- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Azonnali mobilos kérdések órája
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- iPhone topik
- Macrodroid
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
-
Mobilarena
A topikban az apróhirdetés, csere-bere, és hirdetés linkelés tilos. Hardveraprón a megfelelő kategóriában van erre lehetőség Hardverapró/Drón
Társtopik - Quadkopterek, felső tagozat
Drón, multikopter, quadcopter, hexacopter.. számos kifejezéssel találkozhatnak a hobbi távirányítós repülés rajongói. De pontosan melyik mit jelent, és melyiket érdemes beszerezni?
Új hozzászólás Aktív témák
-
kimista
aktív tag
válasz
_X10Dead_ #27981 üzenetére
gondoltam elkapom a levegőben, de kicsit béna voltam és ez lett belőle. az volt a tervem h lehuzom a gázt nullára és akkor szépen leállnak a propok. aztan nekem be van kapcsolva a spin when armed, szoval lassan de forogtak tovabb a propellerek. tele vagyok vágásokkal
gepet eldobtam sztem akkor törhetett le (forgott még akkor is -.-' buta voltam
-
_X10Dead_
aktív tag
válasz
_X10Dead_ #27659 üzenetére
Falcon 180 RTF 130-135 dodó
-
Jackal2
senior tag
válasz
_X10Dead_ #27329 üzenetére
Ezeket én nem érzem igazán hibának, ellenben mondok olyat tapasztalatból, ami az: ha 3D-be rakod de nem veszed el a gázt, irdatlanul földhöz veri magát ÉS forgatja a földön a motort amivel simán le lehet égetni, de pl. nekem felfújta az akksit az erőlködéssel. Na ez hiba, a motorlötyögés (amit én nem tapasztaltam, szóval nem tudom megerősíteni) szerintem meg egy orvosolható valami.
A táv meg kb. nagyságrendekkel jobb mint bármi, ami 12K-ba kerül (kivéve talán az MJX modellek, mert azoknak igen faszagányos távjaik vannak).
-
Jackal2
senior tag
-
molnigee
aktív tag
válasz
_X10Dead_ #27284 üzenetére
Az új acro mód a ratitude, de ezt nyilván te is tudod, bármelyik gépen ebbe kapcsolsz, úgy fog viselkedni mint az x251. Szóval akkor minden gépen szar ez a funkció.. Meg nem kell ész nélkül mindent átkapcsolni és nézni nagyokat hogy miért állsz földbe.
Dőlésszög növelésre nem is ezt kell kapcsolni, hanem a dual ratet, ott meg te állítod be mekkora legyen, 125%-on azért már nem nevezném kicsinek, és a yaw se rossz. Sebességet is ha maxra rakod, megy mit a rakéta, mi összenéztünk mrr74-el, közel eléri a falcon 180 sebességét 3s aksival, sőtt szerintem a punc nagyobb is, nyilván a kisebb súlyt hamarabb kilövi.Nyilván jobb egy igazi racer, de az x1-nél szerintem bőven jobb és megéri az árát is nagyon.
Szóval senki se féljen aki rendelt, nem szar a cucc
ui.: Nekem ma jött meg a 50%-os falcon 180 váz, van benne minden, lehet csinálok belőle egy felső rész nélküli verziót, hogy jobban elférjen az aksi meg a fpv adó.
-
Jackal2
senior tag
válasz
_X10Dead_ #27274 üzenetére
A Fluoreon H101 szerintem egy rakás szemét. Olyan gyalázatos fos távot még életemben nem láttam, mint ami annak van. Szerintem az, hogy full gáznál beragad a felső holtpontba a gimbal az akkora szarvashiba, hogy nem tolerálható. Többször elment emiatt a gépem a picsába. Volt olyan, akinek be volt gyárilag szakadva felülről a táv, ami jól példázza, milyen kindertojás minőség. Kb. 2 hét alatt kontaktos is lett a bekapcsoló gomb.
A Fluoreon ráadásul szarul is repül, nekem folyamatosan kóricált valamerre, gyakorlatilag nem lehetett trimmelni. Ha visszalapozol a fórumban, akkor megkeresheted, hány embernek volt GYÁRILAG szar a gép, mentek is vissza a geekbuyinghoz vagy honnan vettük. A gimbalok olyan kelletlenek, hogy semmiféle érzést nem ad át a kézre, egyáltalán nem alkalmas precíz repülésre, ráadásul még kicsi is egy átlagos felnőtt kezéhez.
Tipikus gyerekjáték, az a kategória, ami arra jó, hogy egy 8 éves gyerek az első hétvégén rálépjen a széthagyott játékok között, aztán az egészet kidobjuk a kukába. Az egy dolog hogy olcsó, de annyit is ér. Aki életében repült már 5 géppel - és te azok közé tartozol - az tudja, hogy nagyon sok jobb gép van mint a Fluoreon.
A Devo 7E 17.000 Ft, ez azért annyira nem teszi "best buy"-á a Fluoreont, ha azt még hozzácsapod az árhoz.
- a BNF az nem egy hiba, hanem egy verzió. A fórum tele van X250-el, X251-el, szóval ez sok embernek egyáltalán nem lesz gond, de nem kell megvenni a drága távot ha nem akarod, az csak egy opció, viszont legalább van ilyen, ez sajna sok gépre nem mondható el.
- a motorok nekem nem lötyögnek, de azért "modolásnak" azt nem nevezném, hogy ráhúzol kívülről egy vékony gyorsszorítót, kb. 1 perc az egész meg 10 ft. Cserébe viszont belemegy a 8520-as motor, ami nagyobb előny, mint hogy lötyög-e vagy sem, mert azt egyszerűbb orvosolni, cserébe meg csapathatsz mint az állat, az 5A esc kibírja
- A yaw tényleg nem gyors, de mondjuk én főleg kint repültem vele, szerintem kezelhető, én az olyan gépeket kevésbé szeretem aminek a JJRC H31 vagy Eachine H8 mini szerű használhatatlan yawja van, mert azzal egyáltalán nem lehet fordulni
- az tény, hogy koppan az alja, nekem a JJRC H20-nál ugyan ez volt a gondom, teszel egy ajtónyitás gátló szilikon gumit alá, 1 gramm KIKA-ban kapható, vagy egy olyan szivacsot, mint ami az Eachinen is van
- az hogy fejre esel egy géppel és sérül, azt nem nevezném hibának. Nekem még nem sikerült kinyírnom, pedig full gázzal lefele legalább 5x földhöz vertem. Kicsit csálék lettek a karok, visszanyomtam kézzel és kész
- az alacsony repidőben egyet értünk, de én már leszedtem a canopyt és az akksi tartót is, innentől kezdve 500mah-ig minden rámegy, de szerintem az rontaná az élvezetet
- 797t- rámegy, szerintem elég rá az, ráadásul csak egy micro jst/losi/walkera (ki hogy ismeri) csati osztó kell rá, ahogy néztem és meg is van a tápolásSzerintem ezek közül egy csomó nem is hiba, de ha az is, könnyű orvosolni és együtt is lehet vele élni. Ellenben az ótvar fos távokkal, a megszakadásokkal, a lehetetlen gyorsan pörgő rettenetekkel semmit nem lehet kezdeni, nem beszélve arról, hogy milyen rossz a minőségük, ennek meg nem az.
-
qqzs
őstag
válasz
_X10Dead_ #26281 üzenetére
Azutan mar irtam hoyg digitalis csak nem esett le hoyg ne a sima kep elemzos digitalis hanem egy gyroszkop segit a kepmozgatas adatokhoz.
Egyebknet egy csomo teszt utan Git es Firefly egyforma SJcam meg a tobbi nem olyan jok szabilizalasbanItt egy video mindekeppen helyettesitheti a low cos megoldasban a gimbalt: Hubsan H501S with Firefly 6S
-
Teréz Atya
senior tag
válasz
_X10Dead_ #26281 üzenetére
Hmm, na most sajnalom h nincs eleg pontom, a financok meg nagyon szeretik a kamerakat.
@kimista - sztem elegge jo ar, kb 70+ dolcsi szokott lenni. HA meg diversity-s is lenne...
@Zsee75 - irtam feljebb h nem tolt balance plug-on egymagaban, de egyik "normalis" tolto sem, mint pl a B6.
-
molnigee
aktív tag
válasz
_X10Dead_ #21278 üzenetére
Ennyit az x251 lábakról.
Az egyik tegnap letört tőből, a másikat meg leszedtem
Ez a kamera szög amúgy túl sok, már átraktam az aksi alá, kb 10°ot néz felfelé, így egész jó, csak tegnap fújt a szél, a kapumat is felborította... -
Jackal2
senior tag
válasz
_X10Dead_ #21290 üzenetére
A következő a projekt (megírtam az XK tesztet már, csak még nem raktam ki, mert nem akarom, hogy interferáljon az Eachinnel):
- XK ra a gyári kamera helyett egy jobb minőségű kamera, ami átvihető az Ogre Mark II gimbaljára is (ez még épül-szépül), ha éppen azzal akarok repülni
- a kamera képbe az alsó sarokba bevágni, vagy 50/50% splitbe bevágni azt a kamerát, ami a fejemen van, hogy legyen egy külső nézet
- az XK-ra feltenni egy FPV adót, ami egy DVR-es monitorba hozza bele a képet, ami egy tripodon áll, így mások is nézhetik és én is látom, merre áll a kamera. Itt is fel lehet venni a képet, bár ez nem különösebben lényeges
- plusz ha akar valaki, felveheti az FPV szemüvegem is és jöhet utasnakEhhez kell két kamera, egy FPV adó, egy diversity DVR monitor, néhány kábel, egy tripod. Szemüveg, gép már van
-
Jackal2
senior tag
válasz
_X10Dead_ #21089 üzenetére
Nem céloztam semmire, de tény, hogy törik
Kamera kapcsán gyűjtöm az infókat, csak nagyon idő hiányában vagyok. Gyakorlatilag az XK Detect kameráját majdnem biztos, hogy kicserélem, mert ugyan ennyiért jó az, de igazából nem
Ezek versenyeznek most:
Xiaomi Yi
Dazzne 3
Xiomi Yi 4K
Dazzne 2
SJCAM SJ5000X ELITE
Hawkeye 7S
Hawkeye 6S
ELEPHONE EXPLORER PRO
GitUP Git2
AMKOV AMK7000
EKEN H9
EKEN H8R
ELEPHONE ELE CAM
SJCAM SJ5000 Plusz
OKAA V2
Q3H-2
Soocoo C10Lehet írok róluk tesztet, ha lesz kedvem. Lényeg, hogy elkezdtem nézni szenzor és processzor leírás szinten mit tudnak, hát a fele szánalmas...Soocoo C10, Q3H-2, OKAA V2 (ez vajon mi lehet? semmi infó), Dazzne 2 gyakorlatilag már kihullott.
Az SJCAM SJ5000X ELITE, Hawkeye 6-7S, ugyan az, a Gitupnak nagyon jó a szenzorja, az ígéretes, a Xiaomi Yi 4K nagyon drága, a Dazzne 3 meg teljesen indokolatlanul drága a tudásához képest. Elephone Exp. Pro is Novatek 96660 kamera, de a szenzor IMX 117-es Sony, ezt nem ismerem.
Vannak még Sunplus prockós versenyzők, Amkov 7000, Eken H8R, de ezekről sincs sok infó..
Szóval nagy a dilemma.
-
Jackal2
senior tag
válasz
_X10Dead_ #21033 üzenetére
Még jó hogy nem törik az Eachine karja, ahogy valaki mondta
Mellékesen itt nagyon jól látszik, hogy Charpu/FinalGlideAus stb. sem tud durván repülni egy Eachine Racerrel mert nem is lehet. 3S semmire sem elég, csak mi érezzük durvának. Az ő gépeik 10:1 teljesítmény/tömegarányúak és min. 4 cellásak (vagy több vagy nem Lipo, csak nem mondják), mert eléggé látványos, hogy MENNYIRE nagy ívben és milyen tetű lassan csinálják a fordulókat.
Szóval ez csak egy dolgot jelent: kevés pénzből ezt lehet kihozni, 5x annyiből meg azt ami nekik van, csak mi azt 3 perc alatt összetörnénk
Szóval vegyetek Eachine Racert én meg nyitok egy Eachine kar boltot
-
tibibi
őstag
válasz
_X10Dead_ #20719 üzenetére
Passz nekem messze van az rc group fórumon írnak róla.
A tegnapi hatótáv hatótáv próba a végén a leszállás az érdekes hiába próbáltam vissza hozni nem jöttTromF Az rc groups fórumon találtak alapján próbáltam beállítani ,de nem igazán sikerül lehet vennem kellene valami komolyabbat
Bár akkor megint a p3 csere lenne aktuális.
-
Jackal2
senior tag
válasz
_X10Dead_ #20439 üzenetére
A szépséghez
Szerintem a legtöbb országban, de ez különösen igaz Magyarországra, az elsődleges prioritás a pénz, vagyis hogy mennyibe kerül az adott műszaki termék. Erre egyébként egy könyvkiadási példával mutatnék rá:
- a magyarországi könyvkiadók megállapodtak abban, hogy egy paperback könyv, aminek a hosszúsága átlagosnak tekinthető (250-300 oldal) 2500 és 3000 Ft közé kell hogy essen. A gyártási költség nagyjából 300 Ft a nyomdában, erre jönnek rá az egyéb költségek. Egy barátom mesélte, hogy ő adott el 500 FT-ért ilyen könyvet a könyvvásár utolsó napján és így még a kiadó a pénznél volt.Mindenki tudja, hogy pl. az Eachine Racer 10.000 Ft valós értéken, de örülünk, hogy 50.000 Ft helyett 36.000-ért megkapjuk, mert máshol sem olcsóbb, de ahogy Kaio is mondta, ha már ILYEN SOK PÉNZT KIAD, akkor legyen szép. Ha Kaionak 300.000 Ft-ja lenne racerre, nyilván FEL SEM MERÜLT VOLNA az Eachine racer, sem annak szépsége.
Nézzük az én helyzetemet: ha nagyon akarok, vehetnék 300.000 Ft-ért racert, de nem teszem, mert irreális lenne az életvitelemhez képest. Tehát az én fájdalomküszöbömet haladta meg ez az összeg, de Roman Abramovicsét biztosan nem haladná meg, érthető?
Ezért mondtam azt, hogy a szépség viszonylagos, mert ahhoz képest, hogy NEKÜNK mennyibe kerül, nem látjuk szépnek. Én a 250$-os Emax Nighthawkot 31.000 Ft-ért vettem és nem vámolták le. Ha az eredeti áron vettem volna és le is vámolják, kb. 100.000 Ft-omba került volna, ugye hogy nem mindegy? 3x-os árért nagyon rondának látnám
A másik dolog, hogy itt az aerodinamika nem igazán játszik szerepet. 3S akksival 60-80km/h-nál nem fogunk gyorsabban menni, főleg nem ebben a méretben és ebben a súlyban és különben sem versenyezni akarunk vele. A légellenállás egyébként négyzetesen nő, tehát 150-nél ez sokkal nagyobb problémát jelentene, mégsem lehet látni versenyen zárt canopys gépet, mert a súly, amit kb. a 0-100-0-100-0 jellegű kanyarokban rángatni kell, többet számít, mint a légellenállás. Mellékesen a legjobban az aerodinamikát az veri agyon, aki felgumipókoz egy akciókamerát a gép elejére, ami EGY KOCKA, na ennél szarabb megoldást nehéz elképezelni (esetleg egy fordított tölcsér, zárt véggel vagy ilyesmi)
Ha lenne dragster versenyzés drónnal, akkor számítana, ahol egy egyenesben kell veretni és a végsebesség meg a gyorsulás a lényeges. Tehát a célszerűséget a mi esetünkben nyugodtan elvethetjük.
Na most, szerintem abban egyet értünk, hogy a canopynak semmilyen más szerepe nincsen, csak hogy a gépeket "designosabbá" tegye, mert hogy az a vékony szar semmit nem véd, az tuti és merevítő szerepe sincs ezeknek az ívelt, hártyavékony műanyag vackoknak. Egyszerűen a terméket nem lehetne eladni, ha a kábelek össze-vissza lobognának menet közben (na meg a dzsuva sem megy bele, ami viszont hasznos).
Ráadásul még a hobby grade gépek is nagyon messze vannak attól, amit mi Forma-1-es agyunkkal elképzelünk (ne gondoljuk, hogy a kínaiak kifaragják agyagmintából a gépeket és szélcsatornában tesztelgetik), szóval itt nem nagyon van csúcstechnika, ami igazán számítana repülés közben...
-
Allien
veterán
válasz
_X10Dead_ #20375 üzenetére
Na, arra várhatsz!
Eleve, meg se kaptam még a gépet (14-n érkezett be a postára, azóta se híre, se hamva.
Ezen kívül, meg kellene vennem hozzá a ledes cuccokat. Az megint egy csomó idő, míg megjön, és még több, mire lesz időm tákolni.
Van rá esély, még ebben az évben.
Bár, amit linkeltem X1-hez ledes cuccot, az biztos jó lenne az X251-re is akár. Saját akksis ráadásul. -
Allien
veterán
válasz
_X10Dead_ #20372 üzenetére
Ja, és a butítás. Nézd meg pl az X251-t. Az első verziót drágábban adták, kb 130 dodó, míg a mostani meg 110, és más a talpa, és kiszedték az acro modot, vagy mit. Az X250 távja is butított. Itt minden a pénzről szól.
Így SOKKAL többen rá cuppantak a X251-re, mert pl JJRC X1 nagyon levitte az árat, ezért találták ki az X251 butítását. Ha a JJRC X1 több/jobb világítás lenne, már megdobná az árát vagy 10 dolcsival.
Ja, most találtam JJRC X1 tulajoknak.
-
Allien
veterán
válasz
_X10Dead_ #20372 üzenetére
Itt van az X251 világítása. Nem túl bonyolultnak tűnik. 5V-s ledekből sincsen hiány.
Pl ez a matek cucc nem is rossz. Kérdés, befér-e az X251 motor alá.
Jackal2, ez a PDB már elég nagy?
-
Allien
veterán
-
KL48
tag
válasz
_X10Dead_ #20291 üzenetére
Ha már ilyen jót videózunk: mivel az én stábom egy személyes, nagyon jól tudom használni a két akciókamerámat pl. iskolai rendezvényeken. Telepítem őket totált venni, meg a közönség reagálást (taps, nevetés stb) egy nagyon bevált rögzítő kütyü segítségével, a kézi, variós Pana HC-V920-at pedig mellálványon tartom, hogy mobil legyek, de ne is remegjen. Na persze komoly vágás a vége, de megéri.
-
Allien
veterán
válasz
_X10Dead_ #20291 üzenetére
Arra jó, hogy lerakd valahova, ahonnan fel lehet venni az egész ceremóniát. Ilyen kis háromlábúra rá rakod, oszt csókolom. Mész fotózni. Kiegészítőnek pont jó. Évzáró nem a legjobb téma, ezért írtam pl az oviban egy kicsi teremben szokott lenni "bemutató". Oda jó. Arra, amire írtam. Kiegészítő elemnek, semmi esetre sem arra, hogy ezzel hú de jó felvételem lesz a fiamról/lányomról.
-
Allien
veterán
válasz
_X10Dead_ #20285 üzenetére
Nem értek egyet. TÖKÉLETES pl rendezvényhez is. Én pl oviban nyílt napot vettem fel vele. Csak van pár dolog, amit ugye tudni kell. Az egyik, hogy qrvára torzít. A kis súly nem zavar, mert senki se mondta, hogy tartani kell a kamerát. Csak, sok idióta van a világon, aki a telefonjával "videózik/majdnem fényképez", el tartja magától, hogy még rosszabb legyen az eredmény, stb. Az Eken is azért jó, mert van rengeteg kiegje, és pl van állvány csatlakozó. Le lehet rakni polcra, stb. De múltkor szelfi botot használtam mono állványként.
Természetesen, a legfontosabb, hogy ez ilyen esetben is csak második dolog, az elsődleges, hogy van NORMÁLIS fényképező gépem (DSLR), azzal csinálok fényképeket.
Az Eken meg arra jó, hogy látszódjanak az események, de önmagában ilyenre én sem használnám. Sőt, hasonló kamerát egyáltalán NEM használnék még drónon sem, de ez más tészta. Habár, ha a lencsét lecseréli az ember egy kb 90 fokosra, még talán.
-
-
molnigee
aktív tag
válasz
_X10Dead_ #20196 üzenetére
Ok, igazad van, nem kérdés hogy nagyobb súlyhoz jobban dolgoznak a motorok.
Én kicsit úgy értelmeztem az írásod, hogy a gép alkalmatlan egy ackió kamerát vagy egy runcamet normálisan vinni. Persze kinek mi a normális. De ez a gép nem is arra van hogy ezzel leszel majd első egy versenyen, vagy hogy tökéletes racer legyen. Ez arra van hogy egy fpv szettel, megtanulj alap dologokat, aztán ha már megy, úgyis veszel komolyabb gépet. Szerintem erre alkalmas.Én valószínű azért is nem éreztem a különbséget, mert nincs még sok tapasztalatom, ezért nem veszem észre ha nem úgy fordul, nem pont úgy gyorsul.
-
Jackal2
senior tag
válasz
_X10Dead_ #20168 üzenetére
Persze minden érezhető, de nem borítja fel az egyensúlyt. A JJRC X1 éppen hogy lomhább lett a 72 grammos Yi-vel, láttam videókat róla, teljesen jól repül.
Ezek azért már nem bohóc repülők. Persze a 2200-as akksit is megérzi a Nighthawkom, de nem lesz repülhetetlen, de ami fontosabb, nem megy tőle tönkre.
Az MJX X600 is elvisz egy keychaint de szerintem még egy Mobiust is, szóval jó lesz az az XK X251-re is. Főleg egy kezdőnek. Rá kell rakni egy velcrot, meg esetleg egy szorítót és kész.
-
Arti1
aktív tag
válasz
_X10Dead_ #20009 üzenetére
Telefon PP ügyfélszolgálatnak? Pár éve volt olyan, hogy 2 telefont fel sem adtak, nem valtott ebay shipped-re. 8. nap dispute paypal-on, hogy nem adta fel (7napja van feladni) Erre pár napra válaszul kaptam egy működő trackinget. Mikor megérkezett, a legkisebb bubis borítékban 2 db gyöngyöt kaptam, agyam majdnem eldobtam, paypal automatikusan kérte, küldjem vissza a cuccot, ha not as described, adjak trackinget refundhoz.
Felhívtam a paypalt, írországban egy kiscsaj vette fel, elsírtam a bánatom, adott email címet, hova küldjek fenykepeket, majd kaptam refundot, nem kellett feladnom a gyongyoket.
Kb. 20 perc alatt jutottam ügyintézőhöz, ezt bele kell kalkulálni.
Nem tudom, ott mekkora összegről van szó, megéri-e a macerát, de bosszantó, az biztos. -
tboy72
aktív tag
válasz
_X10Dead_ #20009 üzenetére
Nekem a Tinydeal-el volt hasonló sztorim, ott is egy másik vevő trackingját adták meg a PP-nek! (Ez bevett kínai szokás, ha nem tud működő tr-et adni!!!) A Paypalnal a lezárt claimet is újra lehet nyitni, ha új bizonyíték kerül elő!
Írj a customer service-nek email-t a részletekkel, meg a claim számmal és ott magyarázd el, hogy a track fake volt és nem hozzád érkezett meg a cucc! (Az eredeti kamerát rendes track-el adták fel, vagy követhetetlennel?) -
fape
senior tag
válasz
_X10Dead_ #20012 üzenetére
Alin van $14-ért is. Kösz a tippet
Rápróbálok
-
kriszbon
őstag
válasz
_X10Dead_ #19935 üzenetére
Sziasztok!
Nekem is megjött [ez] a napokban. Na meg az MJX X601H is ma megjött.
Így ki tudtam próbálni, hogy működik-e egyáltalán az olcsó FPV szett.
Az 1S aksival nem mertem kísérletezni, de most már van ugye 7,4-es, most meg olvasom az írásod.
Na szóval, csak úgy beüzemelve elég szép tiszta képet ad szerintem.
Már csak rá kellene bütyülnöm az X601-re, mert hogy annak a kamerája mennyire gagyi az már hihetetlen.
Szaggat a videó felvétel mint az állat, még a SHENGKAI D97 is folyamatosabb képet adott mint ez.
Egyébként a C4005 és C4015 kamera(ezzel hirdetik) között az a különbség, hogy ez fekete(ha jól keresgéltem).
Rendeltem hozzá tartalék aksikat, amivel jól befürödtem, mert méret nem volt írva, csak hogy jó az MJX X600-hoz is 1200mA-es, ami jóval hosszabb mint a gyári, így nem tudom használni, hacsak oda nem fogatom kötegelővel.
De ha felteszem ezt a böszme aksit, meg a V666-os kamerát, szerintem nem fog repülni ez a madár(bár ki tudja).Egyébként így első nekifutásra, roppant öööö.... gagyi benyomást kelt bennem ez az új szerzeményem, a távja szintén.
Valóban egy magasságban marad ha elengedem a gázt, de hogy hogyan kell ezzel normálisan repülni, egyáltalán felszállni, arra még nem jöttem rá.
Nekem eddig a rövidke próba alatt annyi sikerült, hogy a motorokat be kell indítani felszállás előtt, mert a "gázkar" középállásban van gyárilag, és onnan hiába próbálkozom. -
Morfolgo55
újonc
válasz
_X10Dead_ #19955 üzenetére
Kényszer vitt a "toronyépítkezésre".
A Wifi-s SJC4000 2,4GHz-en belezavarhat a vezérlőbe.
Vettem 5,8GHz-es mini 600 mW-os adót,de nem tudtam az SJC-vel képet összehozni.
Maradt a mini FPV kamera adóval és vevővel(monitorral).
Az FPV (főleg az antenna) nem fért el a gimbal és a lábazat között, maradt a tető.
Nem volt időm tesztelni, 1 hét múlva megyek a tengerpartra, majd ott minden kiderül.
(Remélem nem lesz búvárdrón belőle.)
Ha sikeres lesz a reptetés felteszek majd ide néhány képet. -
Morfolgo55
újonc
válasz
_X10Dead_ #19935 üzenetére
Én a CX-20-ra szereltem fel.
Ez lesz a "szemem", és SJ4000-es Quantum2D glimballal a rögzítő kamera.
Az eredeti tápcsatit levágtam és a 3S akksi csatlakozójának párját szereltem fel rá úgy, hogy a 3. érintkező (2. kivezetés) adja a tápot.
30 m magasságból 200 m-re(!) még adott képetrálátással, de 220-nál már sűrűn "mákosodott a kép".
Fák takarásában is 150 m-ről még jó volt a kép. -
Allien
veterán
válasz
_X10Dead_ #19711 üzenetére
Tehát, akkor is kapufa az X251-re rakni, ha más akksit rakok rá, mert a betáp a gépbe ugyan azt a csatit használná, ketté kellene osztani az akksi csatlakozót, egy a gépbe, egy a kamerába.
Ha meg mókolható a kamera adója, hogy valahogy a 4 pines csatiról tudna üzemelni közvetlenül a gépről, az lenne a legjobb. Bár, az a nagy bot antenna veszélyes azért, mert ha felhajlik, és beér a propellerhez, nem engedi forogni, kész a baj, még ha épp a földön áll.Ráadásul ugye nagyjából függőlegesen kellene állnia?
Vagy lefele, de akkor meg landolásnál a földhez érne hamarabb, mint a talp, és borítaná a gépet.
-
molnigee
aktív tag
válasz
Nemnem, a x251 akuját felejtsük el, ott van a turnigy 950, ami koppra ugyanakkora, csak éppen olcsóbb és van rajta főkábel. Én lehet nem is fogom használni a gyári aksiját, franc se fogja azt is még külön töltögetni, a gagyi gyári töltővel, mikor b6 minivel 1 óra alatt felcuppan 6 másik aksi...
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
Nekem is ideért a szett. X1-re megy, szóval a 4 eres csati megfelelő szélét lefaragram, hogy tudjam csatlakoztatni. A távvezérlés úgy néz ki, hogy nem megy vele, csak bekapcsolásnál indítja egyből a gép a videót, illetve fotót mintha sikerült volna párszor lőni, de nem tudom, hogyan
Tippek, vagy maradjon a külön kamera terv? (Minőség miatt amúgy is arra gondoltam.) Mennyi lehet a kijelző töltési ideje?
-
Jackal2
senior tag
válasz
_X10Dead_ #19547 üzenetére
Ez igaz, de a review írása nem szórakoztató, de ide teszek egy sample reviewt, mindenki bevághatja az összes termékre, mert mindegyikre illik:
"The package was intact there was'nt any damege. The delivery was fast, the item works as it is intended. I recommend the seller. Im very satisfied. It was a very good bargain i will buy it again."
Ingyen 10 pont mindenkinek termékenként
-
mgy
senior tag
válasz
_X10Dead_ #19375 üzenetére
Én is kaptam tegnap ultimátumot, hogy vagy rendet rakok ma a szobámban (kalandpark, ahogy a kölkök hívják), vagy anya megteszi este.
Nem tudom még hogy lesz, most mindenesetre akksit töltök, hogy ki tudja menni kicsit repülni. Ja, meg keresem a szoba kulcsát, dzsasztinkéz. -
Teréz Atya
senior tag
válasz
_X10Dead_ #19233 üzenetére
Ha lomhabb, akkor olyan lehet vele FPV-zni, mint sajtreszelovel rejszolni. A szegeny u807-nel nagy szelben olyan erzesem volt, mintha allna. Nekem mostanaban az a dilim, hogy nyelgazon veretem kozvetlen a termes folott a foldeken. Speed, speed, speed! Najo, abbahagyom, mert elkezdett csorogni a nyalam.
El sem merem kepzelni milyen lehetne ugyanez egy 200-al tepero ropcsivel. -
Jackal2
senior tag
válasz
_X10Dead_ #19196 üzenetére
Én meg inkább úgy látom, hogy egy:
- fölöslegesen komplikált gép, brushed kivitelben, amiben 1,5x annyi hiba lehet. Brushlessben teljesen más, de ott egy normálisan tervezett gépről van szó
- 450mAh akksi, amivel LEHETETLEN 6 motorral értelmes üzemidőt elérni. Ráadásul állandóan megy a vita, hogy az egymás felett elhelyezett motorok mennyi veszteséggel dolgoznak, de hogy nem egy 20.000 Ft-os gépre lesz optimalizálva, az biztos
- auto-land, auto take off miért fontos egy brushed gépnél? Ez nem egy 3 kilós szörnyeteg, ami nem dőlhet fel le meg felszállásnál
+ altitude holdnak van értelme, az jó, különsen az FPV-hez
+ tényleg stabil, láttam videón én is
- kétszer drágább mint a Syma X5, pedig ugyan az a kategória,hmm, én inkább egyből az egészet átugranámNem tudom, hogy drága-e az XK 250- de az upgrade távval legalább jó repülni.
Megvehető gép, még is alig van valakinek, mert a tré üzemidő miatt senki nem vette meg. És ezen a szinten ezek a műszaki fineszeket csak mi értékeljük és szerintem a nagy tömegeknek nem is kellene.
Ellenben tegnap láttam egy 2000EUR-os gépet, ami X8 volt, na arra azt mondtam én is mmmm.
-
Andralin
aktív tag
válasz
_X10Dead_ #18960 üzenetére
Az ÁFA fizetésre felkészültem, azt bele is kalkuláltam magamnak.
Hogy DHL-el jön, annak csak örülök, bennük megbízok és szeretem őket, csak remélem, hogy hamar átadja a BG nekik. Nameg a vámoltatást is villámgyorsan és kényelmesen intézik, én csak kifizetem az egészet a futárnak és kész.
Egyenlőre még csak az infót kapták meg, remélem nekem nem kell olyat sokáig várnom. -
Arti1
aktív tag
válasz
_X10Dead_ #18973 üzenetére
Pont FPV szettet vadászok, köszönöm a tippet.
Ebben van valami buktató? Jól olvasom, hogy a csomag tartalma: 1 x Monitor árnyékoló, 1 x FPV Kamera Monitor, 1 x FPV Kamera, 1 x puha Antenna, 1 x kemény Antenna
A hozzászólásokban láttam, hogy a WLToys V666RC-hez jó csak, gondolom itt a kamerára gondolnak, a többi univerzális kellene, hogy legyen.
Azt is kérdezték, hogy milyen a kamera, 2 MP-t válaszoltak.
Ez akkor tényleg egy fullos FPV szett, ennyiért (+ 1.24 posta), vagy itt csak alkatrészek vannak és valami fődarab hiányzik hozzá?
Nem vagyok még képben FPV-vel, de ha ez komplett szett, ennyiért jól gondolom, hogy elég olcsó?
Tépőzárral felmegy a kamera bármire?Szerk:
Látom van itt még bagolySzép a kép
Látom a kamera RuncamHD
-
kriszbon
őstag
válasz
_X10Dead_ #18973 üzenetére
Szia!
Ezt az FPV szettet sehogy sem lehet más masinához csatlakoztatni?
Értem itt a csatlakozásokat, meg hogy egyáltalán működne-e másik távval?
Azt láttam a hozzászólásokban, hogy JJRC H12C-vel nem játszik a dolog, de esetleg MJX X601H verzióval mi lehet vajon?Mod. Óóóó.. most látom hogy 7,4V-os akku van a gépben, tehát valószínű nem megoldható.
-
Teréz Atya
senior tag
válasz
_X10Dead_ #18888 üzenetére
Nem rossz, nem rossz.
En meg azon gondolkodom h meg naze-zom az X1-et. Csak eddig meg nem talatam hozza olyan mikro flysky vevot, ami kompatibilis az afhds 2a protokollal, ugyanis a Falcon tavjaval akarom hasznalni. A yaw lag egyertelmuen akkor jon elo, amikor csokken a veteli minoseg, pl. messze van a gep vagy bezavar valami.
-
molnigee
aktív tag
válasz
_X10Dead_ #18868 üzenetére
Köszi, na azt nem tudtam hogy tud acrot ez a kis gép, így már érthető minden
Nem sz*roznak, összehasonlító videó a Phantommal, kár hogy mi semmit nem értünk belőle
Mi Drone 1
Mi Drone 2
Mi Drone 3 -
KisApám
addikt
válasz
_X10Dead_ #18023 üzenetére
Ugyan itt DJI Phantom 3 standard With 12MP Camera RC Quadcopter RTF 490 dolcsi (135 000 Ft) - persze ÁL árleértékeléssel (eredeti ára elvileg (!) 850 dolcsi volt.... ja)
Az EU Raktárukban a Cheerson CX22 CX-22 Follow Me Function 5.8G FPV Dual GPS RC Quadcopter With 1080P Camera RTF 2.4GHz meg 660 dolcsi (182 000 Ft - kb. ugyan annyi, mint itthon a DJI Phantom 3 Standard).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● DJI topic
- Építő/felújító topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Ingatlanos topic!
- Gaming notebook topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Steam topic
- Magyar az űrben
- M0ng00se: Hardvert áruhitelre?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged