- Vivo V50 5G - új is, nem is
- Fotók, videók mobillal
- Mobil flották
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung SmartTag2 teszt
- iPhone topik
-
Mobilarena
A topikban az apróhirdetés, csere-bere, és hirdetés linkelés tilos. Hardveraprón a megfelelő kategóriában van erre lehetőség Hardverapró/Drón
Társtopik - Quadkopterek, felső tagozat
Drón, multikopter, quadcopter, hexacopter.. számos kifejezéssel találkozhatnak a hobbi távirányítós repülés rajongói. De pontosan melyik mit jelent, és melyiket érdemes beszerezni?
Új hozzászólás Aktív témák
-
durkonorbi
tag
válasz
durkonorbi #63114 üzenetére
....de mindegy is, megrendeltem a BC-t ...
-
SpydeR3412
aktív tag
válasz
durkonorbi #63098 üzenetére
Szerintem nem halnak meg sokkal előbb a hv aksik. Nekem egy szezont majdnem kibírtak, pedig kínoztam őket rendesen (2.7v-ig hajtottam).
Elég nagy lökést ad a hv a gépnek és nem vagyok benne biztos hogy hamarabb megy tönkre, mint egy eachine. De ha azt valasztod, a 45c-s gyárinál nincs jobb. -
Geller72
veterán
válasz
durkonorbi #63103 üzenetére
Én mindenhol paypallel fizetek, kivéve az alin. Én akkut nem innen vennék. BG-n GNB akkuk olcsóbbak. Párban vagy ha van, akkor nagyobb csomagban. Az uruav akkukat nem ismerem, de gyanúsan olcsók. Nincs 15 Euró az 5 db 550-es akku. A 10 db meg 28 Euró. Nem tudom. Én GNB-t hajtok, abból van egy csomó. Nincs különösebb bajom velük, de lehet, hogy bepróbálok egy csomag Uruav-ot is. Ha egy szezont lemennek már ok.
.
-
Geller72
veterán
válasz
durkonorbi #63096 üzenetére
-
syler123
veterán
válasz
durkonorbi #63090 üzenetére
Hát figyelj én csak a gyári akkuval próbáltam a H67-et, utána pedig hv akkuval. Utóbbival érezhetően jobban ment. Igaz én charsoon akkut használok, amikor vettem olcsóbb volt, mint a gnb. Most már én is GNB-t venném.
Ilyen motorral lehet felturbózni a H67-et. Nem is csak felturbózni, de előbb utóbb ígyis úgyis meghalnak a kefés motorok, szóval kell majd tartalék, akkor inkább boldclash, mint a gyári.HV akkuhoz spéci töltő kell, ha nem akarsz azzal kínlódni, akkor maradj az eachine akkuknál. A GNB-hez ráadásul le is kell szedned az akkucsatit a H67-ről, hogy tegyél rá másikat. HV akku hamarabb is fog tönkremenni, ha ez szempont nálad.
Most akciós a töltő, ennyiért ajándék.
Én tuti drágábban vettem... 6 akkut tölt egymástól teljesen függetlenül. Tud hv-ra tölteni.
-
Geller72
veterán
válasz
durkonorbi #63085 üzenetére
Akkukra nincs más megoldás, 3.60 Euró a fix ár, és ez az egy módja van innen.
. Annyiban gáz, hogy nem egy Royal Air Mail.
. Szal nem két nap lesz. De ha szerencséd lesz, akkor kb. 2-3 hét. Bár most minden áll a kínai újév miatt február 13-ig. Totál semmit nem csinálnak a rendelésekkel. Vagy egy rakat függő rendelésem, már január 26-27-től. Akkor kezdődött, 26.-án és február 13-ig tart.
. Ez van.
-
durkonorbi
tag
válasz
durkonorbi #63084 üzenetére
A 6os szett 7000Ft-ra jon igy ki a kuponnal, de csak "air parcel register" szallitasi opcio van, az lehet gáz?
-
Geller72
veterán
válasz
durkonorbi #63082 üzenetére
Kérhetsz mail címedre 10%-os app only kupont pl. A toyho az egy általános, szinte örök 8%-os kupon. ezek szerintem mehetnek rá. Igen, BG.
-
Geller72
veterán
válasz
durkonorbi #63080 üzenetére
. 5-ös szett a töltővel egész jó árban van, 15 euró alatt és ezt még lehet kuponozni is.
. HA nem akarsz komolyabb töltőre költeni, ez egy darabig jó lesz. 17 euró körül van már faja töltő is.
-
Geller72
veterán
válasz
durkonorbi #63077 üzenetére
A fekete/arany Eachine 45C-s szerintem elég jó. Jobbat eddig még nem találtam. Ami bele is megy a slotba.
-
Geller72
veterán
válasz
durkonorbi #63051 üzenetére
"most az is siker, hogy szemcsivel felszallok a nappaliban egy ajton atjutok egy kis(!) szobaba, megfordulok, majd visszajovok es kozben a levegoben marad vegig."
-Ha ez már megy, az egy hatalmas dolog!
Kint ez sokkal könnyebb lesz. Ha nincs szél, próbáld meg kint az udvaron, vagy valami téren (ami neked adott). Ha a körök mennek, csinálj, vagy képzelj el egy olyan pályát, ami nyolcas alakzatú.
. Ha szűk helyen megy, kint rá fogsz érezni hamar. Utána jöhet egy Snapi/Mobula/Trashcan gép. Onnan már nincs megállás.
. Onnan már rutinból fog menni.
A mostani kameraállás még azért nem annyira feltűnően érdekes, mert bent vagy és előre elég alacsony a sebességed. Kint látni fogod, hogy miről beszélek. Ha nyelezed neki, a kamera a földet fogja majdnem bámulni.
-
Geller72
veterán
válasz
durkonorbi #63045 üzenetére
"A kamera allithatosaga (gondolom a dolesszogre gondolsz) mennyire fontos amugy?"
-Nagyon. A drón a repülés során a vízszintes helyzetben van a legkevesebb ideig. Itt most nem a kezdő szintű hooveringre/lebegésre gondolok, hanem amikor már repülsz is. Minél nagyobb ez a sebesség, annál nagyobb a dőlésszög. Ha egy vízszintesre beállított kamerád van, aminek ráadásul alacsony a FOV-ja, (Field of View - látómező) akkor csak a földet bámulod, nem az előtted lévő dolgokat. Olyan, mintha úgy akarnál bicajozni, hogy lefele nézel a földre. Eléggé cumi.
. És szuicid.
Nem fogod megérezni a 30 és a 45c-s akku közti különbséget. Ott mutatkozik meg, amit te és én sem figyelünk, azért nem is vesszük észre, no meg nem mérjük. Egy húzósabb fordulónál, egy neccesebb helyzetben, egy ejtés utáni megtartási képességben. Kimutatható, de nem olyan számottevően, hogy arra felfigyeljünk. Azért érdemes a nagyobb értékűt venni, mert valamilyen szinten jobb és annyiba kerül, mint a gyári. Akkor meg már ugye a jobbat veszem.
. Nagyobb, több cellás akkunál ez már tetten érhető. Nagyobb, racer verdáknál már 75C alatti akkuval nem igazán érdemes repkedni, mert ott már rá lehet faragni. De ezt 1S-en még nem annyira érezhető.
A faragás nem akkora meló, egy XT30-as csatit érdemes a panelra forrasztani, a képeken létszik világosan, hogy hova. Azt a kábelt elhozhatod felül is és ha nem a gyári akkut rakod rá, hanem egy 3S-es külön akkut, könnyű csatlakoztatni úgy, hogy a gyári lehetőségek is megmaradnak. A fedlap könnyen lepattintható. Egy velcro-val (tépőzáras rögzítő) odafogathatod a nem gyári akkut is. A prop-tuning nem akkora dolog, csak meg kell találni a megfelelőt. A kamera már más meló lesz, de szerintem az sem vészes. -
vandor01
senior tag
válasz
durkonorbi #63044 üzenetére
hidd el 1500-at meg er az
(nehogyma csak nekem legyen dobozlt cuccom) kicsomizod feltoltod azt mar mehetsz is vele azonnal repulni tanulni gyakorolni ugyse az a cel eloszor hogy tobszazmeter.... csak nyugissan magad korul.... ha 10e lenne a kulonbseg akkor mas a dolog mert vmi kis aio fos nem er annyit!
ne rogton szopással kezdj mert nem ugy lesz hogy parperc alatt felteszed es olom es booodooogsag.... NA persze a kihivas! hajraaa -
Geller72
veterán
válasz
durkonorbi #63040 üzenetére
Azt is azért had mondjam el, hogy az a kameratartó egy akkora határ kaki, hogy még. Jobbról-balról ugye van 3-3 csavar. A háromból kettő ugye lefogja azt a tengelyt, amin a kamera elfordul horizontálisan. A harmadik csavar szerepe az lenne, hogy ezt az egészet a kamerával lefogassa. Na itt van a bibi. A kb. 2mm hosszan kilógó csavarnak egy gagyi müa. furatba kellene mennie, ami ugye persze nem menetes, mert annyira vékony és kis átmérőjű, hogy nem is adná ki a belső furatot, azaz semmit nem tart. Az első, ami a kezembe maradt a kamera állítgatásainál (meg szerettem volna dönteni) az pont a kamera. Majd megpróbálom hosszabb/kicsit vastagabb csavarokkal ezt a mutatványt megint. Ha nem megy, akkor nincs más, mint pillanatragasztóval beragasztani, esetleg ezeket a "hüvelyeket" kivágni és fém menetes furatokat - amolyan spacereket - visszaragasztani helyettük. De mindenképpen átalakítás fog kelleni, mert a nem gyári kamerák nem fognak enélkül állíthatóan belemenni. De majd ha jobban szétdöntöm, meglátjuk. Egy XT30 csati lesz az első és egy 3s/450-es akkuval megnézem milyen. A sima B3 bírta, de a B6 elájult 3S-en.... Elbírná a nagyobb kapacitású 3S akkukat is, de nem akarok ólomverebet csinálni csak azért belőle, hogy 2 perccel többet repüljön. Így is nagyon gyanús a gyári akkuval a 10 perc feletti idő, de inkább 12-15 lesz az. 3S/650 ha menne, az valahol tömegre is jó lenne, cserébe ugye minden szempontból dobna a dolgon. Repidőn is. 2x850 helyett ugye 3x650 lenne. A B3 anno 3s-en, hármas propokkal olyan lett, mint akit seggbe rúgtak.
. Kb ezt várom itt is. Ha bírja az elektronika. Prop update is tervben van itt is.
Kitartok az mellett az állításom mellett, hogy aki E011/H67-ről menne felfele, annak ez jó választás lehet még LOS-ban is. De FPV szinten is, ha megoldódnak a kamera gyengeségei, vagy kicseréljük. Az 1s/2s szintű gépek (Snapi, Mobula, Trashcan) kétszer ennyinél kezdődnek és azokhoz táv sincs még. Ami minimum egy FS távot igényel még 30-40 euróért.
-
vandor01
senior tag
válasz
durkonorbi #63030 üzenetére
na latod ha1500 forinton szarragozol bele se kezdj!
csak kameraval rendelnem mint irjak lesznek ott keretek tartok vmi csavarka lehet vmi kabel dugesszal ami lehet sokat segit a tuningoláshoz! na es addig is van kamera rajta azonnal tudsz repulni! ha valamit elkursz akkor van backup vissza lehet állni a gyari megoldasra! tudod te mit adbak 1500-ert? lofaszt nem hogy egy ilyen alap biztonsagot! ott állsz majd mint jani a hegyen szemcsi a fejeden tx05 befossa magat vagy félrekötöd azt elfustol..... a tavasz nap sut szello lengedezik te meg nyomkodod a rendeles gombot a 3000-5000 forintos kamerakra majd varsz jo esetben 3 hetet vagy talan hatot és talan azt augusztus 20-át már FPV vel unnepelheted! -
Geller72
veterán
válasz
durkonorbi #63030 üzenetére
Őszintén szólva nem tudom, hogy a TX05 milyen, mert olyanom még nem volt. De árban ott van, hogy egy micro kamot is lehet érte kapni, ha nem lenne olyan jó minőségű. Nem volt időm megnézni, hogy a gyárilag implementált VTX mennyire jó. Tény, hogy 42 euróért szerintem RTF gépet brushless mocival nem nagyon kapni. Az Acro módja nekem halálközeli élmény volt, majd meg kell néznem újra, mert ott valami nagyon nem stimmel.
. Az is lehet, hogy csak nekem szokatlan és egy kicsit más, mint akármelyik racer acroban. Ha a gyári vtx jó lenne, akkor csak a kamot kell felrakni a keretre. A befogató rész nekem kísértetiesen használhatónak tűnik micro kamok fogadására. A gond az, hogy ez csak a kamerás verzión van, az anélkülihez még a konzolt sem adják. Ez azért cumi, mert arra ha ráteszed mondjuk valamelyik micro kamot, akkor állítható marad a szög. Az AIO kam nem tudom, hogy fér majd be oda faragás nélkül, de az állíthatósága mindenképpen korlátozott marad. Két hét múlva többet tudok majd erről, mert szét fogom dönteni még jobban.
Így néz ki a belseje.
-
sketchifun
senior tag
válasz
durkonorbi #63024 üzenetére
Sajnos amit írsz, evidens, eltekintve attól, hogy megfelelő teljesítményű pákám az nincs.
Természetesen rögzítve van a kábel mindig, de hát megmozdult benne.
Most szépen lepucoltam a forrszemet, és a vezetéket is, és gázossal odaforrasztottam. Ólmozott ónom nincsen sajnos. Most két kötegelő is fogja, remélem jó lesz. Most viszont abba futottam bele, hogy nincs kameraképem. VTX megy, de csak feketeség. Isten tudja megint mi lelte. Kamera be van dugva, ellenőriztem, forrasztások jók, rövidzár nincs, géppel minden rendben. Érdekes....
-
Geller72
veterán
válasz
durkonorbi #63025 üzenetére
Az az ár kamerával van csak. És az is inkább közelebb van a 20-hoz, mint a 13-hoz.
.
Én vettem, és még a lengyelektől jött, talán 3 napon belül. Maga a gép nagyon jó, elég agresszív már azon a gyári 2s akkun is. De tényleg jobb, ha átforrasztod egyből Xt30-as csatira, mert a gyári akku szerintem drága hozzá (~15 Eur/db.) A repideje jó. A kamera megint szar. Nem olyan hullámos, mint az 5820/30-ak pl, de amint megmozdul a kép, elmennek a színek, a felbontás még egy LST-hez képest is egy vicc. (Most nézem, ebben C5810 van, szal még gagyibb.) Tehát eleve kellene bele egy minimum 20 eurós kamera, vagy egy 10 eurós AIO kam. Ez csak a gép, távval. Amiben minden benne van, az több mint 90 euró, bár ez kuponnal egy kicsit korrigálható. Mivel a kamera eleve tré, ha jó lenne a szemüveg/kijelző, akkor sem lenne faja, ráadásul ez a szemüveg azért nem az a .khm..hogy is mondjam...szépen. Kompromisszumokkal használható.. Ez így diplomatikus.
HA van normálisabb szemüveged, HA van másik kamerád, HA van jobb akkud, csatid, akkor ez egy jó vétel. Szerintem.
Ráadásul a 20%-os kuponnal 2b6adc ez még jobb. 46.79 Euró. All in 72 Euró. Az Eu shipping hiába priority, lesz egy hónap, mire megjön. Kb. ennyi.
Még valami. Ez nem Egy monitor+szemüveg, hanem egy olyan szemüveg, amibe belerakhatod a monitort.
. Még mielőtt azt hinnéd, hogy habzsidőzsi van.
.
-
vandor01
senior tag
válasz
durkonorbi #63025 üzenetére
gellertnek van vagy hasonszuro tarsa a bugs.... majd beszamol vagy olvass vissza
de 4 ejroval tobbert inkabb vennem kameraval 52 vs 56 ejro!! -
Geller72
veterán
válasz
durkonorbi #62982 üzenetére
Ez ilyen kategóriájú gépeknél így van, mert az elektronika nem korrigálja ki a fordulásokat. A kopter amúgy is úgy működik, hogy a vezérlő változtatja a motor fordulatszámokat. Itt ezen a szinten nem tudja maradéktalanul lekövetni ezt. Majd megtanulod, hogy ilyenkor mennyi "gázt" kell adni. Rá fogsz érezni, oda sem figyelsz majd.
. Ezt azért veszed most még észre, mert amúgy is lassan mész. Gratula a géphez. Neked annyi.
.
A mode 2-n mit értesz? Az az irányításra vonatkozik, hogy melyik kezedre esik az irányítás. Mode 2-nél a bal kezeddel "tolod a gázt"
Ha nem erre, hanem arra gondoltál, hogy "hányadik sebességben" FPV-zünk, akkor a válaszom az, hogy majd te is rájössz, hogy a lassú fokozat, nem is lassú, hanem csak nem enged annyira dönteni és olyan gyorsan. És arra is, hogy ez egy szar dolog, mert te sokkal gyorsabban akarsz majd irányt változtatni.
.
-
Saccco
nagyúr
válasz
durkonorbi #62965 üzenetére
jst ph2.0
-
Allien
veterán
válasz
durkonorbi #62929 üzenetére
Na ugye! Spóroltak Neked egy halom lét! Amúgy, részben át léphetőek, vagy felgyorsíthatóak a lépcső fokok. De azt tudni kell, hogy egy ilyen ugrás legalább 3x annyiba kerül, mint maga a drón, de inkább 5x annyiba.
Ott kezdődik, hogy az első-második el fog repülni (igen, mindegy, hogy az van rá írva, hogy dji, az emberi butaságot az se tolerálja), leesik, vagy fenn akad valamin. Jobb esetben nem erős áramú táv vezetéken, hanem egy fán. Eddig ez jobb esetben is legalább 2 elveszett/törött drón...A negyedikkel már kisebb vész helyzeteket is el tudsz kerülni, míg az is bele nem esik a Balcsiba, és elmerül.
-
durkonorbi
tag
válasz
durkonorbi #62929 üzenetére
*hazi tuning syma x5on: sok ertelme latszolag nincs, de megiscsak megismeri az ember mi hol van, mi mit csinal, raall a keze, gondolkodosa... En muszaki ember vagyok, nekem ez is fontos...
-
Markizmark
addikt
válasz
durkonorbi #62606 üzenetére
-
Allien
veterán
válasz
durkonorbi #62601 üzenetére
Nekem nem esett jól a sok cucc.
De, szerintem legfőképpen a problema a propellerek. Ilyenkor közel maxon kellene üzemelnie, és ilyenkor már ha nincsen kiegyensúlyozva, már berezonálna. Erre figyelni kell valszeg, és akkor elbírja a cuccot, még ha nem is sokáig.
-
Markizmark
addikt
válasz
durkonorbi #62604 üzenetére
6 óra körül tudok neked tömeget írni.
-
Markizmark
addikt
válasz
durkonorbi #62601 üzenetére
Az enyém hasára vízálló tokkal együtt tettem egy SJ4000-t + FPV szett a gépre építve. Kb. 600 gramm lett összesen, de este le tudom mérni pontosan.
Elég lomha lett amúgy a gép, egy gyorsabb ereszkedésből (majdnem szabadesés) nehezen lassít le.
Ha jól emlékszem max 10 percet bírt így.Itt repülök vele másodszor, itt még csak az Sj4000 van rajta, FPV nincs, de így is látszik hogy gyors ereszkedésnél beremeg ahogy fékezek, plusz oda is verem.
[link] -
Saccco
nagyúr
válasz
durkonorbi #62576 üzenetére
Bármelyik (a lite nem) Jumper vagy Taranis Q X7 + multimodul.
-
Geller72
veterán
válasz
durkonorbi #62572 üzenetére
Meg ne vedd.
-
Johnny_vT
senior tag
válasz
durkonorbi #62478 üzenetére
Ez szabvány tűs csatlakozó, bármely elektronikai vagy barkács boltban adnak neked
-
kriszbon
őstag
válasz
durkonorbi #62460 üzenetére
Amúgy ahogy végignéztem nem másik FW kell neki, mert az mindenképpen kell.
Eddig én még olyant nem kaptam amit ne kellett volna felprogramozni.
A Configh lapon válassza ki hogy nocontroller, meg a Tools menüben a Portnál választ mást.
Persze így mutat feszt, mert a Minim képes rá, abban már nem vagyok biztos hogy az idő is nulláz mikor indítod a gépet, mert a fickó azt nem mutatta, csak hogy az aksi rádugásától mennyi idő telik.
Ha nem nulláz, legfeljebb mikor indulsz megjegyzed az időt, de amúgy is látod a feszt hogy már le kellene szállni.Az a baj hogy az OSD modulnak 5V 500mA regulátort írnak, tehát olyan keveset azért nem fogyaszthat.
-
kriszbon
őstag
válasz
durkonorbi #62460 üzenetére
Na látod akkoriban ezek a vidik még nem voltak, így szerencsésnek mondhatod magad.
(#62458) varadigabor:
Basszus most próbáltam propot ahhoz a 235-ös vázhoz amire írtál, és simán rámegy arra is a 6-os.
Az előbb amit írtam annál te a linkelt vázra gondoltál, vagy pedig a berakott képire?
Mert ha előbbi akkor rosszul válaszoltam. -
kriszbon
őstag
válasz
durkonorbi #62457 üzenetére
Sajnos én azt nem tudom hogy úgy működik-e, mert nem próbáltam.
Annyi biztos, hogy ha az FC-re fordítva van rákötve, vagy éppenséggel nincs rákötve a RX/TX vezeték csak az a felirat villog a kijelzőn hogy NO DATA meg Disarmed.
Fent a sarokban megjelenik az idő számláló, de csak az ami a szemüveg bekapcsolását jelzi.
Nem vált át nullára ha el van indítva a gép, és nem kezd el számolni újból.
A Voltot Ampert nem mutatja, csak nullák villognak a helyén, a gázkar állást sem mutatja.Amúgy most próbáltam ki, hogy lehúztam a 2 kábelt ami az FC-re menne.
(#62458) varadigabor:
Azt nem vettem hanem csináltam, pontosabban a karok Martian II karból készültek, az aláírásomban szereplő váz elemet vettem, de benéztem mert felső platni nem volt hozzá, így megoldottam másképpen.
Egyébként van egy 255-ös is amire rámegy még a 6" prop is.
Tudod nálam ez ilyen hóbort szerűség, ha látok valamit olcsón nem tudok ellenállni.Itt a nagytesó, ezzel már repültem is.
-
kriszbon
őstag
válasz
durkonorbi #62454 üzenetére
-
kriszbon
őstag
válasz
durkonorbi #62440 üzenetére
Most akkor neked [ilyen] AIO kamera lesz a gépen?
Mert ha igen, akkor talán gányolással megoldható, de csak talán mert pont ilyen kameráról nincs infó hogyan kell szétbarmolni hogy rá lehessen kötni az OSD modult. -
durkonorbi
tag
válasz
durkonorbi #62440 üzenetére
...ja es az egyik igen fontos dolog kimaradt, 1s akkuval lenne jo ha menne, hogy egy step-up modult "megsporoljak" tomeg/hely viszonylatban...
-
Geller72
veterán
válasz
durkonorbi #62411 üzenetére
Az SQ12-nek felesleges külön betáp. Van saját akkuja. Majd egy órát elmegy arról. Feltételezem, nem marad fent ennél többet a drón sem.
. Ha meg merül, power bankról feltolod, vagy rátöltesz. Ami szar ügy, hogy az SQ12-nek spec kábele van. Ennyiből az SQ11 sokkal jobb választás. Mert ugye tudásban más változás, meg az anyaghasználat - nincs. (Na jó, 155 fok FOV 140 helyett.
) (Müa-müa, csak felületileg tér el)
-
Saccco
nagyúr
válasz
durkonorbi #62408 üzenetére
Miért erőlteted azt a TX05-öt?
-
Geller72
veterán
válasz
durkonorbi #62408 üzenetére
Részben itt a legtöbben a GB-ről vett LST kamokkal toljuk kis, kefés gépekben, mert jó a képe és könnyű, (3.6g) valamint megy 1s-el. Itt elég odaforrasztanod, ahol az akku kábele is ráköt a nyákra. Az a kam sima két kábeles, azaz test+fesz. Ahogy a táp kábel is. Az a kam ráadásul fele ennyibe kerül..most éppen 9.79 Euró. Nem kell szűrő.
-
Geller72
veterán
válasz
durkonorbi #62362 üzenetére
-
durkonorbi
tag
válasz
durkonorbi #62361 üzenetére
Na, megrendelesnel mar ki tudtam valasztani (a termek kivalasztasnal nem ment valamiert), koszonom!
-
Geller72
veterán
válasz
durkonorbi #62359 üzenetére
-
SpydeR3412
aktív tag
válasz
durkonorbi #62351 üzenetére
Van Magyar elnevezése annak az antennának, de nem jut most eszembe.
A másik az dipole (az egyenes).
Igen, ez a fajta antenna jobban ad, viszont sokkal sérülékenyebb. Ha csak kicsit csukod össze, akkor még ki lehet hajtogatni. De ha pl "rá parkolsz" az x5c-vel, már cserélheted is ki.
Melegragasztóval szoktuk tele nyomni és akkor nem tudod elhajlítani. Ellenben az is + súly. -
durkonorbi
tag
válasz
durkonorbi #62350 üzenetére
Es meg kozben meglattam a Tx03at is...
Ezzel a 4 leaf antennaval... Ez is tudja ami nekem kell... Ennek az antennanak amugy mi a magyar neve? Illetve ez "jobban ad" mint a sima egyenes drot alaku antennak?
https://banggood.app.link/FTvboumX9S
-
SpydeR3412
aktív tag
válasz
durkonorbi #62347 üzenetére
A Firefly is 25mw-os, de 1200TVL.
Elsősorban azért használjuk a kis teljesítményű vtx-eket, mert könnyebbek és kevesebbet fogyasztanak.
A Syma simán viszi azt a súlyt és a repidő sem fog drasztikusan csökkenni tőle. Én oda egy 200mw-ost javaslok. -
SpydeR3412
aktív tag
válasz
durkonorbi #62343 üzenetére
A ? lemaradt az első mondat végéről.
-
durkonorbi
tag
válasz
durkonorbi #62335 üzenetére
Azert vagyok gondban az emlitett kamerakkal, mert nem tudom mi a fajsulyosabb ebben a felhasznalasi korben (kulterben de max 100-150 m nagysagrendu hatotavon) :
Tx02 600Tvl, 1/4 cmos, 200mW
Tx05 600Tvl, 1/3 cmos, 25-250mW
Tx.. (az E013 kameraja) 1000 Tvl, 1/3 cmos, "csak" 25mW, amire viszont a Tx05 eseteben is tobb szaz metert adtak meg felhasznaloi tesztek...
A parameterek alapjan a Tx05 fele hajlok legjobban... De nem tudom ez-e a jo irany...?!
-
Saccco
nagyúr
válasz
durkonorbi #62333 üzenetére
Nekem van egy szemüveg, ami felkeltette az érdeklődésemet.
DVR-rel, $70 körüli áron. Postát nem néztem, hogy pontosan honnan lehet megvenni. Eléggé új novemberben jelent meg elvileg.
Több kép - GetFPV(#62334) syler123:
Valamelyik szűrő túldolgozik. Szerintem. De nem vagyok pro a témában. -
syler123
veterán
válasz
durkonorbi #62335 üzenetére
Annyi még fontos, hogy a szemed legyen jó közelre. Itt nem állíthatsz fókuszt. Szemüveggel nem tudom mennyire használható.
Kamera ügyben várd meg a többieket, ezeket én még nem használtam. AIO-ban csak az LST S2-őt használom, de az nagy gépre nem ajánlott, mert csak 50mV-os a VTX. Egyébként árához képest szerintem nagyon rendben van.
Geller72: Nem, nekem sima ev800 van. Semmi gond nincs vele, jó a range stb. Akku sokáig bírja.
-
Saccco
nagyúr
válasz
durkonorbi #62327 üzenetére
Az E011 helyett inkább a JJRC H67. Az E013 komplett kezdőszettnek jó lehet. Egy gond van vele, ha bejön a dolog, azt nem lehet fejleszteni. A gép nem túl erős 6mm-es alap motorokkal van, szemben a H67 7mm-es motorjaival. A szemüveg felbontása kicsi. Az alaplap nem okosítható, illetve nem beszélget a multiprotokoll modulokkal.
-
Saccco
nagyúr
válasz
durkonorbi #62321 üzenetére
Igen.
-
vandor01
senior tag
válasz
durkonorbi #62302 üzenetére
szerintem....
az ilyen 10-15-20 ejros cuccoknal a nyujtott szolgaltatas fp meg képminoség szinte egykutya... amelyiket occcon akcioban a felenek a feleert megkapod azt kell vennj
vagy esetleg vmi dragabb tipus leakciozodik akkor azt.....
de megemlitenek par szempontot! ami a sullyal van osszefuggésben!
mennyi uzemi ido kell eleg az 50 perc vagy kell a 100? de ez benne lévő aksi meretétol fogg... annak meg sulya van!
aztan hogyan tudod gyorsan jol dontve vedetten a repulo szerkezetre erositeni aminek megint csak sulya van es esetleg bosszankodas nem lehet csak ugy hipsz hopsz felgumizni etc... szet kell nezni pl SQxx szeriahoz mik vannak.... van ami tobbhoz is jo van ami csak az adotthoz..
aztan nem csak dronhoz hasznalnád esetleg kene hozza egy vizhatlan tok is? kesobbiekben...amikor en vettem akkor az SQ12-re esett a valasztas
ar 10euro
aksi 200mah
uzemido 60perc
suly 16gkiegészitok rogzites a dronra [link] [link]
tok [link]mindez volt féléve akkor ez jo választas volt azota biztos van jobb szebb gyorsabb olcsobb... TALÁN? de jobb minoseg 10ejroert??? ...tuti van dragabb nehezebb es tobb nagyobb szivas
na most ezt a cuccot kb soha nem tettem fel a dronra 3havonta feltoltom kicsit nyomkodom azt megy vissza a dobozaba..... nekem nem hobbim a repteteseimet kukkoljam kikockázzam etc... masnak igen.... szamomra az FPV képe felvéve a szemcsiben levo SD kartyara és boven sok -
Allien
veterán
válasz
durkonorbi #62284 üzenetére
Ok, azt se írtad, mibe akarod rakni.
Caddx Turtle V2 1080p 60fps 60 dodó, külön kellene transmitter hozzá, ha kell fpv.
RunCam Split Mini szintén ilyen. De ehhez gondolom valahogy jó lehet a Runcam TX200U transmitter. -
AMDaZERG_1
senior tag
válasz
RunCam Split mini, RunCam Split 2S amik jó minőségben rögzítenek, és nem kell plusz kamerát cipelni.
Az ára sem túl riszató ~20e Ft átszámítva, viszont jó az FPV képe is! -
vandor01
senior tag
válasz
mi az hogy elerheto aru??
10euro?
50euro?
100euro?ha 10-15 euro???
szerintem valamilyen Quelima SQxx... 08-09-10-11-12-13-16-18-20 etc....
vagy vmi hasonlo? pl Hawkeye Firefly Micro Cam....
nem vmi 4K! de az FPV rogzitesenel fenyevekkel jobb minoseg...olcso!
SD-re rogzit
1080P (1920 x 1080) Video Frame Rate: 30fps
10-14-16gramm
sajat aksisaztan ha 50euro?...
akkor pl Hawkeye Firefly Q6 4K 1080P 60FPS HD Mini Camera100euro utan kitagul a kinálat
-
Geller72
veterán
válasz
-sd-re rögzít
-néhány grammos
-szép, elmosódásmentes kép
-olcsó legyenNálunk, disznóvágáskor szokta anyám azt mondani, amikor megkérdezem, hogyan kapjam szét a sertést - hogy hát ha lehet, maradjon meg mindegyik sonkája, de kolbászhús is legyen bőven..
.
Rá szoktam így nézni.
-
Teréz Atya
senior tag
válasz
durkonorbi #33669 üzenetére
Ok, ez amirol irtal a PID szabalyozo, ez minden vezerloelektronikanal alap. Servo azert jo, mert eleve servo kimenet jon ki a vezerlobol. Meg aztan egy servo cca 4 dollar. A fo motor meghajtasahoz un. ESC szukseges.
Es asszem ebben a videoban meg is oldottak az egymotoros haojo iranyitasat.
Namost nem ismerem melyen az APM-eket, de a legtobb vezerloben vannak profilok pl. autohoz, repulohoz. Amennyiben van hajohoz, akkor nyert ugyed van, ha nincs, akkor olyat firmware-t kell turni, amiben van vagy egy meglevot atcsinalni vagy irsz egyet magad.
Szerk.:
Ahogy latom a legtobben "Ardurover"-t hasznalnak. -
shaddam
aktív tag
válasz
durkonorbi #33665 üzenetére
Egy pixhawkkal meg lehetne oldani tuti, ami érdekes lenne hogy hogy mondaná meg a vezérlő a kormánynak hogy merre menjen. Valami szervó csavarhatná a kormányt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● DJI topic
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Milyen házat vegyek?
- BestBuy topik
- Hővezető paszták
- További aktív témák...
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen,
- Apple iPhone SE 16GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- Új! HP 230 Vezetéknélküli USB-s Billentyűzet
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged