- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen GPS-t vegyek?
- Magisk
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
-
Mobilarena
A topikban az apróhirdetés, csere-bere, és hirdetés linkelés tilos. Hardveraprón a megfelelő kategóriában van erre lehetőség Hardverapró/Drón
Társtopik - Quadkopterek, felső tagozat
Drón, multikopter, quadcopter, hexacopter.. számos kifejezéssel találkozhatnak a hobbi távirányítós repülés rajongói. De pontosan melyik mit jelent, és melyiket érdemes beszerezni?
Új hozzászólás Aktív témák
-
SpydeR3412
aktív tag
válasz
zolikaDB #72170 üzenetére
Hdmi csatlakozóval ki tudod hozni a képet (tableteken többnyire van) és ha a szemüveg is olyan, akkor ott az élőkép. De egy sima vr szemüveg is hozhat hasonló eredményt.
A gépet érdemes yt-on megnézni.. Attól, hogy pl van akinek megfelelő, nem biztos hogy neked is. És fordítva.
Viszont ha van nagyobb keret, akkor pl egy használt mini 80ért jobban megérheti szerintem... -
ecaddsell
aktív tag
válasz
zolikaDB #72170 üzenetére
Nincs FPV (max. ha a telefonról kihozod valahogy) mert WiFi-n kell csatlakozni a madárhoz mint AP-hoz és egy appban van a videó.
Ez pedig messze nem olyan megbízható (és közel sem tudja a leírt távot) mint ahol a kontrollerben van egy spéci vevő és onnan kapja a teló a videót.
Saját spéci aku ami ha csak 1 van és behal akkor megakadtál, azaz az 1 akku az nem biztos, hogy jó ötlet.Nem mellékesen több mint 250g ami szabályszerű reptetéshez több hercehurcát jelent pl. biztosítást. Viszont kisebb baleset és jó eséllyel darabjaira hullik, azaz minden amit addig beleöltél az kuka.
Kb. azt tudja amit ezért az árért ebben a kategóriában elvárható.
Innen felfelé meredek árugrás van, mert a jobb videó átvitel (nem WiFi) nagyon megdobja az árat (ez FPV téren is igaz, ahol van a DJI vista rendszere meg a Shark Byte, mindkettőhöz a szemüveg/vevő árához képest az air unit már aprópénz).
Ha már van valamid és elég, hogy csak utólag visszanézve legyen jó videó akkor valami olcsó action cam-el esetleg még érdemes kísérletezni (pl. Runcam 5 orange/Caddx orca stb), de itt is vannak komoly kategóriás cuccok mint pl. insta 360 go 2.
-
-
cd334
tag
válasz
zolikaDB #72141 üzenetére
Mivel vakon követed a leírást ezért van a gond. A harmadik pontban(configuration) lehet állítani, hogy milyen vevő van a te gépedhez(meg még sokminden mást). Valszeg a példában más vevő van. A te config füledet valszeg a gyártó jól beállította. Javaslom, ha bármit is állítasz nézz utána az mit állít pontosan és akkor állítsd, ha érted mit és hova kell állítani. Ha az armolást szeretnéd állírani, akkor a modes fület nézd meg és azzal ismerkedj. Nagyon sokmindent lehet (el)állítani a BF-ben. Minden gép más és a tutoriálok csak egy példa és mindenki a saját gépén állítja be a dolgokat és az nem biztos, hogy jó lesz neked. Bármit állítasz meg kell nézni az jó-e a te gépedhez.
(Az szuper, hogy volt mentésed.)
-
-
-
cd334
tag
válasz
zolikaDB #72129 üzenetére
Szia!
Mit akarsz csatlakoztatni és hova?
Amit bekarikáztál az egy külső UART-USB chip drivere. A mai FC-k már nem ezt használják, hanem a FC-n lévő mikrokontroller saját USB-jét.
Én a Crux3 FligtControlleráre írtam a BetaFlight-os dolgot. A távodnak nincs köze a repülésvezérlő beállításhoz.
De majd a távot is kell majd konfigurálnod, de elvileg ahhoz nem kell PC.Ha segítséget kérsz, próbáld meg jobban leírni mit szeretnél csinálni, beállítani. Mit hova csatlakoztattál, mit csináltál eddig. Tényleg a lehető legrészletesebben, mert úgy jobban tudunk segíteni.
Itt kezdődik most a mélyvíz. Itt most nagyon a goggle és a youtube lesz barátod. Ez egy nem egyszerű szakasz, sokat fogsz tanulni. Próbáld meg előszőr önnálóan magadtól, mert így tanulsz a legjobban.
Ajánlom Oscar Liang oldalát nagyon sok jó tutorial van ott.
Ami még jó lehet az Joshua Bardwell youtube csatornája. Itt is rengeteg infó van.
Mindkét helyen használd a keresőt. -
ecaddsell
aktív tag
válasz
zolikaDB #72097 üzenetére
Nálam (nem a konkrét cuccoddal, hanem általánosan):
1) Betaflight Chrome extensionben, USB kábellel a géphez kapcsol. Konfig lement
2) Kontroller bind, gimbal ellenőrzése, kapcsolók csatornákhoz át/hozzárendelése (arm, flight mód, beeper, GPS rescue ha van, flip over after crash stb.)
3) Akku csatlakozása, VTX megkeresése/frekvencia beállítása, motor teszt prop nélkül nem full gázon
Ha sosem csináltál ilyet nézz meg pár videót ill. leírást, sokat segít. Pl. a flight módnál érdemes tudni, hogy ha nincs semmi beállítva az az acro mód, ha kell akkor a horizon ill. angle módot kell range-hez rendelni. A bind-nál meg lehet olyanban megakadni, hogy FCC nem FCC (LBT) mód stb.
Végén finomhangolás, végleges szerelés.
Nekem volt már ami a 2)-es meg a 3)-as ponton bukott HW hiba miatt (2-es SBUS inverter tranzisztor hiba jó eséllyel, 3-as VTX túlmelegedés). -
SpydeR3412
aktív tag
válasz
zolikaDB #72089 üzenetére
Ha jól láttam, akkor 1500mah az aks, i azt töltheted nyugodtan 1.5a-el is. De nem gond ha kevesebbel töltesz, csak tovább tart a folyamat.
A fehér kábel nem fehér, csak a csatija.Az a balance, ott jönnek cellánként a szálak. Azzal egyenlíti ki a feszt. A jó töltőkbe mindegyiket be kell dugni.
-
cd334
tag
válasz
zolikaDB #72082 üzenetére
Type: az akkumulátor típusa, drónoknál leggyakrabban LiPo(4.2V) vagy LiHV(4.35V). Még vannak ugye a Li-ion akksik, azok inkább távokba és szemüvegeben szoktuk használni.
Charge current: általában ha azt szeretnénk, hogy az akksik jó sokáig működjenek ezért 1C-vel szoktuk tölteni. Ha egy akksi 1Ah akkor 1C-hez a töltőáram 1A.
Discarge current: ez lehet nagyobb mint 1C, ha van idő én 1C-vel szoktam meríteni.Arra érdemes figyelni, hogy a több cellás akksikat mindig balanszolva töltsük.
A LiPO, LiHV akksik esetében, ha nem használod őket, akkor le kell merítni storage feszültségre, mert ezek az akksik nem szeretik, ha sokáig fullosan töltve állnak. Általában minden töltőn van ilyen mód.
Itt egy nagyon jó és részletes leírás a LiPo akksikról:
https://oscarliang.com/lipo-battery-guide/ -
-
SpydeR3412
aktív tag
-
vandor01
senior tag
válasz
zolikaDB #71985 üzenetére
EN?? ha hosszutavban gondolkoznék??
a hossztutav az relative!! mert meg jon a dragasag azt az elso korben ha letorom valamilyet lefustolok valamit??? etcetc
akkor kezdhetem elolrol.... szoval "hosszutav"??? max fel év! addigra leamortizalodik fizikailag erkolcsilag etc azaz ujabb cuccok jonnek a piacra!szoval fel evnyi Crux3-asozashoz kozepes esetben!!?? azaz
- nem azonnal kuka az elso korben!
- vagy 2 evig a polcon tartva 2 havonta a szobaban egy felkorre....hetente 1-2-3x reptetni??
kell get gep! a toltesi lehetoseg fugvenyeben 8/12 aksi?
es a varialas lehetoseget nem elszalaztani!! azaz 1S.en is rendesen kipropbalni!- 2 gep
- 1db KV6400 2S moci tarcsinak
- 5db KV11000-es 1S moci varialni es tarcsinak
vagy lehet inkabb 6db KV11000-es es 6400.as bol ugyis leugrik a masik geprol?
- marek propeller 3018 gemfan hurrikan 3020/3025 HQ-s propeller
- esetleg egy alsolap es egy canopy.....talan? ha mar mint uccso lehetoseg jul 1 elott
ez én vagyok..... te meg azt veszel amit akarsz -
cd334
tag
válasz
zolikaDB #71963 üzenetére
Jó bolt. Itt vanak a posta típusok. Neked szetintem a Special line for European posta kell.
Elég jó áron van az a crux3. Ilyenkor mindig át kell gondolnom a dolgaim.
Én a helyedben nem úsznám meg a paypalt. Nem nehéz megcsinálni egy paypal fiókot és mögé tenni a bankártyád, vagy még jobb ha a vitruális bankkártyád. Ad egy 180 napos extra vásárlói védelmet. Én ahol lehet csak paypallal fizetek.
-
Peaceliker
addikt
válasz
zolikaDB #71959 üzenetére
Persze, sokszor vásároltam már innen.
Ezek jó gépek sztem... Crux bol ha végre jön 1s változat azt lehet bevásárolomAmúgy régen multiprotokol devoztak, aztán flysky és jelstabilitasban az frsky volt a legjobb. Én nem is szívtam vele, mondjuk nem is frissítem halálra. Meg beépített vevős gépekkel már 0 problémám van évek óta.
-
SpydeR3412
aktív tag
válasz
zolikaDB #71959 üzenetére
Ha nem akarsz folyamatosan szívni, akkor ne válaszd az frsky-t, mert bizonytalan fos az egész rendszerük. Meg mindig variálnak valamit, az ember meg a haját tépi. Legutóbb ki lehetett dobni az összes ilyen belső vevővel szerelt fc-t (lehet rá tenni külső vevőt, de az ember nem azért vesz belső vevőset, mert + rá akar aggatni súlynak egy vevőt), mert ők úgy döntöttek, hogy nem támogatják tovább ezeket ebben a formában.
-
SpydeR3412
aktív tag
-
SpydeR3412
aktív tag
válasz
zolikaDB #71912 üzenetére
Nincs értelme hasonlítani a 75mm-t a 85mm-hez.
Trashcan vs Mobula7: a mob7 nyugisabb, agilisabb. A Trashcan meg egy vadállat, megy mint a barom. A pidekhez nem értek, de a szemetesen, azok is agresszívebbek. Szóval én csapatáshoz a Trashcant használtam, krúzoláshoz meg a Mobulát.
A 85mm meg kint verhetetlen, a 3 gépből ez a leg agilisabb.Mindenki: am már rengeteg féle gép létezik ebben a kategóriában is. Már rég nem csak a Happymodel, meg a Beta játszik. Nem mellesleg elég jó paraméterekkel rendelkeznek azok is, valamint előfordul, hogy újabb technikát használnak. Már kezdenek szép lassan bekúszni a BG-ra is, de Alin érzik igazán otthon magukat.
-
cd334
tag
válasz
zolikaDB #71920 üzenetére
Szerintem 85mm 2S-re 450-650mAh óra közötti dolgokat keresném.
Én most a 85mm gépemhez ezt a GNB 600mAh sárga akksit használom most. Ezzel olyan 5 perc repidő minimum van(4.30-ra töltöm és kb. 3.55V szállok le, hogy kíméljem). Nagyon jól megy vele a gép eléggé jó akksik.
Illetve még most használatban vannak GNB 650mAh akksik is, ezek is jók, bár a sárga 600mAh übereli.
Szerintem a GNB 530mAH sárga akksi is ideális lenne, de azt nem lehet kapni most sehol sem.Szerintem a 85mm-re még jó lehet a Tattu 450mAh 2S 75C 7.4V Lipo ennek előnye, hogy lehet is itthon kapni(nem kell rá sokat várni), és nem is olyan vészes az áruk. (Itt és itt)
(Aliról eléggé lassú az akksi szállítás, kb. 1.5-2 hónap, legalábbis a fent linkeltek.)Ha tud valaki egy normális európai GNB akksi forrást azt megköszönném!
Én használtam még GNB 530mAH és 550mAh akksikat is azok is jók voltak.
Itt egy jó teszt, bár nem mai és sok jó akksi nincs is benne, de azért látni lehet mit érdemes venni.
Általánosságban egy szett akku nálam egy szezont bír.
-
Peaceliker
addikt
válasz
zolikaDB #71911 üzenetére
melyik gép 142? Az vmi hd géep lesz vagy rtr. /jah látom, vmi akkupakkos változat/
Pont azért mert nagyon könnyű. Ettől ordenáré repideje lesz és sokkal, de sokkal jobban repül mint egy trashcan vagy mobula7. Ezeknél a gépeknél 1-2g is érződik...nem hogy 13
Trashcan amúgy felejtős sztem, mobula7 is. 85ös gép még uruav van, arra tán érdemes rápillantani.
18kkv az 1s only lesz. Senki nem dugott még ezekre 2s-t...legaláébbis 1-2 hónapja nem találtam 2s videót, én sem mertem rádugni...sztem ha motor nem is, lap tuti füst.
3br moci az 08028 nem 1102
2s 1102 13500kv sztem tippre (ha jó nehéz is 30g körüli) akkor sztem 3p 450es akkuval, 18kkv 1s el akár 5 is 450el, azt sejtem, de 4 tuti. 75ös 0802 22kkv gépem 5p et megy bent 450el 3.2v ig merítve...nagyon durva
kintre csavaros prop kell, mindegy hogy 1 vagy 1,5mm az törni fog csavar nélkül
-
-
cd334
tag
válasz
zolikaDB #71822 üzenetére
Őszintén nem tudom, azért próbálom ki.
Új tapasztalatok kisérletezés építés. A saját 85mm drónjaim is kisérletezés kipróbálás után jöttek létre.
Kiváncsiság hajt.Igazából a normál méretű toothpick is elkezdett érdekelni. Tulajdonképpen az egyik 85mm simán átalakítható toothpickké csak kell egy váz és némi propeller.
Ez egy ilyen hobbi az ember mindig keresi a mókát. Nekem két build kellett(3" 3S, majd 75mm 1S) mire rátaláltam a nekem legjobban tetsző gépre(85mm 2S). Most tovább kisérletezem. Hátha lesz ez még jobb is.
Amit a héten tervezek: kipróbálni az a mobula6 emuflight-tal és projekt mockingbird tune-nal.
-
-
-
vandor01
senior tag
válasz
zolikaDB #71775 üzenetére
Van egy HP munkaallomasom, aminek a toltojerol teszek be kepet, de annak akkora a csatija, amihez nem biztos, h letezik XT60 adapter.
mar linkeltem
ehhez kell egy kabel plusba! [link]de csinalhatsz is azokat a tobbiek linkeltek...
ja most nezem.... 7mm es kulso atmero??
akkor csinalni kell!! vagy keresni kell mas TAP-ot?na latod nem olyan 1xru jatek ez.... soxor veszunk mi is szemetet
-
vandor01
senior tag
válasz
zolikaDB #71771 üzenetére
az Uruav is jo valasztas ha az van EU raktarban gyorsan occon elerheto!?
akkor azt kell.... valszeg ez sem lesz szemet sokaig kiszolgal...
ezt is kell etetni ehhez is kell vmi TAP! azt irja ez a tolto 150watot tud!
szoval a maxon ki akarod hasznalni lehet nem most?
akkor kell hozza kb 180/200wattos TAP.... abbol meglesz a 150-es teljesitmeny
persze kis aksik toltesehez nem kell ilyen combos tap...de ne felejtsuk!! KINAI!
ha jol megnezed ezeket a toltoket XT60-as csatlakozokkal lehet etetni meg az aramot is kiszedni belolle..... ezert kell hozza a parallel bordokbol az XT60-as csatlakozos!
VALAMINT!!!
6db aksit tusz racsatlakoztatni a parallel bordra aksinkent 2db csatlakozoval
1. a feher hosszukas ballance az OK egyforma mindenhol
2. a sarga fo aram csatival ami lehet?? xt60 vagy XT30-as!!mivel kis geped lesz kis aksival es 90% hogy xt30.as csati lesz az aksin (ha csak nem?? foleg ha 2S elofordulhat a piros JST csati is)
Na most erdemes olyan paralel boardot nezni/venni amihez az aksikat fel tudod azonnal direktbe dugni!
nagy aksikhoz XT60
kis aksikhoz XT30 (esetleg JST?)
vagy venned kell 1-1db parallel bordot xt60 + xt30
vagy venni kell 6db atalakitot xt60 -> xt30
vagy veszel 6db-6db xt60/xt30 csatit es megforrasztod magadnak!de ha tuti hogy csak kis gep kis aksi akkor keresnek paralel boardot
- eteto aramhoz a toltobe sarga XT60-as csaitst
- az aksikhoz olyant aminek 6db sarga xt30-as csatija van...azaz amit TWINE linkelt olyant vegyel.....
de ez csak xt30 hoz jatszik!ha mas aksiaid is lesznek mint xt30??
akor ahhoz megoldast kell keresned vagy gyartani?
ha ezt a toltes valasztanam azaz xt30! akkor mar nem vennek mas aksikat csak ilyet!
szarozni a csatlakozokkal adapterrekkel a tolteskor majd a gepen etc etcha nincs ilyen? akkor marad az XT60-Xt60 es 6db atalakito!
remelem kepbe kerltel azt lehet keresgelni.... -
twine
veterán
válasz
zolikaDB #71771 üzenetére
A Q6 nano-n XT60 csatlakozók vannak,ezért
XT60 csatlakozozósra van szükséged...(Az általad linkelt helyen van Banán csatlaozós, XT60 "T" csatlakozós, és sima XT60)...Tehát ami XT60-al csatlakozik olyan töltőre van szükséged...AMit viszont félre értettél valószínűleg, (mert vandor01 hsz-t én is olvastam), hogy neked nem XT60 (akkumulátor)csatlakozós board kell, hanem XT30...
Azért gondolom ezt, mert eddig én úgy olvastam Whoop-al szeretnél repülni a jövőben, amihez vagy PH csatis aksikat veszel, vagy XT30-at...
2-3S aksikat valszeg XT30-al fogsz vásárolni, ezért ehhez való párhuzamos töltőt kellene nézned. Ilyet
(közel sem biztos, hogy a legolcsóbb megoldast találtam meg neked, csak egy képet kerestem)Összegezve...
A Q6 nano-hoz XT60 felületen csatlakozik a borad, de magának a boradnak XT30 csatlakozókkal szereltnek kellene lenni , ha whoop-ozni akarsz...
(Az XT60/XT30 szinte ugyanúgy néz ki csak a 30 sokkal kissebb)MIélőtt rányomsz a rendelésre, várj még pár hsz.-t...
-
twine
veterán
válasz
zolikaDB #71764 üzenetére
Én pld. cd334-hez hasonlóan(csak "pepitában") egy ilyen csatlakozót alakítottam át.
itthonról vásároltam, filléres tétel, az egyik felét levágtam, és forrasztottam rá XT60 csatlakozót(ezt dugom a Q6 nano-ba). Másik felébe pedig dugom a laptop töltő végét... -
cd334
tag
válasz
zolikaDB #71764 üzenetére
Igen ez az. Fizetés előtt kell majd beírni a kódot.
Nem tudom milyen egy külső HDD táp. Én fogtam és a laoptop töltőjének végéről levágtam a csatlakozót és egy XT60 mama csatit forrasztottam a helyére polaritás helyesen.
Vagy kell egy átalakító, olyasmi amit @vandor01 linkelt be, ami a te laptoptöltődhöz való. Ugye latoptöltők között is eltérőek a csatlakozó végződések.
-
vandor01
senior tag
válasz
zolikaDB #71759 üzenetére
most olvastam az elozoket.....de ugyanazt irtam le!!!
persze a vastag alahuzott dontott
szerint gondold at mert ha nincs semmi otthon akkor
mint belepo megoldasnak OK lehet!nem vagyunk egyformak kinek mi a jo mi a celja mi a lovii mennyi az ideje etc etc
en nem vennem egyiket sem...... foleg ha HV-t nem tudnak!!!
ezek csak atmeneti megoldasok lesznek foleg es a kukaban vegzik!
- ha feljebb lepsz
- ha megunodez egyik 800-as a masik 1500-as
vagyis annyit tudsz vele ajanlottan 1x re tolteni lehet tobbet is de....
ha sok aksid van pl 10-20 akkor ezekbol is venned kell tobbet es/vagy kell hozza ballance board es/vagy oszto kaberl vagy meg tobb ilyen kis tolto es termeszetesen etetni kell ezeket is...tegyuk fel ezekkel akarom megoldani?
kellene minimum 2db de lehet inkabb 4-et vennek....... na ez mar akkor 40 euro....
ezekhez kell az eteto 5eu alatt nem lesz az 4x5=20-30eu
mar 60 felett tartunk es/vagy kellhet ballance board vagy oszto kabelahhh felejtos az egesz
mert 1db-al orakig tart (10eu/db+5eteto) pl 12 aksi feltoltese??
de ha mar rendelsz HK bol szemcsi meg aksi akkor 1-1dbot lehet hozzacsapnek
a csomaghoz... proba es kezdesnek es EU raktar....
megjon a csomi tudsz valamit hasznalni VAN tolto...
sokat ne varj toluk etc.... de csak max 1-1db.t vennek
azt kesobb ha tovabb lepsz ezek a toltok nem szamitanak tobbet....sokat venni hulyesg... mar tobbe van mintha 1x 1jot vennel 50 euroert!
ezek csak normal 2-3S-re jok sok aksihoz meg sok is kellhet belole...
a vegen kuka lesz! az occobb dragabb lesz!!a HK-s az olcsok kozul is a lgrosszab opcio!! technikai szempontbol...
de a vastag alahuzott dontott miatt azert temporalisan OK-s lehet!!meg 1x leirom mi e jobb?? (nekem)
megoldas1
HV-ra 1-2S re! 4db aksira de oszto kabellel 4x3-ra!
[link]
ez 40 euro... de nem kell eteto mert van 220-as kabele de terepre is viheto
olyan mintha vennel a HK-an 4db ot!
igaz csak max 2S de HV-s es csatornankent 1000-es
eloszto kabel ide is hasznalhato 4x3 aksira is mehet a moka!megoldas2
HA a HV nem fontos?
de meg mindig ezt ajanlom ha CSAK 2-3S re kell tolto! akkor USB-st 2-3eu/db!!
es ezeket viheted power bankkal terepre! [link] [link] van ott oszto kabel is!
ezek 800-asok esetleg a 3S nagyobb...
de szamolhatjok 1000nek / db....
12aksihoz vennek 6db-ot es 2 korben tolteni
de akar 2db is eleg es 3-as eloszto kabellal 2x3=6db aksihoz 2 korben 12!
vagy 4db +4oszto kabell???
fugg hogy mekkora az aksi 300? 500? 800? 1000?..
esetleg 6 / 6 db ot....
ez meg mindig kb 30euro es etetonek ott van a telefontolto USBVEGSO megoldas!
ilyen vagy ehhez hasonlo!!
Most ezt vennem es ez 6S ig! mikor 50euro alatt adjak akar CZ raktarbol....
volt ra pelda... [link]
2db balance/paralel board 2x 10euroVAGY
1 tolto [link] 30euro
1 eteto [link] a legerosebb 20euro
ehhez kell egy kabel plusba! [link]
1 balance board paralel board xt60-ast! [link] 10eurosum 60 euro! HV-s 200watt 6S-ig.... ebbol nem lesz szemet ha feljebb lepsz!
De ma mar add hozza az AFAt es vamugyintezest Juliustol erkezik!
a te piiized a te idod a te hobbyd a te... a te.... neked kell donteni!
-
twine
veterán
válasz
Nem mertem először írni, nehogy az legyen, hogy "drága holmit" javaslok a kérdezettekhez képes, de cd334 topictársunk után veszem a bátroságot, és én is az ISDt Q6 nano-ra szavazok...
Sajnos ennek a hobbynak van egy "technikai környezete", amit meg kell venni, ki kell építeni....ilyen a tötők, csatlakozók, forrasztáshoz eszközök stb...
A töltőt jó esetben egyszer veszed meg, aztán használod "mindenedhez", ami aksi...
Itt 35$ úgy nézem a Q6 nano...én is ezt használom, nagyon szeretem, hogy tápegységként is tudom használni(van ilyen funkció benne) Vettem egy "csomag" xt30 ,xt60, Ph csatlakozót is kábeleket, azóta tápellátással semmilyen gondom nincs, bármit beármilyen feszültségre tudok tölteni, meríteni, táplálni, alakítani
Én ráadásul megoldottam gyakorlatilag ingyen a Q6 tápellátását, egy régi "izmosabb" laptop töltővel...
Úgy látom érdekel ez a hobby...még jó ideig fogod csinálni...
Ezért erre szerintem érdemes kicsit "spórolni"... -
cd334
tag
válasz
Sajnos mint sok mindenre igaz, itt az olcsóbb a drágább. Ezeknek az árama nem állítható, a kis akksikat, pont tönkretehetik, ha túl nagy árammal töltöd. Én nem ajánlom ezeket a töltőket.
Én annó egy ISDT Q6 Plus-szal kezdtem és azóta vettem mellé egy ISDT Q6 nano-t. Ha minőségi minimummal szeretnéd megúszni akkor ezt a kombót ajánlom:
https://www.banggood.com/ISDT-Q6-Nano-BattGo-200W-8A-Lipo-Battery-Charger-White-Color-with-ToolkitRC-EU-Power-Supply-p-1715843.htmlVagy ha van otthon nem használt laptop tápod, akkor egy XT60(mama) csatival és némi forrasztással máris van tápod hozzá és akkor csak a töltőt kell venni. De én a ISDT Q6 nano alá nem adnám töltő fronton.
Mivel általában mindegyik töltő DC bemenetes ezért a táppal is számolnod kell. Így van ez a hobbykinges töltőknél is.
Sok minden lehet spórolni, de ezen biztosan nem érdemes.
-
twine
veterán
válasz
zolikaDB #71726 üzenetére
Szerintem nem...
Mármint ugy ertem a kinti szellő,illetve szél tekintetében nem oszt vagy szoroz az a pár gramm, így is úgy is elfujja
Ellenben aksi tekintetében viszont számít...
Szélben (a felsoroltak közül)egyiket sem tudod kint használni...viszont szelmentes időben többet tudsz repülni a könnyebb géppel -
-
vandor01
senior tag
válasz
zolikaDB #71719 üzenetére
1S 2S tolto ez tud 4db HV-et 1xre : [link]
de lehet akar 2S - 3S USB toltoket is vehetsz ezek nem tudnak HV-t
ezek vihetok terepre is egy nagy aksival vagy powerbankkal
vagy otthon ilyenrol 10db USB is megy.... [link]doboz szemuvegnel erdemes a kepernyo meretet es felbontasat is figyelembe venni
VR001-Vr006 kozott kisebbek mint 5coll
az EV800-es meg 5collos!2S akis? GNB
300mah
350mah itt van tolto is es eloszto kabel is
380mah
450mah
530mah
600mah -
ecaddsell
aktív tag
válasz
zolikaDB #71715 üzenetére
JP4IN1 ahogy már írták (ill. mode2). Használtam már Flysky ill. Frsky vevővel is (ahol van FCC ill. LBT is ami menüből választható ha nem akarsz a vevő átflashelésével bíbelődni, de elvileg tud pl. Futaba-t is ezt mostanában néztem). (LBT=Listen Before Talk ez az EU az FCC az USA ill. a világ nagyobb fele meg nagyobb teljesítmény).
Bármit veszel azért keress bind videót rá ill. nézd meg benne van-e a listában (mert pl. az, hogy Frsky nem azt jelenti, hogy automatikusan minden Frsky vevővel fog menni).Amihez külön modul kell az a long range, de combosabb modult nem tud megtáplálni (átalakítás nélkül). Ez az egyik hiányossága. Egyébként a Jumper T-lite-ot egy nagyon jó távinak tartom úgy, hogy van összehasonlítási alapom pl. hall szenzoros Radiomaster TX16S-el. Persze a gimbaljai nem járnak olyan finoman mint a TX16S-nek, csak 2-2 két/háromállású kapcsolója van stb, de nem is olyan régen multi távi ennyiért csak álom volt. Viszont könnyű, kicsi, kézre álló (mondjuk ez egyéni) és hiába csak 1 akku viszonylag jól bírja (ja persze nincs az áramzabáló színes LCD).
Ami még zavaró, hogy nem minden 18650 illeszkedik jól bele. Nekem egy button top Pana 18650 van benne, de épphogy be tudtam szorítani.
Levehető az antennája ami több okból is lehet előnyös, pl. nálam szimulátorral egy 50 Ohmos SMA termination van rajta (hogy ne szennyezem az étert).A szemcsi nehéz ügy mert ott nagyon el tudnak szállni az árak. Ha valamennyire a jövőre is gondolsz, pl. Shark Byte akkor ahhoz majd HDMI bemenet fog kelleni. Az azt tudó szemcsi meg nem olcsó. Mondjuk a Shark Byte sem, vicc, hogy gyak. a Shark Byte vevő modul + egy jobb szemcsi többe kerül mint a DJI (amit szintén komoly pénzekért se feltétlen könnyen elérhető).
Ha nem tudod biztosra, hogy tovább akarsz lépni (vagy milyen irányba) akkor lehet jobb nem sokat fektetni most a szemcsibe. Egy jobb VTX-el lehet még viszonylag költséghatékonyan dobni valamit az analógon. Pl. én pont most tervezem, hogy ImmersionRC Tramp Nano-ra cserélem a túlmelegedő, elég zajos VTX-emet (nem whoop). -
cd334
tag
-
cd334
tag
válasz
zolikaDB #71712 üzenetére
Én szemüvegből inkább az EV800D javaslom, megéri a felárat a EV800-hoz képest. (Nekem EV800 volt és külső diversity-s vevővel okosítottam, most CobraX van).
A távot nem ismerem, de valszeg jó lesz.
Kintre kezdő gépnek én inkább egy 85mm 2S gépet ajánlanék. Ezek általában nagyon kezes jól repülhető gépek. Én építettem magamnak(egyik, másik, az elsőnél a képek már régiek), de lehet készen is venni. Itt jó lehet a Beta85 Pro 2 vagy az uz85 a bangoodról. -
Peaceliker
addikt
válasz
zolikaDB #71702 üzenetére
Hol repülnél? Inkább bent, inkább kint?
Moblite6 ha bent lite7 ha is is. Csak ahhoz kell egy v3 váz pluszba. 1s gép, olcsó akku, könnyű, strapabíró, meglepően erősek. Lite7 az ordenáré lehet konkrétan mert nekem egy 3g al nehezebb gépem van és az is kegyetlen hogy 2 éves nyuzott 450es akkuval 5p et milyen vehemensen tud menni :-)
De ezek szélérzékeny gépek. Kintre nem az igazi, oda toothpick jobb (th freestyle a fentiek közül). -
vandor01
senior tag
válasz
zolikaDB #71704 üzenetére
akkor az jo.... en is!
a problema azokkal van akik kozelre nem latnak jol! azaz PLUS-os a szemuveguk!
szoval vehetsz barmit kerdes mennyi a zseee? es mik a tervek??
sok a zse? akkor a legjobb dobozost azt a Cobrat X-st! de az EV800D is faja
a quantum?? háát? kurva nagy es nehez.....
de akar johet a dagadtHAL is! kesobb modul a digitalhoz...
vagy akar DJI digitalis szemcsije vmi modullal az analogra...ha nincs sok zse akkor akar a logocobb is johet vmi vr006 ....
hasznalhato az is aztan ha lesz zse? akkor dagadtHALvan mikor a vr006-os magaban dragabb mint vmi szetben vmi fos kis geppel!
nezelodni kell....... es mar julius 1 re is gondolni!!! -
vandor01
senior tag
válasz
zolikaDB #71702 üzenetére
szerintem....
igen tudsz jobbat epiteni csak tobbe lesz es sokaig tart!
igen erdemes a 2S-t is venni faja lesz!
igen van jobb alternativa csak tobbe lesz!a felsorolt 4 gepbol azt erdemes ami a legstabilabb de azt neked kell kinyomozni!
esc/FC... motorkabelek.... propeller.....????
szempont esetleg ami tovabb epiteto varialhato? akar 3S-re is jo lesz?a szemuveg kerdeses......
a dobozosbol van jobb is csak 3x annyiba kerul [link] viszont az olcsobbak valami miatt szarabbak lesznek.... de lehet ami nekem szar az neked a megfelelo!!? mivel nem vagyunk egyformak....
pl ott van HK-as Quanum Cyclops. 26€-ért jó vétel ez a szemüveg?
MERT ez egy nagyobb es robosztusabb szemcsi mint az EV800D....
kell hozza meg aksi is..... etc
viszont belefer a szemuvek pl HA nem latsz kozelre jol csak szemccsivel
akkor kenytelen vagy hasznalni a HK-st..... azon lehet allitgatni
vagy megfelelo kozbetet darabot kell nyomtatni az EV800D hez.. [link]
aztan lehet 1 honapmulva meg igyisugyis csik szemcsit akarsz???
akkor meg vegyel vmi legoccobb 20-25ejros szemcsit
szoval itt tanacsot adni????a legjobb vetel ha neha ki lehet fogni EU raktaras EV800D-t spanyolbol futarral 40euroert....
de ezt lesni es figyelni kell ugye a zember inkabb repulne mint honapokat varjon az akciooos EV800D-re! -
Peaceliker
addikt
válasz
zolikaDB #71413 üzenetére
ég és föld.
habár nekem most még csak 2,5 colosok vannak.
toothpick nagyon flud és kezesebb, szére sem érzékeny annyira, erősebb is.
Hol fogsz vele repülni? 3 coloshoz lehet már nagyobb kert kell.
Én cruxból az 1s verziót várom...bár nem tom minek, mert van itthon 11 gép (mert most egyet elbontottam) és ebből 2db larva x az tök új -
twine
veterán
válasz
zolikaDB #71412 üzenetére
Majd más kijavít ha tévedek, de úgy rémlik getfpv amerikai, igy aztán esély nincs a "kikerülésre"...
Én csak információ szerzésre használom a honlapot, mert elég jól összerakott, és általában minden alkatrészről szinte olyan részletes infot közölnek, mint a gyéártói honlap...
De rendelni nem rendeltem még, mert amerikából elkerülhetetlen a vám+áfa combo...Más:
még egy verzió a mormota farkincájára...
ami lekerült a szemüvegről, azt feldobtam a gépre...
mivel a Foxeer patch antennához járt gyárilag egy 130fokos toldó amit nem tudtam, hogy lesz a dobozban, ezért rendeltem egyet külön...
Így fel tudtam dobni a mormotára az AXII 2-t. -
vandor01
senior tag
válasz
zolikaDB #71413 üzenetére
cimboranak van a rajta levo motorok jol teljesitenek! [link]
gazdasagosabb minden szegmensben kicsit nagyobb ero mint a 11xx sorozatban
viszont legalabb kevesebbet folyaszt! hasonlo konfignal +1-2perccel tobb lehet!
happymodell 12025 ez ajanlott 50grammig 1S-2S-3S hez! a Crux3 hoz
a megfelelo KV-val....
a 1204-es meg nehezebb gepekhez 5000KV 4Shez 6500KV 3Shez!
raktam ossze most ilyen motoros gepeket es ajanlottabb mint a hasonlo
sulyu KV es erelyu 1104!.... na most hogy milyen ennek a motornak az elettartama?
ez a jovo fuggvenye.... de nalam a Full Speed 1104/6800-7500KV mar van amelyik 4 szezonos! es meg egy sem foste be magat... -
SpydeR3412
aktív tag
válasz
zolikaDB #71356 üzenetére
A Whoop nem teljesen egyenlő a Tinywhoop-al.
Különbség csak a méretben van.
Tinywhoop: 5-6-7-es gépek
Whoop: 8-tól fölfelé
Létezik kefés és kefétlen motorral is, illetve 1-6s aksival.
Olyan, ami kint és bent is egyaránt használható, az szerintem a 75mm 2s-en (ha sok bentre, mennek 1s-el is). -
twine
veterán
válasz
zolikaDB #71318 üzenetére
Whoop, de csak mert megígértem
:
Beecore f3
716 19000kv
65mm 716 váz
És ehhez egy alkalmas FRsky távViszont azért sütöttem el az elején a "csak mert megígértem viccet", mert lehet igazuk van a többieknek, előttem szólóknak....lehet, hogy nagyobb gépet igényelnél és nem whoopot...
amit én itt leírtam az egy tenyérnyi kefés whoop, és cca.13.000.-nél jársz táv nélkül...
Míg pld banggodon a bugs 6 18.000.-Huf....mindennel együtt...BL motor, nagyobb test...
Igaz hogy cam., és monitor nélkül, tehát csak LOS-ban reptetheted, de egy lényegesen nagyobb géposztály...
Kérdés mi vonz? Mert ha a szabadban való reptetés, akkor talán mégis inkább a Bugs,,,ha viszont kielégíti a családot a benti repkedés, plusz szélcsendes időben kint, akkor elég lehet egy "vadabbul repülő" whoop....ezt már te tudod eldönteni... -
twine
veterán
válasz
zolikaDB #71316 üzenetére
Szia!
A napokban, amikor kérdezted, ezt én elkezdtem neked válaszolni, és közben rákeresni az általam jónak vélt ötletekre...De kicsit elkeseredtem, és végül ezért nem is érkezett meg a válasz neked.
Volt egy-két éve a Boldclash.
Nagyon jó kis gépeket csinált, de mára mintha csődbe ment volna, már csak a megmaradt alkatrészeiket árulják
Ezt lehetett egy olcsó filléres ST-Link-el "heggeszteni", és silverware-t rakni rá, amivel akár acrozni is lehetett...
De ez kilőve, mert már nincs náluk raktáron kopter...Aztán ugye lett volna ugyenezen pokok miatt az eachine e11, de azt sem találom már szinte sehol..ahhoz is csak egy ST-Link kellet volna kb 2-3$-ert és hasonlóan felokosítható kis gép lett volna...Ég és föld, hogy repül egy ilyen kis gép silverware-el,és gyárilag...
Aztán mondtam volna, hogy ha ennyire beszippantott a hobby, akkor inkább javasolnám egy "értelmesebb" táv beszerzését szimulátorozni pc-n, talán azt is évezték volna a gyerekek,de arra viszont azt hiszem a 30$-os keret nem elég...
javasolnám egy 716 motoros kefés gép összerakását,(4db motor+váz+vezérlő+vevő) valami jobb vezérlővel, az szvsz. neccesen, de kijönne 30$környékén, viszont ott vérzik el a mutatvány, hogy nincs hozzá távod, ha megépült...
Szóval én ebben az árszabásban komplett szettet, ami "következő" lépcső lehet, nem nagyon tudok ajánlani
-
Fuhur
kezdő
válasz
zolikaDB #71305 üzenetére
"De mind a 4 motor forgása CW?
Tehát, akarok Racerstar 615 motorokat. Abból ugye 4 egyformát kell venni?"Biztos, hogy nem!
Ezekhez a multikhoz 4 motor kell. 2 CW és 2 CCW . Ez ügye a forgásirány (óramutatóval megegyező és óramutatóval ellentétes irányú).
Ehhez kell 4 légcsavar. Szintén 2 CW és 2 CCW. Értelem szerűen azonos motor és légcsavar forgásiránnyal.A szerkezetbe a CW és CCW mortorok+légcsavarok átlósan kerülnek beépítésre. Tehát egyik átlóban CW, másik átlóban CCW morotok és légcsavarok.
Én régen használtam már kefés motort de szerintem nem tévedek (majd a többiek kiigazítanak !), hogy a motorok polaritását nem cserélgetjük fel a forgásirány megfordítása okán. Ismereteim szerint ennek belső mechanikai kialakításból adódó oka van. Konkrétan a kommutátor szénkeféje, pontosabban a kefe funkciót ellátó bronz lemezke úgy van beépítve, hogy a forgó kommutátor nem maga alá gyűrni, hanem inkább kisimítani igyekezzen a lemezt. Fordított bekötésnél valóan fordítva forog a motor, de a legkisebb sorja (márpedig előbb utóbb lesz) megakasztja és begyűri a kefelemezt. És akkor ott vége a mocinak.
Szóval ellenőrizd a motorok helyes pozícióját, ellenőrizd a légcsavarok helye pozíciókát és ha minden OK, akkor működnie kell,
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● DJI topic
- A Micron újszerű módszerrel javítja QLC-s SSD-jének sebességét
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Autós topik
- EA Sports WRC '23
- OpenMediaVault
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Nagyon erős ajánlattá kezd válni a SteamOS
- További aktív témák...
- Új Ctek D250TS premium 12V/24V auto akkumulátor töltő 10A/200Ah - 5 év bolti garival! -
- Rohnson R-9450 Steril Air UVC+ION légtisztító eladó JÓVAL ÁRON ALUL! Bolti ára kb 72ezer Ft!
- Baby design smart sportbabakocsi
- YEELIGHT Cube Smart Lamp spot + base moduláris RGB okoslámpa
- Corsair TC100 RELAXED gamer szék jóformán új
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad V110 - i3-6GEN I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- Dell D6000 univerzális dokkoló USB-C/ USB-A, DisplayLink & Dell WD15 (K17A) USB-C + 130-180W töltő
- 35" ASUS ROG Swift PG35VQ curved GAMER monitor
- Samsung Galaxy S23, 8/128 GB, Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged