Hirdetés
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- CES 2026: A tévékben is okosabb lesz a Gemini
- MIUI / HyperOS topik
- CES 2026: Belépett a Motorola a VIP buliba
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- One mobilszolgáltatások
- CES 2026: Íme, a Lenovo és Motorola foci vb-s különkiadásai
-
Mobilarena

Új hozzászólás Aktív témák
-
Shadowguard
senior tag
Érdekes, ezt így nem raktam össze magamnak, de egyébként logikus. Csak ugye ha felveszed a mementot a kastélyban és elviszed neki akkor azt mondja, hogy elmegy a roundtable holdba, hátha ott célra talál. Azt összeraktam, hogy időcsapda, valami olyasmi, mint a Bloodborne-ban a Hunters Dream. Na az például egy hatalmas rácsodálkozás volt, mikor először megtaláltam a helyet a valós világban. Viszont ha már ilyen lore-dolgok: megnéztétek már Rannit közelebbről? Első végigjátszásnál nem is tűnt fel, csak ahogy utólag raktam össze a dolgokat.
-
persil
nagyúr
válasz
Shadowguard
üzenetére
Miert hagyta eletben az abductort?!
Addig egy metert nem megyek elore, amig nem biztonsagos mogottem. 
-
persil
nagyúr
válasz
Shadowguard
üzenetére
Roderika a kis kunyhoban azt mondja, hogy szet lesz marcangolva, mint a tobbiek. Kesobb a kis kopenykejet kutyak kozott, vertocsaban lehet megtalalni ES csak ez utan kerul a kerekasztalhoz.
Ha megfigyeled, akkor a kerekasztalnal 3 fele npc van. Akinek ott feladata volt es ezert csapdaba kerult(hewg, alberich), aki halott(pl. roderika, d, fia, stb), vagy aki nincs is valojaban a roundtable-ben/nagyobb ero tulaja(pl. dung eater, corhyn, a crone-ok).Ebbű nekem az kovetkezik, hogy a roundtable amolyan szellemvilag/idocsapdba. Ezert is nem tudsz kimenni azokon az ajtokon, amik amugy kivezetnenek(ugye leyndell-ben latjuk az igazi layout-ot). Plusz, amikor kigyullad az erdtree, akkor langba borul a roundtable is, talan jelezve, hogy helyileg hol is vagyunk valojaban, csak mas idoben, vagy masik sikon. De az is erdekes, hogy hewg, aki a legtovabb bent van, a vegere teljesen elvesziti az ep elmejet es arra sem emlekszik, hogy ki o, hiaba lenne mar reg szabad. Erre magyarazat lenne a fenti agymenes. -
Bad Pritt
félisten
válasz
Shadowguard
üzenetére
Mondjuk az valahol elképesztő szánalmas, hogy 13 éve nem sikerült megoldani, viszont a Demon's Souls remake-ben nincs ilyesmi, ha jól tudom, szóval csak megoldható...
-
Peace
nagyúr
válasz
Shadowguard
üzenetére
LUL
-
Shadowguard
senior tag
Egy perce ezen röhögök
-
Bad Pritt
félisten
Vigor
First Soft Cap: Level 40 (HP gain decreases from 26 to 13 per level up)
Second Soft Cap: Level 60 (HP gained is 5 or 6 per level up)
Third Soft Cap: Level 90 (HP gained is 3 or 4 per level up)
Hard Cap: Level 99Mind
First Soft Cap: Level 20 (FP gained per level up is 6)
Second Soft Cap: Level 50 (FP gained is 8 or 9 per level up)
Third Soft Cap: Level 55 (FP gain decreases from 7 to 4 per level up)
Fourth Cap: Level 60 (FP gained is 2 or 3 per level up)
Hard Cap: Level 99Endurance
First Soft Cap: Level 12 (Get 1 and 2 Stamina alternatively each level up)
Second Soft Cap: Level 18 (Get 2 and 1 Stamina alternatively each level up)
Third Soft Cap: Level 32 (Get 1 and 2 Stamina alternatively each level up)
Fourth Cap: Level 50 (Get 1 Stamina per three-level up)
Hard Cap: Level 99Stamina: Level 50
First Equip load Cap: Level 25
Second Equip Load Cap: Level 60Strength
First Soft Cap: Level 20
Second Soft Cap: Level 55
Third Soft Cap: Level 80
Hard Cap: Level 99Dexterity
Hard Cap: Level 99Intelligence
First Sorcery Cap: Level 60
Second Sorcery Cap: Level 80
Hard Cap: Level 99Faith
First Incantation Cap: Level 60
Second Incantation Cap: Level 80
Hard Cap: Level 99Arcane
First Incantation Cap: Level 30
Second Incantation Cap: Level 45
Hard Cap: Level 99 -
Shadowguard
senior tag
Na jó, ezt most fejtsd ki
Akárhogy gondolkozok nem tudom összerakni a képet. A köpenyt (megvan a kék változat is) olvastam meg pár dolgot Hewg is mondottamik legalábbis érdekesek, de nem igazán látom a spoilert benne. Aztán lehet olyan nyilvánvaló lesz ez is, mint mikor más játékban fél óráig keresek valamit és ott van az orrom előtt.A leírások részét tudom, ilyen téren már rutinos vagyok. Meg kicsit a játék is próbál rávezetni erre amikor megkapod az első Great Rune-t, akkor írja, hogy olvasd el a leírását, hogy megtudd hova kell vinni (vagy valami hasonló).
-
Garsza
veterán
Újra kérdeznék.
Írtátok hogy, egy bizonyos szint felett nagyon alacsony a skálázódás. Az volna a kérdésem, hogy ez level szintektől függ? Vagy a adott stat szintjétől.
Elnézést ha láma kérdés de ez az első souls játékom. -
ThySoul
senior tag
válasz
Shadowguard
üzenetére
Most láttam videót egyébként, ha elsőnek morgottot intézed el, és csak utána mész Margit irányába akkor nem lesz ott
-
persil
nagyúr
válasz
Shadowguard
üzenetére
Egyebkent ugy mindenkinek, de foleg azoknak akiknek elso from rpg-juk.
Nem csak az npc-k altal elmondott dolgok fontosak, hanem a targyleirasok es meg a targyak/helyszinek elhelyezese is sokat elarul. Hogy mi miert van ott, miert pont olyan, vagy miert teljesen mas. Semmi nem veletlen, nem csak ra van szorva minden a terkepre random.Roderika kopenye(ha atgondolod es megfigyelsz mindent, a legnagyobb spoiler a jatekban), a roundtable hold leyndell-ben, radagon szobra, farum azula, stb. Minden aprosagbol leszurheto valami "nyom" amibol aztan a huszadik vegigjatszasra valik minden vilagossa.
-
Shadowguard
senior tag
Akkor viszont nem értem, hogy mit kell figyelni a loreban
Értem a kapcsolatot a két boss között, de az sem magyarázza meg mi értelme volt ezt így berakni mondhatni a semmi közepére. Első nekifutásra elég alaposan derítettem fel mindent (a térképet mindig utólag ellenőriztem csak) és úgyis elsiklottam fölötte.
Viszont ki fogom próbálni, hogy ott lesz-e ha Morgott után járok arra
Szerk.: oké, közben megkaptam a PM-et
-
persil
nagyúr
válasz
Shadowguard
üzenetére
Tudom mire gondolsz.
-
persil
nagyúr
válasz
VikMorroHun
üzenetére
Ertettem elsore is, hogy hogy erted.
Nem csalas(ez meg mindig lol) es nem hiba, ez a demons souls ota van igy szandekosan. Huzza, huzza, huzza de meg mindig nem ut, kozben a vegtelensegig tud(na) track-elni. Akkor kell gurulnod, amikor tenylegesen ut(amit a leirtak alapjan rosszul mersz be - ami nem feltetlen a te hibad, csak meg szoknod kell a delayed attack-okat).
-
persil
nagyúr
válasz
Shadowguard
üzenetére
"Nem tudtam, hogy sírjak vagy nevessek"
Vaaaaagy figyelj oda a lore-ra inkabb.

-
Shadowguard
senior tag
Csak mert téma volt a bossok újrafelhasználása... Margit benne van még egyszer. Első végigjátszásnál nem futottam össze vele és akkor a térképen se volt rajta ami alapján haladtam. Nem tudtam, hogy sírjak vagy nevessek
-
válasz
Ctrl+Alt~Del
üzenetére
Értem, én úgy gondoltam
hogy lekell győznőm hogy tovább tudjak haladni, mert utána van is egy híd aminek a végén van egy lift gondoltam úgy enged tovább ha legyőzőm de ha nem fontos akkor hagyom, és ha erősebb leszek visszanézek hozzá! Felmérgelt tegnap , elsőnek jártam így a játék folyamán, az egy bànat boss hogy szomorodna meg!
-
persil
nagyúr
válasz
cyberkind
üzenetére
215?!
Az kuuuuuuuuuurva sok oda, minek farmoltal ennyit?
160 korul mar ng+ a "termeszetes".Egyebkent maliketh utan
ofnir(mondjuk ez opcionalis), godfrey es radagon. Egyebkent 60 utan mar olyan ergya a skalazodas, hogy gyakorlatilag meg sem erzed azt a +20 stat-ot(dex/str/int/faith/arcane 80-ig).
-
Ctrl+Alt~Del
őstag
-
cyberkind
félisten
Rohadt jó volt a harc Malekith-tel, persze ehhez kellett egy durva jó Rivers of Blood, meg ha úgy van a mimic, de amióta megvan ez a katana, és fel is van fejlesztve a build-del együtt, nem kérdez, csak aláz, ez valami brutál cucc így.

Lassan a játék végére érek, ha Malekith után nincs már sztori boss, csak a fában lévő, akkor már csak az van, illetve pár dungeon meg opcionális boss, 107 óra után, 215-ös szint, és ha lesz még erőm, kifarmolok 5-öt a vigor-ra, aztán mehet a NG+ és csak a dex és arc fejlesztése 80-ig.
-
nyamsas
aktív tag
válasz
cyberkind
üzenetére
Én azt az egyet is sajnáltam, amelyiket kinyitottam. Pont a legelső az amelyik annyira beleillik az összképbe, és a harangozása is fülbemászó volt. Liurnia-ban már nem volt ugyanaz, és aszem 2-nek harangjai sem voltak. Mert ott 3 van....és elég őrült az egyik.

A fej nélküli lovagok meg csak még jobban megdobták a legelsőnél az összképet.
Nem hiszem hogy fogok duplikálni bármit is ott.. -
Garsza
veterán
válasz
Bad Pritt
üzenetére
Igen olvastam közben, de a gold scarab 20% pluszt ad a csirkeláb pedig 30%. Legalábbis Wiki szerint.
Ő meg dupla annyit kapott. Vagy van esetleg valami stat is ami hatással van rá? -
Garsza
veterán
Volna még egy kérdésem. Szeretném megszerezni a mimicet. Mivel sok jót olvasok itt róla.
Az már lejött a videókból hogy Nocronba kell eljutnom hozzá. Viszont azt jól értelmezem? Hogy Nocronba csak Starscourge Radahn legyőzése és a csillag becsapódása után lehet eljutni? -
Garsza
veterán
Van valami talizmán vagy ilyesmi a játékban amitől több rúnát adnak a megölt ellenségek?
Most néztem egy youtube videót hogy egy farming helyen az illető 3904 runat kapott ahol én 1958 szoktam kapni a kőgolyóért.[link] -
A havas részen fontos ez a boss Black Blade Kindred? Egyszerűen nem bírok vele, ez az első ami igazán megszopat
Ha nem fontos és tudok tovább haladni hagyom a picsába. 🤷♂️ -
Bad Pritt
félisten
DS3-at is játszom most, fényévekre vagyunk tőle fair fight szempontból. Néhány kivételtől eltekintve (pl. a két Crucible Knight) megszokható amúgy, más ütemben kell játszani, mint korábban.
Viszont amit én is érzek egy ideje, főleg most a dex arc karakteremmel, azt mások is egyre többször említik több fórumon is, hogy néhány boss harc vagy perfect runként lesz meg, vagy emiatt a punishment mechanika miatt az első flaskázás után szétesik a harc üteme. Maliketh, Morgott, dupla Crucible Knight, tripla Crystalian ilyenek voltak pl. -
ThySoul
senior tag
-
cyberkind
félisten
Nekem a merítés a bajom, a dungeon-ök olykor olyan szinten hígítva vannak, mint a tejes kávé, a felének nincs értelme, mert ugyanaz a boss, csak mondjuk van belőle 2 vagy 3, viszont a sztori boss-ok jók, és bőven kitanulhatóak már az első körben, ott van Malenia, egy masszív szívásnak gondoltam, de bőven nem az, tök jó harc volt, de ez csak egy a sokból.
Én azért megtalálom a hibákat ebben is, amik a DS1-ben, de gyanítom a DeS-ban is ott voltak, amik inkább csak idegesítenek, de volt idő javítani (csak ez nem történt meg).

-
persil
nagyúr
válasz
cyberkind
üzenetére
A flask hasznalatot is le lehet picit roviditeni, nem kell teljesen vegigvarni. De mindig is ez volt, csak most talan picit jobban.
Mindegy egyes(az osszes!) boss-nal kenyelmesen lehet flaskazni, csak meg kell talalni azt az ablakot. Nyilvan, ha ez tul keson jon, vagy a vilag osszes letezo utese eltalal es nem birjuk ki a kov. alkalomig, az szopas, de mindig van ra ido.
Csak a jatek kegyetlen mod bunteti(ez jobban, mint az eddgiek) a panik nyomkodast. Nem akkor iszunk, utunk, gurulunk, amikor jol esik, hanem amikor lehetoseg van ra. Valoban szigorubb ilyen szempontbol ez, mint a tobbiek, de a nehezseget mindig is a megfontolt, metodikus harcok jelentettek, megtalalni lehetoseget a nehez, nem megnyomni egy gombot.Aki szerint e miatt csal a jatek, annak szimplan nem valo a mufaj, mert mindben ez van.
-
persil
nagyúr
válasz
VikMorroHun
üzenetére
Az nem csalas(lol
), ilyen a jatek, mindig is ilyen volt, szoval nem is javitottak, mert nem volt mit. Egyszeruen jokor es jo helyre(!!!) kell dodge-olni.Nagyon sok a delayed attack(ennek voltal te is a tanuja), az ember gyakran hamarabb gurul, mint kellene es tizedmasodpercek is borzasztoan sokat szamitanak.
-
ThySoul
senior tag
Megvan a szupergyors ng+ taktika
Rivers of blood + 10es mimic
KB k2 óra és már az end game zónánál vagyok
-
VikMorroHun
őstag
Nekem 33 perc volt, de csak azért, mert konkrétan csalt a játék. Egyenesen előre szúró ellenfél, félregurulok, menet közben, mint egy nyomkövető rakéta, a lándzsája módosítja a pályát, és eltalál. Valamelyik nap ismét megvettem, ezúttal felkészülve. Úgy mentem át azon az ellenfélen, hogy gondolkodnom kellett, ez volt-e az, amivel annyit kínlódtam korábban. (Valószínűleg javították, mert mostanában nem láttam ilyen durva csalásokat.) Mondjuk a boss fightoktól azért tartok picit.
-
cyberkind
félisten
A 7 walking mausoleum-ból valami oknál fogva én buktam egyet, hiába nem használtam, már amikor kinyitottam se tudtam használni, esetleg ez összefügghet az egyik quest-tel? Ez a hely a térkép tetején a bal oldalon lévő havas rész.
-
Bad Pritt
félisten
Ezek ilyen látványosan low prio játékmechanikák, amire nem maradt idő. Talán majd a dlc-kben bővítik kicsit jobban.
Én az alter garmentnél először azt gondoltam, hogy egy alap páncélra tudsz applikálni lehetőségeket. Pl. megveszed vagy megszerzed az alap chainmailt és ha a godrick katonák dobnak nyersanyagot a godrick surcoathoz mondjuk, akkor olyanná tudod tenni és akkor az alter garment menü alatt a chainmailnél lenne godrick, leyndell, cuckoo, hailgtree változat, mind kicsit más statokkal. -
persil
nagyúr
válasz
Bad Pritt
üzenetére
Nekem a crafting oke, tetszik, gyakran hasznalom. Meg ugye a zsebmeretet meg lehet kerulni vele(10 eldobhato, 99 nyilvesszo stb.) es ez neha nagyon jol jon.
De ja a garment altering... -.- Jo, azt megertem, hogy a legvaskosabb pancelt ne lehessen haloingnek alcazni(coop es pvp szempontjabol is), de szin, esetleg egy-ket variacio, vagy mindenre/mindenrol kopeny, szoval lehetett volna vele mit kezdeni.
Ash of war tenyleg nagyon sokat dob a dolgon.
-
Bad Pritt
félisten
Maga a feature szar, mikor láttam a lehetőséget, akkor tökre megörültem, hogy na most itten mindenki tiptop nemesi gúnyákba öltözteti magát, aztán amikor már a sokadik páncélon is csak a köpenyt raktam fel-le, akkor elszomorodtam.

Korábban is írtam, hogy nálam az item crafting is ilyen kicsit, az eddig felszedhető itemeket rakták csak egy bővíthető menü alá. Most a dex arc karakteremmel többször használom, de végig az van a fejemben, hogy eddig ezeket elég volt felszedegetni...
Az ash of war rendszer viszont telitalálat ötlet volt. -
persil
nagyúr
-
Bad Pritt
félisten
Nekem is nagyon bejön, de amúgy összességében is nagyon jók a mellékküldetések, csomó érdekességet megtudni általuk, meg így, hogy már írja a játék, ki hol van, sokkal könnyebb követni is őket. A Ranni quest a hossza meg elágazásai miatt is überelhetetlen, de még az olyan kis színesek is sokat dobnak a világon, mint Kenneth Haight vagy Boc.
Egy dolgot sajnálok picit, hogy a From megint nem szakadt el a tőlük megszokottúgyis mindenki meghal toposztól. A questek több mint fele halállal végződik, nagyon depresszív. -
Bad Pritt
félisten
Ha már Volcano Manor:
csinálom a helyi questet, elég szar érzés, mikor azokat az npc csávókat kell invadelni és legyilkolni, akik korábban nekem segítettek bossoknál, dehát a meló az meló.
-
Mans20
addikt
A játék elején merre van normális farmolásra lehetőség? Véletlen Caelidbe kerültem, de ahhoz még kevés vagyok, a sárkányhoz átmentem, szerintem 2 órán át püföltem.
-
Bad Pritt
félisten
Boxon is megesik, én azt vettem észre, attól függ, hova teszik a jelet. Pl. az elég szar volt, mikor a Sellia bányában mindig a grace-től kellett visszarohanni a boss arénához és volt egy létrás rövidítés, valaki meg a létra tövébe rakott egy üzenetet és azt nem tudtam elnyomni. Ha kicsit messzebb van, akkor jó.
-
krokk
senior tag
[link]
Elden Ring in a nutshell anim 
-
persil
nagyúr
válasz
lastmohican2
üzenetére
Akkor viszont egyertelmu bug(pc-n vagy?), mert nem szabadna elofordulnia.
-
Rony949
őstag
Tisztában vagyok vele, hogy van szórakoztató faktora is. A Dark Souls-okban ezt tapasztaltam is és valóban jól elvoltam vele. De mára már kiégtem teljesen ebből.
Én már nem tudok teljes torkom szakadtából röhögni a "Try finger but hole" üzeneteken, ezek már 10 éves poénok.
-
persil
nagyúr
válasz
lastmohican2
üzenetére
Alapbol relevancia alapjan vannak az interaktalhato dolgok, szoval ilyen esetben eleve a grace van "felul", de ha veletlen valamiert megsem, akkor egy jobbra/balra gombnyomassal valthatsz koztuk(pc-n nem tudom, hogy mire van bindelve alapbol), szoval semmit sem lehet uzenettel blokkolni.
-
ThySoul
senior tag
Klasszik from
Felvettem az összes fegyvert az acsihoz, nem adta be. Google elő, írják hogy dobáljam ki őket és vegyem fel újra, azzal működni fog. Egyből a discardra nyomtam
Mehettem újra felvenni az egyiket, és még úgy se adta be, szóval dobalgattam ki hátha sikerül és meg is lett. Két ending maradt, de ahogy haladok ez max két óra lesz
-
persil
nagyúr
válasz
Rony949
üzenetére
Pedig pont egy elmenyfaktor a sok trollkodas, meg a sok segitouzenet is. Nem beszelve a hulyesegekrol. A vertocsak meg nem csak sokat segitenek, de neha egesz mokas "minisztorikat" fednek fel.
A legelso vertocsa, amit lattam:
Kinyitod kari generalas utan a kaput es ott azonnal. Mondom nezzuk. Faszikam szalad a szirt fele, majd leugrik.
Kiderult a szirt szelen volt egy uzenet. Csak eppen itt mar nem az A-val lepsz interakcioba, hanem az Y-nal, az A lett az ugras. Khm. 
-
persil
nagyúr
válasz
Bad Pritt
üzenetére
Az uzenetelesrol jut eszembe... Az elden ring-ben is tisztan latszik, hogy sokan a mai napig nem tudjak, hogy mivel jar a negativ ertekeles. SEMMIVEL! Sot, hovatovabb a negativ is ugyanugy gyogyitja a szerzot.
Szoval ujaknak es bambaknak: NEM adunk negativ ertekelest soha a rossz uzenetre, szimplan figyelmen kivul hagyjuk. A negativ ertekeles csak segiti a barmot, aki odairta ES felrevezeti a kovetkezo olvasot. Ha ideje van az embernek, akkor melle lehet esetleg tenni egy uzenetet, hogy hazug, vagy patkany, stb. es arra viszont garantaltan fog erkezni pozitiv.
Szrk.: Amennyiben persze a trollkodas es masok felrevezetese a cel - ez tok oke, a jatek resze, az uzeneteles egyik lehetseges felhasznalasa - akkor persze lehet ertekelni a szar uzeneteket is.

Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! Dell XPS 13 9305 13 FHD üzleti notebook -i5 1135G7 8GB DDR4 512GB SSD Intel IRIS XE W11
- KIÁRUSÍTÁS - HP Elite / ZBook Thunderbolt 3 Dock (akár 2x4K felbontás)
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3881
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600XT 8GB DeepCool CC560 Thermaltake 730W
- Lian Li SP850 SFX tápegység /850W Gold/Full moduláris/Fehér/Újszerű/Garancia/Számla/
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Addig egy metert nem megyek elore, amig nem biztonsagos mogottem.
Értem a kapcsolatot a két boss között, de az sem magyarázza meg mi értelme volt ezt így berakni mondhatni a semmi közepére. Első nekifutásra elég alaposan derítettem fel mindent (a térképet mindig utólag ellenőriztem csak) és úgyis elsiklottam fölötte.

Igen, dobtak, és az arc nem volt húzva.