- Telekom mobilszolgáltatások
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Mobilhasználat külföldön
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Külföldi SIM-ek itthon
-
Mobilarena
A topikban az apróhirdetés, csere-bere, és hirdetés linkelés tilos. Hardveraprón a megfelelő kategóriában van erre lehetőség Hardverapró/Drón
Társtopik - Quadkopterek, felső tagozat
Drón, multikopter, quadcopter, hexacopter.. számos kifejezéssel találkozhatnak a hobbi távirányítós repülés rajongói. De pontosan melyik mit jelent, és melyiket érdemes beszerezni?
Új hozzászólás Aktív témák
-
vandor01
senior tag
válasz
-szabi- #67140 üzenetére
na nem csak a zergék ugranak szana-széjjel meg szakadékba
drontamadas_tripoli_ket_libia_parancsnok_meghalt/
ezt látjuk nagyjainktol? mire szamitanak akkor a nagyfejuek?
a támadást az ENSZ által támogatott ha már ezek is gyilkolásznak?
képmutato gyilokbandaki kell lépni
-
Allien
veterán
válasz
-szabi- #64556 üzenetére
No igen, ez egy külön téma. Ha elsőre az ember kicsit lentebb adja az igényeit, az nem baj, sőt! Kifejezetten pénztárca kímélő! A börtönt most nem mondanám, de ki tudja, melik lüke kezdi majd reptetni az első drónját reptér, vagy Felcsút közelében.
Első drónnak én személy szerint a Bugs 3 (vagy minit) simán beajánlanám. Használtan is, elég jó ár/teljesítmény. Ráadásul, egy minimális költséggel rá rakható "lapos" akció kamera. Pl mobius, és hasonlóak. Ok, nuku gimball, de kezdetnek megteszi, és a kép minősége is sokkal jobb, mint a gyáriak. Példul, a Bugs 5w-re raktak már Onepaa X2000 kamerát, wifi modullal. A köv lépés viszont már nehezebb. Vagy maradunk a megalkuvásnál, ami a (gyári) kamera képét illeti, de a vezérlés legyen a lehető legjobb, azaz gps alapú, vagy, kamera képe legyen jó.. Na, az utóbbira nincs jó megoldás, mert ugye ehhez gimball kell, az meg nincsen ilyen lenti szinten.Azaz, gps-s drónt jelenleg Bugs 2se alatt felesleges venni! A 2w se jó, mert drágább ennél!
Köv. lépés meg a gimballos drónok, melyek ugye most kezdenek lentebb jönni. A Hubsan H117S Zino jelenleg a legolcsóbb gimballos megoldás.
-
Djuree
félisten
válasz
-szabi- #64527 üzenetére
eleve kezdodott a teszt azzal hogy nem tud egy helyben lebegni, ossze vissza uszik a levegoben. ez nagyon gaz. a tobbi mar annyira nem is erdekelt...ennyiert vagy kicsit tobbert vettem a fimi x8-at, eddig nagyon elegedett vagyok vele.
Peaceliker: azokat nem ismerem. de azok lehet dragabbak.
-
Geller72
veterán
válasz
-szabi- #64527 üzenetére
Annak az a baja, hogy wifis...Én is gondolkodtam rajta, de így felejtős. Mondjuk úgy, hogy amolyan FMC szettben az a 350 euró körüli ár nem rossz érte. Egy szintén FMC Spark cca. egy százassal drágább.. Kérdés, hogy milyen a szoftver. Mert a Dji-hoz már tudjuk milyen.
-
Geller72
veterán
válasz
-szabi- #64463 üzenetére
Nem akartam vészmadár lenni, de az eddigieket figyelembe véve szinte biztos voltam benne, hogy ezt sem sikerül összehozniuk hibátlanra. Valahogy soha nem jön össze nekik, pedig pénzük van doszta. A lehetőség adott volt, hogy valami legendát alkossanak. Azt hihettük, hogy azért késnek ennyit ezzel is, mert nem akarnak leégni. De mégis xar lett ez is. A legnagyobb gond az velük kapcsolatban, hogy én eddig nem láttam arra utaló magatartást, hogy ha valami nem jó elsőre, akkor azon javítanak. Lásd Mi 4K, vagy bármelyik drónjuk. Az is megmaradt a tűrhető kategóriába, és az is úgy, hogy már 100k huf-ra is lement az ára, csakhogy vigyék már valamennyire. Annyira tudnak koppintani, saját maguktól (Dji-t is ott gyártják) nem tudnak normálisan lopni?
.
A videóval kapcsolatban olvasom, hogy valamilyen csavar kiesett a verdából. Gyárilag sem voltak meghúzva a csavarok eygszerűen és szétesik. Azért az komoly.
.
-
vandor01
senior tag
válasz
-szabi- #64308 üzenetére
kerdes melyiknek?
a reggebbiek es ujabb kisebbeknek 1 motorjanak csucsban elég a 15/20A de max 25! na most ilyen motorbol van 4db! és akkor mar meg is vagyunk miert kell a dronnak tobbszoros power...... de a mai meno gepek tobbet is tudnak falatozni.... ma mar vannak 40/50A esc-ek..... de persze nem biztos hogy folyamatossan ennyit kajalnak..... csak ritkan de akkor kell mert kulonben leesikszerintem azok a kameras platformok lehet elmennenek elemmel is! de ramerned bizni? pl 1000ejros dront? nem pedig vmi "okos" aksira?
-
-
-
Djuree
félisten
válasz
-szabi- #64212 üzenetére
mar most a napokban volt kamera frissites, elvileg termeszetesebb lett a kekes helyett. de mivel uj dron hetente jon frissites, jobb is lesz meg, remelem.
azert ha van penzed a mavic jobb valasztas en azt mondom, bar az ugye amennyivel jobb annyival dragabb is.
eddig tetszik a fimi nekem, ennyiert meg plane. en 124k ert vettem. -
Johnny_vT
senior tag
válasz
-szabi- #61601 üzenetére
Annyira nem tudom komolyan venni az ilyen termékeket. Mikor odaírják a képre, hogy:
"PROPELLER
Provides strong and sustainable power supply for the motor"Vagy amikor a kamera lencséje körül nem Zeiss, Leica, esetleg egy egyszerű Sony díszeleg, hanem "Camera Drone Video Photo". Apropó, ki lehet cserélni ennek a gépnek a kameráját vagy túlságosan bele van integrálva a rendszerbe?
-
-
Toncsi
aktív tag
válasz
-szabi- #61532 üzenetére
Jó lenne kicsit konkretizálni mit is takar a "hasonló tudás", mert így nehéz lesz.
- stabilitás
- hatótáv
- összecsukási lehetőség, méret, súly
- sebesség módok
- kamera minőség, tudás (4k/30p, 1080p/120p, 100Mbps)
- 3 tengelyes Gimbal
szoftveres funkciók:
- egygombos 360 fokos panoráma
- hdr fotók
- VR
- raw formátum
stb...Mert ha mindet szeretnéd, akkor nincs alternatíva. Ha valamiben lehet más, vagy gyengébb, akkor talán.
Pl.: a Eachine E58 WIFI-t (mintegy rossz viccként) Mavic pro klón megnevezéssel árulják.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● DJI topic
- MacBook felvásárlás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA CM 750W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest