- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Leica kamerákat kap a Xiaomi Mix Flip 2 is
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- Humanoid robotokat visz az AI-szervergyárba az NVIDIA és a Foxconn
- 1000 milliárd dolláros AI-központot akar az USA-ban a SoftBank
- Beszántaná a marketingért felelős részlegét az Intel
-
Mobilarena
A topikban az apróhirdetés, csere-bere, és hirdetés linkelés tilos. Hardveraprón a megfelelő kategóriában van erre lehetőség Hardverapró/Drón
Társtopik - Quadkopterek, felső tagozat
Drón, multikopter, quadcopter, hexacopter.. számos kifejezéssel találkozhatnak a hobbi távirányítós repülés rajongói. De pontosan melyik mit jelent, és melyiket érdemes beszerezni?
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Bjorngolf #60668 üzenetére
Én hosszas (többéves...) agyalás után múlt héten vettem meg életem első drónját, egy Phantom 4 Pro-t egy helyi (Németo.) bolt nagyon akciózta, 1200EUR-ért sikerült hazahoznom. Viszont erre rögtön megy rá a dji care biztosítás 170EUR-ért (!) és ugye kéne még 2db akksi, amit ha a fejem tetejére állok, akkor se fogok 300EUR alatt megkapni. Szval ez a DJI binzisz drága, viszont kapsz egy kulcsrakész rendszert, ami kb a sony rx100 széria szintjét hozza képminőségben (azaz nem-ideális fényviszonyok mellett felmossa a padlót az összes kicsizenzoros megoldással).
Ha UK-ben vagy, akkor érdemes az ottani akciókat, használtpiacot is nagyon nézegetni, most volt a Mavic 2 nagybejelentés, ami szintén 1"-os szenzorral érkezett és ugye összehajtható + kapott egy rakás szoftveres giccset, amire lehet sok P4 Pro tulaj ráharap és vált. Én is kvázi így kaptam meg bő 200EUR-val a piaci ár alatt a madarat (a kis gonoszok pont a bejelentés napja előtt fejezték be az akciózást és bezzeg akksikat nem akcióztak
)
-
Allien
veterán
válasz
Bjorngolf #60665 üzenetére
Sajnos, túl sok értékelhető kevés van, és mindnek van nyűgje.
Akár pl Walkera is gyárt hasonlóakat. Pl Scout X4, Walkera VITUS, de mind a dji ellenfele. Viszont, itt még találsz dji tulajt, walkerásat max a devo táv felől.
De, a Xiaomishop.hu kezd érdekes lenni. 152E a mi drone. Az is igaz, hogy bangoodon meg most akkciós a 4k, 400 dolcsi! -
válasz
Bjorngolf #60665 üzenetére
"az a képminőség ami nekünk kellene a DJI-ben igencsak 3-400 k fölött van :S"
Az 1"-os szenzor teljesítményét sajnos semmi más gyári, supportált drónban nem fogod megkapni, csak P4 advanced/Pro-ban vagy az új Mavicban. Illetve van egy nagy Yuneec madár, tippelj mennyibe kerül? Pont annyiba, mint egy P4 pro...
A 200k "nem jó" büdzsé, kicsiszenzoroshoz sok, 1"-os szenzorral szerelt géphez meg kevés
.
Ha használtpiac is játszik, érdemes lesz most ősszel körülnézni, hátha váltanak páran p4 pro-ról mavic2-re, használtban már illene bekukucskálnia az áraknak 300k közelébe. (kva gyenge forintját... 10éve amikor 8-900EUR-s kütyükről beszéltünk, az 200-220kFt-ot jelentett
).
-
Allien
veterán
válasz
Bjorngolf #60662 üzenetére
Nem tudom, pl Xiaomi hogy viszonyul a garihoz, szervízhez. Valszeg Neked kell mindent megcsinálni, vagy keresni valakit, aki képes megcsinálni. DJI-nál van kiépített szervíz hálózat. Max nem olcsó.
Kérdés, mikorra kell, mert asszem a Mi-t nehezebb beszerezni. Ha kínából hozzák, és nem akarsz vámot, akkor hosszú az idő, mire ide ér. De, szerintem nem is egy kategória. A Spark inkább családi hobby játék platform. Mi drone meg sokkal inkább kamera platform, nagyobb ható távval (bőven nagyobb, a spark max 300-500 méter).
Ja, és a sparkban 2D-s a gimball..., bepróbálkoznék a Mi drónnal. -
Allien
veterán
válasz
Bjorngolf #60655 üzenetére
Az alap modell nem tartalmaz távirányítót. Azaz, telóról kell vezérelni, meg gesztusokkal, ami bizonyos környezetben szerintem aggályos. Gondolom, wifiról vezérelhető, ami ugye városi környezetben, de kisebb faluban is már problémás lehet.
Max 100 méter elvi távolság telóról (azaz, lehet, hogy a valóságban 30-50 méter se). Azért nem adnék ki egy fityinget se, inkább egy kamera, és egy szelfibot, és köbe sétálom a témát.
Xiaomi nem rossz, természetesen, de más a mérete is. Márpedig, nem mindegy, mekkora baggal mész a hátadon. Persze, ha autóval mész, kiszállsz, drón indít, az más.De kinek mi.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● DJI topic
- AKCIÓ! GIGABYTE GA-Z170X-UD3 Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M2 Pro - M2 Pro 16GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Kingmax 2x2GB DDR3 1333 RAM eladó
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AS USB-C docking station (akár 3x4K felbontás)
- Dell OptiPlex MT/SFF 3040, 3050, 7050, 3060, 3070, 5070, 7060 /WIN 11 - SZÁMLA- GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged