- One mobilszolgáltatások
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Sokat fejlődött a Tecno belépő ajánlata
- Minden készen áll a Galaxy Unpackedre
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
-
Mobilarena
A topikban az apróhirdetés, csere-bere, és hirdetés linkelés tilos. Hardveraprón a megfelelő kategóriában van erre lehetőség Hardverapró/Drón
Társtopik - Quadkopterek, felső tagozat
Drón, multikopter, quadcopter, hexacopter.. számos kifejezéssel találkozhatnak a hobbi távirányítós repülés rajongói. De pontosan melyik mit jelent, és melyiket érdemes beszerezni?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Arti1
aktív tag
válasz
m4rk.89 #44410 üzenetére
Nekem ez a körpolár filter van, de mivel nem merek víz fölé menni, nem nagyon látok különbséget szűrővel és nélkül. (Vagy én nem vagyok még elég vájtszemű a dologhoz
)
Ugyanitt a választható ND filter már pár hónapja under restocking, úgyhogy már nézegetek máshol, de még nem szántam rá magam.
Arra figyelj, nem tudom, Standard vagy Advanced vagy Professional a géped, ez a linkelt szűrő az Advancedre és a Professional-ra jó, a Standardnak más a kamerája. -
Minstrel
senior tag
válasz
m4rk.89 #44260 üzenetére
Itt van pár amit ismerek, biztos van még.
-
molnigee
aktív tag
válasz
m4rk.89 #43548 üzenetére
Hogy ne lenne
DJI P3A-tól felfele minden DJI termék
Illetve ha mersz kockáztatni kicsit, akkor szerintem a MI 4K vállalható simán
Ha mégnagyobbat mersz kockáztatni és leadsz az igényeidből akkor egy Upair 2.7K 85K-ért.Én DJI-on kivül azért nem vennék mást, mert maxi minőség ebben a témában, és egyedül ezt fogod tudni könnyen eladni használtan is. Mást nem nagyon ismernek a hozzá kevésbé értők.
Nap humor: hé haver, mikor indulunk már? Jó helyen leszek itt?
-
mobbo
senior tag
-
mobbo
senior tag
válasz
m4rk.89 #43537 üzenetére
az égvilág minden zavarja, szétesik a kép, elmegy a kapcsolat, stb.,
nem is nagyon tudom hogy lehet 4km a hatótáv, mondjuk az is hozzátartozik, hogy ez egy kizárólag kínai forgalmazásra készített verzió, adhat a wifi 10watton is, vagy bármi (a software támogatja az SE-t kínán kívül?) -
dalamarrr
csendes tag
válasz
m4rk.89 #42689 üzenetére
Összedobtam egy videót, hogy kb milyen felvételeket csinál az enyém.
GPS módban és manual módban szoktam vele repülni. Úgy olvastam, hogy alti hold módban nagy sebességű irányváltásoknál hajlamos a Tumble of death-re ezért azt a módot hanyagolom. Javaslom, hogy te is inkább a manual móddal próbálkozz a GPS mód mellett. Arra kell figyelni, hogy sodródik a gép, illetve a throttle kar ha közép állásban van, az gázadást jelent, szóval állandóan emelkedik. (Ki lehet még buherálni a rugót a távirányítóból.) Ha valami gáz van, akkor pedig csak átkapcsolod GPS-re és máris megáll, mint a cövek, annyi, hogy mindig 12-12 műhold jelfogásnál armolok. -
dalamarrr
csendes tag
válasz
m4rk.89 #42687 üzenetére
Nekem van egy H501S-em, propot még nem balanszoltam, így is elég kúl videókat lehet vele lőni, főleg szélcsendben. Annak idején én is nézegettem/olvasgattam dolgokat balanszolásról, ez szimpi megoldásnak tűnt, de sosem próbáltam, mondjuk itt talán valami phantom proppokat balanszol...
-
válasz
m4rk.89 #42272 üzenetére
1C-vel való töltés azt jelenti, hogy annyival töltöd, amennyi rá van írva. Tehát: 2700mAh, azaz 2,7A-el lehet tölteni. Ha rá van írva az akkura, hogy tölthető mondjuk 5C-vel akkor 2,7*5=13,5A-el is töltheted, így hamarabb feltöltődik. Én az 1C-vel való töltés híve vagyok, az biztosan nem árt neki!
Természetesen az összes több cellás(2S-6S) akkut balance-olva kell tölteni!
-
kimista
aktív tag
válasz
m4rk.89 #41737 üzenetére
ez nem racer, minek akarsz szemüveget?
tessék, itt e legújabb szemcsi, előrendelésben 34 dolcsi, 1 hónap múlva érkezik
Eachine-VR006-VR-006 -
syler123
veterán
-
syler123
veterán
válasz
m4rk.89 #41661 üzenetére
Miért kellene ilyen EC2 kábel? Azért veszed a balance boardot hogy arra kötöd az akkukat. Tehát a b6 minihez kötöd ezt a 6-os parallel boardot. Ennyi akkut tehetsz rá, ehhez nem kell semmi. Ha xt60-as akkud van, akkor az xt 60-as verzió kell neked. Ezt neked kell tudnod mivel fogod használni.
-
kerlas
tag
válasz
m4rk.89 #41334 üzenetére
Kingston Mobility Kit én is ilyet használok a Hubsan H501s-hez, úgyhogy tutira szeretni fogja.
-
sketchifun
senior tag
válasz
m4rk.89 #41318 üzenetére
Ezek a töltők okkal ilyenek. Azért így árulják, hogy egyrészt mivel nincs beépített táp, olcsóbb. Másrészt pedig, ha kint vagy a mezőn, akkor az autó akkujáról is tudj tölteni.
Tehát minimális szerelés muszáj, ezesetben pedig a LED tápegységek olcsó és jó megoldást biztosítanak.
-
Teréz Atya
senior tag
válasz
m4rk.89 #41298 üzenetére
Ha elég 60W, akkor vegyed, de én inkább vennék egy iSDT SC-608-at. Most épp van a BG EU raktárában és még kupon is van hozzá. Fel is dobtam a FB falamra.
Viszont ez utóbbihoz kell egy táp is. BTW a tesztemet róla itt olvashatod. -
Zoty4
őstag
válasz
m4rk.89 #41175 üzenetére
Cellankent 3,6-3,7Voltnal illik lehozni a gepet, attol fuggoen hany cellasod van szorozd fel.
2Snel nyilvan 7,2-7,4V es igy tovabb.
Dischargeot nem hasznalod!!!
Storage amit te keresel, akkor olyan 3.8-3.85re lemeriti es azon elal tobb hetig karosodas nelkul. Telre is, de feltoltve is kibirja 1-2 hetig minden gond nelkul -
kimista
aktív tag
válasz
m4rk.89 #41116 üzenetére
van kereső, hajrá. ne haragudj, de nem fogunk helyetted keresni.
linkeltek párat, abból lehet válogatni.
vagy keress másikat.
mellé csak egy tápegység kell, abból is van ezer féle.
keress egyet, nézelődj, és linkeld be, majd megmondjuk h jó-e. Ne várd el, hogy mindent a szádba adunk, úgy nincs fejlődés. -
kimista
aktív tag
válasz
m4rk.89 #41105 üzenetére
én nem vennék már b6-ot. hihetelen, milyen fos idő alatt tud balancolni.
csak összehasonlításképp:
egyszerre raktam b6-ra 4 db 1000-3s aksit, és az isdt-re 3 db 15004s-t. majd ha kész lett, ráraktam 4db 1500 4s-t. ekkor a b6 még balancolt. majd ráraktam az isdtre 4db 2200as 4s aksit, és kb a felénél fejezte be a b6 a töltést. 1c-vel töltve minden.. amikor már komolyan gondolod, nem mindegy, h 1-2 óra alatt feltöltesz 10-12 aksit, vagy kell 3 óra 4 aksihoz.. -
Teréz Atya
senior tag
válasz
m4rk.89 #41105 üzenetére
Itt az erdeti SkyRC adapter.
-
Arti1
aktív tag
válasz
m4rk.89 #41089 üzenetére
A konnektor és a töltő közé kell egy táp, ami 11-18V egyenáramot csinál és legalább 2-3A-t tud (ha csak 1 akksit akarsz vele tölteni). Ha majd később parallel board-on több akksit akarsz majd tölteni, kelleni fog a több Amper is.
Ennek a bemenetét nem tudom méretileg, a B6 mini ha jól emlékszem 5,5x2,5mm-es, de a dobozában van egy DC-in barrel -> krokodil átalakító, azzal rá lehet kötni valami egyenáramú akksira is (pl. szünetmentesbe való akksi, autóakksi stb...), a lényeg hogy a volt tartományban maradjon.
Vannak laptop töltők, amik megfelelnek, de már ritka, mert mind 19 volt környékén ad le már, alacsonyabbat már eléggé kutatni kell. Vannak univerzális töltők, amiken akár a volt-ot is ki tudod választani, meg amin fejet lehet cserélni attól függően, hogy mibe akarod dugni, az is megoldás. -
üszök
őstag
válasz
m4rk.89 #41084 üzenetére
Ránézésre az EC2 csatinak tűnik az aksi végén. A töltő képén meg T deans csatikat látni. Ezek közül kell venned valamelyiket, és tudod tölteni az akut egyesével. (De,hogy ebből melyik a male,és a female azt meg nem mondom) Ha több akut szeretnél majd egyszerre tölteni (és akarni fogsz)
akkor én úgy csinálnám,hogy vennék egy ilyet kicsit büdös Kínai műanyag szaga van,de teszi a dolgát. Az xt60 később még jól jöhet,
ebbe pedig kellebből annyi darab amennyi aksid van.
-
-
Teréz Atya
senior tag
válasz
m4rk.89 #40978 üzenetére
Szerintem mire azzal feltöltöd a 2S 2800mAh akkut, addigra megőszülsz. Az az USB-s tölő pici 300-500mAh akkukhoz van, ahhoz passzoló töltőárammal.
Inkább vegyél egy iSDT SC-608-at, ha úton akarsz tölteni.
A képen épp pár mikroakkut töltök, de 150W-ot is képes lenne leadni. A Flying frog töltője pedig cca 2,5W-ot.
A tesztemet itt olvashatod. -
vandor01
senior tag
válasz
m4rk.89 #40933 üzenetére
2S tolésére vehetsz ilyent is párat: [link]
powerbankrol is toltheted a terepen az aksikat....
de veszel hozza 2db dupla (2,4A) bliztwolf toltot és otthon is toltheted...
vagy akar ilyent is breszerezhetsz: [link]
koltseg 4db kabel: 10eu 2db blitz vagy a masik:16eu esetleg powerbank?de ha a jovoben akarsz 3S vagy nagyobbat is tolteni? akkor Skyrc B6 mini
lehet kell hozza egy board meg kabelek es kicsit forrasztani
koltseg 50 ejro? -
Jackal2
senior tag
válasz
m4rk.89 #40307 üzenetére
Nos, a helyzet az, hogy én már 3 kollégámat és apámékat is megfertőztem a Blitzwolf 5 portos töltővel és éppen azon agyalok, vegyek-e még egyet, tehát van egy elég szép minta, és tapasztalat:
- nem romlik el
- nem melegszik
- sok áramot ad leNálunk éppen az a vita, kinek a cucca legyen rajta. És hogy jön ez a drónokhoz? Az új buta töltők balance plugon keresztül tudják USB-n tölteni a 2S akksikat is, vagyis:
- veszel egy sok portos power bankot
- rányomsz USB-s 2S töltőt
- kimész terepre és örülsz, hogy menet közben feltöltÚgyis mindenki áll át a pici gépekre, szóval kb. ez most a realitás. És ez nem RC cucc, el lehet adni bármikor, és használhatod másra is és 5K a töltő, 5K az elem és ilyen 800-1000 ft egy USB-to 2S akksi töltő, amit ráadásul mindenféle géphez/rc modell autóhoz adnak.
Ennyi. A távba meg berakod a Sorbo-t és száz évig menni fog.
-
Jackal2
senior tag
válasz
m4rk.89 #40281 üzenetére
Én nagyon sokáig IKEA elemeket használtam, de nem jók. Évente 40-50 darabot dobtam ki, tök értelmetlenül. Aztán rátaláltam a Sorbo líthium Ion akkukra, ami USB-ről tölthető, kb. 5000 ft egy adag. Azóta sem repültem kevesebbet és kb. 2x töltöttem őket, SOKKAL tovább bírják egy feltöltéssel, mint egy elem és akkor is csak bedugod tölteni és kész. Így egyáltalán nem is foglalkozom a töltöttséggel.
Nagy könnyebbség, javaslom, hogy vegyél te is egy szettet, vagy állj át lipo akkus távra. Írtam róla tesztet is, itt olvashatod.
-
-
PNP
őstag
-
-
Teréz Atya
senior tag
válasz
m4rk.89 #39977 üzenetére
Egyértelműen a Hubsan. Az első tipikus kínai olcsóbrushless, míg a Hubsan letett már egy-két jól sikerül dolgot az asztalra.A CG camja meg kísértetiesen hasonlít az én C4002-őmre. Hát az is HD, de a képminőség poscék.
-
Arti1
aktív tag
válasz
m4rk.89 #39788 üzenetére
Ha nem akad fenn vámon:
Extra optimális eset: 10 nap
Optimális eset: 2 hét
Normál eset: 3 hét
Hivatalos: 30 nap
Ha elkapják a zöld ruhások, + 2-3 hét
De ha a csillagok állása indokolja (meg az ünnepek előtti szezon), lehet ennél sokkal több is
Talán most ünnepek után van, mindenki kiköltekezte magát és talán(!) kevesebb a csomag... -
Arti1
aktív tag
válasz
m4rk.89 #39786 üzenetére
Gratula, már csak ki kell várni
Ürítsd ki az egyik szekrényt jó előre, mert őszre tele lesz gépekkel meg hozzá való kütyükkelMás:
Most gondolkodom, hogy nyomjak-e egy cancel-t ezen a szélmérőn... nem az ára miatt, hanem, mert úgysem akkora a szél lenn a földön állva, mint fenn, ahol a gép van, tehát kicist feleslegesnek érzem...
Csak egy hirtelen ötlet volt, mert már megint majdnem leviszi a fejem a szél, kíváncsi voltam mennyivel fúj -
Geller72
veterán
válasz
m4rk.89 #39746 üzenetére
Kb mint a H31. Olyanom is volt pár. Gyakorlatilag szinte ugyan az, csak nagyobb akkuval, kamerával. És kicsit nehezebb, ami itt inkább előny, mint hátrány, mert a H31 már kis szélben is kényelmetlenül érzi magát. A H31 papíron vízálló. Én úgy vagyok vele, hogy egy darabig minden az. Aztán már nem.
. Aki vízben akar drónozni, az vegyen motorcsónakot.
. Vagy tengeralattjárót, Vagy B30-as téglát. Ha nagyon parázol, hogy béna vagy, vegyél egy F36-os mini gépet. Nekem is van feleslegbe, ha nem akarsz várni. Azzal pár napot játszol, hogy érezd, miről van szó, aztán jöhet ez is. De ha van helyed, ahova kimenj, kezdheted ezzel is. Csak óvatosan. Nem kell egyből elküldeni a retekbe.
. Ha soha nem láttál még ilyet, akkor én azért egy minivel kezdenék. Az jól bírja. Pár nap után, meg ha nem kell, eladod.
26 ercsi simán belefér.
30-ig nem kattognak, de sztem 40-ig sem nagyon. Nekem még nem volt ilyenre példa. Én spec 80 alatt még nem fizettem. D ez nem biztos, hogy mindenkinél így van.
. Ez tuti bejön probléma nélkül. Lehet, hogy bekérik a számlát, de látni fogják, hogy mizu és nem szívóznak. Ilyenre már nekem is volt példa, ha nagyobb dobozban vettem valamit.
-
Geller72
veterán
válasz
m4rk.89 #39744 üzenetére
Hehe. Az Eachine E5C kb annyi, mint a H31 alap és van rajta kamera. Ráadásul 600-as akkuja van, nekem nem egyszer 10 perc felett volt levegőben.
. És ebből még van kupon.
26.76 Eur. Gyorsan vettem is egyet..megint.
. Közben úton vannak az 50C-s 600-as akkuk a QX szériákhoz is, így 2 legyet egy csapásra.
.
-
Geller72
veterán
-
Geller72
veterán
válasz
m4rk.89 #39728 üzenetére
-Motor(ok).
-Propok, bár alapból van benne még egy garnitúra és eléggé nehéz kinyírni, de..hátha.
-Akkuk, töltővel.
-Fogaskerék egyik fajta.
-Fogaskerék másik fajta.Ennyi.
Legközelebb, ha valami kell valamihez, ami alkatrész, akkor a keresőbe beírod, hogy akármi Spare Parts.
Az első 6-ban ha nincs benne, akkor nem létezik, vagy valamit elírtál. De használni te is használhatod. -
Arti1
aktív tag
válasz
m4rk.89 #39698 üzenetére
Próbálj meg egy JJRC H31-et mondjuk.
Elpusztíthatatlan (najó, azért ha erősen próbálkozol, sikerül) és ......... vízálló
A vízállóság is csak bizonyos határok között, de legalább van esély, ha vízbe kerül, talán megússza
Lepontozható 22,8 EUR-ig, ott pedig nagy az esély a vámmentes indítványra, ha mégis megfognák...
Vagy bármi, hasonló Syma is jó
Nem tudom, érdemes-e az elején kamerával szórakozni... ehhez nem is adnak, de a Syma X5C kamerájával nem vesztes semmit, olyan, mint ha egy agyonhasznált VHS-t néznél szellemképes TV-n -
Teréz Atya
senior tag
válasz
m4rk.89 #39691 üzenetére
Nem akarok itt unnepronto lenni, de biztos hogy jo otlet egy abszolut kezdonek brushless gepet ajanlani, amit motorcsonakbol akar iranyitani viz felett?
Se magassagtartas, se return to home mert nincs GPS, de meg elokep sem. Jobb esetben csak a kopterbol lesz tengeralattjaro, rosszabb esetben valakit fejbe talal a gep, aztan lehet kimenteni a vizbol.Szerintem egy hasznalt Phantom 1 vagy 2, arra lehet gimbalt rakni es tartja a magassagat es haza is lehet kuldeni ha baj van. De elotte mindenkepp ajanlatos par repulest megejteni egy kis syma x5c-vel vagy valami hasonloval, hogy megszokja az agy az iranyitast, esha valami gebasz van a GPS / magnetometerrel a gep segge meg nem felenk nez, valahogy azert el tudjuk iranyitani. Nem egy raketatudomany, de azert ne akarjuk atugrani, hogy megtanuljuk hogy repul a gep.
BTW amugy is jon a jo ido, az X5C-hez eleg egy tavot venni, hamarosan minden bokorban lelhetunk egyet.
Haveromnak van 2 H8 minije egy diofan Galantan, ha le tudjatok halaszni vihetitek oket, o mar letett errol a hobbyrol. -
Arti1
aktív tag
válasz
m4rk.89 #39691 üzenetére
Voltak/vannak akciók, ki kell fogni, ez nem igazán jó ár érte (meg nem is kezdő gép, bár ésszel és hatalmas önfegyelemmel talán el lehet vele kezdeni és megtanulni az alapokat, gépvesztés nélkül)
$115 az 290es árfolyamon 33.350,- Ft erre jön rá 5% vám (4,7% igazából, de ez már nem különbség), ekkor 34.917,- Ft nettó, erre 27% ÁFA az 44.345,- Ft (ennyiért itthon is találsz, még akár bontatlant is, jófogás meg a többi)
ja, meg a posta 2.500,- Ft-os díja, az lemaradt, amiért lesznek majd olyan szívesek, és megcsinálják helyetted a vámkezelést...
Az egész átfutási idejében az a legszomorúbb, hogy nekem 2 hét alatt ideért az országba kínából, majd 1 hónapot(!) pihent a postán/vámon, pedig proaktív voltam, előre küldtem mindent, amikor kiderült, hogy megfogták a vámon... -
syler123
veterán
-
Arti1
aktív tag
válasz
m4rk.89 #39669 üzenetére
Menet közbeni videózáshoz az akciókamerák széles látószöge miatt nagyon közel kellene lenni, hogy jók legyenek a videók (ne csak a táj és valahol egy pici motorcsónak legyen rajt, vagy szűkre venni a látószöget, ha nem csak szoftveresen vágja le a fölösleges részeket és meghagyja a felbontást... de akciókamerából Jackal2 blogja a koronázatlan király, ott még érdemes olvasgatni)
Inkább álló helyzetből lehetne jól videózni, felküldeni a csónakból, és igyekezni, hogy oda is landoljon...
Ahhoz akár egy bogár (MJX Bugs 3) is jó lenne, annak van dedikált akciókamera tartója, meg aránylag jó rep. ideje. Van még egy csomó másik gép is, ami jó lehet, inkább az ár alapján kellene belőni, melyik legyen.
Nem akarom leszólni az SJ4000 WIFI-t, de elég lesz a felbontása, minősége? Akkuidőben mindenképp a repcsi lesz a szűk keresztmetszet, az akciókamerák általában 30-50 percet szoktak bírni egy huzamban, a gépeknél 20 perc már ajándék, 10 perc az átlagos
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● DJI topic
- Metal topik
- Beszántaná a marketingért felelős részlegét az Intel
- One mobilszolgáltatások
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen videókártyát?
- Így nézz tévét 2025-ben: új ajánlások, régi szabályok
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Építő/felújító topik
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged