- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Mobil flották
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Google Pixel topik
- Azonnali mobilos kérdések órája
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
-
Mobilarena
A topikban az apróhirdetés, csere-bere, és hirdetés linkelés tilos. Hardveraprón a megfelelő kategóriában van erre lehetőség Hardverapró/Drón
Társtopik - Quadkopterek, felső tagozat
Drón, multikopter, quadcopter, hexacopter.. számos kifejezéssel találkozhatnak a hobbi távirányítós repülés rajongói. De pontosan melyik mit jelent, és melyiket érdemes beszerezni?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Allien
veterán
válasz
Büszke #53934 üzenetére
Az a helyzet, hogy VALÓS magasság tartást alap géppel NEm tudsz elérni, mindegy, mit hirdetnek. Egyedül GPS-s gépek, amelyek fixen ott tudnak maradni az égen.
syler123, de vedd figyelembe az extra szolgáltatásokat! Ennyi pénzért NEM kapsz még hasonlót se. A Hubsan ilyen szempontból eléggé jó árban. Nem venném meg, de csak azért, mert van MJX Bugs 2-m, amiből amúgy pont az extra funkciók hiányoznak, mint útvonal megadása pl.
-
zsiz
őstag
válasz
Büszke #53934 üzenetére
Én ezt rendeltem, itt ajánlották: [link], viszonylag olcsó (van rá áfa-mentes szállítás is), mondjuk nekem volt vagy 18 dollárnyi pontom, amit beváltottam rá. GPS, tud lebegni, előre megadott útvonalon repülni, tud követni, stb... Kicsit mondjuk kicsi 18x18cm, sajnos csak a rendelés után vettem ezt észre a leírásban. (Meg rövid a hatótáv, de ez wifi jelerősítővel orvosolható. Én egyből rendeltem azt is mellé.) De emiatt nem mondom vissza, egynek jó lesz ez. Még nem ért ide, de várom már nagyon. Teszt: [link]
-
Teréz Atya
senior tag
válasz
Büszke #12227 üzenetére
Balance charger + parallel board.
Nekem SkyRC Imax B6 mini (32-40$) + SkyRC tap (15$) + noname para board (8$) van.
Ezzel 1 ora alatt bebikazhatod az akkukat.
A fentiek miatt hamis Imax B6-ot szerintem nem erdemes venni, mert 10$-t tudsz sporolni ami 55 dodonal mar diszkalkolias. (nem oszt, nem szoroz)Vagy veszel 2-3 Imax B3-at (8.5$). De egy ilyen motyo 1 akkut 1,5 oran at toltene. Nekem van ez is az Eachine-tol, hat nem a tomegtermeles Csimborazzoja.
-
csmat
senior tag
Milyen autót érdemes venni elsőnek próbálgatni?
Nem értem miért száll el valamerre jelvesztéskor, miért nem kapcsol ki minden motor és csak leesik?
Nekem még nem volt időm szabadban reptetni, de ezek után óvatosan fogok neki indulni, nehogy elinduljon körberepülni a világot!Telefonszám jó ötlet, remélem vannak becsületes megtalálók..
-
Allien
veterán
Részvétem.
Rá írtad a telefon számodat legalább, vagy bármit?
Nekem az lesz az első, ahogyan majd a közelükbe kerülök, hogy rá írom. Az X800-m fehér, azzal nem lesz baj, az X600 viszont fekete, arra macerásabb lesz. De, tanulok az esetetekből, mostanában nagyon nagy a környezet szennyezés, nagyon sokk drón reppent el. Le akarom tesztelni a táv - drón ható távolságát is, ahol még vezérli. Ezért is jobb egy márkát favorizálni, mert pl az MJX-nél ugye kompatibilisek a távok.
A tesztet valszeg úgy végzem, hogy egy kollega kézben fogja majd, nehogy elszeleljen az enyim is jelvesztés miatt.
-
Imy
veterán
-
Allien
veterán
A hsz-t lehet töröltetni, illetve, amíg ott a szerkesztés felirat, addig Te is törölheted, igaz, mint HSZ ott marad. Max írsz bele valamit (pl sorry, privi).
Az X800 távját nem igazán ismerem, mert eddig az X600 távjával használtam, illetve, egyszer próbáltam a saját távjával, ezért nem nagyon tudok írni róla. Esetleg Jackal2-t kellene megkérni, hátha le tudja fordítani a lényeget, pl a gravity mód hogyan csalogatható elő, meg ilyenek.
Az app érdekes dolog. Arról írj majd Te is, mert Nekem a C4005-l csinál olyat, hogy a felvett videókat nem játssza le. Ráadásul, azt se tudom, hova menti le, mert ugye akkor át tudnám vinni a pc-re, és hátha... De így sajna nem ér sokat. -
Allien
veterán
Mint írtam én is, nekem 6perc 30mp volt a rep idő a led villogásig. Ami az akksi cserét illeti, trükkös tényleg, mert túl van bonyolítva ennél a típusnál. Az akksi fedél ugyanis tök felesleges. Annyira be lehet tolni az akksit, hogy az eddig nem esett ki egyszer sem, pedig pörgettem jó párszor.
Egyedül azért lehet jó az akksi fedél, mert ugye jól néz ki, de a felrakása szerintem akkor van értelme, amikor befejeztük az egész napi reptetést, és el akarjuk rakni.
Tehát ne szarozz vele, rakd félre és csókolom.
-
Teréz Atya
senior tag
Ha ven kedved akkor visszafejtheted az FCB firmware-jet es hekkelhetsz bele FPV kepesseget. Nem kell hozza mas csak rengeteg ido es ismerni kell az adott tipus procijanak assembley-jet. Altalaban valami ARM magot hasznalnak. Ja, meg valami celeszkoz sem art amivel olvasni / irni tudod a firmware-t, persze ha nem irasvedett.
A vicc az, ha nem vagy valami unatkozo multimilliomos informatikus, akkor valszeg sohanapjahoz kepest masnapra keszulsz el.Nalam is az a baj, hogy a munkam tul sok idot vesz el a hobbimbol. Ha meg olyat csinalnek, hogy legyen ra idom, penzem nem lenne ra. Most meg itt ulok es nincs erom gatyaba razni az U807-et, pedig csak kosz ment a csuszocsapagy ala.
@ Jackal2 - Az XK X250 Alien-bol pont kisporoltak a magassagszenzort. Meg kb. semmi nem igaz a sajtoanyagbol. Lenyegeben egy Dromida koppintas lett, ami az alap funkciokon kivul semmit nem tamogat. Namost 40 dolcsi. Egy Ominus meg 60. Basszus az utobbi jobban megeri. Es en sem akarom elhinni, hogy igy van.
-
Allien
veterán
Szerintem NEM a koptert kell megtanítani repülni, lebegni, hanem a kezelőjének KELL ezt megoldania. Az x800 egy remek kis gép, ma is reptettem beltérben. Kezesbárány. Nekem kifejezetten tetszik. Mondjuk, rá fér egy vizuális tuning, mint az ÖSSZES kopternek, főleg, ha egyszínű. De egy kis szalag ide, egy másik oda, oszt csókolom.
-
Jackal2
senior tag
Válaszolva mind a két kérdésre:
- a lebegő képességhez air pressure sensor kell, ezt kezelnie kell a vezérlőnek vagyis venned kell egy vezérlőt, ami ezt tudja, ki kell cserélned a gépben, rá kell lőnöd a vezérlőre a szenzort és elvileg ez után már ki tudja adni a levegő nyomás mérő szenzor bemeneti adatai alapján a vezérlő a motoroknak, hogy mit csináljanak (lebegjenek). Fogalmam sincsen, hogy ezt hogyan kell, de ha el akarsz mélyedni ilyen témákban (DIY kopterek, elektronikai alkatrészek, vezérlők) akkor Oscar Liang bibliáját (blogját) kell olvasgatnod angolul. Én is ezt szoktam, de egyelőre az értelmezéssel küzdök és nem az angol nyelv okozza a problémátMásik: elég kevés air pressure sensor gép van az alsó szegmensben, ami most hirtelen eszembe jut:
- XK Alien
- Cheerson CX 33 sorozat
- amit te is linkeltélTegnap hirtelen felindulásból majdnem vettem egy XK Alient, de aztán úgy gondoltam, hogy a két hónap alatt megvett 6 db kopter talán elég lesz és még egyet be se vallottam otthon
, szóval talán nem kéne. Amit az air pressure szenzorról tudni kell, hogy sokkal precízebb elméletileg mint a GPS szenzor, legalább is, ami a magasságtartást illeti. Ha rákeresel Cheerson CX 33-ra akkor láthatod hogy a gép brutálisan stabil, de ebben az Y3 elrendezés is benne van. Élőben még nem láttam ilyet, nem rossz, de mivel én Mad Max styleban repülök ezekkel az olcsó gépekkel, ezért számomra annyira nem érdekes. Egy kamera platformon viszont nagyon hasznosnak gondolnám, de azok gyakorlatilag mind GPS-el pozicionálnak.
A cikk ötlete jó, de ehhez legalább egy gépet kéne látnom élőben, meg repülnöm kéne vele, esetleg egy előzetes bemutatót össze lehet dobni, hogy ilyen létezik, de többet nem, ahhoz már sokat kéne hazudnom
olyat meg nem teszek ha nem muszáj
De egy szavazást csinálhatunk a blogon, hogy miről szeretnétek cikket látni
-
Allien
veterán
Ehhez a márkához nincs külön holder. De más távhoz igen, pl Devo F7-7E. Én, a helyedben szét kapnám a távot, és megnézném, hogyan lehet össze eszkábálni egy hasonló cuccal.
Vannak sportkamerához hasonló rögzítő cuccok, meg ilyesmi teló tartók, és össze lehet kombinálni.
A linkelt példák pl nem jók, csak az ötlet.
Meg is van: de hogy jó-e, az kérdéses, már erre a távra. -
Büszke
csendes tag
Hali.
Korábbi kérdésemre tud valaki választ?
Most nézem hogy az úton lévő X800-hoz elvileg nem kapok majd távra rögzíthető telefon tartót
fpv mobil phone holder vagy van fpv bracket néven is.
De sehol nem találok külön, csak kamerával.
Please helpMilyen néven keressem? Köszönöm
-
Imy
veterán
En mar az X600-al szemezek. MJX X600 banggood.
Ez nagyobb terhet bir mint az X800, nem?
-
Teréz Atya
senior tag
Van hozza aftermarket 5.8 gigas FPV kb 50 dolcsi. Van egy olyan erzesem h az mjx valameyik Wi-Fi kamerajat is ra lehet hekkelni, csak megfelelo feszt kell neki adni. Az kb 20 dolcsi + ha nagyon szukseges valmami fesz konverter. Ezt olyan 2-3 dolcsi korul lattam. Felvenni meg ugysem ezzel fogsz.
Az 5.8 gigas analog FPV mellett szolna a kisebb delay, meg a mas freki miatt sokkal kisebb az eselye h beleszol az iranyitas frekijebe. Meg nem a telefonoddal kell zsonglorkodni, mivel van sajat kijelzoje.@ Imy - U807 tudja a 100 m-t, meg elbir egy kisebb kamerat is. Az egy mas kerdes h mire addig eljutottam, h ilyen messzirol egy ilyen kis gepet mar tobbe-kevesbe mefelelo onbizalommal iranyitok mennyi mindent tortem ossze. Nekem az az alapvetesem, hogy olyan geppel kell kezdeni amitol nem kapsz szivdobogast ha odacsapod. Az, hogy most ez 10-15 dolcsi (h8 mini/cx-10) vagy 40 (u807 / syma X5), neked kell tudni.
-
Jackal2
senior tag
Szerintem jó, gyakorlatilag az MJX most eléggé eltalálta a dolgokat, szinte minden modelljuk elég jóra sikeredett és vannak jó fícsörjeik is, amivel érdemes próbálkozni. az MJX X800-nál a gravity control az érdekes, még nem láttam, de jó móka lehet.
A kamera esetén a C4005 az kb. kuka, ahogy néztem. A C4010 megér egy próbát, 720P-s de azért sokat nem kell tőle várni.
Allien: jah, csak amikor bedöglik, a másikból kiveszed, kikukázod és bele teszel egy másikat, ezt meg szedheted szét, amit Pistike nem biztos hogy meg fog tenni. A munkahelyemen használom én is, de hétvégén hazahozom és akkor nem baj, ha nem 5 percet tudok repkedni vele.
Jah mellékesen tegnap elmentem abba a modellboltba, amit említettél, megnéztem a kínálatot és azt mondom, az MJX X101 jó vétel ott 35.000-ért annak, aki gyorsan akar hozzájutni és nem akar szarakodni a vámmal. Mellékesen élőben az MJX rohadt nagy, értem miért nem jön át a vámon
Ottobácsi: persze, ez preferencia kérdése, mindenki máson parázik, de az emberek tipikusan az alábbiak miatt óckodnak az adott oldalon való rendeléstől. Kb. ezek szoktak lenni:
- kell-e vámot fizetni, mert akkor drága?
- hibátlan lesz-e a termék?
- megjön-e időben?
- megkapom-e a terméketAz első olyan, hogy ha benyalod, akkor benyaltad, normális esetben úgy is fizetni kellene vámot, ezért reklamálni nem lehet, ha meg átcsúszik, örülsz.
Ha gond van a termékkel én nem küldeném vissza, mert sokkal nagyobb macera és egy kopter esetében majdnem minden cserélhető, persze ez árfüggő, egy Eachine motor csere nem egy nagy valami, szóval ez sem akkora para. A gond az, ha a drága géped mondjuk FCB hibás és beesik a nádasba, de hibás gépet itthon is tudsz venni....
A megjön időbenre ott az EU raktár, de pl. én simán megvárom a 3 hetet, nem idegesít, van akit igen.
Az utolsóval viszont nem tudok mit kezdeni. Mert ha meg sem kapom a cuccot, akkor az kútba dobott pénz. Persze lehet mindenkinek írni és vergődni velük csak innentől kezdve nincs igazán a kezedben semmi, hogy érvényesítsd a jogaidat. Paypallal vissza tudod vonni 45 napig, de ennyi...
Amiért én nem rendeltem a GB-től még, annak az az oka, hogy mikor elkezdtem a kínai boltokból rendelgetni, akkor csak a Tiny Dealt ismertem, még évekkel ezelőttről, ezért elkezdtem elolvasni az összes infót, amit neten találtam. Ezekből az jött ki, hogy a GB-vel sok embernek volt gondja és innen a fórumról is mondták páran, hogy nem minden jött meg.
A probléma viszont az, hogy a legjobb EU raktára árukészletre szerintem a GB-nek van, pl. a 80-100K-s kategóriában lévő kopterekből a GB-nél van a legnagyobb választék és ugye az tuti vámköteles és az már súlyos tízezrekkel nyomja meg az árat.
A Banggoodtól október 14 óta 17 dolgot rendeltem és 10-ből 10-et megkaptam 7 úton van, de bőven benne vannak abban az időben ami normális.
A Tiny Dealtől 9 dolgot rendeltem meg, mind megjött.
Szóval nekem az a tapasztalatom, hogy ez a kettő megbízható.
Mellékesen kíváncsi lennék néhány storyra ami a Gear Besthez köthető, hogy hogy kezelik le ezeket a nem jött meg a csomag dolgokat...
-
Teréz Atya
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● DJI topic
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Steven: Sokat utazó kávéfüggők ide!
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- BestBuy topik
- Gaming notebook topik
- Diablo IV
- Eredeti játékok OFF topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Nintendo Switch
- További aktív témák...
- Új Ctek D250TS premium 12V/24V auto akkumulátor töltő 10A/200Ah - 5 év bolti garival! -
- Rohnson R-9450 Steril Air UVC+ION légtisztító eladó JÓVAL ÁRON ALUL! Bolti ára kb 72ezer Ft!
- Gyeon Q2 autó kerámia bevonatok TOP Áron! + ajándék
- Eladó KTM női kerékpár!
- Eladó autós gyerekülések, Römer és Peg-Pérego márkák
- AKCIÓ! MSI B450M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 13 2024 M4 512GB Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z77 MPOWER Z77 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- IBM/Lenovo Thinkpad T60
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest