Új hozzászólás Aktív témák
-
Darahian
tag
Kolléga meglepett egy ősrégi szélessávú, erősítős beltéri antennával. A drótvéges 65%-os jelerősségre tán csak sikerül rádobnom...?!
Egyébként a megvett és visszavitt strong típusú antennát visszavették, és pirosfeketééktől teljesen szokatlan módon visszaadták az árát. Vagy mondtam már? Még mindig nem hiszem el, ez azért lehet
-
-
Darahian
tag
Hallod, lehet hogy én is a "kókány lecsupaszítós" módszerrel próbálkozok majd, de első dolgom lesz hogy a Médiásokkal megetetem az ő kókány antennájukat...
Amúgy a gyevi temető mellett lakom, szóval a legnagyobb bajom max az lehet, hogy a panel úgy árnyékol, mint a fene.
Szóval ezt a lecsupaszítós módszert idefent megtalálom? Akkor neki is ugrok. Délelőtt találtam egy 10 méteres darab régi koax kábelt. -
Darahian
tag
Hm. Elugrottam a piros-fekete MM-ba, hogy vegyek egy antennát, mert nem voltam elégedett a kis alcor USB tuner saját kis botantennájával. A STRONG SRT ANT 12-re esett a választásom. Közben rájöttem, hogy ha a szegedi Füvészkertnél van az az antenna ami nekem kell, az ugyan távolságra is, meg pozícióra is jó lenne, a nappali ablakával szinte pont szemben van - ha nem vesszük azt az ~50 db panelházat, ami köztem és az adó között van, de az antenna megvásárlása és a Splash player installja után még mindig elégedetlen vagyok. A splash player DiBcom BDA Digital tunerként ismeri fel az alcor DTV HS usb tunert, és az antenna csatlakoztatását követően folyamatos 76-80 (%-os?) jelerősségnél nem volt hajlandó egyetlen csatornát sem felismerni, sehol, nemhogy a 786 Mhz környékén.
Ez eddig bukta.
-
Darahian
tag
Tulajdonképpen nem is én lennék a kérdés, hanem faterom. Neki lett volna ajándék, csakhogy
1.) gondoltam kipróbálom, hogy ne legyek teljesen kuka a témában, mikor
2.) az Ubuntus gépére installálom. de sajna
3.) nekem is megtetszett a cucc, ráadásul - hogy ne legyen már olyan könnyű dolgunk)
4.) faterom Orosházán lakik,
ami Szegedtől is, Békéscsabától is meg Szentestől is nagyjából egyforma messze van...Így pillanatnyilag ott tartok, hogy kikísérletezem magamnak itthon, aztán veszek Neki egy másikat, valószinűleg kültéri antennával (vagy ha olyan drágán jön ki inkább kap egy pulcsit azt ossza be
)
-
Darahian
tag
Hali!
Ma beruháztam egy alcor DTV HD USB TV tunerre. Amikor hazahoztam, akkor kezdtem el agyalni, merre is van tulajdonképpen a szegedi adótorony. Google earth segítségével betájoltam az irányt - nem lettem éppen boldog az eredménytől, ugyanis hiába vagyok ~1,5km-re az adótoronytól, ha a szalagpanelünk hossztengelye szinte hajszál pontosan a toronyra mutat, szóval egyik ablakunkból sem tudok konkrétan rálátni. Azért adtam a 15cm-es kis bot antennának egy esélyt, persze nem találta meg a kódolatlan adók közül, csak a Duna TV HD -t...
Lehet hogy hülye kérdés, de csak felteszem, mert sem elektronikához, sem rádiótechnikához nem konyítok egy tapodtat sem...
Szóval: nekem is elég lenne egy ilyen ~500ft-os Tescos csodaantenna?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple Watch SE2 / 44mm / Midnight / Black Sport / Cellular (99%)
- Iphone 13 Pro Max 128 GB /// 86% Akku // Számlával és Garaniával
- Iphone 12 Pro Max 128 GB /// 88% Akku // Számlával és Garanciával
- Xiaomi Redmi 9A 32GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Apple iPhone 12 Pro Max 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Asus ROG G20AJ - Intel Core i7-4790, GTX 980
- LG OLED Televíziók: FRISS SZÁLLÍTMÁNY -30%
- AKCIÓ! "ÚJ" Microsoft Surface 5 13,5 notebook - i5 1235U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe IGP 27% áfa
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B550M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 Ti 8GB Rampage SHIVA FSP 700W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest