- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Fotók, videók mobillal
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Telekom mobilszolgáltatások
- Vivo V40 5G - az első benyomás fontos
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Yettel topik
- Brutál akkuval érkeztek az Ulefone X16 modellek
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
-
Mobilarena
A topikban az apróhirdetés, csere-bere, és hirdetés linkelés tilos. Hardveraprón a megfelelő kategóriában van erre lehetőség Hardverapró/Drón
Társtopik - Quadkopterek, felső tagozat
Drón, multikopter, quadcopter, hexacopter.. számos kifejezéssel találkozhatnak a hobbi távirányítós repülés rajongói. De pontosan melyik mit jelent, és melyiket érdemes beszerezni?
Új hozzászólás Aktív témák
-
vandor01
senior tag
válasz
Zsoca1991102 #72351 üzenetére
itt egy faja csomag! MINDENNEL ami repkedeshez kell!
Pont 100e piiiz! megveszed feltotltod es repulsz![link]
-
vandor01
senior tag
válasz
Zsoca1991102 #72359 üzenetére
nos latod mar csak a TAV iranyitobol akad itt jo par kulonbozo verzio!
Frsky Flysky Jumper Radio Master
es akad meg jopar magaban a branden belul is ujonan 60eu-500eu kozott
van draga occo megoccobb verzio.......ebbol neked kell valasztanod a kulonbozo sajat szempontokat figyelembeveve!
olcso 1ru kell?
milyen a support?
a jovobe mutato?
kicsi nagy? mi all jo a kezedben?
normal vagy HALos?
tudod-e hasznalni az elejen mint kezdo es van-e benne lehetoseg a jovore nezve?
etc etc etces minden mas a szemuveg a dron a tolto az aksik???..... hasonlo story!!!!
de mivel 100-as a keret? akkor az occco kell!
ha csak ebbol a felsorolt 2-4 markabol verziobol valasztasz es hasznaltat?
akkor a flysky meglesz 10e bol de kicsivel komolyabb is megall 20e ft-nal!
de lehet az occob megoldas nem a jovobe mutato csak a kezdesre lesz eleg
de lehet soha nem is akarod magad feljebb "kuzdeni" ??? -
vandor01
senior tag
válasz
igen sokba lesz! es lehet a fele kukaban vegzi de lehet mind a 100e ft!!!
ha markakat akarsz meg 3 cucc nevet? az nem fog menni
akkora mar a piac hogy szinte mndenki mast mast hasznal szeret es eskuszik ra!1. TAV Frsky Taranis QX7 110euro
de most ez van akcioban FrSky Taranis X9 Lite 86euro
receiver a TAVhoz 1xru kicsi olcso jo lesz a 2' 88mm drontol a 6collosig is! XM+ 20euro2. Szemuveg Eachine EV800D 80euro
az elso kettot kis bukoval de 60-70%-os aron el adhato ha megunod?
3. nem akarsz sokat dolgozni akkor kezdesnek eleg lesz URUAV UZ80
tartalek vaz motor propellerek sum 120eurode vannak kesz csomagok is novice
ez a 120euro valszeg a kukaba kot ki kerdes mikor lesz e eleg ideje hogy megtanulj repulni?
1het? 1ho? 6ho? lehet valoban szimulatorral kellene kezdeni???
120ejro - 50e ft?? talan jobban is el lehet kolteni???de vannak itt komolyabb csomagok es technikak azt nem kell osszerakni es gyorsan megtanulhato! DJI FPV Combo 10KM 1080P FPV 4K 60fps 150° FOV Camera 20mins Flight Time 140 km/h Speed FPV Drone RC Quadcopter FPV Goggles V2 5.8GHz Transmitter Mode2
CZ raktarbol 1200ejro!aztan kell tolto es legalabb 5-10aksi!
de akar johet a hasznalt is! a TAV szemcsi tolto meg olcsobb is!
a dron meg aksi??? hasznaltan? meg lehet probalni!nalam ezek vannak Taranis QX7 (xm+) / EV800D / tobbfele dron!
a kefestol a 2" tol 6collig hasonlo technkai hatterrel egykaptafara keszitve!
[link]nem neveznem a cuccaimat FPV versenydronosnak,,,,
ez csak "hobby" dronos szereles
hobbybol repkedek mint az itteniek nagyonnagy resze! -
cd334
tag
válasz
Veseny/FPV drónozni nem egyszerű, ezért is javasoltuk többen kezdésnek egy táv + szimulátor kombót. Ezzel el tudod dönteni, hogy belevágsz-e. Ha mégse jönne be, egy népszerű távot könnyű eladni. Az én javaslatom egy jumper t-lite(4in1 multiprotokoll modullal) és a velocidrone szimulátor. Télen úgyis nehéz repülni, a többség szimulátorozik.
A versenydrónok/versenydrónozni nem olcsó, sajnos egy drága hobbi és időigényes(sokat kell gyakorolni, mert nagyon fontos az izommemória). Különböző géposztályok vannak, taláb ebből a "legolcsóbb" a whoop kategória, itt jobban találni olyan gépeket, amik egyszerűen összerakhatóak(uruav ur85, ez forrásztás nélkül összelegózható). Ezekkel is meg lehet tanulni repülni és utána lehet feljebb lépni.
Vagy lehet kitet venni, ami segít pl a BetaFPV Cetus pro. Itt egyben megvan minden, ami a tanuláshoz kell, de ez egy whoop szett, de ha versenydrónozni szeretnél azért itt upgradelni kell rendesen.
De minden a te döntésed, hidd el itt eléggé segítő a társaság és nem véletlenül írták le a véleményüket.
-
Peaceliker
addikt
válasz
Azért jött olyan javaslat is, hogy 3 col körüli gép. Akkor egyértelműen toothpick. Lehet 2,5 colos is. Ezek össze dugós cuccok, akku 2-3s ami olcsóbb és azért tudnak menni. Kezdésnek bőven sok is
-
kriszbon
őstag
válasz
Szia!
Csak hogy egy kis kedvet csináljak hozzá mi várhat rád, a képen hibakeresés folyik egy esés vagy valami hiba miatt.
#72350 Pulsar:
Telefonáltam nekik(érdekes most hamar elérhetőek voltak) azt mondta a hölgy hogy amit küldtek határozatot és szerepel benne a betű számsor kombó meg a végén _HUN, azt kell ráragasztanom.
Nincs külön lajstromszám meg kutyafüle, ezen a számon vettek nyilvántartásba mint üzemeltetőt. -
Szancsó
aktív tag
válasz
Szia!
Más már írta, így csak megerősítésnek szánom. (Nem is versenyzek.)A szerelés része eléggé része a hobbinak, de annyira nem kell félni a dologtól szerintem. Vagy 2 komplett gépépítős videót és hibakeresést megnéz az ember és az sokat segít. Én kész géppel kezdtem, de videókat néztem és így nem volt gond mikor vezeték szakadt vagy kar tört: előbb-utóbb fog. (Pláne versenyen, ahol a pálya mellett kell mindezt időre megoldanod, kivéve persze ha 3 komplett géppel érkezel...)
Amik ajánlott komplett gépek inkább freestyle stílusúak, ennek megfelelő elrendezéssel és súllyal, plusz nem kimondottan modulárisak (legalábbis a "csatlakozót széthúzom-összedugom" értelemben). Ráadásul versenyzéshez normális VTX-et tuti be kell rakni (célszerűen úgy, hogy távról tudd váltani a csatornát, szóval szerelés mellett pl. Betaflight turkálás is kell), fel kell díszíteni a gépet jópár LED -el (aminél a színt szintén tudni kell váltani), stb.Konkrét versenyzésre használt szettnek szerintem a bekerülése több lesz, a 100e eléggé határeset (a mostani árak mellett). Figyelembe kell venni, hogy nem csak prop fogy olyankor, hanem gyakorlatilag komplett másik gépnek kell a táskában lenni, mert kamera/kar/motor fogyóeszköz lehet, de előfordulhat 1-1 leégett ESC vagy elfüstölt VTX is.
(Használt cuccot am. magához a géphez nem feltétlen vennék, pontosabban akksit, motort, vázat biztos nem, de pl. ESC is határeset. Távirányító, szemüveg, töltő, vevő, antennák, stb. szerintem rendben lehet ha kipróbálható és jelentősen olcsóbb mint az új - sokan felszámítanak némi eszmei értéket is.)Kezdetnek a 3" is elég lehet (ha nem egyből versenyzés a cél, hanem előtte mondjuk fél év "felkészülés"), az sem lassúcska, viszont pl. akksi, váz és tartalék motor téren árban jobban ki lehet jönni vele. Meg kell nézni az elején milyen távot, szemüveget, töltőt, vesz az ember és legalább ezekkel nem lesz gond később.
Én pl. távval és szimulátorral kezdtem, amíg úton volt a 3" -os HGLRC XJB-145 és a cuccok hozzá. Közben ment a videó nézés, hogy legalább valamennyire képben legyek vele és kis idő múlva komplett szétszerelést-összerakást is csináltam a géppel egy vázcsere során, csak hogy szokjam
-
SpydeR3412
aktív tag
válasz
Én azért szembe megyek a többséggel, mint álltalában mindig....
Szóval simán megoldható a dolog mindenféle tudás nélkül is. Többnyire van alternatíva forrasztás helyett, csatlakozóba dugásra is. Illetve ha kész gépet veszel, az be van állítva és össze van rakva. Mindent ugyanoda kell dugni/forrasztani ahol volt. Ennyi. A többit meg majd megtanulnod közben, ha érdekel annyira.
Még annyi, hogy én 100k-ból nem mennék 3col fölé. Egyrészt teljesítményben kb ugyanaz (az elején meg főleg), másrészt ott sokkal drágábbak az aksik. De lehet a töltő és az alkatrészek is. -
twine
veterán
válasz
És hidd el, igazat beszélnek a srácok...
Nincs olyan, hogy "nem akarok szerelni"...
Tudom, mert kb. Mintha magamat olvastam volna az irásodban.
Ugyanezt nyomtam, sőt egy komplett (minőségi)fpv szettet vettem meg, és aztán adtam el, mert hisztiztem , és toporzékoltam a tudatlanságom miatt, és azért mert kötöttem magam ahhoz, hogy én csak repülni akarok...Aztán, mivel hajtott a hobby utáni vágy, átértékeltem és újultv erővel más megközelítésből kezdtem el újra...
Azóta már én is tudom... Ezt a hobbyt forrasztó páka, és némi szoftveres (pld. Betaflight, és BLheli ) buhera nélkül lehetetlen csinálni... Függetlenül a géposztálytól.. -
cd334
tag
válasz
Szia!
Első körben érdemes lenne egy jobb távot venni, amit később használhatsz (jumper t-lite, radiomaster tx16s, tbs mambo vagy tango, vagy valami hasonló) és beszerezni egy szimulátort(én a velocidrone-t ajánlom), amivel el tudod kezdeni. És ha versenyzésben gondolkodsz a 100e szerintem kevés lesz. Kezdő drónok 5"-os méretben diatone roma f5 vagy iFlight nazgul5. De kezdésmek jó lehet egy whoop vagy tootpick is.
Ezen kívül kell egy fpv szemüveg, itt a ev800d, az alap szerintem. Ezen kívül még rengeteg apróság. És ha versenyezni/drónozni szeretnél akkor a szerelést nem fogod megkerülni, szerves része a hobbinak. És időd is legyen, mert időigényes a hobbi. -
vandor01
senior tag
válasz
100rugo.... es a versenydronozas?
akkor ez 5collost fog jelenteni..... kezdesnek eleg lesz!
a facebookon keress vmi jo kepu elado kezdo csomagot
a dron szabalyozas utan ebben a kategoriaban akadhat faja kezdo csomag!
gep+TAV+szemcsi (analog)... es futni fogja aksikra es toltore valamint tarcsi cuccokra
amit adnak hozza! mindenkepen valamifel felszamolosdi csomagot keress!
lehetoleg kozel hozzad hogy ha vmi vel megakadsz akkor esetleg az elado meg segithet!
ez lehet (talan) a leggyorsabb, occobb, hatekonyabbpersze lehet ujat is!!!
De az sok idobe es loveeeba fog kerulni viszont akkor te valogathatsz?
milyen ilyen meg olyan meg amolyan cuccra van szukseged?100rugo lesz a belepo es az eltapsolando tanulopiiiz!
ha valoban versenydronoznal a jovoben??
és futsz az uj cuccok utan? akkor 2-3 havonta varialod a legujabb gepeket?
akkor tobb zseee fog kelleni!!de a 100rugobol is el tudsz repkedni 1-2 evet
fugg mit hogyan torsz hagysz el mik az egenyeid? etc etccsak egy digitalis FPV csomag gep nelkul csak a szemcsi ado kamcsi par faja antenna?
az 1000eurot nyaldossa alulrol......ennel okosabbat csak oldalakon es oldalakon keresztul lehet adni
mert a dron ma mar akkora terulet es hogy nem egyformak vagyunk,,,,
okosat es mindenre mindenkinek altalanossagban megmondani a tutit??
en nem vallalkozom ra!hajra irany az FB
Drón adok-veszek-cserélek
Multicopter / Drone - Adok-Veszek Hungary
RC Helikopter,Drone ,Autó ,Hajó Adok veszek
Drón Adás Vétel
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● DJI topic
- Bomba ár! HP ProBook 440 G7 - i5-10GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Gar
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASUS Z390 i5 9500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
- Beszámítás! Apple Mac mini 2020 M1 8GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest