- iPhone topik
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Magisk
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
-
Mobilarena
A topikban az apróhirdetés, csere-bere, és hirdetés linkelés tilos. Hardveraprón a megfelelő kategóriában van erre lehetőség Hardverapró/Drón
Társtopik - Quadkopterek, felső tagozat
Drón, multikopter, quadcopter, hexacopter.. számos kifejezéssel találkozhatnak a hobbi távirányítós repülés rajongói. De pontosan melyik mit jelent, és melyiket érdemes beszerezni?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jackal2
senior tag
-
qqzs
őstag
válasz
mrrr74 #31227 üzenetére
En mar olvastam az is hogy nem mindegy honnan vesszuk a feszt van aki a csatlakozo helyett egybol az akkurol veszi. Nem igaz hogy meg nem talaltak ki mi vagja tonkre azt az alaplapot ha radasul kozos fold van. Valami vedelem van az alaplapon elcseszve, valami kondi vagy dioda vagy valami nem oldja meg , nem nagyon ertek hozza csak azert mar 21ik szd van
-
qqzs
őstag
válasz
mrrr74 #31224 üzenetére
dioda van? anelkul kerreg, plusz mist olvastam valaki tonkrevagta az alaplapot vele ugyhogy ovatosan
na meg kell ra a kamera isYou need a 1N914 diode, and it needs to be in the signal-wire. I think its little black band needs to be on the quad side, but not 100% sure. If it doesn't work that way, you need to flip the diode the other way around.
-
vandor01
senior tag
válasz
mrrr74 #31175 üzenetére
ahh dehogy csak egy kis extra lovit akar keresni.... probálkoznak!
nem akarjá már visszaterelni a zsetont ha már 1x arrafelé tart
engem is csőbe huztak már
2 hétig ücsörgött a rendelésen
a TN már rég megvolt de kibaszottul nem mozdult
kérdezem mi a helyzet?
hi friend bla bla... az 5 cuccbol csak 3 van....
nyiss disputot "sajat" indokkal nehogy a cegét rosszul érintse!
ali rendezi azt visszakapod a zsééét...
aztan rendeld meg azt a 3-at ami van! OK..
disput azzal a lendulettel rendeltem is meg....
masnap postazta a 3 cuccot....
még 1 nap mulva ujra kuldéssel az eredeti 5 cuccot is...
azt viszlát disput.... jo, hogy ezt dumcsiztuk megnem sok zsééé fillérek...
jot röhögtem és megtanultam a leckét -
Jackal2
senior tag
válasz
mrrr74 #31029 üzenetére
10.5-nek kell lennie. Mivel méred? Mert nálam a rep idő amióta felraktam az FPV adót 19-re esett le, 22-volt.
Az Eachine OSD szarul mér, kb. -4 tizedet és képes "befagyni" 11-10,8 között. Nekem olyan 4500-5000 is bele tud menni a végén. Megvártam, hogy mi lesz LVC-nél, nekem simán leszállt és ennyi.
-
molnigee
aktív tag
válasz
mrrr74 #31029 üzenetére
Szerintem a 16 perc rendben van, az egyik aksid ugye használt, a másik új. Mindkettővel ennyi?
Első piros jelzés után még 3-4 perc benne van, lebegtesd addig 10 centire a földtől amíg le nem száll magától és utána nézd meg mennyin lesz.
Gyári riasztást lehet állítani, de nem érdemes, így biztonságos, mindig lesz időd hazajönni, még ha 800méterre is kezd el pirossal jelezni. -
medvegy
aktív tag
-
jony77
tag
válasz
mrrr74 #30935 üzenetére
A hobby légivideóval meg az a problémám,hogy azért a drón videózás egy teljsen más perspektíva! nem meg szokott, az emberek szemszögéből ritkán elérhető!Ezért még viszonylag új,és még van VARÁZSA az egésznek!
Míg ezt sok rossz videóval össze nem törik!És már nem is lesz különleges nagy szám ,stb!
Eltünik a varázs!
Példa:
Ha az ember elgondolkozik,hogy készítene egy szép légivideót ,valami nevezetességről,például egy vár ,az országban!Akkor már egy gagyi videós biztos megelőzött!Beírom a hely nevét a youtube-ra,és kidob pár sz...rt!
Bocs!Na engem pédául ez dühit!Az más ,hogy az ember elmegy a családdal,és csinál pár sniht-tet!A home videóhoz! -
jony77
tag
válasz
mrrr74 #30899 üzenetére
Az volt a baj ,hogy a telóval szálltam fel!Végig azzal irányítottam,próbálgattam a follow me-it ,nem is volt semmi baj!
Amikor ott álltam ,meg kapcsoltam a távon egy RTL-t! Csak az volt a baj,hogy levolt huzva a gázkar mind végig a távon ,teljesen!A gázkar 5% alatt leállitja a motorokat!Így RTL_be vissza jött,és 20m magasba leállt!Nem fogom elfelejteni a pillanatot!Mikor mint a rajzfilmekbe hogy még egy tized pillantig lebeg a levegőbe,és hirtelen lefordul!
Én meg álltam bambán,hogy ez mi volt!
Szóval most tanulom kezelni az APM-et!
Erre hívtam fel a figyelmét JACKAL2 nek!
De már tegnap újra repült! -
Telda
addikt
válasz
mrrr74 #30646 üzenetére
hardverapró / egyéb kategória
jófogás
vatera
rcmodell.hu, bár nekem több mint két hete nem hagyták jóvá a regisztrálásom.
Vagy a mint a Micro 4/3 topikban itt is létre lehetne hozni egy külön témát a "Lokál" részlegben, ott elvileg nem tilos a hirdetés.
Micro 4/3 csencselések
Nem tudom a többiek mit szólnak hozzá. -
Jackal2
senior tag
válasz
mrrr74 #30583 üzenetére
Ha valakinek van "feláldozható gyereke" tesztelésre, arra nagyon szívesen ráadom és akkor követheti, amit látunk
Szerintem ez egyébként a nézőknek lesz jó, innentől kezdve, ha valaki kérdezi, hogy mi ez, akkor szépen ráadod és nézze, amit látunk. Már sok ilyenen gondolkodtam, pl. kivinni Molinót, meg hasonlókat, aztán lehet ott próbálgatni a dolgokat.
Erre akár havonta egyszer fix időpontban sort is keríthetnénk, aztán lehet a cuccokat próbálgatni.
-
qqzs
őstag
válasz
mrrr74 #30562 üzenetére
Szerintem nem lehet fem mert 120grammot irnak ra en xt xintetol vettem
A BG-s olcsobol van a konnyitett meg a sima is. En azert nem merem rarakni mert sokaknak elment tole az alaplap csak ugy. egyedula gyari meg a walkera jo hozza marmint arrol egyetlen alaplap leamortizalast sem jelentettek
-
mrrr74
aktív tag
válasz
mrrr74 #30536 üzenetére
E leírás alapján már nem vagyok olyan biztos benne...
Hello, it is described the compressed length, compressed length * 2 = perimeter, and then measure your battery perimeter : (width + thickness) * 2, then you can know what size you need.
Specifications Select Tip: For example, battery width is 35MM, 25MM thickness
35 + 25 = 60, then you can choose the flattened 63MM.Akkor nekem a 86mm-es lenne jó ha jó a leírás.
Vagy nem...
-
Teréz Atya
senior tag
válasz
mrrr74 #30531 üzenetére
En inkabb ezt a keket vennem akkura.
-
-
Jackal2
senior tag
válasz
mrrr74 #30508 üzenetére
Hmm, nem tudom, de azt tudom, mi az ami nem volt jó és próbáltuk, a 10C 5200mAh multistar, gyenge tőle a gép, főleg a 1038-as lapátokkal.
Én szemeztem a Walkera 6600mAh-s akksijával, de aztán nem vettem meg, elvileg bele megy, azzal ki lehetne maxolni a dolgokat.
Ezzel kapcsolatban viszont volt egy tévedésem, már 5V-ről tápolnám be a kamerát is, hülyeség külön akksit vinni. Egy dolog csak, hogy ki kell kapcsolni az akku lehúzása előtt a kamerát, különben nem írja le a felvételt az sd kártyára.
Nem tudom, passz, még sose bontottam szét akksit és ezek után nem is érzem rá az igényt
-
Jackal2
senior tag
válasz
mrrr74 #30499 üzenetére
Igen a csatik jók.
Nekem két élményem volt ezzel eddig:
- a mostani, egyértelműen rossz helyre raktam, ebből az a tanulság az odafigyelésen túl, hogy: mindig egy oldalra kell tenni az akkukat, nem jobbra-balra mert könnyű összecserélni, aztán ha elértél a sor végére, akkor visszafele fordítva
- másik: akku fesz különbség régebben, ott csak füst volt, más nem, de az is ijesztőTaláltam még egy halott akksit, szóval az a tény is bebizonyosodott, hogy az alacsony C értékű akksikat is könnyű kivégezni (2.9-en áll két cella, ez ugye a kuka kategória). Amivel kivégeztem:
- Eachine Falcon 250 Gemfan 5050 tribaldeEzt végezte ki:
- Turnigy 1800mAh 40-50C= 72A/4=18A, nem hiszem hogy ennyit felvetteka motorok 3S-en, tehát a Turnigy kamuzik a C értékeket tekintve, pl. ha csak 30C, akkor ugye már csak 13,5A-t bír ki, na ezt már elhiszem, hogy felvették a motorok.Tanulság:
- 70C minden akksiból, ha 3S, ha 4 és márkás gyártóktól venni: Gensace Tattuu, Dinogy, Infinity, Turnigy Graphene, ezek jók, de egy ezres spórolásért kidobálni az akkukat nem nagyon éri meg. -
válasz
mrrr74 #29249 üzenetére
Nekem a mobius/runcam gimbal vágta tönkre. És ráadásul az balance csatiról veszi az áramot. Összetettem ment. Aztán a bogár ott volt a fülembe, hogy dugjunk jelet is rá. Aztán puff. Pedig abba nem volt áram és mindent jól csináltam.
Amúgy most is ez a gimbal van rajta és tökéletes. Csak a jelet nem tettem rá. Az előző meg sima cnc gimbal volt. Azzal is tökéletes, csak runcam fpv-hez nem volt jó.
-
qqzs
őstag
válasz
mrrr74 #29257 üzenetére
méér aggyátok el?? a zummogni meg hude megy ez-ni akarok akkor azzal vezetem le....de mar minidg mondjatok azt a x100at mar kacsingatok ra, de az a baj hog ymikor megnezem elmegy akedvem tole
xk xinten a legolcsobb a gyari xk, ha lesz raktaron, szalitas sem sok 21eft meg a tarott is 6900 szalitassal
-
qqzs
őstag
válasz
mrrr74 #29245 üzenetére
Nem azert rizikos mert hogy hova kotod, az megvan hogy hova kell csak vannak ismetlodo esetek amikor egy teljesen szabalyos csatlakozas tonkre vagta a vezerlot. En mar fogtam a kezembe a vezetekes es csatlakozas elott rakerestem aztan akkor talaltam meg ennek a hibanak a leirasat
Egyedul a gyari es a walkera gimballal nem volt ilyen eset a walkerara azert kell dioda mert a vezerlojel ugy lesz vele kompatibilis -
válasz
mrrr74 #28611 üzenetére
Megvan mind1 is, átgondolva ennyit nem ér már ez a gép max az a 70$-t, de jövőre ez már sehol sem lesz, lesz 3 új helyette. De szerintem a Falcon180 se. Jövőre már a 2204-es motor 4x lecserélődik.
(#28621) Teréz Atya: Most vettem 5db 3S-t. Először azzal kéne megtanulni úgy, hogy nem töröm szarrá a gépet, eddig csak az antennákat törtem le.
-
_X10Dead_
aktív tag
válasz
mrrr74 #28535 üzenetére
Az X251 akkuja 2S-ses, az X380-é meg 3S-es.
Lehet, hogy csak megszokás, és nem lenne baj belőle, deén úgy tanultam, hogy parallel-boarddal egyszerre ugyan-olyanokat töltünk.
Baj lenne belőle -
_X10Dead_
aktív tag
válasz
mrrr74 #28509 üzenetére
Úgy, hogy figyeli, a töltés folyamatát.
A 4A-es beállítás annyit jelent, hogy afölé nem mehet CC módban. Ha eléri a 4.2V-t, akkor CV-be vált, tartja a 4,2V-os töltőáramot, és várja, hogy a telep felzárkózzon. Parallel töltésnél az egész kupacodat egyetlen nagy cellának látja, tehát a kupac kapja a 4A-t. Ha a kupacnak már nem kell ennyi, akkkor nem vesz fel ennyit.Persze, a dolog csak akkor biztonságos, ha az akkuk azért nagyjából egyformán vannak lemerülve.
Az nem túl jó ötlet, ha egy a csomagban van 80%-os és 20%-os akku is, mert akkor a 20%-ost rendesen gyilkolni fogja, hiszen a töltő a kupac "átlagos" paramétereit látja (Ohm törvénye).
Az se baj, ha nem egyszerre töltöd a 100mAh H101 akkudat a monitorod 2000 mAh -s akkujával, de ha nem ilyen durva az eltérés, akkor nem lesz gond. -
qqzs
őstag
válasz
mrrr74 #28465 üzenetére
most is lesz egy jo kis tolto akcios mindent mér ír hűt
-
Plasticbomb
addikt
válasz
mrrr74 #28126 üzenetére
Nem. Nem is erőltettem a keresését azóta, kint van valahol a mezőn/csatornában. Egyik sem jó opció, zárt telkek, nincs is kedvem felkutatni mindet, mert (ahogy elnéztem mapson) a hatótáv, mire kiér a táv sugarából, bőven "b@cott' nagy területet jelent. Inkább megrendeltem egy V2hőz alkatrészeket, már csak a vezérlő+pdb+gps+gps tracker hiányzik (ja és az über akksik (na az drága móka lesz) ). Váz Motor ESC Runcam 2 mind itt van, vázat összeraktam, motorokat felpakoltam lazán, és nézegetem, hogy mégis mit merre vezessek, hova tegyek, hoyg tuti legyen. PL az ESC-ket hova tegyem, hogy lehető legkevesebb zajt kavarják a gépbe, plusz milyen kondit és hova forrasszak majd zavarszűréshez (elvileg szűrtek a PDB kimenetek, de azért jó lenne biztosra menni), és mindez még védve is legyen a várható nagyenergiájú ütközésekkor.
-
qqzs
őstag
válasz
mrrr74 #27927 üzenetére
Koszi megvan
Mas
ezeket talaltam legocsobbakat ezt adot hasznalja valaki?
Eachine TS5828L Micro 5.8G 600mW 40CH Mini FPV Transmitter with Digital Display Boscam
es osd modul ami tud ket feszt is es rep idot is jelez, olcso es eleg ha nem kell gps telemetriaitt meg van ocsoert gps-es
Tarot OSD Module Video Superimposite Overlay System with GPS For Drone - TL300Lhatha erdekes valakinek JYU valaszolt hogy csak 4k kameraval gyartanak tehat bangood elirta
Ja ez meg nagyon jo hogy amig apu dronozik a gyerek meg jatszik van par valtozat repulok, madar, gumis kilovos
-
vandor01
senior tag
válasz
mrrr74 #27827 üzenetére
melyik imax rol beszelunk? SKYrc vagy a clon-rol?
ha boardot tolok az imax-ra a ballancerre es dupla lukra...
vagy csak elég a ballancerre... de valszeg nem mert akkor nem tölt...
aztan boardon is van 6db xt60+millio ballancer...
a board rol is csak dupla kontaktal lehet a gyari x251-t tölteni?
a ballancer nem lesz elég?1. x251-es gyari aksijan csak ballancer van se xt60 se piros pöcök...
2. de nincs bis minden aksin xt60.. van amelyiken csak piros pocok lasd HK-s aksit
3. a boardon csak 1 piros pöcök van... akkor kell a HK-s aksihoz meg átalakito:
piros pocokröl xt60-ra... na es akkor lehet boardrol tolteniész megáll.... kriminális ez az egesz....
-
mrrr74
aktív tag
válasz
mrrr74 #27746 üzenetére
megvettem, colissimo lett
És ami érdekes: most a gitup git2 EU raktárból is jó áron van, sőt, jó rá a BG15%OFF kupon is. -
qqzs
őstag
válasz
mrrr74 #27705 üzenetére
monjuk most nezem a EV800al eppen ez nem sikerult , megvettem 22700 helyett 19300ert ra eghy hetre 14000lett amit most 11ert akcioznak. grrrrr plusz nem lehet dioptriat allitani tehat pillanatnyilag hasznalhatalan.
egyebkent nyugaton bevalt modell. olyan mintha berelned a cuccokat vagy havi elofizeteses rendszer mint a cloud photoshop peldaul. nagy erteku cuccokra mar vannak ilyen szolgltatasok pl tevet lehet berelni es mindig a legujabb model van nalad, kb ugyanoda jossz ki ha ketevente eladod es veszel ujat. fogyasztoi tarsadalom a kobon
-
kimista
aktív tag
válasz
mrrr74 #27664 üzenetére
lipo bag, én ezt vettem
megelőztek
A 4S-től sem kell félni, nem kell csutkagázt adni és nem lesz gond
én is tanulófázisban vagyok, toltam 2 hetet 3S-sel, utána jöttek a 4S aksik, van különbség de nem kell azt hinni h kezelhetetlen..
szerintem megéri most megvenni, hisz előbb utób úgyis kell, csak utóbb drágább lesz.és nem úgy volt, h az 1500 fér be a falconba, és az 1300 nem?
-
Allien
veterán
válasz
mrrr74 #27303 üzenetére
[link]
De igaziból az a lényege, hogy ha leszednéd a tetejét, és benéznél a nyákok alá, a láb hátsó csavarja nagyon közel van az egyik áramköri elemhez. Volt, akinek annyira megsérült emiatt az esc (gondolom, rá ugrott örömében a kopterre), hogy kuka lett a nyák. Mindez azért, mert egy kicsit hosszabb az a két csavar. De ez szerintem ritka lehet. Viszont, könnyű orvosolni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● DJI topic
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Spórolós topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- iPhone topik
- Elektromos cigaretta 🔞
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- CES 2025: az NVIDIA prezentálta az új GeForce-okat
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Energiaital topic
- Vicces képek
- További aktív témák...
- Lenovo V130-15IGM laptop (Pentium Silver N5000/8GB/256GB SSD
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! Intel I7 6700/ RX 580 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- AKCIÓ! ASUS PRIME Z390-P i5 8600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 DEEPCOOL Matrexx55 630W
- Csere-Beszámítás! Olcsó Számítógép PC Akár játékra! Intel X5650 / GTX 1650 / 24GB / 240SSD+ 500HDD
- Corsair K100 Air wireless (CH-913A01U-DE) DE SN - A1E4G325503IVC
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged