- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Milyen mobilnetet vegyek?
- Google Pixel topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
-
Mobilarena
A topikban az apróhirdetés, csere-bere, és hirdetés linkelés tilos. Hardveraprón a megfelelő kategóriában van erre lehetőség Hardverapró/Drón
Társtopik - Quadkopterek, felső tagozat
Drón, multikopter, quadcopter, hexacopter.. számos kifejezéssel találkozhatnak a hobbi távirányítós repülés rajongói. De pontosan melyik mit jelent, és melyiket érdemes beszerezni?
Új hozzászólás Aktív témák
-
lkristóf
senior tag
válasz
lkristóf #54890 üzenetére
Na elkészült a saját gép:
Teszt repülés már volt, nem éreztem gyengének.
Váz: Leopard LX5
Motor: T-motor AIR 40 2205 2450KV
FC-ESC: OMNIBUS Mini F4 Flight Tower with 4-in-1 ESC
Propeller: GEMFAN Flash 5152
Kamera: RunCam Sparrow
LED: Eachine Aurora 90
Antenna: Realacc UXII
Vevő: Flysky X6B
Akku felfogató: 5 Pcs Ultra-Grip Silicone Battery Strap -
stefi81
tag
válasz
lkristóf #54876 üzenetére
Nem akarlak elkeseríteni, de az a T-motor Air 40 szenvedni fog ilyen nehéz konfigban. Az egy könnyű motor és ahhoz kb. 60g-os váz dukál sok az egyben fc meg esc és pici könnyű vtx és antenna stb. hogy ne legyen nehéz. Persze ez tőled is függ mi az elvárás. Szerintem 300g vagy picit nehezebbhez inkább a HB R2 motor jobban bírná ami olyan árban van.
Egyébként meg sokat számít a 25g is ha egy könnyű gépet használsz, szóval az komplett gép függő.syler123
Igen nagyon szar az a mikrofon, a normál beszéd szinte nem is hallatszott mikor kipróbáltam. -
Teréz Atya
senior tag
válasz
lkristóf #54158 üzenetére
0mm a pont megfelelő.
Emax NightHawk 280 pro-n volt utoljára kábeltakaró, amitől gyorsan megszabadultam, mert csak a baj volt vele. Röpcsibe nem kell, különálló ESC-nél sem, 4 in 1 ESC-nél talán. De mivel nagyon nehezen vezethető a kábel inkább lemondanak az emberek a plusz védelemről vagy a kar alatt húzzák a kábelt.
-
syler123
veterán
válasz
lkristóf #53166 üzenetére
Be volt, de valamiért nem mentette, most jó
Channel3-ra rátettem a -100%-ot, így rendben van. Nem tudom hogy veszett el a beállítás, mert direkt vissza is léptem abba a menüpontba és mentve volt, utána meg nem...
Köszi!
A ch5-re miért állítottad be? Gondolom azon van az arm.
-
vandor01
senior tag
válasz
lkristóf #51903 üzenetére
akkor 99% az a probléma én is kuzdottem vele 1-2 percig jo volt aztan hol sotet hol visszajott vagy csak sotet... 5V eleg neki de valszeg a teljesitmeny keves foleg nalam meg ratja volt a VTX is...
igaz nalam a kisebb verzio van a sparrow tied meg nagyobb és lehet még tobb power kell neki!?
camera sparrow : Working current: 60mA at 12V; 120mA at 5V
VTX
Input power: 6 - 17V ( 2 - 4S LiPo )
Current consumption: 250 - 550mA at 6V DC IN; 100 - 250mA at 17V DC INna nalam ez volt a probléma 6V
-
Kulbi
aktív tag
válasz
lkristóf #51695 üzenetére
Nekem is megérkezett, ennyit tényleg megért, bár sokat kell még vele játszani, hogy kényelmes legyen. Nekem beleütközik az orrom, kicsit fentebb van a kijelző a kelleténél, a vastagabb szivacs is kevés. Szerintem vagdosni kell alul és kell párnázás. Tud vki ajánlani szivacsot v. kész párnát ami bevállt? Plusz a pántoknál résén elég aok fény beszűrődik.
-
Peaceliker
addikt
válasz
lkristóf #50333 üzenetére
úgy csinálnám, hogy szabin/pdb n akku forrpadra forrasztanék egy kábelt amit vevőbe dugnék be (annak van dugója), és akkor az mindig fix, nem kell csesztetni.
(#50334) kriszbon
lehet failsafe nem volt jól belőve? akku fesz is eshetett be (bár ha fc tápellátás gond akkor osd is odalett vna tán), vagy még pár dolog...de nem desyncnek néz ki. FW gond is simán lehet, ha minden megy, a közelben tesztelgesd majd és alacsonyan
-
AMDaZERG_1
senior tag
válasz
lkristóf #50195 üzenetére
Nem alkoholos filc, hanem festék, ami hasonlít az alkoholos filcre. Vettem egy rakattal, és ki is próbáltam.
Működik, ha ésszel használja az ember, de nem túl nehéz helytelenül igénybevenni. Amikor a festendő anyaghoz nyomja az ember nem érdemes tövig nyomva tartani, mert megindulhat a festék. Nekem egyszer sikerült, de amint elengeded nem csurog tovább a festék.
Szerintem praktikus. Már megszáradt a váz, de még nem raktam össze.(#50193) Jackal2
Igen, LEGOAzt véleményem szerint műanyag helyett lehetett volna gumiból is készíteni, de a célnak így is tökéletesen megfelel.
-
zsiz
őstag
válasz
lkristóf #1829 üzenetére
de azért a féláras leárazás megmaradt.. csak az eredeti árát felemelték kétszeresére. ejjj, ezek a kínaiak..
én még időben leadtam a rendelést, de ha nem válik be a móka, eladó lesz a kütyü
egyébként, lehet hogy lesz ez még akciós.. egy tabletet is kinéztem magamnak, 80 usd. másnap néztem, már 220 usd... ó mondom erről lemaradtam, bántott a dolog. aztán megint eltelt még 2 nap és megint 80$-ba került..
igaz, azt nem itt néztem ki, de az is kínai
-
maj-viktor
őstag
válasz
lkristóf #1705 üzenetére
Banggood SYMA X5C kupon, még a mai napon érvényes 56$ helyett 48$-ért...
https://www.facebook.com/DronHUN/posts/321248471379002 -
BeryBp
csendes tag
válasz
lkristóf #1706 üzenetére
Én már kettő Syma X5C-1-et is rendeltem ebay-ről (egyiket a Hajógyári-szigeten, egy bazi magas fa tetején "tartom"
. Bár ezek is kínai eladótól jöttek, de UK store-ból, így se áfa, se vám, mivel így EU-n belüli a vásárlás. Egyébként gerabest.com-ról is rendeltem másik dront, ott kérheted, hogy Holland postával szállítsanak, így valamilyen módon eljuttatják Hollandiába, onnan meg ugye szintén EU-n belülről jön, így szintén se áfa, se vám. Mindkettő helyet csak ajánlani tudom, bár az ebay azért eladó függő, de Paypal-os fizetés mellett nagy baj nem lehet. Syma X5C-t kamerával, távirányítóval (ezért írom így, mert van ezek nélküli verzió is, figyelni ha gyanúsan olcsó!) 13-15 ezer Ft között megrendelhető.
Például:
http://www.gearbest.com/rc-quadcopters/pp_73260.htmlSyma X5C pedig egy igazán remek első quadcopter. Kis gyakorlás után élmény reptetni. Fürge, jól manőverezhető. Hasára rögzített (mert ez sajnos bele már nem fért), könnyű, 900 mAh-s aksival akár 15 percet is repül. De gyári aksival (500 mAh) is megy a 7-8 percet, kamera nélkül akár 8-10-et is. Fogaskerekeket megtisztítani az esetleges földbe fúródás után!
-
lkristóf
senior tag
válasz
lkristóf #1705 üzenetére
Most írt, hogy még ez belefér a keretbe: Syma X5SC-1, mert hogy ez fekete szinbe is van és a rotor alatt a fogaskerekeken van egy védő burkolat.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● DJI topic
- AKCIÓ! Csere-Beszámítás! Manli RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
- Bontatlan SteelSeries QcK 3XL egérpad
- Samsung Galaxy S21 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Újszerű Asus ExpertBook B1 B1500 - 15.6" FullHD IPS - i5-1235U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - Garancia
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged