Hirdetés
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- CMF Phone 1 - egy jó telefon
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
-
Mobilarena

Új hozzászólás Aktív témák
-
Az eredeti képkockák:
-
Gothmog
senior tag
válasz
AsakuraDave
üzenetére
Köszi!
Nekem annyit írt anno egy ismerős, aki nagyon hamar kipörgette a DLC-t, hogy lesz benne egy sárkány, aki láttán vissza fogom sírni Midirt... Nálam ugyanis Midir volt a mumus DS3-ban. Na, ez volt az a sárkány (Bayle the Dread), de tizedannyit sem szenvedtem vele, mint anno Midirrel, pedig utóbbit otthagytam a végén. (Minden más DS3 ellenfelet legyűrtem, szinte kivétel nélkül nagyon könnyedén, ide értve a Nameless Kinget, Sister Friedét, Gaelt stb., de Midirnél állandóan szívtam és egy idő után be is sokalltam a folyamatosan leeső lock és a szar kamera kombótól. A nehézségeket nem bánom, pont a kihívás/nem lehet túl lazán venni rész az egyik, ami bejön ebből a stílusból, de amit igazságtalannak érzek, azt nehezen tolerálom.) Igaz, Midirnek egyedül mentem neki mindig, míg itt megláttam az aranyszín idézőjelet a harmadik ráfutásomnál, és lehívtam Igont (story NPC) próbaképpen. A következőnél már rögtön leidéztem, és ketten le is csaptuk (ő is túlélte). Sokkal könnyebb volt így egyébként, mintha egyedül mennél rá, mert megoszlik a sárkány figyelme, tehát nem állsz folyamatos nyomás alatt. (Bayle fáradhatatlanul szórja különben a szarságait, brutál védelme van, és egy rakás HP-ja.) Ezért is írtam, hogy nem tiszta kill. (Alapjátékban Maleniát summonnal öltem, de rajta kívül mindenki mást lehoztam eddig egyedül az alapjátékban és a DLC-ben is. Na, ez most a DLC-ben megszakadt. De a final bossnál vszg. úgyis idézni fogok, tehát annyi történt, hogy kicsit előrébb tolódott a mankó igénybevétele. Nem sokkal különben, mert már csak a végső helyszín lesz majd Bayle után.)
De megmondom őszintén, nem lett volna így a játék vége felé türelmem arra, hogy másfél órán át gyakorolgassam, hogy miként kell lock nélkül legyűrni egy megállás nélkül izgő-mozgó, a kamerából így folyamatosan kikerülő sárkányt, akit máskülönben néha 5 cm-ről sem találsz el, míg ő kb. "atomcsapásokat" osztogat tűz, villámló tűz (vagy micsoda), meg fél arénát beterítő aoe támadás és egyebek formájában. Ha sokszor ráfutsz, nyilván hozzászoksz. (Midir is megvolt anno majdnem néhányszor, illetve egyszer meg is lett volna, de éppen leugrott tálcára a program (nagyon ritkán csinált ilyet nálam a DS3), és mire visszalőttem, már reszeltek a karakteremnek - amúgy az volt az a pont, ahol elengedtem camera-eater Midirt...) De én most éltem egy könnyítős lehetőséggel inkább (nem spirit, hanem játékbeli NPC summon, de tényleg sokat könnyít... nagyon más lett a harc, mint amikor egyedül mentem csak rá.) -
Bad Pritt
félisten
válasz
üzenetére
Miután odaadta a levelet Liurniában van még talán egy sor szövege, érdemes megnézni, hogy ott dekkol-e még. Ha nincs ott próbáld meg a liftet újra, az átvezető spawnolja. Ha így sem akarja akkor meg kell próbálni a másik utat, ott a magma wyrm boss arena utáni grace-nél pihenés spawnolja elvileg.
-
törölt tag
válasz
AsakuraDave
üzenetére
Én kétszer is felmentem de egyszer sem spawnolt.
-
Bad Pritt
félisten
válasz
AsakuraDave
üzenetére
Az Altus Plateau spawn attól függ, hol mész fel először Altusra, két helyen is lehet.
-
AsakuraDave
őstag
válasz
üzenetére
Rya-val először Lurnia lakes egy kis kupolás cuccba találod, ha az megvolt és megszerezted a nyakláncát, akkor utána a Grand Lift -Altus Plateau vagy mi tetején lesz ahol a két gólem is van, onnan egyenest visz a Manorba
Ha ez megvolt akkor Tanith ad kulcsot a termekhez és abban lesz, később meg átmegy a szemben levő szobák egyikébe, talán ami leghátul van. -
AsakuraDave
őstag
válasz
Gothmog
üzenetére
Ez gondolom DLC boss így fogalmam sincs milyen de gratu!
Mindig jó érzés mikor végre lemegy egy genyó boss ahol főképp azért copik az ember mert a kamera direkt kibaszik az emberrel, sok videó alatt top comment hogy nem is a boss ellen harcol igazából az ember hanem a k.va kamera a főellenség
Kellene egy rendes operatőr ebbe a játékba. Amúgy nektek bármi más a kamera mozgásban ha kikapcsoljátok az auto-follow és/vagy cinematic effecteket? Mert nálam ugyanúgy jó fos
Nekem most a Godskin semi-duo ment le amikor spiritbe vannak, kis genyó csiga idézi őket egymás után… -
törölt tag
Nem értem honnan kéne kiszopni kinek a küldetéséhez hova kell menni. Rya több helyen lehet Altus Plateaun, de ezt is csak guide-ból tudom. Ez a zseniálisan talált történet hogy guide nélkül semmit nem lehet csinálni? És hogy még azzal is belezavarodsz? Nevetséges.
Eljöttem ebbe a vulkán várba mert elvileg ott kéne lennie de nem tudom merre keressem.
-
Gothmog
senior tag
válasz
Gothmog
üzenetére
Na, már nem tudom szerkeszteni: egyszer rápróbáltam még a kutyus előtt, és most lement. Még maradt is hét flaska gyógyitalom. (Most Maliketh pengével mentem rá - annak kicsit jobb a reach tulajdonsága. Pont ennyi kellett pluszban többször is.)
Igon most is segített, tehát nem volt "tiszta kill", de nem bánom. Majd ha csinálnak neki rendes kamera lockot a testére is (mondjuk a törzsére és a lábcsonkjára, ha már az extrán sebezhető elvileg), akkor egyedül is elszórakozok vele. Úgy még valóban szórakoztató is lenne, mert érezhetően tanulható a mozgása/támadásai (már nem tudott grabbelni vagy a karmaival eltalálni a mostani ráfutásban), viszont lock nélkül lekövethetetlen sokszor az "ugrálása" és repkedése közben a mindenféle távolsági vackaival... -
Gothmog
senior tag
Bayle... Curse you, Bayle!
Én ekkora dögbe ennyi luftot, esküszöm, még életemben nem ütöttem!
Szinte döbbenetes, de komolyan, amikor a mellkasában állok vagy éppen 3 cm-re a lábcsonkjától, és látszólag a levegőt találom csak el... (Az meg, hogy csak a fejére lehet fókuszálni - ergó, jobb ha nem fókuszálunk rá - ellenben megállás nélkül mozog, repked, tehát fókusz nélkül kikerül a kameraképből egy csomószor, miközben eszement durva támadásai vannak... ez már csak hab a tortán.)De a legbosszantóbb, hogy harmadik nekifutásra (itt leidéztem Igont, már csak kíváncsiságból is, így legalább kaptam némi levegőt fél másodpercre olykor, vagyis sokkal könnyebbé vált a harc) már csak egy ütésre volt a haláltól, de nem jött össze mégsem.
Hogy lássátok, nem a levegőbe beszélek, véletlenül eltaláltam a screenshot billentyűt a kritikus pillanatban...
Igon nélkül is levittem különben 50% alá már a második nekifutásnál, de úgy iszonyat lutri fókusz nélkül. Így szégyen, nem szégyen, de Igon barátunkkal próbálok rá a következőkben. (Bár várhatóan már csak az esti kutyasétáltatás után.
) -
törölt tag
Black blade kindred egy vicc. Olyan magasan va a teste hogy nem lehet eltalálni, a lábát meg nem lehet becélozni. Ezeket hogy gondolták? Ugyanaz az inkorrekt baromság mint a gargoyle duónál, ott se talál minden második ütés.
Ja és nyilván ilyen ferde talajon van a harc hogy még nagyobb szívás legyen.... Kisstílű baromságokkal van megnehezítve a játék, nevetséges hogy ez minden díjat elvitt.
-
Bad Pritt
félisten
válasz
AsakuraDave
üzenetére
A jutalom az, hogy elmondhatod mekkora király játékos vagy, ami másnak nettó fél perc és gyakorlatilag egy ingyen szintlépés az neked másfél óra szenvedés. Gratulálok!

-
AsakuraDave
őstag
válasz
Bad Pritt
üzenetére
Tudom, hogy kb ha rádobok egy combosabb szentgránátot abba kb meghalnak ezek de abban mi a fun
Mazohisták játéka, meg elvileg magas skill cap játék így ezeket max az egyszeri átlag játékos csinálja. Lehetne valami mechanika hogy figyeli mivel ölöd le, és aki holyzza annak akkor kevesebb runát ad de aki meg keményen megverekszik vele annak akkor többet vagy valami extra loot stb. Legyen már valami jutalom azért mert te a nehezebbik utat választod amihez skill kell. Itt pl simán sok window volt mikor lehetett flaskázni így ilyen szinten forgiving ha lenne még 4-5 plusz flaskám is hamarabb lement volna, de kerestem a kihívást, ettől független tény, hogy lockon rajta borzalmas mintha direkt csinálnák ilyenre, aminek továbbra se látom értelmét. Ha egyszer végigviszem keresek valami kamera módot amivel lehet távolítani meg növelni a fov-ot. Értem én, hogy amúgy persze ha a lábánál vagyok nem látom a lényt, de nah lehetne opció beállításokba vagy valami, persze tudom sokat akarok, csak pl ezek a módosítások sokat adnának, nem kéne holy dmg hanem egy jobb kamera beállítás és máris könnyebb dolgom van. -
Gothmog
senior tag
válasz
AsakuraDave
üzenetére
Ha nem a fejére lockolsz (hanem valahol a lábak környékén a testén van még másik lock lehetőség), úgy egy fokkal kevésbé kaotikus a dolog. (Persze a feje érzékenyebb, de cserébe úgy mozog le-föl megállás nélkül, mint valami gyorsevő csirkének...)
Kíváncsi vagyok, mit fogsz szólni a crumbling farum azula sárkányokhoz...
(Én utálom a locknélküliséget, de azokat így ütöttem le, mert csak a fejük lockolható különben, és úgy... hát ott visszasírod majd még a zombicsirkéket...
) -
Bad Pritt
félisten
válasz
AsakuraDave
üzenetére
-40 a holy dmg ellenállása. Egy kellően nagy poise dmg fegyverrel hamar megfektethető és max két critical holy affinity-vel vagy grease-zel. Szóval lehet neked most nehezebb volt, de ha valaki odamegy egy lvl 120 str/faith karakterrel annak valszeg elsőre lemegy gond nélkül.
-
AsakuraDave
őstag
Ne mond már, hogy ezt a madarat könnyebb lenne megölni mint a sárkányt...az ad egy szívet meg 100k runát vs 20x annyi idő és nekifutásos madár ad 77k runát és egy haszontalan fegyvert, readásul ez ranged szerintem még nehezebb lehet mert folyton mozogni kell a tűz miatt, azok nagyon örülhettek mikor kaptak érte egy gagyi lándzsát
-
_drk
addikt
válasz
AsakuraDave
üzenetére
Ha nem tűnt volna fel az egész játéknak változó nehézségei vannak. Végig!
Ez playstyle, build vagy sok más ok miatt lehet.
Vagy csak a From is úgy van hogy ez most szívás lesz, a másik meg ne legyen annyira szívás és kész. -
AsakuraDave
őstag
válasz
Weareus
üzenetére
Mondjuk ez megint olyan dizájn hogy csak kritikával tudom támadni, főleg az, hogy aztán ez a retek kemény 77,000 runát ad míg előtte a fagyos sárkány adott 100,000 runát és az ehhez képest piskóta volt, igazából egyik nem négy szárnyú sárkány sem volt eddig nehéz. Balance osztály teljesen megbukott nálam ebben a játékban

-
Weareus
addikt
válasz
AsakuraDave
üzenetére
Igen, mert ez dupla boss: boss + kamera.
-
AsakuraDave
őstag
Giants Mountaintop - Death Rite Bird pipa
Jó kemény 1,5 órám ment el rá

Flask 9db +6, Wondrous Physick: Strength-knot+Spiked Cracked, bár charged attackot egyet ha sikerült beadnom neki csak Marikánál éledtem és nem tudtam megváltoztatni. Amúgy a jump+heavy attack gondolom nem minősül charged attack -nak?
Who do you call Death now?![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

*szerk.: Ilyen fos kamerakezelést amit ennél a bossnál csinál a játék az valami kriminális... végül lock-on nélkül tudtam csak leverni, de hazudnék ha emiatt nem ment mellé 1-2 jump heavym
-
Triathlete
senior tag
válasz
Tyler Durden
üzenetére
Első nekifutásomkor teljesen vakon voltam, eljutottam egy bizonyos szinting aztán otthagytam. Pár hónappal később ugrottam neki már Soulsmate segítségével. Szenzációsan jó élmény volt, mára már kezdem érteni az összefüggéseket, és kifejezetten ajánlom ismerőseimnek. Nem akarom én itt felszopkodni az ER-t, de annyival sokkal jobb mint az összes TPS-szerű játék amikhez volt szerencsém, hogy hihetetlen! Mondjuk souls játékokról eddig nem is hallottam.
Gothmog: Ha nekem is csak annyi időm lenne, ejtettem volna az egészet.
-
Gothmog
senior tag
válasz
Triathlete
üzenetére
Tudom, van benne melója bőven. Ha beajánlja a youtube, rá is szoktam kattintani SoulsMate videókra/belenézek pár percre, így "értékelve" a fáradozását. (Csak mondjuk 50-60 órás végigjátszást nincs az az isten, hogy végignézzek azért, mert amúgy valaki tök jól elmagyarázza közben a világ történelmét, az egyes személyek történetét, eseményeket stb. Kb. egy hónap alatt tudok ennyi időt belepakolni egy játékba, és akkor már inkább ugye ez utóbbit művelném.)
De nekem azért van (már) némi fogalmam a játék történetéről: egyrészt olvastam a szövegeket/tárgyleírásokat, másrészt ami így is zavaros (ilyen könnyen előfordul azért Myazaki játékaiban...
), de érdekelt, ott szörföltem kicsit a neten. -
válasz
Triathlete
üzenetére
Én nagyrészt leírás nélkül gameltam eddig, most kicsit szívom a fogamat, mert van olyan item ami tök f@sza lenne a buildemhez, de sajnos már buktam a questline-t. Na sebaj majd ng-ben.
-
Triathlete
senior tag
válasz
Gothmog
üzenetére
Én Soulsmate történetmesélős végigjátszása nyomán vittem végig az alapjátékot. A felszerelés volt ahol külön utat jártam. Hosszú volt igen, de nagyon jól narrálta a dolgokat, és végre értettem valamit abból ami folyik ebben a játékban.

Amúgy ezt tudnám hurkának is javasolni.
-
válasz
AsakuraDave
üzenetére
Arra írtam, hogy köcsög a csávó, de ha leverted te lehetsz köcsög az ellenfelekkel a fegyver miatt. 1-1. De persze csak vicceltem, szerintem se túl élvezetesek a pár ütésből megoldható bossharcok, max ha nagyon nem megy.
De az a lényeg, amire Bad Pritt is utalt már többször. A játékos kezébe van adva rengeteg minden. Ha szenvedni akarsz, akkor szenvedsz, ha könnyedebb harcokat akarsz akkor az is lehetséges. Mindössze annyi van, hogy itt nem egyetlen gomb segítségével történik a nehézseg beállítása.
-
Gothmog
senior tag
válasz
AsakuraDave
üzenetére
Igazából nem kell ló hozzá és nem kell pajzs sem (bár valószínűleg parryzve a legegyszerűbb kinyírni, ha betanulja az ember nála az időzítést).
Én mindig dodge-olva öltem Elemert (az egyetlen hely, ahol használtam pajzsot, az a DLC Abyssal woods, ahol bizonyos ellenfelekhez muszáj volt a parry, már ha meg akartad ölni őket, és nem csak elsunnyogni mellettük).A Dragonbarrows kivetülése a legkeményebb (bár mintha valamelyik havas területen is bele lehetne még futni, ami talán szintén hasonló szintezés szempontjából).
Ami nálam bevált (apróbb trükkök), ha legközelebb belefutnál:
1. Ha középtávból elkezd jedizni (röpteti a kardot), az első suhintáson átbukfencezve (de már felé bukfencezve) azonnal csökkentsd a távolságot, és rohand le! Testközelből nem tud elérni a karddal, míg az vissza nem röppen a kezébe, és addig egyet vagy kettőt rá tudsz verni.
2. Ha nagyon gyógyulnod kell (márpedig akkorát üt, főleg Dragonbarrowson, hogy második pofont már nem akarsz kapni tőle, míg újra fullon nincs a hp-d), akkor - persze ha éppen támadásban van, azokat dodge-old ki valahogy, majd ahogy lesz egy kis szünet - távolodj el tőle minél gyorsabban, de ne csak pár lépést (mert indul a jedi show), hanem középtávon is kívülre. Ha egy bizonyos távolságra vagy már tőle, akkor jellemzően lassan kezd feléd sétálni (de egy szinten belülre érve lerohan vagy pajzzsal vagy a kard reptetéssel), és ilyenkor van időd biztonságban kortyolni gyorsan egyet.
3. A legkevésbé bizonyos értelemben közvetlen testközelből veszélyes: ha kitapasztalod a kettes-hármas vágás kombóit, akkor elég jól be lehet büntetni a köztes ablakokban. Greatsword méretű fegyverrel pedig viszonylag gyorsan térdeltethető is (főleg, ha beraksz még erre a küzdelemre stance breaking erősítő tearst). A pajzzsal tud még aoe formában csapni, azt egyszerűen ki kell tapasztalani.
Igazából - legalábbis így is vehetjük - minden korábbi találkozásunk Elemerrel erre a Dragonbarrows mutatványra készít fel. Itt a legdurvább a védelme, a legtöbb a hp-ja, itt sebez a legkeményebben, de új trükkjei nincsenek a korábbiakhoz képest, tehát ha a legelején baromi gyorsan lerohanod (még amikor materializálódik), akkor pár másodpercen belül már térdeltetheted is, és valahol a 50-70% közötti hp-ban lesz, mielőtt egyáltalán el tudna kezdeni igazán rohadékoskodni. Onnantól meg türelem + a már kiismert mozgásainak/dolgainak a kibekkelése. Ha nem vagy túl ügyes (hanem olyan vagy mint én, és bekapsz pofont), akkor meg az, amit a 2-es pontban írtam, működik általában. Az 1-es pont írt dolog meg (nem netről lestem, hanem véletlenül jöttem rá erre/nálam legalábbis működött) ilyen kisebb "cheesing"-ként segíthet szituációs helyzetekben.
De nem vagyok egy nagy Elemes szakértő
, szóval másoktól vszg. kaphatsz jobb összefoglalókat/hasznosabb tanácsokat is. (Bár tudom, hogy túljutottál már a figurán.) -
Bad Pritt
félisten
válasz
AsakuraDave
üzenetére
TL;DR.
Szörnyű sorsod lesz ebben a játékban, ha ilyen hozzáállással akarod végigszenvedni, de ahogy írtam, te tudod, én örülök neki, végre megint mókás ez a topik

-
AsakuraDave
őstag
válasz
Bad Pritt
üzenetére
Még annyit hozzáteszek és befejeztem, hogy játékélményben az, hogy megölöm a bosst 3-4 ütésből és közben kihagyok akár phaseket, nem látom a mozdulatait, animációit stb az hatalmas élményromboló szerintem. Ezért próbáltam mindig a szintemnek, sebzésemnek megfelelő helyekre menni ahol még nem ölök meg mindent túl könnyen és 2 ütésnél többet ne bírjak ki, így ad helyet hibázni de nem túl sokat. És ez a hely miután teljesen kitudtam pucolni 90-es szinten, szerintem hatalmas dizájn hiba egy ilyen bosst betenni erre a részre.
Legutóbb Morgott harc, hát azok a mozdulatok, animációk, egész nap el tudnám nézni, rohadt jól megvannak csinálva, az art direction is kegyetlen jó hozzá. Tehát pl egy Morgott fight úgy, hogy te is dodgeolgatsz, ügyeskedsz és közben a boss is átszaltózik feletted stb nah ez az élmény a játékban, nem az, hogy Asmongold 5ezer HP-val meg 2ezres sebzéssel 3ütésből megöli és akkor azt mondja, hogy végigjátszotta a játékot, nem, nagyon nem mert a játék tizedét se tapasztalod így meg....
*szerk.: Morgott úgy ment le, hogy maradt 5% HP-m és az egész harc ahogy ugráltunk egymás alatt-felett, tradeltünk stb nah ez gameplay és az érzés a végén, hogy Te jössz ki gyöztesként, ez a játékélmény egy souls gameben szerintem, nem az, hogy kibírtam tankolni a bossnak 20 ütését mert annyi HP-m van.#11066Phoen|x
Hát amit fentebb leírok, hogy kimaradsz egy csomó dologból ha így mész neki dolgoknak. -
válasz
AsakuraDave
üzenetére
Hát akkor mi a gond?
-
AsakuraDave
őstag
válasz
AsakuraDave
üzenetére
[link] De legalább a player kezében is akkorát sebez ez a fos mint atom
#balance -
AsakuraDave
őstag
válasz
Bad Pritt
üzenetére
Mert teljesen unfair, nem ad lehetőséget hibázni ilyen meele builddel, és mint írtam ezt a helyet már rég kipucoltam kb 90-es szinten, megöltem a Gargoylet és az összes sárkányt is gond nélkül, erre ezzel szívtam 105-ös szinten....nosense, ez csak azt mutatja mennyire unbalanceolt az egész, nincs konzisztencia a területen, még a dungeonös Putrid Tree Spirit is könnyebb volt nála.
Mutathatnál egy videót ahogy letolod ezt a Bell-Bearing Huntert, mert ez a status effect nem sokat ért ellene, amúgyis a Poison ellen gyenge az meg tickelt rajta 45-öt. Nem értelek, még mindig egy szájbavert RPG játékról beszélünk amit az emberek általában úgy játszanak ahogy egy RPG-hez illik, tehát választanak maguknak egy SZEREPET, ez a szerep az én esetemben egy hatalmas kardos meele build, azzal nem lenne bajom amúgy, hogy olyan armor legyen rajtam ami sok defet ad, de a heavy armorok mind undik és tényleg hatalmasak a karakteren is, amik még értelmesen néznek ki azok ilyen 50-55 poise megállnak és defben 30% alatt/körül vannak.
Erre jössz Te és megmagyarázod, hogy menjek neki lóval meg ilyenek, vegyek fel PAJZSOT kek.... persze, mondjuk amellett, hogy minden suhintásának más a ritmusa akkor ne csapjon már mindegyikkel ezreket...lehet balanceolni is mondjuk, ez egy nagyon rossz, ötlettelen dizájnú mini boss, ennyi ez a tény és kész pontLies of P nekem is platina, befizetek, hogy használtad az Aegis-t
-
Bad Pritt
félisten
válasz
AsakuraDave
üzenetére
Lejárt lemez, két éve ki lett mindez tárgyalva. Megint leírsz össze-vissza sok dolgot, mikor annyi a téma, hogy a játék megad lehetőséget, hogy könnyebb legyen egy-egy bossharc, de te nem használod ki mert... csak. Aztán jössz ide kommentelgetni, hogy unfair a bell-bearing hunter. Nem a játék a hülye, ha saját magadat szívatod mondvacsinált indokokkal, vagy ha így akarod játszani, akkor szívd fel magad, mert nehezebb lesz.
Ezreztem a Lies of P-t, szóval nem kell bemutatni, köszi.
Ha ott tudtad használni a status effecteket akkor itt se legyen büdös. -
AsakuraDave
őstag
válasz
Bad Pritt
üzenetére
Ez nem fika hanem kritika és teljesen jogos kritika: [input reading]
A túlszintezés ékes [példája], ilyenkor már a boss harcok arról szólnak, hogy Te vagy a boss és Téged próbál leütni a boss és nem fordítva, nem értem azokat akik így tolják, ez élvezhetetlen...az hogy nincs olyan támadása a bossnak amitől félned kéne, végig állod az egészet és kiflaskázól mindent...hát ez aztán a gameplay...Tegnap olyan történt, hogy az enemy grab animációja konkrétan a karakterem jobb oldalán 1méter távolságban landolt úgy, hogy a karakterem a dodge roll animáció közepén járt és miután a karakterem felállt a dodge roll-ból a játék fogta magát és oda teleportált az enemyhez úgy, hogy az tolta rám a grab támadását, tehát beregisztrálta a játék, hogy de igenis engem elkapott ez a mob most és végig fogom nézni ahogy kiszopja a nyakamat...
Szóval vannak érdekeséggek, de ezeket amúgy ne úgy vegyétek, hogy ezt most csak az Elden Ring kapja, ez minden souls és soulslike játékra hatványozottan igaz, a bossok újrahasználása, nehezebb mobok duplázása-triplázása egy későbbi helyre mint nehézségi szint "növelés"....ezek mindig is nagyon unalmas és írtó gagyi megoldásai annak, hogy nehezítsük a játék későbbi szakaszát(miközben a Tree Sentinelből aztán betudtak rakni más helyre baszóbb verziót ami nagyon jól nézett ki, akkor nem értem miért kellett máshova meg kettő sima Sentinelt betenni, oda is ki lehetett volna találni valami baszósabb verziót vagy mást...)Visszatérve Lies of P, konkrétan a status effectek királya, itt hatványozottan igaz, hogy ki kell használni melyik fegyver buff/robotkar működik a legjobban egy adott boss ellen, tudom ajánlani a Green Monster of the Swamp és Laxasia harcot. Még Ongbal barátunk is kötelezően kihasználja a fire és acid gyengeségeket, ami azért árulkodó szerintem...
A Radagon Scarseall nem tudom mi a probléma hogy hiába kaptam be mondjuk 500 sebzés helyett 550 így, de közben meg 150-el több HP-m volt, feltudtam venni még egy baszó sisakot amivel közel 50% lett a defem úgy, hogy nem lettem heavy rollos, jah és még a sebzésemet is növelte 5%-al kb. Próbáltam a Guarding növelőt de kb semmivel se blokkoltam jobban a kardommal, Counter se adott érdemi plusz sebzést vagy stance breaket, ugyanannyi ütés kellett hozzá.
-
Astoria
csendes tag
Dancing Lion nagypajzsos szellem barátokkal simán megoldható tegnap elsőre letoltam
astrologgerrel. -
Janusz001
őstag
válasz
üzenetére
Szedjél fel még jó pár szintet, én is így tettem anno, mert nálam bénább souls like játékos nem sok lehet, mindig diablo stílusban rongyoltam neki a bossoknak, ajánlom a Mohgwyn Palace Bird farmot, aránylag könnyen eljutni ide. Ha meg a mimic megvan, akkor már fel is tudod húzni 10- es re, mert a szükséges matik szintén ezeken a földalatti területeken vannak.
-
törölt tag
válasz
üzenetére
Aha elvileg 26-os szinttől kezd jól skálázni. Jajj...
Megöltem közben azt a villámló sárkányt Altus Plateaun.
Megöltem valami Black Knife Assassint is ha jól láttam a nevét. Addig ugrált körülöttem meg a mimic körül míg leesett az emelkedőről lent meg nem akart harcolni, csak sétálgatott. Kár hogy a gargoyle duo nem tud így bebugolni.
-
törölt tag
4 pontot tettem már arcane-ra mégsem no a blood loss buildup. Más statoknál nem ilyen rossz a D scaling. Nem értem.
-
törölt tag
Legalább egy minor erdtree bosst ki tudtam nyírni a sárkányos területen. Ha tudtam volna hogy 91000-et ad ellőttem volna egy arany csirkelábat.
Rátettem a vérzős cuccot a katanára úgyhogy most arcane-re megyek. A kisbaltát meg quality-re fejlesztettem, az most 400-at sebez.
Ez a D arcane scale elég szar. 3 pontot tettem már rá de csak egyel nőtt a blood loss buildup
-
Cseri0058
őstag
Én is kissétanácstalan vagyok.
Azalpjáték nagyon jól ment élveztem is. Viszont itt a dlc-ben egyszerűen mintha a karakterem level 1-es lenne. Konkrétan a bossokat nem tudom legyőzni. Nem tudom mit lehetne csinálni. Jelenleg lvl179-ön vagyok és bleedes claymorral csapatom. Innenmerre lehetne fejleszteni? Mit érdemes csinálni? -
törölt tag
válasz
üzenetére
Képtelenség, a második egyszerűen túl erős, képtelen vagyok legyőzni. Olyan csapásai vannak amiket egyszerűen nem látok előre. Minden azzal indul hogy ugrál meg lendít aztán van hogy a fél pálya felrobban az ütése után. Teljes életemet leveszi egyszerre. Nem lett volna elég ez az egy kettő helyett??? Már sírva játszom komolyan de nem megy. Ordítok és verem magam a kontrollerrel olyan ideges vagyok.
Mondom akkor nem az elején hívom le a mimicet, de egyszerűen ki volt szürkítve a gomb pedig teljes életen voltam! Nevetséges az egész! Inkorrekt fos.
Képtelenség egyszerűen +5-ös mimic se bírja ki hogy tudjon segíteni a másodiknál. Közben lehívni meg öngyilkosság. Jönnek ketten, körbeállnak és folyamatosan mérgeznek vagy ütnek. Ez rohadtul nem olyan mint a videókban hogy ugrabugrál a csávó a lábánál aztán leüti! Teljesen más támadásokat használnak nálam.
-
törölt tag
Nem értem, a videókban egyszer sem ugrik el a gargoyle én meg alig tudom megütni mert folyton hátra ugrik. +5-ös mimic először tök jól bírta, második próbálkozásnál meg szétszedte mint a szar. Teljesen random a játék.
Az is egy vicc hogy ott vagyok a lábánál, nyomom folyamatosan az R1-et és minden második ütés mellé megy. Nagyon gázak a hitboxok, nem korrekt. Ő meg akkorát üt hogy a fél pálya szikrázik meg nyomja a zöld mérget.
-
Gothmog
senior tag
-
Bad Pritt
félisten
válasz
AsakuraDave
üzenetére
Nem kényszerít a játék semmire, RL1 végig lehet vinni közepes képességekkel, ügyesebbek már egybdarab fáklyával is megoldják.
Hogy jön az input reading ahhoz, hogy te saját elmondásod szerint alulszintezve, Radagon Scarseallel felszerelve, a játék adta lehetőségeket a cosplay oltárán feláldozva mész neki egy bossnak? Ez nem DS3 vagy Lies of P, itt a harcrendszer szerves részét képezi a status effectek megfelelő ismerete és használata, enélkül konkrétan magadat szopatod.
De nekem aztán tök nyolc, hogy csinálod, csak nem túl hitelesek így ezek a fika kommentjeid. -
persil
nagyúr
válasz
AsakuraDave
üzenetére
Csak a heavy armor temakorre:
Elvbol, alapbol nem veszek fel semmit ezekben a jatekokban, ami picit is ugy nez ki, mint egy "pancelzat", mert nem tetszik. Szabalyszeruen mindig max. medium sullyal vagyok, mert a nehez cuccok 99%-ban nem jonnek be.
Szoval NEM kenyszerit ra a jatek a heavy armorra, minden lehozhato light/mediummal. Es nem egyszer ment le a jatek, hanem n+1 alkalommal kb. az osszes emlitesre melto soulslike, szoval tapasztalatbol mondom.
Ha ennyire genyo ellennel kerulsz szembe es abszolut nem vagy hajlando lejjebb adni a cosplay buildedbol, akkor szimplan menj vissza kesobb, magasabb szinten, magasabbra fejlesztett cuccokkal, hatranyod nem szarmazik belole. Plane egy ilyen senki eseteben, aki raadasul teljesen opcionalis. Raersz megolni.
-
Gothmog
senior tag
válasz
AsakuraDave
üzenetére
Nekem is ő volt a mumus Dragonbarrowsban, és a többi helyi elem megközelítőleg sem tudott úgy megszívatni, mint ahogy azt tette Elemér itteni kivetülése.
A második végigjátszásomban (akkor én is a Greatsworddel mentem) már könnyebben lement, de még úgy is meghasaltatott párszor.
Egy állat az a barom, na!
-
AsakuraDave
őstag
válasz
Bad Pritt
üzenetére
Hatalmas a különbség a rákényszerít és a magam szopatása között
Mint láthatod le kellett dobjam a Guts roleplayt és felöltözni egy két lábon mozgó tanknak még talizmánnak is csak a defense ment mert máshogy esélytelen volt, nem tudom hibátlanul lehozni és egy bekapott ütés után már írtó necces. Az hogy valaki azt élvezi, hogy odamegy 3000 HP-val és végig tankolja az ütéseket.. hát az nem tudom hol élvezetes...
Alig tudott megütni most mikor megöltem, csak azért kellett flaskát spammelnem mert ugye a dobálása miatt a fele kárba ment. De nem én vagyok az egyetlen aki rühelli ezeket az input alapon mozgó NPC-ket.... sokszor boss fight közben nem történik semmi amíg nem támadok én, de abban a pillanatban, hogy bement az input a gépbe, hogy bal klikk, a boss egyből a legdurvább kombót rám tolja....
Input reading rossz, értem?*szerk.: Példának ott a Putrid Tree Spirit boss fight ahol konkrétan a terem kisebb mint maga a boss, de legalább itt volt lehetőség 1 hibára mert nem ugrott rád a flaska használatkor fixen, ezek meg fixen ugranak és itt 1 hiba az már egyenlő halál.
-
Bad Pritt
félisten
válasz
AsakuraDave
üzenetére
Értem, ezek szerint tényleg nem a játék igazságtalan, hanem te szopatod magad, mert nem használod ki az elérhető lehetőségeket.
-
Weareus
addikt
válasz
AsakuraDave
üzenetére
Én elemért rock slinggel öltem, én is túl korán mentem hozzá (vagyis ő jött túl korán hozzám), de nem akartam ott hagyni.
-
AsakuraDave
őstag
-
AsakuraDave
őstag
válasz
Bad Pritt
üzenetére
Nah de ez ami teljesen elveszi az RPG jellegét a játéknak, én Guts_Berserk buildet tolok, DS3, Lies of P is a lehető legnagyobb fegyóval ment végig és a Lies of P az platina, igaz Steamen ilyen nincs de full achira megvan (DS3 is annyi, hogy minden boss lement csak még nem toltam végig elégszer, meghát a spelleket, gyűrűket mind kifarmolni az egy évtized lesz...) és nem save game pakolgatás hanem 3x végig toltam. NG1+ -ban a második körös Broterhood fightból elegem lett és ott használtam egy Summon Spectert, minden más végig soloban.
Eddig minden lement könnyű-nehéz páncélzatban aminek a kinézete hajaz a Berserkben lévőre, végig csak a Greatswordot használom, egyedül a kis trashre használtam számszeríjat, kés- és gránát dobálást, de ezt Guts is használ így hű marad hozzá, de pl nem kezdek el íjazni meg pajzsokat, más fegyvereket használni.
Én a face 2 face combatot szeretem, az hogy lóval futkorászok össze-vissza majd néha eltalálom semmi élvezeti faktora nincs. Lightingot se teszek fegyóra, most poisont tettem rá meg tüzet szoktam ritkán, a többi az már től scifi Gutshoz, a valóságban is létezik tüzes szabja meg mérgezett tőr, szóval érted, ez egy RPG nem egy hack and slash.
[link] Pl ez számomra nevetséges, én ezt a "boss"-t jó pár próbálkozás után de lenyomtam még gyengébb cuccban mint most ezt a Bell Huntert. Legyen kihívás benne, de az, hogy egyetlen egy hiba konkrétan eldönti, hogy kész vége kezdhetem előről mert flaskázni nem tudok mert rám dobja a fegyoját a szomszéd faluból és nem hogy az kevesebbet sebezne mint a normális ütése de még tán többet is... -
válasz
AsakuraDave
üzenetére
Radagon seal növeli a bekapott sebzést.
Grat elemérhez.
-
AsakuraDave
őstag
válasz
Bad Pritt
üzenetére
Pontosabban itt az a probléma, hogy nem elég, hogy egy ütése -1000HP hanem, ha healelsz rögtön elkezdi dobálni a fegyoját és brutális milyen távolságig el tud vele menni ergo lehet neked 5000HP-d is ha nem azt az 1 ablakot használod ki healre akkor teljesen felesleges mert most is a flaskáim fele az ment a kukába mert leütötte amit felhealeltem abban a pillanatban.
Most le is ment, de nagyon illuzió romboló, hogy nincs más megoldás mint felvenni a legjobb defense gearem, physicknél is a +HP és defense ment, konkrétan minden defem 45-ös volt, így tudtam túlélni 2 ütést úgy, hogy utána annyi HP-m maradt, hogy ha rám fingik meghalok. Még használhattam volna a Great Rune adta bónuszokat de kb a játék felénél jöttem rá, hogy hiába van betéve rá kell toljak egy Rune Arc itemet hogy aktiváljam, így nem is használtam az egész játék folyamán még a Great Rune adta bónuszokat és nem is fogom ha csak tényleg már az agyvérzés kerülget valami bossnál.
Def statok a mixturrel ennyi, a Lion's Claw-ot 2x tudtam használni, mert nem volt sok olyan helyzet, hogy tradeljek vele sebzést
Talizmánok: Dragoncrest +1, Erdtree Favor +1, Radagon Scarseal
Bell Bearing for proof
:
Amúgy Mohg lement mármint a "sima", a Lord of Blood még várat magára, bár ott jóval nagyobb az aréna nincs telebaszva 35 kis asztallal, hogy még direkt el is akadjak bennük amíg nem törtük össze őket. Már ránéztem véletlen, amúgy azt hittem ez a boss a DLC-ben van/lesz. Nem tűnt annyira vészesnek, 9 HP flaskám van +6-osan, már rég kimaxolhattam volna mert van vagy 30 seedem meg urnám, de az úgy nem kihívás
Sokszor kellett healelnem mikor ránéztem, de nem ez ment, hogy egyből rám ver hármat mert látja, hogy flaskázok, amivel kva nagy gondba leszek azok a Godskin duo lesz, már nagyon várom, hogy esélyem se legyen egy healre se... -
Bad Pritt
félisten
válasz
AsakuraDave
üzenetére
Lol, még a Dragonbarrow bossok közt sincs a top 3-ban hp-t nézve.
Csak egy ötlet: ne alulszintezve próbáld, ha nem megy. De amúgy eskü kíváncsi leszek, mit fogsz szólni Mohghoz vagy Placidusaxhoz, na ott lesz karcolnivaló hp. 
-
válasz
AsakuraDave
üzenetére
Ez direkt ilyen.
-
AsakuraDave
őstag
válasz
Bad Pritt
üzenetére
Teljesen mindegy mert full nosense, hogy nincs olyan boss a játékba ami ekkorát ütne és ennyi HP-ja van, ez konkrétan az end game boss, ő a főellenség...
*alul szintezve csináltam végig Dragonbarrow-t, mindent megöltem már rég, csak ezt a csicskát lehetetlenség, csak ha nem kapsz be egy ütést sem, nekem meg kell vagy 50 ütés belé.... -
Bad Pritt
félisten
válasz
AsakuraDave
üzenetére
Dragonbarrow? Játék végén menj majd vissza érte, lvl120-150 között.
-
válasz
AsakuraDave
üzenetére
A szteroidos Elemér.
-
AsakuraDave
őstag
Isolated Merchant - Bell Bearing Hunter, egy ütése 1000 -ret sebez csak mondom
Esélytelen, lehetetlen meelebe megölni. 11k HP. -
törölt tag
válasz
AsakuraDave
üzenetére
HP csíkra jön szerintem mert volt hogy elég soká ütöttem le odáig. Mérgezős támadása elég zavaró, végre ott vagyok hogy ütném, erre nekiáll területet sebezni, és elég erősen.
-
AsakuraDave
őstag
válasz
üzenetére
Nem tudom, nálam kb ugyan ezeket csinálták, a második nem tudom, hogy időre jön-e de szerintem inkább ha eléri az első a fél HP-t, akkor azt meg kell tolni gyorsan amíg oda cammog a második, próbálj az elsővel minél jobban a pálya elején maradni, ne menj hátra vele.
-
törölt tag
válasz
AsakuraDave
üzenetére
Nálam tök más a mozgásuk, folyton elugrálnak vagy ha nem, akkor elkezdik mérgezni a területet
-
AsakuraDave
őstag
válasz
üzenetére
Nyugodj meg, attól megnyugszol, egy videó [link] tanulmányozd, meelebe hogy mozogj a lábuk alatt, hátha segít. A Bloodfang kard amúgyis is erős, a speckója ha jól tudom kb egy dodge+sebzés aztán ha rátolsz egy norm vagy heavy(nem tudom, de írja a kard) akkor meg vissza ugrasz, gondolom az is iframes.
*szerk.: Nekem néha olyan érzésem van mintha belassulna a játék, nem heavy rollt tol a karakterem de el van nyújtva a roll animációja, mintha delayes lenne, és ilyenkor az inputok is érzésre késnek, átváltottam Borderless Fullscreen-be és mintha jobb lenne azóta nincs ilyen "belassulás" de lehet csak placebo hatás

-
AsakuraDave
őstag
A játék sztorijával kapcsolatban csak én kapok agyzsibbadást, hogy van vagy 20 féle God-akárki? -fyn, wyn, frey és társai nah meg a Melina, Meqila, Micilla is vicces
Godwyn is gondolom amúgy a DS1 tiszteletére lett nevezve Gwyn után, de már azt se tudom ki kicsoda néha
Morgot, Morga, Margit, Mogha... kurvajó 
Amúgy ez a Mohg akit jó mélyen lehet megtalálni, ez tényleg nagyon endgame boss lenne? Mert én a kulaevőt akartam kiszedni erre nála találtam magam, de pár try után lement. Ezt a helyet ilyen guideok 120+ meg 20+ fegyóra írják, nekem lement lvl105 lvl10 fegyverrel, (a fegyót azért nem húzom, hogy ne legyen az, hogy aztán meg valami boss amihez később jutok el az 3-4 csapás legyen) hogy még két +6-os flaskám maradt is a végére full HP mellé.
Én Rykard első fázis alatt tanultam meg, hogy sokszor nagyon nem mindegy, hogy merre dodgeolsz, van amikor az ütéssel ellentétes irány(tán leggyakoribb), van hogy csak előre v hátra dodge adja be stb.
Mondjuk a trash mobok jól megizzasztottak odalent, aztán még a jó kis homárok is előbújtak, akkor azt hittem sírógörcsöt kapok
Steam achievement player %-ok szerint, eddig ami bossok nekem lementek, a legkevesebb 29,9% Fortissax és Mohg 35,7% -al, mondjuk ezeket nem lehet nehéz kihagyni, ha csak végig szalad a játékon az ember vagy már feladja Margit előtt
-
-
törölt tag
Ok akkor ne segítsetek. Kötekedtek meg beszólogattok csak. Szép kis közösség...
-
AsakuraDave
őstag
[link] Ez a csávó elmebeteg
Többször kell újra nézni mire megérti az ember mi is történik de aztán rájösz, hogy nem, nem tudod felfogni

Mindeközben én tolom a necces boss harcokat:
*már lenne Blackflame buffom, elég gyorsan lehet használni de az a 7mp amíg tart az max 2 de leginkább 1 ütésig tart ki ezzel a Greatsword -dal
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Gitáros topic
- Villanyszerelés
- Parkside szerszám kibeszélő
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Elemlámpa, zseblámpa
- Tőzsde és gazdaság
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Óra topik
- További aktív témák...
- ASUS ROG Zephyrus G16 (2024) RTX 4090 (!!) / Ultra 9 / GAR 2027 brutál erős, csúcs modell
- Cooler Master CK550 RGB mechanikus billentyűzet (Gateron Brown, HU)
- Elgato Stream Deck 15 gombos (MK.1) + állvány
- Gamer PC Ryzen 7 5800X + RTX 3060 12GB / 32GB RAM / vízhűtés / RGB
- ThinkPad X1 Extreme Gen 3 (i7, 32GB, GTX1650Ti, 4K) Magyar, szép állapot
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB DDR5 RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Tablet felvásárlás!! Samsung Galaxy Tab A8, Samsung Galaxy Tab A9, Samsung Galaxy Tab S6 Lite
- Tüzes Ezüst! CTO! MacBook Air M5 24GB 1000GB Garancia! SILVER TÖLTŐVEL!!!!!
- iPhone 17 Pro Max Mélykék - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok !!
- Xiaomi Redmi Note 8 Pro 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Ha ez megvolt akkor Tanith ad kulcsot a termekhez és abban lesz, később meg átmegy a szemben levő szobák egyikébe, talán ami leghátul van.
Mindig jó érzés mikor végre lemegy egy genyó boss ahol főképp azért copik az ember mert a kamera direkt kibaszik az emberrel, sok videó alatt top comment hogy nem is a boss ellen harcol igazából az ember hanem a k.va kamera a főellenség
Szinte döbbenetes, de komolyan, amikor a mellkasában állok vagy éppen 3 cm-re a lábcsonkjától, és látszólag a levegőt találom csak el... (Az meg, hogy csak a fejére lehet fókuszálni - ergó, jobb ha nem fókuszálunk rá - ellenben megállás nélkül mozog, repked, tehát fókusz nélkül kikerül a kameraképből egy csomószor, miközben eszement durva támadásai vannak... ez már csak hab a tortán.)
)

Bell Bearing for proof
: