- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Ne legyetek bátorak, ha ezt a rollert választjátok - OOTD T10
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Apple Watch
-
Mobilarena
A topikban az apróhirdetés, csere-bere, és hirdetés linkelés tilos. Hardveraprón a megfelelő kategóriában van erre lehetőség Hardverapró/Drón
Társtopik - Quadkopterek, felső tagozat
Drón, multikopter, quadcopter, hexacopter.. számos kifejezéssel találkozhatnak a hobbi távirányítós repülés rajongói. De pontosan melyik mit jelent, és melyiket érdemes beszerezni?
Új hozzászólás Aktív témák
-
.DLL
veterán
válasz
kazmerr #1369 üzenetére
Hali!
Ismer valaki valami jókis zárt reptetőt vagy reptetésre alkalmas helyiséget (pl. iskola->tornaterem, sportcsarnok, stb.) ami "tárt karokkal" fogadja a látogatókat? Odakint hihetetlenül fhos latyak idő van, és ha esetleg nekimenne valaminek, leesne a gép, akkor száraz időben túlélné (gyakorló fázis, nem vinném magasra, meg lassan mennék, csak a manőverezés a lényeg), viszont most jó eséllyel 5-10 centi vizes latyakba esne, elektronikának annyi, emiatt nem vállalom be a kinti gyakorlást, múlthéten legalább szárazság volt... de már kezd elvonási tünetem lenni.
Előre is köszi a tippeket!
-
marciart11
aktív tag
válasz
kazmerr #3037 üzenetére
Hát fogaskerék nincs benne, motorok meg magasan vannak. Gondolom a csapágyak egyszer megfogják adni magukat. Ha a CX 20 at veszel akkor a Biglyshark-os vezérlőset vegyél, sajnos sok a hibás az opensource os ból. Illetve van egy Zero nevű kiadás ami szintén gáz. Ha biztosra akarsz menni vegyél egy használt DJI Phantom 1.1.1 et.
-
sesshou
senior tag
válasz
kazmerr #2967 üzenetére
Szia frissen összerakott quadról van szó dys-be1806-os motorokkal és blheli-s 12A-s ESC-vel és openpilote cc3d vezérlővel. első reptetés volt úgyhogy még nem zuhant. kalibráció annyi volt hogy:
- gép áramtalanítva
- remote be
- throtle max
- gép bekapcsol
- pityegések kivár
- throtle le
- pityegések kivár
- kikapcs -
Duck sidious
csendes tag
válasz
kazmerr #2767 üzenetére
Hat igen...olvasni is kell szokszor az tuti...... de azert latvanyosan kukazodott le "reszben" quadcopter az tuti....
ezt en is lattam regebben..... de volt fent olyan video mikor az amerikai sracok okorkodtek egy szuk utcaban es nekicsaptak a falnak ugyan ezt a modelt... na ott nem volt automatikus semmi... csak szimplan hulye volt az ember... de jot nevett rajta... -
Teréz Atya
senior tag
válasz
kazmerr #2767 üzenetére
Hmm, epp egy kezdokrol szolo cikket olvastam ahova ez a video volt belinklve mint a tudatlan amatorok mintapeldaja.
Mentsegemre szolgaljon h 2 orat aludtam a meleg miatt, a video leirasaban meg a foszer azzal kezdte h oviban milyen lekvaroskenyeret evett es mar akkor is magikus erovel iranyitota a dronokat mikor meg nem is leteztek. Szoval tl;dr -
Duck sidious
csendes tag
válasz
kazmerr #2729 üzenetére
Ebay en nem neztem....pfff amator hiba
koszi
ok meg gyoztetek... hehe ebbol mi lesz azt nem tudom
venni fogok egy 450 est szatyorban... (alkatreszentent)
Forraszto pakat mar vettem.. laptopom van.. teljesen nem vagyok hulye hozza..es a parom IT s is felig ugyhogy ha meg nem utal annyira akkor talan segiteni is fog " kisse sokalja a dronok szamat ithon "
Ha esetleg talaltok egy jo ossze allitast 450 es re akkor megkoszonnem ha dobnatok ram egy uzit.
es ha meg nem sikerul osszerakni max eladom
Es veszek egy cx20 at hehe -
Duck sidious
csendes tag
-
maj-viktor
őstag
válasz
kazmerr #2435 üzenetére
Mondom az a vicc, hogy vagy 1hónapja itt van minden hozzá, de még nem volt időm...
Mármint nekem van minden... ugyebrá "sportkamok dögivel"... most legújabban SJ4000 WiFi PLUS (2k felbonvtással), illetve SYMA X8C-t is berendeltem annó, de még a szoba másik sarkában figyel -
vegyszer
addikt
válasz
kazmerr #2371 üzenetére
Negatív. Nincs benne számla.
Sőt, az sem valószínű, hogy fizikailag kibontják a cuccot. Inkább a Röntgent szokott az első vonal lenni.Egy kis ajánlott irodalom:
Vámmentes termékek listája, 10 eurónál kisebb vámot nem kell megfizetni, vámfelügyelet alá vétel
Beg fórumtárs ez oly szépen szedte össze, hogy csuda. -
vegyszer
addikt
-
SShadow
aktív tag
-
maj-viktor
őstag
válasz
kazmerr #2015 üzenetére
Ohh kamera nem gond... van mindenem "kéznél"!
SJCAM SJ4000 WiFi
SJCAM SJ5000 WiFi
SJCAM SJ5000 WiFi PLUS
Xiaomi Yi
Mobius (<--- ez még annyira friss beszerzés, hogy időm sem volt még "próba felvételt csinálnom"...)
Most majd jön újdonságként az SJCAM SJ4000 WiFi PLUS ugyebár 2k felbontással (valszeg pár hét - 1hó és nekem is lesz)Rögzítési módok sem parák, van mindenféle GoPro-s és egyéb felfogatóim (hardveraprón árulom is)
(meg én szerkesztem a SJ4000HUN-t...)
facebook.com/SJ4000HUNAngol alap-középszinten OK, szal megértem azért a linkeket (ahogy lesz időm, átnyálazom - köszi!)
Inkább saját készítésű kép érdekel, hogy oldottad meg, stb.
(GIMBAL megoldás esetleg rárakható-e valahogy, stb. melyik-milyen fajtával szemezel esetleg ha még nincs, de akarsz... banggood-on néztem azt az ~50$ körüli féléket)Ja meg most jött meg a "digitális tolómérő" cucc, majd mennek képek - posztok SJ4000HUN-ra mm-es kamera méretekről...
-
Gsx-rr
veterán
válasz
kazmerr #1878 üzenetére
Meg szerintem komoly engedelyek szuksegesek ,hogy repuljon akar emberrel akar annelkul. Nem tudom milyen hatosagok felugyelik ,de oda komolyat kell bizonyitani ,hogy megkapja a szukseges engedelyeket.
Minstrel: igen az jobb megoldasnak tunik ,meg a stabilitas szempontjabol is! -
Gsx-rr
veterán
válasz
kazmerr #1876 üzenetére
Nalam tobb ponton is aggalyos: stabilitast szerintem nem lehet megoldani ilyen rotorokkal.
2. Aerodinamikailag is elegy gyenge. Mi vedi az embert a menetszeltol? 100 kilometeres sebessegnel ez mar komoly problema.
A Dron Hungary cikkjenel is ott van ,hogy bevallottak hogy inkabb felelmetes.
Eleg elkepzelni ,hogy ott ulsz a rotorok kozott! Grrrrr. -
zsiz
őstag
válasz
kazmerr #1793 üzenetére
köszönöm mindenkinek
a külföldi rendelésekkel viszonylag képben vagyok, nem ez lesz az első
ahol kinéztem, (coolicool) most féláron adják, 26$-ért. még ha vámolják is, kijönne kb 12 ezerből..
építeni tuti nem tudnék, meg nem is szeretnék sokat költeni rá..
mindegy, még gondolkodom rajta.. ami zavar, hogy lehet hogy nem is tetszene.. nem tudom kipróbálni, mert a közelben tuti nincs senkinek drónja, meg a másik a rövid repülési idő. oké, vegyek több akksit, de akkor is 5-7 percenként cserélgessem? hát nem tudom.. +sokminden másra is kell a pénz, ha nem akciós lenne akkor nem is gondolkodnék vásárláson. így viszont csábít
köszönöm a válaszaitokat
-
kazmerr
aktív tag
válasz
kazmerr #1749 üzenetére
http://www.ebay.co.uk/sch/i.html?_from=R40&_sacat=0&_nkw=Syma+X5C&rt=nc&LH_PrefLoc=3
óóóóóh de gyűlölöm hogy nincs benne automata link kezelés...
-
kazmerr
aktív tag
válasz
kazmerr #1658 üzenetére
talán még ezt lehetne megpróbálni:
http://www.amazon.co.uk/gp/product/B00UXAURGE?psc=1&redirect=true&ref_=oh_aui_detailpage_o00_s00
És akkor a tömegközéppont is kicsit kevesebbet mászik el. -
maj-viktor
őstag
válasz
kazmerr #1545 üzenetére
Őszintén még nem nagyon tesztelgettem... egyedül kipróbáltam a gyári 1.0-sat... az tökéletes volt (néhány gyerekbetegségét leszámítva... de egy 1.0 verziótól mit várjak!? Amit kell azt tudja)
A customROM és app-okat nem próbáltam, de ha lesz időm, sort kerítek rá... SJ4000HUN face-re meg mennek a tapasztalatok...
Itt meg van topikja a Xiaomi Yi-nek, ha több tapasztalat kell más-más emberektől:
http://prohardver.hu/tema/xiaomi_yi_sport_cam_sportkamera/friss.html -
maj-viktor
őstag
válasz
kazmerr #1539 üzenetére
Naja... elég sok "felhasználási területe" van, ha az ember kicsit kreatív... akár ilyen egyszerű probléma (lyukas tető - tetőcserép elmozdulás felmérése)... azért is használják - akarják használni ilyen "mezőgazdaságok is", meg MET, stb. a drónok haszna - mint pl. terület felmérése - kár felmérése a lehetőségek végtelenek!
Nekem mondjuk kertesházas övezetbe nagyon örülhetnek - örülhetnének a szomszédok, hogy itt zümmögök... ti meg folyton "flexeltek"!
(aki kertes házba lakik - "vidéken", az érti miről beszélek... biztos van egy szomszéd a környéken, aki a vasárnapi csendet - nyugalmat megzavarja egy jó kis flexeléssel... ahogy panelba egy jó kis furással)
-
drnet
aktív tag
válasz
kazmerr #1474 üzenetére
Én szétkaptam pár hete az X5C-t pont a kamera fókuszának állítása miatt.
Én semmit nem tudtam tekergetni a lencsén, bár nem is oldottam fel semmilyen ragasztásos rögzítést.
Nekem még az nem világos, hogy hogyan látom, amikor állítom? Sehogy?
Tekerjem el valamelyik irányba, készítsek felvételt, és döntsem el, hogy jobb lett-e?
Ezzel igazán finomra nem lehet beállítani szerintem.
Mondjuk az enyémnek a fókusza most nagyon közel lehet a lencséhez, mert csak a közeli tárgyak az élesek, és már az 1-2 m-re lévők nem.
Ma délután lehet, újra szétkapom, megnézem. -
maj-viktor
őstag
válasz
kazmerr #1470 üzenetére
Most mondjam, hogy a műanyag forgácsot, minden gépnél érdemes ellenőrizni (made in china)... de ja - szerintem is!
Pont pár napja valami más kínai műanyag terméknél vettem észre.. hogy a minőség ellenőr nem igazán végezte jól a dolgát... (mondjuk kínai gyár esetén minőségellenőr - jó vicc)... de tiszta sorjás - műanyag maradékos volt még a termék...
-
Gsx-rr
veterán
-
Gsx-rr
veterán
válasz
kazmerr #1384 üzenetére
Mindenhol elore fizetsz.
Van olyan amelyik erzekeli a kornyezetet es nem megy neki semminek?
Az ilyeneknel amik tudjak ezt a modot ott be lehet allitani ,hogy milyen magasan es milyen tavolsagbol kovessen?
200 gramm alatt nem fog elbirni egy normalis kamerat szerintem.
Meg a 20 perc repulesi idohoz is kell rendesen akkumlator. Annak is sulya van. -
FANaticpass
tag
válasz
kazmerr #1369 üzenetére
Miután felraktam a fára és jött a vihar fostam h beázik az elektronika ha marad benne kraft gáz lesz igy lemerítettem.
Akkor meg is pukkant az 1ik motorom. szétszedtem de az ahogy haverom is mondta ezek nem szénkefés motorok. 2 oldalrol nem szén van vagyis nem tudom pontosan mi az de nem szén kefés szerintem sem.
nem olyan mint amit kilinkeltél. összeraktam és működött de nem mindig kapcsolt be. este szétszedem és csinalok képet felrakom. szerintem javíható.! -
FANaticpass
tag
válasz
kazmerr #1363 üzenetére
Érdekes mert masik videomnál nem jelentkezett ez, a propeller kaphatott ütéstől előfordulhat? ha felulrol nezem a prop-okat akkor 2nél eléggé cikázik. a prop fogaskerék tengelye nem görbe inkabb a prop lehet eldeformálodva kicsit.
megcsinalom a szivacsolást és a gumi bakokat. köszi.
https://www.youtube.com/watch?v=oC8hrXB2S1k
-
maj-viktor
őstag
válasz
kazmerr #1290 üzenetére
Köszi - hasznos összegző tömegre - súlyra... (keresőszó miatt írtam ki)
Kiegészítem egy SJ4000WiFi-SJ5000WiFi-SJ5000WiFi PLUS adatokkal..
https://www.facebook.com/SJ4000HUN/posts/1536933673222483"Mérlegeltünk!
SJCAM SJ4000 WiFi & SJCAM SJ5000 WiFi & SJCAM SJ5000 WiFi PLUS (vízalatti tokkal - felfogatóval - csavarral / kamera akkuval / kamera akku nélkül)
Az eredmény a képeken!
1. SJCAM SJ4000 WiFi (156,1 / 60,7 / 43,9 gramm)
2. SJCAM SJ5000 WiFi (180,0 / 81,3 / 63 gramm)
3. SJCAM SJ5000 WiFi PLUS (178,2 / 79,6 / 61,3 gramm)" -
Gsx-rr
veterán
válasz
kazmerr #1272 üzenetére
Azért sokallom ,mert itt már volt pár példa nem nagyon érdemes sokáig tervezni egy x5-c vel.
Ha jól tudom legalább innen 3-an elég hamar pár hét továbbléptek.Sajnos én is akartam ,el is adtam ,és az X8c-t meg a barátom elkoldulta!
Odaadtam örömmel ,mert lehet néznék én is valami épített gépet. -
akela91
addikt
válasz
kazmerr #1245 üzenetére
Nem fogom magára hagyni a szobában, egyszer már megolvadt (majd füstölt) egy kínai csoda usb elosztóm...
Egyébként 7 perc reptetés után, ugye kicserélem az akksit egy fullosra, ilyenkor várni kell pár percet, hogy a motorok hűljenek ugye?
Olvastátok?: CyPhy Works hexakoptere -ígéretes.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● DJI topic
- Tesla topik
- Bittorrent topik
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- SSD kibeszélő
- Jóárasított AI PC-ket szeretne látni az AMD
- Melyik tápegységet vegyem?
- Apple MacBook
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- E-roller topik
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX B550-F GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Eladó ANDROID TV box 4/64GB tárhely / 12 hónap jótállás
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest