-
Mobilarena
A topikban az apróhirdetés, csere-bere, és hirdetés linkelés tilos. Hardveraprón a megfelelő kategóriában van erre lehetőség Hardverapró/Drón
Társtopik - Quadkopterek, felső tagozat
Drón, multikopter, quadcopter, hexacopter.. számos kifejezéssel találkozhatnak a hobbi távirányítós repülés rajongói. De pontosan melyik mit jelent, és melyiket érdemes beszerezni?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Allien
veterán
Igen, ma már nehéz döntés. Tovább a B3 vonalon, vagy váltás. B3 rendkívüli előnye a könnyű hozzá férés az alkatrészekhez. Nem kell 1000 csavarral bíbelődni. Lepattintod a tetőt, és ennyi. Nekem speciel a C4022 panoráma kamera van benne, igaz, wifis, de ez lenne a leg ideálisabb vezérlési élmény! Ugyanis, körbe lehet nézni, lefele, előre, hátra, jobbra-ballra. csak éppen a wifi hatótáv ugye... Habár, valszeg ezen is lehet javítani! Tehát, nekem úgy van bekészítve, hogy a panoráma kamera van benne, és a gép alá meg walkera gimball-on egy Eken H9, ami ugye SJCAM 4000 amúgy. De, ez már eléggé necces a gépnek. Simán, gimball nélkül jobban bírja. Vissza térve a szerelésre, van kamera kivezetése ugye a nyákon, ergo, rá lehet kötni más kamerát is, akár 5,8-s fpv-t is.
Vagy, eladod, ahogy írtad, de buksz rajta egy "kis" lét. Veszel egy B5W-JJPRO X5-t, épp melyik az olcsóbb, lehetőleg egyből 3 akksival. Ha megnézed a 62042-s hozzászólásomat, ott láthatsz képet. Bele raktam egy Caddx Firefly 5,8G-s fpv kamerát,
táp, és e közé egy BEC-t is raktam, fix legyen a fesz (5V). Ezáltal Eachine ROTG01-l nézem a telón. Csak ugye, ezzel meg az a gond, hogy 2 monitor kellene! Egy az FPV kép miatt, 5,8.s, egy meg az 5G wifis miatt, ami ugye a vezérléshez is kell!Most még ezt próbálom majd megoldani. Pont most találtam pl egy monocular fpv szemüveget (JJRC FPV-003)
-
Geller72
veterán
..ha azt mondom, hogy a leggyengébb AIO kamerám (mondjuk egy LST) is jobb képet ad mindegyiknél, ami nálam megfordult gyári MJX kamban (beleértve a B3 Mini gyári kamját is) akkor igen finoman fogalmaztam.
. Jó esetben az akció kamerádhoz (Firefly 7S ilyen) adnak olyan kábelt, aminek az egyik fele az akciókamerába megy, a másik fele pedig mehet a VTX-be. A kérdés az, hogy a a latency mekkora lesz. Még egy Dji gépnél is (P4) ~110ms.
-
Geller72
veterán
..Talán azért, mert az említett kamera csak wifis, az OTG meg analóg vtx. Ez a kamera csak wifin fog neked működni. A C5820/5830 megy analóg, azaz mondjuk az OTG-n is, vagy egy szemüveggel. Az 5830-at tudod manuálisan dönteni 90 fokig. Nekem ilyen volt. Az 5820 az fix. A két általam említett viszont nem megy wifin. A wifi elvileg szarabb szokott lenni, meg ugye range (hatótávban) is gyengébb. Viszont nekem az analógnak nagy volt a latencyje, és hullámzott a kép. Mivel a B3-ban gyárilag nincs VTX, jobban jársz egy jobb (racer) kamerával és egy külön vtx-el, vagy egy aio kammal is, viszont ezek mind analóg cuccok, tehát kelleni fog az OTG vagy egy szemüveg. Az OTG hátránya, hogy az appból kivették (amikor utoljára néztem) a VR támogatást, így szemüvegként, VR boxban nem lehet már használni. De képet ad. A Xiaomi A2 lite ugye elvileg egy Note 6 pro, amiben Snapi proci van, tehát elvileg megy az OTG-vel. Az MTK procis telókat nem viseli el. A legolcsóbb megoldás egy AIO kamera kb ~12 euróért. Bekötni is tök egyszerű. De akkor faragnod kell valszeg. Ha külön teszel egy kamerát és külön a VTX-et, akkor nem kell.
-
Baku
aktív tag
Valahol láttam árral, (valami 150-160$ körül volt), de nem fogott meg.
Nem sokkal többért vettem a H501air pro-t. Megtervezem az útvonalat,
hátradőlök a karosszékben, és végignézem ahogy végrehajtja a repülést.
Kb. Itt kezdődik a DRÓN (nekem) ....
Fotókat gyönyörűeket csinál a beépített kamerával, a gimbal hiányzik az igényes videóhoz,
de ha nagyon szükségem lesz rá, kap egyet a hasa alá egy mini kamerával ..... -
Baku
aktív tag
Szerintem is az lenne a legegyszerűbb és legolcsóbb mód, ha keresnél valakit, akinek van erre alkalmas gépe, és utiköltség és egy ebéd/vacsora fejében megcsinálná ezt Neked.
Erre alkalmas gépet kínából rendelve sem nagyon tudsz venni 50 rugó alatt, és mire megjön, már leszedték a meggyet a fákról..... -
Misi1979
őstag
Mekkora az a terület, amiről fotókat kell csinálnod? Nem a befotózandó területek nagysága érdekel, hanem az, hogy pl egy drón mennyi idő alatt végezne, ide-oda repülésekkel. 50 fotó nem vészes, sztem sokunk segítene neked benzinköltség plusz ebédsörkóla kombóért - kivétel, ha a telek soksok négyzetkilométeres.
-
Jackal2
senior tag
Nem tudom pontosan miből áll a mezőgazdasági területfotózás (táblavizsgálat), de a Syma felejtős, sőt az összes gép, ami nem brushless. Plusz mivel viszonylag nagy magasságba kell majd felmenned hogy belásd a területet, ezért GPS és gimbal is ajánlott, különben nehezen fordítod majd le a kamerát.
Tudsz még támpontokat adni, hogy miylen magasról, milyen képeket kell lőnöd?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● DJI topic
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest