- Milyen okostelefont vegyek?
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Google Pixel topik
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
A topikban az apróhirdetés, csere-bere, és hirdetés linkelés tilos. Hardveraprón a megfelelő kategóriában van erre lehetőség Hardverapró/Drón
Társtopik - Quadkopterek, felső tagozat
Drón, multikopter, quadcopter, hexacopter.. számos kifejezéssel találkozhatnak a hobbi távirányítós repülés rajongói. De pontosan melyik mit jelent, és melyiket érdemes beszerezni?
Új hozzászólás Aktív témák
-
ecaddsell
aktív tag
válasz
Darthforce92 #72463 üzenetére
Alapból csak azzal kellene menjen...
Most, hogy írod van olyan FrSky vevő ami nem bindol ha túl közel van az adóhoz (nekem az XM+ volt ilyen) kb. 1 méterre téve már jó volt.
Ez egy olyan hobby, hogy forrasztani előbb vagy utóbb úgyis kelleni fog, barátkozz meg vele. -
ecaddsell
aktív tag
válasz
Darthforce92 #72453 üzenetére
-
cd334
tag
válasz
TX16S van nekem is. Sajnos a Frsky híresen érzékeny hogy milyen firwre van a vevőn. Asszem a TX16S-ben lévő 4-1 multiprotokoll modul csak ACCST protokollt támogat asszem D8 és D16 módban, az újjabb ACCESS protokollos vevőket nem támogatja. Itt egy leírás a Frsky dolgpkról: [link]
Valahogy a R-XSR vevőre kéne tenned egy régebbi firmare-t. A saját véleményem, hogy s Frsky öntökönszúrta mogát ezzel a kompatibilitási dologgal.Szerintem cseréld ki a vevőt egy FlySky X6B-re, azt biztosan viszi a a TX16S-ban lévő multiprotokoll modul.
-
Peaceliker
addikt
válasz
nem volt még multis távom, de ott nem számít hogy adó-vevő FW-ben, hogy EU vs FCC?
-
WaterWave
veterán
válasz
Darthforce92 #70741 üzenetére
A távvezérlő olyan mint az autóvásárlás...
Teljesen szubjektív alapon megy. Tehát valaki megőrül a Nissan Juke-érrt és isteníti, nekem ha fizetnének se kéne.
Amit ajánlottam az bőven megteszi, de először el kell menni olyan helyre ahol meg tudod nyomogatni, kézbefogni, stb... De mivel erre nincs lehetőség, így a méretek, kinézet és a súly alapján kell meghozni a döntést.Nekem mivel kis kezem van, ezért két lehetőség jöhetett szóba, az FrSky Xlite Pro vagy a Tango2.
De mivel én Crossfire mániás vagyok ezért csak a tango2 jöhet szóba, már csak azért is, mert modult kéne raknom más távirányítók aljára, hogy kommunikáljon a vevővel, ettől meg sárnehéz lesz az amúgy sem könnyű nyakba akasztós távok.Ezeket meg kell nyomkodni, meg hát az sem utolsó szempont, hogy melyik tetszik.
Egyszerre mindent nem lehet megvásárolni, mert horror áron van a hobbi. Ha utoljára hagyod a távot, az se baj, de az ARM , Angle dolgokat csak a távval lehet majd beállítani bétefileght-ban.
Az is egy művészet, azzal se így születik az ember.Csak hogy a szhopásra egy példát mondjak. Tango2-nek van egy official firmware-je 2019 szeptemberi kijövetellel, ez az official, tehát hivatalos. Ez csak 250mW-ot tud firmware-ileg, tehát a 2020-as V3 verziójú távot, ami alaplapnál kezeli az 500mW-ot (hatótáv nagyobb növelésére) nem tudja.
Béta viszont van dögivel, még 2020 októberi is. Azt ha felrakod, azzal kezeli, viszont bugos de annyira, hogy minden aksi lecsatlakoztatásnál és aktiválsánál bindelni kell a távot a vevővel mert elfelejti. Erre kb egy napom ment rá, mert a kutya nem írta volna oda, hogy bugos.
És akkor ez egy a sok közül. -
vandor01
senior tag
válasz
Darthforce92 #70733 üzenetére
RadioKing TX18S/Lite Hall Sensor Gimbals 2.4G 16CH Multi-protocol RF System OpenTX Transmitter for DIY RC Racing Drone (in stock)
Special Line for European
We pay custom tax in advance,delivery in 7-15 working days,can ship packages with battery track here https://www.trackyourparcel.eu/Summ 28000ft
-
Szancsó
aktív tag
válasz
Darthforce92 #70719 üzenetére
Az első az mode 1 -es, szóval "rossz helyen" van a "gáz"
Elvileg mindkettő jó am., de ezt más megmondja fixre, nekem sose volt FrSky. (Ettől függetlenül multis távom van, TX18S - hátha egyszer...) (Az első is ismeri, a második pedig multi, szópval tippre jó hozzá.)
Mondjuk kézben fogtál már ilyet? Mert nem a kicsi könnyű kategória - nyakban lógatva nem gond a súlya, csak a fogás miatt érdemes először kipróbálni/megnézni. -
ezoltan
tag
válasz
Darthforce92 #70730 üzenetére
Én régi Frsky felhasználó vagyok,QX7S-sel repülök,nagyon szeretem,nem is cserélném le semmire.
Ennek ellenére a multiprotokollos távok jobban ajánlhatók manapság.
Szemüvegnek mindig EV800D-t mondok.A legjobb low budget diversity-s készülék.Rég lecserélhettem volna drága,menő darabra,de nincs alternatívája számomra.
Akksik esetében GNB,Cnhl nem rosszak.Személy szerint Tattu-kat,AmaxInno-kat használok.Drágábbak de magasabb kategóriát képviselnek. -
ezoltan
tag
válasz
Darthforce92 #70726 üzenetére
Sejtettem,emiatt kérdeztem.
Célszerű táv beszerzésével kezdeni,és szimulátorral gyakorolni.Aztán egy kis kategóriás géppel elkezdeni élesben.
Mellette sok OscarLiang-ot olvasni Betaflight témában,illetve a Youtube is sok segîtséget nyújt epítés/konfigolás/javítás terén.
Egyébként az ajánlott gép valóban népszerű,elfogadható minőségű,nem hiába használják sokan. -
ezoltan
tag
válasz
Darthforce92 #70723 üzenetére
Első ilyen jellegű géped?
-
Peaceliker
addikt
válasz
Darthforce92 #70719 üzenetére
miért nem frsky távot veszel akkor már?
-
Niczo
senior tag
válasz
Darthforce92 #70511 üzenetére
A Caddx Ratel + 800mW VTX az analóg cucc (ilyet látok banggoodon is), a Caddx Vista viszont nem.
vandor01: van már otthon 2db EV800D-m
, ha csak egy lett volna, én is vettem volna még egyet tartaléknak
Ja, ahogy látom a 700g-os Zino-mal durván törvénysértő leszek továbbra is
-
Niczo
senior tag
válasz
Darthforce92 #70509 üzenetére
Ha analóg kamerás akkor jó, ha digitális (Caddx Vista) akkor nem.
Szerk.: az ebay-es amit a #70493-ban linkeltél, az úgy látom analóg vtx-es, úgyhogy ahhoz jó.
-
WaterWave
veterán
válasz
Darthforce92 #70506 üzenetére
Az a Nazgul5 v2-es sztem best buy
-
WaterWave
veterán
válasz
Darthforce92 #70504 üzenetére
Nem merek már semmi oldalt írni mert az unatkozásban beleunt moderátor kitalálja hogy reklám vagy hirdetés.
B-vel kezdődik, ott a legolcsóbb.
Sokan választanak mondjuk xd9, vagy radiomaster tx16s távot, ahhoz raknak (forrasztanak) a drónra vevőt és azzal repülnek.
Én nekem kis kezem van nem lapát, ezért csak a frsky taranis xlite pro jöhet szóba vagy a tango2, de mivel nem akarom megtámogatni a távomat hátulról modullal, ami plusz súly (crossfire micro tx), ezért csak a tango2 jöhet számításba nálam, mivel az kommunikál modul nélkül a crossfire nano rx vevővel.
Szemüveged milyen? -
WaterWave
veterán
válasz
Darthforce92 #70502 üzenetére
6s-el nem repültem sose... csak 4s akkujaim vannak.
-
WaterWave
veterán
válasz
Darthforce92 #70493 üzenetére
Ilyet vettem én is, Nazgul5 v2 4s, freestyle-ra.
V2 annyival jobb, hogy ebben a vtx izmosabb.
Én crossfire vevővel repülök, mivel sokkal stabilabb.
Tango2 távval. -
üszök
őstag
válasz
Darthforce92 #48947 üzenetére
18650 cellával nem fogsz repülni. Nem jön belőle az áram,és nehéz. Legalábbis nekem nem sikerült. 1/10 RC autó még el megy vele,de drónba karcsú.
-
Jackal2
senior tag
válasz
Az elso szenkefes. A lakasba 1s brushless a max
-
Peaceliker
addikt
válasz
Aurora /bat-100at venném. De még inkább gb ről babyhawk vagy ilyesmi kicsi 2s gépet.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● DJI topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- EAFC 25
- Milyen okostelefont vegyek?
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Metal topik
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- További aktív témák...
- Rohnson R-9450 Steril Air UVC+ION légtisztító eladó JÓVAL ÁRON ALUL! Bolti ára kb 72ezer Ft!
- Új Ctek D250TS premium 12V/24V auto akkumulátor töltő 10A/200Ah - 5 év bolti garival! -
- Noblechairs HERO, 1 hetet használt irodai/gamer szék
- BMW E39 - 540i V8 Touring - Komplett Motor Felújítás, Friss Műszaki, Hibamentes
- Immax - EV utazó töltőállomás elektromos autókhoz AC Type 2 32A/380V 22kW + dugó 230V 5m Wi-Fi Tuya
- Zebra ZP505 EPL - Hőpapíros címkenyomtató
- Csere-Beszámítás! Olcsó Számítógép PC Játékra! R5 1500X / RX 570 8GB / 16GB DDR4 / 250SSD + 2TB HDD
- LG 65" C1 OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo ThinkPad T14 Gen 4 üzleti notebook - i7 1360P 24GB DDR5 RAM 512GB SSD Iris Xe W11
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged