- Minden készen áll a Galaxy Unpackedre
- Google Pixel topik
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Sokat fejlődött a Tecno belépő ajánlata
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Hammer 6 LTE - ne butáskodj!
-
Mobilarena
A topikban az apróhirdetés, csere-bere, és hirdetés linkelés tilos. Hardveraprón a megfelelő kategóriában van erre lehetőség Hardverapró/Drón
Társtopik - Quadkopterek, felső tagozat
Drón, multikopter, quadcopter, hexacopter.. számos kifejezéssel találkozhatnak a hobbi távirányítós repülés rajongói. De pontosan melyik mit jelent, és melyiket érdemes beszerezni?
Új hozzászólás Aktív témák
-
medvegy
aktív tag
válasz
Jackal2 #10096 üzenetére
Köszi. Szerintem várni fogok. A JJRC Tarantulától picit tartok, ha jól emlékszem, pont a blogodban olvastam, hogy könnyen törik nagyon. Pár hét múlva hátha jobb lesz a kínálat. Az EU raktár azt jelenti, hogy nincs vám? A modellbolthoz tudnál adni egy linket, akár pü-ben?
-
Imy
veterán
válasz
Jackal2 #10027 üzenetére
Én tegnap rendeltem egy X800-at kintre, az kintre jó választás, ugye? Itt pár napja nagyon dicsértétek, illetve U807-et nem akarják leárazni.
30$ meg jó ár érte szerintem, hexa, úgyhogy nem lehet gyengébb, mint az előző szökevényem.Tegnap mi volt az a PH lehalás. Több válaszom is ment a levesbe...
-
Teréz Atya
senior tag
válasz
Jackal2 #10027 üzenetére
En lecsiptem az egyik h8 mini vedokeretet, azota ugy repkedek kint. Kb 15 m-ig meg arra megy amerre akarom, 20 m utan a mozgasabol kell kovetkeztetnem.
CX-10A-t is szoktam kint roptetni. Nem jo napsutesben mert a propokat nem latni, csak a fenyek es a mozgas ad valamicske tampontot. Sajnos annyira kicsi h nem lehet latni sokszor h kozeledik-e vagy tavolodik.@ GU-81M - a frankendronomra mondtam ezt amig vezerlot nem csereltem. Utana mar nagyon nem kicsi kintre. Ok, ha a regi, gyenge akkut teszem be, akkor igen. Az ujjal nem fujja el a szel.
Amugy ket dolgot tanultam meg, furcsa mod nem tudatosan:
1. A kopter fordulasaval forditom a tavot. Konnyebben tudja az agyam kezelni azt, hogy a gep nem az en sikomban van.
2. Mozgasbol kovetkeztetni a gep helyzetere. Quadcopter101 oldalat olvasva kapcsolt, h b*ki en is igy csinalom.
-
Imy
veterán
válasz
Jackal2 #9949 üzenetére
Bandoodon én 10.000mAh-t vettem 13$-ért, sokszor leárazzák.
Nekem is van telefonom, fülhallgatóm, MiBandem, USB lámpám, és bth hangszóróm tőlük. Szerintem az egyik legjobb gyártó mostanában, jó áron.Töltőnek blitzwolfot használok, és olyat rendeltem kocsiba is...
(#9944) csmat
Valószínű a motorod haldoklik, csere.
-
synar
őstag
válasz
Jackal2 #9986 üzenetére
Köszönöm, elolvastam a cikket a blogodon, tetszett
, azt írod, amire számítottam is ezért az árért és én is hasonló indokokkal venném, mint te. Meg is rendelem, innen a GB oldalról, mert ez a 26000 Ft már a végleges ár, EU raktárból egyéb költségek nélkül, gyors szállítással.
-
Teréz Atya
senior tag
válasz
Jackal2 #9990 üzenetére
Van flat rate shipping:
Shipping Shipping Cost
Flat Rate Shipping FREE SHIPPINGA vamon biztos megfogjak, tehat +AFA.
Most nezem h a Walkera Runner BNF 160 dolcsi +10 szallitas EU warehause-bol, meg a Gearbest lekoppintotta az Eachine racer-t. Az a baj, h 150 dolcsi kamera nelkul, ugy meg nem buli.
Meg valalmi. Megtalaltam a JJRC X1 vevojet. Ahogy latom a vevo ra van forrasztva az FCB-re. Elvileg le lehet szedni, de kerdeses mi mit csinal. Mind1, megvarok egy joszandeku nemes orultet akinek tul sok a szabadideje.
-
Jackal2
senior tag
válasz
Jackal2 #9967 üzenetére
Ezt láttátok?: ARF kitt Tarot
Robocat-hez 35-értNem rossz ár ez nem? kell egy akku, transmitter, receiver aztán ennyi.
-
Imy
veterán
válasz
Jackal2 #9904 üzenetére
Én a kínai 230V-osotól ockodnék, mivel, ha meghibásodik, és kikerül a fázis a forrasztó hegyre, akkor nem kell mondani, hogy mi lehet, tehát olyanba NE gondolkozz...
1, OK, de drága
2, 3 a fenti okok miatt NE vedd meg!Solomon az jó [link].
Vagy veszel egy hakko 907-et, én építek neked egy elektronikát, és bedobozolod. (kell egy 24V/60W trafó is) -
DisRespect
csendes tag
válasz
Jackal2 #9904 üzenetére
Hát wellert nem vennék az biztos. Közép suli óta nem szeretem (bár azóta eltelt egy pár év). Az elsőt nem szabad megvenni mert nagyon hosszú a szár nehéz lesz vele dolgozni. A másik kettőben az a jó, hogy ha jól láttam ugyan az a hegy megy rá mint sok másik kínaira. Így azt fogsz kapni kilóra. Amit én sokáig használtam és szerettem az az aoyue 909. Bár ez egy komplett állomás de van nekik külön pákájuk is.
-
Teréz Atya
senior tag
válasz
Jackal2 #9897 üzenetére
En egy Atten SS-50-et hasznalok. Sajna a Banggood-on mar nem kaphato, de anyagminosegben nagyon ott van. Nem egeti a kezem akar hosszabb hasznalat utan sem. Szabalyozhato a homerseklete es ahogy tapasztalom rendesen tartja is - pl 260 fokon nem kozmal oda az on, igy gyonyoruen lehet vele a vezetek veget cinezgetni. Par masodperc (kb 10) alatt felmelegszik a kivant homersekletre, mivel 50W. Ezert USB-set nem is ajanlanek. Mire az atmelegit valamit lejar a szemelyid. Es a hosszabb ideig tarto magasabb homerseklet ki is nyirhatja az alkatreszt. Egy oszcilloszkopot raktam ossze vele. A BNC dugasszal allitolag sokat szenvedtek a tobbiek, en feltekertem 320 fokra es 20 masodperc mulva mar bent is volt.
Amugy lehet kapni helyi elektroban is 32 Euro, en 24-ert vettem a Banggood-rol.
Ja, a hegy epseget azzal is vedheted, ha nem vizes szivaccsal tisztitod, mert egy ido utan porozusssa valhat. En vettem hozza egy tisztito cuccost amiben rezhuzal (vagy szivacs, tormelek???) van. Nem huti le a hegyet es gyorsan lekapja a revet alul, felul, nem ugy mint a szivacs.SMD-re ajanlott a kes formaju hegy, amikor a Samsung-ban voltam, olyat hasznaltunk.
-
kokimy
csendes tag
válasz
Jackal2 #9887 üzenetére
Most olvastam Itt lévő hozászólásodban hogy az összes MJX X szériája vezérelhető egymás távjával?
(X101, X600, X400, X900, X902 stb?)
De egy a gondom, nem találtam olyan verziót, amihez nincs táv. Mert ésszerű lenne, hogy akkor csak BNF gépet venni, és olcsóbb is lenne. És elég lenne egy táv is.
-
KovA
tag
válasz
Jackal2 #9849 üzenetére
Hello ..
Én szívesen adok tárhelyet meg DBt meg DNSt meg mindent ha gondolod
Csak reggeld be azt a domaint
Egyébként BUÉK MIndenkinek !!
Régóta olvaslak már benneteket itt a fórumon és régóta gondolkodtam egy ilyen repülő szerkezet beszerzésén...
Végül is még karácsony előtt rászántam magam egy VlToys V686G-re.(Jackal2 fórumtárs blogja inspirált) Ami szerencsésen meg is érkezett 23án még éppen karácsony előtt ..
Azóta gyakorolgatok vele
, nekem bejön, de persze sok tapasztalatom nincs a témában, hiszen eddig nem nagyon reptettem semmit a papír repülőn
meg egy mini helikopteren kivül ..
De ahogy időm és a hely engedi majd fejlődökÜdv..
KovA -
kimista
aktív tag
-
synar
őstag
válasz
Jackal2 #9824 üzenetére
A Eachine Racer 250 FPV: 135.99$ -ért nem tetszik?
-
jony77
tag
válasz
Jackal2 #9789 üzenetére
Idei kiadás tehát sokmindent nem találtam róla .de külföldi oldalakon árkategóriájában dicsérik!Nekem amúgy tetszeni tetszik de tapasztalatom még nincs vele kapcsolatba.
Ha lesz majd megosztom
Ezek miatt vettem:
Szórt sprektumu
Hatótáv min:1 max 2km
Telematria
És rendkivül gyors válaszidő! -
-
ViZion
félisten
válasz
Jackal2 #9772 üzenetére
A négy alap az OK, ott gondolom folyamatos jel kell legyen. De a többi, akár sok jel is lehet egy csatornán, ha azok digitálisak, nem? A pörgést nem hiszem, h a táv rakja össze, inkább csak küldi a jelet, és a vezérlő tudja mi a dolga a drónban. De lehet, h rosszul gondolom, nem olvastam utána.
-
TromF
tag
válasz
Jackal2 #9761 üzenetére
Lehet kombozni a nem priorizalt (ertsd: ami nem iranyitasra valo joystick) csatornakat. az en xk detectemen pl a felvetel indito gomb csatornaja a kovetkezo funkciokat tudja:
- short press: felvetel inditasa/leallitasa
- long press, majd 5 mpig nem mozgatva a dront: programvezerelt egy helyben valo korbeforgas (panorama)
- long press, majd 5 masodpercen belul a dron masik pozicioba valo mozditasa: a ket pont radiuszaban valo korbereptetes (fly around point mod)
Lenyegeben egy csatornan barmennyi funkciot hasznalhatsz, ha azok kozul egyszerre csak egyet akarsz hasznalni es a usernek van modja/ideje elohivni azt a kontrollerrol.De ugyanigy az mjxben is egy gombra raktak a headless modot meg a vilagitast illetve a 3d flippet es a rth-t
-
Teréz Atya
senior tag
válasz
Jackal2 #9754 üzenetére
Tenyleg, emlexel amikor az Eachine H8 szeriat a Samsung galaxy S szeriahoz hasonlitottam.
No itt van egy ujabb tag, H8S mini 3D
Ahogy nezem, most az alap H8 mini burkolataba inetgraltak a 3D-t. Ha veszel (mert ugyis veszel) nezzed mar meg, h megy-e az eredeti H8 mini tavjaval, mert akkor a custom kopterem 3D kepesse tennem egy FCB cserevel.
-
Teréz Atya
senior tag
válasz
Jackal2 #9754 üzenetére
Racernek lesz az i6. Kamera kapcsolas es max. egy tengelyes gimbal vagy mod valtas. Majd kitalalom.
Pontokkal 3X dolcsiert nalam lesz j. heten. A turnigy 9X pro 9 csatorna meg modolhato de 70? dolcsi. Mondtam felaron jo lesz nekem a 6.
BTW custom Firmware-rel a FlySky i6-ra is van 8 csatorna. Van rajta szimulator port es tud profilokat. Csak nincs hozza hack mindenfele mas tavhoz mint egy Devo-nal. -
KisApám
addikt
válasz
Jackal2 #9716 üzenetére
Azt hittem valamit át akarsz forrasztgatni, hogy egy nagyobb feszültségű és teljesítményű aksi menjen bele.
Nagyobb teljesítményű (900 mAh) minden fajta átalakítás nélkül belemegy a v686g-be.
1200 mAh is van hozzá, de már helyett kell vágni neki bent is. 12 percnyi repülés kamerásan+felvétellel - nem rossz. Csak kicsit drága az aksi - kb. 4000 ft.
VIDEO -
Imy
veterán
válasz
Jackal2 #9661 üzenetére
Nem félek, de ha nem sokat bír a motorja, akkor jobban jár az ember egy brushles-el, mert abban nem megy tönkre a motor ilyen rövid idő alatt.
X600 még azért mindig benne van a pakliban, csak lenne valami normális áron. Habár nem sürgős, mert most meg havat és mínuszokat mondanak, olyan időben úgy sem repkednék. -
Allien
veterán
válasz
Jackal2 #9641 üzenetére
Ma én is reptettem az x600-t, de zárt térben, kb 4x4 méteres helységben. Mondjuk, csak a rep időt teszteltem, semmi pörgetés, csak kicsi jobb-bal fel-le, ilyesmi. De olyan kis helyen meg lehet fogni a mozgását, hogy bekaki. Direkte rá rontottam vele egy konyha bútorra, és szinte pár centin belül (mondjuk max fél méter full sebességről) meg lehet fogni. Egyedül azt nem szerette, ha totál levettem a gázkart, majd miután el kezdte a zuhanást, felnyomtam. Ehhez neki nem volt elégséges kb 2 méter, lekoccolta kicsit a talajt.
Persze semmi baja se lett, TERMÉSZETESEN.
Viszont, a külön rendelt landing gear NEM jó hozzá, szerintem az X101-sét küldték Aliexpressről. -
Imy
veterán
-
Imy
veterán
válasz
Jackal2 #9631 üzenetére
MJX ennyire eszi? De miért? Inkább a motorok minőségével lehet valami probléma. Szétszeded mit látsz? Én azért megnézném.
"Jó mondom nem baj, kiviszem a WLToys V868-at, odaadtam barátnőm öccsének, hogy repkedjen, elfújta a szél, az első esésnél összetört a karja, de úgy mint a feszített üveg, kicsi darabokra. Istenem milyen szar anyagból van?"
Nekem az anyaga sem tetszett a V686G-nek, de nálam, csak az egyik motortartó pattant ki (vagyis tibibi-nél), ragasztani meg lehetett, illetve az egyik fogaskerék melletti műanyag az eséstől. Amúgy tényleg rideg anyagból van, az U807-nek jobb volt az anyaghasználata, rugalmas volt. A másik gagyi megoldás a műanyag tengely, és a rotorok felfogatása. Tuti hogy nem is jó, mivel attól berezonálhat a tengely, mivel a csavar felye miatt a tengely egyik pontján nagyobb a súly.
-
válasz
Jackal2 #9585 üzenetére
Huhh, nem tudom már.
Ezer felett vagyok már rendelésbe, fene se emlékszik.Pedig ez így van, nem a ráírt árat nézik, hanem a tartalmat.
Tök mindegy milyen ár van rajta, ha úgy gondolják bekérik.
Végül is ugyanazt írod amit én, pl a h8 mini amire bekérték.On is legyen, mert nagyon elkanyarodtunk.
CX 20 akkut jó áron Gb-ről, tudna vallak segíteni melyiket vegyem? A 10 dollár kupont elakarom költeni.
Amit kinéztem 3000-es, már nincs. -
Allien
veterán
válasz
Jackal2 #9585 üzenetére
Nekem pl méretben a "legszebb" élmény, mint levélküldemény érkezett anno, az MJX F46B helikopterem. A mai napig abban a csomagolásban tartom, mert már eleve szét szedték a csomagolást, és átrakták egy hungarocell dobozban, ami direkte erre volt kialakítva. A heli ugye 51cmm, a doboz meg ennél is nagyobb természetesen. [link például, bár ez alap modell]
Kb mint a WLtoys V912-s modellje.
Árban ami érdekes lett, az a Walkera Super CP BNF verziója, amit azért akciósan vettem, és pont egy pár dolcsival, de túl ért a 44 eurós határon. Persze EZT megfogták, bekérték a paypalos számlát, de kb 1 hét után megérkezett, semmilyen plusz költséget nem raktak rá. A Devo 7E meg gond nélkül át jött, a többi vackot meg sem említem, mert ezek voltak az érdekesebbek, vagy a méret, vagy az ár miatt, mert ugye a vég összeg egy dolog, de ha sok termék van egyben, ugye már más a kérdés... -
válasz
Jackal2 #9579 üzenetére
Nem kell ezt ennyire túlbonyolítani, ott a link, abból mindenkinek tiszta.
A lényeget te is, én is leírtad.1 dolláros hűtőszekrény passz, erre még nem volt példa.
Ha hihető ár szerepel a számlán, akkor nem fognak kalimpálni. Itt nem 1 dolláros hűtőre gondolok.A többivel nagyjából egyetértek.
Nekem is sok csusszant át, ami bőven érték felett volt. Persze olyan is volt, hogy megfogták, pedig nem számítottam rá. -
válasz
Jackal2 #9570 üzenetére
Ott a link. Euróban számolják, de ez lényegtelen.
Sok minden átcsusszan, de bele kell számolni ha még sem. így nem érheti az embert meglepetés.
Telefonra, tabra nincs vám.
Még egy hasznos olvasmány.
Az után fizetsz ami a számlán szerepel.Még egy dolog a 22 euro az 6000ft, mivel a törvényhozáskor annyi volt.
-
endruboy1
senior tag
válasz
Jackal2 #9489 üzenetére
Hello,
mikor nézegettem a drónokat csináltam némi kutatást ez ügyben, mivel van egy olyan elképzelésem, hogy tök jó lenne egy ilyen olcsó drónt a Raspberry Pi Zeroval vagy valamelyik Arduinoval irányítani neten kersztül. Ezt még nem vetettem el teljesen, de a dolog közel sem annyira bonyolult szerintem mint amilyennek hangzik, van is rá külön API itt.
Talán majd diploma munkának jó lesz... -
Teréz Atya
senior tag
válasz
Jackal2 #9494 üzenetére
Ma / holnap irok egy hosszabb szosszenetet MJX X600-rol, H8 mini-rol FPVrol es az Ominus eseterol. Es a gagyizas miatt miert durrant el az agyam es vettem egy FlySky i6 tavot.
Amugy 686G tavjat kiprobalnad WlToys helikkel. A V911/912/913 ha jol tudom FlySky protokollt hasznal ahogy a geped is.
Ezt honnan tudom? Hat mit adtak nekunk a
RomaiakDEVO fejlesztok?
Kompatibilitasi listat. -
endruboy1
senior tag
válasz
Jackal2 #9478 üzenetére
Azért nem vettem le ott se, mert ha valami gebasz van akkor általában full stoppolom a gépet és olyankor nem fordulhat elő, hogy úgy esik a "sarkára" le hogy pont a propeller kifelé áll és letörik az a fele? Vagy általában fejjel lefelé hullik és a védő karimája tartja így meg a gépet és nem a propellerre érkezik közvetlenül. Szerintem ez utóbbinak biztos van azért védő értéke. Persze ha profibb leszek biztos ritkábban pánikolok majd be és csinálok ilyet
.
-
endruboy1
senior tag
válasz
Jackal2 #9471 üzenetére
Kezdőként jó ez nekem. Igen az a félelmem nekem is, hogy látatlanba nem lesz könnyű jó felvételeket csinálni. A wifi kamera 15 dollárért szerintem akkor is megéri ha a felvételeket nem fogom sokat mutogatni. EZ alapján a videó alapján tényleg nem, de talán attól még érdekességnek jó a felvétel. Ilyen motorok vannak benne amúgy.
A teherbírását valahogy le fogom majd mérni. Mondjuk egy ilyen lógó mérleggel le lehetne, valahol van is egy nekem talán...
Akkor maradok sztem a 750-es GOO akkunál, vagy a 600-as gyári a tuti? Lehet ez már szőrszál hasogatás...
-
endruboy1
senior tag
válasz
Jackal2 #9458 üzenetére
Hello,
a csati sima, fehér színű. Én csak úgy kerestem eddig, hogy ehhez a konkrét típushoz, így találtam EZT ami kicsit nagyobb 750-es. Akkor azt mondod ennél sokkal jobbat nem is nagyon fogok találni?Igen, azt gondoltam hogy kamu a HD ennyiért, meg közben utána olvastam én is picit, de kösz.
A Li-Poval csak az a bajom, hogy nem igen van nagyobb kapacitású azonos méretben, bár mondjuk az hogy fokozatosan merül le, nem viszonylag hirtelen mint az Ion, előny is lehet drónok esetében
.
No meg közben olvastam olyat hogy a motoroknak sem használ a hosszabb intenzív használat...
Ami miatt még picit aggódtam, hogy a motor-rotor áttét fogaskerekek műanyagból vannak, nem tudom ez mennyire tartós megoldás.Nincsenek nekem ám olyan magas igényeim a felvételek minőségét illetően. Viszont elég stabilan repül ez a gép, szóval szerintem a minimális igényeimet ki tudja elégíteni videózásban. Azt nem tudom, hogy megéri-e a wifis kamera mert esetleg messzebbről is megkönnyítheti az irányítást, mivel látom hogy merre megyek vagy inkább majd egy komolyabb action kamerába (Mobius?) érdemes beruházni a szebb felvétel miatt?
Köszi a cikkeket, elolvasom majd hamarosan őket, lementettem
.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● DJI topic
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 13400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB DeepCool MATREXX 40 650W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- PlayStation Network Card (PSN) ajándékkártyák, egyenesen a Sony-tól!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest