- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Milyen mobilnetet vegyek?
- Google Pixel topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
-
Mobilarena
A topikban az apróhirdetés, csere-bere, és hirdetés linkelés tilos. Hardveraprón a megfelelő kategóriában van erre lehetőség Hardverapró/Drón
Társtopik - Quadkopterek, felső tagozat
Drón, multikopter, quadcopter, hexacopter.. számos kifejezéssel találkozhatnak a hobbi távirányítós repülés rajongói. De pontosan melyik mit jelent, és melyiket érdemes beszerezni?
Új hozzászólás Aktív témák
-
endruboy1
senior tag
válasz
Jackal2 #10794 üzenetére
Érdekes. Múlt héten én is túl magasra és messzire merészkedtem némi szélben és nem tudtam vissza hozni hanem le kellett szálljak (egy magán területre). De szerencsére beengedtek és egyből meg is találtam. Lehet akkor hogy az én D97-embe is "átemelték" ezt a bugot és nem én voltam a béna hogy sehogy sem sikerült magam felé irányítanom? Sajnos pont felőlem fújt a szél.
-
nickysantoro
csendes tag
válasz
Jackal2 #10794 üzenetére
Nekem is ezt csinálta ha fent volt a kamera, nem értem hogy miért nem csak simán a kamera veszti el a jelet, elvileg a kettőnek nem kellene hogy köze legyen egymáshoz plussz már akkor is jelentkezett a jelenség ha a telefon kijelzőn csak egy jel hiányzott a max jelerősséghez, igaz már olyankor "messze" járt a gép mikor ez előfordult.
Ez a high, low mód meg pusztán annyiban különbözik hogy az elektronika jobban bedönti a gépet ennyi erővel programozhattak volna egy harmadik extreme szerű módot ami még jobban bedönti, hirtelen szél vagy vészhelyzet esetén nagyobb eséllyel haza lehetne hozni a gépet. -
válasz
Jackal2 #10712 üzenetére
Komoly
Hátigen, nem árt a kínaiszemetet kínaiszemét-ként kezelni, mielőtt valaki vérszemet kapna és nekiállna ezt a "szuper 20Ah-s" akksit a kocsijába, drónjába, e-biciklijébe szerelni
.
Sajnos ez megy arrafelé, simán áll a 4-5-ös szorzó más termékekre is, pl hamis memóriakarik, "10e Lumenes" zseblámpák és társaik.
-
Allien
veterán
válasz
Jackal2 #10658 üzenetére
De csak HASONLÍT! Ez a poén benne, hogy bele nyúltak, vagy "egyszerűen" lemásolták, de közben moddolták is. Persze, csak minimálisan, de pl a talpa az tuti más. Tehát, az a kérdés, hogy ki gyártotta igaziból, miben egyezik a két model.
Én erősen gondolkodtam/gondolkodok ilyen beszerzésén, amíg nem szánom rá magamat az X101-re.
Ezért LENNE érdekes, hiszen a keresztbe csere alkatrészek CSAK jól jöhetnek, hiszen pl ennek a talpa magasabb, de van, amikor a kisebb talp lehet a nyerő.
Mondjuk, az alin pl: [link] itt egyértelműen jelölik is a Syma típust... -
Jackal2
senior tag
válasz
Jackal2 #10666 üzenetére
Oh máj gád, természetesen pocsolya
Mit szólnátok ehhez? LishiToys L6052? Elég szépen repül, Latraxx klón.
-
Allien
veterán
válasz
Jackal2 #10644 üzenetére
Az X800 egy REMEK választás. Főleg, mert KÜLÖNLEGES a vezérlője, EZÉRT IS érdemes LEHET! DE! Főleg Neked, meg az ÖSSZES X600-s tulajnak IS érdekes LEHETNE, hogy a garvity távval milyen vezérelni az X600-t!
Az X400 is érdekes, de akkor már ott van az igazán különleges X705C! -
Teréz Atya
senior tag
válasz
Jackal2 #10623 üzenetére
RCGroups-on mar utana kutattak.
Az a baj, hogy olyan babeli zurzavar van a csatlakozok megnevezeseben, hogy ihaj! -
-
medvegy
aktív tag
válasz
Jackal2 #10533 üzenetére
Köszi szépen, én asszem le is csapnék valamire még a hétvégén.
Az volna a kérdésem, hogy ezek a kuponok hogy működnek? Valaki egyszer beírja és onnantól vége, vagy a megadott időpontig akármennyiszer érvényesíthető?
Másik kérdésem az lenne, hogy írtad a blogon hogy van Gearbest site wide 8% + free shipping kupon is. Na ez most nekem pont jól jönne Syma X8G-hez. Ezt próbáltátok, nem működik már?
-
válasz
Jackal2 #10508 üzenetére
Köszi! Nekem ennyi azt hiszem elég infó:
"I've had both and I prefer the Hexacopter myself. The Y6's lose efficiency because they have blades that down-wash into each other. I have MUCH more lifting power with a Hexa than I did with the Y6 and I'm using the EXACT same setup, all I did was transfer it from one to the other. Also I have found that a failing motor on a Hexa means a safe, but hard, landing whereas a failure on a Y6 means an immediate and uncontrollable crash at least with a Naza controller. The hexas are also easier to work on as they are not as compact and are more spread out. It just depends on what you want but for my money it's Hexas and nothing else. Quads are toys"
Y4 azért más tészta, szvsz itt kisebb a különbség keresztmetszetben/szélellenállásban mint a három vs hatkaros elrendezés között - viszont az iker-rotorok miatti teljesítményvesztés marad.
-
medvegy
aktív tag
válasz
Jackal2 #10440 üzenetére
A 71.5 dolcsi már elég jól hangzik ingyenes szállítással, főleg hogy C4008 kamerával meg tartalék aksival is megáll 30k HUF körül. Ha meg is vámolják (ami esélyes a mérete miatt) akkor is megáll 35-40k között, amiért itthon kamera és pót aksi nélkül kapom meg a gépet.
Igazából a Syma X8G-re lennék jobban rápörögve (az MJX egyszerűen túl nagy), de az vámolás nélkül sincs egyelőre 40k alatt.
Milyen kuponok jönnek? Az hogy működik?
-
tibibi
őstag
válasz
Jackal2 #10439 üzenetére
Nincs ,de mint mondtam az én véleményem pont azért ,hogy ne az alapján válaszon
Személy szerint inkább veszek egy olyan gépet amiben van lehetőség a fejlesztésre .
Nekem nagy csalódás volt a v686g bár mindenkinek mások az igényei, van itt egy video amit azzal csináltam nem mondom ,hogy rossz ennyi pénzért ,de nekem nem jött be.
Annak se akinek eladtam, szerencsére tovább tudta adni
Mondjuk először repülni kellene megtanuljak utána kellene vásárolni. -
dreizwanzig
tag
válasz
Jackal2 #10423 üzenetére
köszi!
Most még nagyobb lett a zűrzavar, mert itt van ez a JJRC h11d, ami fpv-vel, kamerával olcsóbra jön ki, mint az X8g. Vagy van valami, amit nem jól látok és az X8G jobb lenne?
Másik:
Először olyat akartam, amivel tudok fpv-zni, viszont a wifis dolog kiesett a nagy késés miatt.
Ha 5,8ghz-es fpv-set veszek, akkor hogyan tudok képet/videót rögzíteni?
Tehát lehetséges egyszerre fpv-zni és rögzíteni képet vagy videót, avagy vagy fpv-zel vagy videózol/fotózol? -
jony77
tag
válasz
Jackal2 #10360 üzenetére
Egyí kicsit bele szólnék ebbe az adat tömörítéses dologba!
Szóval pár hónapja nézegetem a sport illetve a kisebb kamerákat 4k-ásakat főleg videó minőséget teszteket stb.Ami elég elfogatható árban, minőségben az a sj8000-es 4k-ban 24 fps.Alapból ezeknél a kinai sport kameráknál a benne lévő proci nagyon gyenge ezen spórolnak.Tehát hiába teszünk bele ultra sd -ét ha nincs meg a megfelelő írási -olvasási sebesség.Meg van adva a max bitrate amit a proci fel tud dolgozni.Tehát ha sok képkockák közti képpont változás akkor pixeles lesz a kép! Ez a pont légifelvételnél fontos,mert egy snit-nél minden eggyes képpont változik!
És egy másik lehetőség [link] ami nem drága! -
Watt25
veterán
válasz
Jackal2 #10355 üzenetére
Ez már totál offtopic, de ha jól sejtem az UHS kártyákra gondolsz. Persze, ezeknek magas az elméleti átviteli sebességük, de azt sehol senki nem írta, hogy tömörítetlenül fognak erre a kártyára rákerülni a 4K videók. (Már csak azért sem, mert ahhoz ez a sebesség sem lenne elég. Egyetlen másodperc tömörítetlen UHD videó 600MB körül lenne...)
-
Watt25
veterán
válasz
Jackal2 #10352 üzenetére
Ez így továbbra sem igaz. A tömörítés valóban ront a minőségen, azonban a minőségromlás mértéke attól függ, hogy milyen sávszélességgel menti el az eszköz a videót. Egy 1920x1080-as videó esetén 10Mbit/s sávszélesség esetén már elég jó minőséget lehet elérni, akár akkor is, ha kivágsz a videóból egy képkockát. (Valóban nem lesz fénykép minőség, de megközelíti.)
Ebből viszont következik, hogy attól, hogy 4K-ban készül a videó, még nem jelenti automatikusan azt, hogy éles (részletgazdag) lesz a kép, mert ha csak 3-4Mbit lesz a lementett videó bitrátája, akkor ugyanúgy elvesznek a képről a részletek. (Vagy nem tudom, te azt hiszed, hogy azért, mert csak 15fps-sel készül a videó, ezért tömörítetlenül kerül lementésre?) Szóval, nem a felbontás a lényeg, hanem a sávszélesség (bitráta). Márpedig ha egy UHD felvételnek nem nagyobb a bitrátája, mint a FullHD-nak, akkor nem lesz sokkal szebb az UHD felvétel sem. (Persze függ a codec-től, de csodák nincsenek.) -
Watt25
veterán
válasz
Jackal2 #10350 üzenetére
régebben a videókat tömöríteni kellett, azok ugyanis nem 30 képkockából állnak össze olyan értelemben, hogy ki tudsz venni belőle egy éles képet és ezek vannak egymás mögé rakva, mert a hardverek fizikailag nem tudták volna leírni.
Hát, vagy félreértek valamit, vagy ez az egész úgy ahogy van butaság... (Bocs, nem tudok jobb szót rá, nem is tudok a részletekbe belemenni, mert olyan zagyvaságnak tűnik...)
Ellenben a 4K-val ahol ténylegesen tűéles képek kerülnek leírásra, ezek sorozata a videó
Ha nem tűéles egy videó egy képkockája, az azért van, mert a képen elmozdult a tárgy a fényképezés ideje alatt, vagy rossz a fókusz, de az most nem ide tartozik. (Ha 1/30-ad másodpercig készül a kép, akkor ez nagyon sokszor megtörténik, azonban bármilyen felbontásban lehet 30 fps-es videót rögzíteni úgy, hogy mondjuk 1/1000 a zársebesség, ami mellett minden képkockán tűéles lesz minden. (Ha nem vadászgépet videózol.)) -
Allien
veterán
válasz
Jackal2 #10340 üzenetére
De aztatat vágod, hogy az a kamera kamu 4k-s? Me na. 4k 15fps azért na. Majd ha 4k 60 fps lesz, akkor elfogadható lesz TALÁN! Persze full hd 60 fps már OK! De a többség 4k még qrvára felejtős! Nézzd meg pl Eken H9 felvételeit. Igaz, az csak 10 fps, de 10-15 egyre megy, szar...
A 30 is CSAK akkor, ha álló kamera, lassan mozgó dolgokkal maximum. Akkor a kopteren felejtős a 30 fps is.De, a full hd 60-l már rendben, csak ezzel az erővel erre elégséges akár ez a Eken H9 is. Igaz, maga a kopter rendben LENNE, csakhogy, vezérlése órán keresztül???
Hülyék ezek? Persze, aztán ha jól ki van találva még jó lehet, csak ne menj fák közé, és szólj neki, hogy Ő se tegye ezt. Főleg amikor felpattansz a bringára, és be az erdőbe.
-
Watt25
veterán
válasz
Jackal2 #10340 üzenetére
Általában a kommunikációs protokoll határozza meg, hogy tudnak-e kommunikálni avagy sem
Vagyis, elvileg ha a Protokoll oszlopban megegyezik az érték, de a Modul nem, akkor azért nagy eséllyel működik igaz?
De legalább is, azt tutira kimondhatjuk, hogy ha a protokoll nem egyezik, akkor tuti nem jó. (De legalább is nem érdemes vásárlással próbálkozni, igaz?) Azért már ez sem rossz kiindulási alap.
Egy kezemben lévő távról/kopterről hogyan lehet kideríteni a protokoll-t? (Vagyis, hogyan készült a lista?) -
Allien
veterán
válasz
Jackal2 #10332 üzenetére
Viszont ez az akksi probléma NEKEM nem probléma, mert az X900 a sokadik drón a sorban, azaz ott vannak a nagy testvérei, az X800-X600. Ergo, arra szoktam csak elő venni, hogy egy gyors fun-t nyomjak vele, amíg várakozok valamire, vagy csak bemelegítésre. Főleg, mert ugye NEM kell távvezérlőt váltanom, mind a 3-t egyetlen távról tudom vezérelni, és ez igazán FUN.
-
Allien
veterán
-
Teréz Atya
senior tag
válasz
Jackal2 #10293 üzenetére
Ami miatt en nem fogok Ferrarit venni:
1X MJX X600
2X Dromida Ominus
2X Nihui U807
3X Eachine H8 mini
1X frankendron
1X Cheerson CX-10A
1X FQ777-124Meg alkatreszek 2-3 brushed kopterre FCB nelkul es mar kb minden ami egy BNF racerhez kell.
Es Saccco reggeli bejegyzese utan erosen elkezdtem gondolkodni h FPV kepesse teszem a frankendronomat is.
Amugy elkezdtem nezegetni az ultrakonnyu repcsiket. Az a baj h hasznaltan 32 000 euro. Lyuly!
-
marciart11
aktív tag
válasz
Jackal2 #10293 üzenetére
Neked is 6 van
Nekem jelenleg:
üzemképes:
-sima CX20 Bigflyshark
-DJI Phantom FC40
-F330 CC3D
-F330 Naze32
-Hubsan X4nem üzemképes:
-Robocat 250 készülőben már csak 2db CCW motor hiányzik
-Naza-s CX20 ez összetört->>> F550 hexává fog reinkarnálódni, váz hiányzik de már úton van -
tonyrulez
őstag
válasz
Jackal2 #10259 üzenetére
Egyszer elkezdtem mérni, bár aztán vinni kellett, de 6000mAh-ig elmentem 5V-on, ami olyan 8100mAh. Itt megmérték: We completely drained two Mi Powerbanks till the last drop of electricity for this performance test...The first powerbank was completely full in around 12 and 1/2 hours with a fully loaded battery capacity of 9149mAh. The second Mi Powerbank got fully charged after 11 ½ hours, with a total reading of 8729mAh.
Szerintem teljesen megbízhatóak, van már 4 a családban -
dudicukrasz
tag
-
Biohazardxxx
tag
válasz
Jackal2 #10157 üzenetére
Szóval hogyan tudom újra állítani a csatornákat legegyszerűbben? Vagy egyáltalán hogy lehet kinullázni mindent a quad-ban mert videón ott van hogy reset... de az én quadomban már nincs ilyen opció....
Nagyon nem értem már ezt az egész állíigatást. már annyi videót megnéztem meg user manualt és semmivel nem tudom életre kelteni.... youtubon 10 perc alatt belőtte a faszi a táv is 5 perc ugyanezt megcsináltam és semmi. Rettentő türelmes vagyok de már 1 hete mással sem foglalkoztam csak ezzel szenvedtem de kezdem feladni. Remélem nem csesztek át....
-
Allien
veterán
válasz
Jackal2 #10161 üzenetére
Nem! Az TÉNYLEG x600 landing gear lenne, szerintem (bár nem kizárt hogy egyezik az X101 talppal is).
Remélem, a linkemen majd látszik:
[link]
A lényeg, hogy szerintem 2 verzió van X600-ból. Alin jól látszik, hogy van, amikor eleve nagy talpakkal árulják. Mondjuk eddig csak fehér színben láttam olyat, amin van külön kiképezve erre a féle talpra csatlakozás. Meg van erősítve ott a műanyag. Bizti lehetne mókolni is a sima body aljjal is, kifúrni, de ettől még ott meggyengül az anyag.
Csak hát bosszantó, hogy most pl én feketébe szerettem volna ilyet, erre vehetem meg a fehéret. -
Hurkafej
aktív tag
válasz
Jackal2 #10143 üzenetére
Úgy ahogy írod, sok idő feltölteni.
2 telefon lehet, hogy elég lenne, az egyiket feltöltöd, és amíg a másik töltődik, addig elkezded nyomni rajta a gps-t, benchmark programokat stb...
De mérheted a bemeneti oldalon, ha van usb-s kütyüd. A xiaomi az ledekkel jelzi a töltöttségi állapotot, de ha ez nem visszajelzős, akkor is van egy feszültség érték, amikor már nem tölti a telefont. Ha innen indulsz ki, akkor azzal majd megkapod mekkora az akkuk kapacitása, és annak tényleg 20.000-nek kellene lennie.
Elosztód nincs egy cellás akkuk töltéséhez? Azzal is meg lehetne terhelni.
-
Teréz Atya
senior tag
válasz
Jackal2 #10143 üzenetére
Realisan az akku kapacitasanak 60-75%-at tudod kivenni tipustol fuggoen. Tovabba a felvett es leadott aram kozti 2X fesz alakitgatas elegge pocsekolja az aramot es az akku sem tokeletes.
Amugy nyaron ugy szaladgaltam h felpakoltam magam 4-5 akkuval, gatyamba meg a powerbank + tolto. Mire az utolso lemerult feltoltott az elso.
Az is igaz, hogy picit kellemetlen nyaron, osszel viszont jol jon, ha melegit.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● DJI topic
- Spórolós topik
- BestBuy ruhás topik
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Így nézz tévét 2025-ben: új ajánlások, régi szabályok
- Autós topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Beszántaná a marketingért felelős részlegét az Intel
- Elektromos cigaretta 🔞
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 32/64GB RAM RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40AC Thunderbolt 3 docking station
- Telefon felvásárlás!! Honor 400 Lite, Honor 400, Honor 400 Pro
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8400 16GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD GTX 980 4GB Aio Corp Croma CM 600W
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest