- iPhone topik
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- VoLTE/VoWiFi
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Google Pixel topik
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Sokat fejlődött a Tecno belépő ajánlata
-
Mobilarena
A topikban az apróhirdetés, csere-bere, és hirdetés linkelés tilos. Hardveraprón a megfelelő kategóriában van erre lehetőség Hardverapró/Drón
Társtopik - Quadkopterek, felső tagozat
Drón, multikopter, quadcopter, hexacopter.. számos kifejezéssel találkozhatnak a hobbi távirányítós repülés rajongói. De pontosan melyik mit jelent, és melyiket érdemes beszerezni?
Új hozzászólás Aktív témák
-
_X10Dead_
aktív tag
válasz
Jackal2 #13867 üzenetére
A B6 a modellezők kis-flexe. Akkor is kell egy, ha nem tudod mire használni, különben megszól a szomszéd, hogy nem is vagy férfi!
Amúgy kb 3.5 dollár egy 1s-es okosító, ebay-en ezt kell beütni: 3.7V 1-12P Micro Charging Board
1 akkunál nincs értelme, de egy akkuval a drónnak sem sok van. Egy szatyornyi elem esetén már nincs ellenfele, ráadásul "lefelé" is lehet vele játszani. (Mondjuk csak 4.1V-ig tölti őket, de azt halál pontosan)
-
Teréz Atya
senior tag
válasz
Jackal2 #13867 üzenetére
Egy.
De te 300 euros tavot sem vennel a 100 euros gephez.
@ kettom - amugy par napja mar irtam.
Meg egy tenyleg nemregrol. -
Teréz Atya
senior tag
válasz
Jackal2 #13846 üzenetére
De ez mar kicsit hasonlit azon falusi oregekre akik akkor is biciklivel jonnek haza a kocsmabol ha gyalog mentek. Jo, mondjukra ott nem a birtoklasi vagy miatt van igy, hanem hosszu evek oblogetesenek hatasa az idegrendszerre.
Nyugaton meg azt hiszik, hogy ok talaltak fel a kozossegi biciklit. -
Watt25
veterán
válasz
Jackal2 #13842 üzenetére
Azt én is alá írom, hogy a drón tulajdonosa sem volt túl okos. (Bár fura, hogy a számomra evidens Tulajdonos.txt fájl említése ilyen fogadtatást kapott itt...) Nekem a bajom az előadással van. Rögtön azzal mutatkozik be, hogy egy talált drónhoz keres távot... Ha eljut ide a fórumra, kezdhette volna azzal, hogy azt kérdezi, hogy hogyan tudhatja meg, hogy kié... Miután megállapítjuk a kapott infókból, hogy nem tudható meg, nagyon szívesen elmondjuk neki, hogy mire figyeljen táv vásárláskor. Ez azért jobban hangzó forgatókönyv, nem?
Mellékesen ha meg kiírja, hogy itt találtam egy koptert, akkor egyből 30 honfitársunk jelentkezett volna, hogy az ővé és ebből 29 biztosan hazudik
A Phantom-os eset jó példa arra, hogy ez azért kiszűrhető. -
_X10Dead_
aktív tag
válasz
Jackal2 #13819 üzenetére
Elvileg igazad van, de én annyira nem aggódom.
Ha figyelembe veszed, hogy az XK akku már helyből 21gr, az 1200-as meg 27, akkor a plusz 6 gr nem hiszem hogy túl sokat ártana. Mivel a stock fpv kamera 10-11 gramm, még spórolunk is, ha nem erőltetem a kettőt együtt. Az agilitással nem lesz gond.Egyébként elsősorban nem a nagyobb kapacitás miatt alakítottam át az alját, hanem azért, mert az XK akku vékonyabb és keskenyebb, mint a hasonló kapacitású oem cuccok, a bay pedig semmi játéktérrel nem rendelkezik. Én meg nagyon nem szeretem, ha egy gyártó ilyen trükkökkel állít falhoz, különösen, ha a portékáját a konkurenciához képest dupla-tripla áron méri.
A motorok tekintetében meg az a tapasztalatom, hogy fogyóeszközök, ha a fejem tetejére állok akkor is meghalnak. A túlméretezett akkukkal nem fogom folyamatosan nyélgázon tolni, de kb. ennyi amit tehetek a rendes karbantartáson és bejáratáson túl.
-
Allien
veterán
válasz
Jackal2 #13736 üzenetére
Neked van nagy méretű drónod. De van-e pecabotod?
Az a kérdés, hogy ha a damilt a drón aljára kötöd, és ha baj van, lehet-e befolyásolni a zuhanást?
Illetve, a megtalálása is ugye egyszerűbb lehet. Kérdés ugye, hogy ez mennyire kivitelezhető, van-e értelme egyáltalán.
-
medvegy
aktív tag
válasz
Jackal2 #13745 üzenetére
A Keweisi USB-n keresztül történő töltésnél jó lesz, olvastam a blogodban róla a tesztet. IMAX B6-om nincs, de egyelőre nem is lesz, mert van egy picit butább balance töltőm ( SkyRc E4 álá DJI), ami teljesen jól szuperál, bár mAh-t nem mutat. A reptetések után azt hiszem marad ez kapacitás mérésre.
-
Patics
tag
válasz
Jackal2 #13730 üzenetére
Köszi.. ahogy látom könnyen törnek...
Látom van még merre fejlődni ..
-
bb0t
őstag
válasz
Jackal2 #13685 üzenetére
A keret az attól függ hogy melyik a legjobb ár-érték arányú abban a kategóriában amit szeretnék. Kamera drónt szeretnék de kamera nélkülit mert van kamerám. Egyelőre egy gépben gondolkodom és, hogy érted, hogy mennyi időben gondolkodok.
Mennyit kell gyakorolni ahhoz, hogy egy drágábbacska drónnal is fel merjen az ember szállni.
-
Pikachu24
aktív tag
válasz
Jackal2 #13561 üzenetére
Akkor nekem nagy volt a szerencsém ha a Multistar 5200MAh akkunál már csináltam (egy pillanatra) zárlatot?
Szerintem ha az egyikről leveszed a zsugor csövet átforrasztod, be zsugor csövezed és csak utána nyúlsz a másikhoz nem lesz baj. Én a helyedben olyan csatlakozósat vennék ha max 2 eur a differencia, különben forrasztanék.
-
Watt25
veterán
válasz
Jackal2 #13506 üzenetére
Valóban valahol a 640x480 körül lehet a valós felbontást, de azt feltételezve, hogy a valós pixelek is négyzetesek, biztos, hogy nem ennyi, hiszen az 4:3-as képarányt eredményezne, ez viszont 16:9-es. Szerintem sokat ront a helyzeten az is, hogy M-JPEG kódolást használ, ami szerintem meg is látszik... (Minden képkocka egy önálló JPEG kép. Én utálom, nem láttam még szép M-JPEG videót.)
-
medvegy
aktív tag
-
Teréz Atya
senior tag
válasz
Jackal2 #13502 üzenetére
Fuha, elegge impresszionista.
Plane a fu olyan, mintha van Gogh huzta volna elegge markans ecsetvonasokkal.
Ehhez kepest az aftermaket FPV minoseginek tunik. Az ne zavarjon senkit hogy ez a C4002. A C4001 (alias syma fpv) is ugyanaz csak 3 pines dugasz jon a kamerabol nem 4.Am eddig nekem a Runcam a nyero, csak lusta vagyok megvagni.
-
Teréz Atya
senior tag
-
shaddam
aktív tag
válasz
Jackal2 #13435 üzenetére
Hát tarantulával kezdtem aztán hova jutottam
Durva lenne a felpimpelt pók. Kicsit ezért bánom a naze32-őt az f3 fc helyett, mert utóbbiban egy csomó lehetőség van. Racernek mondjuk a cc3d is tökéletes, főleg hogy nem vagyok profi. De f3-nál ott a kísértés hogy gps, szonár, osd, blackbox egyszerre. Hát na
-
Teréz Atya
senior tag
válasz
Jackal2 #13409 üzenetére
U807.
@ Olii - ha jol van bekotve a motor, es biztos nem er hozza valami mashoz akkor atutott az egyik FET.
Ekkor 2 dolgot lehet tenni:
1. FET csere - kb 20 cent
2. FCB (alaplap) csere - 9 dolcsiDe a FET-nel jo lenne tudni h milyen tipus van rajta es kell valalki aki tud SMD-t forrasztani.
-
Teréz Atya
senior tag
válasz
Jackal2 #13385 üzenetére
Sajna nem, mert Pozsonyban nem talaltam eleg kozel olyan helyet, ahol nem remitenem halalra az embereket egy ilyen gepszornnyel, igy kisfalum focipalyajan gyakorolok. Igy a gepet viszont csak 2-3 hetente latom.
Tudod, tavkapcsolatban meg dolgozik a fantazia, hogy mit es hogyan lehetne. -
Teréz Atya
senior tag
válasz
Jackal2 #13369 üzenetére
Vaaagy az ember felrakja a cleanflightot es nem pazarolja el a csatornait mindenfele csip-csup hulyesegre. Nem mint Baseflightban, ahol max 3 allasu kapcsolo van lekezelve. Nagyon egyszeru:
- veszel egy tobbalasu kapcsolot es az allasoknak megfelelo szamu ellenallast
- fogsz egy tavot
- kifurod
- lekotod az egyik potmetert
- atkotod kapcsolot a potmeter helyere
- ???
- profit -
mgy
senior tag
válasz
Jackal2 #13369 üzenetére
Jó lista, köszönöm! Igazából nem túl sok mindent akarnék én a távra, üzemmód választó, élesítés jónapot.
De fontos dologra tapintottál burzsuj-ügyben. :p Az at9 egészen baráti ennek a használt árához képest is.
---Kipróbáltam reggel a reflektoros tuningolt u807-et, tök jó. Megcsinálom véglegesre.
---Nagyon el vagyok anyátlanodva/kedvtelenedve akksi ügyben.Ezekkel az ótvar usb csatlakozós töltőkkel hogy kellene tölteni az akksikat? Méregessem 10 percenként a feszültséget?
-
kirkri
addikt
válasz
Jackal2 #13372 üzenetére
Már csak a legkedvezőbb töltő+ akku csomag ajánlatot kellene megtalálni.
Ahhoz is vannak már tippek.
Árban nagyjából ugyanott vannak. Nem tudom ezek a GOO akkuk jobb minőségűek-e, mint a másik kettő, vagy csak a szép látványos matricával különböznek. Az elosztó láthatóan ugyanaz, csak más matricával, töltőfejet meg úgyis sajátot fogok használni.
-
-
Büszke
csendes tag
válasz
Jackal2 #13205 üzenetére
Hali.
Kamera témában GitUp Git2 jó ár/érték arányú -
synar
őstag
válasz
Jackal2 #13240 üzenetére
Ha jól tudom a szemlencsénk is hasonló képet vetít a retinára, csak az agyunk szoftveresen helyrerakja a dolgokat. Valósághű képet ad, mi a gond ezzel? Lehet te valami ilyesmit vársz, van is rá megoldás, nem olcsó objektívekben alkalmazzák is, vagy szoftveresen, pl. Photoshop, Lightroom is korrigálható a halszem objektívek torzítása.
Nekem is van ilyen korrigált objektívem, Canon EF-S 10-18mm, a vonalak a széleken is szép egyenesek, de ott meg másmilyen torzítás lép fel, a képszélek felé megnyúlnak a formák, pl. a körből ellipszis lesz. -
maj-viktor
őstag
válasz
Jackal2 #13236 üzenetére
Szerintem tudom mire gondolsz... nekem anno amikor SJCAM SJ4000 WiFi VS Soocoo S60-t teszteltem valahogy tök más volt... mintha csak "szoftveresen lenne görbítve"... nem pedig optikailag... vagyis ha, hogy halszemoptikája van... nem ilyen áll fenn itt is? Azaz ahogy fel-le mozgatod olyan "műnek tűnik"...
-
Minstrel
senior tag
válasz
Jackal2 #13226 üzenetére
A látószög ugyanúgy 170 fok, mint az SJ4000-é, tényleg fura mikor döntöd előre, de hát ezek akciókamerák, jó a nagylátószög. Igaz én is vettem egy normál lencsét SJ4000-be, már a fókuszt is sikerült nagyjából eltalálni, majd kíváncsi leszek repülés közben milyen lesz. A földön ilyen
[kép]
-
synar
őstag
-
_X10Dead_
aktív tag
válasz
Jackal2 #13224 üzenetére
Hát, remélhetőleg a motorok az X8-ból jönnek. Az elrendezése meg láthatóan a JJRC H26D-é, úgyhogy megvan a badass-look is, az orientációban meg nem kicsit segít.
Btw, orientáció: olyan 18.30 körül kezdődik az éjszakai snitt, [haláli]Itt egy másik videó: [Úgy néz ki] az az akkuja is az X8-ból jön. Szemre pont úgy néz ki, mint az X8 utángyártott akkuk.
-
_X10Dead_
aktív tag
válasz
Jackal2 #13212 üzenetére
Hát azt nem.
Mentségemül szóljon, én kb ilyen áron vettem tőlük az enyémet, EU-ból, fuvarral együtt.
OK az tényleg akciós volt, de eszembe sem jutott, hogy duplázódhat. Bocsánatot kérek az uraktól.A lényeg, hogy kivárnék pár hetet, hátha felbukkan egy jóárasított Syma. Ha sürgős, akkor meg a Yizhan mellé felvenném az alternatív listára az [MJX X101]-est, illetve a [Kai Deng K70]-t (a brutál emelőerő miatt).
-
dadabu
csendes tag
válasz
Jackal2 #13168 üzenetére
tök jó amugy, manual szart se ír ezekröl
12percig mentem vele, meg is lepődtem, még úgyis bír szerintem 10percet ha folyamatosan csapatod neki maxon, kamerát nem teszek rá meg nincs is, nekem ez így bőven elég élvezetet nyújt,
youtubon néztem kameráznak is vele, szerintem bőven elbírja elég erős ahoz
de most akkor ez a szaltó dolog akkor nem tudok full gázzal menni egyenesen?
amugy távon is 1-2gomb nem arra való ami levan irva a kis könyvbe, gondolom mode2 miatt -
mgy
senior tag
válasz
Jackal2 #13145 üzenetére
Nem is úgy értettem, hogy sz.r a kamera, mert nem csinált verőfényes napsütést, csak egyfolytában azt lestem, melyik nagy letakart hátiból kerül elő egy vízhatlan quad.
Az én lentebbi hozzászólásomban, s utána a Jackaléban ott a működő link amúgy.
---
Vettem sok akksit az u807-hez, természetesen nem bele valók. Nem értem, hogy tudott így mellémenni a BG kereső + az én figyelmem választáskor. Az aksik kicsit nagyobb kapacitásúak, cserébe szélesebbek és laposabbak a gyárinál. Az látszik, hogy beleférne az eredeti helyére ha egy picit megreszelném... Hát, így is lett, s ha már szétszedtem, akkor teljesen.
A szárak kék illetve piros világítását négy, az alaplap sarkaiba forraszott led adja. Ahogy lentebb már többször nyafogtam, engem nagyon zavart nagyobb távolságról, hogy nem láttam melyik a gép eleje-hátulja, innen már a színek se nagyon adják, tök felesleges a színes diszkófény, szóval melegedett is a páka.A műtét(ek) sikerült(ek), a nagyobb akksi befér a gyári helyére. 180 fokkal elforgattam, így a kábel is kevésbé lifeg. A négy kiesett ledből meg készül majd hátulra ledsor.
Öröm és boldogság. Lesz, ha hétvégén meg tudjuk reptetni.
-
tibibi
őstag
válasz
Jackal2 #13073 üzenetére
Még ha tudnád,hogy rendeltem egy phantom 3 standard és a fillérb@szásomnak köszönhetően nem sikerült buknom 160 ezret
Kaptam egy linket honnan érdemes jó áron venni meg egy kupon kódot amivel még lejött volna 2600 huf ,de nem fogadta el .Írtam a srácnak még próbáltam 3x ,de menni kellett vásárolni
szóval átraktam mára majd a melóhelyen nyugodtan elintézem .Erre délelőtt látom írt a srác kamu volt az oldal eltűntek a pénzzel együtt ! Szóval csak óvatosan olcsó húsnak.........
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● DJI topic
- Csere-Beszámítás! Ryzen 9 9950X Processzor!
- Napi 1000 -ft tól elvihető RÉSZLETFIZETÉS BANKMENTES MSI Cyborg 15 A13VE
- LG OLED Televíziók: FRISS SZÁLLÍTMÁNY -30%
- Veszünk: PS5 Fat/Slim/Digital/Pro konzolt, játékokat, Portalt stb. Kérj ajánlatot!
- Bomba ár! Dell Precision M6800 - i7-MQ I 16GB I 256SSD I 17,3" FHD I K3100M 4GB I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest