- Google Pixel topik
- iPhone topik
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Mobil flották
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Huawei Watch GT 4 - kerek karék
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
-
Mobilarena
A topikban az apróhirdetés, csere-bere, és hirdetés linkelés tilos. Hardveraprón a megfelelő kategóriában van erre lehetőség Hardverapró/Drón
Társtopik - Quadkopterek, felső tagozat
Drón, multikopter, quadcopter, hexacopter.. számos kifejezéssel találkozhatnak a hobbi távirányítós repülés rajongói. De pontosan melyik mit jelent, és melyiket érdemes beszerezni?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Teréz Atya
senior tag
válasz
OutsideR #3565 üzenetére
Koszi, epp mielott linkelted en is megtalaltam. Megprobalok utannanezni ennek a cuccosnak valami uzletben.
Ami valoszinu h vagy PP, PE vagy teflon a motortarto. Amennyiben az elso ketto akkor lehet be tudok szerezni aktivatort. Amennyiben az aruk > 5 euro akkor meg inkabb megveszem a tularozott motortartoszettet, mert az biztosan jobban fog tartani mint a ragasztott.
Ragasztopisztollyal probalt mar valaki ragasztani PP / PE-t?Am erdekes h a vaz "szepen" tort, a ket fel teljesen egymasba passzol. A motorkupak fule kb 3 mm amibol felhelyezes elott le kellett faragnom kb 0,5 mm-t mivel nem fert be. Furcsa, de a torott feluletek egybe illenek, de a ful meg az ellenparja megnyult.
BTW van valakinek tapsztalata a vadiuj XK markaval???
Ahogy nezem mar kaphato BG-n az XK alien ami egy Dromida Ominus hasonmas plusz funkciokkal. Ha egy ilyet csapnek foldhoz sztem nem fajna annyira, mivel az egesz gep annyiba kerul mint az Ominusba egy uj szett motor.
De nekem igazabaol az XK stunt kene, de az 220 euro es nem mernek vele okorodni, ami meg non-sense, mert erre lett kitalalva. -
válasz
OutsideR #3272 üzenetére
fórumokban azt olvastam, hogy a shielddel is nyűgös, élőben meg nem láttam. plusz szerintem drágább, mint az ipad
akarok rendelni nd filtert meg bőröndöt a géphez, amellé 122 euróért meg a szállítási költség feléért be tudok dobni egy akksit, ha az így érdekel esetleg.
-
Peaceliker
addikt
válasz
OutsideR #2852 üzenetére
Nagyobb méretben gondom megbízhatóbb egy épített gép (ha nem az alja cuccokbol építi az ember), de a 250es racerek potyognak azért, bl ide vagy oda... Sőt inkább azért, mert magas fordulat eszi a pici csapagyakat meg az esc ek érdekes lelki világgal rendelkeznek. :-)
De a kefés motorok eléggé fogynak mindenben. A kicsik mert kicsi, de nagy mert meg már nehezet emel. Rc autóknál is már leginkább csak mászó autókban vannak, leginkább mert igenytelenek és nem sajnálja az ember dagonyazni vinni :-)
A másik, meg, hogy hulladék minőségnek ezek a 2ft os motorok, de ennyiért nem is nagyon lehet mást elvarni. :-)
A legolcsóbb bl gép az épített, után jönnek a kész gépek, ahogy látom a fentebb linkelt hisky vel kezdődik a sor, de 250 es körüli gép nem egy stabilitás és súly emelő bajnok. :-)
Mondjuk most cx20 akciós, 60 körül akkora gép jó lehet.
Jah és ami a modellezesben (de talán máshol sem az életben ma már) nem nagyon fér meg egy mondaton belül, hogy olcsó és megbízható. :-)
Itt eléggé igaz, hogy ami olcsó, az nem véletlen, persze egy kevés kivétel van vagy inkább ár érték arányban van eltérés. Aki már jobban venne van már tudja, amit az elején én sem akartam elfogadni :az olcsóbb hamar drágább lesz. Szóval ha vki kicsit komolyabban gondolja, bele kell rakni a pénzt, különben több lesz a szívás, mint a móka. Ha nem megy a pénz bele rakás, akkor akkor komolyan gondolast kell elfelejteni. :-\
Tudom, tapasztalat... -
bajaki
őstag
válasz
OutsideR #2852 üzenetére
Persze, egy GoPro-t azért nem raknék rá, de egy olcsóbb SJ4000-et vagy Mobiust talán.
(#2854) Teréz Atya: Sejtettem, hogy a kefés motor lesz a gyenge pontja, de reméltem, hogy nem ennyire. Akkor egyáltalán nem is ajánlott vétel?
És melyik a legolcsóbb, használható drón ami elbír egy GoPro súlyú kamerát?
-
Teréz Atya
senior tag
válasz
OutsideR #2852 üzenetére
Ezert szoktak egy 60 euros action camera-t rakotni. Ha az esik bele a dunaba megsem -300 euro a konyhapenzbol.
BTW a Tarantula X6 hiresen hirhedt h eszi a motorokat. Valahol linkeltem egy RC groupos review-t amiben a tesztelo mindjart azt tanacsolta h a kicsike melle az uj tulaj szerezzen be 2 tartalek motort.
Am nem akkora nagy was ist das ha repules kozben kimegy az egyik motor. Ha jo a kopter konstrukcioja es nem betonra esik illik tulelnie olyan 20-30 meternyi zuhanast.
Akkor van gebasz ha folyo felett , a szomszed faja vagy valaki feje folott ut be a krach. -
vegyszer
addikt
válasz
OutsideR #2202 üzenetére
Egyre többet gondolok arra, hogy egy a telók esetében már bizonyított LED vaku lámpa fényforrást kellene rá moddolni a gépre. Mindkét felére, ami mint a repülők, 3-5s szünetet tartva villannak egy egy jó nagyot. Gondolom ennek sem a vezérlése, sem a fogyasztás-súlytöbblete nem lenne komoly teher.
De ha keresni kell, sokat segíthet.
-
jozsi252
veterán
válasz
OutsideR #1528 üzenetére
Én tudom, csak azért említettem ezt a 2 dolgot külön hogy aki nincs ezzel tisztában az tudja hogy mire jó ez.
Nyilván valamennyire jót tesz egy Syma színtű kopternél is a prop balance. De az előnye inkább egy Brushless motoros multinál jön ki. Ott a tengely is jóval vastagabb, prop is jobb minőségű. Az a baj h kefés motoroknál az a hajszál vékony tengely nem valami hosszútávú megoldás. 1-1 eséstől könnyebben megsérül a motor.
De amúgyis Syma gyakorlásra van teljesen kezdőknek. Arra meg első osztályú gép, hogy megtanuld vele az irányokat, szerelést, forrasztást, egyéb dolgokat.Köv RTF szint a Phantom úgyis, legalábbis az emberek nagy részének. Aki meg érez annyi késztetést hogy saját maga rakja össze a gépét, ott meg a köv szintnek már csak a pénztárca szab határt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● DJI topic
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Medence topik
- Kerékpársportok
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Alkoholista nevelde
- Google Pixel topik
- Gumi és felni topik
- Vízpart, vakáció és hardverek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás!AMD Asztali számítógép PC Játékra! R5 5600/ RX 6700XT 12GB / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
- MacBook Air 15 M3 8 / 256GB dobozos 12 hónap garancia
- BESZÁMÍTÁS! CSAK KIPRÓBÁLT! ASUS ROG Ally X (2024) 1TB kézikonzol garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged