Hirdetés
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
- Xiaomi Mi 9T Pro - tizenegyes!
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Milyen okostelefont vegyek?
- Távozik az Apple vezérigazgatója
- Így spórolhat az Apple az iPhone 18 kijelzőin
- Huawei Watch D2 - nyomás utána!
- Vivo X300 Pro – messzebbre lát, mint ameddig bírja
- Motorola Moto G84 - színes egyéniség
-
Mobilarena

Új hozzászólás Aktív témák
-
Gorgonka
aktív tag
válasz
Gothmog
üzenetére
igen, Magic Missile a(z) (A)D&D varázslat neve. Magyarul pedig varázslövedék néven fuott, ha jól emlékszem. Jól emlékszel a részletekre is. Kimondottan hatékony varázslat volt

na, van egy ehhez nagyon hasonló az Elden Ringben is, csak nem emlékszem a nevére. Két verziója is van, az első kevesebb lövedéket indít el, mint a magasabb szintű verziója.Az első kiadás nekem is kamradt, mi is a második kiadással játszottunk. Tavaly vagy tavaly előtt hagytuk abba, mert már nehéz volt összehozni a csapatot

-
Gothmog
senior tag
válasz
Gorgonka
üzenetére
...ott jött a nyomkövetős varázslat, ami nagyon hasonlít a D&D-s varázslövedék nevű spellhez. Most nem jut eszembe a neve. Valami shower talán vagy hasonló...
Ha ugyanarra gondolunk, akkor Magic Missile lesz a varázslat. Ami egyébként már az AD&D-ben is ott volt (az első kiadású D&D-t nem ismerem - annyira nem vagyok öreg
)
Ez volt az, amiből 1-5 darabot tudtál kilőni, a varázslód szintjétől függően, 1d4+1 volt a sebzése lövedékekként, és nyomkövetős volt, maximum varázstárggyal vagy egyéb varázslattal lehetett védekezni ellene. -
Gorgonka
aktív tag
Nekem a második végigjátszásom pure intes volt. A Carian kardot használtam végig, mert az skálázódik inttel. Legtöbbször csak a kisebb mobok lekardozására használtam, hogy manát (focust) spóroljak, de volt egy-két speciális boss, ahol viszont nem volt idő varázsolgatni, annyira agresszívak voltak, azokat levágtam karddal.
Alapvetően viszont a játék felétől kb annyira táp volt a varázslás, hogy az utolsó két bosson kívül (Radagon és a Beast), egyik sem tudott megizzasztani. Malenia ilyen walk in the park volt
Eleinte picit túlgondoltam a dolgokat és persze kísérletezni is akartam a varázslatokkal, de kiderült, hogy az egyik legjobb spell a comet nevű, amit viszonylag korán meg lehet szerezni és nagyon alap spell. Amennyiben nem volt túl agilis az ellenfél és nem kerülgette ki őket, azzal volt a legkönnyebb lenyomni őket. Amelyik meg sokat fickándozott, ott jött a nyomkövetős varázslat, ami nagyon hasonlít a D&D-s varázslövedék nevű spellhez. Most nem jut eszembe a neve. Valami shower talán vagy hasonló. Sok kis lövedéket lő és elég jól leköveti az ellenség mozgását.
A lovagok ellen pedig azt használtam, amelyik egy nagy kardot formáz, aztán előre döf vele. Esélyük sem volt, mert még ki is billentette a pajzsos lovagokat is
Én nagyon élveztem az int buildet. Most elkezdtem harmadszorra faithel is de úgy, hogy azért kezébe nyomtam egy jókora halefet is. Eddig tetszik. -
Yodamest
veterán
Alapvetően sok hátránya nincs az intes buildnak, lévén a már megszerzett moonveil amúgy is a játék egyik legjobb meele fegyvere, szóval ugyanott vagy, mint egy full meele build + van egy rakat varázslatod is. Pure meelet nem éri meg csinálni ebben a játékban úgysem, mert előnye nincs a hybridekhez képest, viszont rengeteg hátránya van.
-
_drk
addikt
Lassan elérek az int buildemmel a játék feléhez.
Közben tesztelem, hogy akkor ez most tényleg annyira erős?!Bizonyos szituációkban és helyeken jobban működik, máshol meg nagyon nem.
Játék elején rohadt gyenge. Egy ideig haladhagattam meg kínlódtam Limgrave-ben, de aztán meguntam és elszaladtam a meteor staff-spell-ért. Estoc szurkalas és semmi manával a semmit nem sebzo spellek a nagyobb ellenfelek ellen gyenge.
Meteor anélkül biztos sokkal szarabb lenne, még most is sokszor azt használom, de azzal úgy éreztem, hogy elkezdődött a játék.
Aztán jött a másik nagy probléma. Orrba szájba nem lehet nyomni a varázslatokat, kell egy fegyver. Na a játék elején nem sok van, de ahogy nézem később is olyan kovetelmények vannak Str/dexben hogy sok próbálgatás nem lesz, max a legvégén.
Elszaladtam Carian swordért az nagyon jó volt.
Majd most már Moonveilt használom, úgyse nyomtam még katanával és hát ez rohadt erős.
Spellek nagyrésze amúgy nem nagy szám. Vagyis 100 mana 40-50 inttel egyelőre értékelhetetlenek, mert nyomok kettőt-harmat, nem találja el őket vagy alig sebez a legtöbb.Egyelőre olyan érdekes az egész build. Máshogy kell játszani ami tetszik. De van ahol nagyon szét aprítanak, van ahol meg elpárolog gyorsan mindenki.
Az biztos, hogy a sok repülő dögöt rohadt jó lelőni! -
birno
addikt
válasz
Bad Pritt
üzenetére
The Making of Elden Ring and Shadow of the Erdtree
DondonRV, 12:15:06.
Na ez mar egy korrekt hosszusagu video.
-
Bad Pritt
félisten
The Lore of Elden Ring is Cursed
Vaati, 1:10:49.

-
Beretvás
veterán
Lehet voltmár..
-
Gothmog
senior tag
válasz
Bad Pritt
üzenetére
Köszi, működött a megoldási javaslat, és csak kb. 10 perc volt az egész. (Igazából csak beszélgetnem kellett Fiával, hagyva mindig, hogy öleléssel indítson. Rogier kapcsán már régen megcsináltam a black knife-os dolgot is, ugye Deeprootot meg már bejártam, ezért csak a beszégetős fázisokon kellett mindig végigzongoráznom gyorsan. Annak rendje-módja szerint most meg is jelent Fia a Deeprootsban.)
-
Gothmog
senior tag
válasz
Bad Pritt
üzenetére
Köszi, ránézek egy itinerre, hátha utólag is végig lehet még tolni, és nem csináltam olyasmit, ami miatt megszakad valahol a questline.
Más (közérdekű). A múltkor szóba került itt a topikban néhány (régi) játék, mint a Severance Blade of Darkness, Enclave, Soul Reaver és Die by the Sword.
Körülnéztem idehaza, és megtaláltam a Die by the Sword cd-jét, illetve nem a Soul Reavert, de a Raziel mellékszálhoz lazán kapcsolódva: a Blood Omen: Legacy of Kaint.
Ha ne adj isten, valakinek kellene, mert hiányzik a gyűjteményéből, vagy csak kíváncsi rájuk (szerintem rosszul öregedett mindkettő, és a Die by the Swordnek a maga idejében is borzalmas volt az irányítása szvsz), annak ingyen és bérmentve szívesen odaajándékozom bármelyiket/mindkettőt. (A Blood Omenhez valahol megvan még egy térkép is, de azt most lusta voltam kikeresni.)
Annyi, hogy budapesti átadás/átvétel van, postázgatni nem szeretek.(A Severance és az Enclave is megvannak, de azokat nem adom!
) -
Gothmog
senior tag
Ugye jól sejtem, hogy buktam egy questet/remembrance-adó boost?
Következő a helyzet: Deeproot Depths-et jártam be, elértem végül egy gyanúsan aréna kinézetű helyre, a távolban valami nagydarab, döglött lénnyel (talán sárkánnyal?). Már vártam, hogy az vesse rám magát, de helyette egyszercsak megjelent egy "Fia's champion", majd még egy (pontosabban ő Rogier szelleme volt), és végül egy harmadik körben hárman rontottak rám. Nem igazán tudtam mire vélni, mert a Roundtable-ben nem sokat foglalkoztam Fiával (megölelt, amivel valami átkot rakott rám, amit leszedtem magamról, és bármikor később esetleg beszélni próbáltam vele, mindig csak megölelni akart újra).
Így ránéztem a neten, és azt láttam, hogy a bajnokok legyőzése után elvileg meg kellett volna, hogy jelenjen Fia, és onnan kerültem volna tovább, hogy megküdjek egy élőhalott sárkánnyal (talán a fent említett tetem gazdájával), akik remembrance-t is ad a legyőzése esetén.
Nálam nem jelent meg Fia, gondolom, mert nem csináltam a questjét... Bár halvány lila gőzöm sincs, hogy mit és mikor kellett volna, mert mint említettem, akármikor beszéltem vele, csak ölelni akart, semmi mást nem lehetett kezdeni vele... Na mindegy... Azért ha van néhány gyenge pontja a játéknak, ez a quest-rendszer tutira közöttük van... (Leyndellben korábban megtaláltam az apja vértjét - ő volt a champion trióban az egyik szellem amúgy -, azzal is felkerestem, hátha lesz valami... tehát próbálok odafigyelni, hogy ha valami kötődne valakihez, akkor menjek és beszéljek vele, de ehh... nagyon random és homályos ez az egész küldetés-rendszer a játékban.)
-
Gothmog
senior tag
Hű, egy Bloodborne remake/remaster PC megjelenésnek tudnék örülni! (Az a játék azóta tetszik/izgatta a fantáziámat, hogy először megláttam valahol a youtube-on. Egy darabig pedig most úgyis souls(like) játékok fognak pörögni nálam. Valószínűleg egész évben, maximum rövidebb pihenőnek kerül majd be esetleg egy kis ez meg az más stílusú alkotásokból.)
Nekem a Lovecrafti (hangulatú) horror amúgy is az egyik gyengém - még kb. 10 éves fejjel (45 vagyok) olvastam először Lovecraftot egy Angolszász rémtörténetek című könyvecskében, majd pár évvel később a Valhalla páholyos Cthulhu hívása és a későbbi kiadványok (pl. háromkötetes életmű) kapcsán lubickolva/boldog (tudatlan) vigyorral süllyedtem nyakig a rideg, időtlen és személytelen, mélyfekete kozmikus borzalmakban.
Szerk: Megadtad a módját!
Nekem az éves alkoholfogyasztásom nem tesz ki szerintem fél üveg whiskey-ekvivalens piát. Lehet, be is borulnék annyitól... (Még tízenpár éve, egy kazakisztáni kutatóúton leitattak a házigazdák egy vacsoránál (toast taost után, mindig koccintva) - sajnos nem volt menekvés, miközben soha nem voltam egy kimondott alkohol-rajongó. Aznap este kb. 10 felest ittam meg vodkából (amit amúgy is utálok). Még másnap délután is részeg voltam (nem másnapos, hanem részeg!)
(Öröm volt úgy csontokat vizsgálni/méricskélni...) -
persil
nagyúr
Na, ugyan semennyire nem elden ring, de csak megosztom.
Tegnap atjott egy kollegam es igeretenek hiven - most mar nem uszod meg felkialtassal - athozta a ps-t.
Szoval bloodborne: fel uveg whiskey utan, egy szamomra kurvara eletidegen kontrollerrel, ugy, hogy a souls-okhoz kepest meg a gomb kiosztas is mas egy kicsit, olyan fel 1 magassagaban negyedjere meg lett a cleric beast.
A fentiek nem kifogasok, mert en voltam bena, csak szimpla tenyek, ezzel egyutt egy kellemes bevezeto boss-nak ereztem.Viszont valamiert a dodge-ot nagyon nem erzem, valahogy maskor kell idoziteni a souls-okhoz kepest.(Nyilvan az elso 5-10 fele ellenfel alapjan)
Az egesszel ket problema van: szakad a fejem szana-szejjel es egy fel ora mulva indulni kell melozni, meg nem tudom, hogy a souls 2 es az elden ring mellett hova az anyamba suritsem be meg a bloodborne-t is.

-
Gothmog
senior tag
válasz
Gothmog
üzenetére
Végül csak megjelent a sárkány, és adott egy rakat rúnát
(Azért amikor elsőre rámfújt, azt megéreztem, és akkor még finoman fogalmaztam, úgyhogy gyalogosan intéztem el, sunyin a templomfal mögött rejtőzve, és onnan előszaladgálva, hogy mindig jól pofánverjem néhányszor. Majd uzsgyi vissza a templomfal biztonságába.)Kicsit odébb a három sárkányt azért kikerültem, mert nem volt kedvem egyszerre ennyit sárkányokkal szarakodni.
Közben lett egy új kedvencem: Alekto! Ez is azon elmebetegek közé tartozik, ahol jóformán inni nem tud az ember, mert folyamatosan a nyakamban lohol. Plusz van egy támadása (felugrásból összevissza cikázik a fegyvere), amit ha nem dodge-ol ki perfektre az ember, akkor az jó eséllyel instant halál. A vicc az, hogy kb. két gyógyitallal nyitottam be hozzá, mondván, hogy Evergaol, nincs vesztenivaló, meglátjuk, mit rejt. És így is levertem elsőre kb. 30%-ig. (Egyébként iszonyat HP-ja lehet, mert elég lassan tudtam csak farigcsálni.) Viszont a következő 4 próbálkozásom, immár "teljes felszereléssel" mind szarabbul sikerült.
Úgyhogy otthagytam egyelőre, és eszembe jutott a gargoyle duó. Felkerestem őket, és véres bosszút álltam a korábbi sérelmeimért. Ezúttal már simán lementek. Igaz, komolyabb vért, komolyabb fegyver (már +8-as a Bloodhound's Fang) és úgy plusz bő 20 szint feltehetően nem keveset számít. No meg az, hogy amikor megjelent a második gargoyle, én is lehívtam a haveromat (mimic). (Eldöntöttem, hogy egyfős ellenfelek ellen nincs summon, de ha gangbang van, akkor én is hozom a haverokat...) -
Bad Pritt
félisten
válasz
Phoen|x
üzenetére
Nagy segítség ebben, hogy kellemes kis platina ez, összeszedsz pár dolgot, megölsz néhány bosst, megcsinálsz egy-két questet, újratöltöd a mentést a végén és kész is. Nincsenek agyatlan farmolások, idióta kritériumok, nem kell hozzá pvpzni és nem akad be egyik trófea sem. Kellemes na.

-
Mr X
veterán
Soha nem gondoltam volna, hogy egy souls játék lesz életem első platinája, de csak meglett. Kalandos volt, de azt hiszem, kicsit most pihentetem, míg regenerálódnak az erek az agyamban.

-
Yodamest
veterán
válasz
ThySoul
üzenetére
Hát az lehet még változó, hogy milyen fegyverre milyen AoW-t pakolsz. Lehet neked pont nem jutna eszedbe, hogy mondjuk RoB 2.0-át csinálj a Nagakibából, egy Double Slash-t meg Bloody Weapon buffot rátéve. A Zweihander is egy Lions Clawtól táltosodik meg igazán (bár attól minden is), de lehet valakinek eszébe sem jut azt rátenni. Van valami pörgetős AoW is, amit egy kaszára rátéve szét lehet darálni vele sok ellenfelet, végig staggerben tartva.
-
Gothmog
senior tag
-
ThySoul
senior tag
válasz
ProEvoFan
üzenetére
Én ezeket a videókat soha nem értettem, hát nem mindenki ugyanazt az 5-6 talizmánt használja?
Azon kívül meg kb minden build ugyanaz, pakolsz vigorra meg endurencere amennyit jónak látsz, a fegyverhez szükséges statokra, meg max faithra 25-ig a fontosabb buffok miatt. Ruha meg fashion soul aztán heló
-
Yodamest
veterán
-
persil
nagyúr
válasz
Yodamest
üzenetére
Ha nagyon nincs mas opcio az ember tarsolyaban, akkor:
Agyonbuffolod magad mindennel, amivel csak lehet, aztan rarohansz es addig utod, amig mozog. Viszonylag konnyu staggerelni es stance breakelni a rohadekot.
Persze ilyenkor egy dps check az egesz, mert egy pillanatra is hagyod levegohoz jutni, akkor halott vagy.Meg casterkent az is nagyon jol mukodik, ha a spwan pontjara rohansz* es mikozben elobujik, eltolod a legsakalabb aoe spelledet.
Nyilvan a legegyszerubb meg a gyogyitas, de ugye a kerdes nem ez volt.
*Ha nem rohan az ember, mint a barom es figyel, hogy mi tortenik korulotte, akkor latni, hogy hol fog megjelenni.
(Mint a korabbi reszekben a mimic-et is mindig lehet egyertelmuen latni)Illetve, ha mar a tippek-trukkok rovat megy:
A teleportalos csapdat is baromi konnyu kikerulni, ha a nyitas pillanataban hatragurulsz egyet. -
Gothmog
senior tag
válasz
Yodamest
üzenetére
Pure melee karakterrel játszom: főleg dex, de mellé némi str is (Bloodhound's Fanggel megyek; előtte Hookclawsot használtam sokáig, az előtt pedig a kezdő katanát - samurait indítottam)
Varázslatot/incantationt stb. még egy darabot sem használtam/tanultam meg a játékban
-
Gothmog
senior tag
válasz
Yodamest
üzenetére
Viszont lehet, hogy egy bugba is belefutottam utána, ugyanis felliftezve Liurniába befejeztem Ranni küldetését, de a templomnál nem jelent meg a sárkány. (Ranni questline-jához néztem leírást, mert nem akartam elcseszni, és ott írták, hogy Ardulának meg kellene jelennie a templomnál.) Nálam viszont a jelek szerint elaludta a belépőjét... (A Three Sistersnél anno elkentem a száját - onnan elmenekült.)
A vicc az egyébként, hogy ott fent Liurniában a közeli romoknál az elsőként felbukkanó mezei Royal Revenanttal jobban megszenvedtem, mint Astellel
Már elszoktam ezektől a talajba visszasüllyedő, savköpő, néha berzerk módra a karjaival bepörgő idegbeteg ember-százlábúaktól. Úgyhogy úgy meglepett, hogy kétszer gyorsan meg is haltam, mire harmadjára lecsaptam. (Kicsit odébb a haverja már simán lement elsőre, mert már visszajött addigra a tudás, hogy mire képesek/mire figyeljek.) -
Yodamest
veterán
válasz
Gothmog
üzenetére
Nah, de téged is elkapott azzal az alattomos grabbel.
De igen akkor jól ráéreztél, hogy ott az lehet a kulcs, hogy ha már mindenképp elkap, ne tudjon vele egyből megölni. Az fizikál attacknak minősül valószínűleg, úgyhogy ha oda érek tuti én is berakom a megfelelő talizmánt hozzá. -
Gothmog
senior tag
Köszi!
Az y lenyomva + d-pad irány gyorselérést ismerem, és raktam is be rá dolgokat - igaz, inkább kényelmi szempontból (pl. lámpás, Torrent hívása, volt egy időben fire grease is, hogy ne a lefele iránnyal kelljen keresgélnem) De jó ötlet, hogy a spéci flaskát oda tegyem!Biztosan ismered, de hátha valakinek hasznos lehet: ha a D-padon a lefele irányt kicsit hosszabban nyomva hagyod, akkor rögtön a gyógyitalos flaskára ugrik vissza, és nem kell egyesével ugrálnod/figyelned, hogy oda állj vissza. (Ez különösen jó, ha 6-7 féle cuccot is berakott az ember oda elérésre.)
-
Gorgonka
aktív tag
Tegnap befejeztem a második végigjátszást. így már két befejezést láttam a hatból (direkt nem néztem meg őket youtube-on).
Pure int buildet csináltam az első melee végigjátszás után. Nyilván én is sokat fejlődtem azóta, de lényegesen könnyebb volt, mint kardozni...és egyébként jobban is élveztem.
Szerintem harmadikra valami hibridet fogok kipróbálni. Lehet, hogy str/faith. Jó nagy haleffal vagdalkozás és a gyógyítás és cure is megoldott lesz spellből. Volt pár spell, amiket kipróbáltam volna, de nem akartam faithre szintlépést pazarolni.
Remélem, hogy lesznek még ilyen open world soulslike-ok. Pl ER 2
-
persil
nagyúr
[Ezt] csak így itt hagyom. Egyszerűen zseniális.
-
persil
nagyúr
válasz
Gothmog
üzenetére
A lezernel akkor erdemes gurulni, amikor pont ellovi(ugy nez ki, mintha tul koran csinalna az ember), mert maga a "lovedek" baszott gyors.
A meteor meg, ahogy irod is, sima futas es annyi. Nem kell cikkcakkozni, meg semmi trukk, csak egy iranyt kivalasztani es futni, akkor jo esellyel semmi nem talal el.
Egyebkent az lesz a vicces, amikor a radteleportalas kozben klonjai jelennek meg es 39 oldalrol jon a grab attack.

Szrk.: probald ki, hogy a physick-et meg az ilyen egyebeket a "sima" gyors eleresbe teszed(menu jobb oldala) es a dpad le csak a crimson/cerulean flaska. Csomo panik nyomkodast el lehet kerulni, ha a ritkabban hasznaltakat az y(hosszan)+irannyal hasznalod.
-
ProEvoFan
nagyúr
Bekövettem ezt a csávót, mert tetszenek a buildek, amiket összehoz. [link]
-
Gothmog
senior tag
válasz
Yodamest
üzenetére
Alássan jelentem, Astel második próbálkozásra lement, summon nélkül!
És kifejezetten tetszett a harc, csak a rohadt lézerre dodge-oltam többnyire rossz időben. (Első elsütésnél meglepett, a többinél már készültem, de béna voltam szinte mindig.)Első próbálkozásra is levittem a hp-ját kb. 20%-ra, de nagy izgalmamban rosszat nyomtam a D-padon (váltani akartam a physicks itókára), és hirtelen puszta kézzel találtam magam fegyver nélkül. Azt sem tudtam hirtelen mi van, pánikszerű gomnyomogatásba fogtam, ő meg szépen levert közben.
Az igazsághoz hozzátartozik, hogy eléggé defenzívre vettem a figurát, így +1-es fizikai és +1-es nem-fizikai sebzéscsökkentő amulet is lógott rajtam, illetve egy rövidebb ideje már a Tree Sentinel páncélszettben feszítek (medium loaddal még mindig), plusz 50 vigor. Ez azt jelenti, hogy amikor rámteleportált fentről és megcsócsált (első nekifutásnál kétszer is előfordult ez), a felét sem tudta levinni a hp-mnak. Így pedig túlélhető volt, még azzal együtt is, hogy a rágóit és a kezeit elég jól elkerültem a földön első próbálkozásra is, de a lézerrel és meteorokkal bénáztam (utóbbinál pánik dodge ment a részemről
, bár második nekifutásnál rájöttem, hogy érdemes oldalirányba mozogni eközben, és úgy el is kerültem őket szerencsére), illetve ha nem elfelé, hanem fölém teleportált és onnan rámrontott, akkor gyakorlatilag el is kapott. -
ThySoul
senior tag
Van még aki rajtam kívül tervezi majd RL1-en a DLC-t vagy magányos harcos leszek?
-
Gothmog
senior tag
-
persil
nagyúr
válasz
Yodamest
üzenetére
Azert ez a kerdes, elolvasva azt, hogy mire ment valasznak, eleg vicces.

De igen, roviden pontosan annyi a hatranya, amit leirtunk. Egyszer probald ki, vagy szimplan nezz meg egy olyan tps-t, ahol nem a B-vel kell baszakodni, vagy analogot kattintani(egyszer). Sokkal, de sokkal esszerubb es kenyelmesebb.
-
persil
nagyúr
válasz
Yodamest
üzenetére
Mert, ha facegombon van(abxy), akkor azt alapvetoen jobb huvelykkel kezeled, ugyanugy, mint a jobb analogot is(kamera). Tehat, ha egyszerre akarsz sprintelni es precizen fordulni/nezelodni(nem pedig a bal analoggal es az auto kamerara bizni magad), akkor vagy valamilyen idiota fogasra kenyszerited a jobb kezed, vagy szimplan nem tudod kivitelezni.
Szoval nalam a sprintre a nyero:
- egy klikk a bal analogon, vagy
- ha feltetlen nyomva kell tartani, akkor lb/ltHa ez nem kivitelezheto egy jatekban, az minusz huszezer pont alapbol.

Az elden ringben bal ravaszra tettem, de mar annak idejen a net test alatt. Kb. otmillioszor lett jobb hirtelen az egesz. Konkretan pezsgot tudtam volna bontani, amikor kiderult, hogy bindelheto barmire.

-
Gothmog
senior tag
Ha tudja a kontrollered, akkor játéktól függetlenül is át tudod variálni a gombokat. Én pl. hozzá sem nyúltam az ER-ben a beállításokhoz, hanem a kontroller progijában átraktam az ugrást és a dogde-sprintet is. Mindkettőt a kontroller "fenekén" lévő, sokkal kézreállóbb gombokra.
Én egy 8bitdo pro 2 wired controller for Xbox kontrollert használok. Ezen szimmetrikus a stickek elhelyezkedése, ami számomra sokkal szimpatikusabb, mint a hagyományos Xbox vezérlő megoldása. Mivel monitor előtt ülök, direkt vezetékest kerestem egyébként. A fenekén a két gomb meg baromi jó. Iszonyat kellemesen kézre áll, a stickekről egy pillanatra sem kell levennem a kezem, ha meg akarom nyomni az ugrást vagy a dodge-ot. Ár/érték arányban egyébként szvsz az egyik legjobb kontroller. Ha esetleg tönkre megy, és kapható lesz még, tuti ezt veszem legközelebb is. (A gyári Xbox vezérlő helyett pl. bármikor ezt választanám.) -
persil
nagyúr
válasz
Yodamest
üzenetére
Siman csak csereld fel a bill. kiosztast es kesz. 🤷
Viszont utana meg az lesz fura, amikor siman csak jobbal akarsz egyet utni.Nekem az elso dolgom volt a dodge/sprint-et levenni a B-rol. A vilag legszanalmasabb baromsaga, amikor a sprint egy facegombon van, szoval vagy fordulsz(kameraval), vagy sprintelsz, agyrem. Igy szamomra az elden legjobb ujitasa a ds3 utan, hogy a dodge/run atallithato mas gombra.

-
ThySoul
senior tag
válasz
Bad Pritt
üzenetére
Emlékszem megjelenés után minden második ember itt sírt hogy milyen sokat kell játszani hogy megszerezd a RoB-ot, meg hogy valaki dobjon már nekik egyet
Egyébként nerfelhettek volna gyakrabban, hátha izgalmasabb lett volna a speedrun meta. Ahhoz képest hogy megjelenés után mindenki RL1 speedrunt tolt hamar el is halt, nem is tudom volt e olyan kategória ami tetszett nekem egyáltalán (Elajjaznak volt valami weird all remembrance runja, azt fun volt nézni de ennyi).
-
Yodamest
veterán
Új vizekre evezve most, hogy ezt kibeszéltük: Dismounter-es végigjátszást csinált már valaki? Igazi sleeper az a fegyver, ugye a Kaiden harcosok dropolják és hát eléggé rendben van.
Én most pl. a Claymore-al hasonlítottam össze, az egy elég közismert standard fegyó. Na hozzá képest a Dismounter sokkal hosszabb, számomra jobb a moveset (erről később) és slash dmg ami adott helyzetekben jobban működhet. Moveset: a guard counterje egyértelműen jobb. A Claymornak ez nagy gyengesége, mert egy vertikális csapás, aminek nagyon keskeny a hitboxa. Ez azt eredményezi, hogy pl. az impeknek, kutyáknak, de akár patkányoknak is könnyen mellé lehet ütni vele, aki sokat guard counterezik a Claymore nem lesz a kedvence. A Dismounternek minden csapása, a guruló, guard counterező, futó, minden lényegében egy kereszt irányú vágás, ami kissé vertikális is, ezáltal elég jó tartományt lefed előttünk, mindent is jól el lehet találni vele, a repkedő ellenfelektől kezdve, a kis alacsony impeken át. A charged R2-ről kell még említést tenni, az is egy slash, de többszörös támadást visz végbe, ez jó lehet olyan AoW párosításokkal, amik amúgy is valamilyen elemmel buffolják a fegyvert. Pl. szerintem a Flame Strike kimondottan passzol ehhez a fegyóhoz, a fire buffal erősített R2 többször betalál, így a bónusz sebzést is többször viszi fel. A hossza miatt jó az AoW reache is, simán akár endgame fegyver így. Most ez nagyon bejön, felváltva használva egy Lions Clawos Zweihanderrel. (ami szintén tüzes affinityn van)
-
Bonk
csendes tag
válasz
Yodamest
üzenetére
Ehhez a spirit summon témához a gondolataim: én biztos abbahagytam volna a játékot az első végigjátszás elején, ha nem lett volna spirit summon. Ez volt az első souls játékom, és fogalmam nem volt mit csinálok. A harmadik negyedik végigjátszásnál viszont már 95%-ban nem használtam, max olyan ellenfeleknél, ami utálok, vagy túl sokáig tartott. Szerintem a jatekban sok feature van, nem csak a summon ami nagyon megkönnyíti a játékot. Akár egy lions claw vagy unsheathe is igazából szerintem felér sok bossnál egy cheatcode-al.
-
Yodamest
veterán
-
Gothmog
senior tag
válasz
Bad Pritt
üzenetére
Annyi a lehetőség, buff, exploit, hogy mindenre van valami megoldás...
Ez így van, de persze ehhez az is kell, hogy kicsit megismerje az ember a játékot, és ki tudja használni ezeket. Pontosabban úgy fogalmaznék, hogy a rengeteg gyűjthető és legyártható dolog miatt, ha nem "fekszik rá" az ember, akkor könnyen elsikkadhat a figyelme a hasznos dolgok felett.
Saját "user error" példámon szemléltetve: én kb. 50 játékóra után használtam először fegyveren "bevonatot" (tűz, villám stb. grease-re gondolok). Addig valahogy eszembe sem jutott ez. Arra pedig, hogy létezik pl. exalted flesh (vagy hasonló nevű cucc), amivel pl. a fizikai sebzésemet tudnám alaposan felbuffolni egy-egy bossharchoz pl., csak tegnapelőtt (közel 100 óra játék után) ébredtem rá.
Ismétlem, ezek egyértelműen "user error" dolgok a részemről, én vagyok a nem elég alapos/figyelmetlen/szerencsétlen hülye stb. Viszont legyünk őszinték, a játék eléggé magára hagyja ezekkel az infókkal az embert, és ugyan minden le van írva, de egy full kezdőnek, amikor a karakterlapon meglátja a rengeteg statisztikát, majd azzal szembesül, hogy itt nem működik a diablós/átlag akcióRPG-s megyek oszt' ütök mentalitás sem, és mondjuk nem a "how to" oldalakat bújja, akkor bizony az ilyen dolgok sokáig elkerülhetik a figyelmét, mert egészen egyszerűen másra koncentrál.Mondjuk én úgy fogom fel, hogy ezek a nem akaratlagos önnehezítések abban segítettek, hogy jobban kiismerjem az ellenfeleket (hiszen így lassabban mennek le), kicsit többet kellett figyelnem, hogy mit tudnak.
Jelenleg egyébként Lake of Rotnál vagyok (de gusztustalan ez a hely!), ahova Leyndell városából (annak a nagyobbik részét bejártam már) rándultam át, mert rájöttem, hogy Ranni küldetéséhez arra vezet az út. Olvastam, hogy Astel igazán finom falat lesz. talán ma este jut egy kis időm játszani, el is jutok addig. Már várom, hogy szentségelhessek majd!
-
Yodamest
veterán
válasz
Phoen|x
üzenetére
"Mire Margithoz ér" - nem a kezdő bossokkal van a baj, azokat én is lesolozom simán akár egy unsheathe spammel. Minden ott a fire giant -> romlik el, ott már hiába farmolsz, mert amúgy is minden maxos már, nem azon a + 3 str-en fog múlni, ott már nem tudsz overleveled lenni igazából. Ott vannak a katakombák, amikor 8 négyzetméteren kell azzal a hatalmas féreggel küzdeni, a duo bossok, amik a független movesetjeikkel minden időablakot lefednek, lásd godskin duo és társai. Persze be lehet altatózni őket, (vajon ezzel direkt így számoltak?) mert anélkül ott sem sok idő van támadni, csak futkosol körbe...
-
Bad Pritt
félisten
válasz
Yodamest
üzenetére
Azért korábban is volt rengeteg lehetőség, lehetett varázsolni, volt távolsági harc, consumable, száznál is több fegyver, stb. Talán a Bloodborne adott szűkebb kereteket, de ott a gameplay változott akkorát, hogy nem bánták a játékosok. Elden Ringben ami nagyon látványos, hogy az új feature-ök (jump, guard counter, great rune, wondrous physics, crafting) bőven kompenzálhatják, ha pl. a fegyvered gyengébb vagy nem megy a dodge, parry, bármi.
Azon mondjuk sokat mulattam, mikor az egyszeri játékos az aktuális meta buildért hajtott, legyen az RoB, hoarfrost stomp és mire elérte nerfelte a From.
-
Yodamest
veterán
válasz
Bad Pritt
üzenetére
Hát itt az biztos, hogy nagyobb a szórás build és build között. Azért ha egy DS vagy BB végigjátszást nézünk ott nagy megfejtéseket nem látni, 10/9 alkalommal valami meele fegyverrel csapja valaki, max annyi hogy pajzs van-e vagy 2 két kézben fogja. Spelleknek csak kiegészítő funkciója van. Ez eléggé jól behatárolt gameplayt eredményez.
Eldenben meg iszonyat sokat számít a build, pont tegnap olvastam, hogy aki kezdetekben a RoB corpse piler-re hagyatkozott végigjátszásnál, a nerf után amikor fegyvert cserélt, újra kellett tanulnia a játékot, olyan szinten nem mentek neki az alap mechanikák. Ennek függvényében jobban lehet könnyű vagy nehezebb mint a korábbi részek.
Ha ugyanúgy a tipik lovag gameplayt követi valaki, tehát mondjuk egy Claymore végigjátszást csinál, minimális spell használattal, akkor az elden 2. felében lévő bossokkal sokkal nehezebb dolga lesz, sokkal nagyobb effort lesz legyűrni, mint bármelyik korábbi játék 2. felét. Nyilván élni kell az extra lehetőségekkel, csak mondom, hogy azonos build esetén szerintem nem kérdés melyik a nehezebb.
-
válasz
Bad Pritt
üzenetére
Pontosan. Máskor az volt a probléma, hogy ha benéz az ember minden kő alá, akkor már 3524-es szintű lesz mire Margithoz ér és csökken a kihívás.
Rád van bízva, hogy mit csinálsz. Ha ügyes vagy akkor nem használsz semmit, ha kevésbé akkor meg mész máshova (esetleg farmolsz, de ezt végülis lehetett a dsekben is csak itt könnyebb) vagy summolsz, vagy utána nézel hogy mi lenne célravezető taktika. -
Bad Pritt
félisten
válasz
Yodamest
üzenetére
Számomra még solóban is ez volt a legkönnyebb. Annyi a lehetőség, buff, exploit, hogy mindenre van valami megoldás, ha meg nincs akkor mész máshova, ezt korábban nem tehetted meg. Vannak difficulty spike-ok, talán nagyobbak is, mint korábban, de ha overall nézek egy végigjátszást nem érzem nehéznek.
-
Bad Pritt
félisten
válasz
Yodamest
üzenetére
Most szimplán azt írod le sokadszorra, hogy az újoncokat meg a gyenge játékosokat mivel akarták bevonzani.
De ha szerinted ez az intended akkor játszd így és akkor számodra az Elden Ring egy buddy soulslike, ahol mindig van társad.
Ez a téma az elmúlt két évben rendszeresen feljött mindenhol és inkább azt érzem mindig, hogy ha valaki szerint a summonokra van balanszolva a játék akkor csak kifogást keres és jobbnak kéne lennie. -
Yodamest
veterán
válasz
ThySoul
üzenetére
Nem más véleményét elvitatva, de én meg a spammelésről gondolom, hogy nem "véletlen" a fejlesztők részéről, meg nem "így sikerült", azért egy igen profi gárdáról van szó. Ezért is mondom, hogy ezt direkt csinálták ilyenre, mert úgy voltak vele, hogy a summonok majd agrózzák úgyis a bosst és akkor lesz időablakod cselekedni, totál intended ez mint mechanika. (kicsit talán ezt az MMO-s életérzést is bele akarták vinni, hogy tankol valaki amíg te dps-elsz)
-
ThySoul
senior tag
válasz
Yodamest
üzenetére
Ebben én egyet is értek, csak ez szerintem nem a sunmonok miatt van, hanem így akarták megalkotni az ellenfeleket. Egyébként abban is egyetértek hogy a summonok figyelembe lettek véve a játék második felében, de nálam ez abban nyilvánul meg hogy minden boss mindenre képes: grab, AoE, wombocombo, input reading, spam, agresszivitás és még lehetne sorolni. Az első felében el tudták találni az arányokat, a végére nagyon nem.
Egyébként az a szomorú hogy a legtöbb bossnál ha csak egy bullshittel kevesebb lenne már simán el tudnám fogadni. Sőt, tovább megyek, ha kijavítanák a spammelést (mert ez valszeg valami fejlesztői hiba) 100x élvezetesebb lenne a játék. Ezért mondom mindig hogy tök átgondolatlan sokszor a játék/nem volt normális playtest.
-
ThySoul
senior tag
Mondjuk az agresszívitásuk tök más, én instant elkezdtem a DS3-at SL1-en és ég és föld a bossok viselkedése. Nem spammelnek, nincs olyan szintű input reading mint az ER-nél, nem hiperagresszívak. Nyilván az Eldennél sem lenne ez gáz ha mondjuk a BB féle quickstep lenne itt is, de mivel nem ez az alap így jártunk.
-
persil
nagyúr
válasz
Yodamest
üzenetére
"melyik ellenfelekre gondolsz, amikor azt mondod, hogy tök hasonlóak?"
Viccet felreteve rengeteg van.
Nekem sokaig kimaradt a 2, csak vagy 3 honapja kezdtem el, ezert frissek az elmenyek es szabalyosan racsodalkoztam, hogy mennyire keves a diffi. Neha konkretan olyan erzesem volt, mintha elden ringeznek. Helyszinek, helyzetek, konkret ellenfelek, moveset-ek.
Vedd elo ujra, hatha csak regi mar az emlek.De igy "egyszerre" egymas mellett a ketto nagyon latvanyos.
-
Yodamest
veterán
válasz
Gothmog
üzenetére
Jah ilyeneket én a monster hunternél láttam: olyan szörny kombóknál, amikor te hetedhomlok menekülnél, gurulgatnál, csávó csak így pixelre pontosan "kilépi" a támadásokat, pontosan tudja melyik csapás hova érkezik és mint bábuk a sakktáblán pont úgy lépked, hogy ezeket elkerülje, beteg.
-
cyberkind
félisten
Csak kíváncsiságból ránéztem a játékra, hogy merre tartok, milyen a build stb, és meglepődve vettem tudomásul, hogy a lehető legjobb helyen vagyok a DLC-hez, a buildem pedig tökéletesen működik.
-
Yodamest
veterán
Mire gondolsz? Eskü kipróbálom, tehát ha ugyanúgy target lock és oldalazok pajzsot feltartva a crucible vagy a briar mellett körbe, akkor mellém fog ütni? Szerintem ez nem működik, legalábbis tudnám ha igen már 300 óra után, de lehet én nem hittem benne eléggé. Amúgy ráhibáztam a dragonrider-crucible párhuzammal? vagy melyik ellenfelekre gondolsz, amikor azt mondod, hogy tök hasonlóak?
-
Gothmog
senior tag
"Sima elmozgassal az utesek NAGY resze kikerulheto."
Biztosan így van, nem vitatkozni akarok, de bennem inkább azok az esetek maradtak meg/hagytak nyomot eddig, amikor viszont "rádtelézik" az ellen ütés közben. Például csap fentről lefelé egy irányban, és ugyan határozottan gurulsz félre, mégis követ a csapás, és a nyakadba kapod azt végül. (Gondolom, ilyenkor a háttérben feltehetően az van, hogy nem megfelelő ütemben/nem megfelelő időablakban próbáltam dodge-olni, az animáció pedig így követi le a bénázásomat.)
Bár a kedvencem az volt, amikor a játék elején (és egyben az ER-karrierem/souls karrierem legelején), Limgrave-ben, északabbra onnan, ahol feljössz a kezdő dungeonből, ott ahol két kocsi is van (az egyikben talán buzogány, a másikban kétkezes kard volt), van egy keményebb lándzsa/pajzs kombós Godrick katona, aki néha hármas sorozatokat döf a fegyverével. Na, ott volt, hogy arrébb gurultam a döfés elől (a katona felé, tehát félig a hátába kerültem), és ennek ellenére is betaláltak a döfések... Vicces volt, mert kb. 150 fokos szöget zártam be a lándzsaheggyel, inkább a nyél hátulja felé voltam, mégis eltalált...
Elmozgásra (nem ugrás, nem dodge, hanem sima totyogás) egyébként annak a "biorobot" Ongbalnak vannak nagyon durva videói. (Az a leghajmeresztőbb, amikor úgy tol le ellenfelet, hogy igazából még a fókusz sincs használatban, teljesen "free kamera", és csapna lefelé a nagy melák, ő meg elegánsabb (szinte casual jelleggel) odébb lép kettőt... majd fordulásból lenyom egy ugrós kokit a dögnek
-
persil
nagyúr
válasz
Bad Pritt
üzenetére
Yup, szerintem is fura, de ez van.
Pedig az innate holy damage igazan lehetne "hatasos" ilyen szempontbol. De meg a buffok kozul sem mind, szoval ja, ez ilyen furcsa.

Mondjuk nekem oke plusz egyet odavagni, nem akkora teher.
De a briar armorban ragurulas is hatasos, amikor eppen tapaszkodnak felfele, talan az a legviccesebb.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Acer Nitro 15 gamer laptop! -i7 9750H, RTX 2060 6gb, 32gb DDR4, 500gb SSD, 1tb HDD
- 3-in-1 PRÉMIUM USB-C HUB /Samsung Dex, MacBook, Surface, Chromebook ,Huawei,Motorola
- Üvegfólia,hidrogél fólia: iPhone ,Honor,Google Pixel,,Nothing Phone,Motorola, Samsung telefonokhoz
- 2TB HDD 100/100 - Több darab!
- Gigabyte AORUS 16X - Core i9 14900HX - 32gb ram - RTX 4090 (175W) 1TB SSD + 2027 januárig gyári gar
- Dell 27" USB-C Hub Monitor - P2723DE - 27% ÁFÁs
- AZONNAL KÉSZLETRŐL! Intel Core i5 14600K 32GB 6000MHz RAM 2TB Gen4 SSD RTX 5060 8GB FSP 750W
- 27% - Corsair Hydro X XD7 RGB black (CX-9040005-WW)Pumpa/Tartály kombó
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
- 27% - MSI RX 6650 XT GAMING X 8GB GDDR6 Videokártya!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

)
Nekem az éves alkoholfogyasztásom nem tesz ki szerintem fél üveg whiskey-ekvivalens piát. Lehet, be is borulnék annyitól... (Még tízenpár éve, egy kazakisztáni kutatóúton leitattak a házigazdák egy vacsoránál (toast taost után, mindig koccintva) - sajnos nem volt menekvés, miközben soha nem voltam egy kimondott alkohol-rajongó. Aznap este kb. 10 felest ittam meg vodkából (amit amúgy is utálok). Még másnap délután is részeg voltam (nem másnapos, hanem részeg!)