- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- Mobil flották
- Huawei Watch GT 2 Pro - egyszerűen gyönyörű
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Magisk
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Milyen okostelefont vegyek?
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
-
Mobilarena
A topikban az apróhirdetés, csere-bere, és hirdetés linkelés tilos. Hardveraprón a megfelelő kategóriában van erre lehetőség Hardverapró/Drón
Társtopik - Quadkopterek, felső tagozat
Drón, multikopter, quadcopter, hexacopter.. számos kifejezéssel találkozhatnak a hobbi távirányítós repülés rajongói. De pontosan melyik mit jelent, és melyiket érdemes beszerezni?
Új hozzászólás Aktív témák
-
ot93
senior tag
Ja benéztem, mert nem is az első ledeket írja hanem a hátsókat.
Gyro kalibrációhoz a két kart egyszerre jobbra le irányba kell húzni és akkor villogni kéne a drónnak, ha kész...
Más ötletem már nincs, esetleg még a te távodat is megpróbálhatod az ismerősöd gépével, ha mondjuk az ő távjával sem lesz jó a te géped. -
ot93
senior tag
Nos, érdekes a helyzet.
ha a gépet kapcsolom be akkor gyorsan villog, egészen addig amíg a távirányítót be nem kapcsolom, akkor átmegy lassúba -> emiatt azt gondolom hogy nem a párosítás a gond. - ez tényleg arra utal, de nálam máshogy van: ha a gépet bekapcsolom akkor gyorsan villog, de csak addig, amíg a gyro be nem áll... de ha még azelőtt bekapcsolom a távot, hogy a gyro beáll, akkor a gyors villogás nem változik meg, tehát akár percegik is gyorsan villog, míg le nem teszem a gépet. Majd le lerakom a gépet, megáll a villogás és a távval is okés a kapcsolat.
ha először a távot kapcsolom be, akkor az csippanik egyet, majd amikor a gépet is, akkor megint csippanik egyet.egyébként a gyro kalibrációt én is javaslom, ha eddig nem tetted.
amúgy itt volt egy fórumtag tavaly tavasszal asszem, aki elővette a bugs3-at téli álmából és nem volt jó a gép és a táv között a kapcsolat, de aztán megoldódott... már nem emlékszem akkor hogyan volt.
hopsz, találtam egy ilyent a manualban, erre pont illik a jelenség, nem?
The aircraft faits to unlock and the rear lights flash slowly. --> The battery is under low power status, please charge the battery to full.
De ilyen helyzet csak nincs?báár az akku lehet szar. Ha nem tetted mérd meg, meg esetleg az akkut másik drónra rákötve próbáld ki, hogy az beindul-e.
-
Allien
veterán
Próbálkozz ismét a párosítással. Nem tudom, hogy csinálod, próbáld előbb a távon elindítani, majd a gép akksi be. A B3 egy alap drón, nem szabadna bezavarnia semminek se.. De, ha mégis össze van párosítva, esetleg giro kalibrációt beadni neki, hátha... Ha így se, az is lehet, hogy mondjuk a távban rossz valami, pl rosszul érintkezik az antenna, kicsi a jel, úgy érzi, messze vagy a géptől. Kellene egy donor, amivel lehet tesztelni...
-
ot93
senior tag
Üdv,
Nekem bugs 3 van, de annál úgy van, hogy a bekapcsolás után gyorsan villog és ha már csak az első kettő lassabban, akkor már gyro kész, de még nincs a távhoz kapcsolódva a gép (azt folyamatos első ledek jelzik), emiatt unlockolni sem lehet. Tehát a hiba valószínűleg ott lehet, hogy a táv nem kapcsolódik a géppel. Az első használatnál is ajánlott párosítást nézném meg először. Gondolom ilyent már csináltál, de ha mégsem: ehhez a piros gombot lenyomva tartva kell bekapcsolni a távot, ekkor kettőt csippanik a táv és a lámpa villog, utána jön a drón áram alá helyezése.
Amúgy csak úgy mondom, mert sokan nem tudják, de a bugs3 tud olyant, hogy kb. 10 perc után ha a távval nincs kapcsolat, elkezd csipogni, ez kereséskor jön jól. Ezt asszem nem írják a manual-ban mint azt sem, hogy a seb. fokozat gombot hosszan nyomva kikapcsolhatóak a ledek a gépen. -
Ra3
őstag
Kicsit próbálgattam még a problémás gépemet, úgy tűnik mégsem a motornak van baja, egy akksit lemerítettem a levegőben és megszűnt az a jelenség hogy leállításnál hamarabb leáll az egyik, vagyis csak egy vagy két fordulattal előbb áll le.
A véletlenszerű felpörgéseket csak a földön csinálja továbbra is, ha a kezemben van akkor semmi baja.
Arra jutottam hogy valami olyan szenzor van benne ami nem biztos hogy jól működik, és amit zavar a saját rezgése, mert szőnyegen alig jelentkezik, ha asztalon van akkor jobban, ha ráütök az aszalra akkor nagyon megvadul, és sok időbe telik mire visszaáll az alap fordulatra.
Úgy is elő tudom idézni a felpörgéseket hogy kézben tartva vízszintesen megrázom, ha bedöntöm viszont semmit nem reagál.
Valami tipp hogy ez mi lehet?
Most már elkezdek a bg-n reklamálni, mert a végén tényleg lepattintanak. -
ot93
senior tag
igen, amikor nekem volt csapágyas a bugs 3, akkor annál is olyasmi volt, hogy levegőben nem igazán csinálta, szimplán hangosabb volt a gép (de ezt aki még nem repült az adott géppel, nem feltétlenül tűnik fel neki), a földön alapjáraton viszont szakadozott az a zaj... időnként gondolom pár pillanatra helyrejött a csapágy.. először azt gondoltam, hogy szakadozik az alapjárat annál a motornál, de mikor 4-5mp-re is elhallgatott, a propeller viszont rendesen pörgött tovább, akkor már tudtam, hogy nem...
de mint írtam, ki lehet tapintani, ha már nem olyan simán jár. Azóta egyébként már úgy ellenőrzöm a motorokat, hogy rezgésüket ellenőrzöm kézzel, propeller nélkül járatva (mert ugye egy deformálódott propeller is okozhat rezgést)
Amúgy még azt is megjegyzem érdekességképpen, hogy mikor a hibás csapágy már "ordított", akkor sem vettem észre abban a motorban erőtlenséget, tehát ugyanúgy repült. egyébként az a csapágy akkunként romlott annyit, hogy érezhető volt... ha neked is ez van, akkor lehet, hogy pár akku múlva már még hangosabb lesz. -
ot93
senior tag
szerintem azt megnézheted, hogy nincs-e érintkezési hiba valahol, az alaplaptól a motorig.
ja és nekem csapágy hiba is produkált szakaszos hangot, csapágycsere megoldotta. azt úgy tudod megnézni, hogy a problémás motornál ujjal kitapintod, hogy mekkora a rezgés. Ha csapágyas, akkor a többihez képest ott nagyobb lesz a rezgés... -
kimista
aktív tag
ez a lényeg! gyakorlásra! én is brushed géppel kezdtem, azon tanultam meg repülni. de nem erőltetem rá a HD kamerákat meg a gimbalt meg az fpv-t. az gyakorlásra való. ha komolyabb dolgokra akarsz használni, komolyabb gépet is kell venni..
(mondjuk trabant alá is lehet rakni 20 colos felnit.. max nem fordul el az elsőkerék) -
Teréz Atya
senior tag
Arra jo egy MJX X600 + runcam kombo. Kb. 100 dolcsi. Vagy a C4002 aminek olyan a kepe mint a 808 no. 16 kameranak.
@ Jackal2 - az U807 jo gep, lehet is vele marhulni, csak runcam alatt mar doglodik. Ha eleg a C4002, akkor meg ovom es bodotta. Az MJX X600-al nem lehet atferni a letra fokan.
Szolgalati kozlemeny:
Figyelem, 2 motorom doglott meg az U807-ben szeptember ota. Vagy a gep ennyire konnyu vagy a motorjai tartosabbak, nem tudom, de le a kalappal! -
-=Starwing=-
tag
"...Valameddig tudnám nézni a kamera képét, van rajta wifi, bár a hatótáv valószínűleg eléggé limitált, arra azért elég hogy lássam jól van-e belőve a szög."
Maximum így látom én is a létjogosultságát a Wifi-s FPV-nek.
Nekem pl. elég lenne a 30-50m FPV. (Külföldi úti videókat kicsit megfűszerezni, némi quad-os videóval, érdekesebb helyszíneken...)
Én pl. a JJRC H26W-vel szemezek egy ideje. Motorikusan állítható a kamerája 4 irányban.
Arra gondoltam, hogy a gyári kamera alá felrögzítenék egy Runcam(2) HD-t. Így a két kamera ugyanazt látná,
és míg a gyári képét csak a "pontos" navigációra használnám, a Runcam(2) rögzítené a "használható" anyagot... Természetesen a rezgéscsillapításon még agyalni kell.
És a Runcam(2) HD is irányítható lenne.Tudom, a Runcam 2 tud wifi fpv-t, de azt nem tudom, hogy tud-e szimultán, videó rögzítés közben(mem.kártyára), a telóra is küldeni jelet. Mer akkor elég lenne a JJRC H26D.
JJRC H26W WIFI FPV HD 720P CAM 2.4G 4 Channel 6 Axis Gyro RC Quadcopter - GREEN
-
Jackal2
senior tag
Szia, nincs nagy különbség a két gép között, azt vedd amelyik vámmentesen bejön. Hozzá kell tennem, hogy a 100 grammos kamerát meg fogják emelni, de azt azért nem mondanám, hogy ezek tökéletesen rezgésmentesek, ráadásul nem fogod látni, merre mutatnak a kamerák. Az MJX X101-nek nagyobb a hatótávja, a Syma X8-nak meg az üzemideje.
A Syma X8G-ben mások a motorok, erősebbek elvileg.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● DJI topic
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Okos Otthon / Smart Home
- Építő/felújító topik
- Nagyon erős ajánlattá kezd válni a SteamOS
- Hobby elektronika
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- Formula-1
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- AliExpress tapasztalatok
- További aktív témák...
- Corsair TC100 RELAXED gamer szék jóformán új
- Új Ctek D250TS premium 12V/24V auto akkumulátor töltő 10A/200Ah - 5 év bolti garival! -
- Eladó használt XIAOMI Vacuum MOP Pro robotporszívó!
- Gyeon Q2 autó kerámia bevonatok TOP Áron! + ajándék
- Immax - EV utazó töltőállomás elektromos autókhoz AC Type 2 32A/380V 22kW + dugó 230V 5m Wi-Fi Tuya
- Csere-Beszámítás! RGB Számítógép PC játékra! R5 5600X / RTX 3060Ti 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix GTX 1080Ti 11GB GDDR5X Videokártya!
- Bomba ár! HP Elitebook 8560W - i7-2GEN I 8GB I 500GB I 15,6" FHD I Nvidia I W10 I Garancia
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 9800X3D Processzor!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest