- Mobil flották
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Megvan a Pura 80 nemzetközi startja
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Huami Amazfit Bip okosóra
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
-
Mobilarena
A topikban az apróhirdetés, csere-bere, és hirdetés linkelés tilos. Hardveraprón a megfelelő kategóriában van erre lehetőség Hardverapró/Drón
Társtopik - Quadkopterek, felső tagozat
Drón, multikopter, quadcopter, hexacopter.. számos kifejezéssel találkozhatnak a hobbi távirányítós repülés rajongói. De pontosan melyik mit jelent, és melyiket érdemes beszerezni?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jackal2
senior tag
Már egy ideje nem nagyon van RX TX oldal. Azért omnidirekcionális mert körsugároz, jobban mondva fánkban.
Jobb az összehangolt, párosított cucc, de az sokkal drágább, és te olyat BG-GB viszonylatban nem kapsz, de egy lengyel sráctól lehet venni, ilyen 1800 Ft / db, azok hangoltak.
-
Teréz Atya
senior tag
Aomway habverő VRX-re. Én a headsetem gyakran csak odadobom, nem kímélem, így előtte két antenna megdöglött. Ez az antenna már majd' egy éve bírja a mostoha bánásmódot.
VTX - Aomway habverő. Ha gyakran odacsapnád akkor tedd fel rá a védősapkát, de ha kíméletesen repülsz, jobb nélküle, mert kisebb a légellenállása. Joshua tesztjeiben is pariban van a pagodával.
Az Emax pagoda is jó, a Realacc pagoda viszont szar, ugyanúgy szarok az Aomway koppintásai is.És persze LHCP - LHCP, RHCP - RHCP, sohasem LHCP - RHCP.
-
Teréz Atya
senior tag
-
shaddam
aktív tag
Viszont azért nem hülyeség hogy használható képet gyártson.Feltol facebookra egy kicenzúrázott fejes képet aztán az erdeje felé se mernek nézni
Fater kocsmájába szereltem kamerát, volt pár törzsvendég aki azt hitte hogy fake. Ha kiszagolják hogy csak zümmög csak kiröhögik
-
twine
veterán
"4. Kamera platformnál nem olyan hatalmasnagy probléma, ha időnként nem tükörtiszta, csík - és akadásmentes a kép."
Hatalmas sz0p@s egy kameraplatformnál, ha csíkos, és akadozik a kép,,,főleg ha melóra is használod, és nem csak madártávlatban gondolkodsz, hanem egy jimmy jib-et "váltasz ki" vele akár zárt térben...
Phantomnál ha közeliket (pld épület stukkó, homlokzat, etc) kell rögzíteni, ahhoz az érzékelőket ki kell kapcsolni, hogy közel (engedjen a védelem) férj a témához... na itt aztán elég 1mp-es "szaggatás" az élőképben, és már darálod is a témát, vagy a környezetet....De ez csak beszélgetős jóindulatú "okoskodás"
AZ adott témába helyezve (kiserdő védelme) igazad lehet...
-
Jackal2
senior tag
Legutóbb, mikor néztem, 190 USD volt...De hát az idők változnak, van nálam egy MJX Bugs2 W, majd elmondom milyen, ha leteszteltem, az csak 170.
AZ FPV-nél a minimális késés az fontos, de a képminőség rettenetes és ezen még tud rontani a szemüveg (pl. ami nekem van, na az büntet), simán néztem már barna oszlopot embernek
-
Jackal2
senior tag
Akkor viszont bármi elég, csak kurva hangos legyen és nézzen ki úgy, mint ami felvesz
MJX Bugs 3 kamu kamerával. Vagy akternatívaként Hubsan H501S az kb. 50.000 és tudjuk hogy jól működik az is repül 15-18 percet, és tök fancy featureöket tud, pl. útvonal repülést, 1080p kamera. A H501A meg app alapú, tableten betölti neked a terület térképét és te az ujjacsáddal végig repülöd, merre menjen.300-400 m a kép hatótávja.
Az FPV racernél soha nem tiszta a kép, csak mondom...
-
Baku
aktív tag
Hogy b@sszátok meg a fórumotokat!!!!
Addig addig dumáltunk róla, hogy nem tudtam megállni, és ráböktem egy X21-re....
44k-ért nem szabad kihagyni ....Ha nem jövök többet, akkor kirakták a cuccaimat az ajtó elé, és hajléktalanszállón lettem (ugyanitt sok drón olcsón eladó.....)
Vagy álmomban elvágták a torkomat ....
(Mindkettőt ígérgették, ha még egy drónt merek venni.... ) -
thomasvold
őstag
Köszönöm szépen, írok, ha segítség kellene, bár most sem tudom miről beszélsz... (vtx, rtx) De majd rájövök
(#46780) varadigabor : Elég ezzel megkergetni őket szerintem, ahol én lakom, drónokat esetleg filmben láttak az emberek, szóval tuti elűzi őket
Van mezőm is, ott majd letesztelem.Köszi nektek még egyszer!
-
thomasvold
őstag
Srácok lassabban
Miért is jó a GPS-es? Az mit csinál? Könnyebb irányítani? Vagy nyomon követni? Vagy ha leesik, megtalálni? Vagy távolabbra repül?
Na ennél azt írja, hogy GPS-es : Bayangtoys GPS
(#46765) AMDaZERG_1 : Ja, én azt hittem, hogy azért van annyira jó a kamera, hogy ha rárepülök, akkor látom, hogy ki az... Ezek szerint nem.
(#46770) Baku : Na de kamera nélkül, meg FPV nélkül mit érek vele? 200 méter után már a gépet sem látom, valahogyan látnom kell, hogy merre jár. Vagy erre is jó a GPS valahogy? A gép nyomkövetésére?
-
twine
veterán
Félre értesz...
Az e010-et azért rendeltem, mert akciós volt....
(még mielőtt bármiféle FPV eszembe jutott volna,,,aztán aznap este, vettem észre a droidra akasztható antennát ugyancsak akcióban,, amit megrendeltem, de végül rendeltem egy EV800 szemüveget is...szóval így indult el szépen lassan ez az egész FPV vezérhangya a fejemben... )
Nem azt szeretném tuningolni, hanem a 0-ról építeni, egy vadabbat
Felizgatnak azok a 69000RPM-es motorokBevallom, valóban fél aggyal olvasom a topicot, mert a prioritás nálam a Phantom, igy a Blheli, meg Inav,, meg a tkm tudja milyen vezérlők nem ragadnak meg, csak átfutom az ilyen beszélgetéseket,és félinfók maradnak meg, mert érdekel is meg nem is...
-
mobbo
senior tag
uav forecast app megmondja mennyi a szélsebesség ott ahol épp állsz
-
vandor01
senior tag
ne vedd már el a kedvét!
mi vevok vagyunk a kicsit karcos 2-3x reptetett dronokra a felének a feléért!azek a csilivili uj dronok dji meg gdi.... mar olyan okosokat csinalnak gps-20 satelit, kikeruli a sziklákat, szalomozik a fak korul... mindezt csak azert hogy teged kovessen es a legjobb kepeket keszitse el!!!
hááát b+ innet már csak egy kis lépés beleturi a szoftverbe.... 50meteren belul humanoid van akkor a beepitett stukker aktival azt elfutni se tud elolle a delikvens jo le lesz love dron-ugyileg a picsaba csak a jo felvetel kedveert
-
freezer922
aktív tag
Szerintem most már leállok legalább egy 2-3 hónapra szórakozni ezzel ami van, de már múltkor is nézegettem a wizard x220s-t amikor akciós volt
Viszont ha ilyen irányítani egy 3s-es gépet, akkor elképzelésem sincs (pedig láttam videót, sokat), 4s-ről és ahogy olvastam az már 5s rdy... Na majd pár 100 aksi (lemerítése) után csak menni fog.
-
Allien
veterán
Bármelyik kínai web áruházban kapható. A tutorials honlapján, amit linkeltem, ott pl minden résznél van alkatrész link is hozzá! Persze, egy része már nem él.
Igaz, vannak praktikusabb megoldások is, mindig az a kérdés, melyik modult rakod be, mert pl van, amelyiken kis antenna csati is van, nem kell forrasztani, akkor pl:
10cm-s, vagy 20cm-s.
Wifi antenna pl 5dB-s. Vagy pl amit emlegettem spec kábel, Dupont kábel. Egyik vége lehet tüskés is, vagy mind a kettő female, csak rá dugod a tüskére, és csá.
Példul tüskés, vagy female mind két oldalon. -
Jackal2
senior tag
Na ezt nem tudom, mert nem én írtam a cikket és aki írta, vele már nem vagyok igazán jóban
Más: Ezt a hibát produkálja a 3BR Hobby versenygépem. Ki tudja mi ez? Mert én nem.
-
Allien
veterán
Nyugodtan kérdezz, de kb az összes válasz:
[link]
Példul, az antenna mod is (SeBy DocKy) videójával.
Közvetlen link. <---
Használhatod a fordítót is, még ha nem is halálpontosan fordít, azért látszik, mit csinál.
Pl én az első modult valszeg megsütöttem, mert kiszedtem a csatlakozókat, a nyák meg gondolom, nem bírta. De, a másodiknál már nem szarakodtam, és vettem megfelelő kábelt amit csak rá kellett dugni. A másik oldalt persze forrasztani kellett, de az már rutin feladat volt. -
Peaceliker
addikt
lehet, sőt szokás is: ime a 3d nyomi terv hozzá (nekem is ilyen van csak még nem építettem be, mert azóta parkol a távom) : link
jah és ott van a hátsó terv is, én azt csinálnám ha csak 1 plusz antenna megy bele.(#45423) Saccco
inkább az isdt
(#45428) david335
tök ugyan az, max fw más
-
-
Allien
veterán
Én sem értenki kínai, de még az engist se. Mégis, gond nélkül megcsináltam anno.
[deviation]
HowTo: Install DEVIATION on a Walkera Devo 7e YT video
Devo 7E Devention to Deviation Upgrade / Update Firmware szintén YT videó. -
Allien
veterán
-
Petyuska111
tag
Univerzális multi-protokol távirányító.
-
Baku
aktív tag
Máris megvan az első (néhány) nagy kérdés:
Tudom én ezt valamire használni az alant felsorolt gépeim valamelyikével is úgy, abban az állapotában ahogy most van???
Ha igen, akkor hogyan?
Ha nem, akkor mit kell vennem még hozzá, vagy mit kell mókolnom vele???
Vagy egyelőre csak nézzem ezt a szép kijelzőjét??? (Legalább az RTL-t behozhatná igazán....)
-
Allien
veterán
Ok, köszi. Azaz, lufi a megoldás.
De, nekem más megoldást kell keresnem. Van pár alternatíva még, mert víz környékén nem nagyon leszek, de magas fű/gaz az bezavar jobban.
Láttam ugye olyat, ami cső a végén össze nyomva, és rá húzva a bugs 3 alap leszálló talpaira (a karok legvégén). Az kifejezetten "tetszik"
Mivel, valszeg alu csövet könnyebb beszerezni, és megmunkálni.
-
Jackal2
senior tag
Nagy királyság, és van is videó róla ahogy vízre szállsz?
Mert akkor kérjük
Jah egyébként itt az utódja a gépednek a Syma X8 PRO (nem. még mindig nem burshless
)
-
Allien
veterán
Igen! Most néztem vissza az app-on egy felvételt, és simán bele nézek amerre akarok. De, a minősége azért nem olyan (nem éri el a 720P-t szerintem). Arra lennék kíváncsi, hogy amit maga a kamera felvett, azt pl le tudom-e játszani pc-n valami panós progival. Ezt most fogom majd kipróbálni!
-
mobbo
senior tag
szerintem is gépgyilkos ez a hekkelt sport mód, alapból a féktáv és az akkuk miatt lehet lebutítva a mavic, de azért kipróbálnám
vannak hasznos részei is a hekknek, pl. a szél miatti riasztást kevésbé érzékenyre lehet állítani, illetve a ce adóteljesítményt (ami alapból 0.09watt, fcc 0.4watt) fel lehet nyomni 1.5wattra () meg lehet paraméterezni sokmindent
de inkább nem piszkálom, így stabil ahogy van -
Allien
veterán
A francba, azt hittem, mondasz valami 1xű megoldást. Vettem Mavic proppokat, és szintén az a probléma, hogy ugye a lik kicsi.
Na mindegy, majd kitalálom, mi legyen. Végtére is, meg is lehet fúrni.
A másik. Írtam, hogy a Bugs 2 magasságát szeretném tudni. No, ugye ebből is látszik, mennyi időm volt jól át nézni a dolgokat. Igaz, még nem is vettem semmit se ezért.
Szerencsére! Me ezek az adatok gyárilag benne vannak, azaz, a táv mutatja a magasságot, és a kezdő ponthoz képest a távolságot! Ha nincs jelvesztés, még nagyjából meg is lehet keresni a távval a gépet!
Ott van, a H a magasság, a D a távolság. Ebből fakadóan, max 999 méterig mér! -
Teréz Atya
senior tag
Nem gondolkoztál röpcsiépítésben? Veszel pár tábla EPO vagy EPP habanyagot, karbon rudakat és lehet építeni a gyönyörűségeket.
Ajánlom a FliteTest Youtube csatornáját. -
ezoltan
tag
Szia,volt,de messze estünk egymástól,így meghiúsult a dolog,mindenképpen személyesen szerette volna átvenni.
Messenger-en esetleg tudunk bővebben értekezni,képeket is tudok küldeni nagyon szívesen,amilyet szeretnél a gép(ek)ről.Szerk.
a,én is privátban akartam elküldeni,elnézést a többiektől!
-
Teréz Atya
senior tag
Dehogy drón, konyharobot!
-
vegyszer
addikt
Negatív.
Az eme topicban lévő hozzászólásod ott van a következő linkenhttps://prohardver.hu/tema/dronok_harca_avagy_a_nagy_dron_topic/keres.php?suser=Baku
-
Teréz Atya
senior tag
Seriously pro F3. Szerintem ki kéne már próbálnod valami durvábbat, mert ez a 0720-as motoros 100g-os syma X5C, hát olyan meh. Az Eachine racer 130 100g, akkuval 150, a Kingkong Flyegg 130 meg 75g lesz akku nélkül.
Sokáig én sem mertem feljebb lépni, mostmár elfecsérelt időnek tartom. -
freezer922
aktív tag
Ezt már láttam, de úgy vagyok vele, hogy nem szeretnék ezzel szórakozni xD rendeltem hozzá pót alkatrészeket ha gáz lenne, de tuningolni nem szeretném
Csak írták itt, hogy az x5c-re hamar rá lehet unni. Én erre jó 1 hónapot hagyok magamnak (addig amíg van időm minden nap kiégetek 5 aksit
), és ezután szeretnék beruházni a bugs 3-ra következő lépésként. Gondolom az jobban megéri mint akár ez az x5c tuning.
-
csmat
senior tag
Kameraplatforként. Igazából a hubsan teljesen jó volt, néha hiányzott a k3p stabilitása miatt a gimbal, nem tudom egy ilyen olcsó gépen mennyit érhet, és az egésznek a minősége mennyire lehet elfogadható, vagy mennyivel gyengébb mint a hubsan, mert az jobbnak tűnik. A bugsot igazából most kizártam.
Szerintetek el lehetne adni a gépet táv nélkül?
Vagy vegyek egy távot és adjam el úgy? -
Peaceliker
addikt
Akkor úgy mondom hogy magamból kiindulva. Én nem vágyok ügyes de bátor az igen, nyomom neki mint az ökör, bevállalok olyat amit nem kéne. :-) ezért műanyag nálam törik. Kefés motor meg hamar hal :-) racer meglepő miket kibir, bár annyi eszem van hogy csak fű felett tolom, ordenáré tempóval földbe verést bírt ki eddig az összes gépem :-) azt mondjuk tudom, hogy x5 elég strapabíró, az lehet hogy fű fölött azt sem törtem volna össze. De hogy hamar unalmas nekem az ilyesmi az tuti. Bár az hozzá tartozik hogy LOS nem tudok repülni és nem is köt le, fpv ben meg csak kis kefés racert próbáltam de az meg már harciasabb mint játék gépek :-)
-
AMDaZERG_1
senior tag
Kicsit (nagyon) bánom, hogy eladásra kínáltam az X8-at. Ráadásul olyan bukóval, hogy ihaj. Jó lett volna az még, főleg, ha alkatrészre kell várnom az X220S -hez...
Ugyanitt keresek valami apró kategóriás FPV-s quadot, amibe bele tudok eszkábálni XSR vevőt. Max 30e-ig (táv nem kell).(#43780) fape
Igen, csak ott hiányzik belőlem az a félsz, ami befolyásolja az egész repülésem. Ott nem hozok hülye döntéseket, mint bepánikolok, és feladom egy disarmmal. Valamint ott FPV-be repülök, míg valóságban állok és nézem merre megy. Szimulátorban kipróbáltam, de az inkább felejtős. -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● DJI topic
- Milyen digitális videókamerát?
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Robogó, kismotor
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Kerékpársportok
- Trollok komolyan
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Apple iPhone 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude 3590 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7500F 32GB DDR5 512GB SSD RTX3070 8GB ZALMAN S2 TG Enermax 750W
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest