-
Mobilarena
A topikban az apróhirdetés, csere-bere, és hirdetés linkelés tilos. Hardveraprón a megfelelő kategóriában van erre lehetőség Hardverapró/Drón
Társtopik - Quadkopterek, felső tagozat
Drón, multikopter, quadcopter, hexacopter.. számos kifejezéssel találkozhatnak a hobbi távirányítós repülés rajongói. De pontosan melyik mit jelent, és melyiket érdemes beszerezni?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Allien
veterán
FPV-ből több féle van. Kettő van elterjedve, az egyik az analóg jelet tolja, 5,8GHz-n, ez azonnal ott van a moncsin/szemüvegben. A másik wifis, melynek nagyobb a felbontása, mint az előzőnek, viszont, kb 1mp-t késik legalább a jel, és szakadozik. Azaz, sokkal kevésbé alkalmas az irányítás segítségére, mint a másik.
Drónt elveszteni nem nehéz..Többségnek már legalább 1 elrepült és/vagy olyan helyen landolt, ahol nem találta meg. Pl az enyimen hiába van gps, meg gyere vissza a kiinduló pontra funkció, ha egyéb okok miatt leszáll.
Nem tudom pontosan, miért szállt le az enyim, de előtte lévő repülésnél tök jól bírta a szelet. Olyan viharos volt a szél, de ez meg kb 1x1méteren (1 négyzetméteren) tartotta magát, még nagyobb széllökésben is. Aztán hagytam pihenni, kimentem a búza mezőhöz, és éppen utasítottam, hogy tegyen egy pont körül egy fordulót, amikor valami oknál fogva vissza repült fölém (talán nyomott egy rth-t), de ezt sajna nem kommunikálja a gép. Persze, szél az volt, de kb felére csökkent. Vissza vittem a búzamező fölé, és kb rá 1 perc múlva leereszkedett. Ennyi. Azaz, pl az user error-t nem tudja semmilyen rendszer, vagy csak nagyon drágán a helyes irányba segíteni. De, lehet, hogy az esc sült meg kicsit, vagy a franc tudja így, hogy nincs meg a gép... Amikor a másik (Bugs2C) bele landolt a Balcsiba, az meglett kb 10 percen belül, és azóta is hajlandó (látszólag) jól működni.
-
Allien
veterán
Az elsőt már bele is raktam egy búzatáblába, és learatták azóta.
A második is megjött már. Lassan be is üzemelem, tanulva az első esetből, lesz rajta normális fpv kam, nem csak a gyári wifis, és csipogót is rá kötöm, ha bele is gebed a köcsög kínai, aki tervezte a szar nyákot.
-
Allien
veterán
TOMTOP-ot tudom meleg szívvel ajánlani.
Több verzióban is kapható. A plusz akksik megérik így, egyben vásárolva. Link itt: TOMTOP MJX Bugs 5w.
Kupon kódot nem tudom, működik-e, de google is tud mutatni kupon kódot:
MJXW60
Ami fontos, hogy a szállítás ingyenes, benne van, és duty free! Itt van kb 2-3 hét alatt!!! EU-ig gondolom dzsunkán jön, vagy fapados repülőn, utascsomagok helyett.De EU-n belül már DHL hozza!
-
-
ezoltan
tag
Azért próbáld behatárolni hogy a témán belül melyik vállfaj mozgat meg igazán.
A Mavic-et ne azért válaszd mert "kész van" és úgyis rámernél kb akkora összeget egy racerre mint annak az ára (rá fogsz)...
Ha a látott/hallott/olvasott trükközgetés,sebesség,mozgékonyság érdekel,a DJI-jal kitörölheted,és fordítva.Én azt javasolnám,szerezz be egy szimulátort (Liftoff,Freerider etc.),illetve egy olcsó Flysky távot egy szim-kábellel.Hamar eldől hogy ezt az élményt keresed-e.Ha nem,ezesetben nem buktál százezreket.Amennyiben igen,használhatod a távot a továbbiakban.
-
Johnny_vT
senior tag
Anno pár hónapja többször is körbejártam a témát és itt a fórumon is érdeklődtem. A Hubsan H501S amivel én is szemezgettem már, de további utánjárással rájöttem, hogy ez egyszerűen nem jó. Pudingos hasonlattal élve, se nem annyira finom, se nem annyira jó állagú, de legalább kevés.
A "rendes" kamerás drónok kb. a Xiaomi Mi Drone körül kezdődnek, a többi csak játékszer és gyakorlásra jó, mert a felvétel már egy családi összejövetelen is neccesen állná meg a helyét.
...ezért én végül teljesen el is pártoltam a kameradrónoktól és inkább freestyle versenydrónt építek magamnak. Mindenestül kb. 300 euróban állt meg az alkatrészlista (ebben benne van a szemüveg, a távirányító, a tartalék akksik, meg egyéb perifériák is) és 80%-ban budget elemeket rendeltem, ezt tekinthetjük tehát belépőszintnek
A freestyle kategóriában van potenciál, ha akar, az ember csinálhat ilyesféle már-már művészi klipeket vagy ha arra van affinitása trükközhet ezerrel saját örömére -
ezoltan
tag
Én közel sem vagyok kompetens a témában,de biztosan lesz itt aki tud érdemben segíteni,esetleg konkrét típus-ajánlással.
Sajnos az a helyzet hogy értékelhető légi felvételt az általad vázolt anyagi kerettel szinte esélytelen összehozni.
Ismerkedni az irányítással,applikációkkal,gyakorolgatni jók. -
Ezekkel tényleg ilyen nehéz repülni, vagy csak én vagyok ilyen béna?
Kezdésnek nehéz, aztán belejön az ember.Az akksija nagyon gyenge lehet hozzá másikat venni?
Lehet, de 1 cellát, sokkal gyorsabb nem lesz, Nihui-t kellett volna vegyél(talán még valahol kapható), a kérdés az, hogy van ennek valami tokja ami fogadja az akkut(gondolom igen), vagy csak fel kell gumizni az aljára, mert akkor bármilyen méretű mehet. Keress 1 cellás(1S 3.7V) 800mAh-sat pl ez. Csatira figyelj, hogy milyen!Kamerája szintén nagyon gyenge, megbírhat ez egy goprot? Érdemes ráfabrikálni?
Esélytelen, ez ilyen.Illetve vannak ezek a motor védő műanyagok, elhagytam már 2öt
Lehet ezeket pótolni ?
Kétlem, hogy ehhez a típushoz pont találsz olyat ami jó.Vagy ez a drón gyenge és engedjem el, ne fordítsak rá sok időt ?
Tanuld meg vele az alapokat aztán feljebb léphetsz a brushless kategóriába. De előtte el kell döntened, hogy a racsing a Te világod vagy a kamerázás stabilizált.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● DJI topic
- AKCIÓ! ASUS B460M i7 10700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB KOLINK Observatory TG TT 600W
- Fujitsu USB Port Replicator PR09 docking station (1x5K vagy 2x4K felbontás) (DisplayLink)
- 129 - Lenovo Legion Pro 7 (16ARX8H) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4080
- Bomba ár! Siemens Simatic Field PG M5 - i7-6820EQ I 8GB I 1TB SSD I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i3-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" HD I W10 I HDMI I Cam I Gari!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged