatámadás sorozatokat le lehet tolni vele, ami nagyon szórakoztató. Míg colossal weaponnel meg odamész, és egyszerűen agyonvered.)
De ne aggódj, lesznek ellenfelek, akiket nem tudsz a legdurvább fegyverrel sem bestaggerelni (térdeltetni, ha elég poise damet betolsz, igen, de staggerelni nem), úgyhogy oda elkél azért majd a játékosi skill is.Amúgy igen, a nagy str fegyverek sok harcot trivializálnak. (Viszont lassúak, jobban zabálják a staminát, ezért néhány esetben meg hátrányt fognak jelenteni. De ez valahol így igazságos, még ha nem is tökéletesen balanszolt a dolog.)
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- Napelem
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen légkondit a lakásba?
- Sorozatok
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A13 64GB /Független/Hibátlan/Új állapot/Számlával!/
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 15Pro 128GB Kártyafüggetlen 1év Garanciával
- Vállalom Xianomi Okos kamerák, szoftveres javíttását
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Blue Titanium -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest