- Netfone
- Realme 9 Pro+ - szükséges plusz?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel topik
-
Mobilarena
A topikban az apróhirdetés, csere-bere, és hirdetés linkelés tilos. Hardveraprón a megfelelő kategóriában van erre lehetőség Hardverapró/Drón
Társtopik - Quadkopterek, felső tagozat
Drón, multikopter, quadcopter, hexacopter.. számos kifejezéssel találkozhatnak a hobbi távirányítós repülés rajongói. De pontosan melyik mit jelent, és melyiket érdemes beszerezni?
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Bogyó bá' #74706 üzenetére
A kocsi tetejére NE! Ha nem vagy gyakorlott, simán mellé mehet és leesik. Kézbe simán leszállhatsz, nem fogja elvágni a kezed. Youtube-on keress rá, meg lehet tanulni. Sokkal jobb mint bárhová leszállni. Én vágtam el Mavic 3 proval az ujjam és Air 2s-el is, na az tényleg elvágja a bőrt, de egy mini nem olyan erős
-
Sordoran
addikt
válasz
Bogyó bá' #74704 üzenetére
Én ezért vettem mindkét drónomat fly more combo-ban, mert tudtam hogy egy akksi nem elég számomra. El lehet lenni egy akksival is, ha csak pár fotóra, rövid videóra küldöd fel, utána pedig táskába dobod és power bank-ra kötöd kirándulás, túrázás alatt.
Nekem is ilyen leszálló pályám van, igaz én itthon vettem jóval drágábban, de sürgősen kellett.A Mini 2 SE-hez használtam többször, de most a Mini 4 Pro-val már inkább kézbe szállok le. Felszálláshoz pedig keresek valami szilárd felületet. (de csak mert biciklizéshez nem akarom még ezt is pluszban vinni)
-
-
válasz
Bogyó bá' #74699 üzenetére
Ne hallgass másokra. A 30 perc jó akkuidő. Ha közepes sebességgel repülsz vele, hosszabb lesz mintha állnál. Ez ilyen. Figyelted, hogy 20-25%-nál RTH van? Akkor meg is van a 38 perc. Olyan ez mint az eletronnyos BMX X5-nél az 1,1l fogyasztás. Ideje már nem elhinni a bullshitet.
A fotókat rögzítsd jpg/raw-ban is. A raw-ból meg tudod nézni mit tud a kamera igazán. De amúgy ez a DJI egyik legolcsóbb modellje, ne várd a Mavic 3 pro minőségét
-
-
-
válasz
Bogyó bá' #74689 üzenetére
A Mini 3 sokkal halkabb lesz mint a 2-es, ez nagy előny ha nem akarod felhívni magadra a figyelmet
A Mini 3-nál arra figyelj, hogy a drón fordulóban driftel, azaz oldalra csúszik. Ez kellemetlen lehet egy fasor előtti kanyarnál pl. Volt már aki így repült be az ágak közé. Mivel a gépnek nincs környezetérzékelése, ezért nem is tudja elkerülni az akadályokat. Ezt a komolyabb gépek máshogy csinálják, pl. már a Mini 3 pro is.
A fotók egész jók egy moibltelefonos visszanézéshez, és mivel nagy a rekesz, magas a fényérzékenység is. Sötétben vagy éjszaka ez nagy előny, jók az éjszakai képek és videók. Nappal viszont, ha erős a napsütés, nem árt ha van ND és NDPL filtered, főleg videózásnál.
A 4k/30fps kevés a fényes helyeken, ha repül a gép nem áll, emiatt darabos lesz a felvétel. Tele van a jutúb ilyenekkel, sokszor nem értem miért tesznek ki ilyen xar felvételeket. A flow videóhoz 60 fps kell, vagy 24/30 fps-nél komolyabb hozzáértés, mennyire vegyük le a szenzorra érkező fénymennyiséget ND filterekkel a mozihatáshoz. Nem szaggatott videót szeretnénk csinálni, hanem cinematic felvételeket.
Ez a fotó egy Mini 4 proval készült NDPL filterrel, kb. 300 méter magasból:
A kép hibája, hogy vannak kiégett részek, EV -0.3-mal kellett volna lőnöm -
Grillo
őstag
válasz
Bogyó bá' #74689 üzenetére
A KTI-s anyagot nézd végig, teszteket nyomasd, aztán ha megvagy, az osztrák A1/A3 online vizsgát tedd le. Ha nem megy angolul vagy németül, akkor a telefon google fordítója segít, van a kamerán keresztüli azonnali fordítás, simán megoldható ezzel. Ha maradnál a magyarnál, akkor ahhoz be kell menni kresz vizsga szerűen letenni. Van ehhez még összefoglaló oldal, meg segítségek, de szerintem a drónos topikban kapsz majd linkeket.
A Mini jó, mások mellett én egy Mini 3 Pro-t hajtok céges dolgokkal kapcsolatban. Szeretem, hogy kompakt, de azért a fotók nem nagyon lesznek egy telefonétól jobbak. 1-2 kategóriával feljebb már igen, de most ezt engedjük el.
Ha kérdés van, írj, én úgy 6 éve használok drónokat heti rendszerességgel, hátha tudok segíteni.
Az engedéllyel kapcsolatban annyi, hogy kell majd még egy app, amivel olyan helyen repülhetsz legálisan, ahol nincs korlátozás és nem lakott terület. Minden más helyre kell eseti légtérengedély, amit engedj is el, mert 30 nappal korábban kéne beadni. Ha nem vagy hülye, és figyelsz másokra, meg hogy hol vagy, akkor ott is lehet, ahol nem szabad (de pl a BUdai várban, vagy korményzati ingatlanok környezetében ne, mert ott sok helyen már van azonosító rendszer, és a vörössapkások már a kontrollerhez jönnek közvetlenül, nem a drónt követik szemmel).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● DJI topic
- Corsair TC100 RELAXED gamer szék jóformán új
- Duotts C29 elektromos kerékpár
- Immax - EV utazó töltőállomás elektromos autókhoz AC Type 2 32A/380V 22kW + dugó 230V 5m Wi-Fi Tuya
- BMW E39 - 540i V8 Touring - Komplett Motor Felújítás, Friss Műszaki, Hibamentes
- Rohnson R-9450 Steril Air UVC+ION légtisztító eladó JÓVAL ÁRON ALUL! Bolti ára kb 72ezer Ft!
- AKCÓÓÓ!!! Panasonic CF-XZ6 AIO all-in-one laptop tablet 2k touch i5-7300u speciális ütésálló
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B550M R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 7700 XT 12GB DeepCool CC560 Seasonic 650W
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! HP ProBook 450 G7 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
- Bontatlan ASUS TUF Gaming F16 FX607JV-QT212 Notebook
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged