- Huawei Watch GT 4 - kerek karék
- LG Velvet (4G) - megelőzte a híre
- Google Pixel topik
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Fotók, videók mobillal
- A Samsung bemutatta az Exynos 2500-at
-
Mobilarena
A topikban az apróhirdetés, csere-bere, és hirdetés linkelés tilos. Hardveraprón a megfelelő kategóriában van erre lehetőség Hardverapró/Drón
Társtopik - Quadkopterek, felső tagozat
Drón, multikopter, quadcopter, hexacopter.. számos kifejezéssel találkozhatnak a hobbi távirányítós repülés rajongói. De pontosan melyik mit jelent, és melyiket érdemes beszerezni?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Teréz Atya
senior tag
válasz
Cathfaern #6152 üzenetére
Hat ja, nekem is ugy nez ki. Tenyleg, Banggood-os arcokkal kozoltem, hogy ne felejtsek, Szlovakiaba olyan toltovel kuldjek, ami kompatibilis a Francia dugasszal. Oke csomagoltak hozza atalakitot. De maga a tolto is EU-szabvany (IEC Type C)
Tehat atalakithatom Eu-dugaszbol Eu-dugaszba.
-
zarew
senior tag
válasz
Cathfaern #4192 üzenetére
Teljesen egyetértek,a mini összetörhetetlen. Én is ezzel kezdtem,4-5 ezer forintért kiderül,hogy megérint-e a sokcsavar. Most rendeltem a F450-esemet darabokban,hogy ne vámolják. Igaz a vezérlőn még tökölök.De asszem a Tarot lesz a befutó a Naza előtt.
Ja és most is előbb a gépet beüzemelem,és ha minden kerek,veszem a foto cuccot hozzá. -
Gaborka30
aktív tag
válasz
Cathfaern #2479 üzenetére
Köszönöm!
A beépített kamerákkal az a baj, hogy többnyire elég gyengék... ahogy olvasgattam.
Ebben az árfekvésben melyik az a drón, amire érdemes külön kamerát szerelni?
Szerk: Hát ez a videó elég meggyőző..
A látószög is sokkal nagyobb a mobiusnál... a képminőség ég és föld... Ez alapján tényleg nem vennék wltoy-st. Van a mobius-nak alternatívája egyébként?
-
zsiz
őstag
válasz
Cathfaern #2423 üzenetére
de ez nem néz ki olyan jól
amúgy most nem akarok venni (elvagyok az X5C-vel, mondjuk most az előbb pont falnak csapta egy hirtelen fuvallat+az is közrejátszott hogy nem láttam merre van az arra.. aztán 2-3 méterről fejjel lefelé a betonon landolt -a leérkezés mondjuk kérdéses, azt nem láttam melyik részére esett, de egy kicsit meg is repedt a váz. nagy baj nincs, utána repültem tovább vele
), csak kíváncsi voltam ismeri-e valaki.
-
B-L-A-C-K
titán
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
Cathfaern #2266 üzenetére
Illetve ahogy nézem a H7-es jóval kisebb, és Headless mód sincs benne.
SzilagyiTibi:
Nem lehet más fórumtagok hirdetését belinkelni ha jól tudom ide se, így annyit javaslok keress rá az aprón, árulnak egyet, sok + tartozékokkal. Vámot így biztos megúszod ha véletlenül nem menne át, illetve várni se kell rá 1 hónapot. Illetve tartozékokkal úgy egyben tartozékokkal olcsóbban jössz ki így mintha megvennéd jelenlegi áron.
-
csehferenc74
csendes tag
válasz
Cathfaern #2021 üzenetére
Cheerson CX30W ezt tudja. Pici dron. Átmenet a nano és a normál méret között. FVP-és dron. Kb. 18eFt-ba kerül ha mobilról vagy tábla pc-ről szeretnéd vezérelni. Nekem is ilyen van. Amíg nem kapcsol be a motor addig gyönyörű képe van. Sötétebb helyeken is. Miután bekapcsol a motor, az interferencia miatt már csíkozódik a kép. Viszont valami gond van nálam az irányításnál mert csak felfele tudok vele szállni és akkor elkezd szép lassan hátra fele repülni. És nem tudom, hogy miért. Propellereket nem birizgáltam és a trimmeléshez sem nyúltam hozzá.
-
jozsi252
veterán
válasz
Cathfaern #1980 üzenetére
Alapjába véve mikor a Hubsan X4 H107C-t rendeltem, akkor átmeneti megoldásnak rendeltem, hogy mondom megtanulok vele repkedni, irányok meg minden. Ez úgy nagyjából össze is jött, azt leszámítva hogy egyszer elszállt a fenébe, és azóta sem találtam meg.
Következő Hubsan BNF szettbe vettem, annak meg a vezérlőjével lehetett valami mert a motorok össze vissza pörögtek. Szétbontottam, és eladtam az összes létező dolgot ami jó volt. Elég volt a kicsi gépekből. De nagyon jól bírta az is az esést.Ismerősnek amúgy van H8, motor meg prop csere már kellett neki. Sajnos ezek a kefés motorok nem hosszú távra vannak tervezve. Ezért is említettem meg fórumtársnak hogy érdemes hozzá + motort propot rendelni. Persze ha csak arra szánja mint amire én, hogy megtanuljam vele a dolgokat, akkor nem szükséges. Viszont ha valami történik egy esés során, és hetekig nem tud repkedni 1 hibás motor miatt akkor az gáz azért. Főleg hogy nyár van, sok a szélcsendes idő így pont alkalmas reptetésre.
Amúgy arra tényleg nagyon jók ezek a kis gépek, hogyha valaki vadulni akar akkor "büntetlenül" meg is tudja tenni. Phantommal már azért nem mertem megtenni ugyanezt.(#1992) Vasinger!
Sajnos kellenek ezekhez + dolgok. Az a baj hogy nagyon rövid a repülési idő, és ha benne van az ember, akkor nem elég 1-2 akksit kirepülni. Volt hogy Phantommal is 4 akksit kirepültem simán ( 40p ). Ezek a kis gépek meg nem tudnak 10 perces repidőt. Szóval ezért említettem a + akksikat. Motorok pedig azért kellenek, mert ezek nem Brushless motorok, szóval rövid az élettartamuk. Akár 1-1 eséstől is megadhatják magukat, ha pl. a propellerre esnek, megnyomódik a tengely és kész.
Szóval ezért mondtam hogy érdemes tartalékba rendelni 1-2 motort. Nem egy nagy tétel ezekhez a kis gépekhez az alkatrészek. -
havri1
félisten
válasz
Cathfaern #1883 üzenetére
Köszi, ez sokat segített.
Abban esetleg tudnál segíteni, hogy az normális jelenség e, hogy ha elemelkedik a földről, és folyamatosan egy irányba tör ki? Ha egy helyben szeretném tartani, folyamatos ellenirányt kell tartani. Igaz nem mindig csinálja, volt már, amikor simán egy helyben maradt rásegítés nélkül is.
Kalibrálás? A H8mini videóban 9 perc környékén ezt csinálja. Mire jó az?
Headless módot hogyan kell be és kikapcsolni? A bal joy nyoására írja, de ugyanarra írja a visszatérést is. Nem lehet, hogy ez kavar be a folyamatos egy irányba tartásnak? (Tuti össze vissza nyomogattam már, lehet valamit elállítottam)Köszi!
-
kazmerr
aktív tag
válasz
Cathfaern #1846 üzenetére
Szerintem amíg közelben van a drón és látod a pontos pozícióját és dőlését addig lehet... Én is fotóztam régi analóg géppel úgy hogy nem néztem bele de tudtam mi lesz rajta... Igaz kellett hozzá 1 év mire belejöttem.
De messziről szerintem esélytelen tudatosan komponálva felvételt készíteni FPV nélkül.
-
vegyszer
addikt
válasz
Cathfaern #1639 üzenetére
Mondjuk az én linkemen hexacopter van, de az alapelv, hogy döntött rotor tengellyel más lesz az erők eredő mátrixa, az négy rotor esetén is működik.
A fő kérdés számomra az, hogy ehhez vajon kell más típusú vezérlő a gépbe???
Vélhetőleg sokkal gyorsabb függőleges tényleg körüli forgást tud így, hisz az azonos irányba forgató nyomatékot képző motorok ugye nem egy irányba néznek. Hanem mondjuk a két tényleg 120° szöget zár be egymással.
Itt az egyik előny valóban a bedőlés mentes repülés (bár szerintem itt azért kell egy komoly vissza csatolási pont, hogy a vízszintes tartás fontosabb a sebességnél, és egyéb repülési paraméternél), de pl egy bukfencet a videók alapján azért szintén lomhábban csinál. Több magasságot is veszít közben.
Én azt látom előnyének még, hogy a hat döntött tengely miatt a mikro korrigációk sokkal jobban tetszik a dolgukat, ergo stabilabbnak hat...
Mondtam mindezt némi videó, kép ismeretében.
De az valóban megfordult a fejemben, hogy ha a copter építészet mellé teszem le az ikszet, akkor lesz egy olyan fázis, mikor a rotorokat megdöntöm. Mert csak.
-
GeryGreyhoun
tag
válasz
Cathfaern #1169 üzenetére
Amiről te beszélsz, az más: papír alapú számlát PDF-ben is elküldhetsz, és nem kell aláírni-lebélyegezni (tollal illetve bélyegzővel) elég, ha csak kinyomtatja a vevő - viszont mindenképp nyomtatva kell megőrizni, mert csak úgy hiteles.
Az elektronikus számlához továbbra is kell az a pár dolog, amit (#1168) Gsx-rr írt, viszont vannak direkt erre szakosodott cégek, akik megcsinálják. Én a számlázz.hu-t használom, náluk 6 Ft egy hiteles elektronikus számla, nekem megéri, hogy nem kell papírral bajlódni. Állítottam már ki számlát okostelefonon a moszkva téri Mekiben, a vevő meg úgy nézett rám, mint ha minimum egy űrhajót raktam volna össze a szeme láttára
(Pedig régóta létező dolog ez, és például a jófogás is ugyanezt a rendszert használja, és engem eddig nem kérdeztek meg, hogy befogadom-e az e-számlát)
Na de itt tényleg messze kanyarodtunk a topik témájától
-
jozsi252
veterán
válasz
Cathfaern #915 üzenetére
Azért ez nem teljesen így van. Egy Syma X5C-t azért ne hasonlítsunk össze egy Phantommal pl. Ha ott megszakad a jel az adó vevő között, akkor a gép szépen átvált Go Home funkcióra. Igaz hogy a Phantomba levő Naza-M vezérlő belépőszintű vezérlőnek számít, de azért ott ha megszakad a jel akkor hazajön, nem pedig lezuhan ott ahol van.
FlyAway dologhoz meg csak annyit szólnék hozzá, hogy minimalizálni lehet az esélyét neki.
- csak alacsony K értéknél repítsünk
- ellenőrizzük néha az érzékelők értékeit
- hosszabb út után kalibráljuk be újra az iránytűt
- ne használjunk az irányítással megegyező frekvenciájú kamerátHa kezdésnek ezeket betartjuk, akkor nagyon kicsi az esélye a FlyAway-nek.
Ha pedig biztosra szeretnénk menni, akkor pedig a 3DR termékeit használjuk
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● DJI topic
- Huawei Watch GT 4 - kerek karék
- LG Velvet (4G) - megelőzte a híre
- Opel topik
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- BestBuy ruhás topik
- Linux kezdőknek
- Milyen egeret válasszak?
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U758 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
- 138 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- Bowers/Wilkins PX8 fejhallgatók (dupla Bluetooth eszköz csatlakoztatása!) - ELKELTEK
- AKCIÓ! HP USB C G5 Essential (5TW10AA) dokkoló hibátlan működéssel garanciával
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF+2SFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H730 RAID v ZFS
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest