- Yettel topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi Watch S1 - szép az idő
- Egy hét múlva érkezik a Honor Magic V5
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Na! Ez egy JÓ utólagos autós fejegység - Minix CP89-HD
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Raucher
tag
Egyszerűbb, hogy ha abból indulunk ki, hogy a fejnek a Greenwich-i vízszinteshez képest kell vízszintesnek lennie
Hibás kiindulási alap. Minden műhold a saját földrajzi pozíciójához képest áll vízszintesen.
Kivéve az Astra 19.2 hold csoportot, de ennél is csak fix antennánál vesszük figyelembe az eltérést. Ha Greenwich számítana, akkor nem nem lehetne forgatórendszert üzemeltetni, fejforgató motor nélkül. A satlex számolt értékei korrektek.Ez jellemzően ma már 0.3db körül mozog (címke szerint), a régiek meg még 1db körül voltak
A menő LNB-k (fejegység) 0.1 dB környékén vannak. Sajnos ez is csak olyan mint a monitoroknál a dinamikus kontraszt. Jól hangzik, csak kevés információt ad.(#7817) Acor:
Raadasul nem is all, hanem fekszik, ahogy irtam nem hasonlit egyik szomszed antennak fejegysegere sem.Az alakja nem számít. ma is gyártanak "tégla" fejegységeket.
Viszont tisztáznod kellene, hogy az antenna prímfokúszós, vagy újabb fajta. Ha látszólag a tányér "közepén" van a fejegység, nem vagy csak nagyon drágán tudod cserélni a fejet. Ezeket általában 3-4 pálcával rögzítették, az újabb fajták egyetlen vastag tartón vannak. (Dobhatnál egy képet a tányéról.)De mielőtt bármilyen cserébe belekezdesz, érdemes a mostanival próbálkoznod. Ha túl régi akkor csak magasabb frekvenciákon nem fog adókat találni. De kiindulásnak jó.
-
Acor
aktív tag
Raadasul nem is all, hanem fekszik, ahogy irtam nem hasonlit egyik szomszed antennak fejegysegere sem.
Hosszukas kocka alaku es kb ugy nez ki mint egy terfigyelo kamera, tan ez a legjobb pelda ra. az eleje is ugy nez ki mintha monitor lenne.Viszont gondolom az uj egysegnek valahogy allnia kell vizszinteshez kepest...
-
Acor
aktív tag
Ez stimmt, de ez akkor azt a megoldast jelenti hogy a fejet ki kell cserelni, azaz passzitani kell a tv digitalis tunerjahoz... es ha jol ertem a fejet csak azert kell cserelni, hogy mas frekvencia tartomanyt is lasson...
Ezzel a DVB-S latni fogja az analog adasokat is... ugye? -
Acor
aktív tag
koszi a valaszt.
Azt kepletesen ertettem hogy egyesitem bocsanat, csak kiakarom iktatni a belteriket... Illetve akkor mindenkepp fejegyseget kell cserelnem digitalisra....
hogy fogjam a csatornakat...
Es sikerult megtalalnia azt a 4-et ami analogszuper
de kulonben azoknak szep a kepe akkor milyen lehet a digitalis
-
-
-
Darahian
tag
Hallod, lehet hogy én is a "kókány lecsupaszítós" módszerrel próbálkozok majd, de első dolgom lesz hogy a Médiásokkal megetetem az ő kókány antennájukat...
Amúgy a gyevi temető mellett lakom, szóval a legnagyobb bajom max az lehet, hogy a panel úgy árnyékol, mint a fene.
Szóval ezt a lecsupaszítós módszert idefent megtalálom? Akkor neki is ugrok. Délelőtt találtam egy 10 méteres darab régi koax kábelt. -
GBogyó
tag
Nem lehet tudni, de elméletileg mindkettőt is foghatod "egyszerre".
A szegedi torony az újszegedi oldalon van a Boszorkányszigettel szemben kb. Megtalálod itt pontosan: http://www.dvbtmap.eu
20kW Szegeden már elég erős ahhoz, hogy a város másik felén sugárzó adó is elég lehessen.
-
zhagyma
őstag
Ha függőlegesen áll a koaxvég akkor körsugárzó és bárhonnan jöhet a jel, ha vízszintesen áll akkor előről-hátulról egyenrangú az irányítottsága és forgatva lassan változnia kell a jelszintnek/ minőségnek. Ha beltérben vagy akkor biztosan a közelebbi adót fogod a térerő miatt. Gondolom a két adó azonos frekvencián ad (SFN) ...
-
Rick4
félisten
Na, akkor kérdezem másképp. Ha Szeged Hódmezővásárhely felőli szélén lakom, és a kis teljesítménnyel sugárzó szegedi adó, illetve a nagy teljesítménnyel sugárzó szentesi adó egy frekin sugároz, ( de nekem tuti nem egy irányban vannak, akkor most melyikről is nézem a tévét? Asszem épp zhagyma írta a lecsupaszított koaxot, nekem az van feltéve, működik vele a tévé rendben, de se térerőt, se mást nem látok. Gondolom egy komolyabb antennánál már az irányítással is kiderülne, mi a szitu, de ez itt nem kell a jó vételhez. Szegedi adótorony nem tudom merre lehet, ha a Rókusi krt-i tévétorony nevű épület, akkor légvonalban 2.2 km, cserébe elméletileg 19.95KW-tal sugároz, a szentesi adó meg légvonalban 40 km, és cserébe 100KW-tal tolja. A véleményem szerint Szegedről nézem, de a franc se tudja. Egyszer egyszer bekockáz 2 naponta, de ma reggel totál elment minden, most azonban ugyanúgy megy mint előtte.....
-
klaczi
aktív tag
Biztos igazad van, bennem már fel sem merült, hogy nem a hozzáadott kezelőprogramot használja. Nálam ezzel megy:
Cyberlink Video/SP decoder (technotrend).Emiatt voltam kénytelen installálni a kátyához adott programot. Csak akkor hajlandó telepíteni, ha berakom az eredeti telepítőlemezt. A Technisatnál ugyanez a helyzet. Elolvastam a manuálját, mert lehet, hgy veszek egyet. Sajnos az enyém magas profilu akárhová nem lehet begyömöszölni.
Lehet, hogy hülyeség, de a dvbdreamnak is látni kéne a Technisat codeket. Persze nem feltétlen kell használni.
Amúgy bármilyen H-264 codeket választok működik, nem igazán látok külömbséget közöttük. -
ati2
őstag
Az a baj, hogy az MPEG2 és MPEG4 csak egy szabvány. A kép minősége az alkalmazott codectől is függ nem csak a bitrate-től.
Az első DVD-k 6 Mbit-en kockásodtak, az mostaniak meg nem, és mindkettő MPEG2.
Az MPEG4 SP nél is írtó nagy különbség volt a tömörítők között, divx a legfosabb, a legjobb meg az XVID és a Nero Digital volt.Az MPEG4 AVC-nél is ugyanígy van különbség, a DVB-T-n M1-M2 HD 7 Mbit-en oktávokkal rosszabb minőségű, mint a Nat Geo HD 8 Mbit-el a Digi kábelen.
Meg van egy trükk az MPEG2-ben, hogy 0-255 helyett 16-235 -ig adja vissza az RGB fényerőt lejátszás közben. Emiatt pl. egy csillagos éjszakai égbolt képen nincs sok szemét a csillagok körül MPEG2-nél + jobbnak látszik a kontraszt
Az eredeti kérdésre visszatérve, ha feltételezzük, hogy a lehető legjobb minőségű tömörítőt használják mindkét mpeg fajtánál, akkor kb. azonos lehet a 2 Mbit MPEG4 AVC és a 6 Mbit MPEG2 minősége SD adás esetén.
-
lorenzen
aktív tag
Arról nem beszélve, hogy műholdon eleve nem létezhet cbr, mivel egy mpeg2 vagy mpeg4 adatfolyamba van bemultiplexelve 10-12 csatorna,..
Miért?
Nézz rá a:
Intelsat 10-02 (1.0W) - 12608.00 H DVB-S (QPSK) - 27500 3/4 (39.6 Mbps)
transporderre.
Az 1000 és az 1001-es PID a Digifilm1 és film2 csatornák videó pidjei.
Mindkettő, 3,66 Mbps sebességgel jön. Folyamatosan mert CBR.
Gyakorlatilag a teljes transporder CBR.
Feldobhatok egy képet a transporderről, ha akarod. De ez csak egy kép.Vagy megfordítva 5Mbit mpeg2 és 2mbit mpeg4 között milyen különbség lehet képileg.
Elvileg nem tudom.
Ha a gyakorlati tapasztalatot kérdezed, az 5mbit mpeg2 szebb. A német műholdas csatornákat összehasonlítva a MindigTV SD adásaival. De ez nem csak a bitsebességtől függhet, a háttértechnika is sokat számít. -
lorenzen
aktív tag
a műholdas sugárzás vbr kellene hogy legyen
Nem feltétlenül.
Az egykori kvázi FTA szolgáltató is szívesen alkalmazza prémium csatornáin, a CBR-t. Ezzel javítva látvány minőségét. (Gyors mozgásoknál amúgy is mosódik a kép, kevésbé érdekes a bitráta. Képváltásnál és robbanásnál meg megszokja a néző egy idő után.)
De a régi divx kódolós dolgokra visszaemlékezve mpeg4-ben 700MB voltaz, ami mpeg 2-ben 4GB.
Összesem lehet hasonlítani a régi Divx-et, a mai h.264-el. Agy egy cédés divx rippek, amúgy is gyalázatos minőségűek voltak. A 2CD-s változatok már elfogadható minőséget adtak. (Néz rá egy régi koncertfelvételre, aminek kék a háttere. Szörnyű.)
A h.264 hardverigénye sokkal nagyobb mint a Divx. Ezért is sokkal jobb a képminőség, hasonló sávszélesség mellett. -
zhagyma
őstag
" ... a műholdas sugárzás vbr kellene hogy legyen, ..."
Gondoltam, mivel időtartamot és átlag bitrate-t írtál korábban. Nyilván a MPEG4 vbr videókódolással jobb minőség érhető el mint MPEG2 fix bitrate-l. Emlékszem a divx-s időkre, de a divx MPEG4 nem azonos az MPEG4/AVC kódolással (ez jobb). Azon kívűl bárhogy is kódolnak van egy minimális / maximális bitrate, ami esetén szinte mindegy. Gondolom a szolgáltatók többsége a minimumra hajaz. Na majd felhajtok valami normális írást a témában. Például valahol olvastam, hogy 30 Mbps környékén / fölött az MPEG2-t jobbnak tartják az MPEG4/AVC-t, de lehet csak urban legend ...
-
zhagyma
őstag
Azért a szubjektív összehasonlítás eléggé nehézkes eltérő tartalom, kódolás (MEPG2/MPEG4), bitrate ( SBR / VBR ) mellett. Valahol olvastam egy videó minőségre vonatkozó "ökölszabályt": MPEG2 bitrate ~= 1/2 MPEG4 bitrate. A felsorolt egyébb tényezőkre talán nincs is ilyen "szabály" Egy ideig "irogattam" ilyen adatokat, de az előbbiek alapján úgy gondolom nem sok értelme lehetett. Azért továbbra is érdekel hogyan lehetne összehasonlítani a szolgáltatók által nyújtott tartalom minőségét és vajon mit is kapunk a pénzünkért?
ati2 Mivel Digikábel DVB-C-re vagyok berendezkedve, erről tudok nyilatkozni. A HD az egyértelműen jó, de maradjunk az RTL-KLUB-nál az összehasonlíthatóság érdekében:
Mindkét szolgáltató ~5.2 Mbps MPEG2 fix videó bitrate és szubjektív megítélésem szerint "azonos" minőségben szórja az RTL-KLUB-t. Például a TV2-ről ezt már nem lehet elmondani. A DIGI olyan "műkoldas" agyontömörített minőségben adja, de hát jóval kisebb a bitrate. A fix alacsony bitrate miatt a gyors mozgások "kockaháborút" okoznak az élvezhetetlenség határát súrolva. Az is látszik, hogy a DIGI esetén MUX sávszélesség ~40%-a kihasználatlan (null packets). Mivel nincs VBR kódolás és statisztrikus multiplexing, ezért valószínűleg nem a kapacítással, hanem a forrással van a baj.
-
azbest
félisten
A procc elég lehetne (single stream - egyszerre egy videót nézel
), ha lenne hardveres rásegítés a videóra. [link]
Erre lenne jó az a cucc is. 1.8-as egymagos AMD procis asztali gépen is csont nélkül megy a HD, az ati3650 segítségével
Az usb-t úgy értettem, hogy a minipcie csatlakozó tartalmaz usb kivezetést is, de van olyan slot ami csak az usb kivezetésből áll és igazi pcie mini kártya nem megy benne. Ha pedig mégsem ez a szitu, a biosban whitelist-tel is szokták korlátozni hogy milyen eszközöket hajlandó elfogadni. -
azbest
félisten
szegedi dvb-t vételre:
- újszegeden 4edik és 8adik emeleten hibátlanul jött a mellé kapott kis antennával (stabilabb mint a pci kártyám a rákötött szobai erősítővel).
- honvéd téren földszinten viszont nagyon ingadozó a jel, itt pillanatról pillanatra változik, hogy mennyire stabiltsreader lite-ot érdemes megpróbálnod, az szépen kijelezi hogy milyen a vétel.
-
premete
veterán
Ennyire megerősödött a forint? Múltkor még 2023.- Ft-ot vettek le a számlámról, darabonként, plusz 479.-et az antennaadapterért másik eladótól..
Egy megmaradt, aki kérte, annak nem megy hd az ősrégi laptopjában, azon gondolkodom, hogy szétszedem, a panelt még valahogy bele tudnám gyömöszölni a laptopomba, a mikrofonbemenetet pedig antennának beáldoznám, úgyse kell, van a kamera mellett 2 mikrofon, plusz 1 a TP mellett. -
GBogyó
tag
-
Nem általánosságban írtam, hogy ahol van analóg vétel, ott van dvb-t is. A kérdés felvetője megnézte az adatbázist, és abban az utcában ahol próbálná, ott a számítások szerint tetőantennával van lehetőség dvb-t vételre. Ha önmagában kiragadsz a szövegkörnyezetéből egy álítást, persze hogy butaságot lehet belőle faragni. És te ügyesen idézel.
Bagoly mondja verébnek. Kinek is volt egy szurkálódó utolsó mondata?!
-
-
Az analóg TV adók ellátottsága is tetőantennához van kötve. Amennyiben az adótorony (dvb-t frekijéhez legközelebb eső) analóg tv adását relatíve jó minőségben betudod fogni, az antenna "látja" az adót. Feltételezve azt hogy az antennanyereség a dvb-t frekijén közel azonos, akkor dvb-t vételre is elegendő jelet szed össze az antenna.
Ha a hegytetőn van egy piros 100W-os izzó, meg egy zöld 60W-os, de a mérések szerint amikor felmész a tetőre mindkettőt látnod kell mikor belenézel a távcsőbe, akkor hol a gond?
-
premete
veterán
Nekem speciális a helyzetem, direkt rálátásom van a Széchenyi-hegyre és Kékestetőre is. Ráadásul jóval érzékenyebb a tunerem, RTE chipsetes Alcor HS még a XI. kerületben sem akart adókat találni, aztán nagy-nehezen a 746 Mhz bejött, de a 802 már nem.
Azt nem tudom, hogy Újudvar milyen erővel nyomatja, de emlékeim szerint Balatonföldvártól Kabhegy közelebb van (a Széchenyi-hegy se nagyon van messzebb, mint Újudvar).
Elég jól ismerem Földvárt, a 80-as években pár nyarat lehúztam ott, a vételi lehetőségek nagyon különbözőek a domborzati viszonyok miatt. -
azbest
félisten
ha a driver fenn vann, akkor esetleg próbáld meg az adott területen közelebb lévő adótorony frekvenciáját (mindigtv.hu) direktben megadni mondjuk a tsreader lite programnak. Az kijelzi a vétel minőségét. (dvb-t bda vagy ilyesmit kell választani amikor kérdi a típust).
(#6132) premete: neked is win7 van fenn? Esetleg volt korábban leadtek cucc is a gépben? Minden esetre érdekes
úgy tudom az id alapján választ drivert az eszköznek. Nekem ugyanezzel itech-es af9015 bda nevet kapott.
-
Rick4
félisten
Na, én vettem egy Dyras DVTU-265-ös nevű ketyerét, majd kiderül, mit tud, most van 3 napom, hogy működésre bírjam... 2év gari, kis távircsi, meg egy normál méretű antennacsati ami elsőre lényeges. A magyar dyras honlap korrekt, telepítési útmutató, driver azonnal ott van a termékinfók között...
-
lorenzen
aktív tag
HBO 1.1Mbit jelenleg, fix sávszélességgel (1W), HBO2 1.5Mbit.
Ebből biztosan nem oszt a -C-bem 8megabitet.
Azt viszont kizártnak tartom, hogy más holdon bérel az osztáshoz, transpordereket.Szerk:
De átveheti más szolgáltatótól, tehát műholdról is szedheti, csak nem sajátmagától.
-
zhagyma
őstag
" ... Ezt a kódbeütést elfelejtheted, elkéstél a dologgal kb 2.5 évet. ..."
Csak érdekesség: két napja még részlegesen működött. A "kódbeütéses" technikával most az a baj a DIGI-nél (talán 2 hónapja kezdődött), hogy túl gyors a "kulcsváltás" és túl lassú a "kulcs publiklálás" az interneten. Ráadásul a kulcsváltás nem egyszerre és nem minden csatornán történik meg ("vetésforgó").
-
nrc
tag
Igen beszéltünk róla, viszont hiába V1.5 alatt egyáltalán nincs hang, mert nem is lehet AAC dekódert kiválasztani, az általam próbált 1.5+ verziónál pedig már ki lehetett választani AAC dekódert és volt is hang, viszont a kép meg lemerevedett.
Több AAC dekódert is kipróbáltam, viszont mivel fórumokon is azt olvastam, hogy abban a verzióban még bugos az AAC kezelés, így akkor hagytam a témát.
Most pedig, hogy a DVB Dream fizetős lett, ráadásul nem is olcsó, számomra már nem jelent alternatívát, így az újabb verziókkal már nem kísérleteztem. Könnyen lehet, hogy a legújabb fizetős V1.5c változattal már megy jól az AAC hang, ezt nem próbáltam.
Egyébként szerintem hiába tud hasznos extrákat a Dream, azokat leginkább műholdas vételnél lehetne kihasználni, dvb-t-hez olcsóbb fizetős alternatívaként ott a Dvb Viewer, ingyenesnek pedig a SmartDVB.
-
premete
veterán
Sajnos, cirka 2 hét a beérkezése. Ennyiért ingyen van, egy antenna többe kerül.
Dupla áron már nem akkora business, hiába érzékenyebb, mint az itthon kaphatóak, 6900.- Ft-ért. Igaz, ennek mcx a csatija, és egy koax-mcx átalakító +550.- Ft arról a vidékről.
Bár a kislepke tetőantenna, vagy az erősítős szobaantenna sem tud többet a kis mágnestalpasnál, ha megfelelően van beállítva, 30 km.-re az adótól. -
lorenzen
aktív tag
lejárt a szerkesztési idő
A műholdról még a gyengébb csatornák is 2-3 mbps sebeséggel jönnek. A jobbak elérik a 4-et is.
De a legtöbb adás nem fix bitsebességgel jön, vannak pillanatok, amikor sokkal magasabb is lehet bitsebesség.
Ha van konkrét csatorna ami érdekel, megnézem neked. -
azbest
félisten
tsreaderrel néztem hogy milyen sávszéllel jönnek:
A HD adók több mint 6Mbps (a duna a másik muxon 8 környéke), a simák pedig több mint 1 Mbps sávszéllel jönnek. Http streaminggel még erre rájött némi plusz (m1-hez kellett kb 8), udp streaming takarékosabbnak tűnik, ott kb annyi kell mint amennyi az adás.
Műholdon nem tudom mennyire veszik le a minőséget a sok adás egy mux-ra zsúfolása kedvéért, de emlékszem, hogy kritizálták sokan a mindigtv-s rtl és tv2 adást az alacsony minőség miatt, szóval lehet hogy 2-3Mbitet is elérhet egy rendes SD csatorna is (de csak sacc).
Szerintem kérj meg valakit akinek dvb-S kártyája van, hogy az általad nézett csomagra nézzen rá tsreaderrel (az nem érdekes hogy nincs előfizetés, attól a stream adatokat látja ahogy én is a mindigtvextrásakat), akkor kiderül pontosan mennyi kell
Esetleg, ha tudod vele rögzíteni a streamet, akkor a ts fájlt nézd meg valami progival (azt hiszem tsreader is tud fájlt olvasni). Vagy otthon helyi hálózaton át nézd meg, hogy a gépeden mekkora hálózati forgalmat generál a lejátszás (ha windows akkor a feladatkezelő hálózatok füle már megteszi). -
Hunter2
addikt
kösz a feltételezést hogy egyből azt feltételezed hogy átba*ztak. A netboard forumról egy arc segített és simán driver + szoftver beállítási hiba volt.
Sima driver (hálózati kártya)+ dvbdream+ helyes konfig és minden rendben jön minden aminek kell meg kis segítséggel az is aminek "alapban" nem kéne.
Egyébként 3000Ft volt
A fastsatfinder most épp full nullát mutat pedig a csatornák full jól jönek , semmi képszétesés vagy hasonló.Beltéri flasheléshez ért valaki errefelé? És mielőtt anyázni kezdene valaki hogy illegál, nem kulcsokat kértem!
-
-
-
Ez kifejezetten skystar kareszhoz való (amit utsónak linkeltél). (az meg dvb-s)
Amit másodiknak, az meg pcmci adapterek.
A kérdés nem az volt, hogy lehet-e pc-be pcmcia adaptert kapni (+ szinte mind1ik laptopon van).
Az első ígéretes() ha egy noname taiwani csoda az lehet), de tuti működik, ha rádugok egy Conax modul-t+kártyát? (+ notiban nem használható) -
És egy viharlámpát kötök a micsodámra.
Nem véletlen kérdeztem rá a _mobil_megoldásra. Azt hittem1értelműen leírtam, de ha nem, akkor még1x nekifutok. Nem csak 1 fix helyen nézném, hanem hol itt hol ott. (márha van éppen elég térerő), és éppen elég a laptopot hurcolászni, nem akarok még +ban egy asztali készülék (ami nem megy 220 nélkül)
Ami TV-khez árulnak conax7-es pcmcia adaptereket, azok nem működnek laptoppal? -
zhagyma
őstag
" ... Lenne egy nagy sejtésem ..."
A sejtés jó. Egy USB-s tunerrel és egy botantennával számolva napi "őrjöngés" lenne az egész. Ráadásul mozgás közbeni vételnél még romlik a helyzet a doppler-effektus miatt. A terved szerintem 2012-ben lesz aktuális, illetve ha szomszéd országok is lekapcsolják az analógot. Akkor lehet kérelmezni az EU-ban engedélyezett maximálus ERP=200 KW-t az adókra ...
-
Sleeper987
csendes tag
Üdv! Nekem 1001ha van és próbálkoztam dvb-t-vel, de csak az Autonómia jön be vele élvezhetően, a többi sd nem. A hd adások egyértelműen diavetítésként jönnek. Érdekességként ugyanez a gép a svájci dvb-t esetén tökéletes (MPEG2), és gyakorlatilag bárhol a kis hozzáadott antennával fogható, míg itthon csak "komoly" antennarendszerrel...
-
Mr. Teddy
őstag
Nem, a honlapról szedtem le a legújabbat. De amikor csak a drivert akartam feltenni, akkor nem működött a kártya (pár akkor tovább sem tudtam lépni más progik feltelepítéséhez sem) szóval lehet menni fog most.
Amúgy a piros/zöld ikonra gondolok ami a tálcán van, aktuális műholdinfókat mutatja, arra gondoltam. -
nrc
tag
Mivel némi keresés után csak ezt találtam, ami gyakorlatilag azt jelenti, hogy nem jártam sikerrel és mivel műholdban nagyon nem vagyok otthon, így köszönöm a felajánlott lehetőséget, de úgy tűnik egyelőre nem tudok élni vele.
Úgyis az lenne a lényeg, hogy dvb-t-n menjen, az meg kiderül, ha megnézem az Elcard dekóderrel.
-
nrc
tag
Nekem is a DvbDream v1.5 beta 7 van fent, azzal próbálkozok és hiába állítom be a MONOGRAM vagy a DivX AAC dekódert, nem szólal meg vele.
Az Elecard-ot eddig még nem próbáltam, ha lesz egy kis időm megnézem azzal is.
Egyébként ki tudtad próbálni valamelyik AAC hangot használó adón, hogy megszólal-e ténylegesen ezzel a beállítással?
-
nrc
tag
A DvbDream nem alternatíva a MinDig TV-hez, mert tudtommal nem támogatja az AAC hangot, amit az RTL, TV2, Euronews, ATV, HírTV és a rádiók használnak.
Ha esetleg neked sikerült ezt a problémát áthidalnod valamilyen módon, akkor hasznos lenne ha leírnád a tapasztalataidat ezzel kapcsolatban.
-
GBogyó
tag
Köszönöm, de pont azzal nem ment. Nem tudta inicializálni a kártyát (U7200). Felismeri, látja a kártyát, de nem tudja inicializálni. Próbáltam 0-s, 166-os, 167-es ofszettel is, még ha nem is tudom, mire jó. Viszont ez volt az adott ablakban az összes variációs lehetőségem.
-
Zirowe
nagyúr
a forgatót nem disecq-nek hívják?
erre értettem,hogy nincs forgatóm.néztem monoblock lnb-ket,vajon azok mennyire használhatók?
mert igazából azok az adók,amik kellenek nekünk a hotbirdon vannak,de az astra 1-en (19 fok kelet) meg van legalább 10 fta hd csatorna és most szereztünk be egy hd képes műholdvevőt,gondoltam kipróbálom..
-
attuska
csendes tag
Na!
Pontot tettem a PCTV 300i nyűglődésre!
Ne vegyetek modern alaplapba ilyet, vagy csak próbára!
Kölcsönkértem egy Avermedia Avertv Hybrid+FM volar A828 -as USB kütyüt a második szomszédtól tesztelésre. Letöltöttem az Avermedia linux bináris drájverét, felraktam Arch64 alá (habár nem tüntette fel a tesztelt diszrók közt). Kihúz-bedug, majd a Kaffeine-vel a régi csatornalistával azonnal elindult, a TRIAX digi antennával.
Felvettem vele tökéletes minőségben az újévi konceretet az M1 HD adásról. a végén volt csak egy apró kocka villanása. Proci terhelés 20 %, deinterlace bekapcsolva, vagyis az Nvidia GF210 dolgozott rendesen.
Érdekes, hogy se antenna térerőt, se minőséget nem mutat a kaffeine, mégis ragyogóan működik.
XP alatt is szépen muzsikál, a gyári botantennája itt egy kalap sz@r.
A régi alaplapban nem működik (nincs neki USB2), ott a PCTV 300i megy kiválóan, persze HD képesség nélkül a lassú rendszer okán.
A VLC is szépen veszi az összes adót.
PCTV 300i megy bizományba a kereskedőnek, rendelek egy USB tunert.A pudding próbája az evés. Bármit is mond a kereskedő, hinni nem szabad neki.
-
GBogyó
tag
Bár az a véleményem általában, hogy ilyen marhaságba nem szabad belemenni, de válaszolok.
- nem sértődtem meg, csak jeleztem, hogy szerintem sértő volt a válaszod, a fórumokon nem ilyenekhez szoktam (szvsz).
- mondtam már, hogy _én_ máshogy értelmeztem a válaszod, ezt nem tudom ragozni.
- szerintem a válaszodhoz képest adtam plusz információt, de ez biztosan megint nem számít.
- szerintem nem a hibát kerestem, de ez is szvsz.A többiektől elnézést az off-ért.
-
GBogyó
tag
A sértő válaszodat ignorálom, de megjegyzem hogy akkor is és most is elolvastam a válaszodat, de _nekem_ nem az jött le a válaszodból, amit írni akartál, ezért írtam a kolléga számára a jó szándékú válaszomat. Egyébként meg smiley volt a végén arra célozva, hátha te nem olvastad figyelmesen a kérdést.
Egyébként meg feltenném majd a kérdést, hogy mi módon fogod az összes magyar nyelvű adást, kitérnék itt a T-Home és a HelloHD által sugárzott csatornákra, mert ha jól tudom van olyan, amelyik nincs meg a többi kínálatában. -
GBogyó
tag
Magyar adást kérdezett a kolléga. ;-)
Egyébként FTA:
- Duna (nemsokára HD, most még SD)
- Duna II
- m2 HD
- nemsokára m1 HD, de valószínűleg kódolt lesz,
- BudapestEurópaTV, vagymi :-)És aktuálisan nagyon változik, hogy mi, itt találsz pontos választ:
[link]Nem FTA meg a romániai bejegyzésű szolgáltató csatornái foghatók jelenleg.
-
DarkByte
addikt
Az a baj hogy még a H.264-es kodekek listáját külön kezeli a DVBDream, addig a hang kodekeknél nincs külön HE-AAC kodek választási lehetőség. Az audio kodekek listájában pedig csak az ffdshow jelenik meg ami viszont elvileg tudná a HE-AAC-t csak nem a LATM kódolt fajtáját amelyet a DVB szabványokban használnak.
-
zhagyma
őstag
A tömbházak esetén a "kultúrált lakókörnyezet" fogalmába nem fér bele a lakásonként 1 db parabola antenna a lapostetőre kihelyezve. Nálunk például 16 db kellene. Erre a jóisten se adna engedélyt. Nem beszélve a 16 db felhasználóhoz kihúzandó koax vezetékútjáról, mivel a rendelkezésre álló helyet elfoglalja a UPC, DIGI, INVITEL. Hidd el nem arról szól a "történet", mint egy családi ház esetén. Személy szerint engem is érdekelne a Sat, csak Nálam meg takarásban van az összes "érdekes" műhold. A betelefonálos játék, sex, TVShop, ezeréves hollywoodi "B" szériás filmek, brazil sorozatok, "arab karattyolás" tömkelege meg nem motivál ...
-
zhagyma
őstag
" ... A társasház tetején, vagy az erkélyen miért nem lehet szerelni? ..."
Mert tilos, amelyet helyi rendelet szabályoz, vagy műemlék épület, amit meg a felügyelet tilt meg. Egyébként "jobb" helyeken eleve tilos az antenna stb kihelyezése. Amit meg is értek, mert ronda: sok évvel ezelőtt a mi városunkban a tetőt antennaerdő borította és szalagkábelekkel ment le a jel a lakásokba. "Ázsiai" látvány volt. Mióta kábeltv van úgye ez megszűnt. Tapasztalatom szerint a DVB-S/S2 igazán a családi házas környezetben hódít. Nem véletlenül ...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Csere-Beszámítás! MSI Gaming X RTX 4060Ti 16GB GDRR6 Videokártya!
- PlayStation Network Card (PSN) ajándékkártyák, egyenesen a Sony-tól!
- LG 55C3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Üzleti Fujitsu Lifebook u7510 15,6" FHD IPS 2021/08. havi gyártás
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest