-
Mobilarena
A topikban az apróhirdetés, csere-bere, és hirdetés linkelés tilos. Hardveraprón a megfelelő kategóriában van erre lehetőség Hardverapró/Drón
Társtopik - Quadkopterek, felső tagozat
Drón, multikopter, quadcopter, hexacopter.. számos kifejezéssel találkozhatnak a hobbi távirányítós repülés rajongói. De pontosan melyik mit jelent, és melyiket érdemes beszerezni?
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Jackal2
senior tag
H216A ugyanaz, van hozzá táv, +2 perc repidő és 1080p kamera.
-
Teréz Atya
senior tag
A dragasagommal (szo szerinti es atvitt ertelemben):
Ez egy teljesen atepitett Revell Atomium, H8 mini FCB-vel + taviranyito mod.
Amiota atepitettem meg egy szett propelleren kivul semmit nem koltottem ra.
Ja meg a Dromida Ominussal. De ma nem volt valami hudejo vele repkedni. 1 motor gyenge. Eleve hubsan x4 motort raktam bele es asszem a motor tengelye megszenvedte a 11 fogu bronzfogaskerek felhelyezeset mert nem annyira szabadon porog az a propeller.
Majd kiprobalok muanyag fogaskerekkel egy masikat h tenyleg a Hubsan motorok ilyen szarok vagy en szabtam el. -
Pikachu24
aktív tag
Azt hiszem hogy ez a Li-ion-ra is vonatkozik:
A lítium-ion cella névleges feszültsége alaphelyzetben 3.7V. A gyakorlatban egy 100%-os
töltöttségű cella üresjárási (terheletlen állapotban mérhető) feszültsége 4.2V, károsodás nélkül 2.6V
környékéig lehet meríteni.
A lítium-ion cellának van néhány ellensége, a legfontosabbak:
– töltésére speciális áramkör szükségeltetik, a túltöltést (túl nagy feszültséggel) nem tolerálja
– túl nagy árammal tölteni sem szabad, mert a cella károsodásához vezet
– a túlmerítés szintén árt a cella belső szerkezetének, 2.6V alatt maradandó a károsodás -
jony77
tag
-
Jeti0924
csendes tag
[Csapágyakon] a propellertengely megy keresztül. Gyárilag olcsóbb megoldás a bronzgyűrű, célnak megfelel, csak súrlódik és kikopik. 2 db kell tengelyenként (propellerenként)
-
Teréz Atya
senior tag
Flip utan nem hintalovazik? Ha igen akkor valamelyik felen talan nem eleg teljesitmeny jon ki a motorbol. Lattam en mar karon varjut, xar uj motort.
A csapagyak nem sultek be? Ha csak bronzgyuru van, nem kopott ki?
Tenyleg, amikor kitort az egyik fogaskerekem a Dromidam meg repult, csak nem volt benne annyi kakao -
zsiz
őstag
valakinek valami tippje?
új akku, új motorok, még a távban is kicseréltem az elemeket és mégis.. felmegyek néhány (5-6) méterre, egy pillanatra elveszem teljesen a gázt, majd rögtön vissza full gázra és néha összeszedi magát, néha meg csak tovább ereszkedik le a földre.. próbáltam újra kalibrálni, levettem róla a kamerát és a rotorvédőket, de nem segített. mi lehet még baj?
-
Teréz Atya
senior tag
Nemtom pontosan hogy van ez az akkuknal, de a max aram amit le tud adni a kapacitasbol van levezetve. Tehat 600 mAh 25C akkor rovid idore 15 A-t tud leadni. Ha leesett a kapacitasa pl 500-ra akkor meg valszeg csak 12,5 A-t. Az akku tomege meg megmarad, nem csokken.
Vegyel uj akkut, ha nem segit akkor motorcsere. Ha az sem, akkor meg mindig ott a kalapacs. -
Teréz Atya
senior tag
Valszeg a motorok is elfaradtak az akkuval egyutt. Ezekeben a kefes motorokban 2 X 4, szinte lathatatlan kefe viszi at az aramot. Es itt nem tulzok, tenyleg max 0.1 mm-esek. Ha par megadja magat mindjart no az ellenallasa a motornak.
Nemtom a syma motoroknal hogy van, de a wltoys es a generic banggood 0820-as motorjainal ha a veget jarja a forgasirannyal szemben sokkal nehezebb tekerni a propellert. -
jártam hasonlóan sandisk kártyával is. gopro, timelapse, rendezvényépítés, fizetős meló. az esti letöltésnél láttam, hogy a tíz másodperces visszaszámláló megy, de képek nem készülnek. valamikor kora délután állt meg, szerencsére utána már nem épült semmi látványos. ugyanez a kártya a phantomban is csinált már úgy, hogy x darab után nem tudta kiírni a képeket... az se éles dolog volt, de az a kártya azóta csak legvégső esetben használatos. és nem hamis, rendes boltból van, számlával. lehet visszaviszem garizni.
-
Teréz Atya
senior tag
-
vegyszer
addikt
Hát hogy is mondjam, csalódott vagyok a piros Syma X5C rotor készlet/gallytörő kapcsán.
Méretben stimmel, de a gép elejét kijelölve velük (két piros, két fehér gyári) azzal kezdte, hogy fejmagasság fölé emelve dobott egy hátast. Persze a piros gallytörő vette fel az esést, szerintem még egy ekkorát már nem fog. Kifehéredett...
Egyenlőre újabb tesztek jönnek.
Látszani látszanak a piros rotorok, de így nem az igazi. Nem kellően stabil.
-
vegyszer
addikt
Én is inkább este repülők. Jellemzően éjfél körül.
Most jött meg a négyes akku pakk. Lesz lehetőség tesztelni...
Este jobban látom az irányt, hogy melyik a Syma X5C eleje.
Én is gondolkodtam segéd fényeken, de már jön egy-egy piros/kék rotor szett, és védő keret.
Majd írok, hogy milyen.
-
B-L-A-C-K
titán
Jól néz ki, az meg durva hogy a távirányítójába 6 AA-s ellem kell...
cris78: Motor csere, vagy vezérlő gondolom, más nem nagyon lehet. Azért ne dobd ki, ha eladod szólj apróért megveszem tartaléknak.
-
Minstrel
senior tag
Ilyen szépen sosem fog egy helyben lebegni a syma, inspire se tudna gps nélkül, ezek is elmászkálnak kicsit ha nincs bekapcsolva a pozíciótartás, elég nekik egy kis szellő is meg hát a syma amúgy sem egy precízen beállított cucc, rezgések, propellerek egyensúlya, minden számít.
-
nevereverest
csendes tag
Úgy néz ki, hogy az én gyári USB töltőm hibás, mert 4,25-re pumpálta fel az akksikat. Rámértem a töltési feszültségre is, az 4,54v! Az akksi esti töltést követően reggelre 4,24-re esett, de utánaolvasva látom, hogy már a 4,21 is ártalmas. A háromból az egyik ki is nyiffant (0 feszkó), a másik kettővel még elberreg, de többet nem lehet belőlük kihozni. Hát ez drága tanulópénz volt, ennyit a gagyi töltőről, amit adtak hozzá
Köszönöm a válaszokat. -
kazmerr
aktív tag
- Egy tökéletes világban mielőtt felszállsz illene tisztában lenni azzal hogy működik egy ilyen eszköz. Mivel ez nem tökéletes világ, ezért érdemes legalább törekedni erre. Van jópár leírás. pl:
http://uavcoach.com/how-to-fly-a-quadcopter-guide/
http://www.slideshare.net/corradosantoro/quadcopter-31045379
valahol láttam egy nagyon jó részletes magyart is de nem találoma linket, elég száraz volt de tele nagyon jó tartalommal, azt hiszem a weboldalnak sárga a háttere. Valakinek nem rémlik?
Addig is hogy legalább 1 magyar legyen köztük:
http://www.hobbielektronika.hu/cikkek/multicopterek_nullarol_az_uav-kig_i.html?pg=1- Bármit cserélsz rajta figyelj a súlyra.
- Akkunál vannak paraméterek, azokat is érdemes betartani. Pl:
Upgraded Syma X5C X5 3.7V 600mAh 25C Lipo Battery3.7V: mekkora a feszültsége, ezt a benne lévő cellák határozzák meg. 1 cella: 3.7v Vagy úgy látod hogy 1S vagy a feszültséget fogod látni.
600mAh: mekkora az akku kapacitása, minnél nagyobb annál jobb
25C: Milyen mértékben lehet kisütni az akkut.
600 milliamper = 0.6 amper
0.6A x 25 = 15A folyamatos kisütés
Nah ez a kisütés nagyobb vagy egyenlő kell hogy legyen az eredetivel.Régebbi motorosok, ha hülységet írtam javítsatok!
-
LógaGéza
veterán
- Elsőre keress egy üres (lehetőleg füves) teret, ahol se fa, se vezetékek nem zavarnak be. Angol használati van mellé, abban az alapokat leírják (felszállás, irányítás, módváltás, kalibrálás, ilyesmi).
- 1-2 méter elég lesz, nekem (sőt mindenkinek akinek eddig odaadtam) az volt elsőre a legnagyobb bajom, hogy ha véletlen kikerült a szemem elöl, vagy rossz irányba indultam el, akkor reflexből lehúztam nullára a gázkart, amikor ugye lezuhant, és az nem mindig a legjobb megoldás. Gyakorold az egyhelyben lebegést, kisebb mozdulatokat, körbefordulást. Csak a bátorságodtól függ mikor emelkedsz magasabbra
- Bármilyen magasan megcsinálja, csak lehet földbe csapódik közben
Olyan 3 méter ajánlott neki minden irányban.
- Igen, én is telefonos adapterrel töltöm.
- Én a 600-as kékből vettem egy adaggal, töltővel együtt, ez is éppen belefér a gyári helyre, ha a 750-es még nagyobb, akkor elképzelni se tudom hogy rakják bele, ugyanis már ennél is nehezebb becsukni már az ajtót - vagy a másik, hogy kamu a 750. Minőségileg rendben van, érezhetően továbbrepül vele, kamerával, folyamatosan rögzítve és járatva az utcán a múltkor 9 percet mértem.
- 1800 reális, Banggoodon is hasonló áron jön ki.
- Nem nagyon van, annyi, hogy agilisabb, könnyebben mozog, és tovább bírja az akksi - ugyebár én leszoktam venni a talpakat is ha nincs fenn a kamera. -
vegyszer
addikt
Úgy látom, hogy a coolicool is érdekes bolt lehet belülről.
Az egyik Syma X5C már tegnap útra kelt, a másik csak ma. (külön címre jönnek)
Természetesen a korábban rendelt indul később (gondolom a LIFO elv alapján megy a postázás). A korábbi feladás SG postán jön, a másik meg NL-lel.
Ki érti ezt?Jó lett volna, ha névnapomra itt van legalább az egyik
(Péter)Már akkor lassan nézek is egy akku pakkot hozzájuk.
-
Turbobacsi
senior tag
coolicool FAQ-ban ez van:
"What is the delivery time?
It takes us 1-5 business days to preparing shipping, after that,
If you choose DHL, you can get it in 5-9 days
If you choose normal post, normally we use Nether land post, 15-45 days to get(most of the people will get within 30 days, some people may get in 45 days even 60 days, but the chance is very little."Valami azt súgja hogy nem lesz ebből "olcsó" kopter.
-
San398
őstag
Nem a Te hibád, senki nem is hibáztathat érte hogy ha nem érkeznek meg a drónok. Én személy szerint köszönöm a tippet a jóárasított X5C-ért!
(még ha nem is jönne meg akkor is)
Cathfaern Köszi a rendelés azonosítós tippet, még jó hogy csináltam egy képernyő mentést a vásárlásról, fizetésről.
-
Turbobacsi
senior tag
van egy ilyen info:
How long does it take for Coolicool to process the order?
Your order goes through several steps before it reaches your door.Step 1 (1-2 business days): The order(s) are double checked by our QC staff.Step 2 (1-2 business days): The Product(s) are packed and posted to the corresponding courier/shipping agent (e.g. Hong Kong Post, Singapore post,HK Fedex,HK DHL, EMS, China Post)Step 3 (5-15 variable days): The Product(s) are en route to the shipping destination via Express or Air mail.However, due to customs inspection and clearances it may take up to an additional 7 business days to reach the destination. -
mm89
őstag
A zuhanást meglepően jól bírja. Ha lehet olyan helyen játssz vele ahol nem veszélyezteti mások testi épségét, anyagi javait. Pl egy füves puszta jó is lesz. Amíg vársz a kiszállításra, addig olvass utána neten kicsit az egész drónosdinak, hogy meg konkrétan ennek a típusnak. Nézz róla videót. Jobb mások karán megtanulni az alapokat, hogy mint a sajátodon.
-
Turbobacsi
senior tag
"mellesleg ha már írok... hogy kell elképzelni ezeket a drónokat? még nem is láttam élőben. pl ha nem nyomok semmit, akkor megáll egyhelyben a levegőben és lebeg? mivan ha kezd lemerülni? honnan tudom ezt meg? majd ha leesett, akkor le van merülve és kész?
"
Igen, ha jól van bekalibrálva, szélcsend van, a gázkar jól van beállítva, akkor frankón lebeg egyhelyben, szépen körbe is lehet forgatni így.
Ha merül, a ledek villgnak az alján, + elkezd ereszkedni. (mondjuk nappal marhára nem látni a ledeket, pláne ha távol jár a kopter) Én be szoktam kalkulálni, hogy kb. indulás után 5-6 perc múlva visszahozom, és nem hagyom hogy magasan legyen. -
vegyszer
addikt
-
-
kazmerr
aktív tag
Szia! Én is kezdő vagyok, így próbálok egy másik szemszögből válaszolni...
Mindenhol ezt ajánlják beszálló kategóriában. Sok alkatrész van hozzá, és relatíve olcsó.
- Rendeld eu-n belülről és nem lesz baj. Se vám, se áfa. (ráadásul kb. 1 hét és itt van...)
- Az elején ez is elég lesz. Ahogy ajánlották rendeld több akksival.
- Ebben az árkategóriában nincs. De ahogy megtanulod használni továbbléphetsz nagyobb összeszereltre vagy saját építésűre.
- http://www.ebay.co.uk/ vagy http://www.ebay.de/ ha értesz bármelyik nyelven. Ha baloldalt bekattintod hogy Európában keressen arra már nincs vám vagy áfa.
EU-s banggod-on most nincs X5C: http://eu.banggood.com/Wholesale-Warehouse-RC-Quadcopters-c-Uk-1848.htmlHa megy az angol akkor ebbe is érdemes belenézni:
http://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=2065465 Ha van valami hibája valamelyik típusnak tuti fent lesz...Fizetésnél ajánlott a paypal használata. Beregisztrálsz, hozzákötöd a bankkártyádat, és bármit veszel a paypal 45 napon keresztül visszafizeti a pénzed, ha nem tudsz megegyezni az eladóval. (Nem érdemes trükközni/visszaélni, mert elég gyorsan kiszúrják, és több online fizető szolgáltatnál feketelistás leszel azzal a kártyával...)
Most hirtelen az ebayen ez a kettő van ami szerintem nem rossz vásár:
http://www.ebay.co.uk/itm/Syma-X5C-1-Explorers-2-4G-4CH-6-Axis-Gyro-RC-Quadcopter-Drone-SPY-W-HD-Camera-/371337851126?pt=LH_DefaultDomain_3&var=&hash=item567575f0f6 5 akksival érdemes
http://www.ebay.de/itm/5-Akku-Ladegerat-SYMA-X5C-1-Drohne-Quadcopter-3D-Copter-mit-HD-2MP-Kamera-Weis-/281680893698?pt=LH_DefaultDomain_77&hash=item41957d5702
de ha jól körbenézel akkor tuti találsz jobb ajánlatokat is
Egyébként eu-n kívülről olcsóbb, csak lassabb is... plusz ha megakad a vámon akkor +vám+áfa, ami alig van alatta az eu-s áraknak.ha hülyeséget írtam volna a többiek úgyis javítanak
-
jozsi252
veterán
Mivel kezdő vagy, ezért nem mondom hogy építs egy gépet. Vannak olyan gépek amivel akár fél órát is lehet repülni. Ezek kis KV értékű, nagy nyomatékkal rendelkező motorok, amikre jó nagy propot lehet rakni. Ezáltal el lehet érni 25-35 perces repülési időt is.
Ha nem Brushless motorral szerelt gépet veszel, akkor az akksit ne méretezd túl, mert azok a motorok nem fogják bírni. Alapból sokkal kevesebb ideig bírják mint egy Brushless motorral szerelt gép, nemhogy még akk ha leterheled jobban.
Érdemesebb több akksit venned, akár 5-10 db-ot. Ha veszel egy normális töltőt, akkor ezeket párhuzamosan töltheted egyszerre. Szóval 1 óra alatt akár mind a 10 akksit fel tudod tölteni. Nyilván ide nem elég egy IMAX B6 töltő..
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● DJI topic
- SkyShowtime
- Norvégia átmenetileg betiltja az áramigényes kriptobányászatot
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Nintendo Switch
- Black Myth: Wukong
- Autós topik
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- Milyen autót vegyek?
- Stellar Blade
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Asus Prime RTX 5060Ti 16GB GDDR7 Videokártya! Bemutató darab!
- Apple iPhone 12 Pro Max 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Corsair K100 Air wireless (CH-913A01U-DE) DE SN - A1E4G325503IVC
- HPE Apollo 4200 Gen9 2U rack szerver, 1x E5-2620v4, 64GB RAM, 24x3.5" 2U-ban! ÁFA-s számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest